Stick כתב:בסדר, אנחנו חוזרים על עצמנו ובגדול מסכימים חוץ מהשורה התחתונה. הקרוס ג'ן ובכלל באופן רחב יותר חוסר הרדיפה אחר חוד החנית הטכנולוגית זה דבר מבאס. מאוד.
הייתי רוצה שGOW R יהיה יותר שאפתני טכנולוגית? הייתי. התאכזבתי מהסיקוונס של ראגנרוק? התאכזבתי. GOW R הוא משחק מצוין שיצא בדור הזה? כן.
כמו שפייג' תיאר זאת, מהדור הזה בעיקר עולה ריח חזק של "מה היה יכול להיות", פספוס, אכזבה מחוסר השאפתנות והדחיפה הטכנולוגית.
עוד יותר מבאס שזה גם ימשיך מעכשיו עד שיהיה שינוי נוסף.
אבל הסיבה שעד עכשיו לא קיבלנו ארקהם או את אינטרגלקטיק ודוגמאות נוספות היא לא הקרוס ג'ן, היא הרדיפה אחר הGAAS. הסיבה שסטארפילד או HB 2 לא כבשו את העולם היא כי המפתחות פשוט פישלו עם המשחק שהן פיתחו, מה שתמיד יכול לקרות גם בלי כל סיבה, ולא בגלל הקרוס ג'ן.
והנה, עדיין סנטה מוניקה, רוקסטאר, CDPR עומדים בלו"ז המצופה מהם ועתידים לשחרר משחק גדול בדור הזה. פרום ו-לריאן קיבלו את "רגע הסקיירים" שלהם בדור הזה וקיבלנו שני RPG מגדירי דור עצומים וכל כך שונים אחד מהשני. את רמדי הנישתיים כולנו אוהבים ובהנחה שקונטרול 2 יצא בדור הזה ויעמוד בכבוד מול הראשון אז מדובר בהספק הכי טוב שלהם אי פעם. אנשים גומרים מוולברין כי משום מה באמת תהרוג אותי אבל אינסומניאק היא אחת המפתחות האהובות בעולם. לא צריך להתפלסף על כל מפתחת ומפתחת, וגם בדור הקודם היו מפתחות שאכזבו. אבל לצד זה כן, יש תנופה גדולה מאוד ממפתחות AA קטנות יותר שמוציאות משחקים מדהימים, לא דבר שאפשר לא להחשיב. מה אכפת לי אם ריטרנל, סילקסונג או האדס 2 הם AA אם הם עד כדי כך טובים? זה כבר אפילו לא נישה של משחקים קצרים ו"אומנותיים". ובדור הזה מתפתח לנו שוק AAA עצום פתאום מסין, שבתקווה רק ילך וישתפשף בדורות הבאים.
כל מיני משחקים שחלמתי עליהם בלילה בדור הקודם כמו GOT, הורייזן, ספיידרמן, זו בהחלט נקודה למחשבה. רק מה? בספיידרמן ובGOT מתתי לשחק וציפיתי להם, רק שאז שיחקתי בספיידרמן ובGOT, ו... בוא נגיד שבגלל זה אני רק "רוצה לשחק" בהמשכים שלהם ולא "מזיל עליהם ריר". כנ"ל הורייזן חוץ מהקטע של "רוצה לשחק" בהמשך. אז מה זה בדיוק אומר? בכלל, לפי הרשמים הכלליים שאני שומע הם כולם נחשבים טובים יותר מהמקור, ועדיין.
הסיבה שהזלתי ריר מארקהאם נייט היא לא כי הוא פוצץ לי את המוח גראפית, דבר שאין להקל בו ראש כן? אבל לא זאת ה-סיבה, ה-סיבה היא בדיוק אותה סיבה שהזלתי ריר מארקהאם סיטי גם כן או מאלדן רינג או מGOW R שאף אחד מהם לא הציג קפיצה טכנולוגית - הם יצאו אחרי משחקים מצוינים ולא אחרי משחקים שהיו סבבה.
אבל כשאני אומר שאנחנו מסכימים על הכל חוץ מהשורה התחתונה אני מתכוון לזה. אני מסכים עם כל מה שאתה אומר, האכזבה, פספוס, באסה שזה המודל דורות שאנחנו עוברים אליו, GAAS הוא האויב האמיתי (שבתקווה כן ידעך) וגרטה ממש מעצבנת.
רק שבשורה התחתונה אני חושב שזו נקודה נפרדת מהנקודה השנייה והיא שזה דור מצוין מבחינת כמות ואיכות המשחקים שיוצאים בו כל הזמן, בהחלט גם עד עכשיו, וגם ממה שנראה בעתיד הקרוב.
glass man כתב:SF6 הוא משחק PS4 הוא התחיל פיתוח ב2018 על הPS4 ומשיג עליה 60FPS ב1080P שזו הרזולציה הכי גבוהה שהPS4 מסוגל אליה.
Earthion הוא משחק מגה דרייב מ2025 שיוצא גם לקונסולות הדור הנוכחי, אף אחד לא יקרא לו משחק של הדור הנוכחי, אז למה לקרוא לSF6 משחק של הדור הזה?
מה שקובע איזה דור המשחק,זו הקונסולה שהוא עוצב סביבה לא השנה שהוא יצא בה. חומרת הקונסולה היא זו שקבעה איך תראה הגרפיקה וכל מכניקה לא השנה.
גם חלק נכבד מהריימקים שהזכרת שייכים לדור שלהם, הם לא שינו מספיק כמו שפפ7 שינה.
הדור הזה יתחיל באמת ב2027 כי אז יהיו משחקים שיסחטו את הPS5 לקצה.ויכריחו אותו לעשות 30FPS ברזולוציה דינאמית.
השאלה שוב היא, למה אני צריך PS6 אם זה המצב?
glass man כתב:ברור שזה חשוב לבדוק בציציות אם משחק הוא "דור הבא אמיתי" רק משחק דור הבא מביא איתו מהפכות של 180 מעלות לז'אנרים ורעיונות חדשים לגיימפלי.
בלי רעיונות חדשים אתה נשאר עם רימיקים של קלאסיקות שוב ושוב ואם אתה לא שם לב זה בדיוק היובש היצירתי העגום שהגענו אליו.
DrKeo כתב:אין לך באמת מה להתדיין על זה עם קאז. או שהוא לא מבין את ההבדל בין לעשות משחק גם לlow power mode לבין להוציא את המשחק לפס4 או שהוא מבין אבל עושה טרולינג בכוונה. כך או כך זה לא משנה כי גם אם הוא יבין, הוא לא ירד מהעץ.
להביא כטיעון שקיים low power mode שמחליש את הפס5 בערך 20% במשחקים שממילא רצים ב-60 זה לא טיעון של אדם רציני.
Hypno כתב:glass man כתב:ברור שזה חשוב לבדוק בציציות אם משחק הוא "דור הבא אמיתי" רק משחק דור הבא מביא איתו מהפכות של 180 מעלות לז'אנרים ורעיונות חדשים לגיימפלי.
בלי רעיונות חדשים אתה נשאר עם רימיקים של קלאסיקות שוב ושוב ואם אתה לא שם לב זה בדיוק היובש היצירתי העגום שהגענו אליו.
נא להפסיק את זיבול השכל הנ"ל. רוב הרעיונות והחידושים שקורים לא כרוכים בניצול כח של חומרה חדשה. אתה קראת לווקונג משחק דור הבא אבל הוא לא מחדש דבר.
ומצד שני, משחקים שעושים לראשונה דברים בזכות ה SSD כמו ראצ'ט,ספיידרמן 2 ו- GOY ביטלת על המקום.DrKeo כתב:אין לך באמת מה להתדיין על זה עם קאז. או שהוא לא מבין את ההבדל בין לעשות משחק גם לlow power mode לבין להוציא את המשחק לפס4 או שהוא מבין אבל עושה טרולינג בכוונה. כך או כך זה לא משנה כי גם אם הוא יבין, הוא לא ירד מהעץ.
להביא כטיעון שקיים low power mode שמחליש את הפס5 בערך 20% במשחקים שממילא רצים ב-60 זה לא טיעון של אדם רציני.
מי הזכיר את הפס4?
זה שסוני הכריזה עד כה ש 3 משחקים בלעדיים יקבלו תמיכה במצב low power אומר שהנה, המשחקים האלה אפשריים על חומרה שמספקת ביצועים נמוכים יותר מהפס5
(זה לא אומר שהפס4 יכולה להריץ אותם..).
אז גם להגיד משהו כמו death stranding 2 חייב חומרה בכח של הפס5 כדי להיות feasible זה לא נכון.
אני לא יודע מאיפה הבאת את ה 20%. עד כמה שאני יודע עדיין אין משחק שתומך במצב low power אז אנחנו לא יודעים מה הביצועים במצב הזה. ואם המצב הזה הוא הכנה לניידת, אני לא חושב שהורדה של 20% תספיק?
glass man כתב:לא כל משחק שהוא "דור הבא" חייב לחדש, אבל רק משחקי "דור הבא" מחדשים. אני לא אמרתי שווקונג מחדש בהכרח רק בגלל שאמרתי שהוא דור הבא. זה אתה פשוט שמנסה להכניס לי מילים לפה בשביל לגרור אותי לויכוח מיותר.
DrKeo כתב:זה סתם פופוליזם בשקל. יש הבדל בין מה אפשרי על הפס5 מול מצב low power שמחליש ארכיטקטורה זהה ב20% לבין מה אפשרי על הפס5 מול פס4 שחלשה בסדר גודל, מכילה ארכיטקטורה עתיקה, מעבד פתטי, דיסק קשיח וחסרת כל פיצ׳ר דור הבא בסיסי כמו RT או MS.
Hypno כתב:פעם נוספת, לא אמרתי דבר על low power mode ומה זה אומר על הפלייסטיישן 4.
DrKeo כתב:
איזו תצוגה משעשעת. הפס6, כמעט ברמת הארכיטקטורה של הסוויצ׳ 2!
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 44 אורחים