נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי bling » 02 יוני 2021, 22:46

Stick כתב:אני מאוכזב מהיותו של GOW קרוס ג'ן, אבל אני חושב שסוני כן נתנה לנו את אחת ההשקות הכי טובות לדור חדש אי פעם, ועוד מבלי לזנוח את הפס4 בסוף חייו עם שתי השקות ענק ב2020.
את ספיידרמן הבנתי כי זה בסוף 'TLL', את הורייזן אפשר להבין מבחינת לוח הזמנים. אבל הייתה להם הזדמנות לייצר פתיחת דור באמת מושלמת וחסרת תקדים עם GOW בלעדי ומדהים בערך בחגיגות השנתיים לקונסולה.
הם פספסו פה, זו עדיין השקה מוצלחת אבל GOW כקרוס ג'ן זו הפעם הראשונה שאני מרגיש שהם טעו. וכשהמשחק כל כך ענק כמו GOW 2, הם בסוף פספסו בענק...

מה כזאת השקה מדהימה פה? אולי ביחס לסוני זו השקה לא רעה כי ההשקות שלהם תמיד גרועות אבל בפני עצמה זו לא השקה מלהיבה בכלל.

מבחינתי אישית אין דבר כזה להתלהב מהשקה שיכלה גם לרוץ כמעט בשלמותה על הדור הקודם, יש מצב משיקולים אסטרטגים משחק כמו הרימייק של סולס לא יצא על הפס4 גם, לטפח תקווה אולי שסוני לא הולכת להשתין על בעלי הפס5 בקשת וכדי שמישהו כמו לאסקין יביא אותו כאחד השמות הבלעדיים שקיבלנו מהם בתור נחמת עניים והצדקה כלשהי לדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יוני 2021, 22:57

bling כתב:
Stick כתב:אני מאוכזב מהיותו של GOW קרוס ג'ן, אבל אני חושב שסוני כן נתנה לנו את אחת ההשקות הכי טובות לדור חדש אי פעם, ועוד מבלי לזנוח את הפס4 בסוף חייו עם שתי השקות ענק ב2020.
את ספיידרמן הבנתי כי זה בסוף 'TLL', את הורייזן אפשר להבין מבחינת לוח הזמנים. אבל הייתה להם הזדמנות לייצר פתיחת דור באמת מושלמת וחסרת תקדים עם GOW בלעדי ומדהים בערך בחגיגות השנתיים לקונסולה.
הם פספסו פה, זו עדיין השקה מוצלחת אבל GOW כקרוס ג'ן זו הפעם הראשונה שאני מרגיש שהם טעו. וכשהמשחק כל כך ענק כמו GOW 2, הם בסוף פספסו בענק...

מה כזאת השקה מדהימה פה? אולי ביחס לסוני זו השקה לא רעה כי ההשקות שלהם תמיד גרועות אבל בפני עצמה זו לא השקה מלהיבה בכלל.

מבחינתי אישית אין דבר כזה להתלהב מהשקה שיכלה גם לרוץ כמעט בשלמותה על הדור הקודם, יש מצב משיקולים אסטרטגים משחק כמו הרימייק של סולס לא יצא על הפס4 גם, לטפח תקווה אולי שסוני לא הולכת להשתין על בעלי הפס5 בקשת וכדי שמישהו כמו לאסקין יביא אותו כאחד השמות הבלעדיים שקיבלנו מהם בתור נחמת עניים והצדקה כלשהי לדור הבא.

כן, מבחינת בלעדיים זאת שנה ראשונה בסדר כזה בקושי. מצד אחד יש אשכרה משחקים טובים, ריטרנל משחק טוב, וזהו משהו שלא היה לסוני עד BB בדור הקודם שיצא רק ב-2015. מצד שני אין לסוני אפילו בלעדי AAA מהשורה הראשונה שלהם אחד בודד מוכרז ואנחנו מדברים כבר על משחקי 2022 פה. קבלנו רק משחקי AA או קרוס ג'ן, אף מגה בלעדי ענקי. אין ספק שיש הרבה יותר מה לשחק על הפס5 בשנה הראשונה מאשר הפס4, אבל איפה ה-AAA האלה שסוחטים את הגרפיקה עד הסוף וגורמים לנו להרגיש שאנחנו באמת בדור הבא כמו האורדר או אינפמס? כלומר הם היו משחקים מחורבנים, אבל לפחות הרגשת שיש סיבה שיש לך פס4. בסוף סוני לא הביאה אף קילר בלעדי ואנחנו כבר באמצע השנה ואפילו לא הוכרז קילר בלעדי אחד. זה ממש אבל ממש מוזר. כלומר המשחק הכי "רחוק" שאנחנו יודעים עליו הוא GT7 וגם הוא לא בלעדי.

כלומר, בו נחשוב רגע על בלעדיים לפס5, מה יש לנו? DS, אסטרובוט, ריטרנל, ראצ'ט וזהו, אין יותר. אין פה אפילו קילר אחד, רק רימייק גרפי, דמו טכנולוגי חינמי של השלט, משחק AA (מדהים, כן? אבל עדין AA) וראצ'ט שהוא מעולם לא היה בדיוק ה-A Tier של סוני. אבל מה שהכי מדהים הוא שאין לנו אפילו בלעדי אחד שהוכרז, אולי יהיה בתצוגה הבאה שלהם אבל אין לנו אפילו אחד לצפות לו.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 יוני 2021, 23:23

bling כתב:

רוצה לשמוע משהו באמת מצחיק בלינג? יש עכשיו סקר בERA אם אנשים חושבים שגם פפ16 יוכרז בסוף לפס4 (ובוא,הוא עכשיו נראה משחק פס4 בגרפיקה) והרוב המוחלט בERA
חושבים שהוא אכן יוכרז לפס4.... אם זה קורה... זה האמ אמא של ההטרלה גם של סוני וגם של סקוור וזה פשוט משהו הזוי.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 02 יוני 2021, 23:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 02 יוני 2021, 23:24

קיאו, אף אחד לא מסנגר על השקרים של סוני ואין ויכוח שזה מבאס, ברור שכולנו היינו רוצים שהם יזנחו את הקונסולות הישנות וידחפו את החדשות ככל האפשר.. אבל אני כבר הרבה אחרי שלב האבל ופשוט מנסה להבין את הסיטואציה.

ובעניין הזה אל תשכח ב 2013 ו 2014 כבר ראינו טריילרים למשחקי דור הבא מובהקים כמו וויצר וארקהם, משהו שלא קרה עד עכשיו. הוא אמנם היה משחק קרוס גן אבל גם הגיימפלי של וואטצ דוגס שראינו עוד ב 2012, מזוייף ככל שיהיה, היה הצהרת כוונות מובהקת. יכול להיות שזה עניין של הקורונה וכל מיני דחיות, אז אני לא קובע בפסקנות שזה המצב.. אני פשוט טוען שאם כל התעשיה נראית מסונכרנת בעניין הקרוס גן וגם המשחקי דור הבא הבלעדיים לא מרגישים כמו קפיצה ענקית אלא מתונה יותר, אז אולי יש כאן גם נימוק טכנולוגי ששווה לחשוב עליו.

