נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: נושא הפוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 12 מאי 2021, 09:10

glass man כתב:לעזאזל עם כל מה שקורה עכשיו. אני חוזר בי ממה שאמרתי על אולמרט, אין לי ספק שעם אולמרט זה לא היה קורה בהסתמך על 2006.
לפחות עם אולמרט היתה לנו יכולת הרתעה.

אם כבר, אז עמיר פרץ. שר הבטחון במלחמת לבנון השנייה. הוא זה שהתעקש לפגוע בטילים ארוכי הטווח של חיזבאללה, נגד ההמלצה של צמרת צה"ל.
וזו לפי דעתי הנקודה שאפשר לבוא לביקורת בסבב הזה: איך נתנו לחמאס לפתח יכולות וכמות טילים כזו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 11:26

sharonbn כתב:
glass man כתב:לעזאזל עם כל מה שקורה עכשיו. אני חוזר בי ממה שאמרתי על אולמרט, אין לי ספק שעם אולמרט זה לא היה קורה בהסתמך על 2006.
לפחות עם אולמרט היתה לנו יכולת הרתעה.

אם כבר, אז עמיר פרץ. שר הבטחון במלחמת לבנון השנייה. הוא זה שהתעקש לפגוע בטילים ארוכי הטווח של חיזבאללה, נגד ההמלצה של צמרת צה"ל.
וזו לפי דעתי הנקודה שאפשר לבוא לביקורת בסבב הזה: איך נתנו לחמאס לפתח יכולות וכמות טילים כזו.

אני חושב שמזמן יש להם יכולות כאלה מה שהשתנה לדעתי זה האומץ שלהם להשתמש ביכולות האלה.ואם אין הרתעה למה שהם יפחדו להשתמש ביכולת הזו?

Laskin כתב:כן, אולמרט היה ממש צ׳רצ׳יל... חחח

אל תבין אותי לא נכון לאסקין, בעיני חלק מזה זה גם זה שטראמפ כבר לא נשיא וזה ברור לכולם שהממשל החדש הוא לא תומך ישראל כמו טראמפ מה שנותן להם ביטחון לעשות את מה שהם עושים...

אבל לא ברור לי למה לך לזלזל באולמרט שבמשמרת שלו לא ראינו דברים כאלה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2021, 11:32

א. לא נכון, היו מלא טילים ואז יצאו למבצע עופרת יצוקה כשהוא היה ר"מ. כמו שעכשיו הולכים לצאת למבצע ככל הנראה, מקווה שלא יכנסו רגלית כי אין צורך.
ב. נגיד וזה היה נכון ולא היו טילים, מה שלא נכון, מה הטענה שלך? שהפלסטינים פחדו פחד מוות מאולמרט ולכן לא ירו טילים? מגוחך.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 12 מאי 2021, 11:43

אולמרט ואהוד ברק הפציצו את הכור הגרעיני בסוריה.
לא היה ראש ממשלה שעשה כל כך מעט בכל הרבה זמן כמו ביבי. אפסיותו אומנתו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 11:45

למה מגוחך לאסקין? יש ספק שאחרי שהפלסטינים ראו את תוצאות מלחמת לבנון ה2 הם קיבלו הרתעה רצחנית? ואני לא מדבר רק על העניין עם העזה, ביבי היה צריך לגלות יד קשה מול "טרור הטיקטוק" ולא לחכות שהמצב יסלים עד עכשיו. הערבים בכללי אין להם הרתעה.

יהודים בערים מעורבות צריכים להרגיש פחד על החיים שלהם? ממתי נשמע הדבר המזעזע הזה.

אני מקווה כמוך שלא תהיה פעילות קרקעית, שום סיכון מיותר של חיילי צהל לא רצוי לנו אבל אם אנחנו רוצים להחזיר את ההרתעה במלואה יכול להיות שלא תהיה לנו ברירה, עושה רושם שכל המבצע הזה לא יהיה עניין של יום יומיים.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 11:52

glass man כתב:
sharonbn כתב:
glass man כתב:
אל תבין אותי לא נכון לאסקין, בעיני חלק מזה זה גם זה שטראמפ כבר לא נשיא וזה ברור לכולם שהממשל החדש הוא לא תומך ישראל כמו טראמפ מה שנותן להם ביטחון לעשות את מה שהם עושים...

