משחקי 2014

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: משחקי 2014

הודעהעל ידי bling » 14 אוקטובר 2014, 11:59

swym כתב:מה זאת אומרת המעבד צוואר בקבוק בלי קשר? טרחת בכלל לקרוא את הכתבה שקישרת אליה? כותבים שם במפורש שהמעבד הוא צוואר הבקבוק ולא כרטיס המסך:
"Technically we're CPU-bound," he said. "The GPUs are really powerful, obviously the graphics look pretty good, but it's the CPU [that] has to process the AI, the number of NPCs we have on screen, all these systems running in parallel.
"We were quickly bottlenecked by that and it was a bit frustrating, because we thought that this was going to be a tenfold improvement over everything AI-wise, and we realised it was going to be pretty hard. It's not the number of polygons that affect the framerate. We could be running at 100fps if it was just graphics, but because of AI, we're still limited to 30 frames per second."

למרות שתוכל לשאול כל מפתח עם ערכת פיתוח, סוני כבר אישרו בעצמם שהמעבד הוא יגואר סטנדרטי שעובד בתדר של 1.6. זה לעומת ה1.75 של ה-one. אתה לא יכול להתעלם מכל הנתונים שמוצגים לפניך ואז עוד לטעון שה-One מגבילה במקרה הזה את הPS4. או שאתה מסכים עם מה שהם טוענים ואז זו הPS4 שמגבילה את הOne, או שאתה בוחר להתעלם באופן גורף ממה שהם טוענים ואז אתה לא יכול לבוא בתלונות לשום דבר.

ההבדל בין רזולוציה של 1080P לבין 720P הוא הבדל עוד יותר גדול, והטרייד אוף הוא כזה שקפיצה מ-30FPS ל-60FPS מפילה את הרזולוציה ביחס דומה. החשיבות של FPS גבוה היא בעיקר במשחקים תחרותיים עם דרישות latency נמוכות ובמשחקים עם תנועות מסך מהירות - קרי FPSים ומשחקי מולטיפלייר תחרותי (מכות בעיקר). במשחק בגוף שלישי לשחקן יחיד או במשחק אסטרטגיה בתורות עדיף רמת פירוט גבוהה יותר מקצב פריימים גבוה יותר. וזו בדיוק המגמה שאנחנו רואים היום במשחקים.

אמנם אין שום סיבה שמשחק על PC לא יאפשר לשחקנים לבחור באופציה של 60FPS מאחר ותמיד תהיה חומרה עתידית שתוכל לספק את זה - כל משחק שלא מספק את האופציה הזו הוא פורט בזוי. אבל על הקונסולות שהן חומרה קבועה וידועה מראש המפתחים צריכים לבחור. המשמעות של הכפלה של קצב הפריימים היא פגיעה ביחס שווה בכל שאר האספקטים של המשחק, ויזואליים או אחרים - וכל מי שמתעלם מהנקודה המהותית הזו יוצא מנקודת הנחה כאילו משחק שיורד מ-60FPS ל-30FPS נשאר זהה בכל שאר הפרמטרים הוא או דמגוג או אידיוט. לצערנו יש הרבה כאלו בעיתונות המשחקים.

--
ובינתיים סיכוי לא רע לכך שהWiiU תזכה למשחק השנה של 2014: ביונטה 2 עומד על ממוצע של 91 אחרי מעל 30 ביקורות.
על הדרך הוא מהווה עוד דוגמא לבעייתיות של עיתונות המשחקים עם האג'נדה, נושא שעושה כותרות תחת השם "GamerGate" לאחרונה. מסתבר שPolygon החליטו לתת למשחק ציון של 7.5 תחת הטענה "משחק מצויין, אבל יותר מידי סקסי/סטי בשבילי".

נכון, המעבד הוא צוואר הבקבוק כשזה מגיע לפריימרייט אבל לא בהכרח כשמדברים על הרזולוציה, הפסקאות של השיוויון וה FPS שונות.
חוץ מזה גם אחרי הבוסט שעבר המעבד של ה ONE הפער עדיין זניח, זאת לעומת כרטיס המסך והזיכרון ששם הוא ברור הרבה יותר, אתה באמת רואה תסריט שהפער הקטן במעבדים מגביל את גרסת ה ONE לעומת הפער הבולט בשאר הפרמטרים שאולי מגביל את גרסת הפס4 במיוחד כשיש אינספור משחקים שרצים בצורה עדיפה על הפס4 מכל בחינה? התסריט הזה אפסי למדי.

זה ברור שאם יהיה עדכון לאחת הגרסאות זה יהיה לטובת הפס4 ולא ה ONE.

בקשר לביקורת של פוליגון על ביונטה אני חושב שהיא בזיונית ואין שום הצדקה להוריד למשחק כל כך הרבה נקודות על כך, אני אדע להלאה לא לקחת את הכתב הזה ברצינות, עוד יכול לתת למשחק שאני יאהב ציון נמוך רק בגלל מחשוף עמוק מדי, לא מעניינת אותי האג׳נדה שלו כשאני רוצה לדעת על איכות של משחק שאני מעוניין בו, במיוחד האק אנ׳ סלאש עם חשיבות עלילתית אפסית.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 אוקטובר 2014, 12:07

swym כתב:ההבדל בין 30 ל-60 FPS הוא הבדל של שמים וארץ, כמעט בכל משחק.
ההבדל בין רזולוציה של 1080P לבין 720P הוא הבדל עוד יותר גדול, והטרייד אוף הוא כזה שקפיצה מ-30FPS ל-60FPS מפילה את הרזולוציה ביחס דומה.

רק בגלל ה-downscaling. מסך 720P native נראה בסדר גמור, ואני מעדיף לשחק עליו על 60FPS מאשר על מסך 1080P native על 30FPS.

אבל הטרייד אוף לא חייב להיות על רזולוציה, הוא יכול להיות על רמת הפירוט. ברוב המקרים, זה טרייד אוף משתלם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2014, 12:43

לפי זה:
http://wccftech.com/article/assassins-c ... -ps4-xbox/
הם לא הגבילו את AC:U בגלל המעבד.
לא דיעה שלי, אלא דברים שלהם...

בלינג - אני חושב שיש סיכוי מעולה שנראה דברים מדהימים על מנועים חדשים שיפתיעו את כולנו - לגבי "מה ניתן לעשות ב-60 פריימים ב-1080P".
למשל - אנצ'רטד... אין לי ספק שיראה טוב יותר מרוב המשחקים שירוצו על UE4 שירוצו ב-30FPS :)
וגם ID תמיד יזכרו לטובה בעיניי מבחינה טכנית, למרות המנועים האחרונים. הם מקדימים את זמנם, ואני רוצה לקוות שלמדו מהטעויות הקודמות. לא יודע... תחושב אישית שלי - זה יהיה מטורף. :D
דווקא את RAGE ממש אהבתי מבחינה טכנית. הוא היה נראה "אורגני" יותר ממנועים אחרים ועולם פתוח עם טקסטורות מעולות יחסית, והוא פשוט *טס* על המחשב שלי, וגם על הקונסולות.
מה שמאוד מאוד הפתיע אותי ל"רעה" היה וולפנשטיין, שרץ על אותו מנוע והוא לא זז אצלי :/ הייתי בטוח בגלל RAGE שלא תהיה לי שום בעייה לשחק בו, ואני צריך לחכות למחשב החדש כדי להנות ממנו

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 14 אוקטובר 2014, 20:31

יצאו כמה כתבות preview של פאר קריי 4, אחרי אירוע עיתונאים שהתקיים שבוע שעבר.
בנוסף, יש המון סרטוני גיימפליי בגיימרסייד. נראה מצוין. נראה כמו פאר קריי 3.

