ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 27 ספטמבר 2017, 15:20

Laskin כתב:מתוך הכתבה:

In some cases you wouldn’t even need to play a game to discover that it’s not suitable. Take, for instance, if an individual or a company wanted to put a game called “Suicide Simulator” on the store, you’d know to say “hell no!” to that, right?

לפסול משחק מבלי לשחק בו רק בגלל השם שלו? לא יודע איך אפשר לפרש את זה כביקורת עניינית על VALVE והמדיניות שלה.
והנה ההמשך:

Well, in Steam’s case it appears not, as that’s a game that has just appeared on the store today. That’s right, Suicide Simulator is a game you can buy right now. And its description spells out exactly what it is: “You are alone on a beach with suicidal thoughts, there is nothing left for you in this world. End your life using a variety of different tools and methods.” Valve has seriously lost the plot. Either that, or it never had any sense in the first place, and we’re just finally seeing how apathetic and moronic it really is.

אז ואלב "איבדה את זה" לטענתו בגלל השם ותיאור המשחק, לא בגלל בקרת איכות, באגים, מוצר לא גמור, הסתה או גזענות... אלא בגלל השם של המשחק, שהוא כל כך מחריד את כותב הכתבה שהוא חושב שעל זה בלבד צריך לפסול אותו. בעיניי זה הזוי.

אתה מכניס המון משמעות לכתבה שלא קיימת בה, לפי דעתי. התלונות של הכותב בבירור מתייחסות לעובדה שכבר מהשם של המשחק ברור מאוד שמדובר במשחק זבל. הרי חלק ניכר מהמשחקים שמטנפים את סטים הם משחקי "סימולטור". זה נהפך לז'אנר בדיחה וכבר מהשם והתיאור ברור מאוד שמדובר בעוד משחק כזה.
אין באמת ויכוח שהמשחק נוגע בנושא רגיש בצורה מחורבנת ואין ספק שזו תהייה ביקורת עניינית נגדו ונגד הגישה של VALVE, אבל הביקורת הזאת לא נמצאת בכתבה הספציפית הזאת.
איך הגעת ל"התוכן במשחק עלול לעודד התאבדות", באמת לא ברור לי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 27 ספטמבר 2017, 15:46

לא קראתי אבל ממה שציטטת אני באמת לא רואה כל כך על מה אתה מדבר.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 ספטמבר 2017, 11:30

Nucleus_Dawn כתב:

In some cases you wouldn’t even need to play a game to discover that it’s not suitable. Take, for instance, if an individual or a company wanted to put a game called “Suicide Simulator” on the store, you’d know to say “hell no!” to that, right?

לפסול משחק מבלי לשחק בו רק בגלל השם שלו? לא יודע איך אפשר לפרש את זה כביקורת עניינית על VALVE והמדיניות שלה.
והנה ההמשך:

Well, in Steam’s case it appears not, as that’s a game that has just appeared on the store today. That’s right, Suicide Simulator is a game you can buy right now. And its description spells out exactly what it is: “You are alone on a beach with suicidal thoughts, there is nothing left for you in this world. End your life using a variety of different tools and methods.” Valve has seriously lost the plot. Either that, or it never had any sense in the first place, and we’re just finally seeing how apathetic and moronic it really is.

אז ואלב "איבדה את זה" לטענתו בגלל השם ותיאור המשחק, לא בגלל בקרת איכות, באגים, מוצר לא גמור, הסתה או גזענות... אלא בגלל השם של המשחק, שהוא כל כך מחריד את כותב הכתבה שהוא חושב שעל זה בלבד צריך לפסול אותו. בעיניי זה הזוי.

אתה מכניס המון משמעות לכתבה שלא קיימת בה, לפי דעתי. התלונות של הכותב בבירור מתייחסות לעובדה שכבר מהשם של המשחק ברור מאוד שמדובר במשחק זבל. הרי חלק ניכר מהמשחקים שמטנפים את סטים הם משחקי "סימולטור". זה נהפך לז'אנר בדיחה וכבר מהשם והתיאור ברור מאוד שמדובר בעוד משחק כזה.
אין באמת ויכוח שהמשחק נוגע בנושא רגיש בצורה מחורבנת ואין ספק שזו תהייה ביקורת עניינית נגדו ונגד הגישה של VALVE, אבל הביקורת הזאת לא נמצאת בכתבה הספציפית הזאת.

