PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

kririn
Sage

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי kririn » 21 אוקטובר 2015, 12:29

אז אתה שופט משחק לפי רמות קושי ?
את TLOU שיחקתי על רמה קלה ,פשוט כי זה היה דרך השרות סטרימינג של סוני
את האנצארטדים על רמה רגילה

ולא חושב שזה מה שהיה משנה לי בהרבה את ההשקפה ,לדעתי הם מאוד דומים ,אתה לא חיב להסכים ,ככה אני חושב והסברתי למה
מבחינתי TLOU מאוד אכזב אותי ,כי ציפיתי למשחק טוב בהרבה לפי הביקורות
זה עדין משחק טוב ,אבל לטעמי לא משחק של 9-10

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 אוקטובר 2015, 12:35

ידעתי ששיחקת אותו על רמה קלה, ברור שזה משנה, רמה קלה הורס את כל אלמנט ההישרדות שהמשחק נבנה עליו, אין בכלל אתגר בגיימפליי אז מה זה משנה?

גם ככה אגב יש הבדלים ברורים, אבל זה לא משנה בתכל'ס, איך ששיחקת את TLOU זה לא רציני, יכלת לראות כבר LET'S PLAY ביוטיוב וזה היה פחות או יותר אותו הדבר, ואם היית על PC בטח היית מוריד בנוסף איזה צ'יט עם איימבוט כמו שאתה אוהב לעשות רק כדי לרוץ את זה, בקיצור, חבל על הויכוח.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 22 אוקטובר 2015, 23:33

תשמעו, הכתיבה באנצ'רטד 2 פשוט מעולה, ואני מדבר על ההומור המוצלח שבה. אני צוחק כל רגע. לפי קטע המשחקיות של אנצ'רטד 4 שנחשף, הוא ימשיך את המסורת הזאת.

ועוד דבר: פרק הרכבת הוא השלב הגאוני ביותר בסדרה. באמת מבריק. אני זוכר גם את פרק הספינה הטובעת באנצ'רטד 3 לחיוב. אני אשחק במשחק שוב כדי להחליט מהו הפרק המוצלח ביותר.

יש עוד כמה הברקות במשחק.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אוקטובר 2015, 02:20

המטוס, זה הקטע הכי טוב בסדרה לדעתי :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 23 אוקטובר 2015, 03:18

DrKeo כתב:המטוס, זה הקטע הכי טוב בסדרה לדעתי :)

כן, אבל הוא אפילו לא נחשב פרק, לא? הוא קטע קטע ומעולה מתוך פרק.

את האמת, אני לא זוכר אותו היטב. אני אחזור אליו ואחווה את דעתי.

נוטי דוג מבטיחה סוף אפי לאנצ'רטד 4 (גם הסוף של TLoU נחשב מוצלח מאוד). האם הוא יתעלה על כולם?

אין לי ספק שיש במשחק קטעים מדהימים יותר מהקטע שנחשף. אני סקרן לדעת כיצד הצוות של TLoU השפיע על הסדרה. אם הם זרקו לפח את כל מה שאיימי המוכשרת עשתה, כנראה יש להם ביטחון רב מאוד במה שהם רוצים לעשות. זה מעיד גם על מוטיבציה אדירה וזה מסקרן מאוד :)
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 23 אוקטובר 2015, 06:00

גם פרק מרדף הטנק מעולה. כשאני חושב שראיתי את הטוב ביותר, בא עוד קטע מדהים. המשחק מעוצב נהדר. זכרתי שהוא מצוין, לא זכרתי שהוא מדהים :)

יש במשחקי הסדרה לא מעט נסייה וטעייה. צריך למות כדי להבין כיצד לא למות (בפרט במשחק הראשון, ובמשחק השני חל שיפור). אחת הבעיות בה.

ודי מציק שהאויבים חותרים למגע. אי־אפשר לנהל אתם קרב פיזי תוך כדי שיורים עליך מרחוק. אני מניח שזה תוכנן כך כדי להצדיק את מערכת הקרבות הפיזיים. צריך פשוט לסגת כשמצב כזה קורה.

וה־AI לא מושלם :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 23 אוקטובר 2015, 09:11

DrKeo כתב:המטוס, זה הקטע הכי טוב בסדרה לדעתי :)

אתה מדבר שטויות :x

ורונן, אמרתי לך שזה משחק אדיר, משום מה הפחתת ממנו כאילו אם הוא "משחק פופקורן" הוא לא יכול להיות מדהים.

בקשר ל U4, כן יהיה עוד קטע גדול שניים אבל לא חושב שבסקאלה שהראו שם, זה המוווון עבודה מה שהם עשו בקטע של המרדף ג'יפים, הם גם אמרו שזה אחד הקטעים הגדולים שבמשחק ושהם עבדו עליו המון, אל תצפה לקבל הרבה רגעים ברמת סקייל כזו, זה מזכיר לי ב GOW3 את הפתיחה שנראה לי חצי מסכום הפיתוח הלך על ה 40 דקות האלו :)

ואני לא חושב שהם זרקו את כל מה שהצוות הקודם עשה, הם פשוט פיקסו את הפרויקט לפי מה שנשמע, במצב הקודם שלו המפות היו ממש ענקיות, כמעט עולם פתוח, לדבריהם זה הרגיש שאין פוקוס לעיצוב שלבים ולמשחק, אני בטוח שחלק מהמכניקות והרעיונות הטובים נשארו אבל לא נדע עד שמישהו יספר מה הלך שם.

ולא זכור לי ניסוי וטעייה באנצ'רטד, אם משחקים על נורמל זה די פשוט וברור מה צריך לעשות וגם במקרה הכי גרוע (נגיד אם פתאום בא אויב עם משגר טילים או משהו) לא מתים מיידית כמו ברמות גבוהות יותר אז אפשר לתקן באותו הרגע.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 23 אוקטובר 2015, 21:08

bling כתב:ורונן, אמרתי לך שזה משחק אדיר, משום מה הפחתת ממנו כאילו אם הוא "משחק פופקורן" הוא לא יכול להיות מדהים.

מתי הפחתי ממנו?

אני זוכר שגם השלישי מצוין, חוץ מאשר כמה קטעים מיותרים.

בקשר ל U4, כן יהיה עוד קטע גדול שניים אבל לא חושב שבסקאלה שהראו שם, זה המוווון עבודה מה שהם עשו בקטע של המרדף ג'יפים, הם גם אמרו שזה אחד הקטעים הגדולים שבמשחק ושהם עבדו עליו המון, אל תצפה לקבל הרבה רגעים ברמת סקייל כזו, זה מזכיר לי ב GOW3 את הפתיחה שנראה לי חצי מסכום הפיתוח הלך על ה 40 דקות האלו :)

ודאי שזה אחד הקטעים הגדולים. לאו דווקא הגדול ביותר, וההצהרה שלהם לא רומזת למספרם ("אחד הקטעים הגדולים", לא "אחד הקטעים היחידים"). אני מצפה לרכבת הרים משוגעת במהלך כל המשחק :)

ואני לא חושב שהם זרקו את כל מה שהצוות הקודם עשה, הם פשוט פיקסו את הפרויקט לפי מה שנשמע, במצב הקודם שלו המפות היו ממש ענקיות, כמעט עולם פתוח, לדבריהם זה הרגיש שאין פוקוס לעיצוב שלבים ולמשחק, אני בטוח שחלק מהמכניקות והרעיונות הטובים נשארו אבל לא נדע עד שמישהו יספר מה הלך שם.

נטען שהם זרקו הכול לפח, במילים האלה. אולי זו הגזמה, אך אם הם באמת ביטלו מפות ענקיות, כמעט עולם פתוח, אז כן, זה נראה מספיק חומר לזרוק לפח. זה נראה לי כמו הכול.

אם זה נכון שלדעתם לא היה פוקוס, אז אני שמח שהשתלטו עליו. אני לא רוצה אנצ'רטד בעולם פתוח. זה היה נותן עוד סיבה לנדב להתלונן, ובצדק :)

קצת מוזר לי שהם באו והשתלטו על הפרויקט. זה בהובלת מנכ"ל החברה?

ולא זכור לי ניסוי וטעייה באנצ'רטד, אם משחקים על נורמל זה די פשוט וברור מה צריך לעשות וגם במקרה הכי גרוע (נגיד אם פתאום בא אויב עם משגר טילים או משהו) לא מתים מיידית כמו ברמות גבוהות יותר אז אפשר לתקן באותו הרגע.

יש לא מעט נסייה וטעייה. בפרט בראשון, בו דרייק הנתלה מושיט יד גם אם לא היה לו היכן להיאחז, אף שחשבת שאפשר להיאחז היכן שהתכוונת לקפוץ אליו. וזו לא הדוגמה היחידה. אני חושב שזו ביקורת ידועה על המשחק. לא רק אני טוען זאת.

הנה עוד בעיה בסדרה, לפחות בשני המשחקים הראשונים: היצורים החייתיים מתסכלת. אם זה טוב לעלילה, אז לפחות לא לעשות אותם מתסכלים כך, כי המערכת לא בנויה לכך. הם תזזיתיים מאוד ואין דרך הוגנת להתחמק מהם תמיד, או לפגוע בהם. והם באים בצרורות ונצמדים אל הדמות.

ברמת קושי נורמלית אני מת משתי פגיעות. מה יקרה ברמה הקשה? לא כיף להילחם בהם. כל הכיף בסדרה זה להסתתר ולירות בעיתוי הנכון. זה לא דוּם!

במשחק השני היצורים בכלל קשים מאוד להריגה, אם זה בכלל אפשרי. אני יורה, בורח, ומקווה שאיזה סרטון יורץ ויפסיק את האימה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוקטובר 2015, 10:57

תהית אז למה KEO חושב שהוא אחד מהמשחקים הטובים של הדור הקודם, לא משנה.

