DrKeo כתב:המטוס, זה הקטע הכי טוב בסדרה לדעתי
DrKeo כתב:המטוס, זה הקטע הכי טוב בסדרה לדעתי
bling כתב:ורונן, אמרתי לך שזה משחק אדיר, משום מה הפחתת ממנו כאילו אם הוא "משחק פופקורן" הוא לא יכול להיות מדהים.
בקשר ל U4, כן יהיה עוד קטע גדול שניים אבל לא חושב שבסקאלה שהראו שם, זה המוווון עבודה מה שהם עשו בקטע של המרדף ג'יפים, הם גם אמרו שזה אחד הקטעים הגדולים שבמשחק ושהם עבדו עליו המון, אל תצפה לקבל הרבה רגעים ברמת סקייל כזו, זה מזכיר לי ב GOW3 את הפתיחה שנראה לי חצי מסכום הפיתוח הלך על ה 40 דקות האלו
ואני לא חושב שהם זרקו את כל מה שהצוות הקודם עשה, הם פשוט פיקסו את הפרויקט לפי מה שנשמע, במצב הקודם שלו המפות היו ממש ענקיות, כמעט עולם פתוח, לדבריהם זה הרגיש שאין פוקוס לעיצוב שלבים ולמשחק, אני בטוח שחלק מהמכניקות והרעיונות הטובים נשארו אבל לא נדע עד שמישהו יספר מה הלך שם.
ולא זכור לי ניסוי וטעייה באנצ'רטד, אם משחקים על נורמל זה די פשוט וברור מה צריך לעשות וגם במקרה הכי גרוע (נגיד אם פתאום בא אויב עם משגר טילים או משהו) לא מתים מיידית כמו ברמות גבוהות יותר אז אפשר לתקן באותו הרגע.
bling כתב:תהית אז למה KEO חושב שהוא אחד מהמשחקים הטובים של הדור הקודם, לא משנה.
לפי הניסוח שלהם, אולי יהיה עוד קטע שניים בסקאלה כזו, אל תצפה פשוט שאנצ'רטד 4 יהיה מפוצץ בכאלו, זה עניין של תקציב.
וכמובן שהם השתלטו על הפרויקט בהובלת מנכ"ל החברה, זה לא שניל וברוס יכולים ככה לבוא לפרויקטים אחרים ולהעיף אנשים כרצונם, המנכ"ל של נוטי דוג (יותר נכון מנכל"ים, אם אני לא טועה מדובר בשני חבר'ה שמנהלים את החברה, בעבר הם היו חלק מצוות הפיתוח) לא היה מרוצה מהפיתוח ומההתקדמות של הפרויקט והוא פשוט החליף את ראשי הצוות, אמי התפטרה כי היא לא היתה מוכנה שינחיתו מישהו מעליה, כנ"ל הבמאי שהיה לצידה (מי שגם ביים את אנצ'רטד 3) לא חושב שהיתה כוונה לפטר אותה אבל אני משער שלקחו תסריט שזה יקרה.
בקשר לניסוי וטעייה, אני מסכים שיש קטעים שלא ברור בדיוק לאן צריך לקפוץ ואז אפשר להתבלבל וליפול, קורה, אבל בתכל'ס הפלטפורמה די פשוטה וברגע שקולטים את הראש של המשחק אין ממש בעיה, אז יכול להיות שפה ושם יקרו פאדיחות אבל לא הייתי מגדיר את זה כ"הרבה ניסוי וטעייה", זה לא חלק רציני מעיצוב המשחק ולרוב אין ממש בעיה, אני לפחות לא זוכר שהתקשיתי מהבחינה הזו, אם אתה רוצה דוגמא מובהקת לניסוי וטעייה תנסה לשחק LIMBO
ומה הבעיה להתמודד עם היצורים, באנצ'רטד הראשון אתה עושה RUN N' GUN בלי לכוון, אין לך מה לעצור, זה די פשוט (רק טיפה אולי מלחיץ בגלל השינוי אווירה הזה), בשני זה באמת יותר מאתגר, תשמש ברובה חץ וקשת (אם אני זוכר נכון) והם מתים בירייה אבל גם שם תנסה לזוז הרבה כשהם מתקרבים.
