נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי Klayman » 02 מאי 2014, 12:08

bling כתב:
וואלה, לא ידעתי שהמשחק הזה היה הבייבי של היוטיוברים ומגני האינדי, חשבתי שהוא די חסר הייפ יחסית, אני יותר שומע שמות כמו אמנזיה או OUTLAST בסצינה הזו.

בכל אופן אני מסכים באיזשהו מקום עם חלק ממה שאתה אומר, יש לא מעט זבל באינדי, הרבה חרא יומרני "ואומנותי" שכזה שזוכה להילולים מוגזמים ולא מעט קשקושים שרוכבים לך על נוסטלגיה של ימי ה 16 ביט עם פיקסלים מכוערים שמעוצבים ככה בכוונת תחילה וכו'

אבל, בסופו של דבר גם אלו שהכי לא מתחברים לסצנה הולכים לשחק לא מעט משחקי אינדי בשנים הקרובות, מהסיבה הפשוטה שהשיפור שם הוא באמת מאסיבי, רמת ההפקות רק עולה, ועם המגמה של משחקי AAA שמתנפחים בתקציבים ובכח האדם והופכים ל AAAA, אינדי יהיו חלק מהותי וחשוב בתעשייה.
כמו שאפיק כבר אמרה, הולכים לצאת הרבה פחות משחקי AAA והם יהיו בתקציב הרבה יותר גדול, מה שאומר שהרבה מהמשחקים שהיו נחשבים ל MID TIER הולכים ונעלמים, משחקי תקציב בינוני שכזה, פה המקום של האינדי לתפוס את המושכות ונראה שזה באמת מה שהולך לקרות, האינדי הולך להיות הכי קרוב ל MID TIER של הדור הזה, ה A/AA :)

בהתחלה היה נראה שמדובר באיזו נישה שתקועה בימי ה SNES, היום אתה רואה כבר כותרים עתידיים שמתקרבים לרמת הפקות ענק של משחקי PS2 ואף יותר, תראה את RIME למשל שאם היה יוצא בתקופת ה PS2 היה לא פחות AAA מזלדה ווינד וויקר, תראה את NO MAN SKY שיכל להיות בכיף משחק השקה של הדור הקודם, שלא לדבר של פרויקטים כמו STAR CITIZEN שהם גם טכנית אינדי ובעלי רמת הפקה של AAA של הדור הבא, כנ"ל גם משחקים כמו RAPTURE או המשחק הבא של יוצרי אמנזיה וכו'

כל אלו הולכים לתפוס רק יותר ויותר תשומת לב והייפ (אמיתי, לא כזה של פלצנים ביוטיוב) ולמלא חלק חשוב בתעשייה, כבר עכשיו רואים שמשחקי אינדי למיניהם זוכים להכרה רחבה ולפרסי GOTY, המגמה רק תלך ותתחזק ומן הסתם זה דבר חיובי, אתה לא רוצה להיות תקוע עם ארבעה מותגי AAA בשנה (לא שאני רואה אותך כמישהו שמתנגד לאינדי, סתם אני מדבר בכלליות)
אני באמת מאלו שהיו בהתחלה די סקפטיים לגבי התוצרים שיצאו משם אבל ברור לי יותר ויותר עד כמה יש להם מקום חשוב, מזל שיש את הטכנולוגיה והפלטפורמה הדיגיטלית שמאפשרת את כל זה כי אחרת התעשייה באמת היתה הולכת למקום רע בשנים הקרובות.

הדגשתי את הנקודה החשובה במה שכתבת... אני ממש לא נגד אינדי, אלא ממש בעד. אבל נוצר מצב מגוחך כזה, שכל ''סטודיו אינדי'' שמפליץ איזה משחק ומחרטט עליו דברים כמו ''מבנה שלבים פרוצדוראלי'' או ''שילוב טוייצ'!'', ישר זוכה להגנה, פירגונים מוקדמים והייפ חסר טעם, ואז פתאום מגיעות הביקורות וקוטלות לו את הצורה... כמה שמענו על Goat Simulator?! היה נדמה שאתה לא יכול לזוז באינטרנט בלי לקבל איזה סרטון, כתבה או בלוג שעושה הייפ חיובי למשחק לפי כמה הוא גרוע.. בתכלס כשמסתכלים על הממוצע שלו, רואים שהוא יושב על 62.. כנראה שהוא חרא של משחק, אבל זה לא מנע ממנו לככב ברשימת המשחקים הכי מוכרים של סטים לשבוע-שבועיים...

