סוויס, אנשים בחו"ל מראים שהם מעדיפים תחבורה ציבורית על אוטו אם התנאים מתאימים. יש ערים שאליהן בכלל לא נכנסים עם מכוניות, יש שם פחות או יותר תחתית/רכבת קלה, אוטובוסים ומוניות. אולי אם תהיה פה תחבורה איכותית שתפעל גם בשבת אנשים יוכלו לוותר על אוטו, היום אין אופציה כזאת. אופניים? כן, מאוד נחמד אם אתה צריך לכסות קילומטר וחצי לא ביוני עד ספטמבר כשיש 40 מעלות בחוץ או בנובמבר עד מרץ כשיש גשם.
כדי לוותר על אוטו צריך:
1) תחבורה טובה בין עירונית שעובדת 7 ימים בשבוע
2) תחבורה טובה בתוך הערים שעובדת 7 ימים בשבוע
עד שזה לא יתקיים, אי אפשר באמת להפטר מהאוטו. מה שתחתית איכותית תעשה לאזור המרכז זאת מהפכה. אולי זאת לא התחתית שעכשיו בונים, אבל התחתית הנכונה תעשה מהפכה. אם תוכל לקפוץ לתחנה בראשון ולסיים את הדרך 15 דקות מאוחר יותר ברוטשילד אז כן, פני המדינה והכלכלה ישתנו.
רכבת תחתית, נורא נחמד להגיד שחברה חיצונית צריכה להראות יוזמה אחרת זה לא שווה אבל זאת לא פיצריה או חנות מזכרות. רכבת תחתית זה משהו אחד ויחיד שרק חברה אחת יכולה לבנות (הרי זה לא שאתה הולך לבנות 6 רכבות תחתיות בתל אביב, יש מקום לאחת) ובתאום מלא עם הממשלה או העיריה (בכל זאת, לחפור קילומטרים על קילומטרים מתחת לעיר ולבנות תחנות שיתפסו אלפי מטרים רבועים בעיר, זה לא בדיוק לשכור חנות קטנה ולפתוח עסק). כלומר זה לא איזה עסק נורמאלי, התמורות שלו לא נורמאליות ומה שהוא עושה לכלכלה של מדינה הוא לא נורמאלי. רכבת תחתית זאת תשתית, לא עסק.
אגב, אם יש לך פיתרון טוב יותר מתחתית (ולא, אופניים זה לא פיתרון), אתה מוזמן לחשוף אותו.
אינטר, הרכבת של תל אביב היא לא של תל אביב, היא של כל אזור המרכז. היא נפרשת מראשון ועד פתח תקווה/הרצליה, היא מכסה כמעט 50% מתושבי מדינת ישראל. זה פרוייקט שתורם לכל המדינה בצורה מאוד משמעותית. אולי מה שאתה אומר יכל להיות רלוונטי בצורה כלשהי אם היינו חיים באוטופיה (או דיסטופיה) הליברנטית שלך, אבל אנחנו לא. היום אני משלם המון מיסים כעובד הייטק שגר בתל אביב ותהיה בטוח שאני מממן לאדם מקרית שמונה הרבה יותר ממה שהוא מממן לי. ביחוד אגב שהדוגמה שלך עם קרית שמונה היא נוראית כי תושבי דימונה משלמים כמעט כלום מיסים בגלל הקלות פריפריה שיש להם.
אגב, עכשיו ראיתי בתוואי שדווקא כל תל אביב ועד פ"ת זה קו תת קרקעי, הרבה יותר טוב ממה שחשבתי. כמו שאתם רואים, כבר הקו הראשון מחבר את ראשון דרך בת ים דרך תל אביב דרך רמת גן דרך בני ברק ועד פ"ת. זה ממש לא לתל אביבים, זה גם לת אביבים. תהיו בטוחים שאדם שגר בפ"ת ויוכל להגיע בבוקר לעבודה במרכז ת"א ב15 דקות במקום בשעה ירוויח הרבה יותר מאשר שאני ארוויח לנסיעה היומית שלי מבזל לרוטשילד (האדם זה תת קרקעי):

We're just normal men. We're just innocent men