הנושא הרישמי למשחקי Blood Souls Ring

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: הנושא הרישמי למשחקי Dark Souls ו-Blood Borne

הודעהעל ידי Laskin » 13 מרץ 2022, 19:03

אתה יכול לדעת… אם רק תבדוק באינטרנטים (ובדרך תחטוף ספוילרים)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 מרץ 2022, 19:11

שים לב שאני אפילו לא הבעתי דעה.. לא שללתי את הביקורת שלך, אני פשוט מציין עובדות, על איך זה עובד באלדן רינג בפרט ובמשחקים שלהם בכלל, משחקים שגם אתם שיחקתם בחלקם ואמורים להכיר לדעתי. אתם לא יודעים שבכל משחק שלהם מגיע השלב שבו אתה מתחייב לנשק מסוים ונשאר איתו לאורך זמן? יעני עובדתית הם לא מעודדים אותך להחליף נשקים כמו בדיאבלו, מה מיוחד כאן בדיוק? אפשר לחשוב שזה עיצוב לא טוב, אבל ככה זה עובד.
ואף על פי כך אני טוען שאלדן רינג הכי פתוח בעניין הזה ביחס לכל המשחקים הקודמים שלהם, הוא פשוט דורש ממך לחקור את העולם שלו בשביל למצות את זה.
ולהגיד שזה לא תורם כלום? פה אני כבר חולק עליך, בעיני זה הופך את המשאב הזה ל loot איכותי, זה בין היתר גורם לך לרצות לחקור כל nook and cranny, לרצות להגיע לכל תיבה או נקודה ״נוצצת״ שאתה רואה אבל לא בטוח איך להגיע עליה ולהיות מתוגמל על כך. אם השדרוגים היו עניין מובן מאליו אז גם למצוא אותם היה חסר משמעות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 מרץ 2022, 19:12

הקטע עם השיח סביב משחקי סולז למיניהם (לדעתי פחות בהיבטי סקירו, כי הוא היה מאוד Straight forward ברוב ההיבטים הבסיסיים שלו), הוא שאם אתה מתלונן לגבי זה שהם סתומים סביב מכניקות מרכזיות אתה די מהר מתויג כ''חובב יוביסופט קז'ואלי, שלא מסוגל בלי שיחזיקו לו את היד שתי דקות! אתה עלבון לאינטליגנציה של הגיימרים!''. אבל בואו, באמת, בכל האהבה, אין מצב שבעולם שב play testing הכי בסיסי שלא כולל כמובן את עובדי הסטודיו, הטענות של נדב, דודי ואינטר לא היו עולות.

אז כנראה שלהרבה אנשים כבר אפילו לא נוח להגיד ''שמעו, אנחנו לא מבינים מה הם רוצים מאיתנו ולמה לעזאזל אנחנו לא עולים בדרגה/אין לנו סוס/אין לנו את המדליון זימונים/למה אני מת כ''כ הרבה לבוס השני במשחק למרות ששיחקתי 25 שעות כבר?!'' כי זה מיד הופך לשיח של GIT GUD או של ''אתה פשוט לא מבין מה שהמשחק מנסה ללמד אותך כעת''. שתי תשובות, שבעיניי הן לא פחות סתומות מחלק מתיאורי החפצים וההתעקשות האינפנטילית לא לקיים מקרא הכי בסיסי למפה. ואני חושב שתכלס, להרבה מחובבי הז'אנר, זה כיף שהמשחקים הם סתומים כאלה. זה מאפשר לך להיות חלק ממועדון ''איכותי'' של ''הארדקורז גוד גיימרז'' תוך low key התנשאות של ''בעצם אתה אשם שלא מצאת את האבנים.. יש הרבה מהן.. פשוט לא חיפשת באזורים הנכונים'' (שווה ערך ל''אתה לא מבין מה המשחק מנסה ללמד אותך כעת'').

שוב חוזר לסקירו שניה - שם היה מאוד ברור בכל רגע נתון מה צריך לעשות. הייתה עלילה הגיונית, דרך ראשית ברורה ולצידה, סודות קטנים שמצאתי והייתי כזה ''WTF?! איזה מגניב!!'' ואפילו לי, גיימר קז'ואלי בלי זמן על הידיים, היה ברור איך משדרגים את הדמות, איך משדרגים/פותחים נשקים חדשים וכו'.

אני כבר לא זוכר יותר מדי מDS1 ואיך הדברים התנהלו שם, אבל לדעתי גם משמעותית טוב יותר, כי גם אם פספסת איזה נשק ממש שווה בדרך, עדיין הגעת לבוס פחות או יותר ברמה שהיית אמור להיות בה וכו'.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 מרץ 2022, 19:22

שום דיון סולס לא יכול להיות שלם בלי שקליימן יבוא ויפגין את הרגשי נחיתות המתישים שלו, כמו פאקינג שעון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2022, 19:35

idan כתב:שים לב שאני אפילו לא הבעתי דעה.. לא שללתי את הביקורת שלך, אני פשוט מציין עובדות, על איך זה עובד באלדן רינג בפרט ובמשחקים שלהם בכלל, משחקים שגם אתם שיחקתם בחלקם ואמורים להכיר לדעתי. אתם לא יודעים שבכל משחק שלהם מגיע השלב שבו אתה מתחייב לנשק מסוים ונשאר איתו לאורך זמן? יעני עובדתית הם לא מעודדים אותך להחליף נשקים כמו בדיאבלו, מה מיוחד כאן בדיוק? אפשר לחשוב שזה עיצוב לא טוב, אבל ככה זה עובד.
ואף על פי כך אני טוען שאלדן רינג הכי פתוח בעניין הזה ביחס לכל המשחקים הקודמים שלהם, הוא פשוט דורש ממך לחקור את העולם שלו בשביל למצות את זה.
ולהגיד שזה לא תורם כלום? פה אני כבר חולק עליך, בעיני זה הופך את המשאב הזה ל loot איכותי, זה בין היתר גורם לך לרצות לחקור כל nook and cranny, לרצות להגיע לכל תיבה או נקודה ״נוצצת״ שאתה רואה אבל לא בטוח איך להגיע עליה ולהיות מתוגמל על כך. אם השדרוגים היו עניין מובן מאליו אז גם למצוא אותם היה חסר משמעות.

בדימונס סולס כל אחד מששת השלבים מביא לך סוג אחר של עצם שדרוג, כך שידעתי שאם אני צריך type מסויים הייתי הולך לעשות גריינד בשלב מסויים. זה מעפן, כי למה לשלוח את השחקן לעשות גריינד? אבל זה היה ברור מאוד. באלדן רינג זה הרבה פחות ברור, אין לי שמץ איפה משיגים מה. ובעצם העובדה שלא רק מוצאים באזור מסויים type מסויים, אלה דרגה מסויימת, זה די חדש לי והתעה אותי לגמרי כי בדימונס סולס היית מקבל בעולם אחד את כל הדרגות, או לפחות ברובם לפי איך שהזיכרון שלי משרת אותי.

