bling כתב:בקשר לויכוח על הרפטטיביות אני יכול לאמר דבר אחד מהניסיון שלי, פאר קריי 3 דרקון הדם שהורדתי עושה בית ספר לאינפמוס מהבחינה הזו, האווירה וההומור מעולים אבל הגיימפליי כל כך משעמם וחוזר על עצמו ויש גם שם את הקונספט של לכבוש בסיסים ולבצע משימות צד קבועות אבל הן אפילו גרועות יותר וגם המשימות הראשיות נוראיות כשכל פעם צריך להגן על NPC מפני גלי אויבים ובעיקרון זה ירי משעמם ובלתי פוסק בגראפיקה גרועה (לפחות אינפמוס נראה מדהים ויש קצת חופש בתנועה ויכולות מגניבות שנפתחות)
אני אישית נשברתי אחרי שעה עם דרקון הדם, שעמום טוטאלי ואת אינפמוס הראשון (וגם את החדש בתקווה) סיימתי בסופו של דבר עם כל הבעיות שלי איתו, בדרקון הדם כבר לא יכלתי.
אני לא יודע איך AC או פאר קריי 3 בנויים ואם זה סגנון דומה, אבל הוא ספציפית היה רפטטיבי בטירוף, נראה לי גם הסביבה החד גונית לא עזרה במיוחד.
אני מקווה מאוד שזו לא תהיה ההרגשה שלי גם בווטצ׳ דוגס, אני שומע לא מעט מילות אימה על המבנה של משחקי העולם הפתוח של יובי ולפחות בדרקון הדם אני מבין על מה מדברים, יש הרגשה בלתי פוסקת של עבודה.
לא שיחקתי בדרקון הדם, אבל בFC3 זה עשוי ממש מצוין. העולם בנוי כל כך טוב, שלהשתלט על כל בסיס מרגיש שונה לגמרי. חלק על הר. חלק במישור. חלק בעמק. רק המיקום שלהם משנה הכל וגם כל בסיס היה בנוי בצורה שונה, עם דרכי הגעה שונות לגמרי.
בשילוב של מגוון נשקים מגניב, היכולת לבחור אם להתגנב, או ללכת בכוח, מגוון רכבים בים, ביבשה ועם דאון והמשמעות של להשתלט על כל בסיס (להמנע ממפגשים לא פשוטים נגד אויבים שמפטרלים באזור), החלק הזה במשחק נעשה נהדר.
חוץ מזה, היה את הקטע של טיפוס על מגדלים לסקירת העולם (כמו בבטמן האחרון, או משחקי AC), שכל מגדל הציע אתגר פלטפורמינג חביב ושונה.
בנוסף היו משימות ציד, משימות נהיגה במגוון רכבים (מג'יפים כבדים, דרך טרקטורונים ועד סירות מירוץ), באיזורים שונים בתכלית, משימות התנקשות (שכל אחת מהם היתה מאוד שונה, בזכות מיצוב חכם של כל חבורת אויבים בסביבות שונות לגמרי, שהכריחו אותך לגשת לכל משימה בצורה שונה), משימות ציד שכל פעם אתגרו אותך בצורה שונה (להרוג דוב באיזו מערה עם שוטגן, להרוג שני נמרים בעשב גבוה עם חץ וקשת, להרוג כריש עם חץ וקשת).
מעבר למשימות הצד המאוד מגוונות, מעניינות ומספקות (מה שדודי קורא לו "גריינדינג"), העולם היה בנוי ממש מדהים. היה מלא דברים מעניינים למצוא, כמו גופות של חיילים ממלחמת העולם השנייה, או מקדשים חבויים. אחד מרגעי הגיימינג הכי טובים שהיו לי אי פעם היה כשהתחלתי ללכת מסביב להר, כדי להגיע לאזור עם צבאים שרציתי לצוד, ראיתי מערה עם מים שנראית כאילו היא תוביל לאן שצריך, שבסוף הובילה אותי דרך קרב עם תנין להר געש לא פעיל, מוצף במים, עם מדרגות למקדש חבוי עם כמה אוצרות ומדרגות נוספות שמובילות לבסיס מלא אויבים, שהיה ממש על פי המערה שממנה יצאתי. בסוף, בכלל יצאתי באזור אחר של המפה ואת הצבאים הגעתי רק מאוחר מידי, אבל זה היה מדהים לגלות את העולם בדרך הזאת. ממש הרגיש כאילו אני זר באי טרופי מלא סכנות.
גם הסביבות במשחק מאוד מגוונות. ג'ונגלים טרופיים, מישורים עם עשב ירוק שנמתחים לאופק, כפרים קטנים, עיירות קטנות ומלוכלכות על צידי נהרות, מערות חבויות, בית קברות לספינות, עמק שעל דפנות הצוקים בו תלויים גשרי פח, שדות גידול של מריחואנה, חופים, ביצות ועוד מלא אזורים שונים ומשונים.
הוא אחד ממשחקי העולם הפתוח הכי טובים ששיחקתי בהם אי פעם. גיוון עצום בסביבות ובמשימות. עושה ממש המון ומרשים בכל דבר שהוא עושה.
אבל, נסחפתי... זה נושא PS4. הגיע הזמן שנפסיק לדבר על משחקים למכשירים אחרים.