Shlomix כתב:DrKeo כתב:פחדנים, לאף אחד במערכת הפוליטית היום ביצים לטפל בבעיות מהשורש, הם רק עושים מהלכים פופוליסטים שמטפלים (במקרה הטוב) בסמפטומים. וזה נכון בכל הדיסיפלינות, לא רק הבטחונית.
כי מהלך כזה בוודאות יגרור מלחמה כוללת מצד חיזבאללה והחות'ים (שהם בעיקר מטרד בצד הביטחוני, אבל גורמים לצרות עצומות בצד הכלכלי).
כדי לצאת למלחמה מול איראן אנחנו צריכים תמיכה בינלאומית וכרגע אין כזו לתקיפה, אלא רק להגנה.
זה גם כישלון ענק של כל ממשלות ישראל האחרונות
אני לא חושב שזה אומר מלחמה כוללת. כשהפצצנו לאיראן את הרדר אחרי המתקפה הקודמת הם אמרו משהו כמו "אנחנו רואים את החשבון סגור" והעניין נגמר. כלומר איראן מפחדת ממלחמה, אפילו שאנחנו כמעט לא גובים מהם שום מחיר על ההפצצה של ישראל יומית מאז ה-8 לאוקטובר. כמובן שיכול להיות שתגובה חריפה יכולה להביא למלחמה כוללת וצריך להיות מוכנים לזה, אבל אני לא בטוח שזה באמת יקרה.
הגנתית אני חושב שאנחנו בסדר, גם מבחינת המערכות שלנו וגם מבחינת תמיכה של הציר האמריקאי/ערבי. ומבחינה התקפית, אולי אנחנו צריכים את האמרקיאים כדי לעשות מלחמת הכנעה נגד האייתוללות אבל אני לא חושב שאנחנו ציריכים אותם לאוסף סיבבוי "אני מכה בך, אתה מכה בי".
בסופו של יום אם האיראנים לא ישלמו מחיר כבד על ההפצצה שלנו (וזה כולל חותים וחיזבאללה, לא רק המתקפה הבודדת לפני חודשיים) הם ימשיכו להתנהג כאילו הם הבעלים של המזרח התיכון. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לתת להם להמשיך להתפרע, האיראנים צריכים לשלם מחיר כבד ואם זה יגרור את המזרח התיכון למלחמה כוללת אז so be it. המצב הנוכחי בלתי נסבל, הצפון גוסס, כל ארגון קיקיוני מרגיש שאנחנו שק החבטות שלו, המצב לא יכול להמשיך. במזרח התיכון צריך להיות הכלב הכי משוגע בחצר אחרת יבלעו אותך.
המינימום של המינימום שאנחנו צריכים לעשות זה להפציץ את הכור האיראני. כך או כך אנחנו כבר בחצי מלחמה כרגע, צריך לנצל את הזמן הזה בכדי לפתור את בעיית הכור האיראני אחת ולתמיד.