לפי הניסוח שלהם, אולי יהיה עוד קטע שניים בסקאלה כזו, אל תצפה פשוט שאנצ'רטד 4 יהיה מפוצץ בכאלו, זה עניין של תקציב.

וכמובן שהם השתלטו על הפרויקט בהובלת מנכ"ל החברה, זה לא שניל וברוס יכולים ככה לבוא לפרויקטים אחרים ולהעיף אנשים כרצונם, המנכ"ל של נוטי דוג (יותר נכון מנכל"ים, אם אני לא טועה מדובר בשני חבר'ה שמנהלים את החברה, בעבר הם היו חלק מצוות הפיתוח) לא היה מרוצה מהפיתוח ומההתקדמות של הפרויקט והוא פשוט החליף את ראשי הצוות, אמי התפטרה כי היא לא היתה מוכנה שינחיתו מישהו מעליה, כנ"ל הבמאי שהיה לצידה (מי שגם ביים את אנצ'רטד 3) לא חושב שהיתה כוונה לפטר אותה אבל אני משער שלקחו תסריט שזה יקרה.

בקשר לניסוי וטעייה, אני מסכים שיש קטעים שלא ברור בדיוק לאן צריך לקפוץ ואז אפשר להתבלבל וליפול, קורה, אבל בתכל'ס הפלטפורמה די פשוטה וברגע שקולטים את הראש של המשחק אין ממש בעיה, אז יכול להיות שפה ושם יקרו פאדיחות אבל לא הייתי מגדיר את זה כ"הרבה ניסוי וטעייה", זה לא חלק רציני מעיצוב המשחק ולרוב אין ממש בעיה, אני לפחות לא זוכר שהתקשיתי מהבחינה הזו, אם אתה רוצה דוגמא מובהקת לניסוי וטעייה תנסה לשחק LIMBO :)

ומה הבעיה להתמודד עם היצורים, באנצ'רטד הראשון אתה עושה RUN N' GUN בלי לכוון, אין לך מה לעצור, זה די פשוט (רק טיפה אולי מלחיץ בגלל השינוי אווירה הזה), בשני זה באמת יותר מאתגר, תשמש ברובה חץ וקשת (אם אני זוכר נכון) והם מתים בירייה אבל גם שם תנסה לזוז הרבה כשהם מתקרבים.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 24 אוקטובר 2015, 19:06

bling כתב:תהית אז למה KEO חושב שהוא אחד מהמשחקים הטובים של הדור הקודם, לא משנה.

יכול להיות. עכשיו זה ברור לי יותר. אף שיש בו גם קטעים מתסכלים שהיה אפשר לעשות אחרת.

דרך אגב, זה המשחק המצחיק ביותר ששיחקתי בו, לצד GTAV. באמת קורע.

לפי הניסוח שלהם, אולי יהיה עוד קטע שניים בסקאלה כזו, אל תצפה פשוט שאנצ'רטד 4 יהיה מפוצץ בכאלו, זה עניין של תקציב.

תראה, קטע המטוס במשחק השלישי נחשב על ידי נדב לקטע הטוב ביותר בסדרה, והוא קטע קטנטן. לא צריך לעשות קטעים ארוכים ועתירי תקציב כדי להרשים. מבחינת אורכו של הקטע של אנצ'רטד 4 ומורכבותו, ברור שזה קטע עתיר תקציב.

ואתה דואג לתקציבו? סמוך על סוני שתקצה לו את הסכום שצריך. זה אנצ'רטד. לא בכדי הוא נדחה. ועוד הסכימו להחמיץ את תקופת החגים, נדרש אומץ רב לכך וזה אומר דבר אחד או שניים על מחויבותם לאיכות. הם הסבירו את הדחייה גם בסוף האפי שהם מייעדים לו. לא נראה לי שיש להם בעיות תקציב :)

וכמובן שהם השתלטו על הפרויקט בהובלת מנכ"ל החברה, זה לא שניל וברוס יכולים ככה לבוא לפרויקטים אחרים ולהעיף אנשים כרצונם, המנכ"ל של נוטי דוג (יותר נכון מנכל"ים, אם אני לא טועה מדובר בשני חבר'ה שמנהלים את החברה, בעבר הם היו חלק מצוות הפיתוח) לא היה מרוצה מהפיתוח ומההתקדמות של הפרויקט והוא פשוט החליף את ראשי הצוות, אמי התפטרה כי היא לא היתה מוכנה שינחיתו מישהו מעליה, כנ"ל הבמאי שהיה לצידה (מי שגם ביים את אנצ'רטד 3) לא חושב שהיתה כוונה לפטר אותה אבל אני משער שלקחו תסריט שזה יקרה.

המנכ"ל לא היה מרוצה? איך זה יכול להיות? זאת איימי הגאונה! נו, גם גאונים נופלים. אני מקווה שהבנתם את העוקצנות :)

ואני לא ממש מזלזל בה, אני במקום סוני הייתי מציע לה להיות בכירה בחברת בת אחרת של סוני, אך כנראה שזה לא היה מעשי.

בקשר לניסוי וטעייה, אני מסכים שיש קטעים שלא ברור בדיוק לאן צריך לקפוץ ואז אפשר להתבלבל וליפול, קורה, אבל בתכל'ס הפלטפורמה די פשוטה וברגע שקולטים את הראש של המשחק אין ממש בעיה, אז יכול להיות שפה ושם יקרו פאדיחות אבל לא הייתי מגדיר את זה כ"הרבה ניסוי וטעייה", זה לא חלק רציני מעיצוב המשחק ולרוב אין ממש בעיה, אני לפחות לא זוכר שהתקשיתי מהבחינה הזו, אם אתה רוצה דוגמא מובהקת לניסוי וטעייה תנסה לשחק LIMBO :)

יש המון קטעים כאלה ואין דרך לדעת אלא אם אתה עושה טעות. יש גם קרבות שצריך לדעת איזו גישה לאמץ בהם כדי להצליח אותם. אתה תמות כמה פעמים עד שתבין, זה נכון גם למשחק השני.

ומה הבעיה להתמודד עם היצורים, באנצ'רטד הראשון אתה עושה RUN N' GUN בלי לכוון, אין לך מה לעצור, זה די פשוט (רק טיפה אולי מלחיץ בגלל השינוי אווירה הזה), בשני זה באמת יותר מאתגר, תשמש ברובה חץ וקשת (אם אני זוכר נכון) והם מתים בירייה אבל גם שם תנסה לזוז הרבה כשהם מתקרבים.

נראה לי שדווקא בשני זה פשוט יותר :)

RUN N' GUN? דרייק יכוון אוטומטית לעברם גם אם הם בגבו? אל תשכח שהוא די קצר בקליעים, אין פריבילגיה לבזבז קליעים ב־RUN N' GUN, אלא אם כן הוא מכוון אוטומטית לעברם.

סיימתי קודם את המשחק השני. באמת מופלא. עשוי כל כך טוב ומרשים, לכן הבעיות שבו נסלחות.

עכשיו אתפנה למשחק השלישי. נראה איך הוא ביחס לשני.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 24 אוקטובר 2015, 19:11

דרך אגב, פניתי לבחור ששלח לי את אוסף אנצ'רטד בלא תשלום, תהיתי בכמה ימכור לי את Until Dawn. הוא ענה שישיג לי אותו בשבוע הבא ושלא אדאג למחיר. מעניין מה זה אומר :)

עדכון אנצ'רטד 3: וואו, הוא מתחיל מרשים. סצנת המכות הטובה ביותר בסדרה, והפרק הראשון מסתיים בקטע מפתיע מאוד. גם הפרקים אחר כך מעניינים מאוד, מוסברים בהם כמה דברים מעניינים. המשחק נראה יותר סינמטי מקודמיו בזכות אנימציות ומשחקי מצלמה משופרים. גם הגרפיקה יציבה ויפה יותר.

המשחק ל־PS3 נהנה ממוצע 91 לאחר 72 ביקורות. זה אמנם לא 96 שקיבל קודמו, אך משובח בכל זאת! אני לא יודע למה 'יורדים' עליו.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 25 אוקטובר 2015, 10:17

אנצ'רטד 3 מלוטש ומשופר יותר מהשני בכל מובן: הגרפיקה, האנימציות, הקרבות הפיזיים, ההתגנבות, ה־Set Pieces, ואפילו החידות מעולות! אינני מבין מה מקור הביקורת. אולי כי הוא זורם שונה מעט. זה לא דבר טוב פחות, זה פשוט שונה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2015, 10:28

רונן אני מבין את העוקצנות (קצת קשה לפספס) אבל גם אנשים גאונים לא מסתדרים במקומות העבודה שלהם, יש בכלל ספק שקוג'ימה בין האנשים הכי תותחים בתעשייה? נו ועדיין "איך קונאמי מוותרת עליו!? הרי הוא גאון!!" אפשר לאמר גם בלעג, זה לא באמת מערער על היכולות שלו.

אני באמת לא זוכר הרבה קטעים של ניסוי וטעייה, זוכר כמה נפילות מטופשות שהיה לי, אבל זה בגדר סטנדרט, ניסוי וטעייה זה קצת יותר קיצוני מזה, הקרבות היו לי לרוב די פשוטים, היו כמה קטעים בסוף שהיו מתישים וסוג של ספאם, אז אולי בניסיון השלישי ידעתי יותר טוב איך להגיב אבל זה לא כזה ניסוי טעייה זה פשוט קטע קצת מאתגר ומתיש שהיה צריך כמה ניסיונות לעבור, זה גם די סטנדרטי למרות שכמובן הייתי מעדיף שיעיפו קטעים כאלו.

