InterAl כתב:אז לי זה קרה פעם אחת. ולאחרונה הטרנד של למחוק (או להצפין, שבפועל זה די אותו דבר) הפך לפופולרי למדי. נדיר זה לא.
DrKeo כתב:אם זה דיסק אכסון ולא הכונן שחלונות מותקן עליו (אני אצא בהנחה ש-2017 וכנראה יש לשרון SSD) אז ברוב הוירוסים הכל יהיה בסדר. הסיכוי שכל הספריה שלך בסטים תהיה מלאה ונגישה עוד 30 שנים היא די קלושה, קבצים זמינים משנות ה-90 שעברו איתנו מHDD לHDD יש לכולנו.
ובעצם הנקודה החשובה היא לא שהאינסטולרים ישרדו אצלו 30 שנים אלה שהם רק ישבו כגיבוי הרי אם מחר המחשב שלו נהרס בשריפה הוא פשוט יקנה חדש ויכנס ל-GOG ויוריד הכל מחדש. בסטים הוא לא יכול לעשות את זה, גם אם הם יודיעו ששבוע הבא הם הולכים להסגר.
DrKeo כתב:InterAl כתב:אז לי זה קרה פעם אחת. ולאחרונה הטרנד של למחוק (או להצפין, שבפועל זה די אותו דבר) הפך לפופולרי למדי. נדיר זה לא.
באופן יחסי זה בהחלט נדיר, יש בארץ מליוני מחשבים, אפילו אם ל-10,000 אנשים הצפינו את המחשב (ואני בספק אם זה קרה אפילו ל1000), עדין מדובר בהרבה פחות מ-1%.
DrKeo כתב:דברתי על וירוסים, לא רנסומוור. רוב תקיפות הוירוס ישאירו מדיות אכסון שהם לא הדיסק של מערכת הפעלה במצב סביר לגמרי. רנסומוור קיימים כבר שנים אבל הם מעדיפים לתקוף עסקים ולא אנשים פרטיים כי הבן אדם ממוצע לא ישלם 5000$ בשביל לקבל את עבודת השורשים שלו מכיתה ז' שוב, עסק שיש לו על המחשב את כל הדו"ח הרבעוני של הרואה חשבון כן. אבל זה נכון, זאת אופציה, יכול להיות ששרון יהיה קורבן רנסומוור או וירוס אכזרי או שריפה או פגיעת ברק, כל האופציות פתוחות, יש המון דרכים שבהן הרייד 1 שלו ילך לעזאזל. אבל מה הסיכוי הטטיסטי של זה? מאוד נמוך, ביחוד להתחשב בכך שמובילות טכנולוגיה נוטות להתחלף כמו גרביים ורוב הסיכויים שהRAID 1 של שרון ישרוד שנים. נכון, יכול להיות מקרה שבו הוא גם לא ישרוד, אבל הייתי שם יותר כסף על הRAID 1 הזה, כל עוד שרון מתחזק אותו כשורה, מאשר על סטים. ביחוד שגם החלטות מנהליות וכל מני זכויות יוצרים שונות יכולות להשפיע על המצב. למשל AW לא נמכר יותר בגלל זכויות יוצרים של המוסיקה שבו, נכון שעדין אפשר להוריד אותו אם קנית אבל לקנות כבר לא. עוד 10 שנים עדין יהיה מותר להוריד אותו שוב בסטים אפילו אם סטים פעילה ב-100%? אין לי שמץ.
InterAl כתב:השתמשתי בוירוס כשם כללי לכל סוגי התקיפות. ונכון, בינתיים מעדיפים לתקוף ארגונים. אבל זה טרנד שהתחיל סה"כ לפני חצי שנה, אנחנו מדברים על העתיד. לא נשמע לי נדיר בכלל שב-30 שנים הקרובות הרייד שלו ידפק. אם אתה מסתמך על רייד כעל גיבוי בלעדי, הסיכוי שמתישהו תיתקל באיזשהו data corruption שיהרוס לך את המידע הוא לא זניח בכלל. שוב, רייד זה לא גיבוי, הוא רק משפר את ה-fault tolerance.
sharonbn כתב:InterAl כתב:השתמשתי בוירוס כשם כללי לכל סוגי התקיפות. ונכון, בינתיים מעדיפים לתקוף ארגונים. אבל זה טרנד שהתחיל סה"כ לפני חצי שנה, אנחנו מדברים על העתיד. לא נשמע לי נדיר בכלל שב-30 שנים הקרובות הרייד שלו ידפק. אם אתה מסתמך על רייד כעל גיבוי בלעדי, הסיכוי שמתישהו תיתקל באיזשהו data corruption שיהרוס לך את המידע הוא לא זניח בכלל. שוב, רייד זה לא גיבוי, הוא רק משפר את ה-fault tolerance.
אבל אתה חוזר שוב על אותה טעות - אתה לוקח מצב קיים ומשליך אותו 30 שנה קדימה בלי לחשוב שתהיה התקדמות בתחום הנגדי
אני מתכוון שגם אמצעי ההגנה למינהם ישתכללו במשך הזמן הזה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים