PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי matangt8 » 24 פברואר 2014, 21:26

DrKeo כתב:מה נראה טוב יותר באינפמס מקודמו חוץ מאשר הגרפיקה? מה נראה יותר טוב בדרייבקלאב היום לעומת E3 חוץ מאשר שאולי הגרפיקה שופרה (מי יודע, לא הראו לנו משהו אמיתי מאז)? אתה סתם מדבר על תחושות או התרגשות, לא על עובדות.

דיי נדב,אפשר לראות בבירור שאינפיימס החדש גם בגיימפלי טוב יותר ומגוון יותר מהקודם. אז נכון לא ראינו יותר מדי ואני מקווה שהעיר תהיה קצת יותר ממתה אבל זה עדיין הבה יותר טוב מאינפיימוס 2.
ודרייבקלאב נראה הרבה יותר טוב ממה שהיה בE3.

אם אבולושין הצליחו לגרום לדרייב קלאב לרוץ על 60 FPS ולהיראות ככה,אז לTURN 10 יש מה ללמוד מהם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 פברואר 2014, 05:50

matangt8 כתב:דיי נדב,אפשר לראות בבירור שאינפיימס החדש גם בגיימפלי טוב יותר ומגוון יותר מהקודם. אז נכון לא ראינו יותר מדי ואני מקווה שהעיר תהיה קצת יותר ממתה אבל זה עדיין הבה יותר טוב מאינפיימוס 2.
ודרייבקלאב נראה הרבה יותר טוב ממה שהיה בE3.

אם אבולושין הצליחו לגרום לדרייב קלאב לרוץ על 60 FPS ולהיראות ככה,אז לTURN 10 יש מה ללמוד מהם.

להגיד לך את האמת, הסרטונים ששחררו על אינפמס כל כך משעממים שאני ממש מקווה שאינפמס 2 יותר טוב מהשיממון הזה שמראים בהם, אני שחקתי רק בדמו שלו השני. לא ממש הצלחתי לזהות משהו חדש או טוב יותר מאינפמס 2 חוץ מאשר היכולת לזנק באויר עם הנאון והגרפיקה אבל אם אתה אומר שאינפמס החדש הרבה יותר טוב ומתקדם מהקודם אז אולי אתה רואה משהו שאני לא רואה. בנושא DRIVE CLUB, כשיהיה גיימפליי חדש כמו שצריך וכשעיתונאים יגידו איך היה לשחק בו אז נדבר על כמה טוב הוא נראה, סרטונים מצולמי מסך באיכות נמוכה שהבאת לא אומרים לי יותר מדי. אני בטוח שהוא השתפר מאוד, קבל עוד 4 חודשים באפיה, אבל באמת שאין לי מושג מה טיב המשחק וגם לך אין. כרגע זה הסרטון האיכותי האחרון של DC מספטמבר האחרון ובו הוא נראה בערך כמו פורצה רק רץ על קונסולה חזקה יותר ב30FPS, לא בדיוק מפיל.

זה פשוט הורג אותי שאנשים פה מחמיאים על השנה הראשונה של הפס4 כשיצאו בנתיים רק שני משחקים מהשנה הזאת (KZ ונאק) ושניהם לא טובים.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 24 פברואר 2014, 21:52

DrKeo כתב:להגיד לך את האמת, הסרטונים ששחררו על אינפמס כל כך משעממים שאני ממש מקווה שאינפמס 2 יותר טוב מהשיממון הזה שמראים בהם, אני שחקתי רק בדמו שלו השני. לא ממש הצלחתי לזהות משהו חדש או טוב יותר מאינפמס 2 חוץ מאשר היכולת לזנק באויר עם הנאון והגרפיקה אבל אם אתה אומר שאינפמס החדש הרבה יותר טוב ומתקדם מהקודם אז אולי אתה רואה משהו שאני לא רואה. בנושא DRIVE CLUB, כשיהיה גיימפליי חדש כמו שצריך וכשעיתונאים יגידו איך היה לשחק בו אז נדבר על כמה טוב הוא נראה, סרטונים מצולמי מסך באיכות נמוכה שהבאת לא אומרים לי יותר מדי. אני בטוח שהוא השתפר מאוד, קבל עוד 4 חודשים באפיה, אבל באמת שאין לי מושג מה טיב המשחק וגם לך אין.

זה פשוט הורג אותי שאנשים פה מחמיאים על השנה הראשונה של הפס4 כשיצאו בנתיים רק שני משחקים מהשנה הזאת (KZ ונאק) ושניהם לא טובים.

