נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 14:26

שוב, תרחישים כאלה קרו, אינסומניאק וקוג'ימה הן רק דוגמאות, לחברות ש"טבעי שיעבדו רק עם-" אבל הנה אנחנו רואים שזה לא תמיד נכון. וגם ראינו שמיקרוסופט ניסתה דברים דומים ו"לגנוב" כשרונות שעבדו בעיקר או כמעט תמיד מול סוני, כמו למשל עם החברה שניסו להקים ביפן ועשו להם JRPG או נסיונות לרכוש את סקוור ואחרים... עזוב שזה נכשל, זה העקרון. זה ההבטחה. זו גם הידיעה או התחושה שתחת צד א' יקבלו עוד יותר ויותר, פרויקטים ויוקרתיים יותר, כפי שאכן קרה עם סאקר פאנץ' למשל, נוטי דוג וכו' שפרחו תחתיהם ועלו רמה.

באנג'י לא חסרת משמעות, שילמו עליה 5% ממה ששילמו על אקטיוויז'ן בשביל COD ובליזארד, זה לא בר השוואה בכלל. באנג'י עושה 200 מליון דולר מדי שנה, זה יכול לגדול או ליפול בעתיד אבל זו השקעה מצוינת, ובנוסף רק הידע שלהם בתחום הGAAS שווה את זה, מדובר במליוני אנשים שמעוניינים במשחקים האלה, ולך תדע, אולי גם יעשו משחקים בלעדיים בהמשך, זה ממש ממש לא תרחיש דמיוני.

לגבי גרסאות מחשב אני חושב שאתה טועה בגדול, אבל כבר חפרנו על זה לטעמי מספיק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 14:37

Laskin כתב:שוב, תרחישים כאלה קרו, אינסומניאק וקוג'ימה הן רק דוגמאות, לחברות ש"טבעי שיעבדו רק עם-" אבל הנה אנחנו רואים שזה לא תמיד נכון. וגם ראינו שמיקרוסופט ניסתה דברים דומים ו"לגנוב" כשרונות שעבדו בעיקר או כמעט תמיד מול סוני, כמו למשל עם החברה שניסו להקים ביפן ועשו להם JRPG או נסיונות לרכוש את סקוור ואחרים... עזוב שזה נכשל, זה העקרון. זה ההבטחה. זו גם הידיעה או התחושה שתחת צד א' יקבלו עוד יותר ויותר, פרויקטים ויוקרתיים יותר, כפי שאכן קרה עם סאקר פאנץ' למשל, נוטי דוג וכו' שפרחו תחתיהם ועלו רמה.

כמעט כל פעם שחברה שכזו עוברת אל מתחרה, זה בגלל שמחזיקת הפלטפורמה דחתה אותה. סנסט-אוברדרייב הוצג קודם לסוני שויתרה, AW2 הוצג קודם למיקרוסופט שויתרו וכך הלאה. החברות הללו שעובדות עם סוני או נינטנדו או מיקרוסופט במשך שנים כמעט תמיד רוצות להמשיך במקום נוחות שלהן. דווקא נינטנדו, מיקרוסופט וסוני הן אלה שמוותרות ואז "מפסידות" את המפתחת. אז אפשר להגיד שג'ים ראיין "נעל" את אינסומניאק בעיקר בכדי ש-CEO עתידי לא יפסיד אותם.

ושלא תבין אותי לא נכון, מדובר באחלה של מהלכים. הקניה של האוסמארק, אינסומניאק או בלופויינט הם מהלכים שלגמרי הייתי עושה בעצמי, הם הכי הגיוניים בעולם והם טובים. פשוט יש להם יחסית אימפאקט נמוך, הם יותר "ראש שקט" מאשר מהלך גדול. אולי רק האוסמארק הם באמת עם פוטנציאל גדול, הם חברה שתרוויח לא מעט מביטחון וגב כלכלי, סטייל דאבלפיין. אני רק מפחד שאם המשחק הבא שלהם לא יצליח, אחרי ה"כישלון" היחסי של ריטרנל, אז סוני יהרגו אותם. זה יהיה אסון.

Laskin כתב:באנג'י לא חסרת משמעות, שילמו עליה 5% ממה ששילמו על אקטיוויז'ן בשביל COD ובליזארד, זה לא בר השוואה בכלל. באנג'י עושה 200 מליון דולר מדי שנה, זה יכול לגדול או ליפול בעתיד אבל זו השקעה מצוינת, ובנוסף רק הידע שלהם בתחום הGAAS שווה את זה, מדובר במליוני אנשים שמעוניינים במשחקים האלה, ולך תדע, אולי גם יעשו משחקים בלעדיים בהמשך, זה ממש ממש לא תרחיש דמיוני.

אין לי שום ספק שמבחינה פיננסית באנג'י הולכת להביא תוצאות. אחלה ופצצה. אבל בדיוק כמו אקטיוויז'ן, אבל מבחינת הגן הסגור של סוני באנג'י היא די שום דבר. אם המשחקים זמינים בכל מקום ואפילו DAY ONE, אז מה ברכישה הזאת יגרום לאנשים לבוא לגן הסגור של סוני?

Laskin כתב:לגבי גרסאות מחשב אני חושב שאתה טועה בגדול, אבל כבר חפרנו על זה לטעמי מספיק.

אתה צודק, אבל האמת שיש לי עוד שאלה אחת בנושא. אם מה שאתה אומר נכון, אתה חושב שסוני צריכה להוציא את המשחקים שלה לאקסבוקס?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 14:46

באנג'י ברור שיביאו תוצאות כי הרי הם אלה שהוכיחו את מודל הGAAS יותר מכולם, אבל יש לראיין עוד 25 משחקי GAAS כאלה שהוא נתן להם אור ירוק. בגלל זה אומרים שהוא הגזים.

עוד משהו שאנחנו רואים על משחקי GAAS זה שאי אפשר לתכנן מראש שמשחק GAAS יהיה הצלחה, PUBG ופורטנייט היו הצלחות לא צפויות אף אחד לא ראה את זה בא, וIP שעוצבו מהייסוד להיות משחקי GAAS מצליחים כמו הדוויז'ן נכשלו או לפחות לא העיפו את הראש לאף אחד.

סביר להניח שהרוב המוחלט שהפרויקטים של שראיין אישר יסתכמו בכישלון חרוץ או שרובם לא נראה אותם לעולם כי הם יבוטלו לפני שנראה אותם, אז ההחלטה לקנות את באנג'י כנראה זו ההחלטה היחידה של ראיין שאנחנו יכולים להגיד שהוא עשה משהו חיובי בשביל תזרים המזומנים של סוני.

עדיין, הרדיפה אחרי הGAAS נולדה מתוך זה שמשחקי AAA סינגל פלייר, הם שואבי כסף וכל כישלון שלהם יכול לסגור סטודיו שלם דיברנו על זה כאן, הפיל בחדר הוא שגם מודל הGAAS מסוכן להדהים וזו הבעיה עם ראיין הוא החליף אסטרטגיה מסוכנת אחת באחרת.

האוס עשה double down מטורף על משחקי סינגל פלייר עם האקסקלוסיבים אבל הוא לפחות היה לו חזון והוא היה מוכן להתאבד עליו, ראיין מנסה לרקוד על שתי חתונות ששתיהן מסוכנות וואת שתיהן (גם סינגל פלייר וגם GAAS ) הוא מבצע בצורה צולעת לכן היה חייב להחליף אותו במהרה במישהו שיש לו חזון לאן להוביל את החברה בעתיד, ואיך להתפשט ולהרוויח משווקים לא מנוצלים אדירים כמו הודו וסין שהם אלה שיצילו את הגיימינג מבחינת הכנסה בעשורים הקרובים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 15:16

אם באנג׳י יהיו בלעדיים במשחקי הGAAS שלהם - אז הם ירוויחו הרבה פחות כסף מהמיקרו-תשלומים שהם עיקר ההכנסות של משחקים כאלה, בדרך כלל. אז יש הגיון, והכנסת הכסף הקבועה הזו תעזור לכיס של סוני וזה יעזור להם לממן פרויקטים נוספים, לקחת סיכונים אולי לפעמים, להשקיע יותר בפרויקטים ולרכוש עוד חברות… מן הסתם זה עוזר לפלייסטיישן בדרכים שונות. וכמו שאמרתי גם כן - כרגע זה מולטי, יתכן ובעתיד יהיו בלעדיים, בתקווה משחקים עם מצב סינגל בנוסף למולטי, או מצב סינגל בלעדי כשהמולטיפלייר יהיה מולטיפלטפורם.