אותו דבר קרה עם דיילייט.. אפילו כאן בפורום היו כאלה שטרחו להגיד לנו שזה אחד המשחקים הכי מבטיחים החודש, מחבורת מפתחים ותיקה וטובה! אבל, כשמסירים את קורי העכביש של עולם האינדי מהעיניים, ומסתכלים למציאות שם בלבן של הגלגל, מגלים מפתחת שהמשחק הקודם שלה Guardians of middle-earth הוא משחק עם ציון ממוצע של 56, והמשחק שלפניו מאותו הסטודיו, Special Forces: Team X הוא משחק עם ציון ממוצע של 48.. ככה שעם כל הכבוד לאינדי, ובאמת שיש הרבה כבוד, לא צריך לפאר ולהלל כל נפיחה של ''מפתחת אינדי ותיקה'', ובמקביל לזלזל בכל דבר שאומרת ''מפתחת משחקי AAA''.. סה''כ קראתי לפרופורציה, דבר שנראה לי שיש לא מעט בקהילת הגיימרים ששכחו מה הוא.

נקודה אחרונה וחשובה - אני ממש לא מאלה שמקדשים ממוצעי ציונים, אבל אני חושב שאפשר להסכים שמפתחת ששלושה משחקים שלה ברצף יושבים על ציון ממוצע של 52-53, לא יכולה ממש להנות מקרדיט כזה טוב, ולדחוף את ההייפ כ''כ גבוה לגבי המשחק הבא שלה, כך שכל אתר שמכבד את עצמו אשכרה טורח לפרסם עליו ביקורת.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 מאי 2014, 20:17

חזר אליי המחשב.
לא מצאו שום תקלה.
הסיבה שהמחשב לא נדלק, לאחר שהוא נכבה, הוא שיש השהייה בספק הכוח.
הסיבה שהוא נכבה, לא ידועה. אם הבעיה איננה במחשב, אז כנראה שיש איזו בעיה איפשהו במערכת החשמל אצלי בבית, שגרמו לעליית/ירידת מתח. אצטרך לבדוק גם את זה.

עומר, אלו הבדיקות שנעשו:
Prime95 במשך 5 שעות.
memtest86 במשך 15 שעות.
wddiag extended (שוב... הg יכולה להיות 9...).
Futuremark במשך 22 שעות.

אלו בדיקות מקיפות מספיק, שהיו עולות על הבעיה, אם היא שם?

---

קליימן, Goat Simulator הוא משחק בדיחה. ממוצע הציונים שלו לא באמת רלוונטי, כי הוא פותח בזמן קצרצר, בתור בדיחה, בתגובה לסרטון יוטיוב. הוא שבור, פחות או יותר, בכוונה. ככה כל מי שקנה ונהנה ממנו מתייחס אליו.
עם כל שאר הדברים שאמרת, אני מסכים לגמרי ומאמין שהיחס הזה ישתנה במהלך הדור הזה, כשגם אלו שרגילים למשחקי קונסולות יתייחסו אל משחקי אינדי, כמשחקים ולא יותר. בPC זה המצב כבר לא מעט זמן, בזכות העובדה שהשוק שם הרבה יותר וותיק.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 02 מאי 2014, 20:41

Nucleus_Dawn כתב:חזר אליי המחשב.
לא מצאו שום תקלה.
הסיבה שהמחשב לא נדלק, לאחר שהוא נכבה, הוא שיש השהייה בספק הכוח.
הסיבה שהוא נכבה, לא ידועה. אם הבעיה איננה במחשב, אז כנראה שיש איזו בעיה איפשהו במערכת החשמל אצלי בבית, שגרמו לעליית/ירידת מתח. אצטרך לבדוק גם את זה.

