נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי swym » 03 יולי 2016, 09:42

DrKeo כתב:2) In the Radeon RX 480 CrossFire demo (left), there is more snow being rendered, but also a decrease in chasm detail in the mountain range and the textures seem a bit washed out.
טאם טאם טאאאאאאם. והם לא הפריכו את הטענות, רק ציינו את העניין עם הסיד מה שציינתי במפורש בהודעה הקודמת אבל משום מה החלטת להתעלם.
אגב זאת כותרת המאמר:
AMD Radeon RX 480 CrossFire rendering differently vs GTX 1080
זאת התת כותרת של הפסקה המדוברת:
May be an optimization issue

מצטער, זה לא משתמע לשתי פנים.

3) לא, זה לא. הם אמרו במפורש settings שונים שזאת ב-ד-י-ו-ק הטענה שהייתה נגד amdש שהם הריצו את הדמו על הכרטיסים בהגדרות שונות

נו נדב, תראה איזו דוגמא נהדרת אתה מביא כאן לפרשנות שלך לעומת המילים שהם בוחרים להשתמש בהם. כשהם משווים בין השניים הם כותבים differently, לא better או worse. כשהם מציינים optimization issue הם לא אומרים אם הבעיה היא בצד של ה-1080 או של ה-480. וכשהם כותבים מה הם רואים הם מציינים יתרון מול חיסרון (ובדיעבד אנחנו יודעים שזה לא חיסרון). מעבר לזה גם גם טורחים לציין במפורש את הנושא של הseed שגורם לדברים להיות מרונדרים טיפה שונה מריצה לריצה. כלומר הם מביאים פה כתבה נהדרת שהיא דוגמא ומופת לדיפלומטיות זהירה - וזה רק אתה שבחרת לקחת את זה לפרשנות שלך בגלל הbias שהיה לך מסביב.

בכל מקרה, גם Techpowerup בביקורת על הקרוספייר של ה480 אומרת שזה עדיין לא בשל מספיק. בגלל כמות די מכובדת של משחקים שעדיין לא נתמכת:
Instead of buying two cards upfront, you're much better off putting your monies into a single GTX 1070, not just for better performance but to dodge the spectre of application multi-GPU support, which continues to haunt both SLI and CrossFire.
במשחקים שכן נתמכים יש סקאלאבליות מרשימה: משהו כמו 80% תוספת לביצועים שמציבים אותו גב אל גב עם ה-1080 (ו-Ashes דווקא לא בבנצ'מרקים שלהם, ובעצם אף משחק DX12). אבל ברגע שמכניסים את המשחקים שלא נתמכים (וזה משהו כמו 6 מתוך 16 שהם בדקו) זה מפיל אותו לאזור ה50% תוספת ממוצעת לביצועים - באזור ה-1070.
תמונה
https://www.techpowerup.com/reviews/AMD ... re/21.html
מצד שני, ששת המשחקים שנבדקו ולא נתמכו (גם אצל Tech Powerup וגם אצל Hardware Unboxed בקישור שנדב הביא, הם מלכתחילה אותם משחקים שאין להם פרופיל Crossfire ולא נתמכים בכלל (אפשר להוסיף לזה את כל המשחקים בWindows Store, שם עדיין אין תמיכה בריבוי מסכים) - כמות קטנה יחסית בים המשחקים הקיים. השאלה המרכזית היא האם בהמשך הדרך המצב יהיה דומה, או שלקראת DirectX12 תהיה תמיכה טובה יותר בריבוי כרטיסי מסך - לא רק ברמת חותמת ה"עובד" אלא גם ברמת גיהוץ כל הבעיות השונות שבדרך כלל נלוות לריבוי כרטיסי מסך כמו נפילות פריימים רגעיות. להערכת TechPowerUp דווקא AMD ומפתחי המשחקים לא ישקיעו הרבה באופטימיזציה של משחקי Crossfire כי זה גם ככה שוק סופר נישתי על הPC, שבעצמו הוא רק חלק משוק המולטיפלטפורם שם אין דברים כאלו.
ההמלצה שלהם בשורה התחתונה היא שבטווח המחיר הזה עדיף ללכת על ה-1070 עם הביצועים הנמוכים אבל יציבים יותר. מה שכן, ה-1080 בקרוספייר כנראה יהיה הפיתרון הכי אטרקטיבי לVR שם לשני כרטיסי מסך נפרדים דווקא יש יתרון משמעותי.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 03 יולי 2016, 10:12

Klayman כתב:קצת חדשות PC
מסתבר שה480X מושך הרבה יותר חשמל ממה שהוא צריך - לא כ''כ מפריע כשהוא עושה את זה מספק הכוח, אבל כשהוא מושך יותר זרם מחריץ הPCIE, זה כבר הופך לבעייתי. מוזמנים לצפות ו/או לקרוא להרחבה.

דווקא לא כל כך בעייתי, וגם לא עניין חדש כשזה מגיע לכרטיסי מסך: כרטיסים מה-950 הבסיסי ועד ה-6990 העצום מושכים יותר זרם מלוח האם מה-75W שנמצא בסטנדרט של הPCIE (ולא רק לספייקים רגעיים).
בגדול אני מניח שעומר הוא האוטוריטה של הפורום לנושא, אבל גם הPCI-SIG עצמם מאפשרים משהו כמו 20% של tolerance בבדיקות הcopmliance שלהם לתקן PCIE, ככה שיצרני לוחות האם וכרטיסי המסך מודעים לדברים האלו ומייצרים רכיבים בהתאם.
אמנם לא הייתי לוקח כרטיס מסך כזה ועושה לו אוברקלוק עצבני, או מצמיד אותו לספק מדבקה סיני של 300W, אבל בגדול דווקא מבחינת מה שהם דחפו על הלוח של כרטיס המסך עצמו נראה שהם עשו עבודה מצויינת שתאפשר ליצרני הכרטיסים להאכיל את הכרטיס בהרבה יותר חשמל אם צריך (וכשזה מגיע למאיפה הכרטיס צריך למשוך את החשמל אז אפשר לעשות tweaking גם ברמת הדרייברים). מומלץ לקרוא את הקישור הזה:
http://wccftech.com/amd-rx-480-pcie-pow ... estigated/

בצד של Nvidia, נחשפו/דלפו נתוני המפרט של ה-1060:
http://videocardz.com/61753/nvidia-gefo ... han-rx-480
על הנייר רוב המספרים נמוכים יותר מה-480: פחות ליבות, פחות זיכרות, פחות רוחב פס, פחות טרהפלופים (ופחות צריכת חשמל), אבל ככל הנראה מהירות שעון גבוהה יותר ולטענת גרף שדלף אז גם ביצועים גבוהים יותר. צריך לצאת כבר השבוע על פי הדליפה.

ו-Gigabyte כבר הכריזו על 1070 שנכנס במארז ITX קומפקטי. נראה כמו הפיתרון המושלם למחשבי HTPC על טלוויזיות 4K:
תמונה
נערך לאחרונה על ידי swym ב 03 יולי 2016, 10:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 יולי 2016, 10:13

Death_119 כתב:
avive כתב:בלי לפגוע או משהו, אבל בגלל אנשים כמוך החברות מקבלות לגיטימיציה לבקש תשלום על גברים שהיום נחשבים הזויים ןמחר הם נורמה (תשלום על אונליין בקונסולות)...
לא מכוון ספציפית אליך אבל זו תופעה שאני רואה הרבה, גם בתחביב של גיימינג חשוב להיות צרכן נבון.

אתה כמובן צודק, מצד שאני אני לא קונה תוספים אף פעם מלבד לשתי סדרות שמאוד חשוב לי לתמוך בהן כצרכן. Total war היא בסוף סדרה עם קהל מעריצים לא כה גדול (המשחק מוכר סביב מיליון) וחשוב לי לתמוך בהם כמעריץ. מה גם שהדם מגניב :).

ורק כדי לעשות חשק לכולם לקנות את Total warhammer:

אני אזכור את זה, למידה ובמשחק הבא הם "ישכילו" להבין שהם צריכים לספק פחות תוכן (ואז להוסיף אותו בתשלום), בגלל שיש להם קהילה כה תומכת עם אנשים כמוך ;)

ה-1070 המיניאטורי הזה של GIGABYTE נראה אדיר! עושה חשק לבנות מחשב קטן ממש לסלון, במקום המפלצת שיש לי :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יולי 2016, 11:27

אם השקופיות שדלפו אמיתיות אז NVIDIA נכנסת לאותו משחק מלוכלך של השוואה ישירה (ועוד עם גרף סטייל ערוץ 10 שגורם להבדל של 15% להראות כאילו הוא הבדל של כמעט פי 2), באמת שאני לא מבין את המטרה של השיט הזה ביחוד שתמיד הנתוני בנצ'מארק של ההכרזות האלה הן כאלה בולשיט. מה שאני כן קונה שם זאת הטענה לביצועי 980GTX כי זאת השמועה כבר כמה זמן וגם הטענה שלהם על ה-1080 שמביא ביצועי טייטן X לא רק הייתה נכונה אלה הביצועים היו אפילו יותר טובים מטייטן X בסופו של דבר. אין מה לעשות השוואה ישירה בין TFLOPS או כמה יחידות חישוב יש, מאז ומתמיד הGPU של AMD היו עם כמות FLOPS גבוהה משמעותית לאותם ביצועים. למשל הFURY X הוא עם 8.6TFLOPS בזמן שה-980TI הוא עם 5.6, שלא נדבר על הרוחב באס זיכרון שהיה 4096bit בזמן שב980TI הוא היה 256bit ועדין ה-980TI חזק ממנו.

מה שמפריע לי בעיקר הוא ה3GB זיכרון, הוא צריך להיות 4GB כי לא מעט משחקים היום, גם ב-1080P, מתקרבים לסף של ה4.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 03 יולי 2016, 18:08

swym כתב:
Klayman כתב:קצת חדשות PC
מסתבר שה480X מושך הרבה יותר חשמל ממה שהוא צריך - לא כ''כ מפריע כשהוא עושה את זה מספק הכוח, אבל כשהוא מושך יותר זרם מחריץ הPCIE, זה כבר הופך לבעייתי. מוזמנים לצפות ו/או לקרוא להרחבה.

דווקא לא כל כך בעייתי, וגם לא עניין חדש כשזה מגיע לכרטיסי מסך: כרטיסים מה-950 הבסיסי ועד ה-6990 העצום מושכים יותר זרם מלוח האם מה-75W שנמצא בסטנדרט של הPCIE (ולא רק לספייקים רגעיים).
בגדול אני מניח שעומר הוא האוטוריטה של הפורום לנושא, אבל גם הPCI-SIG עצמם מאפשרים משהו כמו 20% של tolerance בבדיקות הcopmliance שלהם לתקן PCIE, ככה שיצרני לוחות האם וכרטיסי המסך מודעים לדברים האלו ומייצרים רכיבים בהתאם.
אמנם לא הייתי לוקח כרטיס מסך כזה ועושה לו אוברקלוק עצבני, או מצמיד אותו לספק מדבקה סיני של 300W, אבל בגדול דווקא מבחינת מה שהם דחפו על הלוח של כרטיס המסך עצמו נראה שהם עשו עבודה מצויינת שתאפשר ליצרני הכרטיסים להאכיל את הכרטיס בהרבה יותר חשמל אם צריך (וכשזה מגיע למאיפה הכרטיס צריך למשוך את החשמל אז אפשר לעשות tweaking גם ברמת הדרייברים). מומלץ לקרוא את הקישור הזה:
http://wccftech.com/amd-rx-480-pcie-pow ... estigated/

קראתי את מה ששלחת. ואתה מצייר תמונה ורודה מאוד. בינתיים, amd התייחסה לנושא, הכירה בבעיה ואמרה שתשחרר עדכון דרייברים בימים הקרובים. יש להמתין ולראות כיצד הביצועים יושפעו. אם זה היה non issue כמו שהתיימרת להציג, הם לא היו דואגים לטפל בזה כ"כ מהר. מקור שעובד בחברת לוחות אם אמר ל pcper שזה אכן יכול להיות בעייתי, אז סלח לי שאני לא לוקח את המילה שלך בצורה עיוורת, לעומת הסבר מלומד ומגובה בנתונים, כמו זה של pcper. אני לא מתיימר להיות אוטוריטה בתחום או מבין גדול, אבל הסרטון הזה יחד עם המאמר, שכולל בתוכו מדידות של ה960gtx, עוד כרטיס שאמרו שעושה את "אותו הדבר", מאוד משכנעים אותי.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יולי 2016, 12:02

ה1060 כבר לא שמועה, נשלחו היום כרטיסי ביקורות לאתרים הגדולים והוא יוצא ב7 לחודש (יום חמישי).

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 יולי 2016, 12:47

DrKeo כתב:ה1060 כבר לא שמועה, נשלחו היום כרטיסי ביקורות לאתרים הגדולים והוא יוצא ב7 לחודש (יום חמישי).

מרגיש כאילו הם הקדימו קצת היציאה שלו מהתכנון המקורי. תגובה אגרסיבית ל480. יהיה מעניין מאוד לראות איך הוא יהיה. אם הוא, ב10-20$ יותר מה480 יצליח לספק ביצועים עדיפים, זה יכול ממש לפגוע בהצלחה של AMD בפלח השוק הזה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יולי 2016, 18:48

פורג׳ (של היילו 5) בpc:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יולי 2016, 19:47

Nucleus_Dawn כתב:
DrKeo כתב:ה1060 כבר לא שמועה, נשלחו היום כרטיסי ביקורות לאתרים הגדולים והוא יוצא ב7 לחודש (יום חמישי).

מרגיש כאילו הם הקדימו קצת היציאה שלו מהתכנון המקורי. תגובה אגרסיבית ל480. יהיה מעניין מאוד לראות איך הוא יהיה. אם הוא, ב10-20$ יותר מה480 יצליח לספק ביצועים עדיפים, זה יכול ממש לפגוע בהצלחה של AMD בפלח השוק הזה.

אם כבר ה1060, בתמונה רואים pcb קטן שמרמז שהוא באמת עם חיבור 6 פינים ודבר קצת יותר חשוד, אין חיבור sli. זה אומר או שהם מוותרים על הגשר לכרטיסים החלשים יותר (ל1070 וה-1080 יש גשר חדש לגמרי אחרי שנים שלא חדשו את הגשר) כמו amd (אין ל480 גשר) או שהם לא הולכים לתת לעשות sli על ה1060gtx שזה ממש מוזר ויהיה על זה חתיכת באקלאש.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 04 יולי 2016, 19:54

בAMD הם עושים את הCF דרך הלוח, לפי מה שאני זוכר.. לא?
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יולי 2016, 21:18

בגלל זה כתבתי ״כמו ב480״ :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 יולי 2016, 08:30

שמועות טייטן (כוללות תמונות של הלוח אז יחסית אמין), יוצא באוגוסט, שתי גרסאות (12gb ו-16gb של hbm2) ופחות או יותר 50% יותר מהיר מה-1080gtx.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 05 יולי 2016, 13:06

DrKeo כתב:שמועות טייטן (כוללות תמונות של הלוח אז יחסית אמין), יוצא באוגוסט, שתי גרסאות (12gb ו-16gb של hbm2) ופחות או יותר 50% יותר מהיר מה-1080gtx.

מטורף.

אני לא יכול לדמיין כמה חזקים יהיו הכרטיסים עוד 4-5 שנים, בדיוק בזמן להחליף כרטיס :) .

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2016, 01:01

טוב, האוזניות גוססות. יש המלצות? אני אפילו זורם עם אלחוטי :)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 06 יולי 2016, 02:29

יש לי RS 180 , אלחוטיות של סנהייזר. אני מאוד אוהב אותם אבל אין לי בסיס מי יודע מה להשוואה.. נראה לי שהם כבר כמה שנים בשוק אז סביר להניח שיש דגמים חדשים יותר בסדרה. אלה אוזניות שקודם כל נועדו למוזיקה אז אין להם כל מיני גימיקים של סראונד וכאלה אבל הם מתפקדות יפה גם במשחקים וסרטים, כמובן שאתה משלם פרמיה על זה שהם אלחוטיות.
ממה שקראתי בנושא יש ל sennheiser 598 החוטיות בערך אותה איכות שמע, אולי אפילו קצת יותר טובה, ואם מחפשים ממש טוב אפשר למצוא אותם באיזה חצי מחיר של ה 180.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 06 יולי 2016, 08:44

טוב זה קל, יש לי את סנהייזר 170, אוזניות אכן טובות, סאונד איכותי אך מאוד חלשות בעוצמה ביחס למקבילות החוטיות, אחת הבעיות של wireless. אם אתה מחפש חוטיות אני משתמש בath mx50, מוגדרות האוזניות הטובות בעולם מתחת ל200 דולר, איכות נהדרת, בידוד רעשים מטורף מהסביבה, כל כך מטורף שאישתי ננעלה 20 דקות מחוץ לבית בגללי כי שיחקתי באטמן. היא אוסרת עליי להשתמש בהן כשאני לבד בבית :shock:.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 06 יולי 2016, 08:59

lol
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2016, 09:56

Death_119 כתב:טוב זה קל, יש לי את סנהייזר 170, אוזניות אכן טובות, סאונד איכותי אך מאוד חלשות בעוצמה ביחס למקבילות החוטיות, אחת הבעיות של wireless. אם אתה מחפש חוטיות אני משתמש בath mx50, מוגדרות האוזניות הטובות בעולם מתחת ל200 דולר, איכות נהדרת, בידוד רעשים מטורף מהסביבה, כל כך מטורף שאישתי ננעלה 20 דקות מחוץ לבית בגללי כי שיחקתי באטמן. היא אוסרת עליי להשתמש בהן כשאני לבד בבית :shock:.