אוי נו אל תהיה קטנוני, בכל זאת, ביידן החזיר את השפיות! הוא מכבד נשים ומכיר בגזענות הממסדית של ארה"ב המרושעת, מה צריך ישראלי צריך יותר מזה תגיד לי? בקונטיקט התחילו לכבד נשים עם בולבול בשירותים ציבוריים וזה יותר חשוב מתמיכה בלתי מסוייגת במדינה שלך. תחשוב גלובלי.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 11:57

omerkot כתב:אולמרט ואהוד ברק הפציצו את הכור הגרעיני בסוריה.

בשנים האחרונות צה"ל הפציץ מאות פעמים בסוריה, והמוסד תקף יותר ממתקן אחד שקשור בגרעין האירני.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 12 מאי 2021, 12:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 11:59

idan כתב:
glass man כתב:
sharonbn כתב:
glass man כתב:

אוי נו אל תהיה קטנוני, בכל זאת, ביידן החזיר את השפיות! הוא מכבד נשים ומכיר בגזענות הממסדית של ארה"ב המרושעת, מה צריך ישראלי צריך יותר מזה תגיד לי? בקונטיקט התחילו לכבד נשים עם בולבול בשירותים ציבוריים וזה יותר חשוב מתמיכה בלתי מסוייגת במדינה שלך. תחשוב גלובלי.

אני מת :lol:.

וכמו שטראמפ בעצמו אמר, אם הוא היה נשיא כל מה שקורה עכשיו לא היה יכול לקרות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2021, 12:10

omerkot כתב:אולמרט ואהוד ברק הפציצו את הכור הגרעיני בסוריה.

תגובה באמת הזויה לנוכח ההפצצות בסוריה בשנים האחרונות תחת ביבי, אין לי מושג איך להגיב לזה אפילו.

גלאס - תגובה מגוחכת כי היו מאות ואלפי טילים בתקופת אולמרט, אז לומר שזה לא היה בתקופתו - זה מגוחך, הזוי, ועובדתית לא נכון.
אם אתה מדבר על ערביי ישראל - כן, יש פה הסלמה רצינית, אבל זה לא קשור לאולמרט או ביבי, זה קשור לרשתות חברתיות, זה קשור לעידוד שלהם על ידי גורמים שונים, והפתרון לכך נמצא בשלילת זכויות בביטוח לאומי ממתפרעים, או שלילת מפלגות ערביות אשר מבטאות תמיכה במעשים כאלה באופן רשמי, אבל בשביל זה צריך קודם לבצע שינויים בבג"ץ, שהוא לא יאפשר זאת, ואתה כבר אמרת שאתה נגד שינויים כאלה, כי סיבות, אז אתה ושכמותך תומכים בעקיפין בקשירת הידיים והרגליים שלנו במאבק נגד טרור מבפנים. ואם יש לך ספק שבג"ץ יפסול מהלכים כאלה - שלא יהיה לך... חכה כמה שבועות/חודשים, כנראה שתראה את זה בלייב.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 12:10

האמת היא שהציבור הישראלי לא בנוי כיום לשלם את המחיר של כיבוש וניקוי הרצועה ואני לא חושב שיש הנהגה פוטנציאלית כלשהי שמעוניינת להוביל אותנו לשם, אבל היי, אולי ניגרר לשם. בכל אופן, מוזר לי שאף אחד לא מדבר על הסיפור הגדול מאתמול שהוא ההתקוממות של הגיס החמישי בתוך ישראל.. מהנגב ועד הצפון, חסימות כבישים ומארבים לרכבים של יהודים (כולל לינץ המוני בקשיש), שימוש בנשק חם, שריפת בתי כנסת, נזק עצום לרכוש וערבים נאצים שפורעים בשכנים היהודים שלהם בערים המעורבות. גם ההפקרה של המשטרה את התושבים בלוד במשך לא מעט זמן זה סיפור ומחדל מטורף, במיוחד מאחר וכבר היו מהומות יום לפני, ככה שזה לא בדיוק אמור היה לבוא כהפתעה. בטווח הקצר, אם לא ישתלטו על זה יכולה לפרוץ כאן מלחמת אזרחים קטנה. בטווח הארוך, יחסי יהודים ערבים חזרו 20 שנה אחורה במקרה הטוב.