את אינפיימוס 2 סיימתי 7 פעמים אז אני יכול לראות את ההבדלים :lol:
לגבי קיילזון. הוא לא ברמה של הקודמים אבל הוא גם לא משחק זוועה כמו שאומרים פה. נאק לא שיחקתי אבל ממה שהבנתי גם לו עשו אמבוש בגלל שזה משחק של מארק סרני.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 פברואר 2014, 05:58

matangt8 כתב:את אינפיימוס 2 סיימתי 7 פעמים אז אני יכול לראות את ההבדלים :lol:
לגבי קיילזון. הוא לא ברמה של הקודמים אבל הוא גם לא משחק זוועה כמו שאומרים פה. נאק לא שיחקתי אבל ממה שהבנתי גם לו עשו אמבוש בגלל שזה משחק של מארק סרני.

KZ החדש הוא פחות טוב מסדרה לא משהו ממילא, לא צריך לרדת לרמה של מעריצי נינטנדו בתקופת הWII. פשוט לוותר עליו ולשחרר, מותר לבלעדי של סוני להיות סינגל איום ונורא ומולטי סביר.

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 24 פברואר 2014, 22:03

DrKeo כתב:KZ החדש הוא פחות טוב מסדרה לא משהו ממילא, לא צריך לרדת לרמה של מעריצי נינטנדו בתקופת הWII. פשוט לוותר עליו ולשחרר, מותר לבלעדי של סוני להיות סינגל איום ונורא ומולטי סביר.

לאאאאא אל תגזים. אני אוהב את הסדרה בגדול וכבר אמרתי שהוא לא ברמה שלה אבל זה עדיין לא הופך אותו למשחק רע כמו שכולם טוענים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 פברואר 2014, 06:17

matangt8 כתב:לאאאאא אל תגזים. אני אוהב את הסדרה בגדול וכבר אמרתי שהוא לא ברמה שלה אבל זה עדיין לא הופך אותו למשחק רע כמו שכולם טוענים.

שחקת בשני שלבים הכי טובים של המשחק, אם הם לדעתך לא ברמה של הסדרה (והסדרה בכלליות לא בדיוק הAAA של התעשיה) אז אני רק מדמיין איך המשחק אחרי זה. דודי עוד התלהב כשהוא התחיל לשחק בKZ אבל ברגע שהוא התקדם טיפה הוא ירד עליו קשות.

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 24 פברואר 2014, 22:46

DrKeo כתב:שחקת בשני שלבים הכי טובים של המשחק, אם הם לדעתך לא ברמה של הסדרה (והסדרה בכלליות לא בדיוק הAAA של התעשיה) אז אני רק מדמיין איך המשחק אחרי זה. דודי עוד התלהב כשהוא התחיל לשחק בKZ אבל ברגע שהוא התקדם טיפה הוא ירד עליו קשות.

אני מחכה שהמשחק יגיע ביחד עם הPS4 שהזמנתי. אני מוכן לתת לך את הרשמים שלי מהמשחק. ואני עוד אחד שלא הכי אוהב FPS ככה שזה צריך להיות מעניין.
אם כבר קיילזון כבר היה דבר אחד שלא אהבתי וזה את הצ'ק פוניטס שלו. אני פשוט שנאתי את הקטע שאתה חוזר להתחלה של שלב מסויים כי מתת מוות זול. וזה פגע במשחק תאמין לי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 25 פברואר 2014, 08:09

DrKeo כתב:אני לא שופט אותן על פי ציונים אלה לפי איכות המשחקים שלהן לדעתי אבל אם בא לך ציונים אז האחרונים של גרילה וסאקרפאנצ׳ היו 83 ו-73, לא בדיוק עומד בקרטריון שלך. אם אתה רוצה לחשב את זה על פי מכירות אז קינקט ספורט וjust dance הם הטופ של התעשיה אז עדיף שלא. על mm לא אמרתי כלום, הם לא מוציאים משחק בשנה הראשונה של הפס4.

שמע, דעה אישית זו דעה אישית. אבל אם תקח את גרילה, היא בטופ של יצרניות המשחקים. מדובר על חברה שתקציבי הפיתוח שלה הגיעו כבר ל-70 מיליון דולאר בKZ2. מדובר בחברה שהוציאה משחקים מצוינים על פי דעת העיתונות (91 בKZ2 ו-84 בKZ3) שמשמשים מבחינתי מדד סטטיסטי לאיכות משחק, וכל מוצר שלה נמכר במיליונים (בדרך כלל 2.5+). כך שאם מסתכלים על הנתונים שלה אובייקטיבית היא בהחלט בטופ של המפתחות. לסוני יש עוד לא מעט כאילו. בשלושת המדדים היא בהחלט חברת AAA.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 פברואר 2014, 17:35