עומר, אלו הבדיקות שנעשו:
Prime95 במשך 5 שעות.
memtest86 במשך 15 שעות.
wddiag extended (שוב... הg יכולה להיות 9...).
Futuremark במשך 22 שעות.

אלו בדיקות מקיפות מספיק, שהיו עולות על הבעיה, אם היא שם?

---

קליימן, Goat Simulator הוא משחק בדיחה. ממוצע הציונים שלו לא באמת רלוונטי, כי הוא פותח בזמן קצרצר, בתור בדיחה, בתגובה לסרטון יוטיוב. הוא שבור, פחות או יותר, בכוונה. ככה כל מי שקנה ונהנה ממנו מתייחס אליו.
עם כל שאר הדברים שאמרת, אני מסכים לגמרי ומאמין שהיחס הזה ישתנה במהלך הדור הזה, כשגם אלו שרגילים למשחקי קונסולות יתייחסו אל משחקי אינדי, כמשחקים ולא יותר. בPC זה המצב כבר לא מעט זמן, בזכות העובדה שהשוק שם הרבה יותר וותיק.

כמה פעמים התופעה הזו קרתה לך?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 מאי 2014, 20:48

omerkot כתב:כמה פעמים התופעה הזו קרתה לך?

3.
פעמיים המתנתי כמה דקות והמחשב נדלק.
בפעם השלישית לא רציתי לקחת סיכון שהקצר יהרוס לי איזה רכיב יקר, אז הכנסתי אותו לבדיקה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 02 מאי 2014, 14:28

Nucleus_Dawn כתב:
3.
פעמיים המתנתי כמה דקות והמחשב נדלק.
בפעם השלישית לא רציתי לקחת סיכון שהקצר יהרוס לי איזה רכיב יקר, אז הכנסתי אותו לבדיקה.

תעשה את מה שכתוב כאן ותראה אם בפעם הבאה אתה לא מקבל איזה מסך כחול במקום הכיבוי:
http://pcsupport.about.com/od/windows7/ ... dows-7.htm

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 מאי 2014, 14:52

omerkot כתב:תעשה את מה שכתוב כאן ותראה אם בפעם הבאה אתה לא מקבל איזה מסך כחול במקום הכיבוי:
http://pcsupport.about.com/od/windows7/ ... dows-7.htm

רק שיש לי ווינדוס 8.1 :D
גם שם מדובר על בעיית ריסטרט אוטומטי וזה לא ממש מה שקורה אצלי.

יש לי טעם לחפש את ההגדרות המקבילות בווינדוס 8.1?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 02 מאי 2014, 16:53

Nucleus_Dawn כתב:
רק שיש לי ווינדוס 8.1 :D
גם שם מדובר על בעיית ריסטרט אוטומטי וזה לא ממש מה שקורה אצלי.

יש לי טעם לחפש את ההגדרות המקבילות בווינדוס 8.1?

כן. יש טעם וזה די באותו מקום לדעתי (רק להגיע לשם זה קצת אחרת). מחשבים לא מכבים את עצמם סתם בלי שיש בעיה כלשהי וכשיש בעיה כזו הם נוטים לדווח עליה. (סיכוי גבוה שגם עכשיו תראה דיווחים מהעבר אם תסתכל על הלוג אבל בלי קשר שווה לעשות את זה).
העובדה שהמחשב שלך לא עשה ריסטארט אלא רק כבה יכולה להיות קשורה גם בעובדה שהספק שלך מתנהג תמוה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 מאי 2014, 17:20

omerkot כתב:כן. יש טעם וזה די באותו מקום לדעתי (רק להגיע לשם זה קצת אחרת). מחשבים לא מכבים את עצמם סתם בלי שיש בעיה כלשהי וכשיש בעיה כזו הם נוטים לדווח עליה. (סיכוי גבוה שגם עכשיו תראה דיווחים מהעבר אם תסתכל על הלוג אבל בלי קשר שווה לעשות את זה).
העובדה שהמחשב שלך לא עשה ריסטארט אלא רק כבה יכולה להיות קשורה גם בעובדה שהספק שלך מתנהג תמוה.