ב RUN N GUN הוא יורה ישר, פשוט תרוץ לעברם, אתה לא קצר בכדורים, זה פאקינג אנצ'רטד :)

בקשר למשחק השלישי, קודם כל העלילה שלו מפוקששת כמעט לגמרי, דמויות שם לא מפותחות בשיט, זורקים משפט דרמטי ולא קורה איתו כלום, המשחק יותר יומרני מ 2 אבל לא מספק קבלות ליומרנות הזאת, עדיף שיהיה קליל ומטופש במקרה הזה מאשר שמנסה לצאת "עמוק" ויוצא שטחי.

ואני חושב גם שמבחינת משחק יש לא מעט קטעים חלשים, אבל בעיקר אין קפיצה בכלל מהקודם אלא אפילו רגרסיה, זה לא שהממוצע שלו רע, אבל כמשחק שבא אחרי שנתיים לקבל המשך די סטנדרטי עם עלילה גרועה זה יחסית מאכזב, כמשחק בפני עצמו ברור שהוא בסדר גמור, אבל מצפים יותר מהמשך.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 25 אוקטובר 2015, 13:22

bling כתב:רונן אני מבין את העוקצנות (קצת קשה לפספס) אבל גם אנשים גאונים לא מסתדרים במקומות העבודה שלהם, יש בכלל ספק שקוג'ימה בין האנשים הכי תותחים בתעשייה? נו ועדיין "איך קונאמי מוותרת עליו!? הרי הוא גאון!!" אפשר לאמר גם בלעג, זה לא באמת מערער על היכולות שלו.

אבל מדובר בשני מקרים שונים. קונאמי די זונחת בהדרגה את הקונסולות, היא משנה מיקוד, לכן קוג'ימה נעשה רלוונטי פחות לחברה, זה לא כי הוא פישל. במקרה של אנצ'רטד 4, מנכ"ל החברה, ועוד דמויות מפתח בחברה, הם לא אהבו את הכיוון הלא ממוקד של המשחק, אז השתלטו על הפרויקט. זה לא שקוג'ימה פיתח דבר והייתה מחלוקת על איכותו שגרמה לזרוק אותו לפח.

ואל תבינו לא נכון: אינני מפחית מאיימי, אני רק אומר שהיה להם מספיק ביטחון עצמי כדי לבטל את הדברים שעשתה, על אף הרקורד שלה. זו לא אפשרות מופרכת שהצדק עם החבר'ה שלא אהבו את הכיוון שהיה לאנצ'רטד 4, הרי אתם בעצמכם טוענים שהמשחק השלישי התפקשש. מעניין אם משחק מלחמת הכוכבים שלה יהיה משחק מלחמת הכוכבים הראשון שאקנה מזה זמן רב :)

אני באמת לא זוכר הרבה קטעים של ניסוי וטעייה...

שחק בו שוב. הסברתי את טענתי.

ב RUN N GUN הוא יורה ישר, פשוט תרוץ לעברם, אתה לא קצר בכדורים, זה פאקינג אנצ'רטד :)

בטח שהוא קצר. כל רגע נדרש לטעון או למצוא מחסניות. היו מקרים שנאלצתי לרוץ לתוך האש כדי למצוא מחסניות זרוקות כי לי נגמר. עכשיו, לך תמצא מחסניות בקטעים של היצורים האלה, הם לא משאירים אותן.

בקשר למשחק השלישי, קודם כל העלילה שלו מפוקששת כמעט לגמרי, דמויות שם לא מפותחות בשיט, זורקים משפט דרמטי ולא קורה איתו כלום, המשחק יותר יומרני מ 2 אבל לא מספק קבלות ליומרנות הזאת, עדיף שיהיה קליל ומטופש במקרה הזה מאשר שמנסה לצאת "עמוק" ויוצא שטחי.

בינתיים העלילה שבו לא נראית לי הזויה יותר מעלילות של המשחקים הקודמים בסדרה. ויש בה הפתעות והתייחסות לדברים מעניינים שלא היו בקודמים, כמו כיצד נית'ן וסליבן הכירו, מהי אותה טבעת שנית'ן נושא אותה כל הזמן סביב צווארו וכיצד השיג אותה, ועוד.

והחידות הרבה יותר טובות ומעניינות. גם אופן פיתוח הדמויות לא נראה לי שונה. יש לך דוגמה מעשית?

ואני חושב גם שמבחינת משחק יש לא מעט קטעים חלשים, אבל בעיקר אין קפיצה בכלל מהקודם אלא אפילו רגרסיה, זה לא שהממוצע שלו רע, אבל כמשחק שבא אחרי שנתיים לקבל המשך די סטנדרטי עם עלילה גרועה זה יחסית מאכזב, כמשחק בפני עצמו ברור שהוא בסדר גמור, אבל מצפים יותר מהמשך.

ממוצע 91 הוא הרבה יותר מ"בסדר גמור" :)

אז אולי העלילה מפוקששת, אזרום עם הטענה הזאת, אך המשחקיות אינה נחשבת? הוא עושה שם כמה דברים טובים יותר בבירור.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2015, 13:50

רונן, קונאמי הודיעה שהיא ממשיכה עם AAA וגם עם MGS, ברור שהם בטח יעשו פרויקטים הרבה יותר זולים, אבל יכול להיות שמבחינתם MGS5 למשל הוא פרויקט מנופח ובזבזני וקוג'ימה לא ניהל אותו נכון, האם זה מערער את זה שהוא מוכשר? לא חסרות סיבות לסכסוכים במקום העבודה והן לא תמיד מעידות על כישרון העובד.

הבנתי את טענתך בקשר לניסוי וטעייה ואין לי צורך לשחק שוב, אני זוכר את המשחקים ועשיתי ב U2 פלטניום, לי אישית לא היה אלמנט כזה בצורה בולטת.

גם בקשר ל RUN N GUN, לא נתקלתי בבעיות תחמושת, "לקפוץ בחזרה לאש" מי ישמע כאילו זה קרב מולטי פלייר ב COD שאתה מת שם כמו זבוב, יש לך חיים נטענים ולא מעט קאבר, על רמת CRUSHING לא הרגשתי בחיים מחסור בכדורים אז איך בדיוק בנורמל אתה מסתבך.

לא אמרתי שהבעיה בעלילה זה שהיא הזויה, אמרתי שהיא מפוקששת, יומרנית ללא כיסוי, תשחק ותראה, הרעה דמויית הלן מירן היתה נראית עם פוטנציאל אדיר ובסוף היא דמות יותר שטוחה מלאזרוביץ' ב 2, ותסביר לי גם למה דרייק רמאי לדבריה (גנב את השם וכו'), משהו שהיא זרקה וגם לא זכה לפיתוח, שלא לדבר על קאטר שובר רגל ונעלם מהמשחק (אחת הדמויות הטובות שם) או דרייק מחפש את סאלי כדי לא למצוא כלום ובסוף נשטף לחוף לאליינה (כמה נוח), כל העלילה שם חסרת הקשר ורצף הגיוני וזה מאוד ברור שכתבו אותה סביב SET PIECES, זאת אומרת היה להם גיימפליי והם ניסו להדביק בכח סביבו עלילה.

עכשיו, יכול להיות שזו גם דרך העבודה ב 2, אבל שם הם הצליחו להסתיר את זה טוב יותר, ב 3 זה ממש ברור עד כמה הכל שם נכתב סביב גיימפליי שהיה מוכן מראש גם אם ההקשר הכי קלוש (עוד דוגמא, הסגן של הלן מירן שרודף את דרייק וחבורתו לאורך כל המשחק ומתואר כמיני סופרמן, פתאום יש קטע מרדף לא קשור בעליל שאתה עושה אחריו ברחבי העיר העתיקה בתימן, זה לא קשור עלילתית בגרוש וזה היה ברור שהם פשוט יצרו גיימפליי של קטע מרדף והם חיפשו על מי להדביק את זה שיהיה הכי סביר, דברים כאלו הרבה יותר ברורים ב 3 מ 2)

המשחקיות בסדר גמור אבל היא לא מציעה קפיצה מ 2, ניסו לפתח את מערכת המילי אבל בוא נגיד שלא יצא להם בדיוק באטמן, המשחק לא עבר אבולוציה בשיט (בניגוד למה שרואים מ U4) והוא פשוט המשכון נורא סטנדרטי עם אפילו קטעים יותר מתישים בגיימפליי מ 2 (זכורים לי יותר גלי אויבים בלתי נגמרים מול סופר משוריינים שסופגים כדורים כמו ספוג ב 3 לעומת השני) ופייסינג פחות מוצלח באופן כללי כולל סוף מועתק אחד לאחד, הרגיש קצת חסר מעוף ביחס לציפיות.

אולי כשאתה משחק בו אחרי ציפיות להמשך לאחד ממשחקי הדור אחרי שנתיים של המתנה אתה מבין יותר טוב למה זה מאכזב מאשר כשאתה משחק את כל הסדרה ברצף.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 25 אוקטובר 2015, 13:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2015, 13:59

לא יודע מה הויכוחים האלה וכל המלים המיותרות, זה די פשוט :)
אנצ'רטד הראשון היה מצויין, אבל השני היה בערך פי 50 יותר טוב מכל בחינה שהיא... אנצ'רטד 3 במקרה הטוב היה מעט יותר טוב בכמה אלמנטים, מעט פחות באחרים, אבל סה"כ - אותה רמה.
ולכן - מאכזב.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 25 אוקטובר 2015, 15:46

bling כתב:רונן, קונאמי הודיעה שהיא ממשיכה עם AAA וגם עם MGS, ברור שהם בטח יעשו פרויקטים הרבה יותר זולים, אבל יכול להיות שמבחינתם MGS5 למשל הוא פרויקט מנופח ובזבזני וקוג'ימה לא ניהל אותו נכון, האם זה מערער את זה שהוא מוכשר? לא חסרות סיבות לסכסוכים במקום העבודה והן לא תמיד מעידות על כישרון העובד.

