נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Klayman » 14 אפריל 2021, 20:25

מסכים עם קאזז :). הניסיון להציג את את משחקי ה F2P כאלו שהם למעשה ההוגנים שבאו להציל את הגיימרים מעצמם, הוא אחד הדברים המגוחכים שיצא לי לקרוא בפורום הזה ובכל מקום תכלס. אני חושב שהמקום היחיד שבו דעה כמו שלך יכולה להיאמר With a straight face, הוא חדר הישיבות בחברת משחקי F2P:

''אנחנו בעצם החבר'ה הטובים כאן! אנחנו מוכרים אנרגיה, בוסטר פאקס, סקינים, 29 סוגי מטבעות שונים במשחק אחד ונשקים יחודיים שאי אפשר לעבור את המשחק בלעדיהם! אבל כל אחד יכול לשחק במשחק שלנו בחינם, אז yay us!

אהה כן, תוציאו עוד כמה מאות אלפי דולרים לפרסומות ביוטיוב ל RAID: SHADOW LEGENDS שלנו, אני חושב שיש כאלה שנחשפו אליהן רק 20 פעם השבוע..''
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 15 אפריל 2021, 13:00

DrKeo כתב: אבל VALVE שותקת, המממ, למה הם שותקים?

כי קיימת תביעה והם צריכים להגיב לה וכי התובעים החובבנים התעכבו ובסוף היו צריכים לעדכן את התביעה ולהסיר כמעט את כל החברות פרט ל-ואלב מהתביעה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אפריל 2021, 18:38

הפס5 היא הקונסולה שנמכרת הכי מהר בהסטוריה של ה-NPD, גם מבחינת יחידות וגם מבחינת דולרים.
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 22 אפריל 2021, 20:09

תמונה

תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 אפריל 2021, 20:38

למה אין נתונים של פס5/series s/x?
מוזר, במיוחד בהתחשב במצב של המשחק על הפס4, ירד מהחנות והחזירו כסף לאנשים...

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 22 אפריל 2021, 20:55

DrKeo כתב:אוי אלוהים ישמור, הגבתי לך על זה כבר מזמן, בדיוק על זה אני מדבר שלא קראת את ההודעה שלי. אתה עושה לי הסגברה על דברים שכבר הבנתי ודברתי עליהם לפני שבוע או שבועים ישירות אליך ואפילו צטטת אותם, הם היו בדיוק על הסעיף הזה.

וכן, קראתי אותו, כל משתמש סטים יכול לקרא אותו בלי לשים אפילו פרטים אישיים. חשבתי שזה די ברור לך שקראתי אותו כשליטרלי דברתי על הסעיף שקראתי באותו חוזה. כל אחד יכול לקרא את החוזה כאן:
https://partner.steamgames.com/newpartn ... nup_type=1
כל מה שצריך זה לאשר שני צ'קבוקסים והופ, אתה יכול ללחוץ על הטאב של "Sign SDA" ולקרא אותו.

שמע, קצת קשה להבין את זה מהצורה שבה התבטאת קודם:
1. זוכר שקראת לזה שוב ושוב "אין MFN בהסכם הפצה הפומבי שפתוח לכל משתמש בסטים"? לא יודע איך להסביר את זה, אבל הסכם הפצה שמצריך לחתום על NDA לפני שתהיה לך גישה אליו הוא לא "הסכם הפצה פומבי" (מה גם שמשתמש סטים צריך לשתף פרטים אישיים קודם - אתה פשוט כבר עשית את זה). זה הקטע במילה "פומבי"...
2. זוכר שעוד עוד עוד קודם שאלת את קאז איפה נמצא הסכם ההפצה הפומבי? הנה:
DrKeo כתב:אתה יכול להביא לפה בבקשה את ה-Steam Distribution Agreement?

אם ידעת איפה המסמך - שזה אחד לאחד השם שלו - למה היית צריך שקאז יספק לך אותו? זה הרי בדיוק המסמך המדובר. ואם קראת אותו, אז אתה יודע שאין בו שום דבר שמחייב Parity... ככה שלא היה ברור לי למה אתה ממשיך לדבר על "פומבי" שוב ושוב.
אחרי שהסגברתי לך והסגברת לי ואני מקווה שהבנת איפה הטעות שלך כי אני הבנתי את הטעות שלי, אנחנו יכולים לעבור לסעיף הבא והמהותי יותר:

DrKeo כתב:אין MFN בהסכם הפצה הפומבי שפתוח לכל משתמש בסטים, על פי סוויני יש MFN בהסכמים הלא מפורסמים שVALVE חותמת עם מפיצות גדולות יותר ובנוסף יש ל-VALVE זכות וטו על מחיר אם יחפצו בכך.
הסעיף MFN שסוויני דבר עליו לא זמין לקריאה באינטרנט, טים סוויני דבר על זה ספציפית, שזה חוזה אישי למפיצות גדולות שלא קיים באינטרנט שאפיק הבינו שקיים ממפתחות גדולות שהם עבדו איתן בEPIC STORE. אפשר כמובן לבחור לא להאמין לסוויני ולהגיד שהוא משקר, אולי זה המצב, אבל זה הטיעון שלו ושל התביעה שבין השאר מתבססת על הטיעון של סוויני. באיזה יקום אתה חושב ש-VALVE אשכרה ימנעו מתגובה ויגררו את השיט הזה עד סוף אפריל אם כל מה שהם צריכים זה להגיד "היי, הנה החוזה שלנו שזמין לעשרות מליוני אנשים עם חשבון סטים באינטרנט. תראו, אין סעיף MFN בכלל" ופוף, התביעה מבוטלת. אבל VALVE שותקת, המממ, למה הם שותקים?

