ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 יולי 2015, 22:39

DrKeo כתב:לממזרים יש המון כסף. מה שיפיל את נינטנדו זה לא כשל של קונסולה ביתית, מה שיפיל אותם זה כשל של ניידת. ביום שהניידות שלהם ימותו גם הרווחים שלהם ימותו איתם. אבל בדודה שלהם, כמה עוד כישלונות הם צריכים עד שהם יקלטו שאנשים כן רוצים את המשחקים המצויינים שלהם פשוט זה לא מספיק לבד.

אני לא חושב שיש אפשרות למשהו חוץ מהמשך ההתכווצות של שוק הקונסולות הניידות. ה3DS חצי מהDS. מה שלא ייצא בעוד שנתיים-שלוש יהיה אפילו פחות. כל יום שעובר, היום שבו הם יוכלו להסתמך על הכנסות מקונסולה ניידת מתקרב.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 04 יולי 2015, 22:41

כדאי גם להביא את ההמשך:
תמונה

הוא לא מדבר מתוך איזה ניחוש מלומד אלא מידע.
התקווה היחידה עכשיו זה שה NX זו לא הקונסולה הביתית אלא קונסולה ניידת, אם נצרף את השמועות של ה 150$ ו 20 מליון יחידות (שזה מספר שנינטנדו תעז לכוון עליו לדעתי רק עם ניידת בשלב הזה) אז אולי זה הגיוני, אם השמועות של המחיר והיחידות לא נכונות זה אומר ששוב מדובר בביזיון :/
נערך לאחרונה על ידי bling ב 04 יולי 2015, 23:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יולי 2015, 22:43

NX זאת הקונסולה הביתית שלהם, הם אמרו את זה כבר. ל3DS תהיה יורשת, היורשת של הWIIU היא הNX. עצוב, ממש עצוב.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 04 יולי 2015, 23:09

DrKeo כתב:NX זאת הקונסולה הביתית שלהם, הם אמרו את זה כבר. ל3DS תהיה יורשת, היורשת של הWIIU היא הNX. עצוב, ממש עצוב.

אין איזה ציטוט ישיר, יש משפט של רג'י שאפשר לפרש אותו לכיוון הזה אבל יכול להיות שגם חל בלבול.
אני מנסה לעזור לך פה ולשמור לך קצת על התקווה, אל תתעקש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יולי 2015, 23:18

:(

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 04 יולי 2015, 23:29

DrKeo כתב:אני רואה סיבה קרירין, גימיק שעולה להם הרבה כסף לעשות. כמו הWIIU למשל, כוח של 360 פחות או יותר והם מכרו אותה ב350$ בהפסד בזמן שה360 נמכרה ב199$ ברווח כי היה להם שלט טפשי שעלה לה150$ ליצר.
נתראה ב2020 עם הNX2 נינטנדו :(

במצב כזה ,כבר יהיה להם עדיף לעבור לARM
אין סיבה שהם יקנו רכיבי PC ,ב2016 ,שיתנו להם ביצועים פחותים משמעותית מהPS4 ,כי כבר היום הPS4 זה דרג נמוך
ואז נניח שהם יעברו לARM ,למה לא לעשות את זה לנידת ?

והם לא אמרו מה הNX יהיה
זה אולי בכלל לא קונסולה במובן הרגיל ,ובכלל לא ניראה לי בשלב הזה שהחומרה סגורה
כי לא הציגו כלום
תזכרו שהXBO ,היה לפי השמועות ,אמור היה לצאת עם 4 גיגה RAM ,ושודרג ל8

בכל מקרה חוץ ממקרה של "אריזה מחדש " ,לWIIU ,שנינטנדו אמרה שלא תעשה
לא רואה סיבה לעשות קונסולה כזאת חלשה ,המחיר גם לפי השמועות ,לא מדבר על מחיר ניחת נורמלית
מתחת למחיר מסוים ,קשה מאוד ליצר משהוא נורמלי ,150$ מתאים ל"קונסולות אנדרואיד "
וגם אז הנווידה סילד עולה 200$

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 05 יולי 2015, 15:23

למען האמת, אין לי רצון גדול שהקונסולה של נינטנדו תהיה עצמתית. אני לא צריך שתהיה חזקה כמו PS4. בשביל זה יש לי PS4. לנינטנדו יש את הצביון הצבעוני שלה, לא בוער לי שמריו ייראה ריאליסטי או מפוצץ בפוליגונים, וששלל אפקטים יסנוורו אותי.

הבעיה של נינטנדו, לטעמי, היא לא בחמרות הקונסולות שלה, אלא בהספק רע של פיתוח משחקים ראויים לשמם. היא נעשתה עצלנית, מחפשת דרכים מהירות וקלות כדי להרוויח כסף רב. בטווח הרחוק זה יהיה לרעתה. זה כבר לרעתה.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 05 יולי 2015, 15:53

רונן כתב:למען האמת, אין לי רצון גדול שהקונסולה של נינטנדו תהיה עצמתית. אני לא צריך שתהיה חזקה כמו PS4. בשביל זה יש לי PS4. לנינטנדו יש את הצביון הצבעוני שלה, לא בוער לי שמריו ייראה ריאליסטי או מפוצץ בפוליגונים, וששלל אפקטים יסנוורו אותי.

הבעיה של נינטנדו, לטעמי, היא לא בחמרות הקונסולות שלה, אלא בהספק רע של פיתוח משחקים ראויים לשמם. היא נעשתה עצלנית, מחפשת דרכים מהירות וקלות כדי להרוויח כסף רב. בטווח הרחוק זה יהיה לרעתה. זה כבר לרעתה.

אמיבו אומר היי חחח
בכל מקרה אומנם זה לא נחוץ אבל זה לא יזיק. הסיבה היחידה שאנשים לא קונים WIIU כרגע זה בגלל שאין לקונסולה תמיכה בצד שלישי בכלל ולכן היא לא מצדיקה את המחיר שלה. באמת שהייתי רוצה WIIU בשביל ביונטה 2 וספלטון אבל זה פשוט לא שווה את זה כרגע..
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 יולי 2015, 16:25

רונן כתב:למען האמת, אין לי רצון גדול שהקונסולה של נינטנדו תהיה עצמתית. אני לא צריך שתהיה חזקה כמו PS4. בשביל זה יש לי PS4. לנינטנדו יש את הצביון הצבעוני שלה, לא בוער לי שמריו ייראה ריאליסטי או מפוצץ בפוליגונים, וששלל אפקטים יסנוורו אותי.

כאן בדיוק הטעות שלך, נינטנדו לא צריכה להגיד "בשביל זה יש לו פס4", היא צריכה להגיד "אנחנו נחסל את הפס4". משחקים של נינטנדו בהחלט יכולים להרוויח בגדול מכוח, ע"ע רצ'ט וקלאנק לפס4 שנראה כמו סרט פיקסר, אבל זאת לא הנקודה. אף אחד כאן לא מדבר על מריו ב4K או לא יודע מה (למרות שבינננו, זלדה מתחנן לקונסולה חזקה עם המון זיכרון בשביל העולם הפתוח שמגיע לו), אנחנו כן מדברים על זה שבטמן לא מגיע, הוויצ'ר לא מגיע, COD לא מגיע, פיפא לא מגיע, FF לא מגיע וכך הלאה. אם הייתה היום לנינטנדו קונסולה חזקה כמו הפס4 שמקבלת את כל מה שהפס4 מקבלת מצד ג' אז וואללה, לא בטוח שהיה לך בכלל פס4. ביחוד עם הצע הבלעדיים הגרוע של הפס4 בשנתיים הראשונות לחייה.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 06 יולי 2015, 16:27

מקבץ חדשות:

מאמר העונה על השאלה כיצד נינטנדו תמנע מ־NX גורל דומה ל־WiiU.

Splatoon של נינטנדו שובר שיאי הורדה ביפן ביחס לשאר משחקי החברה.

ולאן נעלם Project H.A.M.M.E.R?.

matangt8 כתב:אמיבו אומר היי חחח

לא הבנתי את הקשר לאמיבו.

