רונן כתב:אבל נדב, ייתכן שהיא מיצתה את פוטנציאל מכירות המשחקים שלה, אחרת הייתה חוצה את בסיס המשתמשים של 24–32 מיליון.
גם אם הייתה מגיע ל־100 מיליון, זה לא בהכרח היה משפיע על מכירות המשחקים האחרים שלה, כי מי שבאמת רצה אותם, הוא בין ה־32 מיליון שקנו את הקונסולה שלה בכל מקרה.
קח אותי, לדוגמה: אם הייתי קונה את הקונסולה שלה כי היו יוצאים בעבורה משחקי צד ג' איכותיים, ואולי גם בלעדיים, זה לא אומר שהייתי קונה גם את מריו קארט ואת סמאש ברוד'רס. אבל בהחלט הייתי קונה משחקים אחרים שלה, לכן במידה מסוימת יש צדק בדבריך. השאלה עד כמה יש לכך משקל.
כלומר, מי שרצה את משחקיה האלה, קנה את הקונסולה שלה. כל מי שרצה משהו אחר – לא קנה.
תראה, הN64 והקיוב חיו בתקופה מאוד שונה. אז היה מספיק להוציא משחק לפלטפורמה אחת ואם מפתחת בוחרת בפלטפורמה אחת, היא הייתה בוחרת בפלייסטיישן. ככה זה היה בזמנו. אבל זמנים השתנו, היום הכל מולטי פלטפורם. למשל DMC1 שפותח סתם ככה רק לפס2, היום הוא מולטי פלטפורם. כנ"ל על פיינל פנטסי, MGS, סדרת RE (שבקיוב קפצה לנינטנדו, אבל בזכות תשלום כבד של נינטנדו. היום היא מולטי), TEKKEN ואין סוף משחקים שהיו בזמנו רק לפס2 והיום הם מולטי פלטפורם. כלומר בזמנו הייתה סיבה למה הם לא הצליחו לעלות הרבה מעל ל30 מליון, רוב המשחקים הטובים היו בתחרות. גם היו סיבות אחרות, למשל משחקי N64 עלו בין 70 ל90 דולר, תלוי בנפח של הקלטת, בזמן משחקי פס1 עלו 50$.
היום המצב שונה, אם הקונסולה שלהם חזקה כמו התחרות ומספיק פשוטה לפיתוח אז כנראה שמתוך ברירת מחדל הם יקבלו הכל. אם נינטנדו יקבלו הכל אז הקונסולה שלהם פתאום ולידית גם לגיימרים, ולידית כקונסולה ראשית. אפילו אם הם לא ימכרו אפילו עותק אחד נוסף של המשחקים שהם יוצרים, הרי היום זה ממש לא מקור ההכנסה היחיד למחזיקת פלטפורמה. למשל ממפיצות צד ג' היא תקבל בסביבות ה20% ממחיר המשחקים שהם מוכרים כך שכל עותק של COD שימכר על הNX יביא לנינטנדו רווחים. בנוסף היום יש שירותים, למשל אונליין ושירותי מנוי, שגם מכניסים מאות מליונים לבעלת הפלטפורמה.
בקיצור, אני חושב שאם נינטנדו תשחק במגרש של סוני ומיקרוסופט, אפילו אם היא לא תנצח, זה יעשה לה רק טוב. מה עדיף? שוב קונסולה חלשה עם שטיק שלא תקבל כלום חוץ ממשחקי נינטנדו? הרי בWII זה עבד 3 שנים ואחרי זה 3 שנים נינטנדו הפסידה כסף לראשונה בהסטוריה שלה. ועכשיו עם הWIIU הרבה יותר גרוע, אחת הקונסולה הכי פחות מוכרות בהסטוריה של משחקי הוידאו ושוב פעם הפסדים של 3 שנים שרק לאחרונה התהפכו ולא בזכות הWIIU אלה בזכות ה3DS והאמיבו.
אז יאללה, שילכו שוב על קונסולה חלשה עם שטיק. אם זה יצליח אז שוב יהיה להם באזז לשנתיים או שלוש ואז הקונסולה תמות, בדיוק כמו הWII כי שחקני קז'ואל הם לא נאמנים וכשנינטנדו מנסה להחזיק קונסולה לבד תמיד יהיה יובש כי זה בלתי אפשרי להחזיק לבד פלטפורמה. ואם היא תכשל כמו הWIIU? זה באמת יהיה קטסטרופה בשבילם. הם חברה עשירה והכל, אבל להיות בהפסד בערך 10 שנים (הם כבר היו כמעט 6, רק עכשיו עברו חזרה לרווח) זאת קטסטרופה לכל חברה פומבית, לא משנה כמה מזומן יש לה.
We're just normal men. We're just innocent men