DrKeo כתב:glass man כתב:אתאיסט זה לא אומר בהכרח אדם שלא רואה את עצמו יהודי הוא לא צריך להאמין באלוהים בשביל שיהיה איכפת מכל זה... יהודי אתאיסט ימני לא מאמין שזו הארץ שלי ושלך כי אלוהים הבטיח את זה לאיזה
בדואי ... הוא מאמין שזו הארץ שלי ושלך כי אבותנו חיו פה אלפי שנים וכתבו פאן פיקשן על הבדואי אבל בטח לא נסכים שביבי יכול להאמין בכל זה ולהיות אתאיסט
מה הקשר בין להיות יהודי או להאמין שזאת הארץ שלנו ולחרדים? החרדים הם כת שהתנפחה לפרופורציות מפלצתיות, למה אתה מקשר בינם לבין יהדות כאילו יש קשר 1:1? ולמה צריך להיות קשר בין אמונה דתית ולאהוב את ישראל? כאילו, מה הקשר בכלל, איטלקי לא אוהב את איטליה ומאמין שאיטליה המדינה שלו? WTF? אני אתאיסט גמור, ישראל היא המדינה שלי ואין לי יותר מדי חיבה לכתות ולקבוצות לחץ קטנות שמכופפות את היד לכל המדינה. אין לי כוח להסתדרות, אין לי כוח לחברת חשמל, אין לי כוח לועד המוניות, אין לי כוח לנמלים וגם אין לי כוח לחרדים. אם כבר להפך, הכי מאמינים פה הם החרדים והחרדים דווקא לא בדיוק מעריצים גדולים שיש פה מדינה יהודית.
וביבי? החרדים מעניינים לו את ה.. מנדט. הוא מת עליהם ובדיוק מסיבה אחת, הם מנדטים קלים. תן מליארדים -> קבל תמיכה. לא צריך יותר מזה. מעבר לכל זה, החרדים הם אנטי כל אמונה אידיאולוגית שיש לביבי. אנטי ציונות, אדישות גמורה לשטחים, כלכלה שמאלנית בולשביקית ואי שירות בצבא. ביבי בז לכל אלה, אבל הם 16 מנדטים "חינם". החרדים הם 16 מנדטים חינם לכל מפלגת שלטון כבר 30 שנים. כיף מנדטים חינם, לא? הרי אנחנו משלמים את המליארדים, לא שרון, פרס, ברק, רבין, ביבי או אולמרט.
אני מקשר לכל זה כי מדינת ישראל לא צריכה לראות יהודים עוזבים את הארץ כי המדינה מתנכרת אליהם. אני מסכים עם צורת החיים החרדית? ממש לא. אני כמוך.
אבל הם תקועים ב1700 מנטלית נדב, כל ניסיון לקדם אותם בכוח ל2021 רק יגרור עוד קיצונות מצידם, עוד הסתגרות שלהם בעצמם. תן להם להגביר את הדמוגרפיה גם ככה לפחות כמה מהם יוצאים בשאלה אחרי זה.
אז אוקיי הבנתי שלדעתך ביבי לא חושב על כל הMetagame הזה אני חושב שהוא כן, אז כנראה שלא נסכים. החרדים הם חלק מעם ישראל, אנחנו לא יכולים פשוט להתנער מהם
גם אמרת שאתה לא מעוניין שהם יעשו צבא אלא פשוט לשחרר את החילונים איך אתה עושה את זה? מה כאילו כל הקטע של לפתוח דברים בשבת וכו' והפרדת דת מהמדינה? ביבי אף פעם לא יעשה את זה הערכים היהודים של ישראל יותר חשובים לו מהאידיאולוגיה הכלכלית שלו.
אם אתה רוצה לראות את החזון הכלכלי שלך על ישראל מתגשם כולל החרדים... אתה צריך למצוא מועמד אחר כי ביבי בחיים לא יתן את זה.
ולא כי הוא רוצה מנדטים, אלא כי הוא באמת מאמין באידיאולוגיה שלו שזה מסוכן לישראל בטווח הארוך.