עריכה: לאסקין כן דיבר (וצודק)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 12 מאי 2021, 12:22

להשוות הפצצה של מתקן אסטרטגי של מדינה מתפקדת עם צבא חזק ומאיים להפצצה של כמה מחסנים ופעילים במדינה מפוררת לחלוטין, זה בהחלט הזוי. מצריך זכרון קצר מאוד.
בנוסף, אולמרט היה ראש ממשלה במשך 3 שנים (מינוס כמה ימים).
ולכן זה מגוחך להשוות את הכלום האינסופי של ביבי לאולמרט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2021, 12:23

ישראל צריכה הרתעה רצינית בכל הקשור לבטחון פנים. אוחנה נכשל קשות בינתיים, אבל בוא נראה אם בהמשך יבצעו מהלכים...
מה שקרה אתמול בערים מעורבות היה באמת יום שהחזיר אותנו לכל הפחות לשנות התשעים, אם לא שנות השבעים של מדינת ישראל.
הבעייה כפי שאמרתי היא שבג"ץ לא ייתן בחיים לבצע מהלכים שירתיעו אותם באמת כגון שלילת אזרחות, שלילת זכויות, שלילת קצבאות, שלילת מפלגות, החמרת ענישה בדרכים שונות וכן - גם שינוי בכל הקשור לריבונות בהר הבית.
לכן אני שוב אומר - זה רק ילך ויחמיר עד שיקצצו לו קצת את הכנפיים, זו תספורת שהיא long overdue.

מה שכן ניתן לעשות בינתיים זה להכניס את כל המתפרעים האלה לעשרות שנים בכלא, וכן - יש אפשרות לעשות זאת, עבירת "פגיעה בבטחון המדינה" - דינה מאסר עולם. עבירת פגיעה ברכוש יכולה להיות עד 15 שנים אם היא קשורה לטרור, עבירת "סיוע לאוייב" דינה מאסר עולם או מוות לפי החוקים שלנו. אבל שופטים ירחמו ואין מספיק מקום בבתי הכלא, אז צריך להתחיל לבנות פה מתקני כליאה בקצב...

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2021, 12:27

omerkot כתב:להשוות הפצצה של מתקן אסטרטגי של מדינה מתפקדת עם צבא חזק ומאיים להפצצה של כמה מחסנים ופעילים במדינה מפוררת לחלוטין, זה בהחלט הזוי. מצריך זכרון קצר מאוד.

אבל לא הייתה רק הפצצה אחת, היו המון, המון הפצצות בסוריה (גם בתוך טווח של 3 שנים), וכן פגיעה במתקני גרעין בתוך איראן, שלדעתי היא מדינה קצת יותר מתפקדת וחזקה מסוריה של 2008 או משהו...
מה אני אגיד לך, צריך לעשות כמה וכמה סלטות באוויר כדי לטעון שתחת ביבי לא עשו כלום בנושא סוריה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 12:36

omerkot כתב:להשוות הפצצה של מתקן אסטרטגי של מדינה מתפקדת עם צבא חזק ומאיים להפצצה של כמה מחסנים ופעילים במדינה מפוררת לחלוטין, זה בהחלט הזוי. מצריך זכרון קצר מאוד.

אבל רוב ההפצצות בסוריה היו של מטרות אירניות (ולא רק פעילים נהרגו, גם קצינים אירנים ) שהיא מדינה גדולה, חזקה ומאיימת יותר גם מסוריה של לפני מלחמת האזרחים. מעבר למה שאנחנו עושים בשטח שלה עצמה, כולל חיסול בכירים כמו הגנרל/ראש תוכנית הגרעין שלהם. לא חושב שאפשר לזלזל בזה, גם אם ממש מתאמצים.
היה כאן סדר עדיפויות ברור, ניסו לשמור את עזה על אש קטנה בזמן שמטפלים באיום הגדול יותר.. יכול להיות שהמציאות תכתיב אחרת, אבל לא הבנתי מה אתה מציע בעצם? אתה חושב שכבר היינו צריכים לכבוש את עזה? לשטח אותה מהאוויר?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 13:16

לאסקין....