נניח שזה נכון, אך מה הקשר בין דבריי על כישרון לבין דבריך על יכולות ניהול? אמרתי שלא יכולים להיות סכסוכי עבודה? מה הקשר בכלל.

בסך הכול ציינתי שאיימי נדחקה הצדה על רקע חוסר אמון בכיוון שנתנה למשחק. מה הקשר בין זה לבין הסכסוך בין קונאמי לבין קוג'ימה? יש ספק ש־MGSV הוא מדהים? כתבתי את ההערה הזאת גם כי לצוות הזה יש מספיק ביטחון לומר לאיימי 'לא'.

הבנתי את טענתך בקשר לניסוי וטעייה ואין לי צורך לשחק שוב, אני זוכר את המשחקים ועשיתי ב U2 פלטניום, לי אישית לא היה אלמנט כזה בצורה בולטת.

גם בקשר ל RUN N GUN, לא נתקלתי בבעיות תחמושת, "לקפוץ בחזרה לאש" מי ישמע כאילו זה קרב מולטי פלייר ב COD שאתה מת שם כמו זבוב, יש לך חיים נטענים ולא מעט קאבר, על רמת CRUSHING לא הרגשתי בחיים מחסור בכדורים אז איך בדיוק בנורמל אתה מסתבך.

ובכל זאת, אצלי הזיכרון טרי יותר. הדברים שציינתי היו מספיק בולטים כדי שאציין אותם. היו מספיק מקומות שחשבתי שאפשר לקפוץ אליהם וזה לא כך (אני לא מטומטם, גם חבר צפה אתי בקטעים אלו ולא צפה זאת מראש. בשלישי זה לא כך, אז כנראה שאני לא משוגע), או היו קרבות שבהם רק לאחר כמה פסילות יכולתי לגבש אסטרטגיה כי זה מאוד תלוי בכל מיני נעלמים.

הסדרה לא נחשבת קשה במיוחד, אך נפסלתי יותר מדי מדברים מיותרים. יותר מאשר אני נפסל במשחקים אחרים.

לא אמרתי שהבעיה בעלילה זה שהיא הזויה, אמרתי שהיא מפוקששת, יומרנית ללא כיסוי, תשחק ותראה, הרעה דמויית הלן מירן היתה נראית עם פוטנציאל אדיר ובסוף היא דמות יותר שטוחה מלאזרוביץ' ב 2, ותסביר לי גם למה דרייק רמאי לדבריה (גנב את השם וכו'), משהו שהיא זרקה וגם לא זכה לפיתוח, שלא לדבר על קאטר שובר רגל ונעלם מהמשחק (אחת הדמויות הטובות שם) או דרייק מחפש את סאלי כדי לא למצוא כלום ובסוף נשטף לחוף לאליינה (כמה נוח), כל העלילה שם חסרת הקשר ורצף הגיוני וזה מאוד ברור שכתבו אותה סביב SET PIECES, זאת אומרת היה להם גיימפליי והם ניסו להדביק בכח סביבו עלילה.

הטענות לא ממש ברורות לי. למשל, לפעמים כשהכותב מרגיש שכבר אין צורך בדמות מסוימת, הוא פשוט הורג אותה. כאן החליט לשבור לה רגל.

והאנטגוניסט אמרה לדרייק שהוא רמאי? אז? לזארוביץ' טען שדרייק אינו שונה ממנו. האומנם? אולי הוא צריך להאכיל אותנו בכפית ולהסביר לנו בצורה "רציונלית" את דבריו? הוא פושע. זה יהיה חור בעלילה אם הם יהיו הגיוניים. גם דאעש והפלסטינים 'זורקים' כל מיני טענות. אז טוענים :)

עכשיו, יכול להיות שזו גם דרך העבודה ב 2, אבל שם הם הצליחו להסתיר את זה טוב יותר, ב 3 זה ממש ברור עד כמה הכל שם נכתב סביב גיימפליי שהיה מוכן מראש גם אם ההקשר הכי קלוש.

אני לא חושב, בהחלט נראה שהיה להם מה לספר: הטבעת של דרייק, ההיכרות עם סאלי. המשחק כנראה לא מושלם, אבל בוא אגלה לך סוד: אף אחד מהמשחקים בסדרה אינו מושלם. המשחק השלישי אולי פחות טוב עלילתית מקודמו, אבל היה מלוטש הרבה יותר מקודמיו בהיבטים אחרים.

למשל, אין מציק כמו לעשות קטעי התגנבות כשעיני האויבים בדיוק עלינו או על גופות של חבריהם, והם אינם מבחינים בכך, כפי שהיה במשחק השני. זה בעייתי יותר. את זה שום עלילה לא תוכל להסביר. לכן אני טוען שיש היטפלות מוגזמת ולא פרופוציונלית למשחק.

המשחקיות בסדר גמור אבל היא לא מציעה קפיצה מ 2.

דיברתי על קפיצה? דיברתי על ליטוש באופן שלא היה בקודמיו. אל תצפה גם לקפיצה במשחק הרביעי. גם לא צריכה להיות קפיצה. כל מה שמצופה זה לרמת איכות גבוהה יותר.

והוא פשוט המשכון נורא סטנדרטי עם אפילו קטעים יותר מתישים בגיימפליי מ 2 (זכורים לי יותר גלי אויבים בלתי נגמרים מול סופר משוריינים שסופגים כדורים כמו ספוג ב 3 לעומת השני.

בינתיים לא הגעתי לקטעים מתישים אלו. הוא לא מתיש יותר מקודמו, אפילו פחות. אני נהנה מאוד. אולי בהמשך אדווח אחרת.

ופייסינג פחות מוצלח באופן כללי כולל סוף מועתק אחד לאחד, הרגיש קצת חסר מעוף ביחס לציפיות.

כתבתי שהוא אכן מרגיש זורם קצת אחרת, אך לדעתי זה לא פחות טוב. זה פשוט שונה. הוא עומד יפה בזכות עצמו. אני בשום מקרה לא מרגיש שאני נהנה ממנו פחות, כלומר הוא הצליח מבחינתי. בהיבטים מסוימים אני נהנה ממנו יותר, למשל, החידות הטובות יותר, הקרבות המשופרים וה־set pieces המרשימים יותר.

ואני מסכים בעניין הסוף המועתק מהמשחק השני. זה אכן דומה מדי.

אני גם חושב שהכתיבה במשחק השני מוצלחת יותר, גם יותר מבדרת (אף שגם לשלישי לא חסר), אבל זה באמת 'כסף קטן'.

אולי כשאתה משחק בו אחרי ציפיות להמשך לאחד ממשחקי הדור אחרי שנתיים של המתנה אתה מבין יותר טוב למה זה מאכזב מאשר כשאתה משחק את כל הסדרה ברצף.

התאוריות מיותרות. משחק העומד על ממוצע 91 רומז שאני לא מדמיין דברים. נכון, הוא אולי לא מושלם, אך כך גם לא קודמיו, לכן ההיטפלות אינה מובנת לי.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 25 אוקטובר 2015, 16:11

Laskin כתב:לא יודע מה הויכוחים האלה וכל המלים המיותרות, זה די פשוט :)
אנצ'רטד הראשון היה מצויין, אבל השני היה בערך פי 50 יותר טוב מכל בחינה שהיא... אנצ'רטד 3 במקרה הטוב היה מעט יותר טוב בכמה אלמנטים, מעט פחות באחרים, אבל סה"כ - אותה רמה.
ולכן - מאכזב.

אפשר לראות זאת כך, אך בעוד זה מובן מאליו שהשני יקפיץ את הסדרה קדימה כי היה המון מה לשפר בנוסחה (אנצ'רטד הראשון דל מאוד ביחס לשניהם), פחות מובן מאליו שהשלישי יעשה את אותו הדבר ביחס לשני.

ניגשתי למשחק השלישי בציפיות די נמוכות בגלל אכזבותיהם של אחרים, וגיליתי משחק שהוא הרבה יותר טוב מכפי שגרמו לי לחשוב. יותר טוב מהשני בהיבטים לא מעטים. וכל זאת בלי לטעון שהוא מושלם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2015, 16:23

מה הקשר? אולי איימי גם לא ניהלה את הפרויקט לשביעות רצונם מבחינה תקציבית? אולי היא גם היתה בתקופה קשה והיא בקושי תפקדה בעבודה, אולי דווקא הקונספט שהיא יצרה יכל גם להיות משחק אדיר אבל הם לא האמינו בו? מה זה מה הקשר, אתה מדבר כאילו אתה יודע בדיוק מה קרה שם ומנסה לערער על היכולות שלה על סמך סכסוך שלא באמת אומר לנו משהו.

אם כבר בא לך לקטול אותה אז לך על פרויקטים שהיא השלימה כמו אנצ׳רטד 3 ש... אה אופס אתה מת על המשחק הזה, אז כנראה שאין לך ממש איך לקטול אותה או לערער על היכולות שלה אם ככה, לא ברור לי בכלל מה המטרה שלך בדיון הזה עם ההערות הללו כלפיה מלחתכילה.