בכל מקרה אומנם זה לא נחוץ אבל זה לא יזיק. הסיבה היחידה שאנשים לא קונים WIIU כרגע זה בגלל שאין לקונסולה תמיכה בצד שלישי בכלל ולכן היא לא מצדיקה את המחיר שלה. באמת שהייתי רוצה WIIU בשביל ביונטה 2 וספלטון אבל זה פשוט לא שווה את זה כרגע..

אני יודע שאני לא קונה את הקונסולה שלה כי אין בעבורה מספיק משחקים בלעדיים איכותיים, מהסוג שלמדתי להעריך את נינטנדו בגללם.

DrKeo כתב:משחקים של נינטנדו בהחלט יכולים להרוויח בגדול מכוח, ע"ע רצ'ט וקלאנק לפס4 שנראה כמו סרט פיקסר, אבל זאת לא הנקודה.

זה נחמד יותר תמיד, אך יש לכך חשיבות פחותה במשחקים מסוגו, אלא אם כן שמך נדב. לא כולם סופרים פוליגונים ורגישים לכל פריים חסר. קונסולה של נינטנדו תקום או תיפול לא בגלל החמרה שלה. יש לה את הצביון שלה. היא לא צריכה לעשות סוני כדי להצליח.

אנחנו כן מדברים על זה שבטמן לא מגיע, הוויצ'ר לא מגיע, COD לא מגיע, פיפא לא מגיע, FF לא מגיע וכך הלאה. אם הייתה היום לנינטנדו קונסולה חזקה כמו הפס4 שמקבלת את כל מה שהפס4 מקבלת מצד ג' אז וואללה, לא בטוח שהיה לך בכלל פס4.

אולי. אני רק יודע שבטוח הייתה לי קונסולה של נינטנדו כיום אם היא הייתה מתפקדת טוב יותר בתור חברת צד א'.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2015, 17:13

בטח היה לך קונסולה של נינטנדו אם היא הייתה חזקה כמו הפס4 כי אז היו עליה משחקים כמו הוויצ׳ר, בטמן, gta ושאר הירקות שאתה קונה היום. בטח היית קונה פס4 עוד שנתיים או שלוש רק בשביל הבלעדיים.

הרי ביננו היית מעדיף את מריו, ssb, מריו קארט, זלדה וכך הלאה על השנתיים הראשונות של סוני לא? אני לפחות משער מהכרות איתך. אז במקרה עלהדרך גם היית נהנה מגרפיקה יפה יותר ו-1080p אבל זאת לא הנקודה. הנקודה היא שאם הwiiu הייתה ברמה של פס4, שנינו היינו קונים אותה ולא רק שנינו. אם זה כי משחקי נינטנדו לראשונה ירגישו ברמה טכנית של שאר התעשיה או אם זה כי כל משחק צד ג׳ היה מגיע אליה.

הרי נורא מפריע לך שנינטנדו מוציאה משחק גדול או שניים בשנה אבל על הפס4 השנה ושנה שעברה זה לא הפריע לך. למה? כי באחת יש לך עושר גדול מצד ג׳ כך שבלעדיים הם תבלין נהדר ובשניה כל מה שיש זה בלעדיים כך שמשחק בשנה לא מצדיק קניה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 06 יולי 2015, 17:22

אם משחקי נינטדנו היו ברמה הטכנית של שאר התעשייה (זה משפט קצת בעייתי, אבל אני מבין מה אתה מתכוון), אין סיכוי שהיה להם את ההספק הזה בשנתיים, גם לא בשלוש. ככה פשוט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2015, 17:32

בגלל זה מגדילים אולפנים. עם כל הכבוד משחקים כמו מריו קארט מוכרים 30 מליון עותקים, מריו מוכר 10, ssb גם מעל ל10 וזלדה מוכר כמו גירס ואנצ׳רטד. עם כל הכבוד, אפשר להעלות טיפה את התקציב.