בכל מקרה, זה בעייתי, מאוד בעייתי. אם אני 20+ שעות לתוך המשחק ואין לי את החומרים לשדרג את ה-3 רמות הראשונות של הנשק הבודד שלי אז ממש יש פה בעיה. אני לגמרי בעד המסתורין והגילוי, אבל יש דברים שהמסתורין והגילוי שלהם לא תורם כלום והוא סתם נמצא שם בלי שום סיבה מסויימת, סתם נטו תסכול. זה כבר לא DS שיש לך שם 6 עולמות ואתה בוחר לאיזה ללכת, אתה עכשיו בעולם עצום שכל פינה בו שונה. אין באמת סיבה שלא תקבל את כל הטייפים של השארדים בכל העולם, פשוט עם סיכויי drop שונים תלוי המקום שבו אתה נמצא. אז במבוך מסוכן ובדרג גבוה עולה הסיכוי שלך למצא שארד בדרג גבוה ובמבוך בדרג נמוך אתה תמצא בעיקר שארדים בדרג נמוך. לא סביר שבן אדם משחק 20 שעות ולא מקבל רנדומאלית פה ושם את הדרג הכי נמוך של שארדים, לא משנה איפה ונגד מה הוא החליט לשחק, הרי אלדן רינג הוא כולו מבוסס על חופש, לא? אז איפה בדיוק החופש פה אם הייתי חייב לטחון X טחינה באזורים מאוד מסויימים בשביל לעבור את הקיר שדרוג הזה?

יש דברים מסויימים שהעולם הפתוח ממש עוזר איתם, כמו למשל כשאתה נתקע בקיר קושי והוא מאפשר לך ללכת למקום אחר עד שתהיה חזק מספיק. מצד שני יש דברים שהעולם הפתוח ממש מכביד עליהם, כמו למשל הציפיה של מיאזאקי שתתקל במשהו בצורה רנדואמלית. הסיכוי להתקל רנדומאלית במשהו בעולם פתוח ענקי שבו אפשר ללכת לכל כיוון קטן אקספוננציאלית, ולפחות ב-play through שלי זה מאוד מורגש.

בנוגע לפיזור של שארדים למניהם, יש המון פתרונות לבעיה שהמערכת הזאת מציגה. המערכת הזאת הייתה שבורה מלחתכילה כי היא מערכת שמאז ומתמיד שלחה את השחקן לעשות גריינד באזור מסויים בכדי לצבור שארדים מהסוג הרצוי. ועכשיו שהמשחק בעולם פתוח היא שבורה אפילו יותר. כלומר, מה הציפיה של מיאזאקי? שאני אמצא מקום טוב להשיג בו שארדים דרגה 1 ואטחן אותו 11 פעמים בכדי לצבור את הכמות הרצויה? ואו, נשמע כיף. זה היה חרא בדימונס סולס וזה חרא 13 שנים מאוחר יותר באלדן רינג. זה אפילו יותר חרא כי לפחות במשחקים הקודמים הייתה חלוקה מאוד ברורה ולינארית לאזורים כך שידעת בדיוק לאיפה ללכת בשביל לעשות גריינד. באלדן רינג זה רק נעשה אמורפי יותר.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 מרץ 2022, 19:35

idan כתב:שום דיון סולס לא יכול להיות שלם בלי שקליימן יבוא ויפגין את הרגשי נחיתות המתישים שלו, כמו פאקינג שעון.

lol... מסתבר שלהיות סולזברו עושה אותך גם פסיכולוג בשקל תשעים..
?

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 מרץ 2022, 19:51

Klayman כתב:
idan כתב:שום דיון סולס לא יכול להיות שלם בלי שקליימן יבוא ויפגין את הרגשי נחיתות המתישים שלו, כמו פאקינג שעון.

lol... מסתבר שלהיות סולזברו עושה אותך גם פסיכולוג בשקל תשעים..

סליחה מראש אם זה נראה לך חצוף, אבל לא היה דיון אחד בנושא שבוא לא התחלת להטיף במרומז או להתפוצץ עלי במפורש וקצת מתחיל להישבר לי הזין מזה ( זה תמיד מתחיל אותו דבר ואחר כך גם יגיעו הערות אישיות). יעני הלו, רובנו עברנו גיל 30, יש לנו משפחות, ממש לא מעניין אותי להתנשא על "גיימרים". אני מבין שיש לך איזו אובססיה מוזרה לעניין מכמות ההודעות שאתה שופך בנושא, אבל זו מחשבה פתטית, ובכל מה שקשור לפורום הזה היא בעיקר בראש שלך.

למשחקים האלה יש סט חוקים מאוד שונה מרוב התעשייה (אבל גם מאוד עיקבי לטעמי) וזה יכול לא לבוא טוב לאנשים שלא מורגלים בכך, אבל מי שכן וגם אוהב את זה רואה את זה אחרת, תלמד לקבל גם את זה בלי להשמיץ. חוץ מזה, מדובר במשחק שהוא מאוד קיהלתי, גם ליטרלי בתוך המשחק עצמו וגם מחוץ אליו, אז אנשים כל הזמן מנסים לעזור אחד לשני. שאנחנו עושים את זה בפורום יצורים מוזרים כמוך נותנים לזה פרשנות מעוותת, לא בפעם הראשונה, אבל האמת שאנחנו פשוט מאוד אוהבים את המשחקים האלה ורוצים שלכולם יהיה סבבה. בקיצור, שחרר כבר.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 מרץ 2022, 20:24

לא זוכר ש''התפוצצתי עליך'', מוזמן לקשר אותי להודעות ספציפיות (עדיף בפרטי, כדי שלא נזבל פה את הת'רד). אולי הרגשתי ממך טון מתנשא כלשהו, אולי זה היה באשמתי. אולי זה היה באשמת הטון שלך? בכל מקרה, נראה שאתה סוחב איזו טראומה מהשיחה הקודמת בנושא, אז שמע, אני באמת מצטער.. לא יודע מה היה שם, אבל לא כיף לי לחשוב שאתה מסתובב בתחושה כזאת עלי.

בכל מקרה, זו הדעה שלי בנושא. זה הוייב שאני מקבל בכל מיני מקומות בהם אני קורא אודות משחקים בכללי ובפרט על משחקי סולז - שיש לי בהם עניין שהוא ברובו ''צפייתי'', כך הבנתי לאחרונה. :).

לדיון שלך עם נדב - אין לי מושג מי צודק... אבל התגובה של סטיק, יותר נראתה לי משלך. היה נראה שהוא פתוח לשמוע ביקורת, בעוד שאתה מיהרת ''להוכיח'' את נדב. מילא. Not my fight anyway.
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 מרץ 2022, 20:51

אה, אין אפילו 'מחברת' בתוך המשחק לכתוב לעצמך דברים? ואין יכולת עצמאית ואופציונלית של השחקן לשים נקודות ציון על המפה בצירוף תיאור לכתיבתך?

אני לא מבין מה הקטע של משחקים שמדגישים חקירה וגילוי (כמו HK) אבל לא נותנים לך כלים למעקב וגיבוש מידע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2022, 22:12

Kazz כתב:אה, אין אפילו 'מחברת' בתוך המשחק לכתוב לעצמך דברים? ואין יכולת עצמאית ואופציונלית של השחקן לשים נקודות ציון על המפה בצירוף תיאור לכתיבתך?

אני לא מבין מה הקטע של משחקים שמדגישים חקירה וגילוי (כמו HK) אבל לא נותנים לך כלים למעקב וגיבוש מידע.

אפשר לשים מרקרים על המפה עם אייקון שונה (נניח מפלצת, חרב או תיבת אוצר) אבל שם זה נגמר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 מרץ 2022, 23:57

DrKeo כתב:
idan כתב:שים לב שאני אפילו לא הבעתי דעה.. לא שללתי את הביקורת שלך, אני פשוט מציין עובדות, על איך זה עובד באלדן רינג בפרט ובמשחקים שלהם בכלל, משחקים שגם אתם שיחקתם בחלקם ואמורים להכיר לדעתי. אתם לא יודעים שבכל משחק שלהם מגיע השלב שבו אתה מתחייב לנשק מסוים ונשאר איתו לאורך זמן? יעני עובדתית הם לא מעודדים אותך להחליף נשקים כמו בדיאבלו, מה מיוחד כאן בדיוק? אפשר לחשוב שזה עיצוב לא טוב, אבל ככה זה עובד.