אני גם זוכר רגעים מבלבלים כמו שחשבתי שאפשר לקפוץ למקום מסויים והוא היה נראה בגובה סביר בשביל דמות כזו ופתאום הוא מת לי מנפילה של 5 מטר, רק לא חושב שזה מהותי או בולט, היו לי אולי 5 מקרים כאלו כל המשחק, אם מן הסתם התעצבנת נורא כל פעם שזה קרה אז אולי זה נצרב לך יותר, לא יודע, אני מדבר ממה שאני שיחקתי (כאמור, עשיתי בו פלטניום שזה אומר שסיימתי אותו מספר פעמים ובשנים שונות)

היא אמרה לו שהוא גנב את השם שלו ״דרייק״, שהוא לא צאצא של פרנסיס דרייק, היא מכירה אותו מילדות והיא העלתה טענה קשה מאוד שהוא מתחזה ושקרן, זה לא עניין של דיבורים באוויר וזה שוב קטע לא אפוי בסיפור.
דווקא הטענה של לזארוביץ הגיונית, דרייק כביכול כמוהו לא בוחל באמצעים בשביל האוצר הזה והוא גם הורג כמוהו בשביל זה, די מתבקש לאמר את זה מנקודת המבט של הרע.
אבל שמע, אני זוכר את השמיניות שעשית כדי להתכחש לעובדה שבהאבי ריין יש חורים אז ברור לי שאני לא הולך להתווכח איתך על זה שעות, אין לי עניין להרוס לך או משהו, אתה נהנה מהעלילה ולא מרגיש שהיא מודבקת ולא מפותחת? בכיף.

מבחינת התגנבות, לא ראיתי קפיצה ב 3 לעומת השני, בשניהם היא בסיסית להחריד ואי אפשר אפילו לשבור קו ראייה, גם בסט פיסס ממש לא רואה קפיצה גדולה, גראפית הם יפים יותר אבל מה בדיוק קורה שם מבחינת סקייל שמרשים יותר מכאלו ב 2? בלי להכנס איפה הם יותר טובים אני לא רואה שם קפיצה או התפתחות בגיימפליי/ סקייל או כל דבר אחר של הסט פיסס לעומת השני.

החידות אכן טובות יותר, חבל שמתייחסים אליך כמו מפגר ואם אתה מתעכב שלוש שניות סאלי כבר מגלה לך חצי מהן אבל כן, הן עדיפות.

מבחינת גיימפליי של 4 כבר מנה שראינו יש שיפור יפה, הזירות גדולות יותר ובגבהים שונים והן נותנות תחושה של מגרש משחקים, אפשר לתקוף ולהתגנב ולחזור למצב תקיפה ואפילו לדלג לגמרי מעל עימותים, הוסיפו טיפוס וחבל, הסביבות גדולות יותר ומאפשרות לך מספר דרכים להגיע אל המטרה (אפשר נגיד בטיפוס או לבחור דרך צדדית של מערה), הוסיפו מכניקת ג׳יפ (זה לא רק לסט פיסס, יהיה אפשר לנהוג בג׳יפ, לעלות ולרדת ממנו בחופשיות, רכב נשלט בצורה מלאה לכל דבר), גם בסט פיסס ראינו סקאלה ענקית ברמה שלא היתה לפני עם מספר שלבים שונים באותו סט פיסס (מתחיל בעיר בקרב יריות--> עולה על ג׳יפ ובורח מהמשוריין ברחבי העיר--> נגרר בחבל--> קופץ ממכונית למכונית ומשתלט שוב על רכב--> עולה על קטנוע לקטע מסילה בסוף), זה ברמה הרבה יותר דינאמית מבעבר.

מספיק שיפורים ציינתי?

בקשר לממוצע, זה עדיין משחק טוב, רק לא עומד ברמה של קודמו, אישית הייתי מביא לו 85 שכזה ביחס לזמן שיצא :)

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 25 אוקטובר 2015, 16:57

bling כתב:מה הקשר? אולי איימי גם לא ניהלה את הפרויקט לשביעות רצונם מבחינה תקציבית? אולי היא גם היתה בתקופה קשה והיא בקושי תפקדה בעבודה, אולי דווקא הקונספט שהיא יצרה יכל גם להיות משחק אדיר אבל הם לא האמינו בו? מה זה מה הקשר, אתה מדבר כאילו אתה יודע בדיוק מה קרה שם ומנסה לערער על היכולות שלה על סמך סכסוך שלא באמת אומר לנו משהו.

דבר על מה שידוע. לא על מה שלא ידוע. אל תמציא השערות ותאוריות כדי להחיות ויכוח. דובר אך ורק על הכיוון שהיא נתנה למשחק שלא היה לרוחם, אז הזיזו אותה הצדה, על אף גאוניותה. זה הכול.

אם כבר בא לך לקטול אותה אז לך על פרויקטים שהיא השלימה כמו אנצ׳רטד 3 ש... אה אופס אתה מת על המשחק הזה, אז כנראה שאין לך ממש איך לקטול אותה או לערער על היכולות שלה אם ככה, לא ברור לי בכלל מה המטרה שלך בדיון הזה עם ההערות הללו כלפיה מלחתכילה.

אויש, אני לא מערער. הבהרתי זאת כבר כמה פעמים. אף ציינתי שאולי משחק מלחמת הכוכבים הבא שהיא מובילה יהיה משחק מלחמת הכוכבים הראשון שאקנה. לא צריך לסלף ולהתיש. אף אחד מהמשחקים בסדרה אינו מושלם ויש בהם יותר מדי בעיות. בכולם. על אף שאני מת עליהם. אז מה הקשר?

אני גם זוכר רגעים מבלבלים כמו שחשבתי שאפשר לקפוץ למקום מסויים והוא היה נראה בגובה סביר בשביל דמות כזו ופתאום הוא מת לי מנפילה של 5 מטר, רק לא חושב שזה מהותי או בולט, היו לי אולי 5 מקרים כאלו כל המשחק, אם מן הסתם התעצבנת נורא כל פעם שזה קרה אז אולי זה נצרב לך יותר...

אז עכשיו זה כי זה "נצרב"? תאוריות אינן כלי בוויכוח רציני. נפסלתי יותר מדי בגלל שטויות. לא נפסלתי מעט ורק עוצמת ה"צריבה" הייתה חזקה מדי חחח

היא אמרה לו שהוא גנב את השם שלו ״דרייק״, שהוא לא צאצא של פרנסיס דרייק, היא מכירה אותו מילדות והיא העלתה טענה קשה מאוד שהוא מתחזה ושקרן, זה לא עניין של דיבורים באוויר וזה שוב קטע לא אפוי בסיפור.

כי רשע יגיד הכול כדי לדכא את יריביו וכדי להשיג את מטרותיו.

ואם הטענה הזאת היא לא מקרית, אני מניח שאיימי לא כל כך מטומטמת, בלשון המעטה, כדי להשתמש בה בלי להסביר אותה (אה, אופס, אתה מת עליה!). אם זה אכן לא מקרי אז אולי תהיה התייחסות לכך במשחק הרביעי.

היי, במשחקים הראשונים לא הסבירו את הטבעת ואיך דרייק הכיר את סליבן, וזה הוסבר בשלישי. האם טענת לחור בעלילה?

אני זוכר את השמיניות שעשית כדי להתכחש לעובדה שבהאבי ריין יש חורים אז ברור לי שאני לא הולך להתווכח איתך על זה שעות, אין לי עניין להרוס לך או משהו, אתה נהנה מהעלילה ולא מרגיש שהיא מודבקת ולא מפותחת? בכיף.

בעניין HR יש דברים שהסכמתי עליהם ויש דברים שלא הסכמתי עליהם.

מבחינת התגנבות, לא ראיתי קפיצה ב 3 לעומת השני, בשניהם היא בסיסית להחריד ואי אפשר אפילו לשבור קו ראייה, גם בסט פיסס ממש לא רואה קפיצה גדולה, גראפית הם יפים יותר אבל מה בדיוק קורה שם מבחינת סקייל שמרשים יותר מכאלו ב 2? בלי להכנס איפה הם יותר טובים אני לא רואה שם קפיצה או התפתחות בגיימפליי/ סקייל או כל דבר אחר של הסט פיסס לעומת השני.

זה לא MGS, לא מצופה שיהיה בעל מערכת התגנבות מפותחת, אך זה לא אומר שהיא צריכה להיות עלובה כמו בשני. גם כאן אתה מתעקש לא להבין מה כותבים לך. לא צריך להיות משחק התגנבות כדי שהאויבים יראו אותך, או את חבריהם המתים, כשאתם מולם. מה הקשר בכלל.

החידות אכן טובות יותר, חבל שמתייחסים אליך כמו מפגר ואם אתה מתעכב שלוש שניות סאלי כבר מגלה לך חצי מהן אבל כן, הן עדיפות.

אני דווקא אוהב זאת כך כי המשחק צריך לזרום. אם נתקעים אז סאלי רומז לדברים בסביבה שהם חלק מפתרון החידה. הוא לא מגלה את הפתרון! לא צריך להגזים ולהטעות (טענת שאתה זוכר אותם היטב, לא?). גם עניין ה"שלוש שניות" זאת הגזמה פרועה.

אה, ותתלונן גם על המצלמה שמכוונת ליעד על ידי לחיצה ב-D-PAD העליון כל פעם כשנתקעים במשחק (זו לא המצאה של נוטי דוג, היא מיושמת במשחקים רבים). ממש 'עלבון' לאינטליגנצייה. יש אין סוף לתלונות ולהתקטננויות.