bling כתב:רונן אני מבין את העוקצנות (קצת קשה לפספס) אבל גם אנשים גאונים לא מסתדרים במקומות העבודה שלהם, יש בכלל ספק שקוג'ימה בין האנשים הכי תותחים בתעשייה? נו ועדיין "איך קונאמי מוותרת עליו!? הרי הוא גאון!!" אפשר לאמר גם בלעג, זה לא באמת מערער על היכולות שלו.
אני באמת לא זוכר הרבה קטעים של ניסוי וטעייה...
ב RUN N GUN הוא יורה ישר, פשוט תרוץ לעברם, אתה לא קצר בכדורים, זה פאקינג אנצ'רטד
בקשר למשחק השלישי, קודם כל העלילה שלו מפוקששת כמעט לגמרי, דמויות שם לא מפותחות בשיט, זורקים משפט דרמטי ולא קורה איתו כלום, המשחק יותר יומרני מ 2 אבל לא מספק קבלות ליומרנות הזאת, עדיף שיהיה קליל ומטופש במקרה הזה מאשר שמנסה לצאת "עמוק" ויוצא שטחי.
ואני חושב גם שמבחינת משחק יש לא מעט קטעים חלשים, אבל בעיקר אין קפיצה בכלל מהקודם אלא אפילו רגרסיה, זה לא שהממוצע שלו רע, אבל כמשחק שבא אחרי שנתיים לקבל המשך די סטנדרטי עם עלילה גרועה זה יחסית מאכזב, כמשחק בפני עצמו ברור שהוא בסדר גמור, אבל מצפים יותר מהמשך.
bling כתב:רונן, קונאמי הודיעה שהיא ממשיכה עם AAA וגם עם MGS, ברור שהם בטח יעשו פרויקטים הרבה יותר זולים, אבל יכול להיות שמבחינתם MGS5 למשל הוא פרויקט מנופח ובזבזני וקוג'ימה לא ניהל אותו נכון, האם זה מערער את זה שהוא מוכשר? לא חסרות סיבות לסכסוכים במקום העבודה והן לא תמיד מעידות על כישרון העובד.
הבנתי את טענתך בקשר לניסוי וטעייה ואין לי צורך לשחק שוב, אני זוכר את המשחקים ועשיתי ב U2 פלטניום, לי אישית לא היה אלמנט כזה בצורה בולטת.
גם בקשר ל RUN N GUN, לא נתקלתי בבעיות תחמושת, "לקפוץ בחזרה לאש" מי ישמע כאילו זה קרב מולטי פלייר ב COD שאתה מת שם כמו זבוב, יש לך חיים נטענים ולא מעט קאבר, על רמת CRUSHING לא הרגשתי בחיים מחסור בכדורים אז איך בדיוק בנורמל אתה מסתבך.
לא אמרתי שהבעיה בעלילה זה שהיא הזויה, אמרתי שהיא מפוקששת, יומרנית ללא כיסוי, תשחק ותראה, הרעה דמויית הלן מירן היתה נראית עם פוטנציאל אדיר ובסוף היא דמות יותר שטוחה מלאזרוביץ' ב 2, ותסביר לי גם למה דרייק רמאי לדבריה (גנב את השם וכו'), משהו שהיא זרקה וגם לא זכה לפיתוח, שלא לדבר על קאטר שובר רגל ונעלם מהמשחק (אחת הדמויות הטובות שם) או דרייק מחפש את סאלי כדי לא למצוא כלום ובסוף נשטף לחוף לאליינה (כמה נוח), כל העלילה שם חסרת הקשר ורצף הגיוני וזה מאוד ברור שכתבו אותה סביב SET PIECES, זאת אומרת היה להם גיימפליי והם ניסו להדביק בכח סביבו עלילה.
