נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Hypno
Warrior

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי Hypno » 12 אוקטובר 2025, 18:37

מתבחבשים על הגדרות AAA לא AAA ושוכחים שהיה בדור הזה גם ריבירת', מטפור, אסטרו בוט, MHW, דרגון דוגמה 2, סטריט פייטר 6, טקן 8, פפ16, סיילנט היל 2 ו f שרק יצא. כולם עם ממוצע OC של 85 ומעלה. ובלי להזכיר דברים כמו בלו פרינס, הרימייק החדש של FFT, הרימייק האחרון של RE4 וכו'.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 אוקטובר 2025, 20:15

SF6 הוא משחק PS4 הוא התחיל פיתוח ב2018 על הPS4 ומשיג עליה 60FPS ב1080P שזו הרזולציה הכי גבוהה שהPS4 מסוגל אליה.
Earthion הוא משחק מגה דרייב מ2025 שיוצא גם לקונסולות הדור הנוכחי, אף אחד לא יקרא לו משחק של הדור הנוכחי, אז למה לקרוא לSF6 משחק של הדור הזה?

מה שקובע איזה דור המשחק,זו הקונסולה שהוא עוצב סביבה לא השנה שהוא יצא בה. חומרת הקונסולה היא זו שקבעה איך תראה הגרפיקה וכל מכניקה לא השנה.
גם חלק נכבד מהריימקים שהזכרת שייכים לדור שלהם, הם לא שינו מספיק כמו שפפ7 שינה.

הדור הזה יתחיל באמת ב2027 כי אז יהיו משחקים שיסחטו את הPS5 לקצה. :-) ויכריחו אותו לעשות 30FPS ברזולוציה דינאמית.
השאלה שוב היא, למה אני צריך PS6 אם זה המצב?

מה אני כבר אפסיד אם לא אשדרג פיינל פנטזי 17 בינוני עם ציון 80+ בMC ?
עוד ריימיק של רזידנט איוול?
עוד משחק MAFIA עם ממוצע 74 שמגיע ברוב חוצפתו בסוף הדור כאילו הוא איזה משחק של ממוצע 96? :-)

אני לא אפסיד כלום כמו שבלינג לא הפסיד כלום בדור הזה, יהיה לי את הDQ הבא ושלום על ישראל פחות קופסאות מיותרות בבית שלי, יחי המנימליזם ודי לבזבוז המיותר של הכסף :-)

כל מה שכתבתי היה נחשב בעיני חילול הקודש בדורות קודמים, אבל הדור הזה שבר את כל החוקים וטרף את הקלפים ברמה כזו ששום דבר לא כמו שהיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2025, 21:11

Stick כתב:בסדר, אנחנו חוזרים על עצמנו ובגדול מסכימים חוץ מהשורה התחתונה. הקרוס ג'ן ובכלל באופן רחב יותר חוסר הרדיפה אחר חוד החנית הטכנולוגית זה דבר מבאס. מאוד.
הייתי רוצה שGOW R יהיה יותר שאפתני טכנולוגית? הייתי. התאכזבתי מהסיקוונס של ראגנרוק? התאכזבתי. GOW R הוא משחק מצוין שיצא בדור הזה? כן.
כמו שפייג' תיאר זאת, מהדור הזה בעיקר עולה ריח חזק של "מה היה יכול להיות", פספוס, אכזבה מחוסר השאפתנות והדחיפה הטכנולוגית.
עוד יותר מבאס שזה גם ימשיך מעכשיו עד שיהיה שינוי נוסף.
אבל הסיבה שעד עכשיו לא קיבלנו ארקהם או את אינטרגלקטיק ודוגמאות נוספות היא לא הקרוס ג'ן, היא הרדיפה אחר הGAAS. הסיבה שסטארפילד או HB 2 לא כבשו את העולם היא כי המפתחות פשוט פישלו עם המשחק שהן פיתחו, מה שתמיד יכול לקרות גם בלי כל סיבה, ולא בגלל הקרוס ג'ן.

והנה, עדיין סנטה מוניקה, רוקסטאר, CDPR עומדים בלו"ז המצופה מהם ועתידים לשחרר משחק גדול בדור הזה. פרום ו-לריאן קיבלו את "רגע הסקיירים" שלהם בדור הזה וקיבלנו שני RPG מגדירי דור עצומים וכל כך שונים אחד מהשני. את רמדי הנישתיים כולנו אוהבים ובהנחה שקונטרול 2 יצא בדור הזה ויעמוד בכבוד מול הראשון אז מדובר בהספק הכי טוב שלהם אי פעם. אנשים גומרים מוולברין כי משום מה באמת תהרוג אותי אבל אינסומניאק היא אחת המפתחות האהובות בעולם. לא צריך להתפלסף על כל מפתחת ומפתחת, וגם בדור הקודם היו מפתחות שאכזבו. אבל לצד זה כן, יש תנופה גדולה מאוד ממפתחות AA קטנות יותר שמוציאות משחקים מדהימים, לא דבר שאפשר לא להחשיב. מה אכפת לי אם ריטרנל, סילקסונג או האדס 2 הם AA אם הם עד כדי כך טובים? זה כבר אפילו לא נישה של משחקים קצרים ו"אומנותיים". ובדור הזה מתפתח לנו שוק AAA עצום פתאום מסין, שבתקווה רק ילך וישתפשף בדורות הבאים.

כל מיני משחקים שחלמתי עליהם בלילה בדור הקודם כמו GOT, הורייזן, ספיידרמן, זו בהחלט נקודה למחשבה. רק מה? בספיידרמן ובGOT מתתי לשחק וציפיתי להם, רק שאז שיחקתי בספיידרמן ובGOT, ו... בוא נגיד שבגלל זה אני רק "רוצה לשחק" בהמשכים שלהם ולא "מזיל עליהם ריר". כנ"ל הורייזן חוץ מהקטע של "רוצה לשחק" בהמשך. אז מה זה בדיוק אומר? בכלל, לפי הרשמים הכלליים שאני שומע הם כולם נחשבים טובים יותר מהמקור, ועדיין.
הסיבה שהזלתי ריר מארקהאם נייט היא לא כי הוא פוצץ לי את המוח גראפית, דבר שאין להקל בו ראש כן? אבל לא זאת ה-סיבה, ה-סיבה היא בדיוק אותה סיבה שהזלתי ריר מארקהאם סיטי גם כן או מאלדן רינג או מGOW R שאף אחד מהם לא הציג קפיצה טכנולוגית - הם יצאו אחרי משחקים מצוינים ולא אחרי משחקים שהיו סבבה.

אבל כשאני אומר שאנחנו מסכימים על הכל חוץ מהשורה התחתונה אני מתכוון לזה. אני מסכים עם כל מה שאתה אומר, האכזבה, פספוס, באסה שזה המודל דורות שאנחנו עוברים אליו, GAAS הוא האויב האמיתי (שבתקווה כן ידעך) וגרטה ממש מעצבנת.
רק שבשורה התחתונה אני חושב שזו נקודה נפרדת מהנקודה השנייה והיא שזה דור מצוין מבחינת כמות ואיכות המשחקים שיוצאים בו כל הזמן, בהחלט גם עד עכשיו, וגם ממה שנראה בעתיד הקרוב.

אנחנו בהחלט מסכימים גם על נקודות באסה בדור וגם על הגורמים הראשיים כמו GAAS או קרוסג׳ן. ואנחנו בהחלט לא מסכימים על היבול של הדור הזה לעומת הקודם.

לדעתי לפחות יצאו הרבה פחות משחקים של הקרם של הקרם, דברים כמו אנצ׳רטד 4 או הוויצ׳ר 3. אני פחות מדבר על ספיידרמן או got או הורייזן שהם יותר B tier של סוני, למרות שגם בקטגוריה הזו יצאו פחות משחקים וגם אלה שיצאו היו יחסית פחות מרגשים בגלל שהם היו ברובם משחקי פס4.