פי 4 מהPS3... זה טוב. אבל באמת השאלה מה יקרה הלאה.
יאקוזה יכול היה למכור קונסולות לבדו אם לא היה יוצא גם לPS3. אולי בכל זאת ימכור קצת כי כרגע זה נראה לי המשחק היחיד שהיפנים ממש אוהבים שיצא שם, אולי יחד עם DYNASTY WARRIORS 8 או משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 25 פברואר 2014, 09:43

חצי מהps2... הps2 היא השוואה יותר רלוונטית כי הps3 נמכרה במחיר מופרך בעוד שלps2 ולps4 יש אותו מחיר השקה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 פברואר 2014, 17:52

כן, אבל אני חושב שגם הושק בצורה רחבה בהרבה.. לפי הדיווחים אין הרבה PS4 בחנויות כרגע, הם די SOLD OUT
http://www.dualshockers.com/2014/02/24/ ... -tomorrow/
מחר בלילה נהיה חכמים יותר לגבי המספרים

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 פברואר 2014, 17:57

אגב, לכל מי שייחל שגרילה תנטוש את KZ - נראה שזה מה שהם עושים:
http://www.dualshockers.com/2014/02/25/ ... lla-games/
הם כבר שנתיים וחצי מפתחים משחק, IP חדש.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 פברואר 2014, 10:49

Laskin כתב:כן, אבל אני חושב שגם הושק בצורה רחבה בהרבה.. לפי הדיווחים אין הרבה PS4 בחנויות כרגע, הם די SOLD OUT
http://www.dualshockers.com/2014/02/24/ ... -tomorrow/
מחר בלילה נהיה חכמים יותר לגבי המספרים

נראה לי מאוד סביר שגם בהשקת הPS2 היתה בעיה של הספקה בשבועות/חודשים הראשונים.

הירידה הזאת מהPS2 מייצגת בצורה יפה את מגמת הירידה של שוק הנייחות ביפן. הPS3 באמת השוואה לא הוגנת, כי המחיר שלו היה הזוי בהשקה.

בכל מקרה, עם ה300 אלף+ האלה, אפשר להגיד שהם כבר עברו את הWIIU באופן רשמי.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 פברואר 2014, 11:35

מדובר על יומיים, לא שבועות/חודשים. ביומיים האלה - לPS2 היו ככל הנראה פי 2 יותר מכשירים אצל הספקים.
אבל זה עוד לא הוכח עד שהמשלוח הבא גם יעוף מהר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 פברואר 2014, 12:40

Death_119 כתב:שמע, דעה אישית זו דעה אישית. אבל אם תקח את גרילה, היא בטופ של יצרניות המשחקים. מדובר על חברה שתקציבי הפיתוח שלה הגיעו כבר ל-70 מיליון דולאר בKZ2. מדובר בחברה שהוציאה משחקים מצוינים על פי דעת העיתונות (91 בKZ2 ו-84 בKZ3) שמשמשים מבחינתי מדד סטטיסטי לאיכות משחק, וכל מוצר שלה נמכר במיליונים (בדרך כלל 2.5+). כך שאם מסתכלים על הנתונים שלה אובייקטיבית היא בהחלט בטופ של המפתחות. לסוני יש עוד לא מעט כאילו. בשלושת המדדים היא בהחלט חברת AAA.

אתה רוצה להסתכל על ציונים?
70, 73, 77, 78, 83 ו-92, זה מה שגרילה עשתה בשנים האחרונות. כולם משחקי קילזון, כולם נעים בין ממוצע לגרוע כשKZ2 חריג בציון אבל לפחות לדעתי לא באיכות. הוא פשוט עוד משחק גרוע שפשוט זרקו עליו 60 מליו דולר.

המשחקים של גרילה עומדים בקרטריון של AAA בכל קטגוריה חוץ ממה שחשוב, האיכות. הם משחקים גרועים ביופי של הפקה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 פברואר 2014, 13:47

אני אף פעם לא הייתי מעריץ גדול של הסדרה. אם כי נהנתי לשחק עם הMOVE (של חבר) במשחק השלישי.
אז אני מאוד שמח שהם עובדים על IP חדש, ועוד די הרבה זמן. זה יכול לתת להם כיוון שהרבה יותר מתאים, הם סתם ניסו לשלב בKZ את היילו וCOD ולא עשו זאת כמו שצריך, הם צריכים משהו מקורי.
הצוות עצמו מאוד מוכשר מבחינה טכנית, אבל הם צריכים קונספט טוב.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 פברואר 2014, 13:58

Laskin כתב:אני אף פעם לא הייתי מעריץ גדול של הסדרה. אם כי נהנתי לשחק עם הMOVE (של חבר) במשחק השלישי.
אז אני מאוד שמח שהם עובדים על IP חדש, ועוד די הרבה זמן. זה יכול לתת להם כיוון שהרבה יותר מתאים, הם סתם ניסו לשלב בKZ את היילו וCOD ולא עשו זאת כמו שצריך, הם צריכים משהו מקורי.
הצוות עצמו מאוד מוכשר מבחינה טכנית, אבל הם צריכים קונספט טוב.