עכשיו, יכול להיות שזו גם דרך העבודה ב 2, אבל שם הם הצליחו להסתיר את זה טוב יותר, ב 3 זה ממש ברור עד כמה הכל שם נכתב סביב גיימפליי שהיה מוכן מראש גם אם ההקשר הכי קלוש.
המשחקיות בסדר גמור אבל היא לא מציעה קפיצה מ 2.
והוא פשוט המשכון נורא סטנדרטי עם אפילו קטעים יותר מתישים בגיימפליי מ 2 (זכורים לי יותר גלי אויבים בלתי נגמרים מול סופר משוריינים שסופגים כדורים כמו ספוג ב 3 לעומת השני.
ופייסינג פחות מוצלח באופן כללי כולל סוף מועתק אחד לאחד, הרגיש קצת חסר מעוף ביחס לציפיות.
אולי כשאתה משחק בו אחרי ציפיות להמשך לאחד ממשחקי הדור אחרי שנתיים של המתנה אתה מבין יותר טוב למה זה מאכזב מאשר כשאתה משחק את כל הסדרה ברצף.
Laskin כתב:לא יודע מה הויכוחים האלה וכל המלים המיותרות, זה די פשוט![]()
אנצ'רטד הראשון היה מצויין, אבל השני היה בערך פי 50 יותר טוב מכל בחינה שהיא... אנצ'רטד 3 במקרה הטוב היה מעט יותר טוב בכמה אלמנטים, מעט פחות באחרים, אבל סה"כ - אותה רמה.
ולכן - מאכזב.
bling כתב:מה הקשר? אולי איימי גם לא ניהלה את הפרויקט לשביעות רצונם מבחינה תקציבית? אולי היא גם היתה בתקופה קשה והיא בקושי תפקדה בעבודה, אולי דווקא הקונספט שהיא יצרה יכל גם להיות משחק אדיר אבל הם לא האמינו בו? מה זה מה הקשר, אתה מדבר כאילו אתה יודע בדיוק מה קרה שם ומנסה לערער על היכולות שלה על סמך סכסוך שלא באמת אומר לנו משהו.
אם כבר בא לך לקטול אותה אז לך על פרויקטים שהיא השלימה כמו אנצ׳רטד 3 ש... אה אופס אתה מת על המשחק הזה, אז כנראה שאין לך ממש איך לקטול אותה או לערער על היכולות שלה אם ככה, לא ברור לי בכלל מה המטרה שלך בדיון הזה עם ההערות הללו כלפיה מלחתכילה.
אני גם זוכר רגעים מבלבלים כמו שחשבתי שאפשר לקפוץ למקום מסויים והוא היה נראה בגובה סביר בשביל דמות כזו ופתאום הוא מת לי מנפילה של 5 מטר, רק לא חושב שזה מהותי או בולט, היו לי אולי 5 מקרים כאלו כל המשחק, אם מן הסתם התעצבנת נורא כל פעם שזה קרה אז אולי זה נצרב לך יותר...
היא אמרה לו שהוא גנב את השם שלו ״דרייק״, שהוא לא צאצא של פרנסיס דרייק, היא מכירה אותו מילדות והיא העלתה טענה קשה מאוד שהוא מתחזה ושקרן, זה לא עניין של דיבורים באוויר וזה שוב קטע לא אפוי בסיפור.
אני זוכר את השמיניות שעשית כדי להתכחש לעובדה שבהאבי ריין יש חורים אז ברור לי שאני לא הולך להתווכח איתך על זה שעות, אין לי עניין להרוס לך או משהו, אתה נהנה מהעלילה ולא מרגיש שהיא מודבקת ולא מפותחת? בכיף.
מבחינת התגנבות, לא ראיתי קפיצה ב 3 לעומת השני, בשניהם היא בסיסית להחריד ואי אפשר אפילו לשבור קו ראייה, גם בסט פיסס ממש לא רואה קפיצה גדולה, גראפית הם יפים יותר אבל מה בדיוק קורה שם מבחינת סקייל שמרשים יותר מכאלו ב 2? בלי להכנס איפה הם יותר טובים אני לא רואה שם קפיצה או התפתחות בגיימפליי/ סקייל או כל דבר אחר של הסט פיסס לעומת השני.