לגבי השאלה שלך - לא, להוציא לקונסולה מתחרה זה אומר להוציא לאנשים שיש להם קונסולה מתחרה מחוברת לטלויזיה בסלון שלהם, אז אני חושב שזו תהיה טעות, אלא אם זה יחייב נניח חשבון פלוס ואז זה הגיוני יותר, אבל פחות אידאלי. אתה יודע ששוק הקונסולות ענק, ושאנשים לא מוותרים על קונסולה בסלון בשביל לשחק במחשב שלהם בחדר בהמוניהם, אז למה להתמם? אני חוזר ואומר שלדעתי הפלוסים עולים בהרבה על המינוסים במהלך הזה (מבחינתם, מן הסתם שמבחינתי ומבחינתך זה בכלל מדהים, אבל אנחנו בלתי נראים ברדאר הכללי), ושוב - לדעתי זה צריך לבוא וזה עוד יבוא - עם חנות כזו או אחרת (אם כי יש להם נתח יפה באפיק) ועם מנוי פלוס במחשב, בדומה לגיימפאס במחשב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 15:27

Laskin כתב:אם באנג׳י יהיו בלעדיים במשחקי הGAAS שלהם - אז הם ירוויחו הרבה פחות כסף מה יקרו-תשלומים שהם עיקר ההכנסות של משחקים כאלה, בדרך כלל. אז יש הגיון, והכנסת הכסף הקבועה הזו תעזור לכיס של סוני וזה יעזור להם לממן פרויקטים נוספים, לקחת סיכונים אולי לפעמים, להשקיע יותר בפרויקטים ולרכוש עוד חברות… מן הסתם זה עוזר לפלייסטיישן בדרכים שונות. וכמו שאמרתי גם כן - כרגע זה מולטי, יתכן ובעתיד יהיו בלעדיים, בתקווה משחקים עם מצב סינגל בנוסף למולטי, או מצב סינגל בלעדי כשהמולטיפלייר יהיה מולטיפלטפורם.

לבאנג'י יש חופש מלא בבחירת הפלטפורמות על פי חוזה הרכישה, זה אומר שבאנג'י יכולה מחר לעשות משחק סינגל שיצא לאקסבוקס. הגיוני מבחינת סוני? ממש לא, אבל זה חלק מהעסקה. רכישה שכזו צריכה לתת לסוני את הגמישות לעשות מה שהיא רוצה, למשל את דסטיני להמשיך להוציא מולטי פלטפורם אבל את מרת'ון להוציא רק למחשב ולפלייסטיישן למשל. אבל אין לה את זה, ולכן זאת עסקה די דפוקה. כלומר, הגיונית פיננסית אבל מבחינת מה שמכניס לסוני 95% מהכסף שלהם - הגן הסגור? אפס תרומה.

Laskin כתב:לגבי השאלה שלך - לא, להוציא לקונסולה מתחרה זה אומר להוציא לאנשים שיש להם קונסולה מתחרה מחוברת לטלויזיה בסלון שלהם, אז אני חושב שזו תהיה טעות, אלא אם זה יחייב נניח חשבון פלוס ואז זה הגיוני יותר, אבל פחות אידאלי. אתה יודע ששוק הקונסולות ענק, ושאנשים לא מוותרים על קונסולה בסלון בשביל לשחק במחשב שלהם בחדר בהמוניהם, אז למה להתמם? אני חוזר ואומר שלדעתי הפלוסים עולים בהרבה על המינוסים במהלך הזה (מבחינתם, מן הסתם שמבחינתי ומבחינתך זה בכלל מדהים, אבל אנחנו בלתי נראים ברדאר הכללי), ושוב - לדעתי זה צריך לבוא וזה עוד יבוא - עם חנות כזו או אחרת (אם כי יש להם נתח יפה באפיק) ועם מנוי פלוס במחשב, בדומה לגיימפאס במחשב.

זאת לא היתממות, זאת שאלה רצינית כי ההגיון שלך סותר את עצמו. אם ספיידרמן במחשב באיחור של שנתיים מושך שחקן מחשב לקנות פס5, למה ספיידרמן באקסבוקס באיחור של שנתיים לא מושך שחקן לקנות פס5?

לא אמרתי בשום שלב ששחקנים יקנו מחשב כדי לנטוש את הפס5. אבל שחקנים שכבר יש להם מחשב מאבדים את המשיכה לקנות גם פס5. זה ליטרלי מה שקרה לי ולך. האם נקנה פלייסטיישן בעתיד? שאלה טובה, תלוי היצע וסיטואציה וכו'. אבל אין ספק שהפס5 הפכה לפלטפורמה הרבה פחות מושכת גם לי וגם לך. ליטרלי 100% מהאנשים שמשתתפים בדיון הזה אבדו חלקית את העניין בפלייסטיישן בגלל המהלך הזה ואתה אומר שהוא לא פוגע במותג?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 16:30

בטח שזו התממות, ועכשיו אתה משווה לי קונסולה למחשב… קונסולה נייחת זה מכשיר כזה בסלון שמשחקים בו לבד או עם המשפחה וחברים שאנשים לרוב רוכשים אחד כזה, ומחשב גיימינג זה מכשיר כזה בחדר או בצד של הסלון שמשחקים בו לבד, שעולה פי כמה וכמה מקונסולה. שוב, לרוב. לא תמיד, לא כולם וכו׳ (פה למשל יש מלא יוצאי דופן אבל אנחנו לא ממש מייצגים את הרוב).
הטענה שלי היא לא שאין אנשים כאלה שינטשו את הקונסולה בשביל מחשב עכשיו, אלא שזה שבריר של אחוז מהשוק שלהם, שחלקם יישבר ברגע שיצא המשחק הזה שהם לא רוצים לקבל ספוילרים בשנתיים שייקח לו להגיע אליהם, וירצו להיות חלק מהשיח, ושבמקרה ההפוך מדובר בהרבה יותר אנשים, לדעתי, בין היתר בגלל המחיר הזול של קונסולה עבור גיימרי-מחשב לעומת ההפך, וגם כי הרבה מהם לא בעלי קונסולה ולא תכננו להיות, אבל המשחקים האלה פותחים אותם להיצע שהם פספסו ולהוסיף קונסולה לסלון כשאין להם אחת כזו (או שיש להם של המתחרה מהדור הקודם, או במקרים מעטים יותר מהדור הזה) - זה כל כך הרבה יותר זול ופשוט מאשר גיימרי-קונסולה שפתאום יתחילו להתעסק עם מחשבים וכל מה שזה אומר. לכם התועלת עבור סוני בעיניי גדולה יותר מהחסרון. אבל כבר כתבתי זאת מספר פעמים, ושוב חזרתי עכשיו :(

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 16:44

Laskin כתב:בטח שזו התממות, ועכשיו אתה משווה לי קונסולה למחשב… קונסולה נייחת זה מכשיר כזה בסלון שמשחקים בו לבד או עם המשפחה וחברים שאנשים לרוב רוכשים אחד כזה, ומחשב גיימינג זה מכשיר כזה בחדר או בצד של הסלון שמשחקים בו לבד, שעולה פי כמה וכמה מקונסולה. שוב, לרוב. לא תמיד, לא כולם וכו׳ (פה למשל יש מלא יוצאי דופן אבל אנחנו לא ממש מייצגים את הרוב).
הטענה שלי היא לא שאין אנשים כאלה שינטשו את הקונסולה בשביל מחשב עכשיו, אלא שזה שבריר של אחוז מהשוק שלהם, שחלקם יישבר ברגע שיצא המשחק הזה שהם לא רוצים לקבל ספוילרים בשנתיים שייקח לו להגיע אליהם, וירצו להיות חלק מהשיח, ושבמקרה ההפוך מדובר בהרבה יותר אנשים, לדעתי, בין היתר בגלל המחיר הזול של קונסולה עבור גיימרי-מחשב לעומת ההפך, וגם כי הרבה מהם לא בעלי קונסולה ולא תכננו להיות, אבל המשחקים האלה פותחים אותם להיצע שהם פספסו ולהוסיף קונסולה לסלון כשאין להם אחת כזו (או שיש להם של המתחרה מהדור הקודם, או במקרים מעטים יותר מהדור הזה) - זה כל כך הרבה יותר זול ופשוט מאשר גיימרי-קונסולה שפתאום יתחילו להתעסק עם מחשבים וכל מה שזה אומר. לכם התועלת עבור סוני בעיניי גדולה יותר מהחסרון. אבל כבר כתבתי זאת מספר פעמים, ושוב חזרתי עכשיו :(

לא אמרתי בשום שלב שקונסולה ומחשב זה אותו דבר. אמרתי שאם לשחרר את המשחקים שלך לפלטפורמה X מושך ממנה משתמשים אליך, אין באמת טענה לוגית לזה שלשחרר אותה לפלטפורמה Y לא ימשוך ממנה משתמשים אליך. אם כבר להפך, יותר קל להפוך שחקן קונסולה עם אקסבוקס לשחקן פס5 מאשר שחקן PC לשחקן פס5. זאת דרך הרבה יותר קצרה.

