DrKeo כתב:Nvidia צריכים להתארגן על השיט שלהם ומהר. הם טענו שהם יודעים לעשות חישוב אסינכרוני עם הדרייברים החדשים שלהם שדורשים כתיבת קוד במיוחד, אם זה נכון אז שירימו את הכפפה וימריצו מפתחים לכתוב גם לזה אחרת amd ישפילו אותם עוד שנתיים כשחישוב אסינכרוני יהיה בכל משחק בשוק.
הם יודעים לעשות חישוב אסינכרוני, אבל
ככל הנראה זה אפשרי רק בתוכנה ונכון לעכשיו הם בנו את זה רק עבור הדור החדש של כרטיסי המסך (שמגיעה עם "ניהול תורים" משופר) ולא עבור סדרה 900 ודרומה. ולכן אנחנו כן רואים אצלם שיפור ביצועים קטן בדור 1000, אבל לא שיפור מהותי כמו שרואים בצד של AMD שאצלם זה ממומש בחומרה יעודית.
אמנם קח את זה עם גרעין של מלח כי יש יותר מידי ניחושים ופחות מידי בהירות בנושא, אבל מה שנראה זה שNVidia לא רצו "לבזבז" את הסיליקון שלהם על compute shaders, בזמן שAMD האמינה והשקיעה בכיוון הזה ברמת החומרה עוד מאז שהיא יצאה עם ארכיטרטורת הGCN שלה (מה שאולי גם מסביר למה Nvidia היתה יותר יעילה בבנצ'מרקים מסורתיים שלא מנצלים את הפיצ'ר הזה, ומצד שני מסביר למה אפילו סדרה 7000 של AMD זוכה עכשיו לשיפורי ביצועים משמעותיים במשחקים נתמכים - אנשים מדווחים על קפיצה של יותר מ-100% בביצועים עם 7970 בדום).
אבל אני לא בטוח כמה זה משנה להם עכשיו: היסטורית זה נראה שברוב המקרים אנשים לא מתכננים הרבה שנים קדימה כשהם קונים כרטיס מסך, וכבר ראינו איך בעבר כרטיסים מהצד של Nvidia "מתיישנים" יותר מהר מכרטיסים מצד AMD. כרגע ה-1070 וה-1080 הם במילא מפלצות חומרה בלי תחרות ישירה מצד AMD, ועד שAsync Compute יהיה רלוונטי במספיק משחקים בשביל להטות את הכף Nvidia כבר תוציא את הדור הבא של החומרה שלה שיתמוך בהם ברמת החומרה ותשכח מהדור הנוכחי.
אני מניח שזה יכול לפגוע להם בעיקר ב-1060 שאוטוטו עומד לצאת ונמצא ראש בראש מול ה-480, אבל אני אישית כבר החלטתי שגם ככה הם יהיו מתחת לדרישות שלי למחשב הבא וכנראה אכוון יותר לאזור ה-1070 (או מה שיהיה במשבצת הזו בסוף השנה הזו). ה-1070 אגב לא נמצא בסטוק כמעט בשום מקום נכון להיום, בטח לא מתחת למחיר הfounders edition, אבל בזכותו אפשר היה לראות לאחרונה מבצעים של ה-980ti ו-FuryX נופלים פה ושם לאזור ה-400 דולר - שזה גם משהו לא רע בכלל לכרטיסים שעד לא מזמן עלו 50% יותר.