נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 18:09

glass man כתב:1. DQ12 הולך להיות משחק דוחף חומרה וגרפיקה, שמנצל חזק את האנריל 5 כי לסקוור נמאס שאנשים כמו לאסקין לא שמים עליהם.

אין מצב, אני מוכן להתערב שהוא יראה פחות טוב מרוב משחקי הפס4.
glass man כתב:2. הסוויץ לא יכולה להתמודד עם זה וגם אם היא יכלה, יקח שנים לשנמך משחק כזה לסוויץ, במצב שגרסת הסוויץ לא תוכל להיות מוכנה להשקה, משמע הפס5 יהנה מההפקר.

לה, הוא יצא day one לסוויטצ׳ או ליורשת שלה. הניידת של נינטנדו היא העדיפות מס׳ 1 של סקוואר ל-DQ, לא גרפיקה ולא הפס5.
glass man כתב:3\ גם אם תצא גרסת סוויץ 2 גם היא לא תוכל להיות מוכנה בזמן והפס5 שוב יהנה מההפקר והרי לך שחמט מושלם של סוני, שנובע מההתעקשות של נינטנדו לפגר חומרתית.

אז כן, אתה יכול להגיד לי שאני המצאתי הכל והזמן יגיד אם כן או לא, אבל אתה הולך להיות בהלם : מהגאונות שסוני נקטה פה.

שוב, על מה אתה מדבר? איזה שחמט? איזה מהלך סוני עשתה? אני פשוט לא מבין על מה אתה מדבר, אתה חוזר על המילה שחמט אבל לא ברור לי על איזה מהלכים אתה מדבר להתחשב בזה שסוני עשתה אפס מהלכים בנושא.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 18:12

idan כתב:עד כמה שאני יודע גרסת ה 3DS מכרה יותר מגרסת הפס4 בזמנו. כלומר היפנים אוהבים יותר את הקונסולות הניידות שלהם מאשר הם אוהבים את דרגון קווסט בשיא תפארתו. דרגון קווסט12 אולי ימכור לא מעט קונסלות ביפן, אבל זה לא קרוב בכלל להיות ה game changer שאתה מדמיין שהוא. אני מהמר שגם בדור הזה הקונסולה של סוני לא תפרוץ את מחסום ה 10 מיליון.

אתה גם עולה על העגלה של ההתערבות עידן? יאללה קצת אקשן.

ליפנים לא חשוב DQ בשיא תפארתו אין דבר כזה DQ בשיא תפארתו ההבדלים שהסדרה הזאת עשתה בגיימפלי מ1988 ל2017 הם מינורים ביותר, DQ3 זה בערך המשחק האחרון
שהביא שינוי מהותי. ההימור שלי הוא לא שDQ12 יגרום לפס5 לנצח בגלל הגרפיקה, הוא יגרום לפס5 לנצח כי היא תהיה הפלטפורמה הראשית שלו.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 יולי 2021, 18:18

idan כתב:
DrKeo כתב:
idan כתב:
DrKeo כתב:או לסוויטצ׳ או ליורשת שלה, תלוי מתי הוא יצא. כלומר, DQ11 יכול לרוץ על הפס2, בואו, זה לא בדיוק סייברפאנק. יש בדיוק קונסולה אחת ביפן, קוראים לה סוויטצ׳, DQ12 יצא לה או ליורשת שלה ב-5000%.

טוב, זה הימור קצת שונה בכל זאת :)

אבל לא צריך להגזים הוא אולי לא סייברפאנק, אבל הוא גם לא משחק פס2. אם הוא היה כזה לא היה צורך לעשות לו גירסה מיוחדת ל 3ds בזמנו, הם פשוט היו עושים פורט ישיר כמו עם DQ8 שהוא אשכרה משחק PS2 שרץ על ה 3DS.
וגם לפני דור הפס4 הייתה רק קונסולה אחת ביפן (3ds) ועדיין DQ12 קיבל גירסה ייעודית לפס4 (ששנתיים לאחר מכן הגיעה גם לסוויצ'). כלומר עכשיו שאני חושב על זה אני מניח שיכול להיות שהוא באמת יקבל גירסה נפרדת לסוויטצ' כמו שDQ11 קיבל ל 3DS, אבל לא הייתי יוצא מנקודת הנחה שאין להם שום שאיפות לנצל, כמיטב יכולתם, את החומרה החדשה. אני חושב שהשימוש באנריל 5 הוא רמז ברור לכך (אני בכלל לא בטוח אם אפילו פפ7-2 יעשה את המעבר לאנריל 5), אבל זה שהוא יגיע גם לקונסולה של נינטנדו מתישהו זה מובן מאליו.

