בדיוק להיפך: מדד אחוזי ההשלמה הוא לא מדד ההישגיות, אלא קריטריון שנדבקת אליו בזמן שאת ואלב הוא בכלל לא מעניין והיא לא מאפשרת לכולם להשוות אותו. אתה יכול לקבוע מה שאתה רוצה, אבל מה שואלב מציגה בפרופיל של כל אחד זה הדרגה שלו ותו לא.
שוב, אתה קובע לעצמך בצורה מופרכת. אם מדד אחוזי השלמה הוא לא מדד הישגיות שסטים משתמשת בו, אז מה לעזאזל זה:
http://steamcommunity.com/id/swym/stats ... Absolutionולמה זה קיים עבור כל משחק עם אצ'יבמנטים וכל משתמש?
מה פשר הכשלים הלוגים האלה? החלטת בגלל שכאשר אתה מרחף על התמונה של החבר ברשימת החברים ושזה מראה את הדרגה שלו, אז על בסיס זה החלטת א. שמדד אחוזי השלמה הוא לא מדד הישגיות ו ב. קריטריון שלא מעניין את ואלב. מה הקשר? מה הקשר בין כמה המדד הזה זמין לבין זה שהוא קיים ושהוא מתפקד כמדד הישגיות במשחקים בפלטפורמה?
נכנסתי לפרופיל שלך וישר נגלה לעיניי ההתקדמות שלך באצ'יבמנטים.
אבל לעומת כל אלו המערכת של סטים מאפשרת לך להשוות רק את הדרגות - וזה מה שמכתיבים לך שאמור לעניין אותך שם. רוצה להשוות אחוזי השלמה? אולי אם הבנאדם השני החליט להציג אותם בפרופיל שלו תוכל לעשות את זה. רוצה השוואת אציבמנטים עם מדד אחיד לכל משחק? את זה לא תקבל
על מה אתה שח? סטים מאפשרת להשוות רק דרגות? *נכנס לפרופיל שלך -> רשימת משחקים -> מסנן משחקים שיש לשנינו -> לוחץ על view stats של אחד המשחקים*.
הופ, הנה אני רואה את אחוזי ההשלמה שלך במשחק זה וכך זה עובד בכל משחק. והכל במספר קליקים. ובמשחקים שיש לשנינו עוד לחיצה על compare והנה אני מקבל את ההשוואה הישירה. מציין את אחוזי ההשלמה של כל אחד ומתי כל אצ'יבמנט נפתח. לך יש 0% בהוטליין מיאמי ולי יש 20%. ובעוד לחיצה אני רואה כמה אחוזים מכלל השחקנים השיגו כל אצ'יבמנט במשחק ואיזה יש לי.
זה שכל אצי'במנט נחשב בדיוק אותו הדבר מבחינת האחוזים זה לא מדד אחיד? זה המדד הכי אחיד שיש.
אז עוד פעם, זה לא עניין של אי אפשרות להשוות הישגים במערכת אחת על פני השנייה. זה לא עניין של הצגת ההישגיות באחוזי השלמה נחותה מהצגת ההישגיות בפורמט אחר.זה עניין גרידא של כמה אתה דוחף את מה שקיים עבור השחקנים השטחיים שיונעו ע"י הצגת הנתון באופן בולט. ואם מתעקשים, את זה סטים יכולה לשפר בכך שה achievement showcase יהיה משהו שכל משתמש יכול להציג בלי קשר לדרגה ושזה אוטומטית יוצג כשאני מרחף על התמונה של המשתמש. אגב, השואוקייס מראה את כמות האצ'יבמנטים שפתחתי וכשאני מרחף על המספר זה מציין בכמה משחקים. זה מראה אחוז השלמה ממוצע - כלומר כמה אצ'יבמנטים אני פותח בכל משחק. אם זה לא מספיק בשביל מי שמובל ע"י נתונים ספורים שלא מעידים כלום אז שיוסיפו חישוב כמה אצ'יבמנטים פתחתי \ מספר האצ'יבמנטים הכללי במשחקים שברשותי.
סוף לסיפור.
מכל האציבמנטים אפשר להמנע: אתה חייב לשחק בהם ולעבור משהו מסוים בשביל שתוכל לקבל אותם.
לעבור את המשחק שקניתי מהתחלתו והסופו זה לא אצ'יבמנט ורק מוסיף ניקוד לא משקף. גם אם הוא שיחק 200 משחקים ואסף רק את האצ'יבמנטים הבלתי נמנעים לעומת מי שמקסם שניים-שלושה משחקים אז זה ממש לא מעיד על הישגיות במשחקים. מעיד רק על תחביב רציני. אז זה לא אומר לי שום דבר. גם על מי שמיקסם שלושה משחקים זה עדיין לא הכל - אני צריך לדעת מה המשחקים ומה האצ'יבמנטים שלהם כדי לבחון אם באמת יש הישגיות והצטיינות או סתם גריינדינג. הגיימרסקור שרק הולך וטופח ומכיל ניקוד על דברים שונים ומשונים כבר מזמן לא רלוונטי. המספר היחיד הזה מזמן מסתיר את כל המידע החשוב באמת בנוגע להצטיינות.
אבל כן אפשר להגיד בוודאות שהמערכת הרבה הרבה הרבה יותר אחידה
בסטים המשקל של כל אצ'יבמנט שווה לשני - ההגדרה של אחידות. במערכת הגיימרסקור לא. ולכן זה לא אחיד. ועל אי האחידות הזו מתווספת אי אחידות בכך שכל משחק משתמש בטווח ניקוד אחר, במספר סוגי ניקוד אחר ואי אחידות בכך שהניקוד ניתן בלי קשר ישיר לגודל ההישג. כפי שאמרתי, בביושוק אינפינייט אני מקבל אותו ניקוד על סיום המשחק ברמה הקשה ועל סיום המשחק במצב 1999.