Laskin כתב:לה, אם אינפמוס מוצלח אני קונה במרץ, אם לא - אני קונה בקיץ, אלא אם באמת לא יהיה שום בלעדי שעדיין ממש קורץ לי, ואז אקנה עם UNCHARTED בחגים ^_^
Walle כתב:אז אחרי ש-The Last of Us נהפך למשחק עם הכי הרבה פרסים בהיסטוריה השבוע המשחק וNaughty Dog זוכים בפרסי השנה של D.I.C.E. בין היתר במשחק השנה.
http://www.dualshockers.com/2014/02/07/ ... goty-home/
אין ספק שהמשחק כמו Uncharted 2 הוא משחק השנה של 2013 והשאיר חותם גדול על הדור הקודם ונחשב לאחד המשחקים הטובים ביותר שיש לPS3 להציע.
Nigga כתב:כבר היה לנו דיון סוער על זה לפני כמה חודשים.
viewtopic.php?f=1&t=661&start=1000
כרגיל, נדב טועה ואני צודק
bling כתב:Keo הגזמת לגמרי עם ה 800p, מספר הפיקסלים אומנם נמוך יותר מ 1080p מלא (למרות שכמו שציינת אין פגיעה ב iq) אבל גם עם הפסים השחורים יש פה עדיין יותר פיקסלים מ 900p, לא בהרבה, אבל בטח לא ברמה שתכנה את הרזולוציה 800p, סכ״ה המשחק רץ עם יותר פיקסלים מרייז ובאטלפילד 4 (על הפס4) למשל ואמורה להיות לו את רמת ה AA הכי גבוהה.
וכן אני גם חושב שזו בחירה טכנית ולא אומנותית, הם רצו את ה IQ הכי גבוה שאפשר ויכול להיות שהפסים השחורים מתאימים אומנותית לקונספט אז הם הלכו על זה כי הם לא רואים בכך פגיעה משמעותית, אבל אני בטוח שאם הם היו עושים את המשחק על ה PC עם יותר כח לא היו פסים שחורים, על חומרה סגורה הם החליטו ללכת על הבחירה העיצובית שבחרו, כמו שרייז על הפיסי מן הסתם היה 1080p ו 4x MSAA כ AA ולא 900p.
DrKeo כתב:800P פסים שחורים ו-900P בלי זה אותו דבר, הפרש זניח לגמרי. ההבדל האמיתי בינהם הוא שב800P עם פסים שחורים יש לך בדיוק את איכות התמונה של 1080P כי אתה לא מותח או מכווץ שום דבר, אתה רק לא מרנדר שני פסים שחורים גדולים כך שהאיכות תמונה נשארת בול כמו 1080P אבל העונש הוא פסים שחורים במקום ירידת איכות של התמונה. מן הסתם הפסים האלה נובעים ממגבלה טכנית, עוד בהודעות טוויטר שהביאו פה המפתחים אמרו במפורש שהם מעדיפים 800P עם MSAA מאשר 1080P בלי, כלומר הם אומרים שב1080P הם לא מסוגלים לעשות MSAA. אז כן, הם הקריבו פסים שחורים בשביל MSAA.
שלא תבין אותי לא נכון, זה לגמרי מצויין אם לדעתם הורדה ברזולוציה אבל תוספת של MSAA נראה הרבה יותר טוב והם גם כנראה צודקים כי הם אלה שמפתחים את המשחק ועושים את הניסויים ואנחנו לא. קרייטק עשו אותו דבר עם ה900P, אין לי מושג מה הם חזקו בתמורה ל900P אבל הם עשו למשל אותו דבר עם הפוליגונים כשהם הורידו את הספירת פוליגונים בשביל להעלות את הפירוט במשחק ולשפר את השיידרים ובסוף המשחק נראה הרבה יותר טוב ממה שהוא נראה במקור. אבל דין חיי בסוג של סרט על RYSE בנושא ה900P שלו ומסרב להודות שגם הצוות של האורדר ירד ל800P בגלל שהוא רצה להכניס אלמנטים גרפים מסויימים שלא הלכו להם ב1080P. אם הם היו יכולים לעשות 1080P עם מה שהם רוצים לעשות (שכנראה שזה MSAA ואולי עוד כמה דברים אחרים) אז הם היו עושים 1080P ולא נשארים ב800P מתוך "בחירה אומנותית", זה פשוט בדיחה לחשוב שזאת בחירה. זה מה שהסברתי לדין אז בזמנו וזה מה שאני מסביר לו גם עכשיו, כלום לא השתנה חוץ מאשר שגילינו שיש משהו נהדר באורדר, MSAA. לא שזה קשור לנושא אבל זה מגניב לגמרי.