יהודים לא פוגעים בחפים מפשע,יהודים לא מתאכזרים לקבוצות מיעוט אם הם לא מעורבות בטרור, אני לא אמור להרגיש רע עם ההחלטות של בגץ בגץ הם הנשק שלנו מול כל האנטישמים הארורים שמעיזים לטעון שאנחנו מפלצות שטניות שמתאכזרים ללא יהודים.אני לא מת על ההחלטות של בגץ לפעמים אבל אין לי ספק שככה יהודים צריכים להתנהג ואני גאה בזה.

ב' מבטיח לך שאחרי שייגמר כל המבצע הזה ויהיה לי חשק לחפור על זה, אני אכנס איתך לויכוח שיראה לך למה התערבות של פוליטיקאים במערכת משפט זו סכנה לדמוקרטיה במיוחד במדינה כמו ישראל.

מה שכן אפשר לעשות.... זה להעניש בצורה מקסימלית ערבים שהוכח שהשתתפו ב"טרור טיקטוק" נגד יהודים ושאני מדבר על עונש מקסימלי אני לא מדבר רק על הענשה בדרכים המשפטיות שהצגת וכל מילה נוספת מיותרת....

בנוגע לזה שביבי קשור או לא קשור....

בנוגע לביבי ... כשאין הרתעה של הפלסטינים בעזה אז אין גם רתיעה של קיצונים בערביי ישראל הפלסטינים הרי מסיתים ומלבים את ערביי ישראל מההנהגה של הפלסטינים ועד העם הפשוט אם ביבי היה יודע להרתיע את הפלסטינים כמו שעשה אולמרט הם היו שומרים על ראש שפוף ולא מעיזים להסית את ערביי ישראל בצורה כל כך גלויה וישירה.

ברור שזה יותר מורכב מזה, ברור שהירי של חמאס, הוא לא באמת "תגובה לפינוי פלסטינים " הפלסטינים נשלטים בידי אירן ועובדים אצלם וזו תגובה אירנית הם חיכו למומנט לנקום.
בכל זאת הרתעה רצינית של הפלסטינים יכלה לגרום להם לחשוש להגיב בעוצמה כזו בכל זאת.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 13:28

גם כן נשק,ממש שובר שיווין, בגלל זה מעמידים אותנו לדין בהאג.
בית המשפט שלנו הגן על זכויות מיעוטים וישראל הייתה מדינה דמוקרטית (הרבה יותר דמוקרטית) גם לפני ההפיכה המשפטית של אהרון ברק, מה קשור חפים מפשע? חאלס לקשקש

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2021, 13:31

גלאס - מה נראה לך, שאני הצעתי לשלול את הזכויות האלה מכל הערבים בארץ?! מן הסתם התכוונתי רק למתפרעים שזוהו או נעצרו בהתפרעויות האלה.
ובג"ץ ימנע ענישה חמורה, חסרת תקדים וממוקדת כלפיהם, אין לאף אחד שום ספק לגבי זה.
אז אתה מצד אחד נגד כל "פגיעה" בבג"ץ (כולל פאקינג בחירת שופטים ע"י נציגי הבוחרים כמו בכל מדינה מתוקנת כמעט, כפי שהוכחתי לך בדיון הקודם בנושא), אבל בעד לקחת את החוק לידיים ולפגוע בפורעים, ברמיזה... חוסר עקביות משעשע שכזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 13:35

אין פה שום קשקוש יהודים מתנהגים כמו יהודים לא כמו חוליגנים.אתה רוצה להפוך לגרמניה של 1933 ? בבקשה. אין קשר בין התחשבות בערבים חפים מפשע לענישה מקסימלית של טרוריסטים

הבעיה התחילה כשאיבדנו את האיזון... אין יד קשה עם שונאי ישראל.נשארה רק הרחמנות ואין הרתעה וזו הבעיה.
ככה זה שמשכנעים ימנים טובים כמוך וכמו לאסקין שבנט וביבי הם אלה שצריכים להנהיג אותנו במקום שתצביעו בימני אמיתי שהיה עושה סדר אמיתי.