שחרר את כל המשחקים שלך לאקסבוקס, ואז בעלי אקסובקס יראו שעדיף להם לקנות פעם הבאה פלייסטיישן. לא? זה ההגיון? שדיסני תשחרר את התוכן שלה לנטפליקס בתקווה שזה יעלה לה את מספר המנויים? שאפל תשחרר את כל החנות והפיצ'רים שלהם על אנדרואיד כדי שזה יגרום לאנשים לקנות אייפון? שפלייסטיישן ישחררו את כל המשחקים שלהם למחשב כדי לגרום לאנשים לקנות פלייסטיישן?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 16:55

אה, ולגבי באנג׳י - זה הרבה יותר מורכב ממה שאתה מתאר את זה, ופתוח לפרשנות… שים לב לציטוטים שלהם, הם ימשיכו להיות עצמאיים ויפתחו משחקים היכן שהקהילה שלהם נמצאת, ואם רוב רובה בפלייסטיישן? אז יוכלו לומר שזה בלעדי כי רוב הקהילה שם. סתם דוגמא אחת. בנוסף, יותר קל ״לשחד״ את מי שמחליט על זה באמצעות בונוס ישיר שמן, ולשנות החלטות כאלה, כשהחברה שייכת לך. אתה באמת תתפוס את ראש אם יהיה מוד סינגל רק בפלייסטיישן או שנה לפני המתחרות? אני לא. כנ״ל לגבי ביצועים, לגבי תוכן נוסף, לגבי הרבה דברים…
מן הסתם הם לא יגידו שדסטיני 2 הולך לקבל תוכן בלעדי שלא יגיע למקומות אחרים, זה יחסל את ההכנסות שיש למשחק כרגע במחשב ובאקס בוקס.

בדיוק כמו עם COD (לפחות עד שסוני חתמו על הסכם שמחייב אותם משפטית, וגם אז - אולי קנס זה בקטנה) - אני לא אתפלא אם יצאו בהצהרת ״דברים שרואים מכאן לא רואים משם״, ״המציאות השתנתה״ וכו׳. אפילו להפך, אתפלא אם זה לא יקרה, החל מהדור הבא.

לגבי התגובה האחרונה - אבל אתה לא מפעיל את הראש כמו שאתה יודע טוב מאוד כשאתה רוצה… האיקס והוואי שלך לא עולים אותו דבר, זה לא תפוחים תפוחים. לא בעלות, לא במורכבות, לא בתפעול, לא במסך. הסיכון ששחקן פלייסטיישן ינטוש לטובת מחשב הוא קטן משמעותית משחקן פלייסטיישן שינטוש לטובת קונסולה מתחרה אם הוא מקבל שם את אותם המשחקים. וצייינתי מדוע. ובדיוק מאותה סיבה אני מבין למה מיקרוסופט לא מוציאה את המשחקים לפלייסטיישן, גם אם לא הייתה לה חנות ייעודית במחשב וגיימפאס, כמו שאכן היה בעבר אם אני לא טועה, כבר לא זוכר. אבל אם כבר - מאחר וגיימפאס מביא את כל המשחקים day1 ב״חינם״ - כן הגיוני מעט יותר שהם יביאו את המשחקים שלהם לפלייסטיישן וימכרו עוד כמה מליוני עותקים או אפילו עשרות מליוני עותקים של משחקים החדשים שלהם בכל שנה, במחיר מלא, מאשר שסוני יעשו מהלך כזה. לעומת זאת להביא את השירות גיימפאס לפלייסטיישן - לא ישתלם להם בוודאות, זה יחסל להם את שוק הקונסולות…

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 17:00

Laskin כתב:אה, ולגבי באנג׳י - זה הרבה יותר מורכב ממה שאתה מתאר את זה, ופתוח לפרשנות… שים לב לציטוטים שלהם, הם ימשיכו להיות עצמאיים ויפתחו משחקים היכן שהקהילה שלהם נמצאת, ואם רוב רובה בפלייסטיישן? אז יוכלו לומר שזה בלעדי כי רוב הקהילה שם. סתם דוגמא אחת. בנוסף, יותר קל ״לשחד״ את מי שמחליט על זה באמצעות בונוס ישיר שמן, ולשנות החלטות כאלה, כשהחברה שייכת לך. אתה באמת תתפוס את ראש אם יהיה מוד סינגל רק בפלייסטיישן או שנה לפני המתחרות? אני לא. כנ״ל לגבי ביצועים, לגבי תוכן נוסף, לגבי הרבה דברים…
מן הסתם הם לא יגידו שדסטיני 2 הולך לקבל תוכן בלעדי שלא יגיע למקומות אחרים, זה יחסל את ההכנסות שיש למשחק כרגע במחשב ובאקס בוקס.

בדיוק כמו עם COD (לפחות עד שסוני חתמו על הסכם שמחייב אותם משפטית, וגם אז - אולי קנס זה בקטנה) - אני לא אתפלא אם יצאו בהצהרת ״דברים שרואים מכאן לא רואים משם״, ״המציאות השתנתה״ וכו׳. אפילו להפך, אתפלא אם זה לא יקרה, החל מהדור הבא.

ההחלטה לפלטפורמות שאליה באנג'י מוציאה משחקים היא החלטה של באנג'י בלבד על פי ההסכם רכישה. לאיפה באנג'י תחליט להוציא, לך תדע. אולי הם יחליטו שהכל בלעדי לפלייסטיישן, אולי הכל יצא לאקסבוקס כולל תוכן סינגל. מי יודע?

Laskin כתב:לגבי התגובה האחרונה - אבל אתה לא מפעיל את הראש כמו שאתה יודע טוב מאוד כשאתה רוצה… הסיכון ששחקן פלייסטיישן ינטוש לטובת מחשב הוא קטן משמעותית משחקן פלייסטיישן שינטוש לטובת קונסולה מתחרה אם הוא מקבל שם את אותם המשחקים. וצייינתי מדוע. ובדיוק מאותה סיבה אני מבין למה מיקרוסופט לא מוציאה את המשחקים לפלייסטיישן, גם אם לא הייתה לה חנות ייעודית במחשב וגיימפאס, כמו שאכן היה בעבר אם אני לא טועה, כבר לא זוכר. אבל אם כבר - מאחר וגיימפאס מביא את כל המשחקים day1 ב״חינם״ - כן הגיוני מעט יותר שהם יביאו את המשחקים שלהם לפלייסטיישן וימכרו עוד כמה מליוני עותקים או אפילו עשרות מליוני עותקים של משחקים החדשים שלהם בכל שנה, במחיר מלא, מאשר שסוני יעשו מהלך כזה. לעומת זאת להביא את השירות גיימפאס לפלייסטיישן - לא ישתלם להם בוודאות, זה יחסל להם את שוק הקונסולות…

אז בעצם מה שאתה אומר הוא שלהוציא משחקים בלעדיים לפלטפורמה מתחרה כן יגרום לנטישה של הפלטפורמה שלך, פשוט למחשב יותר קשה לנטוש?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 17:35

כשהמימון וחברת האם שלך היא אחת, די ברור מי יקבל בלעדיות כזו או אחרת... גם כאן - לא צריך להתמם.

וכן, למחשב הרבה הרבה יותר קשה לנטוש, ברמה שזה בהחלט שווה את ה"סיכון", ובנוסף יש פה גם סיכוי סביר בהרבה מאוד, של הוספת קונסולה לאנשים שכרגע אין להם או שהחיים שלהם הובילו אותם לסיטואציה שזה עכשיו מתאים (למשל - אנשים שיש להם ילד, או אנשים שהתחתנו, או אנשים שרוצים חווייה אחרת, בסלון, ומתלבטים איזו קונסולה לקנות, או שמאחר ויש להם או היה להם בעבר אקס בוקס אז הם יתפשרו על המשחקים של מיקרוסופט במחשב ויוסיפו פלייסטיישן בדור הבא או הזה, במקום או בנוסף... דברים שכבר כתבתי לצערי 5 פעמים).
המחשב לא בסלון, המחשב יקר פי 5, הורים לא הולכים לקנות עכשיו לכריסמס מחשב לילד שלהם ב-5,000 דולר כדי להריץ את ג'דיי 2 טוב יותר מאיך שהוא רץ על הקונסולה ב-300-500 דולר, המחשב לא "חברתי" או "משפחתי", המחשב מורכב יותר לתפעול ומשחקים מבוגבגים יותר לרוב (ולאחרונה זה בכלל סרט, לצערנו הרב), רוב החברים שלך לא נמצאים שם (שוב - לרוב מוחלט של השווקים הרציניים, לא לי ולך), יותר קשה ללמד את הילדים שלנו לתפעל שם את הדברים, יש מליון סיבות למה זה לא בר השוואה לקונסולה מתחרה באותו מחיר, באותו חדר, באותו מסך, עם אותן יתרונות (וחסרונות). אבל אתה לא צריך לשאול אותי את השאלות האלה, אתה יודע את התשובות, אז אני לא מבין מה הטעם. אתה בעצמך גם הצגת אותן לא פעם.

אגב, אם אנחנו כבר מדברים - אז לדעתי אם נינטנדו תעשה משהו דומה ותחליט להוציא את המשחקים שלהם למחשב - אז תהיה לזה השפעה שלילית מינורית מאוד לעומת התועלת העצומה. חד משמעית. אני מחר מוציא מינימום 500 דולר על משחקים שלהם למחשב אם הם מכריזים בהפתעה שהם זמינים בסטים :) כל משחק ב-120 פריימים, ויש לי המון מה להשלים.
וכן, במקרה שלי אני גם פה חריג כי אותי לא מעניינת ניידות, המחשב בסלון וכו' אבל זה שוב עניין של "תשתמש במח שלך, אתה מסוגל לבד לדמיין תרחישים ולא צריך להתמם ולהעזר בי")
אבל בלי קשר בטח ארכוש בכל אופן גם סוויץ' 2 לילדה, כדי שלא תתפוס לי את הסלון :)
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 02 אוקטובר 2023, 17:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 17:41

שנים האמנתי בלב שלם בסיבות שלאסקין מנה פה, ואז הפלא ופלא ראיתי את היפנים עוברים לPC עם SF ומצהירים שלא יקנו את פפ16 עד שיקבל פורט לPC ואז נוכחתי לדעתי להפתעתי שאנשים שהם לכאורה לחלוטין נאמנים לקונסולות במשחקי AAA עושים גם עושים את המעבר.