Nigga כתב:נדב תפסיק לקשקש, כמה משחקים אתה מכיר שרצים ביחס 2.40:1 רק בשביל תוספת ביצועים?
אם זה היה נטו בשביל ביצועים הם היו יורדים ל 900p ועושים upscale כמו כל סטודיו נורמלי אחר.
הם מתחילת הפרוייקט עוד לפני שהם ידעו לאן הם רוצים לשאוף עם הגרפיקה הם קבעו שהמשחק הולך להיות ביחס 2.40:1.
ולפי מה שהבנתי, ה FOV הולך להיות רחב יותר מכל משחק אחר איי פעם. לפי מה שקראתי הסטנדרט זה 55 ובהאורדר זה הולך להיות 75 אבל יכול להיות שאני טועה.
אני חושב שמדובר במשחק הראשון שבאמת נבנה סביב היחס 2.40:1 מאפס. היו משחקים שהשתמשו ביחס הזה בעבר כמו Beyond אבל הם בסך הכל הדביקו את הפסים השחורים על פריים קיים.
בקיצור, אתה יכול להמשיך להיות עקשן כמה שאתה רוצה, אבל כמו שכבר אמרתי, כמה משחקים אתה מכיר שרצים ביחס 2.40:1 רק בשביל תוספת ביצועים?
bling כתב:בשורה התחתונה KEO המוני אנשים שיחקו RE4 עם פסים שחורים ולא שמו לב, הייתי אומר שאפילו הרוב לזמנו.
וההגדרה שלך דפוקה וחסרת משמעות, אנשים ממציאים הגדרות כדי שתהיה להן משמעות כלשהי והן יספקו מידע, אם אני רואה 800P ובדיעבד זו הגדרה אקסלוסיבית ל KEO שבעצם אומרת 1080P+ פסים שחורים אז בעצם עיקרת ממנה כל משמעות, או שתקרא לה 900P (למרות שעדיין יש יותר פיקסלים אבל זה יהיה מדוייק יותר) או שתאמר 1080P עם פסים שחורים, מצידי תכתוב את הרזולוציה המלאה של 800*1920 וזה יהיה מדוייק כמו שעון שוויצרי, 800P זה מטופש ולא מספר לי מה הרזולוציה של המשחק וגם מטעה אותי לחשוב שהרזולוציה נמוכה בהרבה מ 900P.
bling כתב:פאק זה חתיכת AA רציני, כמה משחקי קונסולה מריצים בכלל 4XMSAA?
bling כתב:לא חושב שמישהו יעז להתווכח בנושא הזה, יש אתר שבודק גם את זוכי ה GOTY של כל שנה וכמה פרסים לקחו ומסתבר ש TLOU הוא הזוכה הדומיננטי שהיה מאז שהם החלו לבדוק את זה (משנת 2003 שעיתונות המשחקים באינטרנט נהייתה פופולרית) חוץ נראה לי מסקיירים שגרף טיפה יותר.
Nigga כתב:נדב תפסיק לקשקש, כמה משחקים אתה מכיר שרצים ביחס 2.40:1 רק בשביל תוספת ביצועים?
אם זה היה נטו בשביל ביצועים הם היו יורדים ל 900p ועושים upscale כמו כל סטודיו נורמלי אחר.
הם מתחילת הפרוייקט עוד לפני שהם ידעו לאן הם רוצים לשאוף עם הגרפיקה הם קבעו שהמשחק הולך להיות ביחס 2.40:1.
ולפי מה שהבנתי, ה FOV הולך להיות רחב יותר מכל משחק אחר איי פעם. לפי מה שקראתי הסטנדרט זה 55 ובהאורדר זה הולך להיות 75 אבל יכול להיות שאני טועה.
אני חושב שמדובר במשחק הראשון שבאמת נבנה סביב היחס 2.40:1 מאפס. היו משחקים שהשתמשו ביחס הזה בעבר כמו Beyond אבל הם בסך הכל הדביקו את הפסים השחורים על פריים קיים.
בקיצור, אתה יכול להמשיך להיות עקשן כמה שאתה רוצה, אבל כמו שכבר אמרתי, כמה משחקים אתה מכיר שרצים ביחס 2.40:1 רק בשביל תוספת ביצועים?
Laskin כתב:אני מסכים. אין פה החלטה אמנותית, אם הם יכולים היו לעשות אותו 1920X1080 עם MSAA - היו עושים זאת. הם לא יכולים, אז האופציה שבחרו הייתה להוריד רזולוציה ולא לפגוע בLOD או כל דבר אחר.
גם אני חושב לאור מה שקראתי שזה עדיף מרזולוציה שדורשת UPSCALE, אבל להגיד שזה משהו מסיבות אמנותיות אחר זה פשוט לא מתקבל מעבר לתירוץ.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 36 אורחים