אגב, גם זה לא חובה. ראית את מריו בue4? רק מנוע מתקדם יותר לבד יכול לקחת משחק קיים ולשנות את הלוק שלו לגמרי.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 06 יולי 2015, 17:51

אתה לוקח פה לפחות שני דוגמאות ממכירות על קונסולה ניידת או של מכירות משחקים על הקונסולה הגימיקת, החלשה, זאת שלפי הודעות קודמות שלך היא כישלון ואתה בוודאי לא רוצה לעשות ממנה דוגמא. המספרים קצת שונים אם מסתכלים על המכירות של המשחקים האלה על קונסולות אחרות של נינטנדו, נגיד כאלה שכן היו אמרות להיות חזקות לא פחות מפס 1 או פס 2 למשל.

אבל היי, שנינטנדו יביאו עוד אלפיים עובדים ויעשו הימורים במליוני דולרים, מה כפת לי :)
כמה שיותר מהר הם יכשלו, יצאו מעסקי החומרה וישימו את המשחקים שלהם על ה pc יותר טוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2015, 18:54

idan כתב:אתה לוקח פה לפחות שני דוגמאות ממכירות על קונסולה ניידת או של מכירות משחקים על הקונסולה הגימיקת, החלשה, זאת שלפי הודעות קודמות שלך היא כישלון ואתה בוודאי לא רוצה לעשות ממנה דוגמא. המספרים קצת שונים אם מסתכלים על המכירות של המשחקים האלה על קונסולות אחרות של נינטנדו, נגיד כאלה שכן היו אמרות להיות חזקות לא פחות מפס 1 או פס 2 למשל.

אבל היי, שנינטנדו יביאו עוד אלפיים עובדים ויעשו הימורים במליוני דולרים, מה כפת לי :)
כמה שיותר מהר הם יכשלו, יצאו מעסקי החומרה וישימו את המשחקים שלהם על ה pc יותר טוב.

לא הבאתי דוגמה מאף קונסולה ניידת. הבאתי רק מקונסולות ביתיות. המשחקים של נינטנדו מוכרים מליונים על מליונים, לא משנה אם הקונסולה סופר חזקה או סופר חלשה. גם בN64 שמכרה 1/5 מהפס1 והייתה חזקה מהפס1 מריו 64 מכר 12 מליון עותקים. יותר אגב ממריו גלקסי, על הווי החלשה.

בקיצור, כשכמעט כל פרנצ'ייז שלך הוא מהמוכרים בתעשיה, אתה יכול לאפשר לעצמך לעשות גרפיקה מודרנית. עם כל הכבוד אם אולפן אינדי יכול עם 2 מליון דולר לעשות את יוקלילי עם לוק של משחק מודרני, נינטנדו יכולה לעושת מריו מודרני.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 06 יולי 2015, 18:57

נדב, אתה לא מכיר אותי מספיק ואתה ממשיך לעשות את אותה טעות, אף שהסברתי לך אותה כמה פעמים בעבר: מריו קארט וסמאש ברוד'רס מעניינים אותי כקליפת השום :)

ברור שגרפיקה היא יתרון, הבעתי זאת תמיד. אני רק אומר שהלוואי שזה היה הדבר החשוב ביותר שנינטנדו הייתה מאכזבת בו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2015, 18:59

רונן כתב:נדב, אתה לא מכיר אותי מספיק ואתה ממשיך לעשות את אותה טעות, אף שהסברתי לך אותה כמה פעמים בעבר: מריו קארט וסמאש ברוד'רס מעניינים אותי כקליפת השום :)

ברור שגרפיקה היא יתרון, הבעתי זאת תמיד. אני רק אומר שהלוואי שזה היה הדבר החשוב ביותר שנינטנדו הייתה מאכזבת בו.

עזוב גרפיקה. אפילו אם כל משחקי נינטנדו היו בדיוק כמו שהם היום, אפס שיפורים גרפים. אם הקונסולה הייתה חזקה ולכן היה לך את הוויצ'ר, בטמן, FC4 וכל שאר המשחקים שקנית לפס4, אני די בטוח שהיית קונה WIIU ולא פס4. לא? הרי איזה בלעדי לפס4 משך אותך לקנות פס4 שאתה מעדיף על זלדה, מריו ושאר הירקות שאתה אוהב אצל נינטנדו?

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 06 יולי 2015, 19:04

idan כתב:כמה שיותר מהר הם יכשלו, יצאו מעסקי החומרה וישימו את המשחקים שלהם על ה pc יותר טוב.

זה לא מבטיח טוב. יהיה זעזוע בחברה שישפיע לא רק על יכולתה לתמוך בקונסולה. לאחר שסגה פרשה רבים שמחו שמשחקיה יגיעו לקונסולות אחרות, ומה יצא ממנה?

נינטנדו תפרוש משוק הקונסולות רק אם מצבה יהיה בכי רע, וכשזה יקרה, ממילא בתי הפיתוח שלה ייפגעו גם כן, בין אם תקציבית ובין אם בכוח אדם. אני לא בטוח שתהיה משמעות למשחקיה כפי שיש כיום.

זה קרה גם בהקשר ל־Rareware, אבל אני לא בטוח שהדוגמה הזאת נכונה כמו דוגמתה של סגה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2015, 19:08

RARE נפגעה כי הכישרון עזב אותה אחרי הקניה. סגה זאת דוגמה טובה, אולי היחידה בהסטוריה :)

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 06 יולי 2015, 19:11

DrKeo כתב:עזוב גרפיקה. אפילו אם כל משחקי נינטנדו היו בדיוק כמו שהם היום, אפס שיפורים גרפים. אם הקונסולה הייתה חזקה ולכן היה לך את הוויצ'ר, בטמן, FC4 וכל שאר המשחקים שקנית לפס4, אני די בטוח שהיית קונה WIIU ולא פס4. לא? הרי איזה בלעדי לפס4 משך אותך לקנות פס4 שאתה מעדיף על זלדה, מריו ושאר הירקות שאתה אוהב אצל נינטנדו?

חחח הייתי קונה את שתיהן. אני יכול לוותר על נוטידוג? :)

אני לא חושב שמשחקים של חברות מסוימות מחליפים משחקים של חברות אחרות, לכל חברה יש את הנגיעה ואת הייחוד שלה.

ושלא ישתמע שגרפיקה אינה חשובה לי. אני נהנה מאוד מגרפיקה נוצצת, אך אם היא אינה מגובה במשחקיות אדירה, ההשקעה בה מיותרת.

היה לי את CoD האחרון. גרפיקה נוצצת ומסנוורת, באמת מהממת. הוא התחיל יפה אך המשכו אכזב אותי מאוד. העפתי אותו מהספרייה שלי. לעומת זאת, קיבלתי בשבוע שעבר את Mordor. גרפית הוא די מאכזב, בפרט לנוכח ההשוואה, אך אני אמשיך לשחק בו בזכות המשחקיות החדשנית והמעניינת שלו. זה בדיוק ההבדל.

אפילו את ריימן הדו־ממדי אני מעריך יותר.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 06 יולי 2015, 19:19

DrKeo כתב:
idan כתב:אתה לוקח פה לפחות שני דוגמאות ממכירות על קונסולה ניידת או של מכירות משחקים על הקונסולה הגימיקת, החלשה, זאת שלפי הודעות קודמות שלך היא כישלון ואתה בוודאי לא רוצה לעשות ממנה דוגמא. המספרים קצת שונים אם מסתכלים על המכירות של המשחקים האלה על קונסולות אחרות של נינטנדו, נגיד כאלה שכן היו אמרות להיות חזקות לא פחות מפס 1 או פס 2 למשל.

לא הבאתי דוגמה מאף קונסולה ניידת. הבאתי רק מקונסולות ביתיות. המשחקים של נינטנדו מוכרים מליונים על מליונים, לא משנה אם הקונסולה סופר חזקה או סופר חלשה. גם בN64 שמכרה 1/5 מהפס1 והייתה חזקה מהפס1 מריו 64 מכר 12 מליון עותקים. יותר אגב ממריו גלקסי, על הווי החלשה.

בקיצור, כשכמעט כל פרנצ'ייז שלך הוא מהמוכרים בתעשיה, אתה יכול לאפשר לעצמך לעשות גרפיקה מודרנית. עם כל הכבוד אם אולפן אינדי יכול עם 2 מליון דולר לעשות את יוקלילי עם לוק של משחק מודרני, נינטנדו יכולה לעושת מריו מודרני.