אני אישית כגלאס אנטוש אי פעם את הקונסולות לחלוטין בגלל הPC ? לא סביר אני יותר מדי אוהב את הקונספט שיש לי פלטפורמה רזרבית במקרה שהPC הולך קפוט, אבל בהחלט יש מקרים בהיסטוריה שקהלים סופר נאמנים לקונסולות עשו את המעבר.

ביום שפלייסטישן לא תעביר את הסחורה לאף קהילה.כלומר
לא יהיה בה COD ולא יהיה סיבה לקהל של COD להחזיק בה- היא תאבד את הקהל הזה
ביום שלא יהיה שווה לFGC להחזיק בה- היא תאבד את הקהל הזה
ביום שלא יהיה סיבה לקהל הJRPG להחזיק בה היא תאבד את הקהל הזה
ביום שאנשים שאוהבים משחקים סינמטים לא יצטרכו אותה כי חברות סיניות ענקיות יביאו אלטרנטיבות דומות על הPC - היא תאבד את הקהל הזה.

ושאתה מאבד כל כך הרבה קהלים אתה בסוף מאבד את הבכורה.

זה קרה לנינטנדו וסגה וזה יכול לקרות, גם לסוני. תחילה סגה איבדה את משחקי הספורט של EA ואחר כך את כל השאר.
תחילה נינטנדו איבדה את קהל הJRPG ואחריו את כל השאר.
סוני לא חסינה מהעתיד הזה והPC יכול להביא אותם לשם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 17:45

גלאס - מחשב ב-300 דולר מריץ יפה מאוד את סטריט פייטר ב-60 פריימים
לך תעשה את זה עם COD, STARFIELD, TLOU, HORIZON, FF16, JEDI, CYBERPUNK.... להמשיך? הטיעון שלך גרוע. נסה שנית :)

אגב, מאיפה הנתונים שלך? כמה מכר על הפס5/סוויץ' (הוא בכלל על הסוויץ'? לא זוכר) ביפן, לעומת המחשב? סתם מעניין אותי על מה אתה מתבסס למרות שזהה לא באמת משנה הרבה לטיעון החלש ביותר אי פעם בתולדות הפורום הזה, זו פשוט טענה שלך שאתה חוזר עליה כאן מספר פעמים, שאני לא מבין במה היא מגובה. המחשב מהווה איזה 15% משוק המכירות משחקים ביפן, במקרה הטוב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 17:57

על SF6? שמתי ממש בדיון הזה לינק שעל הPC הוא בראש המצעד בסטים חודשים אחרי שיצא. לא ברור לי למה אתה רואה סיבה לפקפק בזה.

אגב על פפ16 והמחיר תראה את זה.
The recent PS5 console price increase seems to have gotten Japanese gamers in a flap over the fact they’ve got to pay out more money for the machine to be able to play Final Fantasy 16. Many are calling for the game to be released on Steam too so they can play it on a PC that they already own.
https://www.playstationlifestyle.net/20 ... s5-prices/

אז אולי היפנים לא יכולים להריץ אל פפ16 והוריזון במחשב של 300 דולר, אבל מסתבר שכבר יש להם PC שיכול להריץ את פפ16 עליו והם מעדיפים לשחק על המחשב גיימינג שכבר יש להם בבית. זה לא 2009, יש ליפנים כבר מחשבי גיימינג בבית, הדור הצעיר שם אין לו את ההעדפה לקונסולות שהדור שלנו מעדיף.

כרגע קהל הפלייסטישן ביפן יותר גדול מקהל הPC אבל הקהל על הPC קונה הרבה יותר תוכנה ולא מפסיק לגדול as we speak ספנסר גם דיבר על זה בהדלפות.

על הSF ועל הFGC לא מבין איזו סיבה יש לך לפקפק בי אני חי את זה ואני רואה את המעבר של היפנים לPC על חי רוב היפנים שיודעים אנגלית יורדים עלי שאני דינוזאור מתקופת האבן שאני על הPS5.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 18:09

לא הבנתי, איפה הלינק שטוען שהוא מוכר *ביפן* כל כך טוב, לא בסטים? המשחק הזה מוכר הרבה יותר טוב מקודמו, והוא באמת כנראה טוב יותר, אניע לא מבין מה מוכיח לך פה שאנשים *עוברים* למחשב. האם יש החלשות במכירות המשחק בקונסולה, במקביל? אתה אשכרה טענת שאתה האמנת בלב שלם במשהו, אבל נתונים שלא קשורים בשיט למשהו הזה שינו את דעתך. אתה הזייה.

ומה זה אומר:
"אבל מסתבר שכבר יש להם PC שיכול להריץ את פפ16 עליו והם מעדיפים לשחק על המחשב גיימינג שכבר יש להם בבית"
איך זה "מסתבר"? יש לך נתונים? או שפשוט קראת בפורומים או ראיונות שיש כאלה שמצהירים שזה מה שהם מתכננים לעשות, ואין לך שום נתונים אלא סתם אנשים עם דיעות? "מסתבר" עלאק... מסתבר אומרים כשיש הוכחות. אז יש ציוץ והוא "TRENDING ON TWITTER"? זו ההוכחה שלך ששינת את מה שאתה האמנת בו בלב שלם? אתה יודע מה עוד היה "TRENDING ON TWITTER"? פי כמה וכמה בכמות ואחוזים מהשיט של פפ16 במחשב? החרם על הוגוורטס. ומה קרה בסוף? המשחק הכי נמכר השנה.
אתה פשוט עשית דאבל דאון על הטיעון הכי חלש פה, אפילו שלך.

ביפן יש מצב כלכלי קשה והעלו מחירים, זה לא אומר שהמחשבי גיימינג שלהם עכשיו זולים יותר, אתה יודע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 18:11

Laskin כתב:כשהמימון וחברת האם שלך היא אחת, די ברור מי יקבל בלעדיות כזו או אחרת... גם כאן - לא צריך להתמם.

להתמם? פעם אחרונה שבדקתי הפרנצ'ייז ה"חדש" של באנג'י הוכרז לאקסבוקס, אז אין פה בדיוק היתממות. כרגע נראה שבאנג'י ממשיכה להוציא את התוכן שלה לאקסבוקס.

Laskin כתב:וכן, למחשב הרבה הרבה יותר קשה לנטוש, ברמה שזה בהחלט שווה את ה"סיכון", ובנוסף יש פה גם סיכוי סביר בהרבה מאוד, של הוספת קונסולה לאנשים שכרגע אין להם או שהחיים שלהם הובילו אותם לסיטואציה שזה עכשיו מתאים (למשל - אנשים שיש להם ילד, או אנשים שהתחתנו, או אנשים שרוצים חווייה אחרת, בסלון, ומתלבטים איזו קונסולה לקנות, או שמאחר ויש להם או היה להם בעבר אקס בוקס אז הם יתפשרו על המשחקים של מיקרוסופט במחשב ויוסיפו פלייסטיישן בדור הבא או הזה, במקום או בנוסף... דברים שכבר כתבתי לצערי 5 פעמים).
המחשב לא בסלון, המחשב יקר פי 5, הורים לא הולכים לקנות עכשיו לכריסמס מחשב לילד שלהם ב-5,000 דולר כדי להריץ את ג'דיי 2 טוב יותר מאיך שהוא רץ על הקונסולה ב-300-500 דולר, המחשב לא "חברתי" או "משפחתי", המחשב מורכב יותר לתפעול ומשחקים מבוגבגים יותר לרוב (ולאחרונה זה בכלל סרט, לצערנו הרב), רוב החברים שלך לא נמצאים שם (שוב - לרוב מוחלט של השווקים הרציניים, לא לי ולך), יותר קשה ללמד את הילדים שלנו לתפעל שם את הדברים, יש מליון סיבות למה זה לא בר השוואה לקונסולה מתחרה באותו מחיר, באותו חדר, באותו מסך, עם אותן יתרונות (וחסרונות). אבל אתה לא צריך לשאול אותי את השאלות האלה, אתה יודע את התשובות, אז אני לא מבין מה הטעם. אתה בעצמך גם הצגת אותן לא פעם.