אם אני מבין נכון אז:
1. יש סעיף שסוויני דיבר עליו וכביכול מצוטט בתביעה.
2. הסעיף הזה תמייחס רק למפיצות "גדולות". לואלב אין בעיה עם זה שחברות קטנות לא יישרו קו.
3. הסעיף הזה סודי מאד ומלבד ההתייחסות צד ג' של סוויני אין למיטב הבנתי (בכתב התביעה או בכלל) שום דבר שמתייחס אליו.
4. ואלב היו יכולים לגרום לביטול התביעה אם הם היו מציגים את החוזה שלהם

אני אתחיל מהשאלה המאד הגיונית שלך אלי "באיזה יקום אתה חושב ש-VALVE אשכרה ימנעו מתגובה?" ואענה לך שזה ביקום שבו קיבלת כתב תביעה ועל כתבי תביעה ממש לא כדאי להתנהל בתקשורת אלא להגיע רק במסגרת ההליך המשפטי (כי תביעות לא מתבטלות פתאום בגלל שהוצאת הודעה לתקשורת וזה יכול רק לפגוע בך) - שאל כל עורך דין למה הם לא מגיבים לזה בתקשורת ואני מבטיח לך שזו התשובה שתקבל. מקובל?

עכשיו אני רוצה שתפעיל היגיון בריא גם כלפי כתב התביעה עצמו, ותשאל את עצמך כמה שאלות:
א - למיבט הבנתי הטיעון של סוויני הוא זה שנמצא בקישור כאן - https://twitter.com/TimSweeneyEpic/stat ... wsrc%5Etfw ושים לב שאין בו שום התייחסות לחברות גדולות. הוא מדבר על חוזה כללי, ומישהו אפילו מתקן אותו בתגובות. למה אתה מסיק בכל זאת שהוא רק לחברות גדולות? אולי אני פספסתי ציוץ אחר או התבטאות שגם לא מוזכרת בכתב התביעה?
ב - כתב התביעה עצמו, לא מזכיר שהציטוט של סוויני (או כל מקור אחר שמצאתי שם) מתייחס רק לחברות גדולות או ממש ממש גדולות. אם זה המצב, מאיפה באמת הבאת את זה שאפיק הבינו את זה ממפתחות גדולות שעובדות איתן בחנות? אני מרגיש שאני מפספס משהו.
ג - אם כבר כתב התביעה: איך הטיעון של "מפיצות גדולות" מסתדר עם זה שהתביעה מזכירה משחקים זניחים כמו Amnesia Rebirth בהפצה עצמאית? איך זה מסתדר עם זה שחברות כמו kchamp games שהיא סטודיו של איש אחד עם משחק וחצי נמצאות בתור נתבעות בכתב האישום? אני אפילו לא מדבר על הפדיחה עם Rust LLC שקאז הזכיר ואמורה לאותת לך על מידת המקצועיות של כתב התביעה הזה...
ד - אם בעצם יש קריטריון סודי כזה שתקף למפיצות גדולות, אתה רוצה לתאר את התרחיש שבו ואלב פתאום באה למפיצה מסוימת שפעם היתה קטנה ופתאום נהיתה גדולה, ואומרת לה "בואו, אנחנו עכשיו צריכים לחתום איתכם על הסכם הפצה פרסונלי, סודי וחדש שמטה את המצב לרעתכם וגם כולל סעיף כביכול לא חוקי בכמה וכמה מדינות"? אתה מדמיין לעצמך מפיצה שאומרת לואלב "טוב, בוא ונשנה את התנאים לרעתנו למרות שיש לנו כבר חוזה שבית משפט יכול להכריח אתכם לעקוף ולמרות שכל היגיון כלכלי אמור בכלל לתת תנאים מיטיבים לחברות גדולות"? אם כבר יקומים, באיזה יקום אתה חושב שמפיצה גדולה תחתום על שינוי חוזה כזה?
ה - אם אכן יש הסכם סודי כזה, הייתי מניח שסיפור הצלחה כמו Rocket League יפול בדיוק למשבצת הזו (שלא נדבר על החברה האם Tencent). בגלל מבנה הבעלות זה חושף את סוויני עצמו להפרת הסכם NDA, ככה שבאמת ונראה לך שהוא היה מדבר על זה בגלוי?
ו - מהיכרות אישית עם כל אחת ואחת מהחנויות האלו, אני יכול להתחייב לך שכל מה שנמצא מסביב לסעיף הזה הוא גם קשקוש מוחלט: מיקרוסופט לא לקחה נתח של 85/15 ממפתחות משחקים (למעשה היא החריגה אותן במפורש ונתנה את ההטבה רק למפתחי אפליקציות), דיסקורד לא סגרו את החנות בגלל הסעיף הזה (הם סגרו אותה בגלל שהם הבינו שזה מסיט אותם מהפוקוס שלהם והמשתמשים שלהם לא אהבו את הכיוון, ואולי קצת בגלל אפיק עצמה שלקחה להם את הגימיק ועם תקציבים הרבה יותר גדולים), וGOG בכלל לקחו בתחילת הדרך אחוזים יותר גדולים מה-30% של ואלב בגלל המודל העסקי (משהו שגם נחשף בתביעה אחרת של Star Control). האם לדעתך יש מצב שבו כתב תביעה טעה בכל כך הרבה עובדות בסיסיות שניתן לבדוק, צודק דווקא בסעיף הכי מהותי - למרות שהוא לא מביא שום תיעוד לכך?