כמובן ש-DQ12 לא יכול לרוץ ככה טבעית על הפס2, זה נאמר בהגזמה, אבל המשחקים הללו פשוטים במיוחד, קל לעשות גרסה שלהם לדורות חלשים יותר ובטח שיש להם מוטיביציה להוציא אותו לקונסולה הכי פופולרית ביפן. אגב, UE5 יוצא גם לסוויטצ׳ ולטלפונים סלולרים כך שאין פה ממש בעיה. אני בספק אם DQ12 יהיה המשחק הזה שמנצל את ננייט ומפוצץ לנו את הראשים, רוב הסיכויים שהוא יראה גרפית כמו רימאסטר לפס4 של משחק פס3 שרץ על UE5 ויקבל את כל הגרסאות הנחוצות, כולל הסוויטצ׳/היורשת שלה.

בו נגיד שאם DQ11 שעוצב לסוויטצ׳ שהיא חזקה פחות או יותר פי 50 מה-3DS קבל פורט ל-3DS, אני בטוח שהסוויטצ׳ או היורשת שלה יקבלו את DQ12 ואני גם לא אהיה בשוק אם זאת תהיה הגרסה המובילה.

אבל הוא לא קיבל פורט ל 3ds.
DQ11 עוצב לפס4 וקיבל פורט לסוויץ' שנתיים לאחר מכך (עם גרפיקה קצת משונמכת). ה3DS קיבל DQ11 במקביל לשיגור על הפס4, אבל זה היה משחק אחר (כלומר זה היה אותו משחק, עם אותו סיפור ודמויות, אבל בגרסה אחרת).

ככה הוא נראה -

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 18:18

DrKeo כתב:
glass man כתב:1. DQ12 הולך להיות משחק דוחף חומרה וגרפיקה, שמנצל חזק את האנריל 5 כי לסקוור נמאס שאנשים כמו לאסקין לא שמים עליהם.

אין מצב, אני מוכן להתערב שהוא יראה פחות טוב מרוב משחקי הפס4.
glass man כתב:2. הסוויץ לא יכולה להתמודד עם זה וגם אם היא יכלה, יקח שנים לשנמך משחק כזה לסוויץ, במצב שגרסת הסוויץ לא תוכל להיות מוכנה להשקה, משמע הפס5 יהנה מההפקר.

לה, הוא יצא day one לסוויטצ׳ או ליורשת שלה. הניידת של נינטנדו היא העדיפות מס׳ 1 של סקוואר ל-DQ, לא גרפיקה ולא הפס5.
glass man כתב:3\ גם אם תצא גרסת סוויץ 2 גם היא לא תוכל להיות מוכנה בזמן והפס5 שוב יהנה מההפקר והרי לך שחמט מושלם של סוני, שנובע מההתעקשות של נינטנדו לפגר חומרתית.

אז כן, אתה יכול להגיד לי שאני המצאתי הכל והזמן יגיד אם כן או לא, אבל אתה הולך להיות בהלם : מהגאונות שסוני נקטה פה.

שוב, על מה אתה מדבר? איזה שחמט? איזה מהלך סוני עשתה? אני פשוט לא מבין על מה אתה מדבר, אתה חוזר על המילה שחמט אבל לא ברור לי על איזה מהלכים אתה מדבר להתחשב בזה שסוני עשתה אפס מהלכים בנושא.

פשש נדב, יש מצב שכל ההתערבות הזאת לבדה תהיה 3 נקודות? יש פה מלא תתי התערבויות בתוך ההתערבות הזו. :)

אתה יוצא פה במלא מלא הנחות לא מבוססות על DQ12 ובונה עליהן את המגדל שלך.

מאיפה הביטחון שהוא יראה פחות טוב ממשחק פס4. למה שקונסולה שתהיה בתחילת חייה (סוויץ 2) תהיה עדיפה על קונסולה מבוססת? אני מזכיר לך שDQ7-8 נולדו על הפס1/2 זה לא הזוי שהסדרה תחזור לבלעדיות אצל סוני בדור הזה להפך.