אתה עונה על דברים שלא שאלתי, ואז מנסה להגיד שהם מובנים מאליהם. כן, הם מובנים מאליהם, ולא טענתי נגדם או התיחסתי אליהם בכלל. כן, שחקן קונסולה בלבד שיש לו פלייסטיישן לא יעזוב כי יש במחשב את המשחקים, תודה קפטן ברור-מאליו :)

יותר מ-132 מליון שחקנים שחקו בסטים ב-2021, כיום כנראה אפילו יותר. סטטיסטית כנראה שיש למליונים מהם פלייסטיישן. כלומר יש מליוני שחקני פלייסטיישן שמשחקים היום במחשב. הם לא צריכים לקנות מחשב באלפים, הם לא צריכים לעשות כלום, פשוט יש להם מחשב והם משחקים בו כל הזמן. ועכשיו נפתחה להם האופציה לקנות משחקי פלייסטיישן במחשב במקום בפלייסטיישן. אז עוד 4 שנים, כשיצא פלייסטיישן חדש, מה התמריץ שלהם לקנות פלייסטיישן שוב אם הכל זמין להם בסטים? אני בטוח שיהיו כאלה שעדין יקנו ממגוון סיבות, אבל יהיו גם כאלה שלא יקנו. אני כנראה אחד מהם, גם אתה כנראה אחד מהם.

אני לא בטוח למה אתה אומר בביטחון שיש יותר שחקני PC ללא קונסולה עולה על השחקנים שיש להם גם מחשב וגם פלייסטיישן. כלומר, כל מה שעשית הוא לעזור לשחקן PC שתמיד קונה פלייסטיישן בשביל הבלעדיים לותר ביתר קלות על לקנות שוב פלייסטיישן, כי למה לקנות גם וגם כשהכל זמין במקום אחד, ועוד מקום איכותי הרבה יותר. ליטרלי שנינו שואלים את עצמנו את השאלה הזאת עכשיו, למה לקנות פלייסטיישן כשיש לי הכל במחשב, אבל משום מה אתה לא מצליח לראות את הפרספקטיבה שלך עצמך?

כלומר, ברור לכולנו שמי שיש לו PC כבר לא ממש קונה אקסבוקס יותר. ברור שיש לכל אדם את הרצונות שלו אז יש כאלה שקונים, אבל העובדה שכל משחק אקסבוקס מגיע למחשב מיתרת את הקונסולה והופכת אותה למותרות. ועכשיו זה נכון גם לגבי פלייסטיישן, אם כל המשחקים שלה זמינים בסטים אז לקנות פלייסטיישן הופך למותרות. ואם זה מותרות, אז X% מהאנשים יוותרו על זה. גם אני וגם אתה יכולים להרשות לעצמנו את שניהם, ושנינו שוקלים אם לקנות פלייסטיישן בפעם הבאה.

אתה יודע מה יותר משכנע מלקנות קונסולה ב-500$? לא לקנות קונסולה ולחסוך 500$.

Laskin כתב:אגב, אם אנחנו כבר מדברים - אז לדעתי אם נינטנדו תעשה משהו דומה ותחליט להוציא את המשחקים שלהם למחשב - אז תהיה לזה השפעה שלילית מינורית מאוד לעומת התועלת העצומה. חד משמעית. אני מחר מוציא מינימום 500 דולר על משחקים שלהם למחשב אם הם מכריזים בהפתעה שהם זמינים בסטים :) כל משחק ב-120 פריימים, ויש לי המון מה להשלים.
וכן, במקרה שלי אני גם פה חריג כי אותי לא מעניינת ניידות, המחשב בסלון וכו' אבל זה שוב עניין של "תשתמש במח שלך, אתה מסוגל לבד לדמיין תרחישים ולא צריך להתמם ולהעזר בי")
אבל בלי קשר בטח ארכוש בכל אופן גם סוויץ' 2 לילדה, כדי שלא תתפוס לי את הסלון :)

מזל שנינטנדו לא מקשיבה לך, כי אני אוהב שהיא קיימת כמחזיקת פלטפורמה.

אני מנסה לחשוב על דוגמה שבה בעלת גן סגור התחילה לפזר את התוכן שלה מחוץ לגן הסגור וזה איכשהו עזר לגן הסגור שלה. אפילו לא אחת. אם אתה מצליח להרים גן סגור פופולארי, זה אחד ממקורות הרווח הכי גדולים שחברה יכולה להחזיק. תשאל את סוני, תשאל את נינטנדו, תשאל את אפל, תשאל את גוגל, תשאל את אמזון.. להחזיק במשהו בבלעדיות אצלך הוא הגורם מס' 1 להצלחה של תאגיד גדול. לפתוח את הגן הסגור שלך בשביל כמה שקלים זה גובל בהזוי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 18:25

ההתממות כאן הייתה לגבי "יכול להיות שיחליטו להוציא משחק בלעדי לאקס בוקס". גם כאן - זה סביר בעיניך? הגיוני? יש תקדים למשהו שבאמת דומה לזה? די עם השטויות מנסים לנהל פה דיון רציני.

כמה שחקני סטים יכולים להריץ משחקי קצה, ופלייסטיישן סטודיוס מייצרת באמת משחקי קצה, לחומרה סופר חזקה? זה כבר לא 132 מליון, נכון? ומתוך אלו שגם משחקים בסטים וגם יש להם קונסולה בסלון - כמה מתוכם ירצו לוותר על החוויה בסלון, שהם הרי אוהבים כי יש להם קונסולה? וכמה מתוכם יסכימו לחכות שנתיים? אני אישית בטוח שמתוך ה-132 מליון האלה - יש יותר מליונים שירצו לעבור או לנסות קונסולה, בין אם עכשיו ובין אם בדור הבא ובין אם המחשב שלהם כבר חלש או עושה בעיות ולא ירצו להוציא 5,000 דולר כדי להריץ את המשחקים הכי יפים בתעשייה, ויעדיפו קונסולה כשזה יקרה, או כשהם יעברו דירה, או כשהם יקנו טלוויזיה חדשה, או כשיהיו להם ילדים... ואחרי שנחשפו למשחקים של פלייסטיישן - סביר יותר עכשיו שיעדיפו אותה מאשר לפני שנחשפו אליהם.

אתה באמת באמת מאמין שאם נינטנדו תוציא למחשב עכשיו משחקים באיחור של שנתיים - אז היא תפסיק להיות מחזיקת פלטפורמה? באמת באמת? או אפילו שהם ירוויחו פחות? אני שואל בשיא הרצינות, זה לא מסתדר לי ואני חושב ההפך. בטח עם נינטנדו שניידות זה חתיכת קטע עבור היעד שלהם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 18:26

נו באמת לאסקין. אתה באמת רוצה לקרוא פה הרים של טקסט שבהם אני מוכיח לך שהFGC כולו עבר מהפס5 לPC ? זו שיחת היום בסצנה של משחקי המכות כבר 3 שנים,ועכשיו גם רואים את זה במכירות. מי שמשחק SF על הפלייסטישן נחשב היום איזה עתיק שלא מצליח להתאקלם לעתיד הPC החדש, הPS5 נחשבת פלטפורמה נחותה תחרותית.

הלינק שהבאתי מראה לך שהוא לא מפסיק למכור על הPC ותבדוק אם SF נמצא איפשהו בטבלה של הPS ותראה שהוא לא נמצא שם ותסיק מזה את המסקנות שלך. זה ימשיך לגדול כל הדור כי קהל הPC שם לא מפסיק לגדול. קראת את ההדלפות של ספנסר על העניין שקהל הPC לא מפסיק לגדול או לא? כי שמע אם פאקינג ספנסר מתחיל לשים לב לזה אז סימן שזה קורה.

אני שיניתי את דעתי, כי אני מחזיק בדעה X עד שהמציאות באה ומוכיחה לי שהאמת היא Y, אני לא רואה סיבה להמשיך להחזיק בדעות ישנות ולא מעודכנות מתוך עקשנות.
אני מרוצה שקהל הSF עובר מהפלייסטישן לPC ? לא אני מתעב את זה, מתעב את זה בכל נפשי בגלל שאני שמרן שאוהב שדברים נשארים כמו שהתרגלתי, אבל חכה ותראה עוד דור שנים, אתה כבר תשכח שנהגו לשחק את פפ וSF על הקונסולות כי מגמת הגדילה של הPC לא עוצרת שם.

אתה לא תמיד יכול להשיג "Data" או "נתונים" על תהליך שנמצא בהתהוות או על מגמות, בהתהוות. הסיבה שאני יודע כבר שנים שהיפנים עוברים בהמוניהם לPC זה לא בגלל איזה "נתונים" זה התחיל מויכוחים סוערים שניהלנו אני אומר לך במאה אחוז שהיו כאלה שטענו כמוני על עליונות הקונסלות והיו כאלה שטענו על עליונות הPC אלה שהחזיקו בזה שהPC עדיף ניצחו בויכוח ואתה רואה הדים של זה היום במכירות ואתה גם תראה בעתיד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 18:32

לא רוצה לקרוא טקסט, תביא לי נתונים. מספרים. ורצוי מכירות ב*אחוזים* של SF6 גירסת המחשב לעומת קודמים בסדרה (הרי אם SF6 מוכר הרבה יותר טוב מקודמו אז רק נספרים לבד לא מראה לי הרבה לעומת אחוזים לפי פלטפורמות).
אם אתה כל כך בעניינים אז יאללה, שלוף לי את זה בשנייה, במקום לדבר על ההארד קורס בפורומים שלך.
ואתה טענת טענה ספציפית על יפן, אני מצוטט:
"שנים האמנתי בלב שלם בסיבות שלאסקין מנה פה, ואז הפלא ופלא ***ראיתי את היפנים עוברים לPC עם SF***"
יאללה, איפה זה? אתה ראית, אז תראה לי. ושוב - לא שמכר טוב יותר על המחשב לעומת גירסת המחשב שעברה במספרים, אלא כמה נתח שוק גירסת המחשב שלו מהווה, לעומת הקונסולות בעבר. אתה יודע... הנתון הזה שראית.