סבבה... עשיתי את זה.
אדווח אם וכאשר התקלה תחזור.

איפה אני יכול לראות לוג כזה, שמראה מה קרה?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 02 מאי 2014, 19:30

Nvidia תיתן את Watch_Dogs עם כרטיסי מסך נבחרים.. http://www.custompcreview.com/news/nvid ... rds/20781/
?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 02 מאי 2014, 19:57

Nucleus_Dawn כתב:
סבבה... עשיתי את זה.
אדווח אם וכאשר התקלה תחזור.

איפה אני יכול לראות לוג כזה, שמראה מה קרה?

http://www.youtube.com/watch?v=1s26iBkQhRk

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 מאי 2014, 20:45

באמת רשום שם שהמערכת נדלקה, לאחר שנעשה כיבוי לא צפוי. אין שם שום דבר שאני מצליח להבין ממנו, שמעיד על בעיה שגרמה לכיבוי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 03 מאי 2014, 01:16

Nucleus_Dawn כתב:
באמת רשום שם שהמערכת נדלקה, לאחר שנעשה כיבוי לא צפוי. אין שם שום דבר שאני מצליח להבין ממנו, שמעיד על בעיה שגרמה לכיבוי.

בוא תראה מה קורה בפעם הבאה.
חוץ מזה, איזה מן ספק יש לך בפנים?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 03 מאי 2014, 11:58

omerkot כתב:בוא תראה מה קורה בפעם הבאה.
חוץ מזה, איזה מן ספק יש לך בפנים?

650 וואט של Seasonic. ספק מצוין, לפי ההתייעצויות שעשיתי לפני שלוש וחצי שנים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 03 מאי 2014, 19:19

Nucleus_Dawn כתב:
650 וואט של Seasonic. ספק מצוין, לפי ההתייעצויות שעשיתי לפני שלוש וחצי שנים.

יאפ. צריך להיות איכותי.

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 04 מאי 2014, 21:03

שאלה, ניסיתי להוריד איזה עותק פרוץ של משחק אחד ואז הAnti virus הודיע שהוא וירוס, ההורדה נפסקה באמצע ומאז אין לי אינטרנט.. האם זה קשור להורדה שביצעתי? מחקתי את כול הקבצים של המשחק הזה.

אני חושב שזה דפק לי פה את כול העסק.. כבר הרבה זמן שאין אינטרנט ועל פי הראוטר הנורות מראות שהכול בסדר, מה עושים?

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 04 מאי 2014, 22:05

הסתדרתי.. הבעיה הייתה בDNS הייתי צריך לכייל מחדש את הכול דרך שורת הפקודות דרך כמה פקודות קצרות.. אם למישהו יש בעיית DNS שיפנה אליי זה פשוט וקל לפתור את זה!

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 06 מאי 2014, 21:50

לפעמים צריך להזהר ממשחקי Early Access:

http://www.polygon.com/2014/5/6/5686826 ... rly-access
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מאי 2014, 20:04

Klayman כתב:צריך להזהר ממשחקי Early Access:

http://www.polygon.com/2014/5/6/5686826 ... rly-access

תיקנתי. אני מקווה שזה בסדר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 07 מאי 2014, 21:35

למה? אני חושב שגם "לפעמים" היא לא מילה מתאימה שהרי זה רומז שהדבר כבר קרא כמה פעמים.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מאי 2014, 21:45

swiss-the-engine כתב:למה? אני חושב שגם "לפעמים" היא לא מילה מתאימה שהרי זה רומז שהדבר כבר קרא כמה פעמים.

זו הפעם הראשונה שVALVE מורידה משחק כזה מסטים, אבל לא הפעם הראשונה שזה היה צריך לקרות.