מבחינה טכנית הם ממש נהדרים. עם מותג קצת פחות בנאלי ומשעמם ואולי אחרי שהם יקראו כמה ספרי paising 101, יכול לצאת מזה משהו נהדר.
אני מאוד שמח שהם עוברים למותג חדש. אני מקווה שגם יתנו להם קצת יותר גמישות ולא ינחיתו עליהם איזה "צריך היילו קילר!!! מהר!!!" מלמעלה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 25 פברואר 2014, 14:25

DrKeo כתב:אתה רוצה להסתכל על ציונים?
70, 73, 77, 78, 83 ו-92, זה מה שגרילה עשתה בשנים האחרונות. כולם משחקי קילזון, כולם נעים בין ממוצע לגרוע כשKZ2 חריג בציון אבל לפחות לדעתי לא באיכות. הוא פשוט עוד משחק גרוע שפשוט זרקו עליו 60 מליו דולר.

המשחקים של גרילה עומדים בקרטריון של AAA בכל קטגוריה חוץ ממה שחשוב, האיכות. הם משחקים גרועים ביופי של הפקה.

92 ו-83 הם ציונים נהדרים ואם נעזוב רגע קונסולות ניידות כי זה באמת לא רלוונטי או משחק שיצא לפני כעשור החברה בסך הכל נפלה עם KZ האחרון. מפה ועד להגיד שהיא לא מפתחת מוכשרת ברמת AAA המציאות רחוקה. תניח בצד את הדעה האישית שלך. בלי קשר אליה גם Sucker punch על סמך שלושת המדדים וגם MM הן מפתחות מצויינות.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 פברואר 2014, 15:40

אני כן מסכים עם נדב שהם טיפה פחות עקביים. אבל אני גם לא חושב שהם כ"כ הרבה פחות טובים כפי שהוא מתאר.
לעומת זאת - MM היא ללא שום ספק מהיותר יצירתיים בתעשייה, וגם חברה עקבית ואיכותית מאוד, בלי שום קשר שהם גם בריטים וזה תמיד מאוד מנומס ^_^

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 25 פברואר 2014, 15:45

טוב,יש לי פס4 עד סוף השבוע אז אני יכול לשחק בקיילזון. בו נראה עד כמה הוא זוועה...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 פברואר 2014, 16:08

Death_119 כתב:92 ו-83 הם ציונים נהדרים ואם נעזוב רגע קונסולות ניידות כי זה באמת לא רלוונטי או משחק שיצא לפני כעשור החברה בסך הכל נפלה עם KZ האחרון. מפה ועד להגיד שהיא לא מפתחת מוכשרת ברמת AAA המציאות רחוקה. תניח בצד את הדעה האישית שלך. בלי קשר אליה גם Sucker punch על סמך שלושת המדדים וגם MM הן מפתחות מצויינות.

גרילה מאוד רחוק מלהיות מפתחת AAA רצינית. המשחק היחיד שיש להם עם ציון AAA הוא משחק בנצ'מארק גרפי עם הייפ מטורף, KZ2. יותר הגיוני שהמשחק היחיד מתוך ה6 שהם עשו עם ציון טוב הוא החריג מאשר שה5 האחרים הם החריגים. שחקתי את KZ2 מההתחלה ועד הסוף, משחק AAA איכותי הוא לא. הם מציינים גרפית וטכנית, כל השאר כישלון חרוץ. אתה מתעלם באלגנטיות מKZ1 כי הוא יצא לפני 10 שנים אבל משום מה אתה מתעלם בפחות אלגנטיות מKZ4 שיצא רק לפני שלושה חודשים והיה קטסטרופת סינגל וקבל קצת הנחה בגלל המולטי שלו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 פברואר 2014, 16:33