ואגב, הSF6 כולה על איזה 2 מליון עותקים כרגע, על כל הפלטפורמות, סביר להניח שהאחוזים ישתנו עוד הרבה, אז רצוי שתתן לי נתונים מאיזור ההשקה של המשחק הקודם, לא כמה מכר אחרי 8 שנים סה"כ.

עריכה:
כתבת ש
"הלינק שהבאתי מראה לך שהוא לא מפסיק למכור על הPC"
שלחת אותי לבדוק איפה SF6 נמצא במלים אחרות - הוא במקום 45 בטבלה, בדיוק אחרי STATE OF DECAY 2
לינק:
https://steamdb.info/topsellers/
אבל זה לא נגמר, כי המשכת:
"ותבדוק אם SF נמצא איפשהו בטבלה של הPS ותראה שהוא לא נמצא שם"
אז אני עוד לא בדקתי, אבל אם הוא במקום טוב יותר מהמקום ה-45, מה אני מקבל? כל שאני רוצה זה לשמוע אותך מודה שאתה הקשקשן הכי גדול מאז שמצאת הקשקשת ברשת.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 02 אוקטובר 2023, 18:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 18:41

Laskin כתב:ההתממות כאן הייתה לגבי "יכול להיות שיחליטו להוציא משחק בלעדי לאקס בוקס". גם כאן - זה סביר בעיניך? הגיוני? יש תקדים למשהו שבאמת דומה לזה? די עם השטויות מנסים לנהל פה דיון רציני.

אה? איפה רשמתי שבאנג'י יוציאו משחק בלעדית לאקסבוקס? על מה אתה מדבר?

Laskin כתב: אני אישית בטוח שמתוך ה-132 מליון האלה - יש יותר מליונים שירצו לעבור או לנסות קונסולה, בין אם עכשיו ובין אם בדור הבא ובין אם המחשב שלהם כבר חלש או עושה בעיות ולא ירצו להוציא 5,000 דולר כדי להריץ את המשחקים הכי יפים בתעשייה, ויעדיפו קונסולה כשזה יקרה, או כשהם יעברו דירה, או כשהם יקנו טלוויזיה חדשה, או כשיהיו להם ילדים... ואחרי שנחשפו למשחקים של פלייסטיישן - סביר יותר עכשיו שיעדיפו אותה מאשר לפני שנחשפו אליהם.

אז אתה בעצם אומר שיש יותר אנשים שירצו להוציא אקסטרה 500$ על תוכן שכבר זמין להם, מאשר אנשים שירצו לחסוך 500$? ועוד כשאתה בעצמך נמצא בקבוצה של האנשים שירצו לחסוך 500$? או-קיי..

אז רגע, אתה בעצם אומר שהוצאה של כל המשחקים שלהם ל-PC הגדילה את המכירות של אקסבוקס? כי כל הטיעונים שטענת חלים גם על אקסבוקס. הם אפילו חזקים יותר על אקסבוקס כי יש שם CROSS BUY, CROSS PLAY ו-CROSS PROGRESSION.

Laskin כתב:אתה באמת באמת מאמין שאם נינטנדו תוציא למחשב עכשיו משחקים באיחור של שנתיים - אז היא תפסיק להיות מחזיקת פלטפורמה? באמת באמת? או אפילו שהם ירוויחו פחות? אני שואל בשיא הרצינות, זה לא מסתדר לי ואני חושב ההפך. בטח עם נינטנדו שניידות זה חתיכת קטע עבור היעד שלהם.

כן, לגמרי, כל הקיום של נינטנדו סובב סביב דבר אחד ודבר אחד בלבד - בלעדיים.

מחר אתה מוציא את המשחקים של נינטנדו למחשב ואיזה אדם שפוי במוחו יקנה סוויצ' ולא נניח סטים-דק או כל ניידת מבוססת PC שחזקה פי 10 ומשחקת את כל המשחקים של הסוויצ' וגם של ה-PC?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 18:48

אני בהחלט טוען שיש יותר אנשים שיעדיפו להוציא 500 דולר על קונסולה ולשחק אותה בסלון ועם חברים פה ושם, מאשר להוציא 2,500 דולר לפחות על שדרוג המחשב שלהם כדי לשחק במשחקי ה-AAA התובעניים שסוני מוציאה למחשב, כן, זה - ושהמשחקים האלה של סוני יוצאים שנתיים אחרי, שזו גם הסיבה שלי ואולי גם לך יהיה בכל זאת קשה לעמוד ברצונות שלנו שלא לרכוש שוב קונסולה של סוני. ואני ממש רוצה... אבל משחקי נוטי דוג, סנטה מוניקה ולעכשיו מבחינתי לפחות גם אינסומניאק וסאקר פאנץ' - יעשו חיים ממש קשים.
אם סוני יוציאו DAY1 - זה בהחלט ישנה הרבה דברים. לא לכולם, אבל לחלק גדול יותר, וזה יהיה סיכון שלדעתי לא יהיה שווה את זה.

ולא, הטיעון הזה לא תקף לאקס בוקס באותה מידה כי הם יוצאים DAY-1 במחשב, ולא צריך לשלם עליהם 70$

לגבי נינטנדו וסטים דק וכו - לא אותו מחיר, אבל עניין ה"לחכות שנתיים" משמעותי, סוללה, ניידות, פשטות... לא הייתי קונה לילדה בת ה-9 שלי סטים דק ליום הולדת, כן הייתי קונה לה סוויץ' 2. אבל אתה כן צודק שהמגמה הזו של ניידים יכולה וצריכה להפחיד קצת את נינטנדו באופן כללי. ועדיין, לחכות שנתיים עם זלדה, מריו ראשי, מטרויד, וכו'? היית עושה זאת? ותכלס מאחר ואין רווחים עצומים על חומרה, בדרך כלל לפחות, אני חושב שמשחקי נינטנדו ימכרו כמו לחמניות על המחשב, וזה יכול להיות צעד טוב שיהיה כן שווה את זה.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 02 אוקטובר 2023, 18:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 אוקטובר 2023, 18:50

DrKeo כתב:

1) ראיין לא עשה שום מהלך שתרם לחוזק של המותג פלייסטיישן, הוא גם לא עשה שום מהלך שתרם למכירות.
2) ראיין ליטרלי אחראי לתחזית עצמה, אז טכנית הוא לגמרי אחראי לחוסר עמידה ביעדים אם הוא זה שהציב אותם.

רכישת אולפני פיתוח מובילים לא מחזקים את המותג של פלייסטיישן? רכישת אולפן GAAS מוכח שמכניס מיליונים מהיום הראשון לא מחזק את המותג? נו באמת.
אז מה כבר CEO יכול לעשות לעזאזל כדי 'לחזק מותג'???

אני לא חושב ש Ryan קובע את התחזיות על סמך עצמו. אבל נראה מה יקרה.
אולי ספיידי 2 ישנע יותר קונסולות מהמצופה. ומן הסתם הדחייה של Factions דפקה את התחזיות (לא יודע למה סוני בוחרים לדבוק בתחזית אחרי הדחיה הזו).

אתה חייב כבר לשחרר את תפיסת הגן הסגור הצרה. זה כבר פאסה.

PSVR2 זה לא צעד לחיזוק הגן הסגור? לא נמכרו באנדלים של PS5+PSVR2?
אם Ryan היה נכנס לתפקיד ומבטל את התוכניות ל PSVR2 היית אומר 'הנה הוא גוזל עוד סיבה לקנות פס5'. אם PSVR2 יתברר ככישלון מכירות תגיד 'הכישלון רשום על שמו, היה צריך להפסיק תמיכה במכשיר חודשיים אחרי שיצא וראו שהוא לא מוכר כלום'. אדם אחר יגיד 'כל הכבוד ש Ryan המשיך להקצות תקציבים ל PSVR2 ולסגמנט שהוא בחיתולים ולא רווחי בטווח הזמן המיידי'.

Playstation Portal זה לא צעד לחיזוק הגן הסגור?
ומה הביקורת הכי גדולה על התוסף הזה? שהוא מיותר כי סוני יכולים להחליט להוציא פונקציונליות remote play לכל טאבלט.

מינימום של שנתיים בהוצאת משחקי פלייסטיישן 5 למחשב זה לא די והותר? אתה חושב ששחקן הקונסולות הממוצע יכול להמתין שנתיים כדי לשחק במשחקי פרסטיז' של סוני שכל העולם מדבר עליהם באותה עת? ולשחקן הזה יהיה גם מחשב עדכני שיוכל להריץ אותו באופן דומה? לי זה לא נראה סביר. לכל היותר אחוז זניח בהשוואה ל upside.