מבחינת גיימפליי של 4 כבר מנה שראינו יש שיפור יפה, הזירות גדולות יותר ובגבהים שונים והן נותנות תחושה של מגרש משחקים, אפשר לתקוף ולהתגנב ולחזור למצב תקיפה ואפילו לדלג לגמרי מעל עימותים, הוסיפו טיפוס וחבל, הסביבות גדולות יותר ומאפשרות לך מספר דרכים להגיע אל המטרה (אפשר נגיד בטיפוס או לבחור דרך צדדית של מערה), הוסיפו מכניקת ג׳יפ (זה לא רק לסט פיסס, יהיה אפשר לנהוג בג׳יפ, לעלות ולרדת ממנו בחופשיות, רכב נשלט בצורה מלאה לכל דבר), גם בסט פיסס ראינו סקאלה ענקית ברמה שלא היתה לפני עם מספר שלבים שונים באותו סט פיסס (מתחיל בעיר בקרב יריות--> עולה על ג׳יפ ובורח מהמשוריין ברחבי העיר--> נגרר בחבל--> קופץ ממכונית למכונית ומשתלט שוב על רכב--> עולה על קטנוע לקטע מסילה בסוף), זה ברמה הרבה יותר דינאמית מבעבר.

מספיק שיפורים ציינתי?

מה הקשר לשיפורים? גם בשלישי הוסיפו אלמנטים ושיפורים שלא היו בשני. הוא הרבה יותר מלוטש. כבר נימקתי. ודאי שהסקאלה תהיה גבוהה יותר, הטכנולוגיה חדשה. זה עדיין אותו משחק מגניב בבסיסו.

ואני מתפלא עליך שאתה מציין טיפוס חבל. ממש 'שובר קרקעות'. זה היה גם בקודמים, ובמשחקים רבים אחרים כמו טומב ריידר. גם שאר הדברים שציינת יושמו הרבה קודם לכן במשחקים אחרים חחח

בקשר לממוצע, זה עדיין משחק טוב, רק לא עומד ברמה של קודמו, אישית הייתי מביא לו 85 שכזה ביחס לזמן שיצא :)

ודאי שלא, קודמו מימש באמת את פוטנציאל הסדרה הזאת. היה לו אפקט 'וואו' שלא היה לקודמו, גם לא לשלישי מעצם זה שיצא אחר כך. בדרך כלל המשחק החדשני הראשון בסדרה מקבל את רוב תשומת הלב ונצרב בתודעה בהתאם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2015, 17:30

רונן, כרגיל אתה חסר תקנה, אנחנו לא יודעים למה העיפו אותה, אלו ניל וברוס שהחליטו לפקס ולהקטין את המפות, שציינו שזה לא היה לרוחם, מי יודע מבחינת הניהול הגבוה מה היה שם?

ומה בכלל אתה מנסה לאמר, אתה לעגת להנחה שהיא תותחית כמה הודעות לפני ״הנה העיפו אותה למרות זאת!״ כאילו זה מספר לנו משהו עליה ועל היכולות שלה, אף אחד גם לא אמר שאין עוד תותחים בנוטי דוג ככה שלא ברור מה אתה רוצה, אתה סתם מקשקש בקיצור.

אני העלתי אופציה שאולי נצרב לך, אמרתי גם ״לא יודע״ אחרי, זו השערה, לא קביעה שלי, יכול להיות שבאמת מתת הרבה משטויות, אני לא חוויתי את זה, מה הבעיה, אתה באמת חושב שזה ששיחקת עכשיו אומר שכולם עברו את אותה החוויה ושאני לא זוכר נכון? אז מצטער שאני לא מקבל את זה, זה מה שהיה אצלי.

״רשע יגיד כל דבר כדי לדכא את יריביו״? אתה עוד הפעם הולך למחזות המטופשים של הכחשות האבי ריין, זה ברור שהיא זרקה פצצה לאוויר ודקה אחרי זה עברו הלאה כי למישהו גירד האף או משהו, זה שקוף רצח ואם אתה מסרב להכיר בדברים מובנים מאליהם אז חבל על הזמן.

זה גם לא מקביל לסיפור רקע עם סאלי שפירטו עליו ב 3, מצטער, אני לא הולך להסביר את ההבדלים בין פצצה שנזרקת שמערערת על הדמות כולה לבין סיפורי רקע פיקנטיים, הלוגיקה שלך עושה שמיניות כדי שתוכל להמשיך להתווכח.

בקשר לאיימי, אני דווקא הבעתי לא פעם אכזבה מהסיפור שעשתה באנצ׳רטד 3 ורשמתי זאת גם לחובתה, זה לא מבטל את זה שהיא מוכשרת מאוד גם אם מבחינתי היא פישלה בכמה דברים במשחק אחד שעדיין היה אחלה, אם אתה רוצה מקרה שמערער גדולה אז תראה מה קרה לוורן ספקטור מאז דאוס אקס, במקרה כזה אתה מתחיל לתהות, לא על פאשלה עם משחק אחד שגם סבל מבעיות בפיתוח, אתה בתור מי שאוהב את המשחק בכלל לא ברור מה אתה רוצה.

זה לא MGS וגם לא התגנבות טובה באף אחד מהם, מקסימום אמצעי לפלפל קצת את השלב לפני שכולם יורים עליך, אני לא זוכר הבדלים בסגנון שב 2 הם לא רואים אותך וב 3 הם רואים טוב יותר, תמיד זה היה נראה לי די ישיר, אתה עומד בקו הראיה של אחד מהם- כל הצבא קופץ אוטומטית, אולי אני לא זוכר נכון, אתה יכול להמחיש זאת עם סרטונים?

בקשר לרמזים, זה לא התקטננות, זה לא דומה לחץ שמופיע לי ויש לי אופציה ללחוץ או לא, פה כופים עלי פתרון (וכן הרמזים שלו מגלים לי את החידה, כל אחד והקליטה שלו, אתה רוצה גם להתווכח על אם הרמזים גילו לי או לא?) וזה הורס לי את הכיף בלפתור אותה.

בקשר לשיפורים שהבאתי, עכשיו אתה אומר זו טכנולוגיה, מעניין כי את הגיימפליי התגנבות- ירי שראינו באנצ׳רטד 4 נוטי דוג עשתה בצורה דומה גם ב TLOU, וממתי כל שיפור חייב להיות חדש? העיקר ששיפרו והוסיפו מכניקות חדשות, ומה עם זה שאפשר לבחור בין מספר דרכים להתקדם?
שוב, יש פה צעד קדימה לנוסחה עם 4 (ממה שראינו, יכול להיות המשחק המלא ירגיש גם לרוב כמו המשך בנאלי לא יודע), אנצ׳רטד 3 היה המשך מאוד by the numbers ואפילו היום הוא לא יותר טוב מהשני כשמשחקים אותם אחד אחרי השני, אז לא ברור לך למה זה מאכזב שהוא לא טוב יותר כמשחק שיצא שנתיים אחרי?

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 26 אוקטובר 2015, 15:31

bling כתב:רונן, כרגיל אתה חסר תקנה.

בלינג, שמור על דיון נקי וענייני, אל תתנשא כי זו לא חכמה, אני יכול לטעון זאת כלפיך באותה המידה.

אנחנו לא יודעים למה העיפו אותה, אלו ניל וברוס שהחליטו לפקס ולהקטין את המפות, שציינו שזה לא היה לרוחם, מי יודע מבחינת הניהול הגבוה מה היה שם?

מישהו טען שהעיפו אותה? נטען שהזיזו אותה בגלל סיבות קריאטיביות. היא זו שלא אהבה את המהלך ופרשה מרצונה. זה מה שקראתי. אני לא ממציא. אני רק מתבטא על פי מה שקראתי. הנה מתוך העמוד הראשון שמצאתי:

Turning to Naughty Dog, he went on, “Amy Hennig has creative differences about the direction that UC4 should go in.

מקור

ומה בכלל אתה מנסה לאמר, אתה לעגת להנחה שהיא תותחית כמה הודעות לפני ״הנה העיפו אותה למרות זאת!״ כאילו זה מספר לנו משהו עליה ועל היכולות שלה, אף אחד גם לא אמר שאין עוד תותחים בנוטי דוג ככה שלא ברור מה אתה רוצה, אתה סתם מקשקש בקיצור.

הזיזו אותה מניהול הפרויקט, כן. בדבריי התכוונתי שעל אף כישרונה היא הוזזה, ושככל הנראה יש מוכשרים לא פחות בנוטי דוג, ואז הבאתי את דוגמת TLoU שלטעמי אף מלוטש, מקורי ובוגר יותר (גם ההרחבה שלו מדהימה). ציינתי שיש להם מספיק ביטחון כדי להזיז את הגאון.

גם ציינתי שאני במקום סוני הייתי מעסיק אותה בחברת בת אחרות של סוני, ושמשחק מלחמת הכוכבים הבא שלה יהיה משחק מלחמת הכוכבים הראשון שאקנה מזה זמן רב, אז היכן פה הזלזול וההפחתה? אז אני חסר תקנה? נדרשת מעט הבנה. גם עם גאונים לא תמיד מסכימים. כך גם עם מיאמוטו שעושה שטויות, וכך גם היה עם פרויד. אני האחרון שאחשוב כך אז אינך צריך להסביר לי זאת.

״רשע יגיד כל דבר כדי לדכא את יריביו״? אתה עוד הפעם הולך למחזות המטופשים של הכחשות האבי ריין, זה ברור שהיא זרקה פצצה לאוויר ודקה אחרי זה עברו הלאה כי למישהו גירד האף או משהו, זה שקוף רצח ואם אתה מסרב להכיר בדברים מובנים מאליהם אז חבל על הזמן.

למה לא? יש היבטים בעלילה שלא חייבים להיות מוסברים כעת אלא אחר כך. כשהגיימרים סיימו את אנצ'רטד 1 או את 2, הם התלוננו שסיפור הרקע של נית'ן וסאלי חסר? שאין הסבר לטבעת המסתורית המקשטת את צווארו של דרייק? גם בסדרות טלוויזיה יש כל מיני גריינים (טיזרים) ש'נזרקים לאוויר' ורק בעונות הבאות מוסברים. גורמים לצופה לתהות: "למה הוא התכוון לעזאזל?" זאת המטרה, ליצור עניין לבאות.