ואני לא חושב שזה ההסבר היחיד כמובן, ברור שיש כאן גם שיקול כלכלי ואפשר לראות שהמשחקים עם הפוטנציאל המסחרי הגדול בהרבה הם גם אלה שסוני בחרה להוציא גם על הקונסולות הישנות וכבר טענתי את כל זה בעבר בדיונים קודמים, אני פשוט מציע עוד זווית להסתכל על זה, כי אי אפשר להכחיש שהתאימות בין סוני ומיקרוסופט ושאר התעשייה היא קצת מחשידה.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 02 יוני 2021, 23:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 יוני 2021, 23:27

DrKeo כתב:
bling כתב:

כן, מבחינת בלעדיים זאת שנה ראשונה בסדר כזה בקושי. מצד אחד יש אשכרה משחקים טובים, ריטרנל משחק טוב, וזהו משהו שלא היה לסוני עד BB בדור הקודם שיצא רק ב-2015. מצד שני אין לסוני אפילו בלעדי AAA מהשורה הראשונה שלהם אחד בודד מוכרז ואנחנו מדברים כבר על משחקי 2022 פה. קבלנו רק משחקי AA או קרוס ג'ן, אף מגה בלעדי ענקי. אין ספק שיש הרבה יותר מה לשחק על הפס5 בשנה הראשונה מאשר הפס4, אבל איפה ה-AAA האלה שסוחטים את הגרפיקה עד הסוף וגורמים לנו להרגיש שאנחנו באמת בדור הבא כמו האורדר או אינפמס? כלומר הם היו משחקים מחורבנים, אבל לפחות הרגשת שיש סיבה שיש לך פס4. בסוף סוני לא הביאה אף קילר בלעדי ואנחנו כבר באמצע השנה ואפילו לא הוכרז קילר בלעדי אחד. זה ממש אבל ממש מוזר. כלומר המשחק הכי "רחוק" שאנחנו יודעים עליו הוא GT7 וגם הוא לא בלעדי.

כלומר, בו נחשוב רגע על בלעדיים לפס5, מה יש לנו? DS, אסטרובוט, ריטרנל, ראצ'ט וזהו, אין יותר. אין פה אפילו קילר אחד, רק רימייק גרפי, דמו טכנולוגי חינמי של השלט, משחק AA (מדהים, כן? אבל עדין AA) וראצ'ט שהוא מעולם לא היה בדיוק ה-A Tier של סוני. אבל מה שהכי מדהים הוא שאין לנו אפילו בלעדי אחד שהוכרז, אולי יהיה בתצוגה הבאה שלהם אבל אין לנו אפילו אחד לצפות לו.

בדיוק. ברור לכל בר דעת שההשקה בפס4 היתה מזעזעת ועדיין עם כמה שזה מוזר היה לי יותר קטליזטור לרכוש את הקונסולה מאשר עם הפס5. זה די פשוט, סוני מההתחלה שידרה שספינת הדור הבא הפליגה, פינקנו אתכם עם שנה אחרונה מעולה לפס3 אבל זהו, מי שלא עובר נשאר מאחור (אפרופו לאסקין שלא מבין איך אפשרי לא לפתח יותר לדור קודם עם עשרות מליוני משתמשים מהרגע הראשון, זה בדיוק מה שסוני עשתה דור קודם) והמסר הזב חילחל שפשוט הדור הקודם לא רלוונטי עוד נקודה, אולי זה גם מה שגרם בזמנו למכירות של כל משחק קרוס ג׳ן על הפס4 להרקיע בעוד שגרסת הדור הקודם מכרה על הפרצוף.

אז כן אומנם קילזון לא בדיוק פיתה אותי לעבור אבל ברגע שהגיע הדבר הסביר הראשון שהביא לאיכר קונסולות ווייבים של דור הבא רק עם גיימפליי סבבה וביקורות לא רעות כמו אינפמס אז קפצתי על ההזדמנות כי באמת זה הרגיש שאתה מחזיק קונסולה מתה ביד ופשוט אין סיבה עוד להשאר בניגוד להרגשה שיש לי ולקליימן ומן הסתם לרבים אחרים עם הפס4 שנשארו לה באופן מלאכותי עוד הרבה הרבה חיים. זה לא אמור להיות ככה בשום אופן וזה ביזיון שזה אשכרה ככה למרות שקליימן מבסוט כי קנה פרו יחסית לא מזמן.

glass man כתב:
bling כתב:

רוצה לשמוע משהו באמת מצחיק בלינג? יש עכשיו סקר בERA אם אנשים חושבים שגם פפ16 יוכרז בסוף לפס4 (ובוא,הוא עכשיו נראה משחק פס4 בגרפיקה) והרוב המוחלט בERA
חושבים שהוא אכן יוכרז לפס4.... אם זה קורה... זה האמ אמא של ההטרלה גם של סוני וגם של סקוור וזה פשוט משהו הזוי.

אי אפשר להאשים אף מפתחת בעולם שעושה משהו לפס4, סוני אמורה להתוות את הדרך ולשמש כדוגמא ואם הם נופלים בזה, אלה שאמור להיות להם הכי הרבה אינטרס ואחריות לקדם פלטפורמה חדשה שלהם, אז אין שום סיבה לצפות שצד ג׳ יעשה זאת או להתעצבן עליהם שהם דואגים נטו לשורת הרווח הפוטנציאלית שלהם.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 02 יוני 2021, 23:30

DrKeo כתב:
Klayman כתב:אזהרה: דעה לא פופולרית

האמת? אני די מבסוט מכל האירוע :).

מצטער אם זה לא רגיש כלפיכם, אבל ואללה, מתאים לי עוד GOW על ה PS4PRO שלי :).הדור הבא? כשיגיע למצב שיהיו אשכרה קונסולות לרכישה בחנויות (XSX יש יותר, לפחות בארץ זה נראה), אז נראה. עד אז, אני בסבבה. זה גם אומר שחזון משחקי ה RT בלבד מתרחק עוד מעט, וכמי שאין לו קונסולת דור הבא או כרטיס תומך - זה אחלה מבחינתי.

אני יודע שהרווחת, אבל כשקנית פרו, רכשת אותה בידיעה שבסוף 2020 היא תהפוך ללא רלוונטית. זה היה ההסכם הלא כתוב ביננו ליצרניות קונסולה כבר עשורים. אז אני לא חושב שזה היה לא הוגן כלפיך להוציא משחק ב2022 רק לדור הבא, בדיוק כמו בכל דןר אחר בהסטוריה. אני גם לא חושב שציפית לקבל משחקים ב2022 כשקנית אותה, לא?

הממממ... לא רואה שאמרתי בשום מקום שציפיתי לקבל משחקים ב 2022. תכלס אפילו לא ב 2021...אבל להגיד שאני לא מרוצה מהמצב? זה כבר יהיה שקר...

יש מצב טוב שזה בעיקר בגלל הקורונה, אבל שוב, מבחינתי זה רק חיובי כרגע. לא מעניינת אותי "התקדמות תעשיית המשחקים" או "שיפוצצו לי את המוח", עדיין. לי זה סבבה שאין משהו שיחייב אותי להשיל את הסכום הזה כרגע.

:).
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 יוני 2021, 23:41

bling כתב:
DrKeo כתב:
bling כתב:

בדיוק. ברור לכל בר דעת שההשקה בפס4 היתה מזעזעת ועדיין עם כמה שזה מוזר היה לי יותר קטליזטור לרכוש את הקונסולה מאשר עם הפס5. זה די פשוט, סוני מההתחלה שידרה שספינת הדור הבא הפליגה, פינקנו אתכם עם שנה אחרונה מעולה לפס3 אבל זהו, מי שלא עובר נשאר מאחור (אפרופו לאסקין שלא מבין איך אפשרי לא לפתח יותר לדור קודם עם עשרות מליוני משתמשים מהרגע הראשון, זה בדיוק מה שסוני עשתה דור קודם) והמסר הזב חילחל שפשוט הדור הקודם לא רלוונטי עוד נקודה, אולי זה גם מה שגרם בזמנו למכירות של כל משחק קרוס ג׳ן על הפס4 להרקיע בעוד שגרסת הדור הקודם מכרה על הפרצוף.

אז כן אומנם קילזון לא בדיוק פיתה אותי לעבור אבל ברגע שהגיע הדבר הסביר הראשון שהביא לאיכר קונסולות ווייבים של דור הבא רק עם גיימפליי סבבה וביקורות לא רעות כמו אינפמס אז קפצתי על ההזדמנות כי באמת זה הרגיש שאתה מחזיק קונסולה מתה ביד ופשוט אין סיבה עוד להשאר בניגוד להרגשה שיש לי ולקליימן ומן הסתם לרבים אחרים עם הפס4 שנשארו לה באופן מלאכותי עוד הרבה הרבה חיים. זה לא אמור להיות ככה בשום אופן וזה ביזיון שזה אשכרה ככה למרות שקליימן מבסוט כי קנה פרו יחסית לא מזמן.

glass man כתב:
bling כתב:

אי אפשר להאשים אף מפתחת בעולם שעושה משהו לפס4, סוני אמורה להתוות את הדרך ולשמש כדוגמא ואם הם נופלים בזה, אלה שאמור להיות להם הכי הרבה אינטרס ואחריות לקדם פלטפורמה חדשה שלהם, אז אין שום סיבה לצפות שצד ג׳ יעשה זאת או להתעצבן עליהם שהם דואגים נטו לשורת הרווח הפוטנציאלית שלהם.

אני מבין מה אתה אומר, אבל אם פפ16 באמת יהיה קרוס ג'ן זה לבעוט בביצים של הגיימרים. הרי הם הציגו אותו שוב ושוב כאקסקלוסיבי אם הוא משחק פס4 הם היו צריכים להגיד את זה מראש כדי שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יוני 2021, 23:43

idan כתב:קיאו, אף אחד לא מסנגר על השקרים של סוני ואין ויכוח שזה מבאס, ברור שכולנו היינו רוצים שהם יזנחו את הקונסולות הישנות וידחפו את החדשות ככל האפשר.. אבל אני כבר הרבה אחרי שלב האבל ופשוט מנסה להבין את הסיטואציה.

ובעניין הזה אל תשכח ב 2013 ו 2014 כבר ראינו טריילרים למשחקי דור הבא מובהקים כמו וויצר וארקהם, משהו שלא קרה עד עכשיו. הוא אמנם היה משחק קרוס גן אבל גם הגיימפלי של וואטצ דוגס שראינו עוד ב 2012, מזוייף ככל שיהיה, היה הצהרת כוונות מובהקת. יכול להיות שזה עניין של הקורונה וכל מיני דחיות, אז אני לא קובע בפסקנות שזה המצב.. אני פשוט טוען שאם כל התעשיה נראית מסונכרנת בעניין הקרוס גן וגם המשחקי דור הבא הבלעדיים לא מרגישים כמו קפיצה ענקית אלא מתונה יותר, אז אולי יש כאן גם נימוק טכנולוגי ששווה לחשוב עליו.

ואני לא חושב שזה ההסבר היחיד כמובן, ברור שיש כאן גם שיקול כלכלי ואפשר לראות שהמשחקים עם הפוטנציאל המסחרי הגדול בהרבה הם גם אלה שסוני בחרה להוציא גם על הקונסולות הישנות וכבר טענתי את כל זה בעבר בדיונים קודמים, אני פשוט מציע עוד זווית להסתכל על זה.

אני חושב שלא ראינו בלעדיים של 2022 או 2023 כי פשוט לא ראינו משחקים של 2022 או 2023 עדין. מה ראינו מצד ג' כבר? את FC6 שנדחה מהשנה? אולי עכשיו אחרי E3 סופסוף נראה משחקי 2022 ו-2023 ואם גם הם כולם יהיו קרוס ג'ן אז הטענה תתברר כנכונה. ועדין, צד ג' הוא לא זה שאמור להוביל את זה, סוני ומיקרוסופט אמורות להוביל ואחרי השיגור של ה-X1 והמעבר ל-GP אז ממיקרוסופט אנחנו לא מצפים ליותר מדי, סוני הייתה אמורה להיות המושיעה. אבל סוני לא המושיעה, היא העמידה פנים, אבל היא עושה הכל קרוס ג'ן.

אז אם נדבר על הצד הפיננסי בלבד, שיחה קרה על ברנד וכסף ולא יותר מזה, אז מה המסר? המסר הוא שבעלי הפס4 לא צריכים לשדרג, שישארו עם פס4. אז מה יקרה כשהדרישה תתחיל להיות מסופקת, שהקור יצליח להשיג קונסולה שהם ממילא היו קונים, האם האדם הפחות הארד קור שיש לו פס4 יקנה פס5 או שהוא יהיה מסופק בזה שכל המשחקים מגיעים לקונסולה שלו ומה הוא צריך לשדרג? אם קליימן מסתפק ב-PRO שלו, למה שקז'ואלי ממנו שלא מסתובב בפורומי גיימינג לא ידבוק בפס4 שלו? כלומר יש פה נזק לרמת הביקוש של הפס5. כמובן שזה נשמע כמעט מגוחך כשאנשים נואשים להשיג פס5, אבל מי יודע מה יהיה המצב באפריל 2022. הגיימקיוב הייתה להיט הסטרי שנה וחצי ואז הפכה לכישלון.

מן הסתם הפס5 היא לא הגיימקיוב, הקונסולה תמכור טוב לא משנה מה. השאלה היא האם היא תמכור 85 מליון יחידות או 130 מליון יחידות? נראה שסוני עושה כל מה שהיא יכולה בכדי שהפס5 תמכור כמה שפחות. היא מעלה מחירים, עושה הכל קרוס ג'ן, סוגרת אולפנים ונראה שעל פני השטח היא עושה כל החלטה אפשרית לדולר מהיר וללא מחשבה על העתיד. האם החלטה אחת כזאת תהיה המפלה שלהם? ממש לא. אבל הם ממשיכים לעשות את זה שוב ושוב, לאט לאט פוגעים בשם שלהם וזה עושה נזק לברנד. יש מצב שהפס5 בסוף כן תמכור 130 מליון יחידות וכל זה לא ישנה, אבל אין ספק שסוני עושה פה פעולות שמבאסות את המעריצים הקשים שלהם וזאת פגיעה בברנד. זה באמת שווה בשביל האולי 200 מליון הכנסות שהם ייצרו בשנתיים הקרובות מגרסאות הפס4 של משחקים? בשיגור חברות מפסידות מליארדים בשביל לגרום לך לקנות את הקונסולה החדשה שלהם, אז הכמה עותקים האלה לפס4 באמת ישנו? הרי כל עותק שכזה לפס4 הוא גיימר עם סיבה פחות לקנות פס5, זאת המטרה של סוני?

ועוד נקודה אחת אחרונה, העובדה שסוני מסתירה שמשחקים הם קרוס ג'ן גורמת לאנשים לחשוד שהכל יהיה קרוס ג'ן. כלומר נניח ועוד חודש יש לסוני אירוע ומכריזים על 3 משחקים חדשים שיצאו ב-2022 ו-2023. אנשים באמת יאמינו שהם בלעדיים לפס5? או שימתינו ויחכו להכרזה כמה חודשים לפני השחרור שהם בעצם קרוס ג'ן? סוני יצרה מצב שאף אחד לא יאמין להם שמשחק בלעדי וזאת עוד פגיעה לביקוש של הפס5 (ושוב, כן, אני יודע שזה נשמע כרגע מגוחך כשהפס5 בלתי ניתנת להשגה). ואני אגיד את האמת, הצוות של FF מאוד מוכשר ו-FF16 לא בדיוק הפיל אותנו מהכיסא. אז וואללה, לא קונה שהוא משחק פס5, בטח קרוס ג'ן. זה עוד ירדוף אותם.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 02 יוני 2021, 23:52

צריך לזכור שהמעבר דור הזה לא כמו הקודם בקטע שהפעם שניהם סוג של pc שמקדם לסוג של pc.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יוני 2021, 23:56

swiss-the-engine כתב:צריך לזכור שהמעבר דור הזה לא כמו הקודם בקטע שהפעם שניהם סוג של pc שמקדם לסוג של pc.

זה רק אומר שקל יותר וזול יותר לעשות שתי גרסאות, אבל זה לא משנה את העובדה שאתה תקוע עם HDD ו-CPU מעפן שמשנים לך לגמרי את עיצוב המשחק ומבנה המנוע. הרי זה לא שבדור הקודם זה עצר +90% מהמשחקים מלהיות קרוס-ג'ן בשנה הראשונה למרות שלארכיטקטורה שלהן לא הייתה נקודת חפיפה אחת.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 02 יוני 2021, 23:58

אז אתם הולכים לשחק את הורייזון ו GOW2 על הפס4? אולי תחכו לראות איך המשחקים האלה נראים על הפס4 לפני שאתם מבטלים את ההבדלים?

לא טיפה אגואיסטי להתלונן על שחרור קרוס-ג'ן כשהקונסולה לא בת שנה אחרי שנה וחצי של קורונה שדחתה הפקות ועדיין בחוסר מכשירים שמגדיל את הסיבה לשחרר גם על הפס4? כשהכלי המרכזי שאמור לנצל את החומרה (UE5) לא יצא? כאשר המשחקים המדוברים פותחו שנים לפני יציאת הקונסולה ומפתחות עדיין עושות את ההתאמה לה?

ואחרי כל זה, הדיעה הרווחת היא שהשיגור של הפס5 יותר טוב מהפס4. שעוד לפני שהקונסולה חוגגת שנה יש לה בלעדיים גמורים אהודים כמו DS, ריטרנאל וראצ'ט?

פרופורציות. הבלעדיים הקיימים מנצלים את החומרה ברזלוציה,פירוט גרפי ומהירות. ובאופן דומה כך גם יהיה ההבדל בין גרסאות הפס4 והפס5.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 יוני 2021, 00:01

Kazz כתב:אז אתם הולכים לשחק את הורייזון ו GOW2 על הפס4? אולי תחכו לראות איך המשחקים האלה נראים על הפס4 לפני שאתם מבטלים את ההבדלים?

לא טיפה אגואיסטי להתלונן על שחרור קרוס-ג'ן כשהקונסולה לא בת שנה אחרי שנה וחצי של קורונה שדחתה הפקות ועדיין בחוסר מכשירים שמגדיל את הסיבה לשחרר גם על הפס4? כשהכלי המרכזי שאמור לנצל את החומרה (UE5) לא יצא? כאשר המשחקים המדוברים פותחו שנים לפני יציאת הקונסולה ומפתחות עדיין עושות את ההתאמה לה?

ואחרי כל זה, הדיעה הרווחת היא שהשיגור של הפס5 יותר טוב מהפס4. שעוד לפני שהקונסולה חוגגת שנה יש לה בלעדיים גמורים אהודים כמו DS, ריטרנאל וראצ'ט?

פרופורציות. הבלעדיים הקיימים מנצלים את החומרה ברזלוציה,פירוט גרפי ומהירות. ובאופן דומה כך גם יהיה ההבדל בין גרסאות הפס4 והפס5.

עם כל הכבוד לDS וראצט הם לא סיבות לשדרג.... כי DS פונה לקהל נישה מאוד מאוד מצומצם וראצט ממחזר את עצמו בלי סוף בלי להציג שום שינוי מאז דור הפס3.
אז לא אי אפשר לבנות השקה שלמה על ריטרנל קאז אני מצטער.

ולשקר ללקוחות שלך לגרום להם לחשוב שהם קונים את הקונסולה כי היא היחידה שתוכל להריץ משחקים מסוימים זה כל כך לא אתי שזה פשוט גועל נפש.
העניין פה הוא לא GOW2 לבדו או משחק כזה או אחר שיכלנו להחליק אם הוא היה קרוס ג'ן אלא השקרים ומאסת הקרוס ג'ן שהגיע לנו לדעת על הכמות הזו מראש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יוני 2021, 00:02

Kazz כתב:אז אתם הולכים לשחק את הורייזון ו GOW2 על הפס4? אולי תחכו לראות איך המשחקים האלה נראים על הפס4 לפני שאתם מבטלים את ההבדלים?

לא, כי אנחנו הארד קור אז אפילו אם היה מכשיר שרק עושה ב-GOW2 רזולוציה גבוהה יותר כנראה שהיינו קונים אותו. אבל כולנו מבואסים שנשחק בגרסאות נחותות של מה שיכלנו לקבל ולא רק מבחינה גרפית, גם מבחינת הגיימפליי, הQOL וכמות התוכן. אנחנו מקבלים משחקים פחות טובים ממה שיכלנו לקבל בשם הכמה עותקים הנוספים על הפס4.

ואני חייב לציין, קאז בצד של התאגיד שמעדיף עוד רווחים על גבי איכות המשחק, ששקר והטעה צרכנים שעמדו בתור לקנות את הקונסולה שלהם רק בכדי לגלות שהמשחק שהם קנו בשבילו את הקונסולה מגיע לזאת שיש להם כבר בבית 7 שנים. וואללה, גישה חדשה קאז.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 03 יוני 2021, 00:05

DrKeo כתב:
swiss-the-engine כתב:צריך לזכור שהמעבר דור הזה לא כמו הקודם בקטע שהפעם שניהם סוג של pc שמקדם לסוג של pc.

זה רק אומר שקל יותר וזול יותר לעשות שתי גרסאות, אבל זה לא משנה את העובדה שאתה תקוע עם HDD ו-CPU מעפן שמשנים לך לגמרי את עיצוב המשחק ומבנה המנוע. הרי זה לא שבדור הקודם זה עצר +90% מהמשחקים מלהיות קרוס-ג'ן בשנה הראשונה למרות שלארכיטקטורה שלהן לא הייתה נקודת חפיפה אחת.

Path of least resistance. רק אומר שזה עוד קיסם למדורה.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יוני 2021, 00:06

swiss-the-engine כתב:Path of least resistance. רק אומר שזה עוד קיסם למדורה.

אני לגמרי מסכים לגבי צד ג', אבל צד א' שלא מנצל את הקונסולה בשם מכירת כמה עותקים לקונסולה הישנה? זה מוזר ודי מעפן. אני לא חושב שלצד א' אמורים להיות קייסמים או מדורות, זאת הסיבה שמשחקי צד א' הם לרוב חיות מוזרות והכי מעניינות בתעשיה, כי הם לא משחקים בחוקים של צד ג'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יוני 2021, 00:13

והערה על GT7. מערכת הפיסיקה של משחק מירוץ היא אחד הדברים הכי חשובים במשחק מירוץ, המשחקים האלה קמים ונופלים על מערכת הפיסיקה שרצה על ה-CPU. יש סיכוי לא רע ש-GT7 יהיה ה-GT היחיד בדור הזה והוא יהיה המשחק מירוץ אונליין הראשי של סוני, אולי אפילו הכותר ESPORTS הכי גדול של סוני לאורך כל הדור הזה, והמערכת פיסיקה שלו הולכת להיות מבוססת על היגואר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 יוני 2021, 00:13

לא מבין את העניין הזה קאז של משחקים שפותחו שנים לפני יציאת הקונסולה כהצדקת קרוס ג׳ניות.

כל הקטע של להשיק קונסולה חדשה עם בלעדיים לחומרה שהחלו פיתוח שנים לפני יציאתה זה משהו חדש? מה לא היה את זה בערך בכל דור אי פעם שהושק עם בלעדיים AAA? אז מה בדיוק מפתיע פה ולמה אנשים בהלם מהרעיון שסוני היתה מייעדת בשנת 2019 את GOW2 ואת GT7 ואפילו אפילו הוריזון להיות מראש משחקי פס5 נטו? מה כזה חסר תקדים וממתי זה מקובל שממשיכים לקבל מסוני קרוס עמוק לתוך 2022? איזה מן ביזיון זה ומה אגואיסטי פה בדיוק?

הפס4 עשתה את שלה וכמיטב המסורת סוני דאגה לה לשנת פרידה מעולה עם TLOU2 ו GOT ו DS וכל מה שהוציאה ב 2020, אין לבעלי פס4 על כלום להתלונן, לא זנחו אותם ולא זרקו, נתנו השקעה יפה מאוד בשביל קונסולה בשנה האחרונה שזה מסורת של סוני שאני מעריך ומשם כמו בכל דור אם היה להם מוח שם בקודקוד, מרגע שיוצאת הפס5 הספינה של הדור הבא מפליגה וזהו. אף אחד פה אין לו על מה להתלונן, בעלי הפס4 היו מרגישים שהשקיעו בהם ובעלי הפס5 היו שמחים שמההתחלה כל הפקות הענק האלה כמו GOW2, הוריזון, GT7 ובסקייל קטן יותר ריטרנל, ראצ׳ט ואחרים היו מוכרזים ומגיעים בלעדית לפס5 תוך ניצול מקסימלי אפשרי כמשחקי תחילת דור.

עכשיו לזה אני קורא אחת מההשקות/השנים הראשונות הכי טובות לקונסולה חדשה אי פעם! שכבר בתחילת דור מתפנקים עם כזה ליינאפ בלעדי אמיתי. לא הבדיחה הזו שקורית פה ומעקרת את כל החגיגה, במקום שכולם יתרגשו מההכרזות כולם מתרכזים בזה שזה קרוס ג׳ן והאם זה מוצדק או לא וכו׳. עצוב.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 03 יוני 2021, 00:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יוני 2021, 00:20

וצריך לזכור שתחילת הדור הזה מפנקת בעיקר בזכות סיבות לוגיסטיות לעומת דורות קודמים. בפס1, 2 ו-3 הצד א' של סוני לא היה חזק במיוחד, הם היו תלויים בעיקר בצד ג'. בפס4 לעומת זאת, כשהיה להם צד א' מאוד חזק, הם ירו את כל התוכן שלהם על הפס3 כך שכל המפתחות הגדולות שלהם פספסו את השנה הראשונה. ועכשיו הלו"ז דווקא חייך אליהם, גרילה, אינסומניאק, בלופויינט, סנטה מוניקה ופליפוני - כולן דווקא בלו"ז מצויין לשנה+ הראשונות של הדור הבא. אז בלי שום קשר לבלעדיות או לא בלעדיות, הלו"ז פס5 היה אמור להיות די צפוף ואיכותי. הבעיה היא שסוני איכשהו החליטו שלראשונה בהסטוריה שלהם הפיתוח בשנתיים הראשונות יהיה בעיקר קרוס ג'ן. לדעתי זה לא רק יריה לרגל של סוני, זאת יריה לרגל של ה-lineup. אין שום סיבה שמשחק 2022 יהיה מוגבל בפס4, שנה+ לתוך הדור זה זמן שהדור החדש בדרך כלל מתחיל להתרומם ומתחילים לראות משחקי איכות. אז למה לעזאזל הם מוגבלים לפס4? קניתי קונסולה ושלמתי על מעבד רייזן 2 ו-SSD מהיר ממה שיש במחשב גיימינג שלי, אז למה צד א' של סוני לא משתמש בהם? ולמה סוני ניסתה לעבוד עלינו שהם בלעדיים?

ובואו נהיה כנים, GOW 2, משחק שהוא המשך למשחק שניסה לעשות one shot והיה בו מעבר בין עולמות מקבילים, הוא משחק שצריך להיות מוגבל ב-HDD? ברצינות? כלומר אני בטוח שגם בקרוס ג'ן אפשר לעשות את הטעינה ממש מהירה בגרסת הפס5, אבל העיצוב של GOW סובב את הטעינת REALMS וקרבות בוס נבנו מסביב ל-HDD (למשל הדרקון, יש בקרב הזה קטעים מאוד ספציפים בשביל למרוח זמן ולתת ל-HDD לטעון אזור חדש). אז מכל המשחקים הוא קרוס ג'ן? למה ריטרנל ו-DS הם לא משחקי קרוס ג'ן ו-GOW 2 בלעדי לדור הבא? זה מרגיש כאילו בכל ההחלטות קרוס-ג'ן מול בלעדיות דור הבא של סוני היו בדיוק הפוכות ממה שהן היו צריכות להיות. דווקא GOW 2 שמתחנן ל-SSD (ובואו, חצי מהדוגמות SSD שלי בשנה וחצי האחרונות בת'רדים הטכנית היו מבוססות GOW וה-One shot שלו) ו-GT7 שמתחנן ל-CPU חזק שיהיה בסיס לכל מערכת הפיסיקה של GT לדור הקרוב? הם מה שבחרתם לקרוס? ו-DS שהוא פורט של משחק בן יותר מעשור עם ציפוי יפה הוא בלעדי לדור הבא? ואו, פשוט מוזר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 יוני 2021, 00:30

זה עצוב ברמות כי הכוכבים הסתדרו כל כך יפה, גם הפס4 זכתה לשנת פרידה יפה ומוצדקת לגמרי (אף אחד לא יכל לאמר על פרויקטים כמו TLOU2, GOT, DS ואחרים שהיו צריכים לבטל ולדחות לפס5 כי אז זה סתם היה מחטף ומאולץ רצח כי אלה משחקי פס4 שעמוק מדי בפיתוח של שנים ארוכות על הפלטפורמה ככה שהניצול היה מינימלי וגם זה היה לא אתי בכלל כי אלה באמת משחקים שהובטחו עוד ממזמן לפס4. למשחק השני של סאקר פאנץ׳ מחכים עוד מ 2014 למען השם, זה היה מגוחך אם אינפמס בגרסת דור הבא כמעט עירומה היה נשאר המשחק היחיד שלהם לפס4 למשל) וגם יצא שיש הרבה פרויקטים חדשים שהחלו פיתוח בשנת 17 והלאה שבאו בול בזמן לפנק את השנים הראשונות של הפס5 ומה שיפה זה שב 2018 (במקסימום) אין ספק שכבר היה מושג טוב לגבי הכוח של הפס5 והיה אפשר להתחיל פיתוח מלא שמנצל יפה את החומרה כבר אז.

יכלה להיות פה סיטואציית ווין ווין נדירה (בניגוד למה שקרה עם דור הפס4 שאומנם הפס3 זכתה לשנת פרידה מעולה אבל הפס4 הפסיד מזה עם שנים ראשונות שחונות) ואיכשהו סוני בעטו לעצמם בפרצוף עם כמה שהכוכבים התיישרו ככה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יוני 2021, 00:34

bling כתב:זה עצוב ברמות כי הכוכבים הסתדרו כל כך יפה, גם הפס4 זכתה לשנת פרידה יפה ומוצדקת לגמרי (אף אחד לא יכל לאמר על פרויקטים כמו TLOU2, GOT, DS ואחרים שהיו צריכים לבטל ולדחות לפס5 כי אז זה סתם היה מחטף ומאולץ רצח כי אלה משחקי פס4 שעמוק מדי בפיתוח של שנים ארוכות על הפלטפורמה ככה שהניצול היה מינימלי וגם זה היה לא אתי בכלל כי אלה באמת משחקים שהובטחו עוד ממזמן לפס4) וגם יצא שיש הרבה פרויקטים חדשים שהחלו פיתוח בשנת 18 והלאה שבאו בול בזמן לפנק את השנים הראשונות של הפס5 ומה שיפה זה שב 2018 אין ספק שכבר היה מושג טוב לגבי הכוח של הפס5 והיה אפשר להתחיל פיתוח מלא שמנצל יפה את החומרה כבר אז.

יכלה להיות פה סיטואציית ווין ווין נדירה (בניגוד למה שקרה עם דור הפס4 שאומנם הפס3 זכתה לשנת פרידה מעולה אבל הפס4 הפסיד מזה עם שנים ראשונות שחונות) ואיכשהו סוני בעטו לעצמם בפרצוף עם כמה שהכוכבים התיישרו ככה.

בדיוק. ואם מסתכלים הסטורית, בדרך כלל לקרוס ג'ן שולחים את המשחקים הקטנים יותר והפחות חשובים. אבל איכשהו סוני עשתה פה בדיוק להפך, שלחה לקרוס את המשחק הכי גדולים וחשובים כשדווקא הקטנים משום מה בלעדיים.

ואני שוב אגיד את זה, דווקא את GOW, המשחק שאמור להיות המימוש האולטימטיבי של ה-SSD, המשחק שסנטה מוניקה כמעט אבדה עליו את הצפון בגלל ה-HDD של הפס4 וה-one shot שהם ניסו לעשות, דווקא הוא קרוס ג'ן. ו-GT7, המשחק ESPORT הכי גדול שלהם לדור הקרוב שמבוסס כולו על פיסיקת CPU נבנה מסביב ליגואר? אבל DS, משחק שליטרלי רץ על הפס3 וכל מה שעשו לו זאת עטיפה יפה ויכל לרוץ גם על הסוויטצ', דווקא הוא בלעדי לדור הבא. פשוט אין לי שמץ מה סוני עושה פה, מה שבטוח איכות המשחק היה הפאקטור האחרון בהחלטה הזאת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 יוני 2021, 00:49

והכי כואב זה הבגידה.

כאילו רוצים להוציא את פפ16 לפס4? סבבה, תודיעו לי אולי? אולי זה היה מתאים לי גם לשחק ב30FPS ולא הייתי נפרד מ7000 שקל? למה אני צריך עכשיו לחיות בפראנויה?
רוצים שקליימן יוכל לשחק במשחק X על הפרו שלו? סבבה, אולי תודיעו כדי שהוא יוכל לדעת כמה זמן הוא יוכל להשתמש במכשיר הזה?

לפחות קפקום מכינים אותך נפשית יש הדלפות ואתה כבר מתכונן תקופה ארוכה מראש לקרוס ג'ן. כוסאמק.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 03 יוני 2021, 00:55

DrKeo כתב:
idan כתב:קיאו, אף אחד לא מסנגר על השקרים של סוני ואין ויכוח שזה מבאס, ברור שכולנו היינו רוצים שהם יזנחו את הקונסולות הישנות וידחפו את החדשות ככל האפשר.. אבל אני כבר הרבה אחרי שלב האבל ופשוט מנסה להבין את הסיטואציה.

ואני לא חושב שזה ההסבר היחיד כמובן, ברור שיש כאן גם שיקול כלכלי ואפשר לראות שהמשחקים עם הפוטנציאל המסחרי הגדול בהרבה הם גם אלה שסוני בחרה להוציא גם על הקונסולות הישנות וכבר טענתי את כל זה בעבר בדיונים קודמים, אני פשוט מציע עוד זווית להסתכל על זה.

אני חושב שלא ראינו בלעדיים של 2022 או 2023 כי פשוט לא ראינו משחקים של 2022 או 2023 עדין. מה ראינו מצד ג' כבר? את FC6 שנדחה מהשנה? אולי עכשיו אחרי E3 סופסוף נראה משחקי 2022 ו-2023 ואם גם הם כולם יהיו קרוס ג'ן אז הטענה תתברר כנכונה. ועדין, צד ג' הוא לא זה שאמור להוביל את זה, סוני ומיקרוסופט אמורות להוביל ואחרי השיגור של ה-X1 והמעבר ל-GP אז ממיקרוסופט אנחנו לא מצפים ליותר מדי, סוני הייתה אמורה להיות המושיעה. אבל סוני לא המושיעה, היא העמידה פנים, אבל היא עושה הכל קרוס ג'ן.

אז אם נדבר על הצד הפיננסי בלבד, שיחה קרה על ברנד וכסף ולא יותר מזה, אז מה המסר? המסר הוא שבעלי הפס4 לא צריכים לשדרג, שישארו עם פס4. אז מה יקרה כשהדרישה תתחיל להיות מסופקת, שהקור יצליח להשיג קונסולה שהם ממילא היו קונים, האם האדם הפחות הארד קור שיש לו פס4 יקנה פס5 או שהוא יהיה מסופק בזה שכל המשחקים מגיעים לקונסולה שלו ומה הוא צריך לשדרג? אם קליימן מסתפק ב-PRO שלו, למה שקז'ואלי ממנו שלא מסתובב בפורומי גיימינג לא ידבוק בפס4 שלו? כלומר יש פה נזק לרמת הביקוש של הפס5. כמובן שזה נשמע כמעט מגוחך כשאנשים נואשים להשיג פס5, אבל מי יודע מה יהיה המצב באפריל 2022. הגיימקיוב הייתה להיט הסטרי שנה וחצי ואז הפכה לכישלון.

מן הסתם הפס5 היא לא הגיימקיוב, הקונסולה תמכור טוב לא משנה מה. השאלה היא האם היא תמכור 85 מליון יחידות או 130 מליון יחידות? נראה שסוני עושה כל מה שהיא יכולה בכדי שהפס5 תמכור כמה שפחות. היא מעלה מחירים, עושה הכל קרוס ג'ן, סוגרת אולפנים ונראה שעל פני השטח היא עושה כל החלטה אפשרית לדולר מהיר וללא מחשבה על העתיד. האם החלטה אחת כזאת תהיה המפלה שלהם? ממש לא. אבל הם ממשיכים לעשות את זה שוב ושוב, לאט לאט פוגעים בשם שלהם וזה עושה נזק לברנד. יש מצב שהפס5 בסוף כן תמכור 130 מליון יחידות וכל זה לא ישנה, אבל אין ספק שסוני עושה פה פעולות שמבאסות את המעריצים הקשים שלהם וזאת פגיעה בברנד. זה באמת שווה בשביל האולי 200 מליון הכנסות שהם ייצרו בשנתיים הקרובות מגרסאות הפס4 של משחקים? בשיגור חברות מפסידות מליארדים בשביל לגרום לך לקנות את הקונסולה החדשה שלהם, אז הכמה עותקים האלה לפס4 באמת ישנו? הרי כל עותק שכזה לפס4 הוא גיימר עם סיבה פחות לקנות פס5, זאת המטרה של סוני?

ועוד נקודה אחת אחרונה, העובדה שסוני מסתירה שמשחקים הם קרוס ג'ן גורמת לאנשים לחשוד שהכל יהיה קרוס ג'ן. כלומר נניח ועוד חודש יש לסוני אירוע ומכריזים על 3 משחקים חדשים שיצאו ב-2022 ו-2023. אנשים באמת יאמינו שהם בלעדיים לפס5? או שימתינו ויחכו להכרזה כמה חודשים לפני השחרור שהם בעצם קרוס ג'ן? סוני יצרה מצב שאף אחד לא יאמין להם שמשחק בלעדי וזאת עוד פגיעה לביקוש של הפס5 (ושוב, כן, אני יודע שזה נשמע כרגע מגוחך כשהפס5 בלתי ניתנת להשגה). ואני אגיד את האמת, הצוות של FF מאוד מוכשר ו-FF16 לא בדיוק הפיל אותנו מהכיסא. אז וואללה, לא קונה שהוא משחק פס5, בטח קרוס ג'ן. זה עוד ירדוף אותם.

העניין עם פפ16 מורכב יותר לדעתי. מי שעובד עליו זה הצוות של פפ14 ומי שמוביל את הפיתוח שלו זה אותו יושי-פ שהגיע להציל את פפ14 אחרי השיגור הראשון הכושל לחלוטין שלו ושנתיים-שלוש לאחר מכן הוציא גירסה מחודשת שבסופו של דבר הפכה ל MMO הכי מצליח חוץ מ WOW.
והסיבה שאני מספר את כל זה היא בגלל שלבן אדם יש פילוסופיה מעניינת לגבי פיתוח משחקים ופיינל פנטזי, כזו ששונה בתכלית מהאתוס של שאר החברה. הוא טוען שהמרדף אחרי גרפיקה נוצצת זה מה שפגע בפפ וככל שהדורות התקדמו ונדרשו יותר משאבים כך המירוץ הגרפי פגע יותר בתוצר הסופי. לכן בין אם פפ16 פותח במחשבה על הדור הבא או כמשחק פס4 או קרוס ג'ן שסוני אחר כך קנתה לו בלעדיות לפס5, הוא כנראה מעולם לא יועד להיות איזה קילר גרפי. מצד שני Forspoken פותח ע"י הצוות שעבד על פפ15 (שבהחלט היה משחק מרשים גרפית בזמנו כמו כל המשחקי פפ הראשיים) ולמרות שאני חושב שהוא נראה נהדר, אף אחד לא יגיד שהוא איזה קפיצה גדולה על פני שאר המשחקים שראינו, קרוס או נקסט גן, למרות שהוא בוודאות פותח כמשחק דור הבא כי אני פשוט זוכר את הידיעות עליו עוד ב 2018 שהם לקחו את הצוות הזה והקימו ממנו סטודיו חדש על שם מנוע הבית שלהם Luminous. ובמובן הזה מעניין לדעת על איזה מנוע פפ16 רץ כי לומינוס זה כמעט בטוח שלא, וגם לא נראה לי שזה אנריל (כמו פפ7) ולפי ההערכות הכי סבירות הוא רץ על מנוע מקוסטם של פפ14 שמבוסס על ה Crystal Tools שהריץ את המשחקי פפ בדור של ה ps3/360, ואני מניח שגם זה יכול לעזור להסביר את העניין הגרפי.

אבל אם זה לא המצב ופשוט בגלל הקורונה עוד לא ראינו את כל המשחקים שהיינו אמורים לראות, נראה לי שהתאוריה חייבת להיות מופרכת ב E3 הקרוב אם לפחות איזה שניים שלושה משחקים במינמום, לא משנה ממי, שיראו לנו איך נראה דור הבא אמיתי או מה שזה לא יהיה שאתם מצפים לו, כי אנחנו כבר באמצע 2021 ורוב החברות נוטות לחשוף את המשחקים שלהם בטווח של לפחות שנה מהשיגור, בדר"כ יותר.
ואולי צד א' צריך להוביל ולדחוף את העניין הטכנולוגי אבל אני לא מקבל את זה בתור טיעון ללמה צד ג' לא יעשה את מה שבדורות קודמים היה מצופה ממנו. הם הרי לא יודעים על מה סוני עובדים ואיזה משחק יהיה קרוס ג'ן ואיזה משחק יהיה בלעדי וישתמש ב SSD וכו'.. אי אפשר לטעון שהם מובלים רק ע"י סוני ו MS כאשר משחקים בסדר הגודל הזה הם תכנון של שנים קדימה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יוני 2021, 01:27

idan כתב:העניין עם פפ16 מורכב יותר לדעתי. מי שעובד עליו זה הצוות של פפ14 ומי שמוביל את הפיתוח שלו זה אותו יושי-פ שהגיע להציל את פפ14 אחרי השיגור הראשון הכושל לחלוטין שלו ושנתיים-שלוש לאחר מכן הוציא גירסה מחודשת שבסופו של דבר הפכה ל MMO הכי מצליח חוץ מ WOW.
והסיבה שאני מספר את כל זה היא בגלל שלבן אדם יש פילוסופיה מעניינת לגבי פיתוח משחקים ופיינל פנטזי, כזו ששונה בתכלית מהאתוס של שאר החברה. הוא טוען שהמרדף אחרי גרפיקה נוצצת זה מה שפגע בפפ וככל שהדורות התקדמו ונדרשו יותר משאבים כך המירוץ הגרפי פגע יותר בתוצר הסופי. לכן בין אם פפ16 פותח במחשבה על הדור הבא או כמשחק פס4 או קרוס ג'ן שסוני אחר כך קנתה לו בלעדיות לפס5, הוא כנראה מעולם לא יועד להיות איזה קילר גרפי. מצד שני Forspoken פותח ע"י הצוות שעבד על פפ15 (שבהחלט היה משחק מרשים גרפית בזמנו כמו כל המשחקי פפ הראשיים) ולמרות שאני חושב שהוא נראה נהדר, אף אחד לא יגיד שהוא איזה קפיצה גדולה על פני שאר המשחקים שראינו, קרוס או נקסט גן, למרות שהוא בוודאות פותח כמשחק דור הבא כי אני פשוט זוכר את הידיעות עליו עוד ב 2018 שהם לקחו את הצוות הזה והקימו ממנו סטודיו חדש על שם מנוע הבית שלהם Luminous. ובמובן הזה מעניין לדעת על איזה מנוע פפ16 רץ כי לומינוס זה כמעט בטוח שלא, וגם לא נראה לי שזה אנריל (כמו פפ7) ולפי ההערכות הכי סבירות הוא רץ על מנוע מקוסטם של פפ14 שמבוסס על ה Crystal Tools שהריץ את המשחקי פפ בדור של ה ps3/360, ואני מניח שגם זה יכול לעזור להסביר את העניין הגרפי.

את FF16 הבאתי יותר כדוגמה לזה שטיעונים ל"זה בלעדי לפס5" מרגישים ריקים ולא אמינים, ביחוד במשחקים שלא בדיוק מפילים גרפית. כלומר אם נניח לא הייתה לי פס5 ויש לי פס4 ואני מעריץ ענק של FF, כנראה ש-16 אמור להיות כוח שדוחף אותי לרכוש פס5. אבל אני אמור להאמין שהוא בלעדי? אחרי שסוני עבדו עלינו עם ספיידרמן, הורייזן, GT ו-GOW? זה פוגע באמינות של ההבטחות העתידיות שלהם ואם אתה לא בטוח שאתה צריך פס5 להבטחות העתידיות, זה מפחית את הסיכוי שתקנה פס5 על בסיס ההבטחות. כלומר, כולנו עושים תוכניות רכישה על בסיס הבטחות עתידיות, אז מה קורה כשההבטחות העתידיות לא אמינות? ומה קורה אם יש לך כבר בבית קונסולה שמריצה את הכל? אז ברור שאנחנו נרצה להריץ את המשחקים הללו בגרסתם הטובה ביותר, אבל אנחנו לא הממוצע. יש סיבה למה הפס4 מכרה ביחס של 1:4 מול הפרו, לאדם הממוצע קצת רזולוציה וצל יותר חד לא מוכרים קונסולה.

idan כתב:אבל אם זה לא המצב ופשוט בגלל הקורונה עוד לא ראינו את כל המשחקים שהיינו אמורים לראות, נראה לי שהתאוריה חייבת להיות מופרכת ב E3 הקרוב אם לפחות איזה שניים שלושה משחקים במינמום, לא משנה ממי, שיראו לנו איך נראה דור הבא אמיתי או מה שזה לא יהיה שאתם מצפים לו, כי אנחנו כבר באמצע 2021 ורוב החברות נוטות לחשוף את המשחקים שלהם בטווח של לפחות שנה מהשיגור, בדר"כ יותר.
ואולי צד א' צריך להוביל ולדחוף את העניין הטכנולוגי אבל אני לא מקבל את זה בתור טיעון ללמה צד ג' לא יעשה את מה שבדורות קודמים היה מצופה ממנו. הם הרי לא יודעים על מה סוני עובדים ואיזה משחק יהיה קרוס ג'ן ואיזה משחק יהיה בלעדי וישתמש ב SSD וכו'.. אי אפשר לטעון שהם מובלים ע"י סוני ו MS כאשר משחקים בסדר הגודל הזה הם תכנון של שנים קדימה.

כדי לדעת אם צד ג' מתנהג שונה בדור הזה, נצטרך לראות את הליינאפ של 2022. כרגע חוץ מאשר FC6, אין לנו שמץ על הליינאפ של כמעט אף מפיצה ל-2022 ולכן החבר מושבעים עדין בחוץ בנושא הזה כי מה שקורה עם צד ג' די זהה לשנה הראשונה של דור הפס4. והאמת שאני לא בטוח מה בדיוק היה מצופה מצד ג', הרי בדור הקודם לקח להם כמעט שנתיים לשחרר את דור הפס3. היה את AC:U בסוף 2014 ואין לנו AC:U בדור הזה, זה נכון, אבל מה היה המשחק "דור הבא" הבלעדי הגדול הבא מצד ג'? הוויצ'ר 3 במאי 2015 ובטמן ביוני 2015? המקביל לתקופה הזאת זה קיץ 2022, אתה יכול לדבר על משחקי צד ג' של קיץ 2022? כי אני לא מכיר כאלה, אולי משהו שראינו ממנו טריילר CGI כמו ME4, אבל אני בספק. אז להתחשב בזה שלא ראינו אפילו משחק אחד מצד ג' שיוצא בתקופה שבה צד ג' התחיל לנצל את הפס4, איך אתה יודע מה הולך עם צד ג' והדור הבא?

ובנוגע למובלים או לא מובלים על ידי MS וסוני, MS הכריזה כבר לפני שנה וחצי שהכל קרוס ג'ן בשנתיים הראשונות ומפיצות צד ג' כבר ראו את הליינאפים והתוכניות של סוני ומיקרוסופט לתחילת הדור הזה כבר לפני יותר משנה כך שהם בהחלט יודעים מה הכיוון שלהן. צד א' הוא זה שמאתגר את התעשיה, הוא זה שדוחף את הדור הבא כשצד ג' עדין בתקופת הקרוס ג'ן. אז למה שצד ג' ירגיש את הלחץ כשהוא יודע שגם סוני ומיקרוסופט נשארות מאחור?

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 03 יוני 2021, 02:17

לא אמרתי שאני יודע... ציינתי שבדור הקודם כבר ראינו כמה הדגמות של משחקי דור הבא בשלב הזה. אגב גם ראינו משחקי קרוס ג'ן שנראו במובהק דור הבא כמו Rise of theTomb Raider וכאלה, כך שאנחנו לא יכולים לשלול על הסף שזה לא המצב גם הפעם עם משחקים כמו הורייזן וכו'. אפילו בשיגור היה את BF4 שעל אף קרוס-ג'ניותו הרגיש יותר כמו משחק דור הבא ממשחק דור קודם.

אבל עכשיו שאתה אומר את זה אני מניח שבאמת לא ראינו כמעט משחקים מהעתיד באופן כללי, לפחות לא בצורת גיימפלי מובהק... אז נחכה ונראה, אני מניח שנגלה בקרוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יוני 2021, 02:46

idan כתב:לא אמרתי שאני יודע... ציינתי שבדור הקודם כבר ראינו כמה הדגמות של משחקי דור הבא בשלב הזה. אגב גם ראינו משחקי קרוס ג'ן שנראו במובהק דור הבא כמו Rise of theTomb Raider וכאלה, כך שאנחנו לא יכולים לשלול על הסף שזה לא המצב גם הפעם עם משחקים כמו הורייזן וכו'. אפילו בשיגור היה את BF4 שעל אף קרוס-ג'ניותו הרגיש יותר כמו משחק דור הבא ממשחק דור קודם.

אבל עכשיו שאתה אומר את זה אני מניח שבאמת לא ראינו כמעט משחקים מהעתיד באופן כללי, לפחות לא בצורת גיימפלי מובהק... אז נחכה ונראה, אני מניח שנגלה בקרוב.

כן, אני משער שנצטרך להמתין ולראות דברים של 2022. אני די בטוח שנראה הרבה דברים ב-E3, רק עוד שבועיים. רק טוב לזכור מראש שרוב 2015 גם הייתה קרוס ג׳ן, אבל היו יחודי סגולה כמו בטמן או הוויצ׳ר שהובילו את הדור הבא. אני מקווה שנחשף ב-E3 ל3-4 משחקי דור הבא אמיתיים, הגיע הזמן. ביחוד שהיום מפתחות מעדיפות לחשוף משחקים יותר קרוב לשיגור שלהם ולא 3 שנים מראש.

אגב, רק בנוגע ל-TR, המשחק פותח לדור הבא ואת הגרסת 360 עשה צוות נפרד שנאלץ להתמודד עם הפורט. היו עוד כאלה, למשל פורצה הורייזן 2 גם היה כזה. אין לי ממש בעיה עם משחקים שכאלה, הצוות פיתוח בונה משחק דור הבא אמיתי ובנפרד צוות אחר צריך להתמודד עם פורט לדור הקודם. אז מפשטים את המערכת נמסיס כי הזיכרון קטן משמעותית או מחלקים שלב רציף לכמה חלקים עם טעינה בינהם כי אין SSD או כל פשרה אחרת שצריך לעשות בכדי להריץ את המשחק על הדןר הקודם. אבל החזון המקורי לא נפגע והמקום שבו נעשת הפשרה הוא הקונסולת דור הקודם, לא הבא. ככה צריכה להיות הגישה לקרוס ג׳ן.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 32 אורחים