בשורה התחתונה יש פה שתי אפשרויות:
הראשונה היא שאני טועה פה למרות כל המידע שזמין ולמרות שזה גם מה שואלב אמרו לי בשיחות ישירות איתם, שואלב עושה משהו שנוגד גם את החוק וגם את ההיגיון העסקי, ושאיכשהו אין שום מסמך שדלף בנוגע לזה ומאשר את זה עד להיום - למרות הפוטנציאל העצום שבלהדליף אותו.
השניה היא שטים סוויני פרסם איפשהו ב-2019 ציוץ לא מדויק שמישהו מיד תיקן אותו בתגובה אחרת, שכתב תביעה מגוחך ומלא בשגיאות ב-2021 החליט להתבסס עליו, ושאין באמת משהו שמצמצם את ההסכם הזה רק לחברות גדולות (בניגוד למה שהתביעה טוענת).
עכשיו, מה באמת נראה לך יותר הגיוני?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 22 אפריל 2021, 21:19

Kazz כתב:אף אחד לא אוכל את הנסיונות שלך להגדיר מוצר עם upfront payment כנצלני. משחקים שניסו להוליך שולל קיבלו בראש. לא להציג את המשחק לפני הקנייה זה לא הולכת שולל.
משחקים עם מוניטיזציה נצלנית הם משחקים שמעוצבים ביד מכוונת כדי להפנות אותך לעבר הוצאת כסף. אלה משחקים שמגבילים את עצמם במודע כדי שיוכלו להציג לך פריט לקנייה מאוחר יותר. וכאשר זה משולב עם אופן קנייה 'עיוור' ומדובר בהימורים לכל דבר שם זה הופך להיות גם נצלני וגם predatory. וכאשר משחקי קונסולה עושים גם את זה, הם חוטפים על הראש (NBA). ככל שיוטלו הגבלות ותנאים לשיטות המונטיזיציה האלו, כך ייטב לכולם, פרט לנצלנים הראשיים.

אף אחד שפוי לא באמת מגדיר מוצר עם upfront payment כנצלני... זו סאטירה בת כמעט עשור שלא אני המצאתי (וכתובה הרבה יותר מבריק):
https://lostgarden.home.blog/2013/07/18 ... echniques/

רק שהסאטירה היא כמובן על אנשים שטוענים שמשחקי F2P הם נצלניים, או שמשחקי ארקייד שצריך להכניס בהם מטבעות הם נצלניים, או הטיעון שמשחקי קלפי אספנים הם נצלניים... מן הסתם כל הטיעונים האלו הם מטומטמים בערך אותה המידה, וסביר להניח שאפילו האנשים שטוענים את זה לא באמת מאמינים לשטויות שיוצאות להם מהפה - פשוט קשה להם להסתפק בכל ים המשחקים והמודלים העסקיים שנוצרו עבורים, והם היו רוצים לכפות אותם על כל האנשים האחרים וכל המשחקים האחרים. חלקם מצליחים לצאת מהסרט הזה של האנטייטלמנטס מתישהו בחיים הבוגרים שלהם, אבל חלקם הופכים לKaren.
הדבר היחיד שיותר מגוחך מלהניח שחברה עסקית צריכה להיות בסטיז שלך שאמורה לפעול לטובתך מתוך אלטרואיזם, זה לדרוש מפוליטיקאים להתערב ולהניח שהם באמת הולכים להתערב לטובתך מתוך אלטרואיזם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אפריל 2021, 21:22

swym כתב:אם אני מבין נכון אז:
1. יש סעיף שסוויני דיבר עליו וכביכול מצוטט בתביעה.
2. הסעיף הזה תמייחס רק למפיצות "גדולות". לואלב אין בעיה עם זה שחברות קטנות לא יישרו קו.
3. הסעיף הזה סודי מאד ומלבד ההתייחסות צד ג' של סוויני אין למיטב הבנתי (בכתב התביעה או בכלל) שום דבר שמתייחס אליו.
4. ואלב היו יכולים לגרום לביטול התביעה אם הם היו מציגים את החוזה שלהם

אני אתחיל מהשאלה המאד הגיונית שלך אלי "באיזה יקום אתה חושב ש-VALVE אשכרה ימנעו מתגובה?" ואענה לך שזה ביקום שבו קיבלת כתב תביעה ועל כתבי תביעה ממש לא כדאי להתנהל בתקשורת אלא להגיע רק במסגרת ההליך המשפטי (כי תביעות לא מתבטלות פתאום בגלל שהוצאת הודעה לתקשורת וזה יכול רק לפגוע בך) - שאל כל עורך דין למה הם לא מגיבים לזה בתקשורת ואני מבטיח לך שזו התשובה שתקבל. מקובל?

עכשיו אני רוצה שתפעיל היגיון בריא גם כלפי כתב התביעה עצמו, ותשאל את עצמך כמה שאלות:
א - למיבט הבנתי הטיעון של סוויני הוא זה שנמצא בקישור כאן - https://twitter.com/TimSweeneyEpic/stat ... wsrc%5Etfw ושים לב שאין בו שום התייחסות לחברות גדולות. הוא מדבר על חוזה כללי, ומישהו אפילו מתקן אותו בתגובות. למה אתה מסיק בכל זאת שהוא רק לחברות גדולות? אולי אני פספסתי ציוץ אחר או התבטאות שגם לא מוזכרת בכתב התביעה?
ב - כתב התביעה עצמו, לא מזכיר שהציטוט של סוויני (או כל מקור אחר שמצאתי שם) מתייחס רק לחברות גדולות או ממש ממש גדולות. אם זה המצב, מאיפה באמת הבאת את זה שאפיק הבינו את זה ממפתחות גדולות שעובדות איתן בחנות? אני מרגיש שאני מפספס משהו.
ג - אם כבר כתב התביעה: איך הטיעון של "מפיצות גדולות" מסתדר עם זה שהתביעה מזכירה משחקים זניחים כמו Amnesia Rebirth בהפצה עצמאית? איך זה מסתדר עם זה שחברות כמו kchamp games שהיא סטודיו של איש אחד עם משחק וחצי נמצאות בתור נתבעות בכתב האישום? אני אפילו לא מדבר על הפדיחה עם Rust LLC שקאז הזכיר ואמורה לאותת לך על מידת המקצועיות של כתב התביעה הזה...
ד - אם בעצם יש קריטריון סודי כזה שתקף למפיצות גדולות, אתה רוצה לתאר את התרחיש שבו ואלב פתאום באה למפיצה מסוימת שפעם היתה קטנה ופתאום נהיתה גדולה, ואומרת לה "בואו, אנחנו עכשיו צריכים לחתום איתכם על הסכם הפצה פרסונלי, סודי וחדש שמטה את המצב לרעתכם וגם כולל סעיף כביכול לא חוקי בכמה וכמה מדינות"? אתה מדמיין לעצמך מפיצה שאומרת לואלב "טוב, בוא ונשנה את התנאים לרעתנו למרות שיש לנו כבר חוזה שבית משפט יכול להכריח אתכם לעקוף ולמרות שכל היגיון כלכלי אמור בכלל לתת תנאים מיטיבים לחברות גדולות"? אם כבר יקומים, באיזה יקום אתה חושב שמפיצה גדולה תחתום על שינוי חוזה כזה?
ה - אם אכן יש הסכם סודי כזה, הייתי מניח שסיפור הצלחה כמו Rocket League יפול בדיוק למשבצת הזו (שלא נדבר על החברה האם Tencent). בגלל מבנה הבעלות זה חושף את סוויני עצמו להפרת הסכם NDA, ככה שבאמת ונראה לך שהוא היה מדבר על זה בגלוי?
ו - מהיכרות אישית עם כל אחת ואחת מהחנויות האלו, אני יכול להתחייב לך שכל מה שנמצא מסביב לסעיף הזה הוא גם קשקוש מוחלט: מיקרוסופט לא לקחה נתח של 85/15 ממפתחות משחקים (למעשה היא החריגה אותן במפורש ונתנה את ההטבה רק למפתחי אפליקציות), דיסקורד לא סגרו את החנות בגלל הסעיף הזה (הם סגרו אותה בגלל שהם הבינו שזה מסיט אותם מהפוקוס שלהם והמשתמשים שלהם לא אהבו את הכיוון, ואולי קצת בגלל אפיק עצמה שלקחה להם את הגימיק ועם תקציבים הרבה יותר גדולים), וGOG בכלל לקחו בתחילת הדרך אחוזים יותר גדולים מה-30% של ואלב בגלל המודל העסקי (משהו שגם נחשף בתביעה אחרת של Star Control). האם לדעתך יש מצב שבו כתב תביעה טעה בכל כך הרבה עובדות בסיסיות שניתן לבדוק, צודק דווקא בסעיף הכי מהותי - למרות שהוא לא מביא שום תיעוד לכך?

בשורה התחתונה יש פה שתי אפשרויות:
הראשונה היא שאני טועה פה למרות כל המידע שזמין ולמרות שזה גם מה שואלב אמרו לי בשיחות ישירות איתם, שואלב עושה משהו שנוגד גם את החוק וגם את ההיגיון העסקי, ושאיכשהו אין שום מסמך שדלף בנוגע לזה ומאשר את זה עד להיום - למרות הפוטנציאל העצום שבלהדליף אותו.
השניה היא שטים סוויני פרסם איפשהו ב-2019 ציוץ לא מדויק שמישהו מיד תיקן אותו בתגובה אחרת, שכתב תביעה מגוחך ומלא בשגיאות ב-2021 החליט להתבסס עליו, ושאין באמת משהו שמצמצם את ההסכם הזה רק לחברות גדולות (בניגוד למה שהתביעה טוענת).
עכשיו, מה באמת נראה לך יותר הגיוני?

על פי התביעה הם מתבססים על שני דברים, הראשון הוא טיעון של החנות של דיסקורד שיש סעיף כזה והשני הוא טיעון של סוויני שיש סעיף כזה. הטוויט שהבאת של סוויני הוא אחד משניים. אני אחפש את השני, מקווה שאני אמצא אותו כי הבן אדם מצייץ 97 פעמים ביום, אבל בציוץ השני הוא עונה למישהו שמפתחות ספרו להם על ההסכם שהם היו צריכות לחתום עליו אבל ההסכם הזה לא חשוף לציבור וגם סוויני בעצמו לא ראה אותו בעיניים שלו, רק שמע עליו ממפתחות שעבדו עם החנות של אפיק.

אז מה אני אגיד, סוויני הוא רוב המשקל לכל הנושא הזה. השאלה היא האם הוא דובר אמת או משקר. אני מעדיף לחשוב שהוא לא משקר, למה לחשוב שאדם במעמד שכזה ישקר סתם בשביל לשפוך רפש? בכל זאת האדם הכי עשיר בצפון קרוליינה :)
ובמקביל לזה VALVE מעולם לא הכחישה שהחוזה/סעיף קיים. אני משער שנצטרך לחכות ולראות, נדמה לי שVALVE חייבי להגיב על התביעה עד יום שני הקרוב אם אני זוכר נכון. נראה מה VALVE יגידו.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 22 אפריל 2021, 22:12

DrKeo כתב:על פי התביעה הם מתבססים על שני דברים, הראשון הוא טיעון של החנות של דיסקורד שיש סעיף כזה והשני הוא טיעון של סוויני שיש סעיף כזה. הטוויט שהבאת של סוויני הוא אחד משניים. אני אחפש את השני, מקווה שאני אמצא אותו כי הבן אדם מצייץ 97 פעמים ביום, אבל בציוץ השני הוא עונה למישהו שמפתחות ספרו להם על ההסכם שהם היו צריכות לחתום עליו אבל ההסכם הזה לא חשוף לציבור וגם סוויני בעצמו לא ראה אותו בעיניים שלו, רק שמע עליו ממפתחות שעבדו עם החנות של אפיק.

אז מה אני אגיד, סוויני הוא רוב המשקל לכל הנושא הזה. השאלה היא האם הוא דובר אמת או משקר. אני מעדיף לחשוב שהוא לא משקר, למה לחשוב שאדם במעמד שכזה ישקר סתם בשביל לשפוך רפש? בכל זאת האדם הכי עשיר בצפון קרוליינה :)
ובמקביל לזה VALVE מעולם לא הכחישה שהחוזה/סעיף קיים. אני משער שנצטרך לחכות ולראות, נדמה לי שVALVE חייבי להגיב על התביעה עד יום שני הקרוב אם אני זוכר נכון. נראה מה VALVE יגידו.

הטיעון בתביעה בנוגע לדיסקורד לא מתייחס לשום טיעון אמיתי ופתוח של דיסקורד, ולא מקשר אפילו לציוץ כמו במקרה של סוויני. הם משתמשים במינוח הכללי "Upon information and" שזה בלשון משפטית "משהו שרק שמענו ואנחנו מאמינים שהוא נכון". בפועל, ההתבטאות של דיסקורד לאחר סגירת החנות היתה שבעקבות הפידבק שהם קיבלו ממפתחים ומשתמשים, הם מבינים שהמודל העסקי שלהם צריך להיות אחר (ומשהו בגישה כנראה עבד אם הם יכולים להרשות לעצמם לסרב ל-10 מיליארד דולר ממיקרוסופט):
https://blog.discord.com/empowering-dev ... d9c0712662

אני מן הסתם לא חושב שסוויני משקר פה (בכוונה) - פשוט קורא את המפה קצת לא נכון. יצא לי כבר לשמוע אותו ממהר לשלוף ולהתבטא בטוויטר בצורה שגויה יותר מפעם אחת - בדגש על דברים שקשורים לחנויות ופלטפורמות ועל מה ניתן לעשות בהן - ולפעמים זה אפילו חורג מטוויטר: זוכר שלפני כמה שנים הוא חשב שמיקרוסופט הולכת למחוק את Win32 לטובת UWP ולהפוך את Win10 לפלטפורמה סגורה?
https://www.theguardian.com/technology/ ... ars-of-war
זו לא תהיה הפעם הראשונה שסוויני קצת מגזים (שוב, אם יש מקום אחר שבו הוא מתבטא on the record בצורה ברורה יותר אז זה יהיה נחמד לדעת), וקשה לי להאמין שתביעה ששוגה בשלל סעיפים אחרים בכל מה שנוגע לחנויות דיגיטליות שיש לי היכרות עמוקה איתן, יכולה לנפנף בציוץ שלו בתור איזשהו silver bullet.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 22 אפריל 2021, 22:55

swym כתב:
רק שהסאטירה היא כמובן על אנשים שטוענים שמשחקי F2P הם נצלניים, או שמשחקי ארקייד שצריך להכניס בהם מטבעות הם נצלניים, או הטיעון שמשחקי קלפי אספנים הם נצלניים... מן הסתם כל הטיעונים האלו הם מטומטמים בערך אותה המידה, וסביר להניח שאפילו האנשים שטוענים את זה לא באמת מאמינים לשטויות שיוצאות להם מהפה - פשוט קשה להם להסתפק בכל ים המשחקים והמודלים העסקיים שנוצרו עבורים, והם היו רוצים לכפות אותם על כל האנשים האחרים וכל המשחקים האחרים. חלקם מצליחים לצאת מהסרט הזה של האנטייטלמנטס מתישהו בחיים הבוגרים שלהם, אבל חלקם הופכים לKaren.
הדבר היחיד שיותר מגוחך מלהניח שחברה עסקית צריכה להיות בסטיז שלך שאמורה לפעול לטובתך מתוך אלטרואיזם, זה לדרוש מפוליטיקאים להתערב ולהניח שהם באמת הולכים להתערב לטובתך מתוך אלטרואיזם.

משחקים שבידיעה ובכוונה מזהמים את עיצוב המשחק שלהם כדי לתמרץ תשלום כסף מתמשך הם משחקים נצלניים. מה בדיוק מרעיש פה?
ומשחקים שמפנים לקנייה עיוורת חמורים אף יותר וצריך לאכוף עליהם מגבלות ודרישות מסויימות. זה לא אומר שאי אפשר יהיה להשתמש במודל העסקי הזה. זה אומר שהמודל העסקי הזה צריך לעמוד ברף מסויים של שקיפות ואי-ניצול. מה בדיוק מרעיש פה?

וכן, משחקי ארקייד, AKA 'בולעי מטבעות', הם אכן משחקים נצלניים ששמים את המודל העסקי בראש. מה בדיוק מרעיש פה? בזמנו הם הציעו משהו ייחודי אבל זה לא מקרי שהסגמנט הזה נהיה זניח כאשר משחקי מחשב ו-וידאו ביתיים הצליחו לתת חווייה דומה ומעבר בלי לחלוב את השחקן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אפריל 2021, 22:56

יש הבדל בין סוויני שפוחד ש-MS תעשה משהו בעתיד ואומר "אוי לא, הכיוון שMS לוקחת ממש רע" לבין סייני שאומר שמפתחות שעבדו איתם אמרו להם שהם חתומים על X ו-Y. על המקרה הראשון אפשר להגיד שזאת הייתה פרנויה או הסטריה, במקרה השני הוא פשוט אמר במפורש שמפתחות שעובדות איתם אמרו להם שזה קיים. יש הבדל בין להיות הסטרי ללשקר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 אפריל 2021, 13:17

Kazz כתב:
swym כתב:
לא אומר שאי אפשר יהיה להשתמש במודל העסקי הזה. זה אומר שהמודל העסקי הזה צריך לעמוד ברף מסויים של שקיפות ואי-ניצול. מה בדיוק מרעיש פה?

וכן, משחקי ארקייד, AKA 'בולעי מטבעות', הם אכן משחקים נצלניים ששמים את המודל העסקי בראש. מה בדיוק מרעיש פה? בזמנו הם הציעו משהו ייחודי אבל זה לא מקרי שהסגמנט הזה נהיה זניח כאשר משחקי מחשב ו-וידאו ביתיים הצליחו לתת חווייה דומה ומעבר בלי לחלוב את השחקן.

זה שאתה לא מסוגל לסייים משחק ארקייד בלי "לבלוע מטבעות" לא הופך אותם לנצלנים המנטליות הזה של "שילמתי לכן מגיע לי לראות את כל התוכן" זו מנטליות ששייכת לספרים ולקולנוע משחקים במובן הטהור שלהם היו עניין של סקיל ומיומנות וברוך השם יש עדיין משחקים שמאמינים בפילוסופיה הזו.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 24 אפריל 2021, 17:28

לא סתם כינו את משחקי הארקייד הישנים 'בולעי מטבעות'..ומה הקשר למנטליות ופילוסופיה של משחקי היום? זה כבר לא רלוונטי כי המודל הזה נישתי.
משום מה אתה מתבלבל בין 'ארקייד' שהוא מכונות משחק פיזיות שבנויות על כך שתשים עוד מטבעות לבין ז'אנר/סוג עיצוב משחק 'ארקייד' שלא משנה כמה קשה ודורש סקיל, הוא זמין למכשירים ביתיים ברכישה אחת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 אפריל 2021, 18:18

לול קאז מאיפה הבאת את זה? אתה יודע שגם המשחקים שתוכננו לארקייד עם מטבעות עוצבו ככה שתוכל לסיים אותם בלי מטבעות בכלל? זה קשה? בהחלט אבל הקושי הוא לא רלוונטי.

בעבר אנשים חיו בשלום עם זה שאם הם לא טובים מספיק במשחק מסוים הם לא יראו את רובו, זה המדיום שלנו בצורה הטהורה ביותר שלו.

אתה לא טוב? זו בעיה שלך.

זה ממש לא הופך את המשחקים האלה לנצלניים, משחק נצלני זה שאין לך שום סיכוי בעולם לנצח אותו ללא המטבעות וכל משחקי הארקייד שהבאת נוצחו גם ללא שינון.

כל מגפת הStory Driven הזו גרמה לאנשים לשכוח ממה המדיום שלנו בנוי, זה מדיום שבנוי על סקיל מיומנות ואתגרים לא על סיפורים סוג ז'.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 25 אפריל 2021, 22:32

איך אפשר לסיים משחק ארקייד בלי מטבעות אם צריך להכניס את המטבע הראשון לתחילת המשחק..וכן, בטח מישהו יכול לסיים את המשחק במכונה ללא הכנסה נוספת של מטבעות. זה לא אומר שהמשחק לא עוצב עם המודל העסקי יד ביד.

אין שום הבדל בסקיל ובמיומנות שסטריט פייטר דורש במכונות למה שהוא דורש בגרסה הביתית. המשחק היותר טהור הוא הגרסה השנייה כי זו גרסה שאתה יודע בוודאות שהמודל העסקי לא משפיע בה על עיצוב המשחק.

כשהמשחק מבוסס על הוצאת כסף מתמשכת אי אפשר להפריד את המודל העסקי מעיצוב המשחק. משחקים שכאלה רחוקים להיות מ'טהורים'.

ובהרבה משחקי מובייל הם מעוצבים בכוונת מכוון כדי להציב בפני השחקן מגבלות, חומות, מכשולים שהסיבה שהם קיימים הוא כדי לפתות את השחקן להוציא כסף על מה שהמשחק הזה אומר. בהגדרה אלו משחקים מזוהמים, נחותים יותר ושיש לקרוא להם בשמם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 אפריל 2021, 22:46

אין שום גירסה של סטרייט פייטר בארקייד שהענישה שחלבה אותך כספית. היריב שלך ניצח אותך? מן הצדק שאתה תצטרך להכניס מטבע נוסף והוא יוכל להמשיך לשחק ככה זה.
למה מגיע לך להיות מתוגמל על כישלון?

שיחקת בארקייד בסטריט פייטר והפסדת?

שוב, למה המשחק צריך לפנק אותך על כישלון? שב תראה אנשים משחקים תלמד קצת fundamentalS ותחזור, זה החיים No pain no gain אין פה שום דבר נצלני.

אתה רוצה דוגמא למשחק נצלני בקונסולות? אין בעיה כפרה עליך קאז.

מלך האריות במגה דרייב, וואי הילדות שלי צולקה בגלל המשחק הזה. השלב השני תוכנן שיקח לך ימים לעבור אותו כדי שלא תוכל להשכיר אותו מהספרייה או להשאיל מחבר ולסיים וזו לא קונספרציה המפתחים אשכרה הודו שזו היתה המטרה של השלב הזה אבל זה משחק לקונסולות, לא? משחק לקונסולות לא יכול להיות נצלני, לא?

בולשיט בלאפה מה שרשמת קאז ואתה יודע את זה אני לא יודע איך אתה יכול להאמין למה שרשמת.קבל
https://www.youtube.com/watch?v=kILeyo1iv0A&t=1125s
הדבר היחיד שקובע אם משחק הוא נצלני או לא, אם הוא Pay to win או לא, זה אם המפתחים שלו נצלנים ומחליטים לעצב אותו.

כל משחקי הארקייד של שנות ה90 ואפילו ה2000 המוקדמות עוצבו ביושר לב שתוכל לנצח, אתה לא יכול? זה עניין שלך. בנית לעצמך עלילה :)

הכל בשביל להצדיק את המנטליות שלך של "אני לא רוצה לעבוד קשה המפתחים הם אלה שצרכים לעבוד בשבילי שילמתי"

אין לך שום הערכה למשחקים שדורשים ממך לתת קצת עבודה מעצמך אבל זה לא הופך את המפתחים לנצלים, זה בסך הכל אומר שכנראה אם דור הPS1 לא היה מביא את המהפכה של המשחקים הסיינמטים היית פורש מהמדיום, וזה עניין שלך אבל זה ממש לא אומר שהמפתחים נצלנים ושהמודל שאתה מאמין בו ניצח.

משחקים קשים עדיין קיימים וימשיכו להתקיים על אפך ועל חמתך כי משחקים קשים הם הלב הפועם של המדיום.

אפילו משחק עלילתי כמו TLOU היה מושלם יותר אם היה קשה כמסמר ומעוצב ככזה.

המנטליות שלך הובילה לכל השטויות של נינטנדו בעידן הWII והמנטליות שלך היא מה שגורמת לסוני להתחיל להשקיע בAI שיעבור משחקים בשביל השחקנים. המדיום הזה זה לא סרטים זה מדיום של עמידה באתגר קשים ולצאת שידך על העליונה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אפריל 2021, 10:30

מהרבעון האחרון של סוני שנגמר ב-31 למרץ (אני קורא לזה פה Q1 בכדי שיהיה ברור שמדובר בינואר עד מרץ אבל טכנית לסוני זה נקרא Q4):
- הפס5 שלחה (ובטח גם מכרה להתחשב בבעיית מלאי) 7.8 מליון יחידות.
- הפס4 שלחה באותה תקופה 2.4 מליון.
- 4.5 מליון יחידות בחגים, 3.3 מליון יחידות ב-Q1.
- הפס4 שלחה 1.4 מליון יחידות בחגים ו-1 מליון ב-Q1.
- הפס4 עומדת על 116 מליון.
- ההכנסות ב-Q1 היו 6 מליארד דולר.
- הרווחים ב-Q1 היו 300 מליון דולר.
- ב-2020 (אפריל 20 עד מרץ 21) פלייסטיישן הכניס 24.36 מליארד דולר.
- באותה תקופה פלייסטיישן הרוויח 3.14 מליארד דולר.
- התחזית לשנה הקרובה היא קצת יותר הכנסות ממכירות אבל רווחים טיפה נמוכים מ-2020, כנראה בגלל השיגור של הפס5.
- 79% מהרכישות ברבעון האחרון היו דיגיטליות.
- 65% מהמכירות בשנה האחרונה היו דיגיטליות.
- 13% ממכירות המשחקים היו בהפצת סוני.
- חגים 2020 הסתימו עם 47.4 מליון מנויים לפלוס, Q1 נגמר עם 47.6 מליון מנויים.
- פלוס ו-NOW הכניסו לסוני בשנה האחרונה 3.5 מליארד דולר.
- 1.25 מליארד דולר הכנסות בשנה האחרונה ממשחקים פיזים.
- 4.97 מליארד דולר הכנסות בשנה האחרונה ממשחקים דיגיטלים.
- 8.3 מליארד דולר הכנסות מ-DLC וקניות בתוך משחק (F2P וכו').

אז כמה הערות על זה:
- ההכנסות עלו משמעותית, כנראה כי סוני מוכרת המון פס5 וכל מכשיר עולה 400-500 דולר. אבל רווחים ירדו משמעותית, כנראה שגם בגלל הפס5 שבטח מפסידה להם כסף פר מכשיר. זה דווקא די מרשים כי בשנים עברו ברבעון הראשון אחרי שיגור של קונסולה חברות היו בהפסדי ענק בגלל R&D והפסדים ממכירת החומרה.
- נראה שהעקומה של מנויים חדשים ל-PS+ מתחילה להשתטח?
- אם נניח שכמעט כל ההכנסות מנויים של סוני מגיעות מפלוס, אפשר להסיק שהמשתמש הממוצע משלם יותר מ-70$ על פלוס בשנה. זה די מטורף, אבל מצד שני צריך לזכור שלא מעט אנשים קונים חודש, 3 חודשים או חצי שנה של פלוס שהוא יקר משמעותית והקהל שקונה פלוס באתרים כמו CDKEYS הוא מיעוט, רוב האנשים פשוט רוכשים ב-PSN במחיר מלא.
- הולי פאקינג שיט כמה DLC מכניס.
- הפס4 מכרה בשנה האחרונה רק 5.8 מליון יחידות, זהו, לא נראה לי שהיא תגיע כבר ל-130 מליון אלה אם יורידו אותה למחיר זנות מתישהו. אני לא בטוח שמחיר זנות זה משתלם במצב הסיליקון המודרני.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 28 אפריל 2021, 13:37

DrKeo כתב:- ב-2020 (אפריל 20 עד מרץ 21) פלייסטיישן הכניס 24.36 מליארד דולר.
.

מדובר בשיא הכנסות בתעשייה (לכל חברה שהיא, בכל הזמנים)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2021, 13:50

יש גם נתונים של מיקרוסופט:
https://www.microsoft.com/en-us/Investo ... 2f3fw0g600

כמה דברים שלקחתי מאתר כלשהו:

gaming division revenue was up 50% year-on-year, boasting huge $3.53 billion earnings over the past 12 months. The vast majority of that income stems from Xbox hardware (largely the launch of the Xbox Series X/S), which is up 232%.

That said, Microsoft is still reticent to share actual sales figures for the hardware, unlike Sony...

Xbox content and services revenue increased 34%, too, suggesting that the entire Xbox brand is benefitting from tactical decisions made by its leadership. Microsoft notes this growth is “driven by strength from third-party titles, Xbox Game Pass subscriptions, and first-party titles”.

It’s worth noting that the figures listed here also take into account the performance of ZeniMax – the Bethesda parent company that Microsoft acquired for an eye-watering $7.5 billion.

Minecraft has been a key part of Microsoft’s revenue stream over the past financial year, too: the company notes that the game has ‘nearly 140 million monthly active users’, which is up 30% year-on-year. “Creators have generated over $350 million from more than one billion downloads of mods, add-ons, and other experiences in Minecraft,” notes Microsoft CEO Satya Nadella.

Microsoft’s chief financial officer Amy Hood noted that supply issues for the Xbox Series S/X are liable to continue into summer.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אפריל 2021, 14:38

idan כתב:
DrKeo כתב:- ב-2020 (אפריל 20 עד מרץ 21) פלייסטיישן הכניס 24.36 מליארד דולר.
.