החידות אכן טובות יותר, חבל שמתייחסים אליך כמו מפגר ואם אתה מתעכב שלוש שניות סאלי כבר מגלה לך חצי מהן אבל כן, הן עדיפות.
מבחינת גיימפליי של 4 כבר מנה שראינו יש שיפור יפה, הזירות גדולות יותר ובגבהים שונים והן נותנות תחושה של מגרש משחקים, אפשר לתקוף ולהתגנב ולחזור למצב תקיפה ואפילו לדלג לגמרי מעל עימותים, הוסיפו טיפוס וחבל, הסביבות גדולות יותר ומאפשרות לך מספר דרכים להגיע אל המטרה (אפשר נגיד בטיפוס או לבחור דרך צדדית של מערה), הוסיפו מכניקת ג׳יפ (זה לא רק לסט פיסס, יהיה אפשר לנהוג בג׳יפ, לעלות ולרדת ממנו בחופשיות, רכב נשלט בצורה מלאה לכל דבר), גם בסט פיסס ראינו סקאלה ענקית ברמה שלא היתה לפני עם מספר שלבים שונים באותו סט פיסס (מתחיל בעיר בקרב יריות--> עולה על ג׳יפ ובורח מהמשוריין ברחבי העיר--> נגרר בחבל--> קופץ ממכונית למכונית ומשתלט שוב על רכב--> עולה על קטנוע לקטע מסילה בסוף), זה ברמה הרבה יותר דינאמית מבעבר.
מספיק שיפורים ציינתי?
בקשר לממוצע, זה עדיין משחק טוב, רק לא עומד ברמה של קודמו, אישית הייתי מביא לו 85 שכזה ביחס לזמן שיצא
bling כתב:רונן, כרגיל אתה חסר תקנה.
אנחנו לא יודעים למה העיפו אותה, אלו ניל וברוס שהחליטו לפקס ולהקטין את המפות, שציינו שזה לא היה לרוחם, מי יודע מבחינת הניהול הגבוה מה היה שם?
Turning to Naughty Dog, he went on, “Amy Hennig has creative differences about the direction that UC4 should go in.
ומה בכלל אתה מנסה לאמר, אתה לעגת להנחה שהיא תותחית כמה הודעות לפני ״הנה העיפו אותה למרות זאת!״ כאילו זה מספר לנו משהו עליה ועל היכולות שלה, אף אחד גם לא אמר שאין עוד תותחים בנוטי דוג ככה שלא ברור מה אתה רוצה, אתה סתם מקשקש בקיצור.
״רשע יגיד כל דבר כדי לדכא את יריביו״? אתה עוד הפעם הולך למחזות המטופשים של הכחשות האבי ריין, זה ברור שהיא זרקה פצצה לאוויר ודקה אחרי זה עברו הלאה כי למישהו גירד האף או משהו, זה שקוף רצח ואם אתה מסרב להכיר בדברים מובנים מאליהם אז חבל על הזמן.
זה גם לא מקביל לסיפור רקע עם סאלי שפירטו עליו ב 3, מצטער, אני לא הולך להסביר את ההבדלים בין פצצה שנזרקת שמערערת על הדמות כולה לבין סיפורי רקע פיקנטיים, הלוגיקה שלך עושה שמיניות כדי שתוכל להמשיך להתווכח.
בקשר לאיימי, אני דווקא הבעתי לא פעם אכזבה מהסיפור שעשתה באנצ׳רטד 3 ורשמתי זאת גם לחובתה, זה לא מבטל את זה שהיא מוכשרת מאוד גם אם מבחינתי היא פישלה בכמה דברים במשחק אחד שעדיין היה אחלה...