אני פשוט לא חושב שזה דור טוב, כשאני מסתכל על היבול של הפס4 מול הפס5 בשלב המקביל זה פשוט לא בר השוואה. אין לפס5 באמת משחקים ברמה של אנצ׳רטד 4, GOW2018, הוויצ׳ר 3 או ארקאם נייט.

אני חושב שלא הייתה לסוני תצוגה סטייל E3 ברמה גבוהה כבר יותר מחצי עשור, וזה מעיד בדיוק על המצב של הדור הזה.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 13 אוקטובר 2025, 10:04

glass man כתב:SF6 הוא משחק PS4 הוא התחיל פיתוח ב2018 על הPS4 ומשיג עליה 60FPS ב1080P שזו הרזולציה הכי גבוהה שהPS4 מסוגל אליה.
Earthion הוא משחק מגה דרייב מ2025 שיוצא גם לקונסולות הדור הנוכחי, אף אחד לא יקרא לו משחק של הדור הנוכחי, אז למה לקרוא לSF6 משחק של הדור הזה?

מה שקובע איזה דור המשחק,זו הקונסולה שהוא עוצב סביבה לא השנה שהוא יצא בה. חומרת הקונסולה היא זו שקבעה איך תראה הגרפיקה וכל מכניקה לא השנה.
גם חלק נכבד מהריימקים שהזכרת שייכים לדור שלהם, הם לא שינו מספיק כמו שפפ7 שינה.

הדור הזה יתחיל באמת ב2027 כי אז יהיו משחקים שיסחטו את הPS5 לקצה. :-) ויכריחו אותו לעשות 30FPS ברזולוציה דינאמית.
השאלה שוב היא, למה אני צריך PS6 אם זה המצב?

בסדר, אז COD החדש הוא גם משחק דור פס4 למרות שהוא ודומיו דחפו יותר מכירות של קונסולות דור נוכחי ממשחקים בלעדיים אחרים.

שוב, מצב low power שהפס5 מקבלת מדגים שמשחקי פס5 בלעדיים אפשריים גם על חומרה חלשה יותר. כל עניין הבדיקה בציציות אם משחקים הם דור הבא 'אמיתיים' יצא מכל החורים ולא מעניין.
הגיע הזמן שהפוקוס יהיה על המשחקים עצמם ולא על התרשמויות וניתוחים שטחיים של 'האם יש פה שיפור גדול מספיק'.

אתה תרצה את הפס6 כי היא תיתן את החווייה הטובה ביותר לשחקן פלייסטיישן.
כמו שאמרתי פעם, וכמו שזה קורה במחשב, העובדה שיהיה לך גרסאות פס5 ופס6 זו לצד זו תמחיש לך בפועל את ההבדלים. אם המפתחת תעשה את זה כמו שצריך, גרסת פס6 יכולה להיות עם PT, ויכול להיות לה מצב גרפי כמו פס5 אבל נגיד ב 120 FPS.
עוד שיקול הוא שכמו בדור הזה, המחירים לא ירדו וייתכן שייעלו אז העסקה הכי טובה עשוייה להיות בשיגור.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 אוקטובר 2025, 11:16

Call of duty תמיד מוכר טוב מאז COD 4. זה לא אומר כלום הסדרה,מכרה טוב אפילו על הWII. שיחקתי בקמפיין של Black ops 6 (הקמפיין בחינם לשבוע)
והקמפיין טוב אבל הוא משחק PS4 בכל רמח אבריו, אפילו לא דחוף לי לסיים את הקמפיין כי פשוט אין בו WOW הוא נחמד פלוס, אי אפשר להשוות אפילו למה שCOD4 הרגיש בהשקה שלו. זאת היתה מהפכה של כל הזמנים לז'אנר. זה מהפכה שהPS5 לא הביא באף ז'אנר.