בדימונס סולס כל אחד מששת השלבים מביא לך סוג אחר של עצם שדרוג, כך שידעתי שאם אני צריך type מסויים הייתי הולך לעשות גריינד בשלב מסויים. זה מעפן, כי למה לשלוח את השחקן לעשות גריינד? אבל זה היה ברור מאוד. באלדן רינג זה הרבה פחות ברור, אין לי שמץ איפה משיגים מה. ובעצם העובדה שלא רק מוצאים באזור מסויים type מסויים, אלה דרגה מסויימת, זה די חדש לי והתעה אותי לגמרי כי בדימונס סולס היית מקבל בעולם אחד את כל הדרגות, או לפחות ברובם לפי איך שהזיכרון שלי משרת אותי.

בכל מקרה, זה בעייתי, מאוד בעייתי. אם אני 20+ שעות לתוך המשחק ואין לי את החומרים לשדרג את ה-3 רמות הראשונות של הנשק הבודד שלי אז ממש יש פה בעיה. אני לגמרי בעד המסתורין והגילוי, אבל יש דברים שהמסתורין והגילוי שלהם לא תורם כלום והוא סתם נמצא שם בלי שום סיבה מסויימת, סתם נטו תסכול. זה כבר לא DS שיש לך שם 6 עולמות ואתה בוחר לאיזה ללכת, אתה עכשיו בעולם עצום שכל פינה בו שונה. אין באמת סיבה שלא תקבל את כל הטייפים של השארדים בכל העולם, פשוט עם סיכויי drop שונים תלוי המקום שבו אתה נמצא. אז במבוך מסוכן ובדרג גבוה עולה הסיכוי שלך למצא שארד בדרג גבוה ובמבוך בדרג נמוך אתה תמצא בעיקר שארדים בדרג נמוך. לא סביר שבן אדם משחק 20 שעות ולא מקבל רנדומאלית פה ושם את הדרג הכי נמוך של שארדים, לא משנה איפה ונגד מה הוא החליט לשחק, הרי אלדן רינג הוא כולו מבוסס על חופש, לא? אז איפה בדיוק החופש פה אם הייתי חייב לטחון X טחינה באזורים מאוד מסויימים בשביל לעבור את הקיר שדרוג הזה?

יש דברים מסויימים שהעולם הפתוח ממש עוזר איתם, כמו למשל כשאתה נתקע בקיר קושי והוא מאפשר לך ללכת למקום אחר עד שתהיה חזק מספיק. מצד שני יש דברים שהעולם הפתוח ממש מכביד עליהם, כמו למשל הציפיה של מיאזאקי שתתקל במשהו בצורה רנדואמלית. הסיכוי להתקל רנדומאלית במשהו בעולם פתוח ענקי שבו אפשר ללכת לכל כיוון קטן אקספוננציאלית, ולפחות ב-play through שלי זה מאוד מורגש.

בנוגע לפיזור של שארדים למניהם, יש המון פתרונות לבעיה שהמערכת הזאת מציגה. המערכת הזאת הייתה שבורה מלחתכילה כי היא מערכת שמאז ומתמיד שלחה את השחקן לעשות גריינד באזור מסויים בכדי לצבור שארדים מהסוג הרצוי. ועכשיו שהמשחק בעולם פתוח היא שבורה אפילו יותר. כלומר, מה הציפיה של מיאזאקי? שאני אמצא מקום טוב להשיג בו שארדים דרגה 1 ואטחן אותו 11 פעמים בכדי לצבור את הכמות הרצויה? ואו, נשמע כיף. זה היה חרא בדימונס סולס וזה חרא 13 שנים מאוחר יותר באלדן רינג. זה אפילו יותר חרא כי לפחות במשחקים הקודמים הייתה חלוקה מאוד ברורה ולינארית לאזורים כך שידעת בדיוק לאיפה ללכת בשביל לעשות גריינד. באלדן רינג זה רק נעשה אמורפי יותר.

זה לא ממש מדויק שהם שולחים אותך לעשות גריינד, כי ברוב המקרים אתה אמור למצוא חומרים באמצעות חקירה והריגת מיניבוסים, לא גריינד. מה שכן, הם מצפים שתזכור באיזה אזור האבן שאתה צריך נמצאת, וגם שתזכור איזה אזור כבר חקרת ברגע שחזרת אחורה. וכמובן שהם גם מצפים ממך לגלול 19 טאבים של אינבנטורי כדי לבדוק כמה אבנים יש לך בכל רגע נתון.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 מרץ 2022, 00:16

וגם כמובן שתזכור כמה אבנים אתה צריך לשדרוג הבא, ואם שכחת, תואיל בטובך לחזור ל-blacksmith כדי לבדוק. אבל זה דווקא בסדר, הרי ככה זה בכל משחקי סולס. האמת שלא ברור לי למה לצפות ל-QOL בסיסי ממעצב משחקים שלא משחק במשחקים של עצמו. זה כמו מתכנת שמשחרר קוד לא בדוק.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 14 מרץ 2022, 08:30

Klayman כתב:לא זוכר ש''התפוצצתי עליך'', מוזמן לקשר אותי להודעות ספציפיות (עדיף בפרטי, כדי שלא נזבל פה את הת'רד). אולי הרגשתי ממך טון מתנשא כלשהו, אולי זה היה באשמתי. אולי זה היה באשמת הטון שלך? בכל מקרה, נראה שאתה סוחב איזו טראומה מהשיחה הקודמת בנושא, אז שמע, אני באמת מצטער.. לא יודע מה היה שם, אבל לא כיף לי לחשוב שאתה מסתובב בתחושה כזאת עלי.

בכל מקרה, זו הדעה שלי בנושא. זה הוייב שאני מקבל בכל מיני מקומות בהם אני קורא אודות משחקים בכללי ובפרט על משחקי סולז - שיש לי בהם עניין שהוא ברובו ''צפייתי'', כך הבנתי לאחרונה. :).

לדיון שלך עם נדב - אין לי מושג מי צודק... אבל התגובה של סטיק, יותר נראתה לי משלך. היה נראה שהוא פתוח לשמוע ביקורת, בעוד שאתה מיהרת ''להוכיח'' את נדב. מילא. Not my fight anyway.

ככה ממש, להוכיח? וואו, עזות המצח.. אולי הייתי צריך לחכות יום-יומיים לפני שאני כותב את דעתי בשביל להיות רגיש יותר? בכל זאת, צריך לתת לרוחות להירגע מהודעה יבשושית על משחק וידיאו. וזה אולי נשמע לך מוזר אבל אני ממש לא חייב להסכים עם כל טענה של נדב או סטיק או כל אחד אחר בשביל שהדעה שלי לא תקבל פרשנות מעוותת ממך על המניעים שלי או על תכונות אופי שאתה מייחס לי. וזה אולי קשה לראות מהפוזיציה המוזרה שאימצת, אבל אף אחד לא נלחם, אנשים מדברים, הכל טוב, ואני יכול להשמיע את הדעה שלי גם אם משום מה זה עושה לך מגרד בגוף. ומילא לפרש אותי בצורה מעוותת, אבל זו גם לא הפעם הראשונה שאתה עף עלי כאשר אפילו לא דיברתי איתך , אתה פשוט מתפרץ לשיחות שלי עם אנשים אחרים ונעלב בשמם כנראה, גם שאין ממה..ואחר כך אתה עוד מחלק לי ציונים ומדרג הודעות? כאילו ברצינות, מי אתה בכלל? בוא, קודם תגדל שמץ של מודעות עצמית, תשים לב שאתה תמיד מגיע טעון בצורה הזויה לכל דיון שקשור במשחקים האלה ושיש לך קטע מוזר לאללה איתם שאתה משליך על אנשים אחרים, תפתור את זה עם עצמך ואחר כך תדאג לטון המדומיין שלי. אז לא, זה לגמרי באשמתך. תמיד. ובכל מקרה לא הייתי מביא לפה הודעות ישנות בשביל להביך אותך, אבל אתה לגמרי מעיק בקטע הזה ובעיקר כי זה לא נגמר, שוב ושוב, חוזר על עצמו באותו עניין, וזה תמיד חסר הגיון או טעם לחלוטין. אני בדר"כ מתעלם אבל חאלס כבר, שחרר ממני דחוף

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 14 מרץ 2022, 08:30

נדב, אני ממש לא חושב שהציפייה באלדן רינג היא לעשות גריינד ולהסתמך על drop (למרות שגם זה די שקוף איפה צריך לעשות, תחשוב על כל המכרות שהיית בהם ומי עובד שם קשה..), משהו שאני לא חושב שעשיתי באף אחד מהמשחקים שלהם. הציפייה הדי מובהקת בעיני היא לחקור את העולם ופשוט למצוא אותם (כאוצר, כאייטם) ולא בהכרח כמטרה. יעני לא בטוח שזה משהו שהעסיק אותי בכלל בשלב הראשוני במשחק והיה לי הרבה כי פשוט עשיתי דברים במשחק. וספרתי עכשיו בויקי אחד אחד וזה לא 30 אבנים כמו שאמרתי קודם, זה 45, וזה מתיישב לגמרי עם החוויה שלי שלא היו חסרים שידרוגים (וזה לא כולל את האבני somber, שמעניין אותי מאוד לדעת אם גם כאלה אין לך?).
והגיוני לחלוטין בעיני שבאיזור הראשון יהיו אבנים הכי חלשות, באיזור השני אבנים חזקות יותר, באיזור השלישי יותר וכו'.. לא חושב שזה שונה מדארק סולס למשל, זו התקדמות לינארית בשידרוגים ביחס לאיזור כמו בכל משחק אחר שלהם. קל מאוד להבדיל ביניהם ברמת הקושי, אבל גם פשוט באיך שהם נראים... יש את האיזור הירוק, האיזור האדום, האיזור עם הכוכבים, וואט אבר, יש פה מישהו שבאמת לא יכול להבחין ביניהם? שלא יכול לדעת שהוא נכנס לאיזור חדש או נמצא באיזור מתקדם יותר? אז אני באמת לא מנסה לקנטר בניגוד למה שאנשים מסוימים חושבים, אני פשוט מנסה להבין איך הגעת לסיטואציה הזאת שאתה lv 37 לפני הבוס הראשון ואשכרה אין לך כלום, כאילו פשוט דילגת על כל האיזור ההתחלתי (ובאיזור התחלתי אני מתכוון גם לשאר איזורים הירוקים שמתחברים ל limgrave, כל מה שירוק) והלכת לעשות דברים קשים יותר במקומות אחרים, שאולי אפילו יותר קשים מהבוס עצמו? או שפשוט עשית FARM של אותם אויבים בעולם ועלית ברמות, אבל לא ממש עשית את התוכן? כי זה פשוט לא מתחבר לי בראש המסלול שעשית.

אבל יש לי תיאוריה.. אתה חושב שהמשחק תקע אותך כי אין לך מספיק אבנים בשביל לשדרג נשק אחר, אבל גם ככה את כל האיזורים האלה העברת עם נשק חזק יותר ממה שאמור להיות לך בשלב הזה במשחק, גם אתה וגם דודי, כי הרגתם את patches ולקחתם מסלול מאוד ייחודי במובן הזה מרוב השחקנים כנראה שסיימו את הלגסי דאנג'ן הראשון עם נשק+3, מקסימום +4, ואולי זה גרם לכם לדלג על איזורים מסוימים קלים מידי, לא יודע, אולי התמכרתם לנוחות של נשק כזה וזה בדיוק מה שגרם לכם לא לשים לב לשידרוגים שאתם צריכים כי פשוט לא היתה לכם סיבה להתעסק בזה (מה שאומר שאולי הוא כן הטריל אותכם בסוף:)

ואם בשביל לבחור נשק טוב אתה חייב לדעת בדיוק מה המספר נזק המדויק שהוא יעשה בעוד 7 שידרוגים אז לא, אין לך שום דרך לדעת מלבד לעשות גוגל. אבל את ה Move set שלו אתה יכול להכיר כבר ב level הראשון, ואם הוא מתאים לבילד שלך אתה יכול לדעת לפי ה scaling שלו. אין שום קשר לרמות.
יותר מזה, המשחק הזה גם מאפשר בכל זמן לשנות scaling של נשקים, אתה יכול לשבת במדורה ולהפוך נשק אש לנשק קרח או bleed או מה שזה לא יהיה ושום דבר לא קבוע, אתה אפילו לא משלם על זה מחיר, לא משאבים , לא נשמות, כלום. ככה שבהמון מקרים אתה יכול להתאים את הנשק לבילד שלך די בקלות. הדברים קשורים אחד בשני מן הסתם, אבל אתה גם יכול לשנות את היכולת המיוחדת שלך כל הזמן, אני מקודם שיחקתי בלאדבורן עם ה dash, עכשיו אני משחק סקירו עם יכולת שזהה ל Mist Raven (כיף לא נורמלי). וזה לגמרי המשחק הכי פתוח שלהם מהבחינה הזאת, ככה שהחוויה שלי פשוט שונה לגמרי ממה שאתה מתאר באספקט הזה. אבל ברור, זה עדיין דארק סולס, אתה לא יכול להשתמש בצורה אפקטיבית בכל נשק שאתה מוצא באותו רגע, אתה חייב להתחייב אליו ואם אתה גם לא מתכוון לעשות חלקים גדולים במשחק ורק רץ בדרך הראשית אז ההחלטות שלך בוודאי יהיו קריטיות יותר כי אתה מצמצמם את האפשרויות שלך לשנות נשקים ואני מניח שזה משהו שתצטרך לקחת בחשבון.

אבל זה נכון שגם גם חלק מהאייטימים שמפעילים את חלק מהדברים שציינתי קודם אתה צריך למצוא (Whetstone ), גם האייטם שנותן לך לעשות respec. גם השיקוי המיוחד ההוא שאתה יכול לערבב בין שתי יכולות. גם ה spirits האלה אני מניח(למרות שבמקרה הזה הם היו יכולים להיות פחות רנדומלים, אבל זה היוצא מן הכלל בעיני). לא הייתי אומר שרוב הדברים האלה מוחבאים כמו דברים אחרים במשחק, אבל גם לא הייתי אומר שאף אחד מהם הכרחי כמו היכולות שלינק מקבל בתחילת BOTW שאתה פשוט חייב בשביל לעשות את כל התוכן במשחק.הם כן דורשים ממך פשוט לשחק בו בשביל להשיג אותם ועבורי זה נותן יותר משמעות לחלק מהתוכן שאני עושה, חד וחלק, ואני לא חושב שיש כאן תשובה מובהקת. לך זה לא עובד, אבל אני לא חושב שזה נעשה ללא מחשבה, כי אני עדיין משוכנע לחלוטין שעצם העובדה שבטירה למשל, איפה שיש לך את הקבר הקטן ההוא עם הנקודה הלבנה המנצנצת בפנים שאתה לא יכול לקחת ואתה בעצם צריך להביא את הטרול שיבוא לשבור אותה בשביל לקבל 5 אבני שידרוג, הופך את הגילוי של זה ליותר משמעותי ומגניב מאשר אם היית יכול מתחילת המשחק לקנות אותם ללא הגבלה אצל איזה NPC. מאותו טעם זה גם הגיוני בעיני לשים את האופציה לקנות שידרוגים ללא הגבלה רק באיזור השני בדרך הראשית כי אם היית מוצא את זה באיזור הראשון היית מייתר הרבה מהתוכן שלו לפחות באספקט של ה loot. בכל אופן, זה לגמרי עובד עבורי באספקט הזה וקשה לי להתלונן על עוד מבוכים, עוד בוסים ועוד תוכן במשחק שאני מאוד אוהב, כזה שגם מתגמל אותך באייטמים משמעותיים על זה שאתה עושה אותו. עבורי זה אידיאלי, הדובדבן על הקצפת. אבל אני מניח שנישאר חלוקים בעניין הזה.

בעניין של הקווסטים יש לי דעה מעורבת, אני אוהב את זה אבל גם מתעצבן מזה, בדיוק כמו במשחקים קודמים, זו המלחמה בין המיסתוריות של העניין והעבודה שזה הופך כל קווסט שאתה מצליח לקדם למיוחד או מספק יותר כאשר אתה צולח אותו, לבין העובדה שגם אם אתה משחק בצורה הכי יסודית בעולם (וזה בדיוק מה שאני עושה) אתה תפשל בכמה מהם, זה בלתי נמנע ולמרות שאני מבין את הרעיון שעומד מאחורי זה, זה לא מתיישב טוב אם יצר ה Completionist שהמשחקים האלה מעוררים בי.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 14 מרץ 2022, 12:03

בזמן שמלחמת האבנים הגדולה מתפתחת בפורום הצלחתי לנצח את Preceptor Miriam כMeele build. אתם יכולים להמשיך לריב :).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 14 מרץ 2022, 12:20

אני מקווה שהם ימשיכו לריב, מזמן לא היה לנו אקשן :)
בגדול אלדן רינג והמשחקים של From מכוונים להארדקור במובן האמיתי של המילה (לפני שהWII הרס את הטרימינולוגיה )

בעידן שלפני הWII שחקן הארדקור היה נחשב לשחקן, שלא קורא במדריכים ולא מבקש רמזים, ולומד דרך ניסוי וטעייה, כל מי שמכיר ראיונות עם מפתחים מ2000 ומטה מכיר את ההגדרה הזו.

אז כן, אני לא מנסה להתחיל פה מלחמה מי הארדקור גיימר ומי לא, זה לא העניין, אבל בואו קשה להכחיש לאיזה דמוגרפיה המשחקים האלה מיועדים.
מי שהמשחקים לא בשבילו יש עוד מליון משחקים אחרים, אני לא מבין למה מישהו אמור להיעלב מזה שהמפתחים לא בדיוק חשבו עליו כלקוח האידיאלי שלהם.. הם לא ישנו את פילוסופית הפיתוח שלהם בעתיד הנראה לעין זה מי שהם.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 14 מרץ 2022, 14:57

די, אין פה שום קשר להאדקור או לא הארדקור. אתה לא צריך טייטל ליד השם שלך כדי להנות או לא להנות מהמשחקים האלו.
אתה יכול להיות איש משפחה שמשחק משחק אחד במשך שנה ועושה את זה עם מדריך, אז מה? המשחקים האלו מיועדים למי שאוהב אותם, הם כן מאוד ספציפיים באפיל שלהם (וההצלחה האדירה כנראה גורמת לאנשים לשכוח את זה, from מעולם לא עשו משחק למיינסטרים, גם אם המון מהמיינסטרים אימץ את המשחקים שלהם), אבל אין שום קשר ללהיות הארדקור או לא, ואף אחד שעבר את גיל 15 לא טוען את זה.

למרות שfrom רק הולכים ומשתפרים בצורה מובהקת עם המשחקים שלהם, שתי החוויות הכי טובות שלי עם הסדרה עד היום היו וכנראה תמיד יהיו הריצות הראשונות על דימון סולס ודארק סולס.
את דימון סולס לא סיימתי אפילו בפעם הראשונה ששיחקתי משחק סולס, ושיחקתי אותו בלי חצי מושג מה אני עושה, תוך שאני בורח מ85% מהאויבים ומשחק בצורה הכי צ'יזית שיכלתי להמציא בכל רגע. את דארק סולס 1 סיימתי ושיחקתי בצורה 'אמיצה' יותר, אבל בעזרה של מדריך די כללי.
אז מה? לא הייתי מספיק הארדקור בזמנו לסדרה הזו? עדיין, אלו שתי החוויות הכי טובות שלי עם from.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 14 מרץ 2022, 15:02

ובקשר לאלדן רינג - אני אגיד את האמת, בפעמים שבהם from חוזרים על אותו דבר ואותו רעיונות שהם עשו כבר 3-4 פעמים במשחקים שלהם, אני כבר בעיקר מגלגל את העיניים. אלו הדברים החדשים שאלדן רינג עושה שמשגעים אותי בצורה הכי טובה שאפשר על המשחק, אבל יש כמה פעמים בודדות שהם בבירור פשוט העתיקו רעיון שהם כבר ביצעו.

אחד מקרבות הבוס הוא כזה. אבל, זו הפעם הראשונה שבה הם סוף סוף הצליחו לעשות בצורה מושלמת את קרב הבוס הזה. ו-וואו, כשזה עובד, זה עובד. איזה קרב בוס נהדר! :)
אני לא אפרט מדי מחשש לספוילרים, אבל מניח שמי שנלחם בו ידע על מה אני מדבר. אם כבר לעשות את אותו השטיק שוב, אז ככה, ביצוע טוב פי 10 ממה שהם עשו עד היום.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 14 מרץ 2022, 15:23

Stick כתב:די, אין פה שום קשר להאדקור או לא הארדקור. אתה לא צריך טייטל ליד השם שלך כדי להנות או לא להנות מהמשחקים האלו.
אתה יכול להיות איש משפחה שמשחק משחק אחד במשך שנה ועושה את זה עם מדריך, אז מה? המשחקים האלו מיועדים למי שאוהב אותם, הם כן מאוד ספציפיים באפיל שלהם (וההצלחה האדירה כנראה גורמת לאנשים לשכוח את זה, from מעולם לא עשו משחק למיינסטרים, גם אם המון מהמיינסטרים אימץ את המשחקים שלהם), אבל אין שום קשר ללהיות הארדקור או לא, ואף אחד שעבר את גיל 15 לא טוען את זה.

למרות שfrom רק הולכים ומשתפרים בצורה מובהקת עם המשחקים שלהם, שתי החוויות הכי טובות שלי עם הסדרה עד היום היו וכנראה תמיד יהיו הריצות הראשונות על דימון סולס ודארק סולס.
את דימון סולס לא סיימתי אפילו בפעם הראשונה ששיחקתי משחק סולס, ושיחקתי אותו בלי חצי מושג מה אני עושה, תוך שאני בורח מ85% מהאויבים ומשחק בצורה הכי צ'יזית שיכלתי להמציא בכל רגע. את דארק סולס 1 סיימתי ושיחקתי בצורה 'אמיצה' יותר, אבל בעזרה של מדריך די כללי.
אז מה? לא הייתי מספיק הארדקור בזמנו לסדרה הזו? עדיין, אלו שתי החוויות הכי טובות שלי עם from.

סטיק, אתה גולש פה קצת לפוליטקלי קורקט. כשאתה אומר שמשחק הוא לא למיינסטרים, אתה בעצם עושה להטוטים באוויר כדי לא להשתמש במילים "הארדקור" אבל זה בדיוק ההגדרה של הארדקור.

משחק סינגל הוא בעצם פאזל. כשאתה משתמש במדריך אתה מבקש ממישהו לעזור לך לפתור את הפאזל. אתה לא תראה מישהו מתגאה שהוא פתר את "הקוביה ההונגרת" אם הוא השתמש במדריך בספר או ביוטיוב..כי הוא רימה. הארדקור נהנה מחוסר הוודאות שבכישלון מהניסיון לנצח כנגד כל הסיכויים קאזואל מפחד מעצם הlearning curve הקזואל בכלל לא מאמין שצריך להיות learning curve כי משחקים זה "בשביל הכייף" בלה בלה.

בהגדרה היבשה לא היית הארדקור שהתחלת עם הסדרה אבל נהנהת וזה מה שחשוב :) ואני מוכן לשים כסף שבלי להרגיש כבר נהיית הארדקור, השתמשת במדריכים לסקירו שטרף לא מעט מהקלפים של משחקי הסולס? אני מהמר שלא זה לא בגלל "שהתרגלת למשחקים האלה" זה פשוט כי התחלת לשחק אותם כמו הארדקור.

שוב, זה אולי לא נחמד להגיד, אבל זו האמת, אם תבדוק מה ההגדרה האמיתית של הארדקור גיימר, שוב Pre 2006 זו ההגדרה ולא שלי של מפתחים אגדיים. :)
אחרי הWII אנשים התחילו להשתמש בהגדרה של אנשי שיווק להארדקור, זה הכל.

לא חושב, שזו בושה לא להיות הארדקור, אבל כמעט אין משחקי AAA שמיעודים כבר להארדקור, אז הדרישה של אנשים שגם FROM יישרו קו ויזנחו את הארדקור, זה מעצבן! ;)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 14 מרץ 2022, 15:51

תראה אני לא אכנס איתך לוויכוח על סמנטיקה עכשיו, אבל שנינו מבינים על איזו תחושה אתה מרמז כשאתה אומר הארדקור. לראייה - מבחינתך לשחק משחק סולס זה כמו קוביה הונגרית, פאזל שיש לעשות רק כדי להתגאות בסוף שהצלחת לעשות אותו.
וואלה, אולי זו דעתך, לדעתי המציאות מאוד רחוקה מזה. זה שכמה תיכוניסטים אומרים לעצמם git gud ושיש ברדיט איזו קהילה רעילה שהתפתחה מתוך המחשבה הזו, בסדר, זה לא באמת האישו. אם אתה משחק במשחק סולס רק כדי שתוכל בסוף להגיד לעצמך שעשית את זה, ושתוכל ללכת להתגאות שעשית את זה בלי מדריך, זה שלך, אל תשליך את זה על כל מי שמשחק סולס בכל מצב.
אם "הייתי לא הארדקור" ואלו אולי חוויות הגיימינג הכי טובות שהיו לי בחיים (בהחלט ברשימה), אז זה לא משנה ש"הפכתי להארדקור", נכון?

ובוא, מה זה המינוח הזה בכלל... אולי אני כן אכנס איתך לויכוח סמנטי בסוף כי אני לא מצליח להבין. ברור שזה *כן* להתמקצע ולהכיר את השטיקים של from. הם עושים את אותם השטיקים שוב ושוב מאז דימון סולס. אני כן חושב שהם משנים מספיק במכניקות כדי שכל משחק ירגיש מספיק טוב כדי להצדיק עליו ריצה (ואני בכלל לא דוגמה, שיחקתי יותר מפעם אחת כל משחק שלהם אז כנראה שזה פחות מפריע לי), אבל בכל הקשור לשטיקים? ברור שזה נטו נסיון.
אני משחק את אלדן רינג בלי שום מדריך ועדיין מצליח למצוא דלתות סודיות, יודע כמעט תמיד מתי יש אמבוש מלפניי, מבין אוטומטית איך להלחם בכל בוס שאני רואה בלי ללמוד אותו עכשיו חצי שעה. הם משנים מעט את המכניקות, אבל יש גבול, המשחקים האלו עושים את אותו הבסיס ואם למדת את דימון סולס ודארק סולס, אתה תשחק את אלדן רינג עם יתרון גם אם לא שיחקת כלום בינתיים ואתה לחלוטין 'לא הראדקור'.
אם הייתי כל כך הארדקור אז הייתי טוב גם כן במשחקים אחרים, אגב. זה ממש לא המקרה, אני די גרוע במשחקים למען האמת. בFPS ופלטפורמינג אני ממש נוראי (hollow knight היה לי קשה בהרבה ממשחקי from, אבל סיימתי אותו, super meat boy נניח זו משימה בלתי אפשרית בעיניי), גם במשחקי אקשן גוף שלישי שאין להם את ההידוק המאוד ברור מבחנתי של משחק סולס אני די גרוע, את GOW לדוגמה ניסיתי על הרמה הכי קשה וברחתי כמו ילד קטן מהר מאוד.

אבל בחייאת, כל זה לא רלוונטי בכלל. משחקי סולס הם *לא* פאזל שצריך לפתור רק כדי לפתור, הם משחקים שאפשר לשחק איך שבא לך. הם לא מסבירים כלום, במיוחד אם נכנסת לסדרה מההתחלה, אז מכאן נובעת העובדדה הפשוטה שאו שתלמד אותם בזיעה ובדם, או שתשתמש במדריכים (כללים יותר או פחות) בהתחלה, או שתשחק ממש "לא נכון". אני עשיתי את שני האחרונים עם משחקי הסולס הראשונים שלי, ועפתי עליהם. היום אני לא צריך מדריך מן הסתם כי המשחקים האלו ברורים לי גם אם אני עם עיניים עצומות. וגם כשיש משהו חדש, למדתי כבר לקרוא את השפה של from. אם זו לא נטו התמקצעות במשחקים האלו ספציפית אז אני לא יודע איזו דוגמה תשכנע אותך שכן.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 14 מרץ 2022, 16:08

הנקודה שלי היא שלא צריך שום טייטל כדי לשחק במשחקים האלו, ולא צריך שום טייטל כדי לבקר או לאהוב את המשחקים האלו. אין דרך נכונה לשחק אותם ואין דרך לא נכונה, המטרה היא להנות מהם.
הם כן קשים (בהתחלה), הם כן מחזיקים באפיל מאוד ספציפי, אני לא אומר שכל זה לא נכון. אפשר לא לאהוב אותם ואפשר להגיד "זה לא בשבילי".
אבל לא צריך להיות מורם מעם כדי להנות מהם, לשחק אותם, ואפילו להיות טוב בהם (עד כדי כך!).

ובוא, כל מי שכותב בפורום גיימינג בשעוץ הפנאי שלו הוא הארדקור, לא? התחביב הזה משמעותי בשבילנו יותר מאשר לאדם הממוצע. הסיכוי שאחד מאיתנו ילך לאינטרנט לבדוק משהו במשחק שמעניין אותו במקום לנטוש אותו, יחסית גבוהה.
אז בוודאי שאף אחד כאן לא עונה להגדרה של אחג שלא יכול לשחק במשחק הזה, אף אחד פה לא צריך או מקבל טייטל מיוחד מתוקף משחקי סולס.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 14 מרץ 2022, 17:20

ברור שכל מי שכותב בפורום גיימינג הוא הארדקור. אבל גם הארדקור בפני עצמו הוא ספקטרום רחב. ומשחקי הסולס מיעודים בראש ובראשונה לאלה היותר קיצונים,שלא נרתעים מזה שהמשחק הוא obtuse שלא מסביר את המכניקות של עצמו, הארדקור אוהבים את זה.

יש לי חבר של"דעתו" הוא הארדקור, הוא משחק כרגע את אלדן רינג עם מדריך צמוד, ממש כל כמה דקות הוא כותב לי הודעה איך הוא הצליח לנצח איזה בוס אחרי שראה באינטרנט סרטון טיפים

אז הוא הארדקור? אני מניח שכן, הוא מבזבז המון מזמנו על קריאה בחדשות, הוא מנסה כמעט כל משחק AAA, אבל באותה נשימה הוא הבן אדם שישחק את אלדן רינג עם מדריך
צמוד או את פייר אמבלם עם permadeath מכובה, ובנורמל מוד.

זה הארדקור, אבל זה קצת הארדקור לייט.

לדחוף באלדן רינג 20 שעות של tutorials אולי יהיו תענוג בשביל הבחור הזה, כי הוא יצטרך את יוטיוב פחות ממה שהוא צריך עכשיו, אבל מה עם אנשים כמוני שלא רוצים את זה מול הפנים שלהם?

עדיף שיהיו כמה משחקים להארדקור.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 14 מרץ 2022, 17:33

כל מי שמשחק אונליין משחק עם מדריך. הוא מספיק מאוזן ומוגבל בשביל שזה לא יהרוס כל אספקט במשחק, אבל בפירוש יש דברים שלא הייתי מוצא בלי שחקנים אחרים, למשל Illusory Walls. אין לי סבלנות להרביץ לכל אחד מהם, אלא אם אני במקום שאני מרגיש שחייב להיות כאלה. אז אמנם יש גם מלא הטרלות או הערות על אצבעות וחורים של תחת (ויש גם את הז’אנר המתוחכם יותר, כמו הרפרנס לשר הטבעות שממש אהבתי) אבל הוא גם יכול ממש להועיל. אפילו עצם העובדה שאתה יכול לראות הודעה במקום מסוים שאולי לא חשבת להגיע אליו היא משהו שעוזר לך גם באופן בלתי מודע ומכוון אותך לכל מיני דברים שאולי היית מפספס.

באלדן רינג יש ז’אנר חדש, משחקי מילים של פורטנייט, מה שקצת בלבל שחקנים יפנים :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מרץ 2022, 19:06

idan כתב:נדב, אני ממש לא חושב שהציפייה באלדן רינג היא לעשות גריינד ולהסתמך על drop (למרות שגם זה די שקוף איפה צריך לעשות, תחשוב על כל המכרות שהיית בהם ומי עובד שם קשה..), משהו שאני לא חושב שעשיתי באף אחד מהמשחקים שלהם. הציפייה הדי מובהקת בעיני היא לחקור את העולם ופשוט למצוא אותם (כאוצר, כאייטם) ולא בהכרח כמטרה. יעני לא בטוח שזה משהו שהעסיק אותי בכלל בשלב הראשוני במשחק והיה לי הרבה כי פשוט עשיתי דברים במשחק. וספרתי עכשיו בויקי אחד אחד וזה לא 30 אבנים כמו שאמרתי קודם, זה 45, וזה מתיישב לגמרי עם החוויה שלי שלא היו חסרים שידרוגים (וזה לא כולל את האבני somber, שמעניין אותי מאוד לדעת אם גם כאלה אין לך?).
והגיוני לחלוטין בעיני שבאיזור הראשון יהיו אבנים הכי חלשות, באיזור השני אבנים חזקות יותר, באיזור השלישי יותר וכו'.. לא חושב שזה שונה מדארק סולס למשל, זו התקדמות לינארית בשידרוגים ביחס לאיזור כמו בכל משחק אחר שלהם. קל מאוד להבדיל ביניהם ברמת הקושי, אבל גם פשוט באיך שהם נראים... יש את האיזור הירוק, האיזור האדום, האיזור עם הכוכבים, וואט אבר, יש פה מישהו שבאמת לא יכול להבחין ביניהם? שלא יכול לדעת שהוא נכנס לאיזור חדש או נמצא באיזור מתקדם יותר? אז אני באמת לא מנסה לקנטר בניגוד למה שאנשים מסוימים חושבים, אני פשוט מנסה להבין איך הגעת לסיטואציה הזאת שאתה lv 37 לפני הבוס הראשון ואשכרה אין לך כלום, כאילו פשוט דילגת על כל האיזור ההתחלתי (ובאיזור התחלתי אני מתכוון גם לשאר איזורים הירוקים שמתחברים ל limgrave, כל מה שירוק) והלכת לעשות דברים קשים יותר במקומות אחרים, שאולי אפילו יותר קשים מהבוס עצמו? או שפשוט עשית FARM של אותם אויבים בעולם ועלית ברמות, אבל לא ממש עשית את התוכן? כי זה פשוט לא מתחבר לי בראש המסלול שעשית.

אין לי באמת מה להגיד על זה חוץ מאשר שעובדתית אני ודודי הגענו מאוד רחוק עם חוסרים באבן הכי בסיסית ולכן היינו תקועים עם נשקים דרגה 1+ או 2+. כלומר, זאת עובדה. ובנוגע לאזורים הנורא ברורים, אין לי שמץ על איזה מכרה אתה מדבר בכלל. אלדן רינג משחק ענקי ופתוח לגמרי, העובדה שאתה היית איפשהו והמקום הזה נורא ברור ומוכר לך לא אומר שאני או דודי היינו שם. הייתי במכרה אחד מתחילת המשחק, הייתי לגמרי under leveled (המקום עם השרימפסים) ולא היו שם בכלל אבנים רלוונטיות לנשקים שהיו לי.

idan כתב:אבל יש לי תיאוריה.. אתה חושב שהמשחק תקע אותך כי אין לך מספיק אבנים בשביל לשדרג נשק אחר, אבל גם ככה את כל האיזורים האלה העברת עם נשק חזק יותר ממה שאמור להיות לך בשלב הזה במשחק, גם אתה וגם דודי, כי הרגתם את patches ולקחתם מסלול מאוד ייחודי במובן הזה מרוב השחקנים כנראה שסיימו את הלגסי דאנג'ן הראשון עם נשק+3, מקסימום +4, ואולי זה גרם לכם לדלג על איזורים מסוימים קלים מידי, לא יודע, אולי התמכרתם לנוחות של נשק כזה וזה בדיוק מה שגרם לכם לא לשים לב לשידרוגים שאתם צריכים כי פשוט לא היתה לכם סיבה להתעסק בזה (מה שאומר שאולי הוא כן הטריל אותכם בסוף:)

לא ממש הבנתי, כל התלונה שלי הייתה ששחקתי את המשחק עם נשק +2, אז איך הגעת למסקנה שהייתי עם נשק חזק יותר מזה? סיימתי את טירת סטורם, הרגתי את מרגיט, הרגתי את גודריק, השגתי את הgreat rune ושחקתי את האזור התת קרקעי עם הכוכבים עם נשק +2.

idan כתב:ואם בשביל לבחור נשק טוב אתה חייב לדעת בדיוק מה המספר נזק המדויק שהוא יעשה בעוד 7 שידרוגים אז לא, אין לך שום דרך לדעת מלבד לעשות גוגל. אבל את ה Move set שלו אתה יכול להכיר כבר ב level הראשון, ואם הוא מתאים לבילד שלך אתה יכול לדעת לפי ה scaling שלו. אין שום קשר לרמות.
יותר מזה, המשחק הזה גם מאפשר בכל זמן לשנות scaling של נשקים, אתה יכול לשבת במדורה ולהפוך נשק אש לנשק קרח או bleed או מה שזה לא יהיה ושום דבר לא קבוע, אתה אפילו לא משלם על זה מחיר, לא משאבים , לא נשמות, כלום. ככה שבהמון מקרים אתה יכול להתאים את הנשק לבילד שלך די בקלות. הדברים קשורים אחד בשני מן הסתם, אבל אתה גם יכול לשנות את היכולת המיוחדת שלך כל הזמן, אני מקודם שיחקתי בלאדבורן עם ה dash, עכשיו אני משחק סקירו עם יכולת שזהה ל Mist Raven (כיף לא נורמלי). וזה לגמרי המשחק הכי פתוח שלהם מהבחינה הזאת, ככה שהחוויה שלי פשוט שונה לגמרי ממה שאתה מתאר באספקט הזה. אבל ברור, זה עדיין דארק סולס, אתה לא יכול להשתמש בצורה אפקטיבית בכל נשק שאתה מוצא באותו רגע, אתה חייב להתחייב אליו ואם אתה גם לא מתכוון לעשות חלקים גדולים במשחק ורק רץ בדרך הראשית אז ההחלטות שלך בוודאי יהיו קריטיות יותר כי אתה מצמצמם את האפשרויות שלך לשנות נשקים ואני מניח שזה משהו שתצטרך לקחת בחשבון.

אם צריך ללכת לגוגל בשביל לבחור נשק טוב, זה כשל של המשחק. כלומר, יש לך שתי חניתות, שתיהן מתנהגות 80% אותו דבר, איך אתה יודע באיזו להשקיע את החומרים שיש לך? אני מבין שבשלב מסויים החומרים הופכים להיות זולים, אבל אני לפחות לא נמצא שם עדין ואני 20+ שעות במשחק.

idan כתב:אבל זה נכון שגם גם חלק מהאייטימים שמפעילים את חלק מהדברים שציינתי קודם אתה צריך למצוא (Whetstone ), גם האייטם שנותן לך לעשות respec. גם השיקוי המיוחד ההוא שאתה יכול לערבב בין שתי יכולות. גם ה spirits האלה אני מניח(למרות שבמקרה הזה הם היו יכולים להיות פחות רנדומלים, אבל זה היוצא מן הכלל בעיני). לא הייתי אומר שרוב הדברים האלה מוחבאים כמו דברים אחרים במשחק, אבל גם לא הייתי אומר שאף אחד מהם הכרחי כמו היכולות שלינק מקבל בתחילת BOTW שאתה פשוט חייב בשביל לעשות את כל התוכן במשחק.הם כן דורשים ממך פשוט לשחק בו בשביל להשיג אותם ועבורי זה נותן יותר משמעות לחלק מהתוכן שאני עושה, חד וחלק, ואני לא חושב שיש כאן תשובה מובהקת. לך זה לא עובד, אבל אני לא חושב שזה נעשה ללא מחשבה, כי אני עדיין משוכנע לחלוטין שעצם העובדה שבטירה למשל, איפה שיש לך את הקבר הקטן ההוא עם הנקודה הלבנה המנצנצת בפנים שאתה לא יכול לקחת ואתה בעצם צריך להביא את הטרול שיבוא לשבור אותה בשביל לקבל 5 אבני שידרוג, הופך את הגילוי של זה ליותר משמעותי ומגניב מאשר אם היית יכול מתחילת המשחק לקנות אותם ללא הגבלה אצל איזה NPC. מאותו טעם זה גם הגיוני בעיני לשים את האופציה לקנות שידרוגים ללא הגבלה רק באיזור השני בדרך הראשית כי אם היית מוצא את זה באיזור הראשון היית מייתר הרבה מהתוכן שלו לפחות באספקט של ה loot. בכל אופן, זה לגמרי עובד עבורי באספקט הזה וקשה לי להתלונן על עוד מבוכים, עוד בוסים ועוד תוכן במשחק שאני מאוד אוהב, כזה שגם מתגמל אותך באייטמים משמעותיים על זה שאתה עושה אותו. עבורי זה אידיאלי, הדובדבן על הקצפת. אבל אני מניח שנישאר חלוקים בעניין הזה.

כן, הקטע עם הטרול ממש מגניב והוא גילוי טוב. זה מסוג הדברים שזלדה עושה נהדר וגם אלדן רינג עושה נהדר. למצא אוצר מגניב בדרך מסתורית זה כיף. לא להיות מסוגל לשדרג את הדמות שלך במשך 6 שעות בזמן שכל grunt בעולם הפתוח הורג אותך ואין לך סוס זה לא. יש דברים מטומטמים מוות באלדן רינג, פשוט עיצוב רע, ויש דברים שהם גאוניים.

בנוגע לכמות של אבנים, יש לזה אלף פתרונות. העובדה שזה בנוי כמו שזה בנוי עכשיו היא כשל עיצובי, אבל זה לא אומר שהפיתרון היחיד הוא לפזר מליון כאלה. באותה מידה יכלת לקבל כל סוג של אבן בכל מקום בעולם, פשוט יש drop rates אחרים במקומות שונים. אם היה המקרה, כנראה שאחרי 20 שעות של משחק הייתי מקבל לפחות מספיק אבנים בדרגה הכי פשוטה בכדי לשדרג. זה לא היה לוקח לך כלום מבוסים או מדברים סודיים כמו הפסל המנצנץ והענק, זה רק אומר שהאבן הזאת שקבלת מדרופ רנדומאלי של מפלצת סתמית יכל להיות אבן בסיסית מסוג X או אבן בסיסית מסוג Y. כשהמשחק הוא עולם פתוח שנותן לך ללכת לכל מקום ולדלג על מה שבא לך, אי אפשר לשים חפצי קראפטינג בסיסים ונחוצים רק במקום מסויים. בטח ובטח כשהמשחק נותן לך לדלג ולפספסת מקומות והוא לא מצביע לך בשום צורה ששם נמצא מה שאתה צריך.

idan כתב:בעניין של הקווסטים יש לי דעה מעורבת, אני אוהב את זה אבל גם מתעצבן מזה, בדיוק כמו במשחקים קודמים, זו המלחמה בין המיסתוריות של העניין והעבודה שזה הופך כל קווסט שאתה מצליח לקדם למיוחד או מספק יותר כאשר אתה צולח אותו, לבין העובדה שגם אם אתה משחק בצורה הכי יסודית בעולם (וזה בדיוק מה שאני עושה) אתה תפשל בכמה מהם, זה בלתי נמנע ולמרות שאני מבין את הרעיון שעומד מאחורי זה, זה לא מתיישב טוב אם יצר ה Completionist שהמשחקים האלה מעוררים בי.

רשימה של קווסטים פעילים הייתה רק עוזרת, לפחות לדעתי. יש מנעד בין יוביסופט שמסמנים לך מטרה ענקית זוהרת וחמישים חצים שמובילים אליה ולבין לא לתת לך כלום. זלדה פתר את זה יפה עם כניסה ביומן וסימון של הquest giver במפה, לדעתי זה הבאלאנס המושלם. ובו, אף אחד לא רוצה לרשום לבד ביומן מי הביא לו איזו משימה, אין לזה באמת שום ערך מוסף, סתם אי נוחות. זה QOL קלאסי, ואני יודע ששחקת בזלדה האחרון כך שאתה מכיר את המערכת שם.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 14 מרץ 2022, 19:45

נדב, עזוב אבנים, חכה שתגיע לMiriam, זה קרב שנועד להוכיח שהמשחק הזה שונא שחקני Melee, אין דרך לנצח אותה כשחקן Melee אלא בקרב משמים עם קשת בשלב האחרון שלה, אם כבר מדברים על עיצוב גרוע. משחק שיוצא כנגד סגנון המשחק שבחרת ואומר לך - "לא, פה לא תצלח לא משנה מה תעשה, למה? ככה!". יופי של הטרלה.

אני מאוד אוהב את Elden ring, אבל יש כמה החלטות עיצוביות שהם עשו שאין לי מושג איך זה עבר. המשחק הזה מצליח להפתיע כל פעם מחדש לרעה לעומת משחקי Souls הקודמים בסוגייה הזאתי. הוא עם הרבה פחות פוליש ממה שאני רגיל, אני מניח שזה כורח המציאות - לאור כמות התוכן.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 24 אורחים