זה לא MGS וגם לא התגנבות טובה באף אחד מהם, מקסימום אמצעי לפלפל קצת את השלב לפני שכולם יורים עליך, אני לא זוכר הבדלים בסגנון שב 2 הם לא רואים אותך וב 3 הם רואים טוב יותר, תמיד זה היה נראה לי די ישיר, אתה עומד בקו הראיה של אחד מהם- כל הצבא קופץ אוטומטית, אולי אני לא זוכר נכון, אתה יכול להמחיש זאת עם סרטונים?
בקשר לרמזים, זה לא התקטננות, זה לא דומה לחץ שמופיע לי ויש לי אופציה ללחוץ או לא, פה כופים עלי פתרון (וכן הרמזים שלו מגלים לי את החידה, כל אחד והקליטה שלו, אתה רוצה גם להתווכח על אם הרמזים גילו לי או לא?) וזה הורס לי את הכיף בלפתור אותה.
בקשר לשיפורים שהבאתי, עכשיו אתה אומר זו טכנולוגיה, מעניין כי את הגיימפליי התגנבות- ירי שראינו באנצ׳רטד 4 נוטי דוג עשתה בצורה דומה גם ב TLOU, וממתי כל שיפור חייב להיות חדש? העיקר ששיפרו והוסיפו מכניקות חדשות, ומה עם זה שאפשר לבחור בין מספר דרכים להתקדם?
שוב, יש פה צעד קדימה לנוסחה עם 4 (ממה שראינו, יכול להיות המשחק המלא ירגיש גם לרוב כמו המשך בנאלי לא יודע.
אנצ׳רטד 3 היה המשך מאוד by the numbers ואפילו היום הוא לא יותר טוב מהשני כשמשחקים אותם אחד אחרי השני, אז לא ברור לך למה זה מאכזב שהוא לא טוב יותר כמשחק שיצא שנתיים אחרי?
UPDATE: We have since been informed that some of the source’s claims are untrue by someone close to the matter. As such, the article below has been amended.
bling כתב:אז על זה אתה מתבסס?
חוץ מזה נזרום איתך ונאמר שהעיפו את איימי (ואני יודע שהיא התפטרה והרי אני בעצמי אמרתי את זה מקודם כששאלת, יש מונח כזה התפוטרה- הרי ברור שמהלך כזה מצידם יגרור בסיכוי גבוה התפטרות שכזו, זה ממש לדחוק אותה החוצה ולא רחוק מפיטורים רשמיים כשאתה עושה דבר כזה) בגלל שיקולים קריאטיביים, לא אהבו את הכיוון שלקחה את המשחק, איך זה מערער על הכישרון שלה אפשר לדעת? מאיפה לך לדעת שהמשחק שהיא רצתה לעשות לא היה יוצא אדיר?
בקשר לחידות, גם אם הוא פוצה פה שעתיים אחרי, אני לא רוצה עזרה בחידות, מה הבעיה עם זה? מצידי שיעשו לי קטע של HINT אופציונאלי כמו שכבר יש, אבל כבר כמה דקות אחרי הוא מתחיל לדבר, למה להתווכח על כל דבר, זה אכן חרא של עיצוב לטעמי ואני שונא שמשחק מתייחס אלי כאל מפגר, במיוחד שאפשר ליישם פתרון שירצה את כל הצדדים.
בקשר ל U4 שלא ראינו דברים שלא נעשו, כמו שאמרת בעצמך, קיבלנו סקייל שלא נעשה בעבר ב SET PIECES, זה כבר דבר שלא נעשה בעבר ומספיק כדי שאתלהב מהפוטנציאל, כמובן שהוכנסו גם שיפורים רבים אחרים, גם אם הם הופיעו במשחקים אחרים זה עדיין מעלה את הרמה של הסדרה, זה כמו שב MGS5 נלקחו אלמנטים מ FC, זה שהם הופיעו בעבר לא אומר שזה לא מעלה את הרמה של הגיימפליי של MGS, אם היו עושים שינויים בסגנון שכזה באנצ'רטד 3, גם אם לא הכל חדש, כבר הייתי מרוצה יותר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 28 אורחים