הסרטונים מגירסאת הPS4. אני לא רואה שום הבדל בינה ובין גירסאת המחשב של המשחק הקודם, מבחינה גרפית. לא חיפשתי ושום דבר משמעותי לא קפץ לי לעין.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 אוקטובר 2014, 00:21

bling כתב:

בקשר לביקורת של פוליגון על ביונטה אני חושב שהיא בזיונית ואין שום הצדקה להוריד למשחק כל כך הרבה נקודות על כך, אני אדע להלאה לא לקחת את הכתב הזה ברצינות, עוד יכול לתת למשחק שאני יאהב ציון נמוך רק בגלל מחשוף עמוק מדי, לא מעניינת אותי האג׳נדה שלו כשאני רוצה לדעת על איכות של משחק שאני מעוניין בו, במיוחד האק אנ׳ סלאש עם חשיבות עלילתית אפסית.

אני חושב בדיוק ההפך.
לדעתי, זה נהדר שאם אני גיימר שרגיש לייצוג סקסיסטי, מגוחך וחד מימדי של נשים, אני יכול לקרוא ביקורת שמלמדת אותי שהאלמנטים האלו חלק כל כך גדול מהמשחק, שזה מוריד מהערך שלו עבורי.
זה לא שונה מכל משחק אחר עם אלמנטים מקטבים. במקרים מסוימים זה בגלל מכאניקה מסוימת שלא אהובה על חלק מהמבקרים. במקרה הזה, מדובר במשהו בנרטיב של המשחק שחורה למבקר כזה, או אחר.
בנוסף, אני חושב שבביקורת מוסבר יפה מאוד למה/איך/כמה זה מפריע במהלך המשחק, ככה שדעת הכותב לא ביזיונית כלל.

לך אין שום הצדקה להוריד למשחק כל כך הרבה נקודות, אבל למבקר, שכן רגיש לנושא הזה, כן היתה הצדקה.
נהדר שיש קול לעניין הזה, במיוחד מכיוון שמדובר בבעיה אקוטית הן בקהילת הגיימנג והן בקהילת המפתחים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 15 אוקטובר 2014, 09:52

swym כתב:ובינתיים סיכוי לא רע לכך שהWiiU תזכה למשחק השנה של 2014: ביונטה 2 עומד על ממוצע של 91 אחרי מעל 30 ביקורות.
על הדרך הוא מהווה עוד דוגמא לבעייתיות של עיתונות המשחקים עם האג'נדה, נושא שעושה כותרות תחת השם "GamerGate" לאחרונה. מסתבר שPolygon החליטו לתת למשחק ציון של 7.5 תחת הטענה "משחק מצויין, אבל יותר מידי סקסי/סטי בשבילי".

אבוי, מבקר אחד מתוך עשרות שבחר להתייחס לאלמנט תרבותי-חברתי ולא לכתוב ביקורת-מדריך-קנייה-בלבד! איזו בעייתיות! איזו שערוריה! עוד מעט תגידו לי שיש אנשים שמעזים להתייחס למשחקים בתור "תרבות", "שפה" ואפילו "אמנות"!

במשך שנים אני שומע תלונות מהרבה אנשים, שתוהים "מדוע ביקורות על משחקים בישראל מופיעות תמיד במדורי טכנולוגיה ולא במדורי תרבות? למה טור המשחקים של ידיעות מופיע במוסף המחשבים של "ממון" ולא ב"שבעה לילות"? ומדוע ביקורות משחקים ב-ynet הן תחת ערוץ מחשבים ולא תרבות? ולמה ב"גלריה" לא מתייחסים למשחקים"?, וכו' וכו' כו'. לשאלה הזו יש המון תשובות, אבל אחת מהן נעוצה בגישה שגיא מפגין כאן. מצד שני, כל עניין GamerGate, מתחילתו המיזוגנית, דרך הספינים המתואמים לנסות להסיט את הדיון על ידי שלל גורמים שונים ועד לגל המיזוגני העכשווי שלדעתי ממסגר אותו ממש טוב - מפגין שהקשר בין חלק נכבר מקהילת "הגיימרים" לבין תרבות (ויותר מכך - אנושיות וחמלה-אנושית בסיסית) מקרי במקרה הטוב.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 אוקטובר 2014, 10:32

אני לא אתייחס רגע לנושא גיימרגייט - כי באמת שלא עקבתי אחריו, ובניגוד לאחרים כאן שממהרים להתבטא בנושאים שאין להם שמץ של מושג, אני מעדיף שלא - איכשהו תמיד כשמדברים על תרבות, יש תחושה שהצד ''הצודק'' הוא ''הנאור, הליברלי, דואג לזכויות כולם, שוויון לכל'' וכו', או לפחות כך הוא מרגיש צורך להציג את עצמו ולהעלב כשמעזים לערער על כך, שבעצם הוא הצד שמנציח את חוסר השוויון, ושהליברליות שלו רלוונטית רק כל עוד היא תואמת לאג'נדה שלו. לא שיחקתי בביונטה 2, וגם לא התעמקתי כ''כ בסרטונים קטעים ממנו, אבל מה רע במשחק סקסי? מה רע באישה (אני משער שאישה דיבבה את ביונטה), שמחליטה לשחק דמות סקסית, בתסריט סקסי? הבעיה היא שכל הדמויות של הנשים מוצגות ככה במשחקי וידאו, אומרת הביקורת? אני לא חושב שזה נכון, ואני חושב שביונטה 2 הוא ככל הנראה, רק לפי מה שקראתי, דוגמא קיצונית (יחד עם משחקי DOA Extreme Beach Vollyball). במשחק הראשון ביונטה גם הייתה דמות סקסית, שגם השתמשה במיניות שלה בצורה לא מתנצלת מול Odin (ככה קראו לגבר שמנהל את הבר?) בבר שלו ובשאר מקומות.

ואתה יודעים מה, גם לדמויות כאלה ועלילות כאלה יש מקום, כי ואללה, אם כותבים ויוצרים יתחילו להיות יותר מדי פוליטיקלי קורקט, יהיה מאוד מאוד משעמם. לי, אישית, יותר מפריע שרוב הכוכבים של המשחקים והסרטים שאנחנו רואים הם גברים לבנים, אבל נראה שלגברים הלבנים שמבקרים משחקים וסרטים והם חלק מאותה אליטה ''נאורה וליברלית'' זה לא מפריע במיוחד, והם לא טורחים להוריד ציונים על כך. האם הדרה של שחורים ושאר ''מיעוטים'' מהמסכים (בין האינטראקטיביים ובין הפאסיביים) היא טובה יותר מאשר כתיבה של דמות סקסית לאישה? יודיעו לנו ''הליברלים'', או אולי ארתור גיס, הגבר הלבן האמריקאי ''המקופח'', שככל הנראה בביקורת שלו לביונטה סתם רכב על הגל הנוכחי.

אגב, אין לי בעיה שיכתבו דמות גברית סקסית. דוגמא לכך בסרט פופולרי שמכוון למיינסטרים הייתה הדמות של הנבל בSkyfall ששיחק חוויאר ברדם. הדמות נכתבה ככזאת בעלת נטיות הומו-סקסואליות/דו-מיניות, שגם הפגינה זאת, אבל בצורה מאופקת יחסית. ליוצרים לא היו ביצים ללכת עם זה עד הסוף. אישית, כמעריץ גדול של סרטי בונד מאוד אהבתי את הטוויסט הזה לדמות הנבל, ואהבתי שסופסוף מציגים דמות גברית שמחוברת למיניות שלה (מעבר לכך שחשבתי שהסרט ברובו גרוע, אבל לא משנה).

השורה התחתונה - לנשים יש שוויון לעשות כמעט כל מה שהן רוצות היום. כל מי שזועק נגד ''דמות סקסית'', לדעתי, בעיקר מזלזל בנשים, ולא מגן עליהן כמו שהוא חושב.