ואולי זה פשוט כי היא משוגעת ורעה. סתם אפשרות לא בלתי סבירה.

זה גם לא מקביל לסיפור רקע עם סאלי שפירטו עליו ב 3, מצטער, אני לא הולך להסביר את ההבדלים בין פצצה שנזרקת שמערערת על הדמות כולה לבין סיפורי רקע פיקנטיים, הלוגיקה שלך עושה שמיניות כדי שתוכל להמשיך להתווכח.

אז איימי ממש פישלה, אה? לא מתאים לה :)

בקשר לאיימי, אני דווקא הבעתי לא פעם אכזבה מהסיפור שעשתה באנצ׳רטד 3 ורשמתי זאת גם לחובתה, זה לא מבטל את זה שהיא מוכשרת מאוד גם אם מבחינתי היא פישלה בכמה דברים במשחק אחד שעדיין היה אחלה...

ודאי שזה לא מבטל את כישרונה. והמשחק הוא יותר מאחלה לטעמי. אני גם לא טענתי אחרת. אני לא מבין למה קפצת.

זה לא MGS וגם לא התגנבות טובה באף אחד מהם, מקסימום אמצעי לפלפל קצת את השלב לפני שכולם יורים עליך, אני לא זוכר הבדלים בסגנון שב 2 הם לא רואים אותך וב 3 הם רואים טוב יותר, תמיד זה היה נראה לי די ישיר, אתה עומד בקו הראיה של אחד מהם- כל הצבא קופץ אוטומטית, אולי אני לא זוכר נכון, אתה יכול להמחיש זאת עם סרטונים?

אתה אכן לא זוכר טוב. לא זוכר כמעט שום דבר ממה שהתווכחת אתי עליו פה.

בערך בתחילת המשחק יש אויב שנשען על דפנות של מזרקה. ניית'ן יכול ללכת בכיפוף סביבה. הוא יכול ממש להגיע עד לאויב שנשען, להיצמד לרגליו, והוא אפילו לא יבחין בך (אגב, גם לבצע מהלך התגנבות אי־אפשר בנקודה הזאת, כל המערכת הרגישה מאוד לא אפויה). זמן קצר אחר כך אנחנו הורגים שני אויבים כשבפלטפורמה קרובה וגבוהה יותר שני אויבים מפטרלים, ועיניהם ממש מול חבריהם השרועים על הרצפה. זה נראה מאוד מוזר ותמוה. אלה דוגמות מעטות.

בקשר לרמזים, זה לא התקטננות, זה לא דומה לחץ שמופיע לי ויש לי אופציה ללחוץ או לא, פה כופים עלי פתרון (וכן הרמזים שלו מגלים לי את החידה, כל אחד והקליטה שלו, אתה רוצה גם להתווכח על אם הרמזים גילו לי או לא?) וזה הורס לי את הכיף בלפתור אותה.

בשני המקרים החזיקו לך את היד, הראשון בהתקדמות והאחר בחידות. זה לא משנה. הלוואי שזו הייתה הבעיה הגדולה בסדרה הזאת שמטרתה לזרום, לא לתקוע. אם יש לך קליטה טובה אתה תבין את החידות לפני שסאלי יפצה פה, זה לוקח כמה דקות. אם הוא היה פוצה כבר ברגע שהגעת לחידה, הייתי מבין יותר את הביקורת.

בקשר לשיפורים שהבאתי, עכשיו אתה אומר זו טכנולוגיה, מעניין כי את הגיימפליי התגנבות- ירי שראינו באנצ׳רטד 4 נוטי דוג עשתה בצורה דומה גם ב TLOU, וממתי כל שיפור חייב להיות חדש? העיקר ששיפרו והוסיפו מכניקות חדשות, ומה עם זה שאפשר לבחור בין מספר דרכים להתקדם?

הטכנולוגיה אפשרה סקופ כזה ובאיכות כזאת. גם על זה נתווכח? ירי והתגנבות היו גם לפני שני דורות, זו לא הנקודה.

ואני הראשון שאסכים אתך שלא כל שיפור חייב להיות חדש, אפילו ציינתי שלא תמיד זה מעשי. אתה מתווכח אתי שלא לצורך. כל הוויכוח הזה אידיוטי.

שוב, יש פה צעד קדימה לנוסחה עם 4 (ממה שראינו, יכול להיות המשחק המלא ירגיש גם לרוב כמו המשך בנאלי לא יודע.

יש שם דברים חדשים בסדרה, בהחלט, אך שום דבר שלא ראינו במשחקים רבים אחרים, חוץ מרמת הביצוע, כמובן :)

אנצ׳רטד 3 היה המשך מאוד by the numbers ואפילו היום הוא לא יותר טוב מהשני כשמשחקים אותם אחד אחרי השני, אז לא ברור לך למה זה מאכזב שהוא לא טוב יותר כמשחק שיצא שנתיים אחרי?

אני אסכם ואחזור על מה שכבר כתבתי: השלישי עושה כמה דברים טוב יותר: חידות טובות יותר, גרפיקה טובה יותר, אנימציות רבות טובות יותר, set pieces טובים יותר. זה לא מספיק מדהים?

נכון, הוא לא מושלם, אך כך גם לא השאר, וזאת הנקודה העיקרית שלי. אנצ'רטד 2 נהנה מיוקרה מעצם הקפיצה הרבה שלו ביחס לקודמו, ואני לא מתווכח שהוא עשה כמה דברים טוב יותר, כמו כתיבה, ואולי פיתוח דמויות טוב יותר (לא התעמקתי, אני זורם אתך). זה לא סותר את דעתי על המשחק השלישי שליטש אף יותר והביא כמה דברים חדשים, כפי שהרביעי יביא.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוקטובר 2015, 20:39

רונן, הכתבה שהבאת היא מאת "אינסיידר" שקיבל באן מ GAF אחרי שתפסו אותו משקר, גם יש שם שורה בכתבה שהבאת שאומרת:
UPDATE: We have since been informed that some of the source’s claims are untrue by someone close to the matter. As such, the article below has been amended.

אז על זה אתה מתבסס?

חוץ מזה נזרום איתך ונאמר שהעיפו את איימי (ואני יודע שהיא התפטרה והרי אני בעצמי אמרתי את זה מקודם כששאלת, יש מונח כזה התפוטרה- הרי ברור שמהלך כזה מצידם יגרור בסיכוי גבוה התפטרות שכזו, זה ממש לדחוק אותה החוצה ולא רחוק מפיטורים רשמיים כשאתה עושה דבר כזה) בגלל שיקולים קריאטיביים, לא אהבו את הכיוון שלקחה את המשחק, איך זה מערער על הכישרון שלה אפשר לדעת? מאיפה לך לדעת שהמשחק שהיא רצתה לעשות לא היה יוצא אדיר?

אם קאפקום למשל לא היתה מרוצה מהכיוון של RE4 בזמנו והיא היתה מחליטה להרחיק מהפרויקט של מיקאמי, אז זה אומר שהיה מדובר בנפל? זה אומר שאתה יכול לערער על הבנאדם? אז מה אתה רוצה בכלל, ההערה הלעגנית שלך של "מה!? הם הוציאו את איימי הגאונה מהמשחק?" לא ממש קשורה לכלום אלא אם היית שם וראית שהפרויקט שלה היה אסון וברמת איכות נוראית (למשל- ראיות בסגנון הזה יש יותר כלפי המשחק של סנטה מוניקה שבוטל, וגם שם זה לא באמת וודאי ויותר שמועות אבל לפחות יותר הגיוני לבסס על זה משהו מאשר על המקרה של איימי), אתה לא יודע מה קרה ואף אחד לא אמר שיש פחות מוכשרים ממנה, KEO אמר שזה הפסד לנוטי דוג בלי להכנס עכשיו לתחרות כשרונות (גם ציין "לא אומר שברוס סטרלי לא מוכשר") ועובדתית זה אכן נכון גם אם יש 100 מוכשרים אחרים שם, אז כמו שאמרתי, תפסיק לקשקש.

בקשר לעלילה, אין לי בעיה שתאמר שאתה אהבת את מה שעשו שם ושזה שמר על מסתורין ולא חייבים לפרט, אני כמובן לא אסכים איתך כי זה מרגיש לגמרי לא אפוי ומי יודע בכלל אם יתייחסו לזה באנצ'רטד 4 וזה סתם ישאר באוויר, אבל סבבה, דעתך, הבעיה היא שאתה הולך למחוזות הזויים של להכחיש בכלל שיש פה "פצצה" או עניין רציני, "רשע מנסה להתל באויבו" וכל מני שטויות כאלו, זה מזכיר לי את עניין ההכחשות של החורים שברורים לכל בר דעת בכדור הארץ של האבי ריין, אתה יכול לאמר שלמרות החורים נהנית מאוד מהעלילה ואפילו לאמר שאתה אוהב את החורים או וואטאבר, אבל רק איתך זה מגיע למקומות של להכחיש שהם קיימים מלחתכילה, כמו שאתה עושה פה כאילו זה אירוע שולי ולא באמת משהו משמעותי שהיא אמרה.

וכן אמרתי שאני זוקף את העלילה של U3 לחובתה, למרות שברור לי שהיו בעיות בפיתוח (נוטידוג בעצמם אמרו שהם דחו את אנצ'רטד 4 גם בגלל מה שקרה עם אנצ'רטד 3 שדחפו אותו למרות שלא היו מרוצים עד הסוף ממנו), שחקן נטש את העבודה באמצע וכו', זה עדיין היה באחריות שלה וכן, יש שם פאשלה מצידה, אז מה אתה רומז? מישהו אמר שהיא נטולת טעויות? זה עדיין אחלה משחק ועוד מהזווית שלך, גם אין בעיה עם הסיפור אז בכלל לא ברור מה אתה רוצה בדיון הזה חוץ מלעקוץ ללא פואנטה.