lol, האמת שאני לא בטוח אם הקטע עם בטמן היה המלצה או לא :)

תודה עידן/דודי, נראה ששניכם קפצת ישר ואמרתם סנהייזר, אני אבדוק אותן. אגב, מישהו מכיר אישית את הסיבריה 350?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2016, 11:29

AMD משחררת היום דרייבר שמתקן את הצריכת כוח מה-PCI של ה480. בנוסף מקרה ממש פריקי, חלק מה480 4GB מגיעים עם 8GB כש-4GB מנוטרלים. AMD במקור שלחה למבקרים גרסאות 4GB שהיו פשוט 8GB עם 4 מנוטרלים אבל היא אמרה שזה לא יהיה עם הצרכנים אבל צרכנים מדווחים עכשיו שהם קנו RX 480 ויש להם על הלוח 8GB כש-4 מנוטרלים. אין לזה יותר מדי משמעות, סתם עובדה משעשעת.

בצד של NVIDIA, מחר יורד האמברגו וכנראה גם יוצא ה-1060GTX. דליפה של בנצ'מארק firestrike מראה ציון 3014 בהגדרות אולטרה (ה-480 עושה 2750) ו-11225 בהגדרות הנמוכות (ה-480 עושה 10800). לרוב AMD מבצעים טוב יותר ב-firestrike כך שאם הנתונים נכונים אפשר לצפות לבערך 15% יתרון ל-1060GTX על ה480. עכשיו השאלה היא מה המחיר.

אגב קליימן, אומרים שאתה אודיופיל אוזניות, יש לך איך להחכים אותי? :)

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 06 יולי 2016, 11:45

DrKeo כתב:
Death_119 כתב:טוב זה קל, יש לי את סנהייזר 170, אוזניות אכן טובות, סאונד איכותי אך מאוד חלשות בעוצמה ביחס למקבילות החוטיות, אחת הבעיות של wireless. אם אתה מחפש חוטיות אני משתמש בath mx50, מוגדרות האוזניות הטובות בעולם מתחת ל200 דולר, איכות נהדרת, בידוד רעשים מטורף מהסביבה, כל כך מטורף שאישתי ננעלה 20 דקות מחוץ לבית בגללי כי שיחקתי באטמן. היא אוסרת עליי להשתמש בהן כשאני לבד בבית :shock:.

lol, האמת שאני לא בטוח אם הקטע עם בטמן היה המלצה או לא :)

תודה עידן/דודי, נראה ששניכם קפצת ישר ואמרתם סנהייזר, אני אבדוק אותן. אגב, מישהו מכיר אישית את הסיבריה 350?

לדעתי תלך על חוטי, אלחוטי לא שווים את התמורה למחיר.
הנה המוצר השני שדיברתי עליו:
https://www.amazon.com/Audio-Technica-A ... B00HVLUR86

בארץ הן נמכרות ב-700 שקלים בבאג, בטח אפשר למצוא בפחות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2016, 11:53

זה רק אני או שאין להן מיקרופון?

אגב, מסתבר שיש דרך לפתוח את האקסטרה 4GB ב480, כלומר מי שקנה כרטיס ב199$ עם 4GB יכול לקבל בחינם 8GB של הכרטיס 239$ אם יש לו מזל והוא קבל כרטיס עם 4GB כבויים.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 06 יולי 2016, 16:18

DrKeo כתב:זה רק אני או שאין להן מיקרופון?

אגב, מסתבר שיש דרך לפתוח את האקסטרה 4GB ב480, כלומר מי שקנה כרטיס ב199$ עם 4GB יכול לקבל בחינם 8GB של הכרטיס 239$ אם יש לו מזל והוא קבל כרטיס עם 4GB כבויים.

זה Headphone, לא הד סט, רצית הד סט?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2016, 16:52

כן ברור, אני צריך לצעוק על חברים שלי בOW שירוצו כבר ביחד :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 06 יולי 2016, 19:48

אז אתה צריך הדסט למחשב בלבד? כלומר לא אכפת לך אם הוא בחיבור usb או אנלוגי? כמה חשבת להוציא? אפילו בערך? הסייבריה מאוד תלויות דור מוצר.
?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 יולי 2016, 08:28

Evolve הופך לחינמי. לא חושב שזה מה שיציל אותו, אבל בואו נראה..
?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 29 אורחים