ברור שזה חשוב לבדוק בציציות אם משחק הוא "דור הבא אמיתי" רק משחק דור הבא מביא איתו מהפכות של 180 מעלות לז'אנרים ורעיונות חדשים לגיימפלי.
בלי רעיונות חדשים אתה נשאר עם רימיקים של קלאסיקות שוב ושוב ואם אתה לא שם לב זה בדיוק היובש היצירתי העגום שהגענו אליו.
שמפתחים בתעשיה עושים ריימיקים בדור הPS5 הם בעצם מודים בתבוסת הדור, הם מודים שדור הPS5 לא מסוגל לרגש אף אחד אז צריך להקים לתחיה קלאסיקות שיהיה קצת עניין.

איך תעשיית הסרטים היתה מגיבה אם כל הסרטים שהיו יוצאים בין 2020 ל2025 היו ברובם המוחלט ריימיקים של סרטים מ2000-2009 ? אנשים היו מפסיקים ללכת לקולנוע.
אמרתי את זה מליון פעם ואגיד את זה שוב, אם כל מה שיש לתעשיה הזו להציע זה משחקי קרוס ג'ן וריימיקים PS5 לגמרי עושה את העבודה, והוא אפילו חזק מעל הצורך למטרה הזו.

לא אקנה את הPS6 כי אני יודע שעל היום הראשון שאקנה אותה אשחק עליה משחקי PS5 לפחות עד 2032. התעייפתי לתמוך בחומרה חדשה שלא נותנת לך שום תמורה.
אולי אנשים שהם יותר כבדים בפיפא ממני, ישדרגו לPS6 כי EA יוציאו איזה מנוע חדש, בשבילי זו לא סיבה לשדרג.
אני פשוט אשדרג את המחשב שלי בדור הבא בשביל ה2-3 משחקים בדור שכן יעניינו אותי.

סוני עוד יכולים לתקן את זה עם תערוכה מדהימה בסוף 2027 שתגרום לי לאכול את הכובע, אבל סוני איבדו את האור שלהם.פעם הם היו מלאים ביטחון.
היום? נוטי דוג וסנטה מוניקה מחביאים במרתף את המשחקים שלהם, אתה כבר שוכח שמדובר בשני הסטוידאים המובילים בעולם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוקטובר 2025, 12:22

אין לך באמת מה להתדיין על זה עם קאז. או שהוא לא מבין את ההבדל בין לעשות משחק גם לlow power mode לבין להוציא את המשחק לפס4 או שהוא מבין אבל עושה טרולינג בכוונה. כך או כך זה לא משנה כי גם אם הוא יבין, הוא לא ירד מהעץ.

להביא כטיעון שקיים low power mode שמחליש את הפס5 בערך 20% במשחקים שממילא רצים ב-60 זה לא טיעון של אדם רציני.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 13 אוקטובר 2025, 12:57

glass man כתב:ברור שזה חשוב לבדוק בציציות אם משחק הוא "דור הבא אמיתי" רק משחק דור הבא מביא איתו מהפכות של 180 מעלות לז'אנרים ורעיונות חדשים לגיימפלי.
בלי רעיונות חדשים אתה נשאר עם רימיקים של קלאסיקות שוב ושוב ואם אתה לא שם לב זה בדיוק היובש היצירתי העגום שהגענו אליו.

נא להפסיק את זיבול השכל הנ"ל. רוב הרעיונות והחידושים שקורים לא כרוכים בניצול כח של חומרה חדשה. אתה קראת לווקונג משחק דור הבא אבל הוא לא מחדש דבר.
ומצד שני, משחקים שעושים לראשונה דברים בזכות ה SSD כמו ראצ'ט,ספיידרמן 2 ו- GOY ביטלת על המקום.

DrKeo כתב:אין לך באמת מה להתדיין על זה עם קאז. או שהוא לא מבין את ההבדל בין לעשות משחק גם לlow power mode לבין להוציא את המשחק לפס4 או שהוא מבין אבל עושה טרולינג בכוונה. כך או כך זה לא משנה כי גם אם הוא יבין, הוא לא ירד מהעץ.

