אני כבר די עמוק בפרסונה (אחרי רבע משחק, הייתי אומר... אולי פחות) ואני נתקל בדילמה שלא זכור לי שפגשתי במשחק - אני מתבלט אם להשקיע במערכת יחסים עם דמות מסוימת, או לא.
הדמות היא מורה שלי. מסתבר שיש לה בעיות כלכליות, אז היא עובדת בחברת מנקות (מהסוג שמתלבש כמו מנקות באנימה ומוזמנות בטלפון ומגיעות לנקות לך את הדירה וקוראות לך מאסטר ויש גם "שירותים נוספים", אבל אני פאקינג ילד בן 17, אז אין לי גישה אליהם). שני חברים שלי מצאו פלאייר של החברה והחליטו לנסות. כשהגיע המנקה הם ברחו למרפסת. היא זיהתה אותי. אני זיהיתי אותה. זה קטע נורא מוזר.
אחרי זה היא/המשחק פחות או יותר הכריחו אותי להזמין אותה פעמיים כדי לנקות את החדר שלי. עשיתי איתה עסקה שלא אספר לאף אחד ואזמין אותה מידי פעם לנקות ובתמורה היא תיתן לי להתחמק מלימודים מידי פעם.
עכשיו... במשחק יש מערכת של מערכות יחסים. אתה משקיע זמן ומבלה עם אנשים שונים (כרגע יש לי 11 קשרים כאלה וסביר להניח שיהיו עוד לא מעט), משלים משימות ומערכות היחסים מתפתחות. כשאתה עולה רמות (יש 10 כוכבים לכל מערכת יחסים), אתה מקבל בונוסים שונים. נניח, אם אעלה עוד רמה עם המורה הזאת, היא תוכל להכין לי קפה (פריט לשימוש בקרב), או לעשות כביסה (מאפשר לנקות דברים שמצאתי במבוכים ולהשתמש בהם). אם אעלה רמה של אחד משני חברים שנלחמים איתי, הם יקבלו את היכולת לבטל status ailment מידי פעם, באופן רנדומלי. היכולות האלה מאוד מגוונות (לקבל יותר ניסיון בקרבות, יכולות אימון מיוחדות לפרסונות וכן הלאה).
בכל מקרה, אז מבחינה מכאנית, המשחק מאפשר לי לקבל בונוסים מהקשר שלי עם המורה הזאת. מבחינת הסיפור, זה אומר שהיא תבוא לחדר שלי ותקרא לי מאסטר בתלבושת מנקה לא מאוד פרקטית וזה אחד הדברים הכי קרינג' שחוויתי במשחק אי פעם. ההבדל העיקרי בין הקרינג' הזה וקרינג' במשחקים רבים אחרים, זה שנראה שפה זה מכוון.
אז אני מתלבט. זה פשוט מרגיש רע, אבל הרווח מזה יכול להיות משמעותי.
ספוילר:
חלק ממערכת היחסים זה שאם אתה מגיע לרמה מסוימת, אפשר לנסות להפוך אותה למערכת יחסים רומנטית. יש כמה נשים במשחק שיכולות להיות עם הדמות שלך במערכת יחסים רומנטית ומסתבר שהמורה הזאת זו אחת מהן. זה רק גורם לי ליותר קרינג', כי זה ממש ממש לא קול.
בקיצור, עוד חוויה מוזרה, ייחודית ומעניינת שאני זוכה לחוות בפרסונה 5 ולא נתקלתי בה בשום מקום אחר. זה באמת משחק מצוין. אפילו בשנה של זלדה ומריו הוא הולך להיות שחקן משמעותי בכל מיני בחירות GOTY בעוד כמה חודשים.