נ.ב שמעתי שסביב כל נושא גיימרגייט היו איומיות כלפי מפתחות והתבטאויות לא ראויות באופן כללי כלפי נשים. אני נגיד כל צורת התבטאות שכזאת, ולא חושב שמדובר בדברים הנובעים מאותו המקום.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 אוקטובר 2014, 11:11

Klayman כתב:אני לא אתייחס רגע לנושא גיימרגייט - כי באמת שלא עקבתי אחריו, ובניגוד לאחרים כאן שממהרים להתבטא בנושאים שאין להם שמץ של מושג, אני מעדיף שלא - איכשהו תמיד כשמדברים על תרבות, יש תחושה שהצד ''הצודק'' הוא ''הנאור, הליברלי, דואג לזכויות כולם, שוויון לכל'' וכו', או לפחות כך הוא מרגיש צורך להציג את עצמו ולהעלב כשמעזים לערער על כך, שבעצם הוא הצד שמנציח את חוסר השוויון, ושהליברליות שלו רלוונטית רק כל עוד היא תואמת לאג'נדה שלו. לא שיחקתי בביונטה 2, וגם לא התעמקתי כ''כ בסרטונים קטעים ממנו, אבל מה רע במשחק סקסי? מה רע באישה (אני משער שאישה דיבבה את ביונטה), שמחליטה לשחק דמות סקסית, בתסריט סקסי? הבעיה היא שכל הדמויות של הנשים מוצגות ככה במשחקי וידאו, אומרת הביקורת? אני לא חושב שזה נכון, ואני חושב שביונטה 2 הוא ככל הנראה, רק לפי מה שקראתי, דוגמא קיצונית (יחד עם משחקי DOA Extreme Beach Vollyball). במשחק הראשון ביונטה גם הייתה דמות סקסית, שגם השתמשה במיניות שלה בצורה לא מתנצלת מול Odin (ככה קראו לגבר שמנהל את הבר?) בבר שלו ובשאר מקומות.

ואתה יודעים מה, גם לדמויות כאלה ועלילות כאלה יש מקום, כי ואללה, אם כותבים ויוצרים יתחילו להיות יותר מדי פוליטיקלי קורקט, יהיה מאוד מאוד משעמם. לי, אישית, יותר מפריע שרוב הכוכבים של המשחקים והסרטים שאנחנו רואים הם גברים לבנים, אבל נראה שלגברים הלבנים שמבקרים משחקים וסרטים והם חלק מאותה אליטה ''נאורה וליברלית'' זה לא מפריע במיוחד, והם לא טורחים להוריד ציונים על כך. האם הדרה של שחורים ושאר ''מיעוטים'' מהמסכים (בין האינטראקטיביים ובין הפאסיביים) היא טובה יותר מאשר כתיבה של דמות סקסית לאישה? יודיעו לנו ''הליברלים'', או אולי ארתור גיס, הגבר הלבן האמריקאי ''המקופח'', שככל הנראה בביקורת שלו לביונטה סתם רכב על הגל הנוכחי.

אגב, אין לי בעיה שיכתבו דמות גברית סקסית. דוגמא לכך בסרט פופולרי שמכוון למיינסטרים הייתה הדמות של הנבל בSkyfall ששיחק חוויאר ברדם. הדמות נכתבה ככזאת בעלת נטיות הומו-סקסואליות/דו-מיניות, שגם הפגינה זאת, אבל בצורה מאופקת יחסית. ליוצרים לא היו ביצים ללכת עם זה עד הסוף. אישית, כמעריץ גדול של סרטי בונד מאוד אהבתי את הטוויסט הזה לדמות הנבל, ואהבתי שסופסוף מציגים דמות גברית שמחוברת למיניות שלה (מעבר לכך שחשבתי שהסרט ברובו גרוע, אבל לא משנה).

השורה התחתונה - לנשים יש שוויון לעשות כמעט כל מה שהן רוצות היום. כל מי שזועק נגד ''דמות סקסית'', לדעתי, בעיקר מזלזל בנשים, ולא מגן עליהן כמו שהוא חושב.

נ.ב שמעתי שסביב כל נושא גיימרגייט היו איומיות כלפי מפתחות והתבטאויות לא ראויות באופן כללי כלפי נשים. אני נגיד כל צורת התבטאות שכזאת, ולא חושב שמדובר בדברים הנובעים מאותו המקום.

אין רע במשחק סקסי. אין רע באישה סקסית. אף אחד לא טען שזו בעיה.
יש המון רע בייצוג של אישה ככלי לסיפוקו של גבר. יש המון רע בתיאור של דמות נשית, ככזאת שכל ייעודה הוא להיות סקסית ומושכת, או שהאלמנט המרכזי באישיותה, הוא הסקסיות שלה.
אף אחד לא טען שדמויות נשיות תמיד מוצגות בצורה מחרובנת כזאת במשחקים. קל למצוא דוגמאות הפוכות (TLOU, BG&E, שפרד בME, מירורס אדג'). זה לא סותר את העובדה שברוב המשחקים שבהם מוצגות נשים, הן מוצגות בצורה שוביניסטית, שגוזלת מהן את האנושיות שלהן ומשאירה אותן חפץ לסיפוקו של גבר. זה מה שעושים בביונטה 2 (ובמשחק הראשון).

אם לדמויות כאלה ועלילות כאלה יש מקום, אז על אחת כמה וכמה שיש מקום למבקרים שזה מפריע להם.
אין ספק שיש גם בעיה בייצוג של "לא גברים לבנים" במשחקי וידאו (וגם עבורה, קל למצוא דוגמאות סותרות, כמו FC3-4, AC3 ועוד), כמו גם במוצרים חברתיים אחרים. זה לא סותר את החשיבות של בעיית השוביניזם, או מוריד במאומה מהערך של מי שמפריעה לו בעיה זו, או אחרת ולא מזכיר בעיה זו או אחרת. זה טיעון שאין לו קשר לנושא. כמו שאין פגם בלהאבק למען ליגילזציה של קנאביס, בזמן שעובדים מסוימים מנוצלים על ידי מעסיקיהם.
עצם היותו של אדם privileged, לא מוריד מערך הניסיונות שלו להתייחס לבעיות של underprivileged. למעשה, יש כאלה שמאמינים שעצם היותם במעמד הזה, מחייב אותם להלחם עבור אנשים פחות ברי מזל. שוב - טענה שבאמת אין לה שמץ של קשר לדיון ולא מורידה מהערך של הביקורת כלל.

אין לאף אחד בעיה שיכתבו דמויות סקסיות. יש בעיה כאשר מציגים דמות אנושית, כחפץ, שאין בה מאומה, פרט לסקסיות שלה. הרבה יותר שכיח שדמות שנכתבת בצורה כזאת, היא אישה.
סרטי בונד שוביניסטים במיוחד, מאז הסרט הראשון. גם בכל סרט בונד יכלת למצוא דמות גברית סקסית, בשם ג'יימס בונד. יכלת גם למצוא המון דמויות נשיות סקסיות, שאותן בונד ניצל/הכה/עינג ושלהן לא היה שביב של אישיות, מעבר להיותן מושכות.
דמויות גבריות שמחוברות למיניות שלהן, יש מאז ומעולם. זה לא חדש. אפשר להגיד שהצגת דמות שמחוברת למיניות לא הטרוסקסואלית היא החידוש בסקייפול, אבל ברור שגם את זה ראינו וברור שלא מספיק.

השורה התחתונה - מצבן של הנשים בעולם המערבי יותר טוב מכל תקופה אחרת בהיסטוריה. עדין אין להן שיוויון כמעט בשום תחום בחיים (פער השכר, הוא דוגמא נהדרת). בהחלט יש מקום להמשיך להאבק עבור שיוויון בין נשים וגברים. בהחלט יש מקום לביקורת חברתית בנושא הזה, הכוללת גם התייחסויות לדרך שבה מוצרים חברתיים מציגים נשים.

גיימרגייט אכן קשור ליחס דוחה ואלים של חלקים קולניים בקהילה כלפי מפתחות. היחס הזה נובע בדיוק מאותו מקום שייצוג מחפיץ של נשים נובע - הפטריארכיה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 15 אוקטובר 2014, 11:19

גם אני סוף-סוף קיבלתי את Shadow of mordor לפס4, כמה הרגשות שיש לי בעקבות שעה משחק בו:
1) הוא מרגיש מאוד, אבל מאוד קל. לא הצלחתי למצוא גם איפה אני יכל להעלות את רמת הקושי.
2) יצא לי מקרה שבמהלך שיטוט באזור בו אני מתחיל את המשחק נקלעתי בטעות לקרב מול מה שהתברר כקפטן, ניצחתי דיי בקלות, הרגיש לי מאוד לא במקום, הקלות שהגעתי איליו ללא כל חיפוש יזום מצידי והקלות שניצחתי. אני מניח שזה הסימפטום של מפה מאוד קטנה.
3) יש דברים שלא צריך להכריח מפתחים לעשות, כמו לנצל בכוח את יתרונות השלט של הפס4 בדמות הרמקול הפנימי שלו. להכריח את המפתחים להוציא את רעש ההתגנבות בשיח מהרמקול בשלט נראה לי טיפשי :).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 אוקטובר 2014, 11:45

Nucleus_Dawn כתב:
אין רע במשחק סקסי. אין רע באישה סקסית. אף אחד לא טען שזו בעיה.
יש המון רע בייצוג של אישה ככלי לסיפוקו של גבר. יש המון רע בתיאור של דמות נשית, ככזאת שכל ייעודה הוא להיות סקסית ומושכת, או שהאלמנט המרכזי באישיותה, הוא הסקסיות שלה.
אף אחד לא טען שדמויות נשיות תמיד מוצגות בצורה מחרובנת כזאת במשחקים. קל למצוא דוגמאות הפוכות (TLOU, BG&E, שפרד בME, מירורס אדג'). זה לא סותר את העובדה שברוב המשחקים שבהם מוצגות נשים, הן מוצגות בצורה שוביניסטית, שגוזלת מהן את האנושיות שלהן ומשאירה אותן חפץ לסיפוקו של גבר. זה מה שעושים בביונטה 2 (ובמשחק הראשון).

אם לדמויות כאלה ועלילות כאלה יש מקום, אז על אחת כמה וכמה שיש מקום למבקרים שזה מפריע להם.
אין ספק שיש גם בעיה בייצוג של "לא גברים לבנים" במשחקי וידאו (וגם עבורה, קל למצוא דוגמאות סותרות, כמו FC3-4, AC3 ועוד), כמו גם במוצרים חברתיים אחרים. זה לא סותר את החשיבות של בעיית השוביניזם, או מוריד במאומה מהערך של מי שמפריעה לו בעיה זו, או אחרת ולא מזכיר בעיה זו או אחרת. זה טיעון שאין לו קשר לנושא. כמו שאין פגם בלהאבק למען ליגילזציה של קנאביס, בזמן שעובדים מסוימים מנוצלים על ידי מעסיקיהם.
עצם היותו של אדם privileged, לא מוריד מערך הניסיונות שלו להתייחס לבעיות של underprivileged. למעשה, יש כאלה שמאמינים שעצם היותם במעמד הזה, מחייב אותם להלחם עבור אנשים פחות ברי מזל. שוב - טענה שבאמת אין לה שמץ של קשר לדיון ולא מורידה מהערך של הביקורת כלל.

אין לאף אחד בעיה שיכתבו דמויות סקסיות. יש בעיה כאשר מציגים דמות אנושית, כחפץ, שאין בה מאומה, פרט לסקסיות שלה. הרבה יותר שכיח שדמות שנכתבת בצורה כזאת, היא אישה.
סרטי בונד שוביניסטים במיוחד, מאז הסרט הראשון. גם בכל סרט בונד יכלת למצוא דמות גברית סקסית, בשם ג'יימס בונד. יכלת גם למצוא המון דמויות נשיות סקסיות, שאותן בונד ניצל/הכה/עינג ושלהן לא היה שביב של אישיות, מעבר להיותן מושכות.
דמויות גבריות שמחוברות למיניות שלהן, יש מאז ומעולם. זה לא חדש. אפשר להגיד שהצגת דמות שמחוברת למיניות לא הטרוסקסואלית היא החידוש בסקייפול, אבל ברור שגם את זה ראינו וברור שלא מספיק.

השורה התחתונה - מצבן של הנשים בעולם המערבי יותר טוב מכל תקופה אחרת בהיסטוריה. עדין אין להן שיוויון כמעט בשום תחום בחיים (פער השכר, הוא דוגמא נהדרת). בהחלט יש מקום להמשיך להאבק עבור שיוויון בין נשים וגברים. בהחלט יש מקום לביקורת חברתית בנושא הזה, הכוללת גם התייחסויות לדרך שבה מוצרים חברתיים מציגים נשים.

גיימרגייט אכן קשור ליחס דוחה ואלים של חלקים קולניים בקהילה כלפי מפתחות. היחס הזה נובע בדיוק מאותו מקום שייצוג מחפיץ של נשים נובע - הפטריארכיה.

בנקודות כי אני חייב לעוף.

* אני לא חושב שככה נשים מוצגות ברוב המשחקים, בטח לא רוב המשחקים מהשנים האחרונות - אבל זה נתון לויכוח. ביונטה, לפחות במשחק הראשון, היא דמות חזקה מאוד, של מכשפה, שבמקרה היא גם סקסית, יודעת את זה ולא מתביישת בכך. And she doesn't take any shit from no man. אז איך היא בדיוק כלי לשימושו של הגבר?
* אומנם אפשר למצוא כמה דוגמאות כמו שנתת לכך שיש גברים לא לבנים כגיבורים/דמויות משנה במשחקים וסרטים. זה עדיין לא הרוב בשום קנה מידה ואני חושב שאם כבר שם, הבעיה היא הרבה יותר בולטת וזועקת, לדעתי, ומפליא אותי פשוט שלוחם צדק חברתי אמיץ כמו ארתור גיס לא טרח להביע שום ביקורת על כך בעשרות הביקורות שלו שקראתי. כמו שאמרתי - יש הרגשה שהוא קפץ על הטרנד הנוכחי והחליט לתת ציון פרובוקציה.
* מסכים בנוגע לרוב הנשים בסרטי ג'יימס בונד, אבל לא על כולן. בהחלט היו שם דמויות משמעותיות יותר.
* המון פעמים נטען וגם מוצג בצורה חד משמעית בנתונים ששכר נשים אינו שווה לשכר גברים. באם מדובר על נשים שעובדות אותו מספר שעות כמו גבר מקביל אליהן, יש בעיה. לרוב, לפחות ממה שלי יוצא להכיר בעולם העבודה האמיתי, מדובר בנשים שעובדות פחות שעות, שכן הן יוצאות מוקדם והולכות הביתה לילדים. למה שהבעל לא יילך לילדים? שאלה טובה. כמו לשאול למה שהאישה והגבר לא יתחלקו חצי-חצי בחופשת הלידה? תמצא לי את האישה שמוכנה לזה. :P. אצלנו במשרד יש מספר זעום של נשים שמוכנות לוותר על ''משרת האם'' שלהן (קרי - לצאת מוקדם בכל יום עד שקטן הילדים בן 13), בשביל הבעל. בכל מקרה, נשים, לרוב, מתוך רצון ובחירה, הולכות למקום היותר ביתי, פחות Work Centered. אפשר לטעון שזה תוצר של החברה והתרבות שבה אנחנו חיים, אבל אף אחד לא הכריח אותן לכך. למה יש רק 20% נשים בלימודי ההנדסה באוני'? האם מישהו חסם אותן מלהתקבל אליהם? שטות מוחלטת. אם אני אתחתן עם מישהי שתרצה לבנות קריירה רצינית, מכניסה ומשמעותית, אני יותר מאשמח לקחת על עצמי חצי משרה ולטפל בילדים. האם כל הגברים הנאורים והליברליים שמטיפים מוסר מוכנים לעשות אותו הדבר? אני ממש לא בטוח.
?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 אוקטובר 2014, 11:58

Death_119 כתב:גם אני סוף-סוף קיבלתי את Shadow of mordor לפס4, כמה הרגשות שיש לי בעקבות שעה משחק בו:
1) הוא מרגיש מאוד, אבל מאוד קל. לא הצלחתי למצוא גם איפה אני יכל להעלות את רמת הקושי.
2) יצא לי מקרה שבמהלך שיטוט באזור בו אני מתחיל את המשחק נקלעתי בטעות לקרב מול מה שהתברר כקפטן, ניצחתי דיי בקלות, הרגיש לי מאוד לא במקום, הקלות שהגעתי איליו ללא כל חיפוש יזום מצידי והקלות שניצחתי. אני מניח שזה הסימפטום של מפה מאוד קטנה.
3) יש דברים שלא צריך להכריח מפתחים לעשות, כמו לנצל בכוח את יתרונות השלט של הפס4 בדמות הרמקול הפנימי שלו. להכריח את המפתחים להוציא את רעש ההתגנבות בשיח מהרמקול בשלט נראה לי טיפשי :).

המשחק אף פעם לא ממש קשה. אבל בהחלט יש הרבה יותר אתגר בהמשך, במיוחד בתוך מבצרים כשאיזה אורק מרים אזעקה :P. אבל ככל שאתה משדרג את טאליון הוא הופך לקטלני יותר והמשחק שוב חוזר להיות לא קשה במיוחד.
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 אוקטובר 2014, 12:00

Klayman כתב:
בנקודות כי אני חייב לעוף.

* אני לא חושב שככה נשים מוצגות ברוב המשחקים, בטח לא רוב המשחקים מהשנים האחרונות - אבל זה נתון לויכוח. ביונטה, לפחות במשחק הראשון, היא דמות חזקה מאוד, של מכשפה, שבמקרה היא גם סקסית, יודעת את זה ולא מתביישת בכך. And she doesn't take any shit from no man. אז איך היא בדיוק כלי לשימושו של הגבר?
* אומנם אפשר למצוא כמה דוגמאות כמו שנתת לכך שיש גברים לא לבנים כגיבורים/דמויות משנה במשחקים וסרטים. זה עדיין לא הרוב בשום קנה מידה ואני חושב שאם כבר שם, הבעיה היא הרבה יותר בולטת וזועקת, לדעתי, ומפליא אותי פשוט שלוחם צדק חברתי אמיץ כמו ארתור גיס לא טרח להביע שום ביקורת על כך בעשרות הביקורות שלו שקראתי. כמו שאמרתי - יש הרגשה שהוא קפץ על הטרנד הנוכחי והחליט לתת ציון פרובוקציה.
* מסכים בנוגע לרוב הנשים בסרטי ג'יימס בונד, אבל לא על כולן. בהחלט היו שם דמויות משמעותיות יותר.
* המון פעמים נטען וגם מוצג בצורה חד משמעית בנתונים ששכר נשים אינו שווה לשכר גברים. באם מדובר על נשים שעובדות אותו מספר שעות כמו גבר מקביל אליהן, יש בעיה. לרוב, לפחות ממה שלי יוצא להכיר בעולם העבודה האמיתי, מדובר בנשים שעובדות פחות שעות, שכן הן יוצאות מוקדם והולכות הביתה לילדים. למה שהבעל לא יילך לילדים? שאלה טובה. כמו לשאול למה שהאישה והגבר לא יתחלקו חצי-חצי בחופשת הלידה? תמצא לי את האישה שמוכנה לזה. :P. אצלנו במשרד יש מספר זעום של נשים שמוכנות לוותר על ''משרת האם'' שלהן (קרי - לצאת מוקדם בכל יום עד שקטן הילדים בן 13), בשביל הבעל. בכל מקרה, נשים, לרוב, מתוך רצון ובחירה, הולכות למקום היותר ביתי, פחות Work Centered. אפשר לטעון שזה תוצר של החברה והתרבות שבה אנחנו חיים, אבל אף אחד לא הכריח אותן לכך. למה יש רק 20% נשים בלימודי ההנדסה באוני'? האם מישהו חסם אותן מלהתקבל אליהם? שטות מוחלטת. אם אני אתחתן עם מישהי שתרצה לבנות קריירה רצינית, מכניסה ומשמעותית, אני יותר מאשמח לקחת על עצמי חצי משרה ולטפל בילדים. האם כל הגברים הנאורים והליברליים שמטיפים מוסר מוכנים לעשות אותו הדבר? אני ממש לא בטוח.

* אין לי ספק שככה נשים מוצגות ברוב המשחקים. ברוב המשחקים שבהן מוצגות נשים, הן מוצגות באופן בעייתי מאוד. כשביונטה עושה מהלך מגניב במיוחד, כדי להביס אויב חזק, המצלמה מתרכזת בטוסיק היפה והחשוף שלה ולא בכמה שהיא לוחמת מוצלחת. יכול להיות שבהקשר של הסיפור היא "אישה עצמאית וחזקה", אבל אין שמץ של ספק שבהקשר של איך שהיא מוצגת במשחק, היא לא הרבה יותר מאובייקט מיני, שנעים להסתכל עליו. היא כלי לסיפוק הגברים השחקנים. אין זה סותר את זה שהמכאניקות נהדרות והמשקל שיש לתת לשני הנושאים הללו בביקורת הוא לחלוטין לשיקולו של המבקר.
* תמיד יש יוצא מן הכלל. בעיית הייצוג של "לא גברים לבנים" נפוצה בערך כמו בעיית הייצוג המיזוגני של נשים. שוב - לא קשור במאומה לדיון. זה שנושא מסוים מפריע לאדם והוא מזכיר אותו, לא הופך את הטענות שלו לפחות נכונות. "מה המדען הזה עובד על תרופה לסרטן, כשאנשים מתים ממחלות לב? כנראה לא באמת אכפת לו שאנשים מתים".
* דמות נשית משמעותית בסרטי ג'יימס בונד היא טיפה בים. אין ספק שיש שיפור בסרטים היותר חדשים, אבל המצב עדין לוקה בחסר באופן מחריד.
* אתה מעלה בעיה סבוכה ועמוקה מאוד. הסיבה שיש מיעוט נשים בלימודי הנדסה ושיש מיעוט נשים שחולקות את חופשת הלידה שלהן עם בעלן (דבר שלא אפשרי בהרבה מדינות ורק בשנים האחרונות שונה החוק, כך שיהיה אפשרי בארץ), היא תוצר של חברה פטריאכלית וממש לא מ"בחירה חופשית" של כל אישה. הסיבה שנשים פחות work centred היא הפטריארכיה ולא בגלל שככה הן בחרו לאורך אלפי שנים. לטעון שנשים בוחרות לטפל בילדים/לצאת לחופשת לידה (גם ללדת הן בוחרות?)/לא להתרכז בעבודה, זו האשמת קורבן.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 אוקטובר 2014, 12:24

* לפחות בביונטה הראשון מה שאמרת על המהלכים המגניבים והטוסיק לא נכון : https://www.youtube.com/watch?v=MbgTYm_DuM0 . מוזמן להתרשם. האם המצלמה לפעמים כן עוברת ומראה אותה ואת הגוף שלה? מן הסתם. אבל האם דמויות נשיות צריכות להיות מכוערות או שמנות? או שהמצלמה שהיוצרים בחרו צריכה לצלם אותם ממעוף הציפור? אתה לא יכול להתעלם ''מההקשר של הסיפור'' למה הדמות מייצגת. ביונטה היא דמות נשית חזקה.

* נשים וגברים יכולים להתחלק בחופשת הלידה כבר לפחות כעשור. בנושא לימודי הנדסה - אתה יכול להמשיך לטעון שזה בגלל הפטריארכיה, אבל אני לא זוכר שמישהו מנע ממישהי להתקבל להיות רופאה, עו''ד, מהנדסת או משהו דומה. מי שטוען שהבעיה היא בגברים, מסרב לתת לנשים אחריות על גורלן ומעמיד אותן במצב קורבנות תמידית. אישה יכולה להיות מה שהיא רוצה, כבר המון שנים. האם זה ''לא מקובל'' שאישה תהיה מהנדסת? אולי, אבל שוב, אני מסרב להאמין שאישה שהיא היום בת 21, קרי נולדה לתוך עולם שהפמיניזם (שהתחילה כתנועת שוויון והפכה למעין תנועת ''העצמת נשים'', אבל זה כבר נושא אחר) זועק בו מכל פינה, חושבת ככה. כמה בנות היו במגמות המדעים בתיכון שלך? האם החברה הפטריארכית, או ההורים של מי מהן הורו להן לא להצטרף למגמה מדעית? לא נראה לי.... זה לא שמישהו ביקש מנשים לגדל זקן ושפם כדי להתקבל ללימודי הנדסה. סה''כ להכיר שכמו בשביל כל דבר בחיים, יש להקריב דבר תמורת דבר - או במילים אחרות ''אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה''. אפשר
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 אוקטובר 2014, 12:34

Nucleus_Dawn כתב:לטעון שנשים בוחרות לטפל בילדים/לצאת לחופשת לידה (גם ללדת הן בוחרות?)/לא להתרכז בעבודה, זו האשמת קורבן.

הן "קורבן" של אמא טבע, לא של אף אחד אחר. כן, נשים בוחרות ללדת - הן יכולות לבחור שלא ללדת אם הן לא מעוניינות להביא ילדים, או שהן יכולות לאמץ ילד או להוליד בפונדקאות. אלה בחירות לכל דבר ועניין.

חוץ מזה, לגבר אין ציצי, ותחליפי הנקה הם ממש לא כמו הדבר האמיתי (שוב - "קורבן" של הטבע). מעבר לכך, רוב הנשים שאני מכיר לא מסכימות עם כל הבולשיט הפמיניסטי שאתה מעלה כאן.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 אוקטובר 2014, 12:38

Klayman כתב:* לפחות בביונטה הראשון מה שאמרת על המהלכים המגניבים והטוסיק לא נכון : https://www.youtube.com/watch?v=MbgTYm_DuM0 . מוזמן להתרשם. האם המצלמה לפעמים כן עוברת ומראה אותה ואת הגוף שלה? מן הסתם. אבל האם דמויות נשיות צריכות להיות מכוערות או שמנות? או שהמצלמה שהיוצרים בחרו צריכה לצלם אותם ממעוף הציפור? אתה לא יכול להתעלם ''מההקשר של הסיפור'' למה הדמות מייצגת. ביונטה היא דמות נשית חזקה.

* נשים וגברים יכולים להתחלק בחופשת הלידה כבר לפחות כעשור. בנושא לימודי הנדסה - אתה יכול להמשיך לטעון שזה בגלל הפטריארכיה, אבל אני לא זוכר שמישהו מנע ממישהי להתקבל להיות רופאה, עו''ד, מהנדסת או משהו דומה. מי שטוען שהבעיה היא בגברים, מסרב לתת לנשים אחריות על גורלן ומעמיד אותן במצב קורבנות תמידית. אישה יכולה להיות מה שהיא רוצה, כבר המון שנים. האם זה ''לא מקובל'' שאישה תהיה מהנדסת? אולי, אבל שוב, אני מסרב להאמין שאישה שהיא היום בת 21, קרי נולדה לתוך עולם שהפמיניזם (שהתחילה כתנועת שוויון והפכה למעין תנועת ''העצמת נשים'', אבל זה כבר נושא אחר) זועק בו מכל פינה, חושבת ככה. כמה בנות היו במגמות המדעים בתיכון שלך? האם החברה הפטריארכית, או ההורים של מי מהן הורו להן לא להצטרף למגמה מדעית? לא נראה לי.... זה לא שמישהו ביקש מנשים לגדל זקן ושפם כדי להתקבל ללימודי הנדסה. סה''כ להכיר שכמו בשביל כל דבר בחיים, יש להקריב דבר תמורת דבר - או במילים אחרות ''אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה''. אפשר

כל התפיסה שלך של הנושא הזה לא מחוברת למציאות, לפי דעתי.
נשים וגברים עדין רק יכולים לחלוק את חופשת הלידה בישראל. הגבר יכול לקחת את ששת השבועות האחרונים בלבד, אבל הוא לא יכול לקחת את חופשת הלידה כולה. זו רק דוגמא קטנטנה לאפליה הממוסדת, אם כי האפליה הבאמת בעייתית, איננה כזאת.
אם אתה לא מבין כמה עוצמה יש ל"לא מקובל", ואתה עדין חושב שלנשים יש בחירה חופשית בהכל, אין ממש טעם בדיון.
אני בטח לא הולך לעבור על כל מה שסקסיסטי בעיצוב של הדמות של ביונטה ובדרך שבה היא מוצגת.

דיון על קיום הבעיה מיותר לחלוטין, מבחינתי. הבעיה קיימת. הבעיה קשה. אין לי באמת סיבה להתייחס לכל טיעון הטוען ההפך. זה עד כדי כך ברור וחסר כל ספק.
צריך לדבר על מה יש לעשות בעניין.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 אוקטובר 2014, 14:32

אז כנראה שנסכים שלא להסכים :). מה אתה היית מציע לעשות בעניין?

רק לצורך ההבהרה בכוונה שמתי את ''לא מקובל'' במרכאות. אני לא חושב שזה לא מקובל. אני לא רואה במתכנתות שעובדות אצלנו במשרד כמוזרות או חריגות, או חושב שהן מסוגלות לעשות עבודה פחות טובה. להיפך, מי שמתעקש להציג כאילו מדובר בדבר חריג, תורם להמשך התפיסות הארכאיות. כיום אין שום מניעה לאישה להתקבל לכל פקולטה שתרצה וללמוד כל דבר שתרצה. יש נשים טייסות, יש נשים לוחמות ויש נשים חברות כנסת (אגב מאז קום המדינה). אין שום בעיה שאישה תעשה כל דבר שהיא בוחרת. אבל היא צריכה לבחור לעשות את זה. אם היא לא תבחר, אף אחד לא יבחר בשבילה. כשתתחיל את שנת הלימודים בקרוב, אשמח אם תשתף אותנו בכמה נשים לומדות איתך :).
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 15 אוקטובר 2014, 18:21

עושה רושם שגרסת הקונסולות של TEW היא בלגן טכני.

http://www.eurogamer.net/articles/digit ... e-analysis

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 15 אוקטובר 2014, 19:46

יוביסופט ממשיכים לספק כותרות: שני מפתחים נתנו הרצאה באחד מבתי הספר בצרפת ונשאלו שאלות. בין היתר, הם אמרו שסוני ומיקרוסופט לוחצים עליהם כדי להגביל את גרסאות המחשב על 30FPS.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=912596

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2014, 20:07

Kazz כתב:עושה רושם שגרסת הקונסולות של TEW היא בלגן טכני.

http://www.eurogamer.net/articles/digit ... e-analysis

גם גרסת ה PC לא מצליחה לרוץ על 60 נעול אבל אני מנחש שמודרים בסגנון Durante יתקנו בסופו של דבר הכל.