אוקי, אז התכוונת ל 30 מיליון מריו קארט על ה wii ו ssb מעל 10 מיליון גם על ה wii. נו מה לעשות, זה לא מייצג, אפילו לא קרוב במקרה של מריו קארט על הביתיות.

וגלקסי 1 מכר 12.5 עותקים, יותר ממריו 64. וזלדה הוא אולי שם מאוד מוכר, אבל הוא רחוק מלמכור בצורה היסטרית באופן עקבי. חוץ מהזלדה על ה wii כמובן, דארק סולס 1 למשל מכר יותר מכל אחד מ 9 משחקי זלדה אחרונים, לא משנה נייד או נייח. אז בוא נגיד שזלדה כנראה לא בגודל של cod או gta או אפילו ac בשביל שהם יוכלו להרשות לעצמם לשפוך עליו כסף עם וודאות גמורה שהוא יחזור אליהם. הם יכולים לנסות כן? אין לי התנגדות, אבל נראה לי שכל ההנחות שלך מבוססות יותר על מה אתה רוצה מנינטדנו (שזה בסדר ולגיטימי ואני כנראה גם אשמח מאוד) מאשר מה נכון לה. להגיד שהתשובה לכל הבעיות שלה זה להתמודד עם פלייסטיישן באותו מירוץ שהם כבר הפסידו בו פעמיים (מסיבות כאלה ואחרות, זה לא באמת משנה), זה יומרני משהו ולא מציאותי בעיני.

ויוקלילי נראה יותר מודרני ממריו 3d? אני ממש לא חושב.
גם לא אמרתי שהם לא יכולים לעשות מריו מודרני, אמרתי שהצפי שלך שהם יוציאו כמות משחקים כזאת בקצב שתיארת הוא לא ריאלי (אפילו על ה wiiu זה לא קרה בשנתיים). אם זה היה ריאלי אז גם מייקרוסופט וסוני וצד שלישי לא היו עובדים על משחק 3-4 שנים, גם להם יש משחקים שמוכרים מליונים בהרבה מאוד מקרים. כנראה שזה לא כזה פשוט, מה לעשות.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 06 יולי 2015, 19:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 06 יולי 2015, 19:20

DrKeo כתב:RARE נפגעה כי הכישרון עזב אותה אחרי הקניה. סגה זאת דוגמה טובה, אולי היחידה בהסטוריה :)

נכון. מדוע מייקרוסופט לא ריפדה את החברה בכישרונות חדשים? מדוע לא הציעה תנאים מפתים למוכשרים כדי להישאר? הרי היא קנתה את החברה, זאת האחריות שלה לטפח אותה, ובמקום זאת היא נָבלה. אני זוכר שבהכרזה על הרכישה מייקרוסופט הבטיחה חמישה(!) משחקים בשנה מ־Rareware!

דרך אגב, יום ההכרזה על הרכישה היה יום אבל בעבורי ולמעשה בעבור כל אוהד נינטנדו. תארו לכם מה היו תחושותיהם של בעלי פלייסטיישן אם מייקרוסופט הייתה קונה את נוטידוג :)

אך בדיעבד, לא הפסדנו ממש. הפסדנו קצת את נינטנדו שהתחילה לעשות שטויות. לפחות היא עדיין מבריקה ביציאות מלהיבות לעתים :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2015, 23:08

עידן, SSB בקיוב (בסיס משתמשים 24 מליון) מכר 7.5 מליון יחידות, מריו 64 (בסיס משתמשים של 32 מליון) מכר 12 מליון יחידות, מריו קארט בN64 גם מכר 10 מליון יחידות, זלדה על הN64 גם מכר 7.5 מליון יחידות ובאמת שהרשימה של משחקים שמוכרים 3-4 מליון יחידות הם אינסופיים, שלא נדבר על סדרות כמו פוקימון למשל שנינטנדו מסרבת להביא לקונסולות הביתיות כבר שנים. כל אחד מהפרנצ'ייזים שציינתי יותר גדולים מבחינת מכירות מכל משחק שיש למיקרוסופט או סוני חוץ מאשר היילו ו-GT. אתה מבין שנינטנדו היא החברה עם המשחקים הכי מוכרים בתעשיה כן? אתה מכיר עוד מפיצה שיש לה איזה 8 פרנצ'ייזים שעוקפים את ה7 מליון יחידות בקלות?