להביא כטיעון שקיים low power mode שמחליש את הפס5 בערך 20% במשחקים שממילא רצים ב-60 זה לא טיעון של אדם רציני.

מי הזכיר את הפס4?

זה שסוני הכריזה עד כה ש 3 משחקים בלעדיים יקבלו תמיכה במצב low power אומר שהנה, המשחקים האלה אפשריים על חומרה שמספקת ביצועים נמוכים יותר מהפס5
(זה לא אומר שהפס4 יכולה להריץ אותם..).

אז גם להגיד משהו כמו death stranding 2 חייב חומרה בכח של הפס5 כדי להיות feasible זה לא נכון.
אני לא יודע מאיפה הבאת את ה 20%. עד כמה שאני יודע עדיין אין משחק שתומך במצב low power אז אנחנו לא יודעים מה הביצועים במצב הזה. ואם המצב הזה הוא הכנה לניידת, אני לא חושב שהורדה של 20% תספיק?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 אוקטובר 2025, 14:11

Hypno כתב:
glass man כתב:ברור שזה חשוב לבדוק בציציות אם משחק הוא "דור הבא אמיתי" רק משחק דור הבא מביא איתו מהפכות של 180 מעלות לז'אנרים ורעיונות חדשים לגיימפלי.

נא להפסיק את זיבול השכל הנ"ל. רוב הרעיונות והחידושים שקורים לא כרוכים בניצול כח של חומרה חדשה. אתה קראת לווקונג משחק דור הבא אבל הוא לא מחדש דבר.
ומצד שני, משחקים שעושים לראשונה דברים בזכות ה SSD כמו ראצ'ט,ספיידרמן 2 ו- GOY ביטלת על המקום.

DrKeo כתב:אין לך באמת מה להתדיין על זה עם קאז. או שהוא לא מבין את ההבדל בין לעשות משחק גם לlow power mode לבין להוציא את המשחק לפס4 או שהוא מבין אבל עושה טרולינג בכוונה. כך או כך זה לא משנה כי גם אם הוא יבין, הוא לא ירד מהעץ.

מי הזכיר את הפס4?

זה שסוני הכריזה עד כה ש 3 משחקים בלעדיים יקבלו תמיכה במצב low power אומר שהנה, המשחקים האלה אפשריים על חומרה שמספקת ביצועים נמוכים יותר מהפס5
(זה לא אומר שהפס4 יכולה להריץ אותם..).

אז גם להגיד משהו כמו death stranding 2 חייב חומרה בכח של הפס5 כדי להיות feasible זה לא נכון.
אני לא יודע מאיפה הבאת את ה 20%. עד כמה שאני יודע עדיין אין משחק שתומך במצב low power אז אנחנו לא יודעים מה הביצועים במצב הזה. ואם המצב הזה הוא הכנה לניידת, אני לא חושב שהורדה של 20% תספיק?

זיבולי השכל היחידים בדיון הזה הם שלך קאז. Earthion המשחק החדש למגה דרייב המשחק הזה לא יכול לעשות רעיונות חדשים על הPS5 שהחומרה של המגה דרייב קובעת מה יהיה. הוא לכל היותר יכול לנסות להעתיק QOL בגיימפלי שהתפתחו ב30 השנה האחרונות.

אפילו אם המפתחים למדו טריקים חדשים על הCPU 7HZ שלו.גם אם יש להם גישה לטכניקות דחיסה שלא היו בשנות ה90 וה.80.גם אם יש להם את מיטב המתכנתים של שפת האסמבלי, המשחק לא יתחיל לעשות רעיונות חדשים בגיימפלי ולנצל את דור הPS5 כי הוא כבול לחומרה של 1989 והגיימרים ראו את כבר את כל הרעיונות שאפשר ליישם עליה.

חידושים בגיימפלי לנצח יהיו תלויי חומרה. הPS4 גם היא הגיעה לPeak טכני כבר לפני שנים. GOT וTLOU2 לקחו אותה לקצה של מה שהיא מסוגלת לעשות טכנית. החומרה של הPS4 עדיין מכתיבה את החוקים של הgame design כבר 12 שנים. אם אתה חושב שזה לא המצב... טוב זה כי אתה משחק משחקים פעם בשנה, ועד שאתה משחק במשהו זה משחקים שיכולים לרוץ על טוסטר או אפילו על מדפסת או מכונת שתיה. ברור שלא תבין שחומרה היא המשתנה החשוב ביותר.

בשביל מה היינו צריכים למען השם ריימיק של רזידנט איוול 4? למה לא קיבלנו הרפתקה חדשה עם ליאון, שלוקחת את הPS5 לקצה טכנית במקום הריימיק הזה? איזה בזבוז מטורף של חומרת הPS5 והריימיק הזה לא משתמש בכלל בכוח של הPS5 הוא כבול לPS4.כלומר קיבלנו ריימיק של משחק שכבול טכנית לדור הPS2 הזיה פשוט הזיה, שאתה שמח על הדברים האלו.

כמו שנדב אמר... המשחקים האלה שאתה מביא מימלא רצים בPS5 על 60FPS והם רצים ככה על הPS5 רק בגלל שהם משחקי PS4 במקורם.
הPS6 יהיה חסר משמעות לאנשים כמוני כי רק ב2032 יהיה איזה משחק או שניים שמנצל אותה כמו GTA 7 או משחק אחר של רוקסטאר, ואז שנה שנתיים אחרי זה הPS7 כבר יהיה

מי שזה מתאים לו לקנות קונסולות רק בשביל GTA שיהיה לו בכייף. אני לא מנסה לשכנע אותך לעשות כמוני או להשפיע עליך אז לא ברור לי למה אתה מנסה לשכנע אותי שהPS6 היא בשבילי.
אני אהיה מרוצה עם PS5 וסוויץ 2/סוויץ 3 כל מה שמעניין אותי יהיה על הפלטפורמות האלו.

אני לא ידעתי שאני קונה PS5 רק בשביל GTA6 ב2021, סוני וחברות הצד ג' הוליכו אותי שולל, מעלו באמון שנתתי בהם כגיימר ולקוח. אני מאמין שיש מליונים שמרגישים כמוני שרימו אותם ובדור הבא אנחנו נצביע עם הארנק שלנו סוני תרגיש את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוקטובר 2025, 14:45

Low power mode מוריד את הביצועים של הGPU בפחות מ-20%, מוריד את המהירות זיכרון ומנטרל את הhyperthreding. זה הפרש קטן וחסר חשיבות, בערך ההבדל כוח בין הxsx לפס5. ולישם את זה במשחקים שממילא רצים ב-60 זה בכלל אפס עבודה.

לציין את המוד הזה כל פעם כדי להוכיח שהמשחק יכול לרוץ על טוסטר זה bad faith או סתם בורות.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 13 אוקטובר 2025, 16:30

זה כדי לציין שהמשחקים שיקבלו את התמיכה הזו אפשריים על חומרה חזקה פחות מהפס5. אז זה עוד משהו לזכור כשמתייחסים למשחקים כ'אפשריים רק על חומרה בכח הזה'.

גלאס, לא אמרת דבר איך כל המשחקים שלדעתך ראויים לטייטל של דור הבא (כמו ווקונג) מחדשים בגיימפליי באופן שאפשרי רק תודות לחומרה הזו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוקטובר 2025, 17:46

זה סתם פופוליזם בשקל. יש הבדל בין מה אפשרי על הפס5 מול מצב low power שמחליש ארכיטקטורה זהה ב20% לבין מה אפשרי על הפס5 מול פס4 שחלשה בסדר גודל, מכילה ארכיטקטורה עתיקה, מעבד פתטי, דיסק קשיח וחסרת כל פיצ׳ר דור הבא בסיסי כמו RT או MS.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 אוקטובר 2025, 18:14

לא כל משחק שהוא "דור הבא" חייב לחדש, אבל רק משחקי "דור הבא" מחדשים. אני לא אמרתי שווקונג מחדש בהכרח רק בגלל שאמרתי שהוא דור הבא. זה אתה פשוט שמנסה להכניס לי מילים לפה בשביל לגרור אותי לויכוח מיותר.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 אוקטובר 2025, 12:55

glass man כתב:לא כל משחק שהוא "דור הבא" חייב לחדש, אבל רק משחקי "דור הבא" מחדשים. אני לא אמרתי שווקונג מחדש בהכרח רק בגלל שאמרתי שהוא דור הבא. זה אתה פשוט שמנסה להכניס לי מילים לפה בשביל לגרור אותי לויכוח מיותר.

וומפייר סורבייבור בערך המציא ז'אנר חדש. איזה חומרה חדישה הוא היה צריך בשביל זה?
העובדה הפשוטה היא שראצ'ט, ספיידרמן 2 ו GOY משתמשים בחומרה של הפס5 כדי לעשות דברים בגיימפליי שלא ניתן לעשות על החומרה של הפס4, ובכל זאת אתה מתעקש לא לכנות אותם 'דור הבא'.

DrKeo כתב:זה סתם פופוליזם בשקל. יש הבדל בין מה אפשרי על הפס5 מול מצב low power שמחליש ארכיטקטורה זהה ב20% לבין מה אפשרי על הפס5 מול פס4 שחלשה בסדר גודל, מכילה ארכיטקטורה עתיקה, מעבד פתטי, דיסק קשיח וחסרת כל פיצ׳ר דור הבא בסיסי כמו RT או MS.

פעם נוספת, לא אמרתי דבר על low power mode ומה זה אומר על הפלייסטיישן 4.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 14 אוקטובר 2025, 14:08

Vampire survivor הוא לא AAA. אנשים קונים קונסולות בשביל לראות חידושים במשחקי AAA לא בשביל משחק אינדי עם טוויסט מעניין שהPS2 יכל להריץ כבר ב2000.
vampire survivor לא מביא טכנית משהו שלא ראינו קודם, משחקים שהם auto battlers היו קיימים שנים ועשורים.
סדרת ogre battle וכו'.אפילו auto chess הקדים את vampire survivor בסטים בשנתיים דרך EA.

vampire survivors לא מביא חידושים ברמה הטכנית, הוא לוקח רעיונות מקסטלווניה, ממשחקי רוג לייק וממשחקים עם auto battles ויוצר מהם מיש מאש מיוחד שהוא שלו, אבל טכנית הוא לא מביא חידוש שלא היה אפשרי קודם.

חידושים אמיתים, בז'אנר הAAA תמיד הגיעו מקפיצה של חומרה. החידושים שזלדה BOTW הביא, התאפשרו רק בגלל קפיצת חומרה משמעותית מאוד מהWII חומרתית.
לWII היה מעבד רגיל, לWII U היה מעבד מרובה ליבות, לWII היה פחות מ100MB זיכרון לWII U היה 1GB. בקיצור קפיצה מטורפת של דור ביחס לחומרה שהצוות של זלדה עבד איתה עד אותה נקודה. רק שתתן למפתחים חומרה חזקה יותר ממה שהם היו רגילים לעבוד איתה אתה תראה רעיונות חדשים בז'אנר הAAA לא ברור לי למה אתה מתעקש לצאת על אמת כל כך ברורה מאליה רק לשם הויכוח.

שבן אדם קונה קונסולה לא מעניין אותו לראות חידושים של AA או אינדי, אנשים רוצים לראות את הקונסולות מביאות חידושים בגיימפלי בז'אנר הAAA ומצפים משוק הקונסולות להיות זה שמוביל את החידושים האלה.

לא הצלחתי להבין למה אתה שמח כל כך שסוני מאפשרת "מצב סירוס" שבו הוא פועל עם פחות כוח. הרי ברור לכולנו שהמצב הזה קיים בעיקר בשביל שמשחקי PS5 ירוצו קצת יותר טוב על הPS6 הניידת ושסוני מכשירה את הקרקע, רוב האנשים יהיו חייבים לתת לPS5 לפעול במלוא כוחו, GTA 6 לא יביא תמיכה במצב הזה וכו'.
זה לא מוכיח שום דבר שאתה חושב שזה מוכיח, הדבר היחיד ש"מצב הסירוס" הזה של הPS5 מוכיח, הוא שסוני עלולה לכפות על מפתחי צד ג'/א' לתמוך במצב החלש הזה וזה איום ונורא.

בוא נדבר על הפיל בחדר כפרה, אם נניח שGTA 7 מדלג על דור הPS6 (כמו שGTA 6 דילג על דור הPS4) אז בכלל מה יהיה המניע של אחד כמוני להביא PS6, הדור בכלל יהיה בדיחה אם אפילו רק דור הPS7 יביא את GTA 7.

לא רואה סיבה לא לדלג על דור הPS6 ולחזור אולי בדור הPS7 אם בכלל.
אלא אם כן סוני תפציץ בתערוכות מעבר לכל החלומות הפרועים שלנו.
אני בספק שסוני תפציץ כSOP האחרון היה ההזדמנות המושלמת לכך,, והם לא הראו כלום הם יכלו לזכות בלבבות של האנשים מחדש, והם פשוט לא עשו כלום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2025, 16:39

Hypno כתב:פעם נוספת, לא אמרתי דבר על low power mode ומה זה אומר על הפלייסטיישן 4.

אתה כן מנסה להגיד שרוב המשחקים הבלעדיים לדור הנוכחי לא דורשים את הכוח של הפס5, זה טיעון מאוד ישן שלך עוד מתקופת הקרוס ג'ן. מן הסתם לא כל משחק צריך בול את הכוח של הפס5, יש משחקים שיכולים לרוץ על חצי כוח, יש משחקים שיכולים על רבע, יש כאלה שחייבים RT ויש כאלה שחייבים SSD, יש כאלה שצריכים MS ויש כאלה שבכיף יכלו לרוץ על הפס4 אבל לא טרחו לעשות להם פורט כי חשבו שזה לא פיננסי.

יש המון משחקים מהמון סוגים אבל דבר אחד בטוח, כשמשאירים את הפס4 מאחור הפיתוח הופך לקל יותר. אפילו אם אתה לא דורש את הכוח של הפס5 העובדה שיש לך SSD מהיר, CPU ו-GPU חזקים והמון זיכרון פנוי פותרת אינסוף בעיות בזמן הפיתוח והופכות אותו ליעיל ומהיר יותר. רק תחשוב על הדם שסנטה מוניקה ירקו כדי לעשות את GOW2018 בשוט אחד על HDD, האלפי שעות שהם בזבזו בכדי להסתיר טעינות, החליפו נכסים מאחורי הקלעים וכוונו את המצלמה ל-X כדי לטעון את Y בלי שהשחקן שם לב. אם היה להם SSD GOW2018 היה הופך להליכה בפארק, וכל המאמץ הזה יכל ללכת לחלק אחר במשחק.

אז בסופו של יום לנטוש את הפס4 לאחור רק עושה משחקים טובים יותר, אפילו אם המשחק לא דורש את הכוח של הפס5 בשום צורה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2025, 20:16

DrKeo כתב:

איזו תצוגה משעשעת. הפס6, כמעט ברמת הארכיטקטורה של הסוויצ׳ 2!

אגב, שמתם לב שהשפה של סרני בסיום מרמזת שהפס6 לא תצא לפני 2028? מעניין אם זה נכון או שהוא פשוט בחר מילים לא נכונות. כלומר טכנית הוא היה צריך להגיד ״couple of years״ אבל הוא אומר "few years time" שלרוב אומר מעל ל-2 שנים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־ 12 אורחים