המשחק הוא כישלון טכני על כל הפלטפורמות, הפסים השחורים כמו שכתבתי בהתרשמות שלי ענקיים ותופסים ע״פ יורוגיימר 30% מהמסך, יותר גדולים מ The Order ולמרות שהמנוע לא ממש מתקדם במיוחד הוא עדיין סובל מירידות פריימים תכופות.
גרסת ה ONE במצב אפילו חמור יותר, רצה ברזולוציה שמקבילה ל 900P עם פסים שחורים (לעומת 1080P על ה PS4) אלא שגם יש לה עוד בעיות טכניות שקשורות לסנכרון (לא בדיוק הבנתי מה זה אבל מתואר כבאג שמופיע לעיתים במנוע הזה) וע״פ הכתב מביאים הרגשה של קרטוע תמידי, לא שגרסת ה PS4 רצה מדהים במיוחד, שתי הגרסאות סובלות מירידות לא קטנות באיזורים מסויימים במשחק (כשגרסת ה ONE דווקא עם יתרון פריימרייט קטן בחלק מהאיזורים במשחק) אבל DF מתארים את גרסת ה PS4 כחלקה יותר, כנראה בגלל שלא מופיעה בה הבעיה הטכנית שקיימת ב ONE.

אני אישית כשהפעלתי את המשחק אכן הרגשתי נפילת פריימרייט על רגע הגיימפליי הראשון אבל הוא לוקח שנייה ולאחר מכן מרגע שנכנסים למבנה המשחק רץ לי יחסית חלק ולא הרגשתי בעיות, אבל אני ממש בהתחלה ובטח יהיו עוד איזורים כמו הקטע הראשון.

דרך אגב הכתב ציין שמצב הקונסולות של הדור הקודם חמור בהרבה, לא רוצה לדעת מה הולך שם.

אבל למרות כל זה כמו שציינתי וגם הכתב אמר, המשחק נראה טוב, הוא כישלון טכני אבל האומנות שלו והתאורה מצוינים ומביאים לו מראה מאוד מיוחד, מבחינה המראה אין לי הרבה תלונות, ברור שהמודל של הדמות יכל להיות יותר מפורט וחלק מהטקסטורות יכלו להראות טוב יותר אבל הוא ממש מגשים את החזון וההרגשה של סרט אימה, כמו שאי אפשר להתלונן על המראה של ג׳ורני גם אם לא מרשים טכנית, גם פה אני מרגיש שהחזון האומנותי הוגשם, ובכל זאת כישלון טכני גדול של טאנגו ומנוע IdTech 5, הכתב ב DF רומז שהשילוב בין מפתחת יפנית למנוע מערבי אקזוטי לא בישר טובות מלחתכילה, זה נראה שמאז COD GHOST זה המשחק הכי כושל טכנית שיצא עד כה.

סמל אישי של המשתמש
Mandellla
Warrior

הודעהעל ידי Mandellla » 15 אוקטובר 2014, 20:13

לגו באטמן 3 יהיה המשחק לגו הכי טוב ואחריו לגו מארוול, כל פעם הם חושפים עוד ועוד דמויות DLC ולמשחק המקורי, כולל קונאן אובריאן :lol: , החץ (DLC), באטמן מסדרת סרטי נולאן (DLC) ועוד

אני רוצה לקנות אותו עכשיו!

תמונה
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 אוקטובר 2014, 00:18

והסיפור עם יוביסופט לא נגמר. מסתבר שבפודקאסט של ג'יאנטבומב קיבלו מייל ממפתח שאמר את שלו לגבי הרזולוציה והפריימרייט של ACU. תמלול מגאף:

"I'm happy to enlighten you guys because way too much bullshit about 1080p making a difference is being thrown around. If the game is as pretty and fun as ours will be, who cares? Getting this game to 900p was a BITCH. The game is so huge in terms of rendering that it took months to get it to 720p at 30fps. The game was 9fps 9 months ago. We only achieved 900p at 30fps weeks ago. The PS4 couldn't handle 1080p 30fps for our game, whatever people, or Sony and Microsoft say. Yes, we have a deal with Microsoft, and yes we don't want people fighting over it, but with all the recent concessions from Microsoft, backing out of CPU reservations not once, but twice, you're talking about a 1 or 2 fps difference between the two consoles. So yes, locking the framerate is a conscious decision to keep people bullshiting, but that doesn't seem to have worked in the end. Even if Ubi has deals, the dev team members are proud, and want the best performance out of every console out there. What's hard is not getting the game to render at this point, it's making everything else in the game work at the same level of performance we designed from the start for the graphics. By the amount of content and NPCs in the game, from someone who witnessed optimization for lots of Ubisoft games in the past, this is crazily optimized for such a young generation of consoles. This really is about to define a next gen like no other game before. Mordor has next gen system and gameplay, but not graphics like Unity does. The proof comes in that game being cross gen. Our producer (Vincent) saying we're bound with AI by the CPU is right, but not entirely. Consider this, they started this game so early for next gen, MS and Sony wanted to push graphics first, so that's what we did. I believe 50% of the CPU is dedicated to helping the rendering by processing pre-packaged information, and in our case, much like Unreal 4, baked global illumination lighting. The result is amazing graphically, the depth of field and lighting effects are beyond anything you've seen on the market, and even may surpass Infamous and others. Because of this I think the build is a full 50gigs, filling the bluray to the edge, and nearly half of that is lighting data."

הפודקסט: http://www.giantbomb.com/podcasts/ סביב השעתיים 25.

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 16 אוקטובר 2014, 00:57

תגובה מעניינת... אם היא אותנטית אלו חדשות מצוינות ל-One (שמצליחה לשמור על פער קטן ולא מורגש מה-PS4)...
מלחמת הרזולוציות עושה סה"כ טוב למשחקים עצמם... גורמת גם למפתחים וגם ל-2 החברות להוציא כלים שיוציאו את המיץ לקונסולות החדשות.
ונראה שבדור הזה אנחנו נקבל משחקים לא רק יפים גרפית, אלא גם מערכתית חדשניים (והוא הביא את הדוגמא ל-SOM עם מערכת הנמסיס).

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 16 אוקטובר 2014, 09:53

bling כתב:גם גרסת ה PC לא מצליחה לרוץ על 60 נעול אבל אני מנחש שמודרים בסגנון Durante יתקנו בסופו של דבר הכל.

המשחק הוא כישלון טכני על כל הפלטפורמות, הפסים השחורים כמו שכתבתי בהתרשמות שלי ענקיים ותופסים ע״פ יורוגיימר 30% מהמסך, יותר גדולים מ The Order ולמרות שהמנוע לא ממש מתקדם במיוחד הוא עדיין סובל מירידות פריימים תכופות.
גרסת ה ONE במצב אפילו חמור יותר, רצה ברזולוציה שמקבילה ל 900P עם פסים שחורים (לעומת 1080P על ה PS4) אלא שגם יש לה עוד בעיות טכניות שקשורות לסנכרון (לא בדיוק הבנתי מה זה אבל מתואר כבאג שמופיע לעיתים במנוע הזה) וע״פ הכתב מביאים הרגשה של קרטוע תמידי, לא שגרסת ה PS4 רצה מדהים במיוחד, שתי הגרסאות סובלות מירידות לא קטנות באיזורים מסויימים במשחק (כשגרסת ה ONE דווקא עם יתרון פריימרייט קטן בחלק מהאיזורים במשחק) אבל DF מתארים את גרסת ה PS4 כחלקה יותר, כנראה בגלל שלא מופיעה בה הבעיה הטכנית שקיימת ב ONE.

אני אישית כשהפעלתי את המשחק אכן הרגשתי נפילת פריימרייט על רגע הגיימפליי הראשון אבל הוא לוקח שנייה ולאחר מכן מרגע שנכנסים למבנה המשחק רץ לי יחסית חלק ולא הרגשתי בעיות, אבל אני ממש בהתחלה ובטח יהיו עוד איזורים כמו הקטע הראשון.

דרך אגב הכתב ציין שמצב הקונסולות של הדור הקודם חמור בהרבה, לא רוצה לדעת מה הולך שם.