ותקן אותי אם אני טועה, מהפעמים שקראתי אותך מגיב בנושא, לא התרשמת בלשון המעטה מהביצועים הקופתיים של משחקי סוני על המחשב עד כה.
אז אם לדעתך זה סדר גודל הקהל הפוטנציאלי, אז ההשפעה של הצעת המשחקים על המחשב קטנה מאוד, לא?

לגבי Glass Man ו SF6: אני אצטרך לינקים. הבחור קובע עמדות לפי ציוצים בטוויטר.
אפשר ללכת בתוך סטים לרשימת המוכרים המובילים השבועית ולהסתכל אחורנית רק לגבי מכירות ביפן. SF6 מופיע שם בעשירייה הראשונה והשנייה.
אבל מאיפה הידיעה מה כמות העותקים בסטים ביפן וכמה הוא מכר על הפלייסטיישן ביפן?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 18:59

Laskin כתב:אני בהחלט טוען שיש יותר אנשים שיעדיפו להוציא 500 דולר על קונסולה ולשחק אותה בסלון ועם חברים פה ושם, מאשר להוציא 2,500 דולר לפחות על שדרוג המחשב שלהם כדי לשחק במשחקי ה-AAA התובעניים שסוני מוציאה למחשב, כן, זה - ושהמשחקים האלה של סוני יוצאים שנתיים אחרי, שזו גם הסיבה שלי ואולי גם לך יהיה בכל זאת קשה לעמוד ברצונות שלנו שלא לרכוש שוב קונסולה של סוני. ואני ממש רוצה... אבל משחקי נוטי דוג, סנטה מוניקה ולעכשיו מבחינתי לפחות גם אינסומניאק וסאקר פאנץ' - יעשו חיים ממש קשים.
אם סוני יוציאו DAY1 - זה בהחלט ישנה הרבה דברים. לא לכולם, אבל לחלק גדול יותר, וזה יהיה סיכון שלדעתי לא יהיה שווה את זה.

אבל שוב לא ענית לעניין, כי אנחנו מדברים על אנשים שיש להם כבר PC. האנשים במקבץ שלך הם בעלי PC בלי פלייסטיישן שעלולים לקנות פלייסטיישן, והאנשים במקבץ שלי הם בעלי PC עם פלייסטיישן שעלולים לנטוש את פלייסטיישן. אבל מה שמשותף לכולם הוא שיש לכולם כבר PC, הם לא צריכים להוציא 2500$, הם כבר קנו אחד ומשחקים בסטים.

אתה מדבר פה אך ורק על גיימרים שיש להם PC, הם רגילים ל-PC ונהנים מה-PC. ועכשיו השאלה, אתה אשכרה חושב שאותם אנשים שהם ממילא גיימרים של PC ינטשו את המחשב לטובת קונסולה בסיכוי טוב יותר מאשר ינטשו את הפלייסטיישן כי הספריה שלהם זמינה להם במחשב? טוב, זכותך, אבל אני חושב שהדשדוש של אקסבוקס מראה שכשמביאים לשחקני PC את הספריה שלך, הם כבר לא רוצים את הקונסולה שלך.

Laskin כתב:ולא, הטיעון הזה לא תקף לאקס בוקס באותה מידה כי הם יוצאים DAY-1 במחשב, ולא צריך לשלם עליהם 70$

לא הבנתי איך DAY ONE רלוונטי, הרי כל הטיעונים שלך סבבו סביב הרצון של אנשים ללכת לטלביזיה, לסלון, לילדים, לחברים, לא להוציא 25000 דולר וכו'. כל הטיעונים הללו חלים גם על אקסבוקס, לא? הם במחשב טועמים את פורצה, סטארפילד או דום ואז כשהם רוצים לעבור לקונסולה כמו שאתה מציין אז וואללה, בדיוק אותה משיכה כמו פלייסטיישן.

הם כמובן לא עושים את זה, כי זה לא שפוי, אבל זה מתישב עם הטיעונים שהעלת :)

בסופו של יום ההבדל היחיד בין פלייסטיישן לאקסבוקס הוא DAY ONE מול הפרש של שנתיים. אז מן הסתם מי שמספק לך הכל DAY ONE מיתר את הקונסולה שלו עוד יותר, אבל גם מי שנותן לך אחרי שנתיים מיתר אותה, פשוט לאחוז קטן יותר של אנשים.

אני לא ראיתי אף אחד טוען שלהוציא את כל המשחקים שלהם ל-PC ישפר את המכירות של אקסבוקס, גם לא אתה. ההבדל היחיד הוא הוצאה של משחקים DAY ONE, אז בסופו של יום זה ההבדל לאסקין, אם מוציאים את המשחקים DAY ONE המכירות קונסולה שלך יורדות, אבל אם מוציאים באיחור של שנתיים הן עולות?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 19:10

Hypno כתב:
DrKeo כתב:

1) ראיין לא עשה שום מהלך שתרם לחוזק של המותג פלייסטיישן, הוא גם לא עשה שום מהלך שתרם למכירות.
2) ראיין ליטרלי אחראי לתחזית עצמה, אז טכנית הוא לגמרי אחראי לחוסר עמידה ביעדים אם הוא זה שהציב אותם.

רכישת אולפני פיתוח מובילים לא מחזקים את המותג של פלייסטיישן? רכישת אולפן GAAS מוכח שמכניס מיליונים מהיום הראשון לא מחזק את המותג? נו באמת.
אז מה כבר CEO יכול לעשות לעזאזל כדי 'לחזק מותג'???

אני לא חושב ש Ryan קובע את התחזיות על סמך עצמו. אבל נראה מה יקרה.
אולי ספיידי 2 ישנע יותר קונסולות מהמצופה. ומן הסתם הדחייה של Factions דפקה את התחזיות (לא יודע למה סוני בוחרים לדבוק בתחזית אחרי הדחיה הזו).

אתה חייב כבר לשחרר את תפיסת הגן הסגור הצרה. זה כבר פאסה.

PSVR2 זה לא צעד לחיזוק הגן הסגור? לא נמכרו באנדלים של PS5+PSVR2?
אם Ryan היה נכנס לתפקיד ומבטל את התוכניות ל PSVR2 היית אומר 'הנה הוא גוזל עוד סיבה לקנות פס5'. אם PSVR2 יתברר ככישלון מכירות תגיד 'הכישלון רשום על שמו, היה צריך להפסיק תמיכה במכשיר חודשיים אחרי שיצא וראו שהוא לא מוכר כלום'. אדם אחר יגיד 'כל הכבוד ש Ryan המשיך להקצות תקציבים ל PSVR2 ולסגמנט שהוא בחיתולים ולא רווחי בטווח הזמן המיידי'.

Playstation Portal זה לא צעד לחיזוק הגן הסגור?
ומה הביקורת הכי גדולה על התוסף הזה? שהוא מיותר כי סוני יכולים להחליט להוציא פונקציונליות remote play לכל טאבלט.

מינימום של שנתיים בהוצאת משחקי פלייסטיישן 5 למחשב זה לא די והותר? אתה חושב ששחקן הקונסולות הממוצע יכול להמתין שנתיים כדי לשחק במשחקי פרסטיז' של סוני שכל העולם מדבר עליהם באותה עת? ולשחקן הזה יהיה גם מחשב עדכני שיוכל להריץ אותו באופן דומה? לי זה לא נראה סביר. לכל היותר אחוז זניח בהשוואה ל upside.

ותקן אותי אם אני טועה, מהפעמים שקראתי אותך מגיב בנושא, לא התרשמת בלשון המעטה מהביצועים הקופתיים של משחקי סוני על המחשב עד כה.
אז אם לדעתך זה סדר גודל הקהל הפוטנציאלי, אז ההשפעה של הצעת המשחקים על המחשב קטנה מאוד, לא?

לגבי Glass Man ו SF6: אני אצטרך לינקים. הבחור קובע עמדות לפי ציוצים בטוויטר.
אפשר ללכת בתוך סטים לרשימת המוכרים המובילים השבועית ולהסתכל אחורנית רק לגבי מכירות ביפן. SF6 מופיע שם בעשירייה הראשונה והשנייה.
אבל מאיפה הידיעה מה כמות העותקים בסטים ביפן וכמה הוא מכר על הפלייסטיישן ביפן?

סגירת אולפנים פופולרים -> החלשת המותג
העלאת מחירים -> החלשת המותג
קידוש ה-GaaS שהקהילה שונאת -> החלשת המותג
תרגילים זולים של לגבות כסף כדי לקבל שיפור רזולוציה למשחק -> החלשת המותג
הוצאת הבלעדיים שלך למחשב -> החלשת המותג
אפס משחקים שמדגימים את הכוח של הקונסולה שלך -> החלשת המותג
קרוס ג'ן -> החלשת המותג

חלק מהדברים ראיין ירש, חלק הוא עשה בעצמו. הוא גם עשה דברים טובים כמו לקנות את אינסומניאק או האוסמארק, לא הכל שלילי מן הסתם. אבל בטוטל, רוב המהלכים שקרו תחת השלטון שלו החלישו את המותג פלייסטיישן, לא חזקו אותו. הפורטל הוא חומרה מביכה, PSVR2 נכשל במכירות, פלייסטיישן לא מצליחים להגיע לאף מטרת מכירות חומרה שהם הציבו לעצמם מעל לשנתיים ומספר המנויים של PS+ בירידה לראשונה אי פעם וזה כבר יותר משנתיים ברצף.