התגובה הזו מן הסתם לעידן את התגובה של לאסקין לא ראיתי שהתחלתי לכתוב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 13:49

Laskin כתב:גלאס - מה נראה לך, שאני הצעתי לשלול את הזכויות האלה מכל הערבים בארץ?! מן הסתם התכוונתי רק למתפרעים שזוהו או נעצרו בהתפרעויות האלה.
ובג"ץ ימנע ענישה חמורה, חסרת תקדים וממוקדת כלפיהם, אין לאף אחד שום ספק לגבי זה.
אז אתה מצד אחד נגד כל "פגיעה" בבג"ץ (כולל פאקינג בחירת שופטים ע"י נציגי הבוחרים כמו בכל מדינה מתוקנת כמעט, כפי שהוכחתי לך בדיון הקודם בנושא), אבל בעד לקחת את החוק לידיים ולפגוע בפורעים, ברמיזה... חוסר עקביות משעשע שכזה.

המשוואה לערביי ישראל צריכה להיות ברורה לחלוטין.

יתנהגו כמו אזרחי המדינה (מינוס שירות צבאי כי אני לא באמת מצפה מאדם שיש לו משפחה בעזה שילך להילחם בעזה).
יקבלו את כל הזכויות שמגיעות לאזרחי המדינה... יתמכו בטרור ... גם טרור שהוא ביטחון פנים? יקבלו יחס של טרוריסטים.

זה החוק היהודי שן תחת שן עין תחת עין וככה צריך להתנהג איתם.

לא משנה כמה תחפש לעולם לא תמצא בהיסטוריה יהודי מארצות האיסלם או מארצות המערב שהתפרע נגד שלטון החוק של המדינה שהם חיו בה.. שוב אנחנו לא חוליגנים....

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2021, 13:57

נו יופי, אבל בג"ץ לא יאשר את זה, אז מה עכשיו?

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 14:02

טוב, אין לי צל של ספק שאתה לא באמת בקיא בסוגיה ואין לך מושג קלוש במה מדובר ( בלי קשר לדעה שלך, יש גם תומכי הדיקטטורה השיפוטית שמבינים במה מדובר). אתה גם מתחיל לדבר בצורה לא לגמרי קוהרנטית והנושא הזה קרוב מידי לליבי בשביל לנסות להבין או להכיל את השטויות שלך. חבל על הויכוח אחי, צא ולמד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 14:06

idan כתב:טוב, אין לי צל של ספק שאתה לא באמת בקיא בסוגיה ואין לך מושג קלוש במה מדובר ( בלי קשר לדעה שלך). אתה גם מתחיל לדבר בצורה לא לגמרי קוהרנטית והנושא הזה קרוב מידי לליבי בשביל לנסות להבין או להכיל את השטויות שלך. חבל על הויכוח אחי, צא ולמד.

עידן חביבי במקום לכתוב תגובה מזלזלת בוא תכתוב לי מה אתה חושב לאן אתה רוצה שנגיע עם השינוי שלך בבגץ? למה הנושא קרוב לליבך?
איך בלי העמדה של בגץ תלחם באנטישמים....אל תהיה דפנסיבי אני לא נלחם בך תראה לי למה אתה חושב את מה שאתה חושב.

תוכיח לי שהדרך שלך היא הדרך שטובה לכולנו... קדימה...

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2021, 15:15

צריך לאסור על בג״ץ בחוק לפסול חוקים ואז לגרש את החוליגנים לעזה. זה הפיתרון הראוי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 15:49

מה הכוונה צריך לאסור על בגץ לפסול חוקים? הבעיה עם כל מתנגדי הבגץ היא שאתם לא מסבירים את הרעיון שלכם אז זה מרגיש כמו תגובות של המון זועם במקום משהו ברור.כל עוד אתם לא מסבירים את עצמכם לא רק אתם כל מי שתומך בהגבלת בגץ זה נשמע כאילו נטפלתם לבגץ כשעיר לעזאזל של כל הבעיות במדינה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2021, 15:59

הסברתי כבר לגבי בחירת שופטים ואתה טענת שזו דיקטטורה או משהו, פשוט אחרי שמסבירים לך אתה לא אומר ״וואלה לא ידעתי״ או משהו כזה אלא זהו.
ומה יש להסביר לגבי פסילת חוקים? הוא טוען שמי שמחוקק פה יהיה המחוקק ולא הרשות השופטת.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים