נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2021, 16:28

זה מצחיק שאנשים שאוהבים את חופש הפרט שלהם מדברים על לשלול אזרחויות או זכויות כי בן אדם מתנגד למהלכים של המדינה. אם זה מה שהמדינה אמורה לעשות אז בן גביר ושות׳ לא היו אזרחים ישראלים מזמן.

זאת לא הבעיה, אם ירצו להתנגד לממשלה הישראלית וההחלטות שלה אז לבריאות, אבל מתנגדים בהפגנות, לא ברצח וכאוס. הבעיה היא ההתפרעות, הלינצ׳ים, ההשחתת רחוש וכו׳. מה שבאמת היה צריך לקרות הוא שהמשטרה הייתה אמורה להגיע לשם תוך 12 דקות עם כוחות יס״מ ולפרק לאנשים האלה את הצורה ואז לקחת אותם למעצר ומשם למשפט על הצתה, תקיפה, ושאר הירקות שהם עשו. שיבלו בכלא.

הבעיה פה היא האפס משילות שיש במקומות כמו לוד והערים והכפרים הערבים. כנ״ל על האזורים החרדים, חצי מהצפון וכל הדרום. חצי מהמדינה שלנו היא no man’s land שפורעי חוק חרדים וערבים עושים בהם כרצונם וזאת הבעיה האמיתית. על זה אוחנה, מי שקדם לו ומי שירש אותו נכשלו וימשיכו להכשל.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 16:44

בגלל זה אני לא מבין למה עידן ולאסקין דוחפים את בגץ לעניין כל שניה.יש שיטה ישנה וטובה של פירוק עצמות נקודתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2021, 17:00

כי קונספטים מגוחכים של שלילת אזרחות הם הזויים, ביחוד שכשנותנים למדינה כוח כזה, הרי תמיד זה חוזר אליך כמו בומרנג כשיש מישהו אחר בשלטון. כל דבר שרוצים להתיר לממשלה, צריך לחשוב אם תרצה שיהיה לממשלה כוח כזה ביום שתהיה ממשלה שלא תסכים איתה בשום צורה (וזה יקרה, כי כוחות עולים ויורדים כל הזמן, לפעמים שמאל למעלה ולפעמים ימין, תלוי בתקופה). כלומר זה מצחיק רצח לראות איך שייח ג'ראח הוא בדיוק ההתנחלויות רק הפוך (בעלים ישנים שדורשים זכות על קרקע כי הם היו שם לפני 48" ודיירים חדשים שאומרים שהמקום היה ריק והם גרים שם כבר עשרות שנים. נשמע מוכר?) וההתפרעויות של הערבים עכשיו הן ההתפרעויות של המתנחלים רק הפוך ובסופו של יום כל אחד מהצדדים האלה תומך בסנקציות חמורות של הממשלה.. כל עוד הצד השני סובל מזה. שמאלני יגיד לך שזה פשוט פשע שמפנים משפחה פלסטינית מבית שהם גרים בו עשרות שנים כי איזה בעל אדמה יהודי טוען לבעלות אחרי שהם ברחו ב-48" וימני יגיד לך שזה פשע כשמפנים מתנחלים שגרים במקום עשרות שנים כי פלסטיני טוען לבעלות אחרי שהם ברחו משם ב-48". הצביעות חוגגת משני הצדדים, כולם רוצים פשיזם כשזה נוגע לצד השני אבל כשזה מופנה אליהם אז פתאום כולם נאצים.

אנחנו לא רוצים שיהיה למדינה כוח לשלול לנו אזרחות ולזרוק אותנו למקום X אם דברנו נגדה, זה כוח איום ונורא. רק תדמיינו שאיזה דגנרט מהימין יחליט עוד 15 שנים לספח את יהודה ושומרון ועזה וכתוצאה יהפוך את הערבים לרוב במדינה. אם יגיע יום כזה, אז תרצו שיהיה למדינה כוח לשלול לכם את האזרחות הישראלית ולזרוק אתכם לאלוהים יודע איפה? מה ראש הממשלה מנסור עבאס יחליט לעשות אתכם?

כל אותם מתפרעים צריכים ללכת לכלא ומהר, לא כי הם נגד מדינת ישראל, כי הם מתפרעים פושעים נלוזים שפצעו, השחיתו ואם המצב של הקשיש מהמלון בעכו יחמיר אז אפילו רצחו. הבעיה היא שכשמדובר בערבים, מתנחלים או חרדים אז מדינת ישראל פתאום שוכחת שיש לה משטרה וחוקים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2021, 17:07

פוגרומיסטים צריך לגרש מפה, לא לממן להם שהות בבתי כלא שממילא כבר מפוצצים. אבל לפני זה צריך לטפל בבג״ץ כי הוא לא יאפשר את זה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 17:10

הסימטריה שאתה מנסה למתוח כאן למתנחלים וחרדים היא די עלובה, הם לא סייעו לאויב בזמן לחימה.

ולא גלאס אני לא דחפתי את בגצ לעניין אני עניתי לקשקוש שכתבת עליו. וגם אחרי שהוכחתי לך שהטיעון שלך כבר לא ממש מחזיק, התעלמת ממנו וחזרת עליו עוד פעם. בדיוק כמו עם לאסקין שהוכיח לך שהטיעון של גרמניה בשנות ה 30 הוא דבילי, כי אם זה ככה אז כל דמוקרטיה מערבית היא גרמניה הנאצית, אבל עובדות לא מבלבלות אותך, אתה מתעלם לחלוטין ממה שכותבים לך וחוזר שוב על אותם טיעונים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 17:21

idan כתב:הסימטריה שאתה מנסה למתוח כאן למתנחלים וחרדים היא די עלובה, הם לא סייעו לאויב בזמן לחימה.

ולא גלאס, אני לא דחפתי את בגצ לעניין, אני עניתי לקשקוש שכתבת עליו. וגם אחרי שהוכחתי לך שהטיעון שלך כבר לא ממש מחזיק, התעלמת ממנו וחזרת עליו עוד פעם. בדיוק כמו עם לאסקין שהוכיח לך שהטיעון של גרמניה בשנות ה 30 הוא דבילי, כי אם זה ככה אז כל דמוקרטיה מערבית היא גרמניה הנאצית, אבל עובדות לא מבלבלות אותך, אתה מתעלם לחלוטין ממה שכותבים לך וחוזר שוב על אותם טיעונים.

אני לא מתעלם אני מבקש ממך להסביר לי מה תביא לנו האידיאולוגיה שלך של הגבלת בגץ מלבד עוד שנאת יהודים בעולם עוד דימוניזציה של יהודים בעולם ודריכה על הערכים של העם היהודי, יהודים זה לא עם של רוצחים יש לנו קוד מוסר.אבל אתה לא רוצה לנמק.
להגיד לי שבדמוקרטיות אחרות בעולם בית המשפט תלוי בפוליטקיטאים זה רק אומר שאתה ולאסקין מתעלמים מהמצב המיוחד של ישראל בעולם, אנחנו לא סתם מדינה אנחנו מדינה שכולם שונאים אסור לנו לתת להם סיבות לבודד אותנו יותר ולשנוא אותנו יותר ואסור לנו להפוך לבהמות.

לי יש משפחה בחיפה בבאר שבע בשדרות וכמעט בכל נקודה אחרת בדרום ובצפון שאתה יכול לחשוב עליה אני שומע מהם את החששות שלהם על חי.

ואני כבר אמרתי פה שאני מאמין בשבירת עצמות קלאסית של המתפרעים מקסימום סבל למתפרעים,שקט ושלווה לערבים לא קשורים, זה לא מסובך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2021, 17:28

idan כתב:הסימטריה שאתה מנסה למתוח כאן למתנחלים וחרדים היא די עלובה, הם לא סייעו לאויב בזמן לחימה.

ולא גלאס אני לא דחפתי את בגצ לעניין אני עניתי לקשקוש שכתבת עליו. וגם אחרי שהוכחתי לך שהטיעון שלך כבר לא ממש מחזיק, התעלמת ממנו וחזרת עליו עוד פעם. בדיוק כמו עם לאסקין שהוכיח לך שהטיעון של גרמניה בשנות ה 30 הוא דבילי, כי אם זה ככה אז כל דמוקרטיה מערבית היא גרמניה הנאצית, אבל עובדות לא מבלבלות אותך, אתה מתעלם לחלוטין ממה שכותבים לך וחוזר שוב על אותם טיעונים.

איזה שטויות, הם לא סיעו לחמאס, הם עשו פראות אלימות. מתנחלים תוקפים חיילים וערבים, חרדים תוקפים חיילים, ערבים תוקפים חיילים ויהודים. זה הכל זהה לגמרי ונובע מאותו דבר, אפס משילות של המדינה באזורים שהם חיים מה שגורם לכל הקבוצות האלה להבין שהם יכולים לעשות כמה אלימות שרק בא להם ושום דבר לא יקרה בזמן שרוב הקבוצות במדינה במצבים דומים פשוט עושות הפגנה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 17:51

הם עשו פראות אלימות בזמן מלחמה בשביל לסייע לחמאס. אפילו התועמלן העלוב יוסי מזרחי שלא חשוד בימניות יתר, ולדעתי גם לא בציונות מכל סוג שהיא, אמר בשידור שהצעירים סיפרו לו שזה בדיוק מה שהם עושים, משחררים את פלסטין. לא חושב שזה יהיה קשה במיוחד להוכיח שזה היה היסוד הנפשי שלהם, מגוחך ככל שיהיה. אם אני מנסה לשחזר את מאורעות תרפ"ט, ויורה על כוחות הביטחון, ומוריד דגל ישראל בשביל לתלות במקומו דגל פלסטין - בזמן מלחמה - נראה לי סביר להניח שאתה מסייע לאויב.. וגם האויב, חמאס, הכיר בכך ופירגן לצעירי לוד וכו'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2021, 17:57

idan כתב:הם עשו פראות אלימות בזמן מלחמה בשביל לסייע לחמאס. אפילו התועמלן העלוב יוסי מזרחי שלא חשוד בימניות יתר, ולדעתי גם לא בציונות מכל סוג שהיא, אמר בשידור שהצעירים סיפרו לו שזה בדיוק מה שהם עושים, משחררים את פלסטין. לא חושב שזה יהיה קשה במיוחד להוכיח שזה היה היסוד הנפשי שלהם, מגוחך ככל שיהיה. אם אני מנסה לשחזר את מאורעות תרפ"ט, ויורה על כוחות הביטחון, ומוריד דגל ישראל בשביל לתלות במקומו דגל פלסטין - בזמן מלחמה - נראה לי סביר להניח שאתה מסייע לאויב.. וגם האויב, חמאס, הכיר בכך ופירגן לצעירי לוד וכו'.

אם מישהו במתפרעים סייע בצורה כלשהי לחמאס והממשלה הייתה אשכרה בשליטה בשטח, אותם אנשים היו נעצרים ומועמדים למשפט. זה לא שונה מלעצור את אלה שהציתו מכוניות או תקפו חייל צה"ל. כל הדברים האלה יש במדינת ישראל חוק מתאים והבעיה פה היא שלמדינת ישראל אין שליטה בחצי מהשטח של מדינת ישראל. הצפון פרוע, הדרום פרוע, יהודה ושומרון פרועה וכל שטח חרדי וערבי הוא פרוע.

התעסקויות עם דגלים וביטויים בשקל הם לא עילה לביטול אזרחות, גם לבוגדים כמו מורדכי וענונו לא שללו את האזרחות הישראלית.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 18:12

DrKeo כתב:
idan כתב:הם עשו פראות אלימות בזמן מלחמה בשביל לסייע לחמאס. אפילו התועמלן העלוב יוסי מזרחי שלא חשוד בימניות יתר, ולדעתי גם לא בציונות מכל סוג שהיא, אמר בשידור שהצעירים סיפרו לו שזה בדיוק מה שהם עושים, משחררים את פלסטין. לא חושב שזה יהיה קשה במיוחד להוכיח שזה היה היסוד הנפשי שלהם, מגוחך ככל שיהיה. אם אני מנסה לשחזר את מאורעות תרפ"ט, ויורה על כוחות הביטחון, ומוריד דגל ישראל בשביל לתלות במקומו דגל פלסטין - בזמן מלחמה - נראה לי סביר להניח שאתה מסייע לאויב.. וגם האויב, חמאס, הכיר בכך ופירגן לצעירי לוד וכו'.

אם מישהו במתפרעים סייע בצורה כלשהי לחמאס והממשלה הייתה אשכרה בשליטה בשטח, אותם אנשים היו נעצרים ומועמדים למשפט. זה לא שונה מלעצור את אלה שהציתו מכוניות או תקפו חייל צה"ל. כל הדברים האלה יש במדינת ישראל חוק מתאים והבעיה פה היא שלמדינת ישראל אין שליטה בחצי מהשטח של מדינת ישראל. הצפון פרוע, הדרום פרוע, יהודה ושומרון פרועה וכל שטח חרדי וערבי הוא פרוע.

התעסקויות עם דגלים וביטויים בשקל הם לא עילה לביטול אזרחות, גם לבוגדים כמו מורדכי וענונו לא שללו את האזרחות הישראלית.

אני לא מתווכח איתך שאין משילות או שזאת לא הבעיה העיקרית כאן. אתה צודק לחלוטין.

ואני לא אמרתי שדגלים או ביטויים הם עילה לביטול אזרחות, אמרתי שזה עוזר לבסס את הקייס שהפראות האלימות שהם עשו ביהודים או הירי על כוחות הביטחון היו בבחינת סיוע לאויב בזמן מלחמה. אם התמונות ברחבי הארץ משמשות את התעמולה החמאסית, זה מסייע לאויב ? אם הם יצרו חוסר ביטחון בקרב אזרחי ישראל רבים, קרי השליטו טרור, זה מסייע לאויב ? אם הם ריתקו כוחות רבים להגנה על האיזורים שלהם בזמן מלחמה, זה מסייע לאויב? אני סבור שכן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2021, 18:44

DrKeo כתב:זה מצחיק שאנשים שאוהבים את חופש הפרט שלהם מדברים על לשלול אזרחויות או זכויות כי בן אדם מתנגד למהלכים של המדינה. אם זה מה שהמדינה אמורה לעשות אז בן גביר ושות׳ לא היו אזרחים ישראלים מזמן.

אני לא מדבר על ״אנשים שמתנגדים למהלכים של מדינה״ אני מדבר על טרוריסטים של ממש, או תומכי טרוריסטים שמשתמשים באלימות, ואני לא מדבר על שלילת אזרחות כמו על שלילת זכויות של ביטוח לאומי, למשל. מה הקשר חופש הפרט? אם אני תומך בכליאה זה גם שולל זכויות רבות, איך זה מתנגש עפ חופש פרט?
גם שלילת אזרחות לא דבר נורא בעיניי הוא פשוט לאו דווקא פרקטי או אפשרי, כנ״ל גירוש, זה פחות עובד בפועל כי אין לאן, אם תהיה מדינה שתרצה לקלוט אותם - אז בכיף.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2021, 19:06

אפשרי אפשרי, הממשלה בדקה את האופציה לפני כמה שנים אבל נתקלה בהתנגדות המפקד המשפטי לממשלה. לכן קודם ריסון בג״ץ, ואז ביי ביי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 19:18

איזה דיכאון זה לקרוא יהודים קוראים לריסון בגץ... אחרי כל מה שעברנו .. אני אשכרה נכנס לדיכאון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2021, 19:24

glass man כתב:איזה דיכאון זה לקרוא יהודים קוראים לריסון בגץ... אחרי כל מה שעברנו .. אני אשכרה נכנס לדיכאון.

חחח אתה הזייה. ריסון בג״ץ, וואו, ממש ״תהליכים״ שקשורים איכשהו ל״יהודים״, כאילו יש איזה ערך יהודי היסטורי לגבי בג״ץ, מה זה החרא הזה? אתה אשכרה מקשקש פה איזו עמדה שאף אחד אפילו לא המציא

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2021, 19:27

אם אתה תומך בדמוקרטיה אתה אמור להתנגד לבג״ץ ולא להיכנס לדיכאון. בג״ץ הוא אויב הדמוקרטיה, אין אף מדינה מערבית שבית המשפט שלה מתנהל כמו בג״ץ הישראלי. דברים למשל כמו יועמ״שים שפוקדים על הממשלה מה לעשות, או פסילת חוקים ללא קיום חוקה - אין דברים כאלה בעולם המערבי.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 12 מאי 2021, 19:28

אני לא יותר מידי בעניינים אבל מהקמת שראיתי זה נראה ממש צעירים. לא יודע מה בשורה התחתונה אבל גם רוצח לא מגרשים וכדומה… ועוד אנשים ממש צעירים (בהנחה שהרושם הזה נכון)… לא יודע. קשוח.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 19:39

בסדר לאסקין אני מקשקש בוא תמחוק היסטוריה של 2500 שנה כי אתה לא מכיר אותה במקרה הטוב או שהיא לא באה לך בטוב במקרה הרע.

יהודים מצווים מהתנך לדאוג לזכויות של כל מי שהוא לא יהודי, שיהיה נוצרי שיהיה מוסלמי שיהיה כל אחד אבל אין לי כוח כי אני גם ככה בדיכאון מכל הדיון הזה עצוב שזה הכיוון שהמדינה הולכת אליו זה לא בערכים היהודים וזה לא מה שכתבו במגילת העצמאות.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 19:41

idan כתב:
DrKeo כתב:

אני לא מתווכח איתך שאין משילות או שזאת לא הבעיה העיקרית כאן. אתה צודק לחלוטין.

ואני לא אמרתי שדגלים או ביטויים הם עילה לביטול אזרחות, אמרתי שזה עוזר לבסס את הקייס שהפראות האלימות שהם עשו ביהודים או הירי על כוחות הביטחון היו בבחינת סיוע לאויב בזמן מלחמה. אם התמונות ברחבי הארץ משמשות את התעמולה החמאסית, זה מסייע לאויב ? אם הם יצרו חוסר ביטחון בקרב אזרחי ישראל רבים, קרי השליטו טרור, זה מסייע לאויב ? אם הם ריתקו כוחות רבים להגנה על האיזורים שלהם בזמן מלחמה, זה מסייע לאויב? אני סבור שכן.

אה וכמובן ששכחתי לציין שדובר חמאס ומנהיג חמאס אשכרה קראו לערביי ישראל להצטרף לחגיגה, והם מילאו את הפקודה.. מה זה אם לא הוכחה חותכת לסיוע או חבירה לאויב בזמן מלחמה? אבל העיקר חרדים ומתנחלים, יאללה יאללה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 20:09

InterAl כתב:אם אתה תומך בדמוקרטיה אתה אמור להתנגד לבג״ץ ולא להיכנס לדיכאון. בג״ץ הוא אויב הדמוקרטיה, אין אף מדינה מערבית שבית המשפט שלה מתנהל כמו בג״ץ הישראלי. דברים למשל כמו יועמ״שים שפוקדים על הממשלה מה לעשות, או פסילת חוקים ללא קיום חוקה - אין דברים כאלה בעולם המערבי.

אין בכלל טעם לנהל על זה דיון אינטר כי ביבי ואוחנה שטפו לך את המוח שבגץ הוא סכנה לדמוקרטיה ועכשיו אתה תדקלם לי את זה על 4 עמודים תוך כדי הסתמכות על טיעונים שהביאו עושי דבריהם.

אל תבכה לי אחר כך כשתבחין איך הגבלת בגץ מתהפכת נגדך.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2021, 20:25

זאת היתה העמדה שלי הרבה לפני שביבי או אוחנה בכלל דיברו על הנושא. נסה אולי אנשים כמו דניאל פרידמן, יואב דותן, מני מאוטנר (שלושתם היו דיקנים למשפטים בעברית/ת"א, ושלושתם שמאל מובהק) או אולי שופטי עליון ושופטים פדרליים בארה"ב כמו אנתונין סקאליה וריצ'רד פוזנר (שלידם כל השאר הם בגדר חגבים) שטענו שאין אח ורע בעולם למה שבג"ץ הישראלי מעז לעשות.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 מאי 2021, 20:50

glass man כתב:בסדר לאסקין אני מקשקש בוא תמחוק היסטוריה של 2500 שנה כי אתה לא מכיר אותה במקרה הטוב או שהיא לא באה לך בטוב במקרה הרע.

יהודים מצווים מהתנך לדאוג לזכויות של כל מי שהוא לא יהודי, שיהיה נוצרי שיהיה מוסלמי שיהיה כל אחד אבל אין לי כוח כי אני גם ככה בדיכאון מכל הדיון הזה עצוב שזה הכיוון שהמדינה הולכת אליו זה לא בערכים היהודים וזה לא מה שכתבו במגילת העצמאות.

אם היה לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר היית יודע שאהרון ברק פעל למסמס את הסעיף בחוק של חוק יסודות המשפט, שמעניק מעמד מיוחד לעקרונות החירות, הצדק, היושר והשלום של מורשת ישראל כמקור לפסיקה במקרים שהיא אינה ניתנת להכרעה ברורה לפי לשון החוק הקיים או לפי תקדימים משפטיים. הוא וממשיכי דרכו מעדיפים לשפוט ע"פ ערכים זרים, טובים יותר או פחות זה לא משנה, אבל תנך, משפט עברי או היסטוריה יהודית של 2500 שנה זה לא מה שמנחה אותם. מערכת המשפט הישראלית היא בבסיסה מערכת משפט חילונית, מערבית וליברלית (וזאת לא הבעיה שלי איתה, אגב).

אתה גם איש מלא סתירות. כמו עם החרדים, מצד אחד את מביע אמפטיה גדולה כלפיהם ואפילו חושב שמשלם המיסים צריך לתחזק את אורח החיים שלהם, אבל מצד שני מצביע לליברמן שסבור קצת אחרת. אתה מצביע לכלומניק הזה, שבין היתר רץ על הטיקט של "אין נאמנות אין אזרחות" שמכוון לאותו מיעוט לא יהודי שאתה פתאום כל כך חרד לזכויותיו, אבל עכשיו אתה בדיכאון מזה? חחחח הגיוני בערך כמו לטעון שאתה ימני אבל לקבל עליך דין שמיים של בית משפט אקטיביסטי שגנב את הדמוקרטיה בשנות התשעים ומורכב בעיקר משמאלנים במקרה הטוב או פוסט ציונים במקרה הרע שמייצגים ציבור מצומצם בעם היהודי שפועל לפי סט ערכים פרוגרסיבי, ועוד לטעון שזה בשם איזה ערך יהודי כלשהו שהבית משפט הזה מתחזק. או לדאוג לזכויות אדם של מיעוטים אבל לבקש לפרק להם את העצמות. חחחחח די נו, אני ב 99% בטוח שאתה מטריל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2021, 21:24

idan כתב:אני לא מתווכח איתך שאין משילות או שזאת לא הבעיה העיקרית כאן. אתה צודק לחלוטין.

גם כש-לה-פמיליה עושים בלגן בבת ים זה משמש את חמאס, משמש ארגונים אנטי ישראלים ומרתק כוחות בזמן מלחמה. אני לא מתווכח שחלק מאותם פורעים עשו דברים שגובלים בסיוע לאוייב, אבל אם הם עשו את זה, תעצרו אותם. וזאת בדיוק הבעיה, שהמשטרה לא שם להגן על התושבים, שאותם מתפרעים לא קבלו נבוט לפרצוף ושהם לא נעצרו. במה מאשימים אותם בבית המשפט זה לא ממש מעניין אותי, תאשימו בבגידה, תאשים בתקיפה, תאשימו בונדליזם, אני בטוח שהתביעה תסתדר.

והבעיה היא אוניברסלית בארץ, היא קיימת בהמון כפרים ערבים, היא קיימת בהתנחלויות ביהודה ושומרון, היא קיימת במאה שערים ועוד שכונות חרדיות, היא קיימת עם הבדואים בדרום, היא קיימת בערים מעורבות והיא קיימת באזורים ערבים בצפון. בכל האזורים הללו פשוט עושים מה שרוצים בלי דין וחשבון. המשטרה שלנו רופסת, יש אזורים שהיא מפחדת להגיע אליהם. שרפו לאורי בורי את המסעדה, הוא התקשר למשטרה ולמכבי אש והמכבי אש פשוט לא הגיעו, הוא כיבה את המסעדה בעזרה של שכנים. כלומר פאק, אזרחי ישראל ננטשו, פשוט ננטשו. בושה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 מאי 2021, 21:43

המשטרה לא יכולה לעצור כל קבוצה אקראית של חוליגנים שמתחילה לעשות בלגן, בטח שלא כשעשרות/מאות קבוצות כאלה פועלות במקביל בכל רחבי הארץ.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 21:46

idan כתב:
glass man כתב:בסדר לאסקין אני מקשקש בוא תמחוק היסטוריה של 2500 שנה כי אתה לא מכיר אותה במקרה הטוב או שהיא לא באה לך בטוב במקרה הרע.

אם היה לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר היית יודע שאהרון ברק פעל למסמס את הסעיף בחוק של חוק יסודות המשפט, שמעניק מעמד מיוחד לעקרונות החירות, הצדק, היושר והשלום של מורשת ישראל כמקור לפסיקה במקרים שהיא אינה ניתנת להכרעה ברורה לפי לשון החוק הקיים או לפי תקדימים משפטיים. הוא וממשיכי דרכו מעדיפים לשפוט ע"פ ערכים זרים, טובים יותר או פחות זה לא משנה, אבל תנך, משפט עברי או היסטוריה יהודית של 2500 שנה זה לא מה שמנחה אותם. מערכת המשפט הישראלית היא בבסיסה מערכת משפט חילונית, מערבית וליברלית (וזאת לא הבעיה שלי איתה, אגב).

אתה גם איש מלא סתירות. כמו עם החרדים, מצד אחד את מביע אמפטיה גדולה כלפיהם ואפילו חושב שמשלם המיסים צריך לתחזק את אורח החיים שלהם, אבל מצד שני מצביע לליברמן שסבור קצת אחרת. אתה מצביע לכלומניק הזה, שבין היתר רץ על הטיקט של "אין נאמנות אין אזרחות" שמכוון לאותו מיעוט לא יהודי שאתה פתאום כל כך חרד לזכויותיו, אבל עכשיו אתה בדיכאון מזה? חחחח הגיוני בערך כמו לטעון שאתה ימני אבל לקבל עליך דין שמיים של בית משפט אקטיביסטי שגנב את הדמוקרטיה בשנות התשעים ומורכב בעיקר משמאלנים במקרה הטוב או פוסט ציונים במקרה הרע שמייצגים ציבור מצומצם בעם היהודי שפועל לפי סט ערכים פרוגרסיבי, ועוד לטעון שזה בשם איזה ערך יהודי כלשהו שהבית משפט הזה מתחזק. או לדאוג לזכויות אדם של מיעוטים אבל לבקש לפרק להם את העצמות. חחחחח די נו, אני ב 99% בטוח שאתה מטריל.

קודם כל בוא נשמור על שיח מכבד, אני לא אמרתי לך שאתה מטריל אז אל תגיד לי שאני מטריל.
אתה בחור מספיק חכם (על סמך כל הדיונים הקודמים שלנו) בשביל להביע את הדעה שלך בלי לרדת לרמות אישיות.
אתה לא צריך את זה. קצת קרזיונר, אבל אני אוהב את זה כחלק מהקסם שלך.

בנוגע לכל הסתירות שאתה מדבר עליהם אין פה שום סתירה, הסתירה יכולה להיות רק אם אתה חייב לחיות במציאות של שחור לבן, אני לא חייבלהיות אנטי חרדים בשביל להצביע לבירמן ואם תתעמק במה שהוא אומר במקום לזרוק סיסמאות שהוא אנטישמי כי ראית מערכון ברוסית... אתה תגלה שגם ליברמן לא שונא חרדים הוא שונא את ההנהגה שלהם.

דבר שני מעולם לא אמרתי שאני בעד סבסוד נצחי של החרדים בקצבאות אלא רק עד שיוכלו לצאת לעבוד בכבוד בעבודה ולרכוש השכלה מכובדת, בעוד לאסקין ונדב אין להם בעיה שיהיו פועלי בניין.

עוד משהו יש בליברמן כל כך הרבה מעבר ל"חרדים זה חרא" אבל אתה לא ראית את זה כי הוא אף פעם לא מגיע לעמדת כוח נורמלית שתתן לו לבצע את האידיאולוגיה שלו במלואה... ואם אתה לא יודע כמה ליברמן משפיע בקבינט המדיני ביטחוני... אז תקרא קצת :)

זה ברור שמדינת ישראל לא יכולה להתנהל ב100% על המשפט העברי כי מה לעשות יש דברים במשפט העברי שלא מתאימים ל2020.
אין פה שום חידוש, עדיין כל שופט נורמלי מסכים ויסכים שבמשפט העברי יש ערכים אוניברסלים במיוחד ביחס לאדם הלא עברי/יהודי והזכות לחיות בכבוד. ואם אתה חושב שהמשפט העברי לא מדבר על זכויות אדם "לא יהודי" "לא עברי" וכו' זה או שאתה לא מכיר אותו, או שאתה מכיר אותו בצורה שטחית ווקיפדית או שאתה מיתמם.

אז אתה והשופט שציטטת יכולים להגיד שלא איכפת להם מהמוסר היהודי ושיש ערכים טובים יותר אני מכבד את הערכים האונרבסלים של היהדות שאני במקרה מסכים איתם ב100% ובמקרה אלה גם הערכים של אבותי שהקפידו 2000 שנה פלוס להעתיק את זה במשך דורות
ולשמר לי את השפה ואת ההגייה של הטקסטים האלה כנראה שאם הם חשבו שזה שווה את זה כדאי לי להקשיב להם.

ואין שום סתירה בין לדאוג למיעוטים לבין פירוק עצמות כשבאים להרוג אותך,שוב הסתירה יכולה להתקיים רק אם אתה רואה את המציאות כשחור לבן כי אתה מחפש מתכון קל לחיים לחיות בו. אתה רוצה לחיות חיים קלים של שחור לבן? אני לא יכול להאשים אותך, זו פשוט לא הבחירה שלי.

כבר אמרת פה כמה פעמים שאתה מצביע בנט וזה כי אתה מאמין שהם ישפיעו על חיינו לטובה דרך שינוי מערכת המשפט, לא? אז בוא תאיר את עיני מה אתה רואה בשינוי שלהם שיעשה לכולנו טוב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2021, 22:24

InterAl כתב:זאת היתה העמדה שלי הרבה לפני שביבי או אוחנה בכלל דיברו על הנושא. נסה אולי אנשים כמו דניאל פרידמן, יואב דותן, מני מאוטנר (שלושתם היו דיקנים למשפטים בעברית/ת"א, ושלושתם שמאל מובהק) או אולי שופטי עליון ושופטים פדרליים בארה"ב כמו אנתונין סקאליה וריצ'רד פוזנר (שלידם כל השאר הם בגדר חגבים) שטענו שאין אח ורע בעולם למה שבג"ץ הישראלי מעז לעשות.

תמיכה בהגבלת בגץ זו תמיכה בדריסה של זכויות מיעוטים זה לתת לפוליטיקאים פתח לקבוע מי השופטים בעקיפין לפי אינטרסים אישים ולא לפי האינטרס הכללי של העם וזו דריסה גסה של המוסר היהודי שכבר חפרתי עליו.

אנחנו לא צלבנים קולוניאליסטים תשאיר את זה לנוצרים שקוראים לנו אכזריים אבל השמידו כמעט כל תרבות שבאו איתה במגע.

אז ברור שעכשיו תתן לי איזו מדינה דמוקרטית כדוגמא לזה שהפוליטיקאים משפיעים על מערכת המשפט שלה והיא דמוקרטית וכל השיט הזה אבל המדינות האלה הם לא ישראל. ישראל באה במגע תמידי עם הפלסטינים והערבים ככה שאנחנו מחוייבים לשמור על הזכויות שלהם.

המדינות האלה שאתם מביאים כדוגמא לא נמצאים במלחמה תמידית שמאלצת אותם לשמור על איזון עדין בין שמירת זכויות לבין האינטרסים של המדינה.

אז סליחה אבל אנחנו לא שוויץ או אלוהים יודע איזה מדינה הבאתם כדוגמא.
ישראל זקוקה לבגץ אבל אתם לא תראו את זה עד שיהיה מאוחר מדי.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים