DrKeo כתב:זה לא היפסט, זאת מציאות. יש בדיוק שתי אופציות, שיניחו לחברה בשקט לעשות מה שהם רוצים מה שהם אף פעם לא עושים חוץ מאשר חברה אחת בודדת בשם אינסטגראם או שהם ישמידו את החברה מהיסוד. הם השמידו את face.com מהיסוד, סגרו את הsdk הפתוח החינמי שלהם והרגו כל שיתוף פעולה שהיה לה. את אונאבו הם גם השמידו והפכו אותה לפייסבוק ישראל. אז מה הם יעשו עם האוקולוס? לא יודע אבל המקרה הכי טוב שיכול להיות הוא שהם יניחו להם בשקט והרע שהם ידפקו את החברה לגמרי. או במילים אחרות, מדובר בחדשות שנעות בין נטרליות לרעות, טובות הן לא כי פייסבוק מעולם לא הטיבה עם חברה שהיא קנתה.
אתה מדבר על חברות שהציעו מוצרים טובים יותר מהמוצרים המקבילים של פייסבוק.
הם קנו אותם, הטמיעו את המוצר שלהם אצלם ונהנו מזה.
במקרה של אינסטגראם ווואטסאפ, הם לא שינו שום דבר, כי הם ידעו שהכוח של שני השירותים הללו, הוא בשם ובאנשים שעבדו עליהם ולכן יש להם עצמאות.
המצב של אוקולוס, הוא שהכוח של המוצר תלוי לחלוטין באנשים שעובדים עליו. מדובר במקרה של חברת ענק, שמנסה להפוך לחממת סטארטאפים ורוצה לגוון את המוצרים שלה גם לכיוון של חומרה.
מה שכנראה יקרה, זה שלאוקולוס יהיה מלא כסף, אז הם יוכלו להשקיע את כל הזמן שלהם בלפתח את המוצר ולעשות אותו טוב יותר ולהפסיק להשקיע את הזמן שלהם בלנסות להשיג עוד מימון ממגוון מקורות.
חברת ענק מפזרת את הכסף שלה, כדי לתמוך בפרויקט שאהבנו ועכשיו יש לו הרבה יותר משאבים. נכון שהם כבר לא הילדים הקטנים והמגניבים שעושים משהו מהפכני, אלא סתם הילדים הגדולים והעשירים שעושים משהו מהפכני. אם לא הפריע לאף אחד שסוני עובדת על VR, אין סיבה שיפריע למישהו שאוקלוס עובדת על VR עם הכסף של פייסבוק.
אני לא מוצא סיבה לחשוב שפייסבוק ישמידו את אוקולוס. אין בזה שמץ של היגיון. סמכתי על המילה של לאקי עד עכשיו ואני סומך על המילה שלו גם עכשיו. אם הוא אומר ששום דבר לא משתנה ביום יום, מעבר לכך שהם יכולים להתרכז רק באתגרים ההנדסיים של פיתוח הריפט, אז סביר להניח שזה המצב.
לא רוצים להאמין לו כי פייסבוק לא פופולארית? שיהיה. לא נשמע לי כמו סיבה מספיק טובה לשנות את היחס לאותם אנשים שנהנו מכל כך הרבה אהדה.
קודם שיוציאו מוצר לצרכן, שיהיה אפשר להגיד שפייסבוק הרסו. אחרי זה אפשר יהיה לדבר על כמה זה אסון, או לא.