פלייסטיישן מוכרים כמו לחמניות? בהחלט. החברה עם REVENUE אדיר? בהחלט. אבל מה ראיין עשה כדי לתרום לזה? לא יותר מדי, ולרוב עשה ההפך. כמו שלאסקין אמר הוא היה די למל"מ. הוא ירש המון, חלק טוב וחלק רע. את רע הוא לא תקן, ולא נגע בטוב (מה שהופך אותו באמת ללמל"מ) אבל הדברים שהוא יזם הם די מעפנים בפני עצמם. וסה"כ סוני היום הרבה יותר arrogant Sony לעומת 2019, ועוד רגע אנחנו נכנסים לעולם שכולו GaaS. ושלא נדבר על זה שראיין חבל בפרה הקדושה של סוני - נוטידוג.

האם הוא איזה קטסטרופה שהיא הסוף של סוני, ממש לא. אבל הוא למל"מ שעשה יותר רע מאשר טוב, וההשפעה של הרע עוד לפנינו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 19:14

"האנשים במקבץ שלך הם בעלי PC בלי פלייסטיישן שעלולים לקנות פלייסטיישן, והאנשים במקבץ שלי הם בעלי PC עם פלייסטיישן שעלולים לנטוש את פלייסטיישן"
מי מהם מספר רב יותר? באמת שואל, לא יודע. אני מעריך שהראשון.
ולגבי להוציא 2,500 דולר - דיברתי על האנשים שיאלצו לשדרג לא על בעלי מחשבים בכללי, אלא כאלו שירצו להפעיל את המשחקים ברמה סבירה פלוס, טובה יותר מאיך שהם רצים על הקונסולה... והמשחקים של סוני כבדים מאוד ולכן הרוב יאלצו להוציא הרבה כסף כדי להפעיל אותם.
הדשדוש של אקס בוקס לא בגלל שהם נמצאים על המחשב, אלא בגלל שהמתחרה מספקת משחקים טובים בהרבה, כרגע, בגלל שהיא זולה יותר ובגלל שלחברים שלהם יש אותה.

הDAY1 הוא בהחלט פאנץ' סופר דופר משמעותי, שהעליתי אותו פה כמה וכמה פעמים, זה לא שעכשיו הוספתי אותו. יש שילוב של דברים וזה אחד המשמעותיים. סטארפילד יכול לצאת לפס5 בחגים 2025 וזה לא ישנה כלום למכירות האקס בוקס, או של הפלייסטיישן... בליפס ברדאר. ולכן יש הבדל גדול מאוד בין זה לבין פלייסטיישן במחשב. או נינטנדו במחשב, אם הם ילכו באותה הדרך (ולהערכתי אין ספק שנינטנדו תפתח חנות אם הם יבחרו בדרך הזו, מה שסוני גם צריכים לעשות). זה, ושוב - העובדה שעל המחשב לא רק שאתה מקבל את המשחקים הבלעדיים של מיקרוסופט בקונסולות DAY1, אלא גם שהם לא עולים לך 70$, אלא חלק ממנוי מאוד משתלם, שאתה גם יכול לעשות אותו לחודש אחד בכמה דולרים, מקסימום 10$ מחיר מלא ואתה מסיים את רובם הרבה קודם ועל הדרך גם מסיים עוד איזה 4 משחקים אם יש לך זמן :) אקס בוקס מיותר לחלוטין לבעלי מחשב, פלייסטיישן לא. זה די פשוט. אם סוני יוציאו את המשחקים שלהם DAY1 וניתן יהיה לקנות אותם ועל הדרך לקבל את כל הקודמים שלהם ב-10 דולר לחודש - אז הסיכון של סוני במהלך הזה יהיה עצום לעומת מה שכרגע קורה. אבל הם מוציאים שנתיים אחרי, במחיר מלא, ויש אפילו כמה וכמה שעושים ככה דאבל דיפינג, ויהיו כאלה שלא ירצו לחכות שנתיים במשחק הבא שיצא בסדרה והם יצרפו אותם למשפחת הקונסולות והמנויים... אני משוכנע שהיתרונות עולים על החסרונות.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 02 אוקטובר 2023, 19:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 19:20

Laskin כתב:"האנשים במקבץ שלך הם בעלי PC בלי פלייסטיישן שעלולים לקנות פלייסטיישן, והאנשים במקבץ שלי הם בעלי PC עם פלייסטיישן שעלולים לנטוש את פלייסטיישן"
מי מהם מספר רב יותר? באמת שואל, לא יודע.
ולגבי להוציא 2,500 דולר - דיברתי על האנשים שיאלצו לשדרג לא על בעלי מחשבים בכללי, אלא כאלו שירצו להפעיל את המשחקים ברמה סבירה פלוס, טובה יותר מאיך שהם רצים על הקונסולה... והמשחקים של סוני כבדים מאוד ולכן הרוב יאלצו להוציא הרבה כסף כדי להפעיל אותם.
הדשדוש של אקס בוקס לא בגלל שהם נמצאים על המחשב, אלא בגלל שהמתחרה מספקת משחקים טובים בהרבה, כרגע, בגלל שהיא זולה יותר ובגלל שלחברים שלהם יש אותה.

הDAY1 הוא בהחלט פאנץ' סופר דופר משמעותי, שהעליתי אותו פה כמה וכמה פעמים, זה לא שעכשיו הוספתי אותו. יש שילוב של דברים וזה אחד המשמעותיים. סטארפילד יכול לצאת לפס5 בחגים 2025 וזה לא ישנה כלום למכירות האקס בוקס, או של הפלייסטיישן... בליפס ברדאר. ולכן יש הבדל גדול מאוד בין זה לבין פלייסטיישן במחשב. או נינטנדו במחשב. זה, ושוב - העובדה שעל המחשב לא רק שאתה מקבל את המשחקים הבלעדיים של מיקרוסופט בקונסולות DAY1, אלא גם שהם לא עולים לך 70$, אלא חלק ממנוי מאוד משתלם, שאתה גם יכול לעשות אותו לחודש אחד בכמה דולרים, מקסימום 10$ מחיר מלא ואתה מסיים את רובם הרבה קודם ועל הדרך גם מסיים עוד איזה 4 משחקים אם יש לך זמן :) אקס בוקס מיותר לחלוטין לבעלי מחשב, פלייסטיישן לא. זה די פשוט. אם סוני יוציאו את המשחקים שלהם DAY1 וניתן יהיה לקנות אותם ועוד אחרים ב-10 דולר לחודש - אז הסיכון של סוני במהלך הזה יהיה עצום לעומת מה שכרגע קורה. אבל הם מוציאים שנתיים אחרי, במחיר מלא, ויש אפילו כמה וכמה שעושים ככה דאבל דיפינג, ויהיו כאלה שלא ירצו לחכות שנתיים במשחק הבא שיצא בסדרה והם יצרפו אותם... אני משוכנע שהיתרונות עולים על החסרונות.

אבל ברור לך שההבדל היחיד בין סוני למיקרוסופט הוא ה-DAY ONE, כן? סוני מוכרת טוב בגלל המותג והבלעדיים. מיקרוסופט מוכרת רע כי אין לה בלעדיים ולכן גם אין לה מותג. אם למיקרוסופט היו מלא בלעדיים, היה לה את המותג ואת המכירות.

אז בסופו של יום ההבדל היחיד בין פלייסטיישן ואקסבוקס הוא ה-DAY ONE וכמובן שלמיקרוסופט יש פחות מה להפסיד.

ואגב, המנוי GP הוא דווקא נקודות לטובת לקנות אקסבוקס. כלומר, אתה קונה קונסולה אחת פעם אחת, אולי אפילו S באיזה 250$, וכל המשחקים שיש לך במחשב זמינים לך בקונסולה ולהפך DAY ONE עם CROSS PROGRESSION. אתה ליטרלי קופץ חופשי בין המחשב לאקסבוקס בלי להוציא שקל ועם אותו יוזר, אותו SAVE, אותה רשימת חברים.. הכל מתורגם.

אז לא רק שההבדל היחיד הוא DAY ONE, אם סוני ומיקרוסופט שתיהן היו DAY ONE ההגיון אומר ששחקני הPC ללא קונסולה אמורים להעדיף אקסבוקס כי הקונסולה תהיה מסונכרנת לגמרי עם המחשב שלהם.

אה, ולמיקרוסופט יש פחות מה להפסיד מלהוציא למחשב, WINDOWS זאת פלטפורמה שלה שהיא רוצה לעודד בה גיימינג, אשכרה יש לה חנות משלה ושירות מנוי ב-PC וכמובן שהמותג שלהם חלש משמעותית אז יש להם פחות מה להפסיד. בסופו של יום זה הגיוני פי 100 למיקרוסופט להיות במחשב מאשר נינטנדו או סוני.

כל עוד אין לסוני חנות משלה במחשב, המהלך הזה הזוי לגמרי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 26 אורחים