מדובר בשיא הכנסות בתעשייה (לכל חברה שהיא, בכל הזמנים)

הם פחות או יותר הכניסו אותו דבר כמו בשנה לפני בגלל שער היין. אני משער שהכותרת באיזו שנה הם הכניסו יותר תלוי בשער. בשער של היום הם הכניסו טיפה פחות משנה שעברה, אבל אני משער שסוני בחרו בשער מחמיא יותר. אבל ביין הם בהחלט הכניסו יותר משנה שעברה, פשוט השער דפק אותם.

Laskin כתב:יש גם נתונים של מיקרוסופט:
https://www.microsoft.com/en-us/Investo ... 2f3fw0g600

כמה דברים שלקחתי מאתר כלשהו:

gaming division revenue was up 50% year-on-year, boasting huge $3.53 billion earnings over the past 12 months. The vast majority of that income stems from Xbox hardware (largely the launch of the Xbox Series X/S), which is up 232%.

That said, Microsoft is still reticent to share actual sales figures for the hardware, unlike Sony...

Xbox content and services revenue increased 34%, too, suggesting that the entire Xbox brand is benefitting from tactical decisions made by its leadership. Microsoft notes this growth is “driven by strength from third-party titles, Xbox Game Pass subscriptions, and first-party titles”.

It’s worth noting that the figures listed here also take into account the performance of ZeniMax – the Bethesda parent company that Microsoft acquired for an eye-watering $7.5 billion.

Minecraft has been a key part of Microsoft’s revenue stream over the past financial year, too: the company notes that the game has ‘nearly 140 million monthly active users’, which is up 30% year-on-year. “Creators have generated over $350 million from more than one billion downloads of mods, add-ons, and other experiences in Minecraft,” notes Microsoft CEO Satya Nadella.

Microsoft’s chief financial officer Amy Hood noted that supply issues for the Xbox Series S/X are liable to continue into summer.

רק תיקון קטן לאתר שהבאת את זה ממנו, ההכנסות של של אקסבוקס ברבעון האחרון היו 3.53 מליארד דולר, לא בשנה האחרונה. סה"כ נראה שההכנסות של MS מאקסבוקס מתחילות להתקרב לאלה של סוני. אם לפני שנה ההכנסות השנתיות שלהם היו בערך 10 מליארד (בערך 42% מסוני שהכניסה באותה שנה בערך 24 מליארד דולר) אז בשנה האחרונה ההכנסות שלהם היו בערך 15 מליארד (בערך 63% מסוני שהכניסה שוב בערך 24 מליארד). רואים שהאסטרטגיה של ספנסר משתלמת ככל ש-GP צובר מנויים וגם ההכנסות של זינמאקס שהולכות להתאחד איתם לא יזיקו לדוחות (בדוח האחרון 3 שבועות של זינמאקס נכנסו פנימה).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 אפריל 2021, 03:03

מסמך משפטי חדש מהתביעה של אפיק ואפל חושפת את החלוקת רווחים של פורטנייט על פי פלטפורמה מ-2018 ועד 2020:
פס4 - 46.8%
אקסבוקס - 27.5%
IOS - 7%
PC + סוויטצ' + אנדרואיד - 18.7%

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 אפריל 2021, 14:35

ג׳ייסון שרייר מאבד את זה, הוא קורא לסייברפאנק שמכר יותר מ13 מליון עותקים בכמה ימים ״הכישלון הכי גדול של 2020״. ואני מדגיש שהוא משתמש במילה flop שאמורה ליצג כישלון פיננסי, כן? הזוי הבן אדם, הזוי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 אפריל 2021, 19:41

Fucking commies

הוא באמת פופוליסט זול במיוחד בכל הקשור לתנאי עובדים והנהלה בכירה ופחות בכירה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 מאי 2021, 01:07

Laskin כתב:Fucking commies

הוא באמת פופוליסט זול במיוחד בכל הקשור לתנאי עובדים והנהלה בכירה ופחות בכירה.

השכר הממוצע בפולין הוא 5000 זלוטי, בערך 1300$ בחודש. עובד ממוצע בCDPR קבל 35K דולר בונוס שזה שווה ערך לכמעט 3 שנות עבודה בשכר ממוצע בפולין. זה נתרגם את זה לארץ, מדובר בקצת פחות מ400,000₪.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 01 מאי 2021, 09:22

אנשים פה מופתעים משרייר כאילו הכתובת לא היתה על הקיר כל השמן
:)
Kazz כתב:משחקים שמפנים לקנייה עיוורת חמורים אף יותר וצריך לאכוף עליהם מגבלות ודרישות מסויימות.

סאטירה קאז, סאטירה. זה שטענתי שקניה של משחק ב60 דולר בלי שאתה יכול להתנסות במשחק בפועל לפני זו הונאה צרכנית? ועל משחקי ארקייד? זה היה אמור להמחיש כמה הטיעון מראש מגוחך... לא לגרום לך לחפור לעצמך בור עוד יותר עמוק ולטעון עכשיו ברצינות שצריך לאכוף על משחקים ב$60 מגבלות כי הם כולם קנייה עיוורת.

DrKeo כתב:יש הבדל בין סוויני שפוחד ש-MS תעשה משהו בעתיד ואומר "אוי לא, הכיוון שMS לוקחת ממש רע" לבין סייני שאומר שמפתחות שעבדו איתם אמרו להם שהם חתומים על X ו-Y. על המקרה הראשון אפשר להגיד שזאת הייתה פרנויה או הסטריה, במקרה השני הוא פשוט אמר במפורש שמפתחות שעובדות איתם אמרו להם שזה קיים. יש הבדל בין להיות הסטרי ללשקר.

במקרה השני זה יכול להיות גם קצר בתקשורת, לא בהכרח שקר. בגלל זה תמיד צריל שיהיה מקור ולא "שמעתי ש".
אבל היי, יש לנו עוד תביעה לעבור עליה עכשיו, הפעם של ההוא מהאמבל באנדל. אולי זה יגלה משהו חדש :)
https://www.scribd.com/document/5054965 ... =affiliate

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־ 26 אורחים