אני לא חושב שהכוונה שלו הייתה שזה עוד אחד מה"____ סימולטור", כמו שהפריעה לו המילה SUICIDE שם.
ולא אמרתי שנכתב שם ש"התוכן עלול לעודד התאבדות" , זה פשוט מה שאני הבנתי מההתנגדות האוטומטית שלו "רק בגלל השם".

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 ספטמבר 2017, 13:56

Laskin כתב:
Nucleus_Dawn כתב:

והנה ההמשך:

אני לא חושב שהכוונה שלו הייתה שזה עוד אחד מה"____ סימולטור", כמו שהפריעה לו המילה SUICIDE שם.
ולא אמרתי שנכתב שם ש"התוכן עלול לעודד התאבדות" , זה פשוט מה שאני הבנתי מההתנגדות האוטומטית שלו "רק בגלל השם".

כן. אתה ואני אומרים בדיוק אותו הדבר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2017, 18:06

היום האורנג' בוקס בת 10. VALVE RIP :(
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 10 אוקטובר 2017, 18:19

DrKeo כתב:היום האורנג' בוקס בת 10. VALVE RIP :(

למה RIP? אני לא מבין... HL3 עוד מעט יוצא, שניה אחרי episode 3.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2017, 18:55

אוי נהדר, שמעתי שהולכים להתחיל לעבוד עליהם יום אחרי ששאנמו 3 ו-FFVII רימייק יוצאים.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

מה קורה לחשבון סטים שלכם אם חו"ח תמותו?

הודעהעל ידי sharonbn » 11 אוקטובר 2017, 01:03

כמו שאומרים ביורוגיימר - הנה נקודה למחשבה
http://www.eurogamer.net/articles/2017- ... en-you-die

אני בטוח שכמוני לא חשבתם על זה בכלל ולמעשה אולי תחשבו שזה גם לא חשוב בכלל - מה אכפת לכם מה יקרה אחרי שתעברו לעולם שכולו טוב.
אבל בכל אופן, אנשים כן חושבים על מה יקרה וכן דואגים להעברה מסודרת של הרכוש שלהם ליקיריהם.
עכשיו חשבו על זה: חשבון סטים שלכם מכיל תוכן ששוויו ככל הנראה מגיע לכמה מאות שקלים ואולי יותר.
בנקודה מסוימת בחייכים יש להניח שתגיעו למסקנה שאתם רוצים לכתוב צוואה ושם אולי תרצו להעביר את ספריית המשחקים העשירה שלכם לאחיין צעיר או חבר קרוב.
ובכן, המאמר הנ"ל טוען שהסכם השימוש של סטים קובע שאין לכם זכות להעביר את החשבון לבעלות מישהו אחר אלא בהסכמה מפורשת של valve
ואז טוען המאמר שלהשיג את ההסכמה הזו אינה דבר טריוויאלי כמו לכתוב מכתב לתמיכה שלהם (הם ניסו את זה)

אז נכון שאפשר פשוט לכתוב את הסיסמה בצוואה או להעביר אותה בדרך אחרת לצד ג. אני מתאר לעצמי שזה נעשה במציאות על בסיס יומיומי (למשל אנשים מוכרים את החשבון שלהם למישהו אחר) אבל אם valve תגלה את זה היא יכולה לנעול את החשבון וצד ג יהיה אז בבעיה מכיוון שההסכם הופר. וחוץ מזה יכולות להיות להיווצר בעיות חוקיות בצוואה שכוללת הוראות שמהוות עבירה על החוק (למשל נוטריון יכול לסרב לאשר צוואה כזו) וכל זאת בלי להעלות את השאלה למה בכלל צריך לעקוף את החוק כשמדובר ברכוש שבבעלותינו באופן חוקי.

הדבר נכון גם בספריות תוכן דיגיטאלי אחרות של המפיצות האחרות או כמו אלה של הקונסולות ואפילו מחוץ לעולם המשחקים- כמו itunes ואמאזון קינדל.

נראה שזו עוד נקודה להעדפה של GOG, שם כל הנושא הוא non issue

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 אוקטובר 2017, 01:46

למה ב-GOG זה non issue? גם שם יש לך חשבון דיגיטלי שהמשחקים מקושרים אליו. נכון שאתה יכול לצרוב את המשחקים על דיסקים, אבל מי בימינו עושה את זה? חוץ מזה שיש משחקים גם בגוג שדורשים מס׳ סידורי בשביל לשחק אותם אונליין, ובשביל זה אתה חייב את החשבון.

האמת, אני לא רואה סיבה שואלב תתחיל לטפל בבקשות לירושת חשבונות. זה לא העסק שלהם ולא אמור לעניין אותם. בדיוק כמו שאף אחד לא יעביר את הביטקוינים שלך ליורשים במקרה שתמות - באחריותך לדאוג לזה. בנוגע לצד החוקי של העניין - זאת סוגיה תיאורטית, לא מעשית. בפועל ואלב לא יודעת אם אני הוא זה שמחובר לחשבון או אח שלי.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוקטובר 2017, 18:09

בGOG זה non issue מכיוון שבלי DRM הם וויתרו על יכולת לשלוט על הבעלות. אתה יכול הרי להתקין את המשחק על כמה מחשבים שתרצה ואין שום דבר שימנע ממך לעשות את זה. בGOG הם סומכים על הלקוחות שלו יעשו abuse לרכישה שלהם (ואני מתאר לעצמי שיש לא מעט לקוחות שכן עושים את זה). לגבי משחק אונליין - המצב הזה קיים גם עם עותקים פיסיים שקנינו פעם. אם השירות אונליין ירד אז האופציה הזו ירדה מהפרק ונשאר המשחק ליחיד (כמו שקרה להרבה משחקים כש gamespy סגרו).
לצרוב על דיסקים? באמת בימינו אף אחד לא עושה את זה וזה גם לא נחוץ. אפשר להוריד את קבצי ההתקנה לדיסק קשיח וזהו. אני למשל מחזיק עותק של כל הספריית משחקים ללא DRM (לא רק מGOG) שלי על דיסק קשיח ליתר בטחון
ובדיעבד התברר שזה היה צעד נכון כאשר האתרים indie game stand ו indie royale נסגרו ונעלמו מהרשת ואיתם כל המשחקים שקניתי שם. אם לא היה לי גיבוי, אז ביי ביי.
חוץ מזה קניתי משחקים ללא DRM גם מ bundle stars וגם מ groupees ועוד כל מיני.

אם וואלב לא רוצה "להתעסק" עם בקשות לירושה, אז שתשחרר את הבעלות על המשחקים לרוכשים. מי שרכש משחק או סרט או תוכנה או מוצר דיגיטאלי אחר צריך שתהיה לו בעלות על מה שרכש ואז לא יתעוררו בעיות כאלה. הבעיות התחילו בגלל שחברות הפצה רצו להשאיר בעלות (ושליטה) שלהם על המוצרים שקנו הלקוחות. אם וואלב רוצה את היכולת לקחת מלקוחות מוצרים שהם קנו (וזה קרה בעבר) אז היא צריכה גם לענות ולטפל בנושאים מהסוג הזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 16 אוקטובר 2017, 10:53

אבל דיסק קשיח לא יחזיק לך עשרות שנים, ובכל מקרה הוא לא יכול להכיל את כל ספריית המשחקים שלך שכוללת מאות או אלפי משחקים.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 17 אוקטובר 2017, 10:47

נו, בשביל מה יש Family Share?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 אוקטובר 2017, 13:30

swym כתב:נו, בשביל מה יש Family Share?

הבעיה היא שבמימוש שלו בסטים הוא מאושר למחשב אחד בלבד. ברגע שתחליף את המחשב או תפרמט, תצטרך אישור מחדש של בעל החשבון (המת).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוקטובר 2017, 14:35

אגב, זה מאפס את האישור גם אם תחליף רכיב חומרה כמו כרטיס מסך או זיכרון.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 אוקטובר 2017, 19:12

DrKeo כתב:אגב, זה מאפס את האישור גם אם תחליף רכיב חומרה כמו כרטיס מסך או זיכרון.

לכן השיתוף שלנו הלך לעזאזל מזמן כבר..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 17 אוקטובר 2017, 19:35

InterAl כתב:אבל דיסק קשיח לא יחזיק לך עשרות שנים, ובכל מקרה הוא לא יכול להכיל את כל ספריית המשחקים שלך שכוללת מאות או אלפי משחקים.

דיסק קשיח אחד אולי לא אבל שניים במערך raid 1 יחזיקו גם יחזיקו.
לי יש שני דיסקים פנימיים כ"א 6TB שמכילים את כל הספרית משחקים וסרטים וסדרות שהורדתי ועוד נשאר מקום.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 אוקטובר 2017, 20:36

sharonbn כתב:
InterAl כתב:אבל דיסק קשיח לא יחזיק לך עשרות שנים, ובכל מקרה הוא לא יכול להכיל את כל ספריית המשחקים שלך שכוללת מאות או אלפי משחקים.

לי יש שני דיסקים פנימיים כ"א 6TB שמכילים את כל הספרית משחקים וסרטים וסדרות שהורדתי ועוד נשאר מקום.

זמן החיים הממוצע של דיסק הוא כמה שנים ספורות. שני דיסקים יחזיקו אולי 10 שנים, לא יותר מזה. גם אם תחליף את אחד הדיסקים כשיתקלקל, יש סיכוי לא רע שמתישהו בעתיד הם ימותו יחד בגלל תקלת חומרה או תוכנה במחשב (או סתם פירמוט בטעות של כל הדיסקים, גם יכול לקרות). ו-12TB לא מספיקים להחזיק את כל התוכן שלי אפילו היום - יש לי בסביבות 1600 משחקים. אם כל משחק הוא 10 ג'יגה בממוצע, זה יוצא בערך 16 טרה. וזה בלי להחשיב סרטים, תמונות וכו', ובלי לכלול משחקים עתידיים שרק גדלים בנפח. shadow of war למשל תופס כבר 100 ג'יגה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוקטובר 2017, 23:23

משחקי ה100 גיגה הם רק קטע של השנים האחרונות, אני בטוח שרוב ה1600 הם משחקי לגסי ואינדים שתופסים מאות מגה. אני גם די בטוח שעם רייד של 6GB אפשר להחזיק את רוב הספריות ולרובנו אין 1600 משחקים, ביחוד אם זה אדם שדואג נורא בנושא ויכול להקדיש את כל הדיסק למשחקים.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 אוקטובר 2017, 00:15

InterAl כתב:
sharonbn כתב:

זמן החיים הממוצע של דיסק הוא כמה שנים ספורות. שני דיסקים יחזיקו אולי 10 שנים, לא יותר מזה. גם אם תחליף את אחד הדיסקים כשיתקלקל, יש סיכוי לא רע שמתישהו בעתיד הם ימותו יחד בגלל תקלת חומרה או תוכנה במחשב (או סתם פירמוט בטעות של כל הדיסקים, גם יכול לקרות). ו-12TB לא מספיקים להחזיק את כל התוכן שלי אפילו היום - יש לי בסביבות 1600 משחקים. אם כל משחק הוא 10 ג'יגה בממוצע, זה יוצא בערך 16 טרה. וזה בלי להחשיב סרטים, תמונות וכו', ובלי לכלול משחקים עתידיים שרק גדלים בנפח. shadow of war למשל תופס כבר 100 ג'יגה.

טוב, אין לי מה להגיד על גישה כ"כ פסימית, אבל הנסיון האישי שלי לגבי אורך חיים של דיסק קשיח היה קצת יותר טוב. בנוסף לזה, אם אנחנו מדברים על טווחי זמן ארוכים מאד (עשרות שנים) אז בהחלט אפשר לדמיין שבעוד לא הרבה שנים מחירי דיסקים SSD יהיו כאלה שהטכנולוגיה הזו תחליף את הדיסק האופטי והאמינות של SSD גבוהה עוד יותר (בהנחה שהדיסקים ממשמשים לגיבוי ולא נעשות הרבה פעולות קריאה/כתיבה) ומי יודע איזו טכנולוגיה תהיה זמינה עוד 20 שנה?

לגבי מערך raid אז אני אנסה להגיד את זה בצורה מכובדת אבל מה שנאמר הוא לא נכון. תקלת חומרה או תוכנה שתגרום לשני דיסקים להתקלקל בבת אחת - אני מתאר לעצמי שהסיכוי אינו אפס ואולי לא אפסי, אבל זה קטן מאד.באמת קטנטן. בוא נגיד שהסיכוי קטן יותר מהסיכוי שוואלב יום אחד יסגרו את העסק בלי לתת גישה לספריות של הלקוחות. "סתם פירמוט בטעות של כל הדיסקים"? נו באמת. תתקין אנטי וירוס, ותכבה את המחשב בימי שישי שיוצאים ב13 בחודש, אוקי?

לגבי הספריית משחקים שלך, אז באמת כל הכבוד שיש לך 1600 משחקים. השאלה אם יש לך 1600 משחקים שאתה מעוניין לשמור. לי למשל יש לא מעט משחקים שבאמת לא חשוב לי אם ילכו לאיבוד. למשל כאלה שקניתי כחלק מבאנדל ומראש לא רציתי או כאלה ששיחקתי בהם ולא אהבתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2017, 00:48

TF2 חוגג 10 שנים עם EVENT חדש וגם סרטון קצר חדש:

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 אוקטובר 2017, 11:22

sharonbn כתב:
InterAl כתב:
sharonbn כתב:

טוב, אין לי מה להגיד על גישה כ"כ פסימית, אבל הנסיון האישי שלי לגבי אורך חיים של דיסק קשיח היה קצת יותר טוב. בנוסף לזה, אם אנחנו מדברים על טווחי זמן ארוכים מאד (עשרות שנים) אז בהחלט אפשר לדמיין שבעוד לא הרבה שנים מחירי דיסקים SSD יהיו כאלה שהטכנולוגיה הזו תחליף את הדיסק האופטי והאמינות של SSD גבוהה עוד יותר (בהנחה שהדיסקים ממשמשים לגיבוי ולא נעשות הרבה פעולות קריאה/כתיבה) ומי יודע איזו טכנולוגיה תהיה זמינה עוד 20 שנה?

לגבי מערך raid אז אני אנסה להגיד את זה בצורה מכובדת אבל מה שנאמר הוא לא נכון. תקלת חומרה או תוכנה שתגרום לשני דיסקים להתקלקל בבת אחת - אני מתאר לעצמי שהסיכוי אינו אפס ואולי לא אפסי, אבל זה קטן מאד.באמת קטנטן. בוא נגיד שהסיכוי קטן יותר מהסיכוי שוואלב יום אחד יסגרו את העסק בלי לתת גישה לספריות של הלקוחות. "סתם פירמוט בטעות של כל הדיסקים"? נו באמת. תתקין אנטי וירוס, ותכבה את המחשב בימי שישי שיוצאים ב13 בחודש, אוקי?

לגבי הספריית משחקים שלך, אז באמת כל הכבוד שיש לך 1600 משחקים. השאלה אם יש לך 1600 משחקים שאתה מעוניין לשמור. לי למשל יש לא מעט משחקים שבאמת לא חשוב לי אם ילכו לאיבוד. למשל כאלה שקניתי כחלק מבאנדל ומראש לא רציתי או כאלה ששיחקתי בהם ולא אהבתי.

הסיכוי לא קטן כשמדובר על טווח של עשרות שנים. וירוס יכול לנצל פרצות ב-firmware של הכוננים ולהשבית לך את שניהם, או סתם למחוק את המידע משני הכוננים או כמו שמקובל יותר לאחרונה - להצפין אותם ולבקש כופר בביטקוין. אנטי וירוסים ממש לא תופסים הכל. RAID זה לא תחליף לגיבוי. הגיבוי הכי בטוח שזמין למשתמשי קצה הוא לצרוב את המידע על דיסקים. אם אתה שומר עליהם כמו שצריך, הם יכולים להחזיק עד 200 שנה. אבל אני לא מכיר אף אחד היום שטורח לעשות את זה לגבי מדיה דיגיטלית קנויה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 אוקטובר 2017, 16:48

טוב, כ"א שיעשה את השיקולים שלו לגבי רמת האמינות של מערך raid. אפשר גם לדמיין שריפה בבית או התקפה של דעאש. אין לזה סוף.
אני לא מבין למה אתה אומר שמערך 1 raid אינו תחליף לגיבוי שזה הרי המטרה שלשמה הוא נוצר!!
לגבי "עשרות שנים" הרי עניתי לזה אבל התעלמת לחלוטין.
כל הסיכונים הטכניים היו קיימים גם כשאנשים קנו משחקים וסרטים על DVD פיסי. וגם אז אפשר היה לעשות גיבויים שונים. מאז אורך החיים של תוכן דיגיטאלי רק עלה ונראה שהמגמה הזו תמשיך בעתיד (למשל, בעוד כמה שנים ניתן יהיה לקנות אחסון ענן של עשרות טרה במחיר שווה לכל נפש)

שתי החברות (וואלב וגוג) ועוד לא מעט חברות אחרות מציעות שירות דומה להפליא - רכישת משחקים ותוכן דיגיטאליים שניתנים להתקנה וצריכה על המחשב האישי. כולן מציעות שירות של ניהול ספריית תוכן המהווה גם גיבוי לכל הרכישות שלנו. בכל שירות שנשתמש קיים הסיכון העתידי שהחברה תסגור את שעריה או תעביר בעלות או כל מיני תרחישים שהתוצאה שלהם תהיה שתימנע מאיתנו גישה לספרייה שלנו שיכולה להיות שווה לא מעט כסף. כ"א יכול להעריך עד כמה ריאלי התרחיש הזה. כמו שציינתי, זה קרה כבר בעבר עם חנויות קטנות - desura, indie royale, indie gamestand, get games go

ההבדל אם כן הוא שבגוג ניתן לעשות גיבוי של הספרייה מחוץ לדומיין של גוג. זאת בנוסף לספרייה שיש כמו בוואלב
זה מאפשר איזה רמה מסוימת של שקט נפשי לגבי כל מיני תרחישים בהם נמנעת מאיתנו גישה לספרייה. שוב - בנוסף לספרייה עצמה
כמו כן מודל זה מאפשר העברת בעלות על התוכן הדיגיטאלי בלי להפר את הסכם המשתמש. לפי מיטב ידיעתי, העותק שקונים בגוג הוא בבעלות חוקית שלנו, ממש כמו העותק הפיסי שפעם היינו קונים.
בוואלב החלק הזה חסר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 אוקטובר 2017, 18:22

sharonbn כתב:טוב, כ"א שיעשה את השיקולים שלו לגבי רמת האמינות של מערך raid. אפשר גם לדמיין שריפה בבית או התקפה של דעאש. אין לזה סוף.
אני לא מבין למה אתה אומר שמערך 1 raid אינו תחליף לגיבוי שזה הרי המטרה שלשמה הוא נוצר!!
לגבי "עשרות שנים" הרי עניתי לזה אבל התעלמת לחלוטין.
כל הסיכונים הטכניים היו קיימים גם כשאנשים קנו משחקים וסרטים על DVD פיסי. וגם אז אפשר היה לעשות גיבויים שונים. מאז אורך החיים של תוכן דיגיטאלי רק עלה ונראה שהמגמה הזו תמשיך בעתיד (למשל, בעוד כמה שנים ניתן יהיה לקנות אחסון ענן של עשרות טרה במחיר שווה לכל נפש)

שתי החברות (וואלב וגוג) ועוד לא מעט חברות אחרות מציעות שירות דומה להפליא - רכישת משחקים ותוכן דיגיטאליים שניתנים להתקנה וצריכה על המחשב האישי. כולן מציעות שירות של ניהול ספריית תוכן המהווה גם גיבוי לכל הרכישות שלנו. בכל שירות שנשתמש קיים הסיכון העתידי שהחברה תסגור את שעריה או תעביר בעלות או כל מיני תרחישים שהתוצאה שלהם תהיה שתימנע מאיתנו גישה לספרייה שלנו שיכולה להיות שווה לא מעט כסף. כ"א יכול להעריך עד כמה ריאלי התרחיש הזה. כמו שציינתי, זה קרה כבר בעבר עם חנויות קטנות - desura, indie royale, indie gamestand, get games go

ההבדל אם כן הוא שבגוג ניתן לעשות גיבוי של הספרייה מחוץ לדומיין של גוג. זאת בנוסף לספרייה שיש כמו בוואלב
זה מאפשר איזה רמה מסוימת של שקט נפשי לגבי כל מיני תרחישים בהם נמנעת מאיתנו גישה לספרייה. שוב - בנוסף לספרייה עצמה
כמו כן מודל זה מאפשר העברת בעלות על התוכן הדיגיטאלי בלי להפר את הסכם המשתמש. לפי מיטב ידיעתי, העותק שקונים בגוג הוא בבעלות חוקית שלנו, ממש כמו העותק הפיסי שפעם היינו קונים.
בוואלב החלק הזה חסר.

raid 1 לא נוצר למטרות גיבוי אלא בשביל להגביר מהירות קריאה ולשפר את האמינות. דיסק גיבוי לא אמור להיות מחובר למחשב שאותו הוא מגבה, בדיוק בגלל הסיבות שתיארתי קודם שרייד לא מגן מפניהם. בנוגע למה שכתבת קודם לגבי ״עשרות שנים״ - כן, בהחלט יתכן שהטכנולוגיה תשתפר פלאים והמחירים ירדו משמעותית, אבל אני מדבר על ההווה ולא על העתיד הלא ידוע.

בנוגע לואלב וגוג - אני מסכים שגוג עדיפה על סטים באספקט הזה של גיבוי משחקים, אבל אי אפשר לומר ששם זה non issue, כי אין למשתמשי קצה את האמצעים לגבות עשרות טרות (או אולי מאות/אלפים בעתיד) בצורה זולה ובטוחה. אולי בעתיד זה ישתנה. כרגע זה המצב.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 אוקטובר 2017, 19:33

אוקי, הלכתי קצת לקרוא על raid ונכון שברשת לא ממליצים עליו כעל פתרון לגיבוי. זה היה חדשות בשבילי כי אצלי בבית אני משתמש כבר כמה שנים במערך כזה לגיבוי ומרוצה מאד.
ייתכן שכפתרון גיבוי למידע קריטי עיסקי אז מערך raid אינו התשובה, אבל זה כן פתרון זול וקל למימוש למשתמש הביתי שמוכן להסתכן על תרחישי קצה אפוקליפטיים. מדובר כאן על משחקי מחשב, נכון? האם אני, משתמש ביתי, צריך לקחת בחשבון את הסיכון של וירוס ransomware שיחטוף את ספריית המשחקים שלי וידרוש תשלום ביטקוין בתמורה? אתה מבין את הגיחוך שבדבר??
וזה כולל את ההנחה שאיננו מדברים על "עשרות טרות" וספרייה של 1600 משחקים. זה בהחלט מקרה קיצון שלא מייצג את הלקוח המממוצע של סטים ולא בגללו תיפסל האופציה של גיבוי ביתי. אני באופן אישי לא מבין למה שמישהו ירצה להוציא סכום עתק על ספרייה בגודל הזה כשברור שהוא לא יספיק לשחק בכל המשחקים האלה בכל ימי חייו. אני לא חושב שאני מכיר 1600 משחקים לא כל שכן הייתי מוכן לקנות אותם במיטב כספי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 אוקטובר 2017, 19:52

לא קניתי אותם במיטב כספי, קניתי את רובם בבאנדלים של דולר לשישה משחקים. אבל זה לא משנה: אולי היום המשחקים שלך שוקלים רק 6 טרה, אבל ככל שעובר הזמן אתה צובר יותר ויותר + אני חושב שקצב הגידול במשקל שלהם גדול מקצב הגידול בנפח הדיסקים. 20-50 ג׳יגה למשחק זה כבר די הסטנדרט היום.

והסיכון למחיקת כל הדאטה שלך הוא קטן כשאתה מדבר על שנים ספורות, אבל בתקופה של עשרות שנים הכל יכול לקרות, ובסבירות לא מעטה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 23 אורחים