אבל למרות כל זה כמו שציינתי וגם הכתב אמר, המשחק נראה טוב, הוא כישלון טכני אבל האומנות שלו והתאורה מצוינים ומביאים לו מראה מאוד מיוחד, מבחינה המראה אין לי הרבה תלונות, ברור שהמודל של הדמות יכל להיות יותר מפורט וחלק מהטקסטורות יכלו להראות טוב יותר אבל הוא ממש מגשים את החזון וההרגשה של סרט אימה, כמו שאי אפשר להתלונן על המראה של ג׳ורני גם אם לא מרשים טכנית, גם פה אני מרגיש שהחזון האומנותי הוגשם, ובכל זאת כישלון טכני גדול של טאנגו ומנוע IdTech 5, הכתב ב DF רומז שהשילוב בין מפתחת יפנית למנוע מערבי אקזוטי לא בישר טובות מלחתכילה, זה נראה שמאז COD GHOST זה המשחק הכי כושל טכנית שיצא עד כה.

מסכים עם הכל כמעט. המשחק ממש נותן אווירה מפחידה ומלחיצה, עם אומנות ממש מטורפת שאני בטוח שחובבי הז'אנר יאהבו. אישית, אני פחות מתחבר לכל נושא האימה וכו'.. אין לי סבלנות לכך. מה גם שראיתי את המכניקות בכמה ביקורות וידאו והן נראות לי טרחניות מעט. שוב, אני בטוח שמי שאוהב את הז'אנר והסגנון יעוף על המשחק, אבל לי הוא לא קורץ :).

כהערת אגב - אפשר לקבל משחק אימה שלא מתחיל/נגמר/עובר ב/מבוסס רובו על בי''ח לחולי נפש? :\. כלומר, כמה לעוס אפשר להיות?
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 אוקטובר 2014, 11:05

Klayman כתב:
מסכים עם הכל כמעט. המשחק ממש נותן אווירה מפחידה ומלחיצה, עם אומנות ממש מטורפת שאני בטוח שחובבי הז'אנר יאהבו. אישית, אני פחות מתחבר לכל נושא האימה וכו'.. אין לי סבלנות לכך. מה גם שראיתי את המכניקות בכמה ביקורות וידאו והן נראות לי טרחניות מעט. שוב, אני בטוח שמי שאוהב את הז'אנר והסגנון יעוף על המשחק, אבל לי הוא לא קורץ :).

כהערת אגב - אפשר לקבל משחק אימה שלא מתחיל/נגמר/עובר ב/מבוסס רובו על בי''ח לחולי נפש? :\. כלומר, כמה לעוס אפשר להיות?

יש איזה Theme כללי של שיגעון אבל עד עכשיו אני לא ממש מבלה את זמני במשחק ב SETTINGS של בית חולים לחולי נפש, רק כשאתה משדרג את הדמות אתה נכנס ל HUB שנראה כמו בי"ח שכזה, אבל השלבים הרגילים הם בסגנון RE 4 של כפר/ טירות וכו'.
התקדמתי קצת במשחק ואכן יש רגעים של ירידות פריימים בסביבה בחוץ, לי אישית זה לא ממש נורא אבל אפשר להרגיש זאת, אפשר לאמר שזה המשחק הראשון על ה PS4 ששיחקתי שאפשר לאמר שלא מרגיש נעול מהבחינה הזו, לבוא ממטרו שרץ ב 60 נעול ל TEW שרץ ב 30 לא יציב זה בהחלט מורגש, אבל רחוק מלהיות שובר משחק.

המשחק עצמו ממשיך להיות כיפי ותענוג לחובבי הז'אנר, כרגע יש לא מעט התגנבות בסגנון TLoU (כולל זריקת חפצים כהסחה למרות שלא באותה רמת ליטוש) וזה אלמנט כל כך מתבקש לנוסחה של הסגנון שלא מובן לי איך לא הכניסו את זה מזמן, אני יודע שבהמשך הקצב יעלה ויהיה קרוב יותר לשל RE4 אבל עדיין כל משחק אימה צריך להציע את האופציה להתגנב וזה תואם את כל הרעיון של ההישרדות כי זו אחלה דרך לחסוך כדורים.
בקיצור אני נהנה מכל רגע ומתתי סכ"ה פעם אחת (אבל מתקדם לאט, כרגע רק בפרק 3) אז כנראה שלא הגעתי לרגעים המתסכלים אבל כן אני מרגיש שאין הרבה תחמושת והדמות חלשה ויכולה לסחוב נורא מעט מלחתכילה (עד איזה 6 כדורים לאקדח בסכ"ה) ולרוץ 3 שניות לפני שמתעייפת ותמיד יש הרגשה של מחסור, ואני מת על זה כמובן :), אני יכול להבין למה רבים לא יתחברו לזה אבל מי שאוהב את הסגנון מאוד יהנה, אני כבר שוקל אם לקנות את ה Season pass.

--------------------
בקשר לתגובה כביכול של מפתח יוביסופט, אין לי בעיה להאמין שאי אפשר יותר מ 900P על ה PS4 מרוב שהמשחק מתקדם והכל, אבל הוא לא יכול להמשיך לזרות חול בעיניים ולהתעלם מהעבודה הברורה שיש פער שצריך לבוא לידי ביטוי איפשהו, אם לא ברזולוציה אז ב FPS עדיף יותר או באפקטים ברמה גבוהה יותר/ AA משופר, לא משנה כמה ינסה לרקוד מסביב לזה עם כמה שהמשחק הישג טכני מדהים ואנחנו רואים זאת עד עכשיו בכמעט כל משחק גדול שיוצא.
בכל אופן הוא נשמע מעט נסער :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 אוקטובר 2014, 11:33

bling כתב:י
בקשר לתגובה כביכול של מפתח יוביסופט, אין לי בעיה להאמין שאי אפשר יותר מ 900P על ה PS4 מרוב שהמשחק מתקדם והכל, אבל הוא לא יכול להמשיך לזרות חול בעיניים ולהתעלם מהעבודה הברורה שיש פער שצריך לבוא לידי ביטוי איפשהו, אם לא ברזולוציה אז ב FPS עדיף יותר או באפקטים ברמה גבוהה יותר/ AA משופר, לא משנה כמה ינסה לרקוד מסביב לזה עם כמה שהמשחק הישג טכני מדהים ואנחנו רואים זאת עד עכשיו בכמעט כל משחק גדול שיוצא.
בכל אופן הוא נשמע מעט נסער :)

הגיוני שהוא נסער. לא נעים שאתה עובד קשה במשך שנים על משהו ואז חבורה של בורים גסי רוח מפיצים שקרים על זה שאתה רמאי, שלא עושה את העבודה שלו כמו שצריך. כל אחד שיש לו תשוקה למה שהוא עושה היה נסער, כשמישהו שלא מבין מהחיים שלו היה טוען שהוא לא באמת מנסה.

אין לי ספק שיוביסופט עשו הכל, כדי למקסם את הביצועים של המשחק על כל קונסולה. יכול להיות שיהיה פער. למשל, יכול להיות שהFPS יהיה קצת פחות יציב על הONE (דיברו על כמה הFPS לא יציב באירוע עיתונאים שהיה). יכול להיות שאפקט כזה או אחר יראה קצת שונה, כדי ללכת על משהו יותר יעיל. יכול להיות שיהיו פחות בדים שנעים ברוח בקונסולה אחת, או אחרת. לא בטוח שהמשחק יהיה זהה בכל פרמטר. ההבדלים, באופן טבעי, יהיו קטנים יותר משראינו במשחקים בעבר. זו המגמה ואין סיבה לחשוב שהיא תעצר.

אין פה זריעת חול. אין פה רמאות. אין פה סיפור גדול.
יש פה מפתחים שעובדים מאוד קשה ואנשים שלא מבינים איך מפתחים משחקים שאומרים להם שהם לא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך. לא שום דבר מעבר.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 41 אורחים