DrKeo כתב:אוי אלוהים ישמור, הגבתי לך על זה כבר מזמן, בדיוק על זה אני מדבר שלא קראת את ההודעה שלי. אתה עושה לי הסגברה על דברים שכבר הבנתי ודברתי עליהם לפני שבוע או שבועים ישירות אליך ואפילו צטטת אותם, הם היו בדיוק על הסעיף הזה.
וכן, קראתי אותו, כל משתמש סטים יכול לקרא אותו בלי לשים אפילו פרטים אישיים. חשבתי שזה די ברור לך שקראתי אותו כשליטרלי דברתי על הסעיף שקראתי באותו חוזה. כל אחד יכול לקרא את החוזה כאן:
https://partner.steamgames.com/newpartn ... nup_type=1כל מה שצריך זה לאשר שני צ'קבוקסים והופ, אתה יכול ללחוץ על הטאב של "Sign SDA" ולקרא אותו.
שמע, קצת קשה להבין את זה מהצורה שבה התבטאת קודם:
1. זוכר שקראת לזה שוב ושוב "אין MFN
בהסכם הפצה הפומבי שפתוח לכל משתמש בסטים"? לא יודע איך להסביר את זה, אבל הסכם הפצה שמצריך לחתום על NDA לפני שתהיה לך גישה אליו הוא לא "הסכם הפצה פומבי" (מה גם שמשתמש סטים צריך לשתף פרטים אישיים קודם - אתה פשוט כבר עשית את זה). זה הקטע במילה "פומבי"...
2. זוכר שעוד עוד עוד קודם שאלת את קאז איפה נמצא הסכם ההפצה הפומבי? הנה:
DrKeo כתב:אתה יכול להביא לפה בבקשה את ה-Steam Distribution Agreement?
אם ידעת איפה המסמך - שזה אחד לאחד השם שלו - למה היית צריך שקאז יספק לך אותו? זה הרי בדיוק המסמך המדובר. ואם קראת אותו, אז אתה יודע שאין בו שום דבר שמחייב Parity... ככה שלא היה ברור לי למה אתה ממשיך לדבר על "פומבי" שוב ושוב.
אחרי שהסגברתי לך והסגברת לי ואני מקווה שהבנת איפה הטעות שלך כי אני הבנתי את הטעות שלי, אנחנו יכולים לעבור לסעיף הבא והמהותי יותר:
DrKeo כתב:אין MFN בהסכם הפצה הפומבי שפתוח לכל משתמש בסטים, על פי סוויני יש MFN בהסכמים הלא מפורסמים שVALVE חותמת עם מפיצות גדולות יותר ובנוסף יש ל-VALVE זכות וטו על מחיר אם יחפצו בכך.
הסעיף MFN שסוויני דבר עליו לא זמין לקריאה באינטרנט, טים סוויני דבר על זה ספציפית, שזה חוזה אישי למפיצות גדולות שלא קיים באינטרנט שאפיק הבינו שקיים ממפתחות גדולות שהם עבדו איתן בEPIC STORE. אפשר כמובן לבחור לא להאמין לסוויני ולהגיד שהוא משקר, אולי זה המצב, אבל זה הטיעון שלו ושל התביעה שבין השאר מתבססת על הטיעון של סוויני. באיזה יקום אתה חושב ש-VALVE אשכרה ימנעו מתגובה ויגררו את השיט הזה עד סוף אפריל אם כל מה שהם צריכים זה להגיד "היי, הנה החוזה שלנו שזמין לעשרות מליוני אנשים עם חשבון סטים באינטרנט. תראו, אין סעיף MFN בכלל" ופוף, התביעה מבוטלת. אבל VALVE שותקת, המממ, למה הם שותקים?
אם אני מבין נכון אז:
1. יש סעיף שסוויני דיבר עליו וכביכול מצוטט בתביעה.
2. הסעיף הזה תמייחס רק למפיצות "גדולות". לואלב אין בעיה עם זה שחברות קטנות לא יישרו קו.
3. הסעיף הזה סודי מאד ומלבד ההתייחסות צד ג' של סוויני אין למיטב הבנתי (בכתב התביעה או בכלל) שום דבר שמתייחס אליו.
4. ואלב היו יכולים לגרום לביטול התביעה אם הם היו מציגים את החוזה שלהם
אני אתחיל מהשאלה המאד הגיונית שלך אלי "באיזה יקום אתה חושב ש-VALVE אשכרה ימנעו מתגובה?" ואענה לך שזה ביקום שבו קיבלת כתב תביעה ועל כתבי תביעה ממש לא כדאי להתנהל בתקשורת אלא להגיע רק במסגרת ההליך המשפטי (כי תביעות לא מתבטלות פתאום בגלל שהוצאת הודעה לתקשורת וזה יכול רק לפגוע בך) - שאל כל עורך דין למה הם לא מגיבים לזה בתקשורת ואני מבטיח לך שזו התשובה שתקבל. מקובל?
עכשיו אני רוצה שתפעיל היגיון בריא גם כלפי כתב התביעה עצמו, ותשאל את עצמך כמה שאלות:
א - למיבט הבנתי הטיעון של סוויני הוא זה שנמצא בקישור כאן -
https://twitter.com/TimSweeneyEpic/stat ... wsrc%5Etfw ושים לב שאין בו שום התייחסות לחברות גדולות. הוא מדבר על חוזה כללי, ומישהו אפילו מתקן אותו בתגובות. למה אתה מסיק בכל זאת שהוא רק לחברות גדולות? אולי אני פספסתי ציוץ אחר או התבטאות שגם לא מוזכרת בכתב התביעה?
ב - כתב התביעה עצמו, לא מזכיר שהציטוט של סוויני (או כל מקור אחר שמצאתי שם) מתייחס רק לחברות גדולות או ממש ממש גדולות. אם זה המצב, מאיפה באמת הבאת את זה שאפיק הבינו את זה ממפתחות גדולות שעובדות איתן בחנות? אני מרגיש שאני מפספס משהו.
ג - אם כבר כתב התביעה: איך הטיעון של "מפיצות גדולות" מסתדר עם זה שהתביעה מזכירה משחקים זניחים כמו Amnesia Rebirth בהפצה עצמאית? איך זה מסתדר עם זה שחברות כמו kchamp games שהיא סטודיו של איש אחד עם משחק וחצי נמצאות בתור נתבעות בכתב האישום? אני אפילו לא מדבר על הפדיחה עם Rust LLC שקאז הזכיר ואמורה לאותת לך על מידת המקצועיות של כתב התביעה הזה...
ד - אם בעצם יש קריטריון סודי כזה שתקף למפיצות גדולות, אתה רוצה לתאר את התרחיש שבו ואלב פתאום באה למפיצה מסוימת שפעם היתה קטנה ופתאום נהיתה גדולה, ואומרת לה "בואו, אנחנו עכשיו צריכים לחתום איתכם על הסכם הפצה פרסונלי, סודי וחדש שמטה את המצב לרעתכם וגם כולל סעיף כביכול לא חוקי בכמה וכמה מדינות"? אתה מדמיין לעצמך מפיצה שאומרת לואלב "טוב, בוא ונשנה את התנאים לרעתנו למרות שיש לנו כבר חוזה שבית משפט יכול להכריח אתכם לעקוף ולמרות שכל היגיון כלכלי אמור בכלל לתת תנאים מיטיבים לחברות גדולות"? אם כבר יקומים, באיזה יקום אתה חושב שמפיצה גדולה תחתום על שינוי חוזה כזה?
ה - אם אכן יש הסכם סודי כזה, הייתי מניח שסיפור הצלחה כמו Rocket League יפול בדיוק למשבצת הזו (שלא נדבר על החברה האם Tencent). בגלל מבנה הבעלות זה חושף את סוויני עצמו להפרת הסכם NDA, ככה שבאמת ונראה לך שהוא היה מדבר על זה בגלוי?
ו - מהיכרות אישית עם כל אחת ואחת מהחנויות האלו, אני יכול להתחייב לך שכל מה שנמצא מסביב לסעיף הזה הוא גם קשקוש מוחלט: מיקרוסופט לא לקחה נתח של 85/15 ממפתחות משחקים (למעשה היא החריגה אותן במפורש ונתנה את ההטבה רק למפתחי אפליקציות), דיסקורד לא סגרו את החנות בגלל הסעיף הזה (הם סגרו אותה בגלל שהם הבינו שזה מסיט אותם מהפוקוס שלהם והמשתמשים שלהם לא אהבו את הכיוון, ואולי קצת בגלל אפיק עצמה שלקחה להם את הגימיק ועם תקציבים הרבה יותר גדולים), וGOG בכלל לקחו בתחילת הדרך אחוזים יותר גדולים מה-30% של ואלב בגלל המודל העסקי (משהו שגם נחשף בתביעה אחרת של Star Control). האם לדעתך יש מצב שבו כתב תביעה טעה בכל כך הרבה עובדות בסיסיות שניתן לבדוק, צודק דווקא בסעיף הכי מהותי - למרות שהוא לא מביא שום תיעוד לכך?
בשורה התחתונה יש פה שתי אפשרויות:
הראשונה היא שאני טועה פה למרות כל המידע שזמין ולמרות שזה גם מה שואלב אמרו לי בשיחות ישירות איתם, שואלב עושה משהו שנוגד גם את החוק וגם את ההיגיון העסקי, ושאיכשהו אין שום מסמך שדלף בנוגע לזה ומאשר את זה עד להיום - למרות הפוטנציאל העצום שבלהדליף אותו.
השניה היא שטים סוויני פרסם איפשהו ב-2019 ציוץ לא מדויק שמישהו מיד תיקן אותו בתגובה אחרת, שכתב תביעה מגוחך ומלא בשגיאות ב-2021 החליט להתבסס עליו, ושאין באמת משהו שמצמצם את ההסכם הזה רק לחברות גדולות (בניגוד למה שהתביעה טוענת).
עכשיו, מה באמת נראה לך יותר הגיוני?