עם כמה שאני לא מסכים עם נדב בדיון הקודם שהתפתח בנושא הזה, אני חייב להסכים שההבדל בין גרילה לבין חברות באמת גדולות (קודם תיארנו את זה כ'חברה סוג א') הוא די גדול.
גרילה היא לא מפתחת רעה, אבל היא צריכה להוכיח עוד כל כך הרבה בשביל להגיע לרמה של הגדולות. ולא, זה שטכנית הם עושים גרפיקה מדהימה או שסוני מגבים אותם בתקציבי ענק לא הופך אותם אוטומטית למפתחת ענק. החלק השני אולי רק מוריד מההישגים שלהם.
בסופו של דבר גרילה עשתה רק משחקי קילזון, שהם בעצמם משחקים די חסרי מעוף ומקוריות, והיא עשתה את זה (לפי ציונים) עם משחק אחד מצוין, משחק אחד טוב ושלושה משחקים בינוניים מינוס עד רעים.
אני חושב שחברה שעושה את אותם המשחקים באותו הז'אנר במשך עשור, מקבלת על כל אחד מהם רשמים ולקחים, מקבלת גיבוי של עשרות מיליוני דולרים וגב חזק מסוני ונהנת מהייפ מטורף לפני יציאה של כל אחד מהם (שבואו לא ניתמם, ההייפ עוזר מאוד בציונים) ועדיין המאזן שלה הוא שלילי.. אני לא חושב שאפשר להשוות אותה לחברות האיכותיות באמת.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 פברואר 2014, 02:54

swiss-the-engine כתב:אתה כל הזמן חוזר וטוען שאנשים סובלים מADD כשמדברים על הנושא הזה. אני לא מבין אותך בלינג... אני לא רוצה להוריד משחק, רוצה שהכל יהיה לי נגיש בלחיצת כפתור. זה לא אומר שאני חייב לקפוץ בין 10 משחקים זה פשוט אומר ש(כמו עם דיסק) אני רוצה את האפשרות לשחק במה שבא לי באותו הרגע בלי לחכות.

כן, את האמת אני לא מצליח להבין את זה, למה כשתרצה להתקין את המשחק העשירי שלך תהיה לך בעיה למחוק איזה משחק שיושב לך בהארד דיסק שנה וחצי?
אני אישית הייתי מוחק משחק אחרי שסיימתי אותו ואני יודע שלא אחזור אליו הרבה זמן בלי קשר למקום בדיסק.
חוץ ממשחק מולטי שניים ואיזה סינגל ואינדי כמה עוד צריך שיהיו לך משחקים זמינים בו זמנית?
אז כן לא מובנת לי הצורת מחשבה הזו.
----------------------

בקשר לדיון על גרילה, בתכל'ס הם הוציאו משחק אחד שנחשב לממש טוב ויש לי תחושה שגם הוא הרבה בגלל מולטי אדיר לזמנו.
אפילו אלו שאהבו את המותג בעקבות המשחק השני (ואני מסכים שלא מעט אהבו אותו וזה לא רק DEATH שחריג או משהו) מצאו את השלישי יחסית מאכזב שלא לדבר על SF.

אז בתכל'ס סטודיו די בינוני מלבד ההבלחה עם 2.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 25 פברואר 2014, 19:37

הבעיה שעכשיו יש גם משחקים בלעדיים דיגיטלית ומשחקי ריטייל שאתה יכול לקנות דיגיטלית. אם אתה מאלה שקונה הרבה בדרך הזו אתה נדפק כי תצטרך להוריד מחדש כל פעם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 פברואר 2014, 22:21

Kazz כתב:הבעיה שעכשיו יש גם משחקים בלעדיים דיגיטלית ומשחקי ריטייל שאתה יכול לקנות דיגיטלית. אם אתה מאלה שקונה הרבה בדרך הזו אתה נדפק כי תצטרך להוריד מחדש כל פעם.

רוב המשחקים הם בסביבות ה20+ גיגה, משחקי ארקייד ואינדי הם ממש קטנים, בסביבות המאות מגה עד כמה גיגה בודדים. כלומר אפשר בכיף להחזיק איזה 10+ משחקי AAA ועוד איזה 20 או 30 משחקי אינדי בו בזמן וביננו זה מעבר למה צריך. לדוגמה כרגע הספריה של סטים תופסת אצלי בדיסק הקשיח 366 גיגה, 75 משחקים, ואני לא מנהל אותה יותר מדי כך שנראה ש500GB בהחלט מספיק למי שלא מאכסן סרטים או דברים אחרים על הדיסק אלה רק משחקים. וביננו, עד שצוברים מספיק משחקים בשביל למלא את הדיסק הקשיח, דבר שיקח שנתיים+, אתה ברצינות חושב שKZ או אינפמס עדין יהיו על הדיסק הקשיח? ברור שתמחק אותם מזמן, כלומר יכול להיות שבכלל KZ5 יצא עד אז.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 12 אורחים