בקשר לקטע התגנבות, מה שאתה מדבר עליו זה הקטע הידוע לשמצה מטורקיה, כן, זה קטע התגנבות מתוסרט שכזה שצריך לעשות בסדר מסויים והוא גרוע רצח, בהמשך המשחק ההתגנבות די סטנדרטית ודומה ל U3, אני אשמח שתראה לי אחרת בסרטון, אין לי בעיה להודות שיש הבדלים ביניהם, זה לא מעיד אגב שאני לא זוכר כלום בדיון כמו שאתה מבלבל פה, והמהות היא עדיין שההתגנבות בשניהם בסיסית ברמות גם אם אחת פחות טובה יותר, לזה אתה קורא שיפור שהוא משמעותי במשהו? מילא היו נותנים לפחות את האפשרות לאבד את האויבים, זה המינימום בהתגנבות, כל עוד אין את זה, זה לא שווה הרבה.

בקשר לחידות, גם אם הוא פוצה פה שעתיים אחרי, אני לא רוצה עזרה בחידות, מה הבעיה עם זה? מצידי שיעשו לי קטע של HINT אופציונאלי כמו שכבר יש, אבל כבר כמה דקות אחרי הוא מתחיל לדבר, למה להתווכח על כל דבר, זה אכן חרא של עיצוב לטעמי ואני שונא שמשחק מתייחס אלי כאל מפגר, במיוחד שאפשר ליישם פתרון שירצה את כל הצדדים.

רונן, עובדתית הגיימפליי כמעט ולא שופר באנצ'רטד 3, לא ביקשתי סקייל אל אנצ'רטד 4, אבל כן, הגאנפליי שהוא אחת מהטענות העיקריות כלפי הסדרה לא שופר ואף הורע (אתה יודע שלמשל באוסף של אנצ'רטד שאתה משחק הם לקחו את הצורת כיוון והירי מאנצ'רטד 2, כן גם ב 3, כי שם זה גרוע יותר והיה צריך להוציא פאטץ' שבזמנו חיכיתי עם המשחק עד שיסדרו את זה), הפלטפורמה עדיין אוטומטית, אין קפיצה בסט פיסס מבחינת סקייל או גיימפליי מתוחכם יותר, זה שהם יפים יותר זו התפתחות טבעית של חומרה, אבל מבחינת איכות הם לא ברמה גבוהה יותר (ניתן להתווכח איזה משחק יותר טוב מהבחינה הזו אבל הם בטח ברמה קרובה אחד לשני), בקיצור, ההמשך גנרי למדי, עם יתרונות קטנים (כמו בחידות- שכאמור גם שם יש דברים שהרסו) ומן הסתם בגראפיקה ואנימציות (מובן מאליו) וחסרונות גדולים יותר כמו סיפור חלש למדי, פיייסינג פחות טוב ויותר שלבים חלשים, זאת דעתי.

בקשר ל U4 שלא ראינו דברים שלא נעשו, כמו שאמרת בעצמך, קיבלנו סקייל שלא נעשה בעבר ב SET PIECES, זה כבר דבר שלא נעשה בעבר ומספיק כדי שאתלהב מהפוטנציאל, כמובן שהוכנסו גם שיפורים רבים אחרים, גם אם הם הופיעו במשחקים אחרים זה עדיין מעלה את הרמה של הסדרה, זה כמו שב MGS5 נלקחו אלמנטים מ FC, זה שהם הופיעו בעבר לא אומר שזה לא מעלה את הרמה של הגיימפליי של MGS, אם היו עושים שינויים בסגנון שכזה באנצ'רטד 3, גם אם לא הכל חדש, כבר הייתי מרוצה יותר.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 26 אוקטובר 2015, 21:58

bling כתב:אז על זה אתה מתבסס?

אני מבסס את דבריי על כמה מקורות, דובר על כך שהם זרקו לפח את מה שאיימי עשתה ונתנו לו יחס אחר. זה לא נכון בעליל? אפילו בפורום זה דנו על כך בהרחבה.

אבל זה באמת משנה? היא הוזזה, על אף יכולותיה. לא פסלתי אותן, רק טענתי שבנוטי יש לא פחות מוכשרים, אולי יותר.

הזיכרונות שלי טריים מאוד מסדרת אנצ'רטד, ועל אף שאני נהנה מכל רגע בה, יש בה יותר מדי בעיות. אני לא זוכר שהיו כאלה ב־TLoU, הוא היה חוויה יותר בוגרת, מקורית ומלוטשת, אז כן, בעיניי Uncharted 4 בהובלת דרוקמן זה בשורות טובות. כנראה טובות יותר.

חוץ מזה נזרום איתך ונאמר שהעיפו את איימי (ואני יודע שהיא התפטרה והרי אני בעצמי אמרתי את זה מקודם כששאלת, יש מונח כזה התפוטרה- הרי ברור שמהלך כזה מצידם יגרור בסיכוי גבוה התפטרות שכזו, זה ממש לדחוק אותה החוצה ולא רחוק מפיטורים רשמיים כשאתה עושה דבר כזה) בגלל שיקולים קריאטיביים, לא אהבו את הכיוון שלקחה את המשחק, איך זה מערער על הכישרון שלה אפשר לדעת? מאיפה לך לדעת שהמשחק שהיא רצתה לעשות לא היה יוצא אדיר?

צר לי, אך אומר לך כך: אם תשים פחות מילים בפיו של הזולת, תבין יותר. תקשקש פחות. לכן טענתי שהוויכוח הזה אידיוטי.

אתה ממשיך לחפור על בעיות במשחק, אך שאני לא פוסל אותן. אתה נהנה להחיות ויכוח על כלום. רק טענתי: 'הפתעה! בכולם יש בעיות רבות או דברים טובים יותר שאין באחרים'.

בעניין הדבר שקת'רין אמרה, חשבתי על משהו: מיד אחרי שצ'רלי סומם, טלבוט אמר לו שאל לו לסמוך על ניית'ן. אז הרשע הזה אמר! אתה באמת צריך הסבר לדבריו? ושים לב: אחרי כמה פרקים ניית'ן סומם, ואז קת'רין אמרה לו דבר מערער אחר: 'זהו לא שמך האמתי'. הן לצ'רלי הן לדרייק סופרו שקרים סמוך לסימומם, כנראה כדי לערער את ביטחונם ואת כושר עמידותם. במקרה של דרייק היא כנראה טענה זאת כדי להחליש את רוחו ואת עמידתו במטרתו. היא גם הכפישה את סליבן באותו מקרה כדי לערער את ביטחונו של דרייק בחברות ביניהם. אז מה? אתה באמת צריך הסבר לאמירה שלה?

כך גם בעניין HR. יש דברים שגם אני לא הבנתי, כמו האוריגמי שהופיע לו ביד בתום הזייתו, אך יש ביקורות שבהחלט יכולתי להתווכח עליהם. אני אמשיך לעמוד על מה שאני רואה לנכון. גם אם תחליט לחלק לי ציונים מטופשים.

בקשר לחידות, גם אם הוא פוצה פה שעתיים אחרי, אני לא רוצה עזרה בחידות, מה הבעיה עם זה? מצידי שיעשו לי קטע של HINT אופציונאלי כמו שכבר יש, אבל כבר כמה דקות אחרי הוא מתחיל לדבר, למה להתווכח על כל דבר, זה אכן חרא של עיצוב לטעמי ואני שונא שמשחק מתייחס אלי כאל מפגר, במיוחד שאפשר ליישם פתרון שירצה את כל הצדדים.

בסדר, זכותך. תתלונן לפני איימי :)

ושוב, אם סאלי פצה פה אז כנראה שאתה זקוק לזה :)

גם החץ שלחיצה עליו מסמנת אזורי מפתח, גם כן רומזים לפתרון חידות. זה עיקרון שמיושם במשחקים רבים, ולא בכדי. אני לא מבין את הטענה.

בקשר ל U4 שלא ראינו דברים שלא נעשו, כמו שאמרת בעצמך, קיבלנו סקייל שלא נעשה בעבר ב SET PIECES, זה כבר דבר שלא נעשה בעבר ומספיק כדי שאתלהב מהפוטנציאל, כמובן שהוכנסו גם שיפורים רבים אחרים, גם אם הם הופיעו במשחקים אחרים זה עדיין מעלה את הרמה של הסדרה, זה כמו שב MGS5 נלקחו אלמנטים מ FC, זה שהם הופיעו בעבר לא אומר שזה לא מעלה את הרמה של הגיימפליי של MGS, אם היו עושים שינויים בסגנון שכזה באנצ'רטד 3, גם אם לא הכל חדש, כבר הייתי מרוצה יותר.

התעלמתי מפסקאות שלמות כי שלך כי כבר דנו בכך, וגם הסברתי לך שאתה למעשה חוזר על דבריי, רק בטון מתווכח, כאילו טענתי אחרת. את הפסקה האחרונה שלך השארתי בשביל הדוגמה.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 26 אוקטובר 2015, 22:09, נערך 4 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 26 אוקטובר 2015, 22:03

דרך אגב, קיבלתי את Until Dawn! גם אותו הוא שלח לי בלא דרישה לתשלום (אמר שזה לא יטריד אותי). הוא שלח לי אתו גם חולצה של Assassin's Creed: Syndicate. אביא אותה לחבר, אחיו ישמח. יש לי המון חולצות של משחקים שהביא לי.

עם זאת, פניתי אליו וביקשתי לשלם עליו. אני מחכה לתשובתו.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 52 אורחים