ושים לב שכל הפרנצ'ייזים שכתבתי, הם היו על בסיס משתמשים של 24 מליון או 32 מליון. כלומר בסיס משתמשים קטן בהרבה מהנורמה. ברגע שנינטנדו מוכרת יותר, כמו הWII, פתאום משחקים קצת יותר רחבים כמו מריו קארט קופצים מ10 מליון ל35 מליון או משחקים כמו NSMB מצליחים למכור 30 מליון.

יש לנינטנדו פוטנציאל פסיכי והם שורפים אותו. נינטנדו לא יכולה להתחרות בסוני? במיקורוספט? ברצינות? אם נניח לרגע שהיא עושה קונסולה חזקה שתקבל 100% מצד ג'. מה סוני שמה שיכול להתחרות בנינטנדו ב2014? אינפמס? מה היא עשתה ב2015 שיכול להתחרות בנינטנדו? BB וזהו? אתה מבין שלא משנה מה סוני תשחרר, לא משנה מה מיקרוסופט תשחרר, לא זאת ולא זאת יכולות להתחרות בכותר NSMB איכותי או כותר מריו איכותי או אפילו זלדה, SSB או מריו קארט איכותי. כלומר חוץ מאשר היילו ו-GT אולי, תלוי מול איזה פרנצ'ייז אתה שם אותם.

נינטנדו יכולה בגדול לקחת את סוני ומיקרוסופט, יש לה את היתרון האולטימטיבי. היא קונסולה שאפשר לשים בסלון וכל השפחה יכולה לשחק. יש לה את כל המשחקים סטייל מריו קארט או NSMB שמוכרים למשפחות כמו משחק COD, היילו ו-GT יחדיו. עם אתה צריך לדמיין שזאת קונסולה שיש לה גם את הוויצ'ר, את פיפ"א, את COD, את בטמן, את FO4, את MGS5 וכל שאר הדברים שאתה ממש רוצה. ברגע שיש את זה, מדובר בעולם אחר לגמרי.

אתה חושב שנינטנדו צריכה להמשיך בגימיקים עם אפס משחקי צד ג'? אחלה, אז באמת תקבל את מה שאתה רוצה, הם ימותו כחברת חומרה.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 07 יולי 2015, 00:58

אבל נדב, ייתכן שהיא מיצתה את פוטנציאל מכירות המשחקים שלה, אחרת הייתה חוצה את בסיס המשתמשים של 24–32 מיליון.

גם אם הייתה מגיע ל־100 מיליון, זה לא בהכרח היה משפיע על מכירות המשחקים האחרים שלה, כי מי שבאמת רצה אותם, הוא בין ה־32 מיליון שקנו את הקונסולה שלה בכל מקרה.

קח אותי, לדוגמה: אם הייתי קונה את הקונסולה שלה כי היו יוצאים בעבורה משחקי צד ג' איכותיים, ואולי גם בלעדיים, זה לא אומר שהייתי קונה גם את מריו קארט ואת סמאש ברוד'רס. אבל בהחלט הייתי קונה משחקים אחרים שלה, לכן במידה מסוימת יש צדק בדבריך. השאלה עד כמה יש לכך משקל.

כלומר, מי שרצה את משחקיה האלה, קנה את הקונסולה שלה. כל מי שרצה משהו אחר – לא קנה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יולי 2015, 01:44

רונן כתב:אבל נדב, ייתכן שהיא מיצתה את פוטנציאל מכירות המשחקים שלה, אחרת הייתה חוצה את בסיס המשתמשים של 24–32 מיליון.

גם אם הייתה מגיע ל־100 מיליון, זה לא בהכרח היה משפיע על מכירות המשחקים האחרים שלה, כי מי שבאמת רצה אותם, הוא בין ה־32 מיליון שקנו את הקונסולה שלה בכל מקרה.

קח אותי, לדוגמה: אם הייתי קונה את הקונסולה שלה כי היו יוצאים בעבורה משחקי צד ג' איכותיים, ואולי גם בלעדיים, זה לא אומר שהייתי קונה גם את מריו קארט ואת סמאש ברוד'רס. אבל בהחלט הייתי קונה משחקים אחרים שלה, לכן במידה מסוימת יש צדק בדבריך. השאלה עד כמה יש לכך משקל.

כלומר, מי שרצה את משחקיה האלה, קנה את הקונסולה שלה. כל מי שרצה משהו אחר – לא קנה.

תראה, הN64 והקיוב חיו בתקופה מאוד שונה. אז היה מספיק להוציא משחק לפלטפורמה אחת ואם מפתחת בוחרת בפלטפורמה אחת, היא הייתה בוחרת בפלייסטיישן. ככה זה היה בזמנו. אבל זמנים השתנו, היום הכל מולטי פלטפורם. למשל DMC1 שפותח סתם ככה רק לפס2, היום הוא מולטי פלטפורם. כנ"ל על פיינל פנטסי, MGS, סדרת RE (שבקיוב קפצה לנינטנדו, אבל בזכות תשלום כבד של נינטנדו. היום היא מולטי), TEKKEN ואין סוף משחקים שהיו בזמנו רק לפס2 והיום הם מולטי פלטפורם. כלומר בזמנו הייתה סיבה למה הם לא הצליחו לעלות הרבה מעל ל30 מליון, רוב המשחקים הטובים היו בתחרות. גם היו סיבות אחרות, למשל משחקי N64 עלו בין 70 ל90 דולר, תלוי בנפח של הקלטת, בזמן משחקי פס1 עלו 50$.

היום המצב שונה, אם הקונסולה שלהם חזקה כמו התחרות ומספיק פשוטה לפיתוח אז כנראה שמתוך ברירת מחדל הם יקבלו הכל. אם נינטנדו יקבלו הכל אז הקונסולה שלהם פתאום ולידית גם לגיימרים, ולידית כקונסולה ראשית. אפילו אם הם לא ימכרו אפילו עותק אחד נוסף של המשחקים שהם יוצרים, הרי היום זה ממש לא מקור ההכנסה היחיד למחזיקת פלטפורמה. למשל ממפיצות צד ג' היא תקבל בסביבות ה20% ממחיר המשחקים שהם מוכרים כך שכל עותק של COD שימכר על הNX יביא לנינטנדו רווחים. בנוסף היום יש שירותים, למשל אונליין ושירותי מנוי, שגם מכניסים מאות מליונים לבעלת הפלטפורמה.

בקיצור, אני חושב שאם נינטנדו תשחק במגרש של סוני ומיקרוסופט, אפילו אם היא לא תנצח, זה יעשה לה רק טוב. מה עדיף? שוב קונסולה חלשה עם שטיק שלא תקבל כלום חוץ ממשחקי נינטנדו? הרי בWII זה עבד 3 שנים ואחרי זה 3 שנים נינטנדו הפסידה כסף לראשונה בהסטוריה שלה. ועכשיו עם הWIIU הרבה יותר גרוע, אחת הקונסולה הכי פחות מוכרות בהסטוריה של משחקי הוידאו ושוב פעם הפסדים של 3 שנים שרק לאחרונה התהפכו ולא בזכות הWIIU אלה בזכות ה3DS והאמיבו.

אז יאללה, שילכו שוב על קונסולה חלשה עם שטיק. אם זה יצליח אז שוב יהיה להם באזז לשנתיים או שלוש ואז הקונסולה תמות, בדיוק כמו הWII כי שחקני קז'ואל הם לא נאמנים וכשנינטנדו מנסה להחזיק קונסולה לבד תמיד יהיה יובש כי זה בלתי אפשרי להחזיק לבד פלטפורמה. ואם היא תכשל כמו הWIIU? זה באמת יהיה קטסטרופה בשבילם. הם חברה עשירה והכל, אבל להיות בהפסד בערך 10 שנים (הם כבר היו כמעט 6, רק עכשיו עברו חזרה לרווח) זאת קטסטרופה לכל חברה פומבית, לא משנה כמה מזומן יש לה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 28 אורחים