הרעיון של early access מחייב זהירות מצד הקונים, כי בהרבה מהמקרים מה שאומרים ללקוח זה "הנה משחק לא מוכן. אני לא יודע מתי הוא יהיה מוכן. אני לא יודע אם הוא יהיה מוכן. אני לא יודע מה הוא יהיה, כשהוא יהיה מוכן. תביא לי כסף ותוכל לשחק בו כבר עכשיו".
זה מחייב זהירות, במיוחד כשהמפתחים לא מוכרים/לא מנוסים ולדעתי, עוד "שיטור" של VALVE בכל הנוגע למשחקים האלו יהיה מבורך.

זה נכון שיש הצלחות, כמו Starbound שבאמת נהנה מקהילה מאוד פעילה, שגם מעורבת בהרבה החלטות בנוגע לעיצוב המשחק (והוא נהנה מהקהילה הזאת, עוד לפני גירסאת הבטא), או DAYZ, שרבים סומכים על המפתחים שלו, למרות שהם אמרו בעצמם שהם לא יודעים כל כך איך המשחק יראה, בסופו של דבר.
לי נראה שאלו הם היוצאים מן הכלל, לא רק בגלל ההצלחה, אלא גם בגלל הרצינות והיכולת של המפתחים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 07 מאי 2014, 14:56

אני חושב שהדעה שלך לגיטימית לכשעצמה אבל פה אנחנו מדברים על זה בהקשר של הידיעה ועד כמה שאני זוכר זאת הפעם הראשונה שראיתי ידיעה שלילית ברמה כזאת (לא קראתי את הידיעה פשוט הבנתי שזה משהו קיצוני) בהקשר של "כניסה מוקדמת".
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מאי 2014, 16:51

swiss-the-engine כתב:אני חושב שהדעה שלך לגיטימית לכשעצמה אבל פה אנחנו מדברים על זה בהקשר של הידיעה ועד כמה שאני זוכר זאת הפעם הראשונה שראיתי ידיעה שלילית ברמה כזאת (לא קראתי את הידיעה פשוט הבנתי שזה משהו קיצוני) בהקשר של "כניסה מוקדמת".

מהיום שהשירות הוכרז אני שומע לא מעט אנשים שמבקרים את הרעיון (ג'ים סטרלינג, טוטאל ביסקיט, קייל בוסמן) ומציגים את החסרונות שלו.

עם ההצלחה של מיינקראפט, ברור שזה מודל תמחור חשוב וזה טוב מאוד שסטים מאפשרים להשתמש בו, אבל הוא לא מתאים לכל משחק ויש מקום לזהירות, בכל משחק שמשתמש בו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 מאי 2014, 20:43

swiss-the-engine כתב:אני חושב שהדעה שלך לגיטימית לכשעצמה אבל פה אנחנו מדברים על זה בהקשר של הידיעה ועד כמה שאני זוכר זאת הפעם הראשונה שראיתי ידיעה שלילית ברמה כזאת (לא קראתי את הידיעה פשוט הבנתי שזה משהו קיצוני) בהקשר של "כניסה מוקדמת".

אז חבל שלא קראת את הכתבה:

The game was billed as a first-person, post-apocalyptic, open-world survival game. In that it also echoes another embarrassment pulled from Steam, the failure of The War Z back in 2012. That game, made by the lead programmer of Big Rigs: Over the Road Racing, was taken down from Steam after numerous complaints from users

אז כן, זה כבר קרה יותר מפעם אחת.
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מאי 2014, 20:50

Klayman כתב:
אז חבל שלא קראת את הכתבה:

אז כן, זה כבר קרה יותר מפעם אחת.

אני די משוכנע שזה לא היה משחק early access. הוא יצא לפני שהאפשרות הזאת היתה קיימת.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 מאי 2014, 23:53

Nucleus_Dawn כתב:
אני די משוכנע שזה לא היה משחק early access. הוא יצא לפני שהאפשרות הזאת היתה קיימת.

אז חבל שאני לא שמתי לב לפרטים!!! :lol: :roll:
?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 40 אורחים