glass man כתב:היופי של מהלך שחמט טוב זה שעוד לפני שהיריב שלך קלט מה עשית, אתה כבר ניצחת. ממה שבדקתי DQ11 על הסוויץ עשה 600 אלף ביפן. זה בערך מה שDQ12
יעשה על הסוויץ 2 במקרה הטוב. אני מזכיר לך שהסדרה הזו עושה 4.2M ביפן ולפעמים מעבר לזה לאיפה אתה חושב שילכו רוב המכירות? לפס5.
ואיזו קונסולה האנשים האלה יקנו כדי לשחק אותו? פס5.
תזכור שיש ביפן אנשים שכל מה שהם עושים זה לקנות קונסולה עם DQ ואז היא צוברת אבק שנים... אותם 3M יקפיצו את הPS5 מה9 מליון של הפס4 לעבר ה12M 13M שאני מדבר עליהם.
זה השני שקל שלי לפחתו.
אז מה ההימור שלך שDQ12 יקבל גרסה נכה לסוויץ כדי לא להפסיד את המכירות שם?

אני לא יכול להגיד שזה הימור הזוי כי יש לזה תקדים בעבר עם ה3DS
אבל הפעם זה לא יקרה נדב, הפעם הם רוצים לעשות משחק שינצל את האמא של האנריל 5 תקרא על זה

וסוני תרוויח פס5 חזק ביפן בגלל זה. תבדוק ותראה שהפס5 מוכר בצורה נאה ביפן, הרבה יותר טוב ממה שחשבנו.
ככה שגם אם הסוויץ 2 תקבל גרסה כמה ישחקו עליה? חצי מליון? כסף קטן.
בגלל שסוני איבדה איזה gravity rush אז כבר נאמר שהקרב אבוד ביפן? אני מזכיר לך שנוסף לDQ12 יש להם גם GOT 2 בקנה, ואני בטוח שמשחק ההמשך הולך להתפוצץ ביפן מרוב פופלאריות אחרי הGood word of mouth שהיה למשחק הראשון.
אבל למעשה סוני לא צריכה את זה היא פשוט ניצחה בגלל זה שDQ12 קיבל את הבית שלו עם הפס5.
תראה, אפשר לסכם את התאוריה שלך מסביב ל-DQ12 בצורה די פשוטה - אתה מת על סדרת DQ והפנטזיה שלך היא שהיא תהיה cutting edge טכנולוגי וגרפי. גם אני פאנבוי של כל מני סדרות שתקועות מאחור, בעיקר מנינטנדו, וגם אני כותב פה פוסטי פנטזיה על איך עם קצת DLSS ואבקות קסמים הסוויטצ׳ 2 תהיה באורך פלא סוג של מתחרה ישירה בכוח של הפס5. אבל ברור לשנינו שאנחנו חיים בעולמות פנטזיה. זה בהחלט יכול להתגשם, אבל זה כנראה לא מה שיקרה.
ספציפית בנוגע למכירות, שוב, אין פה באמת מצב שונה מדי מ-DQ11. הוא יצא 4 שנים אחרי הפס4, הוא יצא אליה כפלטפורמה מובילה וכמו שעידן אמר גרסת ה-3DS הייתה נפרדת ונכה. ועדין, עם כל הפרטים האלה, גרסת ה3DS עדין נצחה את הפס4. אז מה בדיוק שונה פה מהמצב של הסוויטצ׳ מול הפס5 בנניח 2023? הפס5 תהיה בשוק איזה 3 שנים, המשחק יוביל עליה וגרסת הסוויטצ׳ תהיה נכה בצורה כזו או אחרת (לאו דווקא גרסה נפרדת מגרסת הפס5 אבל מן הסתם יש הפרש כוח גדול בין הקונסולות כך שלפחות גרפית היא תהיה נחותה משמעותית). זה בול המצב של DQ11 ב-2017, אז מה בדיוק ההבדל? מה השחמט של סוני פה? אני לא ממש רואה הבדל בין 2017 וה-3DS מול הפס4 ו-2023 עם הפס5 והסוויטצ׳. ורוב הסיכויים שגרסת הסוויטצ׳ תהיה זהה לגרסת הפס5 חוץ מאשר הגרפיקה והסוויטצ׳ פופולרית מה-3DS ביפן, אז הייתי אומר שדווקא נראה שיש לסוויטצ׳ יתרון גדול על הפס5 לעומת ה-3DS מול הפס4.
אז אני לא בטוח איפה השחמט פה, סוני לא עשתה אפילו מהלך אחד לטובת יפן בדור החדש. להפך, אם כבר הם עשו מהלכים הפוכים. כמובן שהכל יכול להיות, אולי הפס5 תקרע את הפס4 ביפן ו-DQ12 ימכור עליה הרבה יותר טוב מהסוויטצ׳ וכו׳, אבל זה לא יקרה כי סוני עשתה מהלך כלשהו, כי היא לא עשתה אף מהלך לשיפור המעמד שלה ביפן בדור החדש.
idan כתב:אולי עם מספיק כישרון הוא ירוץ על שעון קסיו
אני אמנם לחלוטין לא מסכים איתך אבל חאלס בן אדם, זה לא קשור לבטן שלי, זה קשור לטיעון מוטעה ומטעה שלך. חשבת שזה אותו משחק, אז תיקנתי אותך. ביג פאקינג דיל.
אני לא לוקח את זה לשום כיוון של שום ויכוח, זה לא עד כדי כך מעניין אותי וכולה אמרתי שאני לא בטוח שהוא יגיע לסוויץ' ואולי יגיע לקונסלת נינטנדו חדשה יותר, לא התחייבתי במליארד אחוז ולא התאבדתי על זה, אחר כך גם העלתי את הסברה שאולי הוא כן יגיע לסוייץ' בגרסה אחרת, כמו עם DQ11 על ה3ds. כלומר, כך או כך, לחלוטין יכול להיות שאתה צודק. בסה"כ הייתה לי נקודה על הגרפיקה.
אבל אמרתי לך כבר שהכל סבבה, ירדתי מנושא ה-3DS ועכשיו אני משווה אותו לפס3 ולא פס2 בכדי שאף אחד פה לא יפגע. צדקת בנוגע לגרסת ה-3DS ואין לנו הוכחה מוצקה שהוא יכל באמת לרוץ על הפס2. סה״כ ניסיתי להבהיר ש-DQ11 הוא משחק מיושן גרפית, זה הכל ואני לא הולך להתחתן פה עם אף דימוי טפשי ששלפתי מהמותן. אז אם פס2 צורם לך אז נגיד פס3 (או סוויטצ׳ שהן בייסיקלי אותו דבר אצלי בספר, עם יתרונות לזו ויתרונות לזו תלוי החלק המדובר), הכל טוב.
We're just normal men. We're just innocent men