לגבי למה שסקוור תעשה את זה? שמת לב שהם רוצים הצלחה מערבית אני מניח? אם אתה רוצה הצלחה מערבית המשחק חייב להיות AAA מן המניין וזה מה שהם יעשו איתו.
היפנים? היפנים ילכו אחרי המשחק.

קיצור אני מזכיר לך פה שאמרת שהפס4 תקרע את הפס5, כן ואני אמרתי ההפך? רק שיהיה ברור לנו על מה כל אחד הימר :)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 יולי 2021, 18:18

glass man כתב:
idan כתב:עד כמה שאני יודע גרסת ה 3DS מכרה יותר מגרסת הפס4 בזמנו. כלומר היפנים אוהבים יותר את הקונסולות הניידות שלהם מאשר הם אוהבים את דרגון קווסט בשיא תפארתו. דרגון קווסט12 אולי ימכור לא מעט קונסלות ביפן, אבל זה לא קרוב בכלל להיות ה game changer שאתה מדמיין שהוא. אני מהמר שגם בדור הזה הקונסולה של סוני לא תפרוץ את מחסום ה 10 מיליון.

אתה גם עולה על העגלה של ההתערבות עידן? יאללה קצת אקשן.

ליפנים לא חשוב DQ בשיא תפארתו אין דבר כזה DQ בשיא תפארתו ההבדלים שהסדרה הזאת עשתה בגיימפלי מ1988 ל2017 הם מינורים ביותר, DQ3 זה בערך המשחק האחרון
שהביא שינוי מהותי. ההימור שלי הוא לא שDQ12 יגרום לפס5 לנצח בגלל הגרפיקה, הוא יגרום לפס5 לנצח כי היא תהיה הפלטפורמה הראשית שלו.

לנצח את מי? קונסולה ניידת של נינטנדו? אןי סיכוי. לנצח את מייקרוסופט? סביר להניח שזה יקרה כך או כך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 18:23

idan כתב:אבל הוא לא קיבל פורט ל 3ds.
DQ11 עוצב לפס4 וקיבל פורט לסוויץ' שנתיים לאחר מכך (עם גרפיקה קצת משונמכת). ה3DS קיבל DQ11 במקביל לשיגור על הפס4, אבל זה היה משחק אחר (כלומר זה היה אותו משחק, עם אותו סיפור ודמויות, אבל בגרסה אחרת).

ככה הוא נראה -

אתה מודע לזה שיש בין ה3DS והסוויטצ׳ הפרש כוח של פי 100? לא בקטע של מטפורה מוגזמת, אשכרה הרבה יותר מפי 100, אנחנו מדברים על 4GFLOP מול 400GFLOP ועוד יש לסוויטצ׳ ארכיטקטורה מתקדמת בהרבה. שלא נדבר על הפס4 שחזקה מה3DS בבערך פי 400. כלומר יש לך פה הפרש של פי מאות בכוח, אז כן, מן הסתם קשה לעשות פורט למשחק לאחור לקונסולה חלשה פי 100 והוא יהיה משונמך בצורה כזו או אחרת כי כן, יש הפרש אדיר בכוח של הקונסולות. אבל אתה יודע מה? סקאוור לא רק עשתה את זה, היא עשתה את המשחק day one ל-3DS והוא גם מכר עליה הכי טוב.

או במילים אחרות, באיזה עולם סקוואר תוציא משחק DQ חדש ותתעלם מהניידת של נינטנדו? אני לא רואה עולם כזה. אולי אתה חושב אחרת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 18:26

ההתערבות המקורית שלי ושל נדב היתה שהפס5 תקרע את הפס4 במכירות. אני טענתי ועדיין טוען שהפוש שDQ12 יתן לפס5 יהפוך אותה לקונסולה הנייחת הכי מצליחה ביפן מזה דורות.בלל שאמרת שהפס5 לא תעבור את ה10M ביפן הנחתי שאתה רוצה להצטרף אלינו להתערבות :)

אף אחד לא אמר שהפס5 תנצח את הסוויץ או את היורשת זה מגוחך כולנו יודעים את זה. גם בימים של הפס2 אף אחד לא באמת השווה את הGBA עם הפס2. לא משווים קונסולה ניידת לנייחת, והסוויץ עדיין סוג של ניידת. :)
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 13 יולי 2021, 18:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 18:26

glass man כתב:פשש נדב, יש מצב שכל ההתערבות הזאת לבדה תהיה 3 נקודות? יש פה מלא תתי התערבויות בתוך ההתערבות הזו. :)

אתה יוצא פה במלא מלא הנחות לא מבוססות על DQ12 ובונה עליהן את המגדל שלך.

מאיפה הביטחון שהוא יראה פחות טוב ממשחק פס4. למה שקונסולה שתהיה בתחילת חייה (סוויץ 2) תהיה עדיפה על קונסולה מבוססת? אני מזכיר לך שDQ7-8 נולדו על הפס1/2 זה לא הזוי שהסדרה תחזור לבלעדיות אצל סוני בדור הזה להפך.

לגבי למה שסקוור תעשה את זה? שמת לב שהם רוצים הצלחה מערבית אני מניח? אם אתה רוצה הצלחה מערבית המשחק חייב להיות AAA מן המניין וזה מה שהם יעשו איתו.
היפנים? היפנים ילכו אחרי המשחק.

קיצור אני מזכיר לך פה שאמרת שהפס4 תקרע את הפס5, כן ואני אמרתי ההפך? רק שיהיה ברור לנו על מה כל אחד הימר :)

לא רק שהפס5 תמכור פחות מהפס4, DQ12 ימכור יותר על הסוויטצ׳ מאשר על הפס5 ביפן.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 יולי 2021, 18:28

DrKeo כתב:
idan כתב:אבל הוא לא קיבל פורט ל 3ds.

ככה הוא נראה -

אתה מודע לזה שיש בין ה3DS והסוויטצ׳ הפרש כוח של פי 100? לא בקטע של מטפורה מוגזמת, אשכרה הרבה יותר מפי 100, אנחנו מדברים על 4GFLOP מול 400GFLOP ועוד יש לסוויטצ׳ ארכיטקטורה מתקדמת בהרבה. שלא נדבר על הפס4 שחזקה מה3DS בבערך פי 400. כלומר יש לך פה הפרש של פי מאות בכוח, אז כן, מן הסתם קשה לעשות פורט למשחק לאחור לקונסולה חלשה פי 100 והוא יהיה משונמך בצורה כזו או אחרת כי כן, יש הפרש אדיר בכוח של הקונסולות. אבל אתה יודע מה? סקאוור לא רק עשתה את זה, היא עשתה את המשחק day one ל-3DS והוא גם מכר עליה הכי טוב.

או במילים אחרות, באיזה עולם סקוואר תוציא משחק DQ חדש ותתעלם מהניידת של נינטנדו? אני לא רואה עולם כזה. אולי אתה חושב אחרת.

אה? אני יודע שיש הבדל לא קטן ביניהם, בגלל זה הסברתי לך שלא מדובר בפורט (זה הרי מה מה שניסית לטעון, לא? שהמשחק כל כך מפגר גרפית שהוא אפילו קיבל פורט ל 3DS).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 18:30

glass man כתב:ההתערבות המקורית שלי ושל נדב היתה שהפס5 תקרע את הפס4 במכירות. אני טענתי ועדיין טוען שהפוש שDQ12 יתן לפס5 יהפוך אותה לקונסולה הנייחת הכי מצליחה ביפן מזה דורות.בלל שאמרת שהפס5 לא תעבור את ה10M ביפן הנחתי שאתה רוצה להצטרף אלינו להתערבות :)

תזכיר לי איזה פוש DQ12 יתן לפס5 ביפן על גבי הפס4 כשהפס4 קבלה את DQ11 ביפן day one? מה ההבדל? הפס4 קבלה את המשחק, הפס5 תקבל את המשחק, בול אותו דבר.

idan כתב:אה? אני יודע שיש הבדל לא קטן ביניהם, בגלל זה הסברתי לך שלא מדובר בפורט (זה הרי מה מה שניסית לטעון, לא? שהמשחק כל כך מפגר גרפית שהוא אפילו קיבל פורט ל 3DS).

צודק, הוא יצא day one, זה לא פורט. אבל אני לא בטוח מה זה רלוונטי, בשני המקרים הוא רץ על ה-3DS וזאת הייתה הנקודה, שהוא כל כך מפגר גרפית שהוא רץ גם על קונסולה חלשה פי 500 מהפס4. המשחקים של הסדרה הזאת הם לא בדיוק דוחפי טכנולוגיה גדולים ואני בטוח שכש-DQ12 יחשף לסת של אף אחד לא תפול לרצפה. הרי אם היינו מריצים פה הימורים, מישהו היה מהמר שהוא היה אפילו מתקרב לגרפיקה של FF7 רימייק? רוב ה-JRPG היפנים נראים כי meh גרפית ורובם בכיף יכלו לקבל (או קבלו) פורט סוויטצ׳. DQ הוא לא בדיוק יוצא דופן, מה ש-DQ12 יהיה, לפחות סטטיסטית, אני לא חושב שמישהו פה יהמר על איזה חדשן טכנולוגי שלא יכול לרוץ על הסוויטצ׳.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 18:34

DrKeo כתב:
glass man כתב:ההתערבות המקורית שלי ושל נדב היתה שהפס5 תקרע את הפס4 במכירות. אני טענתי ועדיין טוען שהפוש שDQ12 יתן לפס5 יהפוך אותה לקונסולה הנייחת הכי מצליחה ביפן מזה דורות.בלל שאמרת שהפס5 לא תעבור את ה10M ביפן הנחתי שאתה רוצה להצטרף אלינו להתערבות :)

תזכיר לי איזה פוש DQ12 יתן לפס5 ביפן על גבי הפס4 כשהפס4 קבלה את DQ11 ביפן day one? מה ההבדל? הפס4 קבלה את המשחק, הפס5 תקבל את המשחק, בול אותו דבר.

idan כתב:אה? אני יודע שיש הבדל לא קטן ביניהם, בגלל זה הסברתי לך שלא מדובר בפורט (זה הרי מה מה שניסית לטעון, לא? שהמשחק כל כך מפגר גרפית שהוא אפילו קיבל פורט ל 3DS).

אז הוא לא קבל פורט, הוא יצא day one. אני לא בטוח מה זה רלוונטי, בשני המקרים הוא רץ על ה-3DS.

נדב... הפעם לא תהיה גרסת 3DS שתנגוס במכירות... זה עד כדי כך פשוט :) כל היפנים האלה ששיחקו על ה3DS הולכים לקנות PS5 כמו ילדים טובים וממושמעים ולהקפיץ את הPS5 הרבה מעבר לפס4.

אני אגיד לך מה קורה, אתה בטוח שאני הולך להתרסק בהתערבות הזו, כמו שהתרסקתי עם בטסדה, אבל הפעם ההתערבות היא במגרש הביתי שלי הפעם אני לוקח את זה בהליכה, למעשה הנקודות כבר עכשיו אצלי :D

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 יולי 2021, 18:49

DrKeo כתב:

אז הוא לא קבל פורט, הוא יצא day one. אני לא בטוח מה זה רלוונטי, בשני המקרים הוא רץ על ה-3DS.

לא מבין מה לא ברור כאן? זה לא רלוונטי למידת ההיתכנות של גרסה נפרדת כלשהי לסוויץ', אבל זה כן רלוונטי לטיעון על הגרפיקה. כלומר לא מדובר במשחק נכה גרפית כמו שהצגת אותו, זה הכל. DQ12 לא צריך לנצל ננייט או להתחרות בנוטי דוג בשביל שהסוויץ' תגביל אותו.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 13 יולי 2021, 18:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 18:55

אצל נדב כל מה משחק יפני שהוא לא של נינטנדו יכל לרוץ על פס2. :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 18:56

idan כתב:לא מבין מה לא ברור כאן? זה לא רלוונטי למידת ההיתכנות של גרסה נפרדת כלשהי לסוויץ', אבל זה כן רלוונטי לטיעון על הגרפיקה. כלומר לא מדובר במשחק נכה גרפית כמו שהצגת אותו, זה הכל.

הוא בהחלט כן, מאוד נכה. כל כך נכה שהוא נראה על הסוויטצ׳ כמעט בול כמו על הפס4 ואפילו רץ על קונסולה חלשה פי 500 מהפס4, אפילו אם יש שם שנמוכים.

glass man כתב:אצל נדב כל מה משחק יפני שהוא לא של נינטנדו יכל לרוץ על פס2. :)

המשחק הזה ליטרלי רץ על קונסולה בסדר הכוח של הפס2. זאת אפילו לא היפוטזה, זאת עובדה מוגמרת, DQ11 יכול לרוץ על קונסולה בסדר הכוח של הפס2 עם השנמוכים המתאימים.

תן לי להיות המטורף הזה שמשער שאם DQ11 רץ על קונסולה חלשה פי 500 מהפס4, DQ12 יוכל לרוץ על קונסולה חלשה פי 40. בטח ובטח שהקונסולה הזאת הולכת להיות עם יותר מ-30 מליון יחידות בשוק ביפן ביום שהוא יצא.

רוב הסיכויים ש-DQ12 יצא בסביבות 2023 לסוויטצ׳ ולפס4/5, אולי גם לעוד כמה מקומות כי הוא רץ על UE. וכן, גרסת הסוויטצ׳ תוביל את יפן, אין לי ספק.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 19:00

תזכרו מה שאמרתי ... הולך להיות משבר כובעים חמור בארץ עוד כמה שנים... אני מציע לכל אחד שאיכפת לו להחביא כמה כובעים בארון לשעת חירום הטמפרטורות בארץ רק עולות ועולות :)

נדב, כל משחק אתה יכול לשנמך לפס2, בטח משחק שבשורשים שלו הוא בצלם של DQ3 משחק מ1988 אבל הפס2 לא היה יכול להביא לך את היופי של DQ11 וגם לא הפס3
במובן שאתה מתכוון אליו גם זלדה BOTW יכול לצאת לפס2 עם השנמוכים המתאימים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 19:03

glass man כתב:תזכרו מה שאמרתי ... הולך להיות משבר כובעים חמור בארץ עוד כמה שנים... אני מציע לכל אחד שאיכפת לו להחביא כמה כובעים בארון לשעת חירום הטמפרטורות בארץ רק עולות ועולות :)

נדב, כל משחק אתה יכול לשנמך לפס2, בטח משחק שבשורשים שלו הוא בצלם של DQ3 משחק מ1988 אבל הפס2 לא היה יכול להביא לך את היופי של DQ11 וגם לא הפס3

לא אמרתי שצריך לשנמך כל משחק לפס2. אתם נתפסים יותר מדי למילה פס2, לא ברור לי למה זה הפך לנושא השיחה. סה״כ זרקתי הערה על זה שהמשחקים שלהם כל כך מפגרים טכנולוגית שהם נראים כמו משחקים מלפני 20 שנים. הסוויטצ׳ חזקה פי 100 מהפס2 והיא זאת שצריכה להריץ את DQ12, לא הפס2. היפנים יקנו את DQ12 בעיקר לסוויטצ׳ ולכן ברור שהיא תקבל גרסה ביום השיגור. אני יודע שאתה אוהב לדבר על מהלכי שחמט, אבל סוני לא עשתה פה שום מהלך, לפחות לא כזה שהוכרז.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 יולי 2021, 19:06

DrKeo כתב:
idan כתב:לא מבין מה לא ברור כאן? זה לא רלוונטי למידת ההיתכנות של גרסה נפרדת כלשהי לסוויץ', אבל זה כן רלוונטי לטיעון על הגרפיקה. כלומר לא מדובר במשחק נכה גרפית כמו שהצגת אותו, זה הכל.

הוא בהחלט כן, מאוד נכה. כל כך נכה שהוא נראה על הסוויטצ׳ כמעט בול כמו על הפס4 ואפילו רץ על קונסולה חלשה פי 500 מהפס4, אפילו אם יש שם שנמוכים. אני משער שהפס2 הייתה מתמודדת איתו יותר טוב מה3DS.

glass man כתב:אצל נדב כל מה משחק יפני שהוא לא של נינטנדו יכל לרוץ על פס2. :)

המשחק הזה ליטרלי רץ על קונסולה בסדר הכוח של הפס2. זאת אפילו לא היפוטזה, זאת עובדה מוגמרת, DQ11 יכול לרוץ על קונסולה בסדר הכוח של הפס2 עם השנמוכים המתאימים.

תן לי להיות המטורף הזה שמשער ש-DQ12 יוכל לרוץ על הסוויטצ׳ עם השנמוכים המתאימים.

הוא לא נראה בול על הסוויטצ' כמו על הפס4, רואים שיש דאונגרייד (גם אם לא ברמה של הפורטים של הוויצ'ר או דום למשל). ושוב, אולי אתה לא מצליח להבין מה שאני אומר, אבל דרגון קווסט על ה 3DS מבחינת מה שקשור לפיתוח זה פשוט משחק אחר, נקודה. זה כמו שאני יגיד שפפ15 POCKET EDITION זה אותו משחק כמו פפ15 וזאת הוכחה שהוא יכול לרוץ על מובייל. יכול להיות שאתה צודק ודרגון קווסט 12 יקבל גירסה משנומכת גרפית לסוויץ' (שהיא לא גרסה נפרדת) והשאיפות של היוצרים של דרגון קווסט לא באמת גדולות כמו שאני וגלאס היינו רוצים לדמיין, אבל ההיצמדות שלך לטיעון ש DQ11 רץ אפילו על ה 3DS או קונסולה בכוח של ה PS2 היא פשוט לא רצינית. זה לא נכון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 19:11

idan כתב:הוא לא נראה בול על הסוויטצ' כמו על הפס4, רואים שיש דאונגרייד (גם אם לא ברמה של הפורטים של הוויצ'ר או דום למשל). ושוב, אולי אתה לא מצליח להבין מה שאני אומר, אבל דרגון קווסט על ה 3DS מבחינת מה שקשור לפיתוח זה פשוט משחק אחר, נקודה. זה כמו שאני יגיד שפפ15 POCKET EDITION זה אותו משחק כמו פפ15 וזאת הוכחה שהוא יכול לרוץ על מובייל. יכול להיות שאתה צודק ודרגון קווסט 12 יקבל גירסה משנומכת גרפית לסוויץ' (שהיא לא גרסה נפרדת) והשאיפות של היוצרים של דרגון קווסט לא באמת גדולות כמו שאני וגלאס היינו רוצים לדמיין, אבל ההיצמדות שלך לטיעון DQ11 רץ על ה 3DS או קונסולה בכוח של ה PS2 היא פשוט לא רצינית. זה לא נכון.

סבבה, אז הוא לא רץ על ה-3DS, אבל הוא עדין נראה כמו משחק פס2. זה לא רלוונטי אם הסיבה שיש גרסה נפרדת כי היה להם מחסור בזיכרון או CPU או בנפח אכסון או כל דבר אחר, בסופו של יום יש לך משחק שנראה כמו משחק שירוץ על הפס2. ההפרש בין הפס5 לסוויטצ׳ הוא שום דבר ביחס להפרש בין הפס4 ל-3DS.

אולי היה עדיף שהייתי אומר שהמשחק נראה כמו משחק פס3 ולא כמו משחק פס2 ולחסוך את הזמן שלי על כל הויכוח הסמנטי המגוחך הזה. כך או כך המשחקים שלהם מיושנים ורצים בכיף על ניידות ואני לא רואה סיבה ש-12 יהיה שונה, בטח ובטח כשהקונסולה המובילה ביפן בשנים הקרובות זאת הסוויטצ׳.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 יולי 2021, 19:28

אבל זה לא ויכוח סמנטי..
אם אתה רוצה לעלוב בדרגון קווסט 11 ולטעון שהוא נראה כמו משחק PS2 או PS3 אז סבבה, שיהיה, אבל שוב, אתה טענת שהוא עד כדי כך נכה גרפית שהוא אפילו רץ על חומרה שוות כוח לפס2 , שכאילו זה אפשרי עם מספיק שינמוכים גרפים.. ואני מסביר לך שזה פשוט לא נכון, עובדתית. זה הכל.

אגב בגרסת ה 3DS וגרסת ה Definitive edition שיצאה על שאר הפלטפורומות שנתיים לאחר מכן יש גם גרסה מלאה של המשחק בגרפיקה של SNES שאתה ממש יכול לשחק בה מההתחלה ועד הסוף. אני מקווה שזה לא אומר מבחינתך שהמשחק על הפס4 יכול לרוץ גם על חומרה בת 30 שנה:)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 19:31

idan כתב:אבל זה לא ויכוח סמנטי..
אם אתה רוצה לעלוב בדרגון קווסט 11 ולטעון שהוא נראה כמו משחק PS2 או PS3 אז סבבה, שיהיה, אבל שוב, אתה טענת שהוא עד כדי כך נכה גרפית שהוא אפילו יכול לרוץ על חומרה שוות כוח לפס2 כאילו הוא רק עבר איזה שינמוך גרפי, ואני הסברתי לך שזה פשוט לא נכון, עובדתית. זה הכל.

אז תמיר את זה מפס2 לפס3 אם זה עושה לך נעים בבטן, הרי הוא רץ על הסוויטצ׳ שהיא בייסיקלי פס3 ב-1080p. אולי אם היה לצוות הזה כישרון טכני הם היו מצליחים להביא אותו ל3DS בלי לעשות גרסה נפרדת כי המשחק לגמרי נראה כמו משחק שירוץ בכיף על הפס2.

אגב, שלא תקחו את זה לכיוון של ויכוח עוד שנה על ההפרש הגרפי בין גרסת הסוויטצ׳ לגרסת הפס5, כי אני בטוח שיהיה שם הפרש הרבה יותר גדול מאשר DQ11 לפס4 מול הסוויטצ׳. כל מה שאני אומר הוא שהמשחק יגיע לסוויטצ׳ והיא תהיה הגרסה הכי פופולרית שלו ביפן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 19:38

DrKeo כתב:
glass man כתב:תזכרו מה שאמרתי ... הולך להיות משבר כובעים חמור בארץ עוד כמה שנים... אני מציע לכל אחד שאיכפת לו להחביא כמה כובעים בארון לשעת חירום הטמפרטורות בארץ רק עולות ועולות :)

לא אמרתי שצריך לשנמך כל משחק לפס2. אתם נתפסים יותר מדי למילה פס2, לא ברור לי למה זה הפך לנושא השיחה. סה״כ זרקתי הערה על זה שהמשחקים שלהם כל כך מפגרים טכנולוגית שהם נראים כמו משחקים מלפני 20 שנים. הסוויטצ׳ חזקה פי 100 מהפס2 והיא זאת שצריכה להריץ את DQ12, לא הפס2. היפנים יקנו את DQ12 בעיקר לסוויטצ׳ ולכן ברור שהיא תקבל גרסה ביום השיגור. אני יודע שאתה אוהב לדבר על מהלכי שחמט, אבל סוני לא עשתה פה שום מהלך, לפחות לא כזה שהוכרז.

היופי של מהלך שחמט טוב זה שעוד לפני שהיריב שלך קלט מה עשית, אתה כבר ניצחת. ממה שבדקתי DQ11 על הסוויץ עשה 600 אלף ביפן. זה בערך מה שDQ12
יעשה על הסוויץ 2 במקרה הטוב. אני מזכיר לך שהסדרה הזו עושה 4.2M ביפן ולפעמים מעבר לזה לאיפה אתה חושב שילכו רוב המכירות? לפס5.
ואיזו קונסולה האנשים האלה יקנו כדי לשחק אותו? פס5.

תזכור שיש ביפן אנשים שכל מה שהם עושים זה לקנות קונסולה עם DQ ואז היא צוברת אבק שנים... אותם 3M יקפיצו את הPS5 מה9 מליון של הפס4 לעבר ה12M 13M שאני מדבר עליהם.

זה השני שקל שלי לפחתו.

אז מה ההימור שלך שDQ12 יקבל גרסה נכה לסוויץ כדי לא להפסיד את המכירות שם? :) אני לא יכול להגיד שזה הימור הזוי כי יש לזה תקדים בעבר עם ה3DS
אבל הפעם זה לא יקרה נדב, הפעם הם רוצים לעשות משחק שינצל את האמא של האנריל 5 תקרא על זה :) וסוני תרוויח פס5 חזק ביפן בגלל זה. תבדוק ותראה שהפס5 מוכר בצורה נאה ביפן, הרבה יותר טוב ממה שחשבנו.

ככה שגם אם הסוויץ 2 תקבל גרסה כמה ישחקו עליה? חצי מליון? כסף קטן.

בגלל שסוני איבדה איזה gravity rush אז כבר נאמר שהקרב אבוד ביפן? אני מזכיר לך שנוסף לDQ12 יש להם גם GOT 2 בקנה, ואני בטוח שמשחק ההמשך הולך להתפוצץ ביפן מרוב פופלאריות אחרי הGood word of mouth שהיה למשחק הראשון.

אבל למעשה סוני לא צריכה את זה היא פשוט ניצחה בגלל זה שDQ12 קיבל את הבית שלו עם הפס5.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 יולי 2021, 19:47

DrKeo כתב:
idan כתב:אבל זה לא ויכוח סמנטי..
אם אתה רוצה לעלוב בדרגון קווסט 11 ולטעון שהוא נראה כמו משחק PS2 או PS3 אז סבבה, שיהיה, אבל שוב, אתה טענת שהוא עד כדי כך נכה גרפית שהוא אפילו יכול לרוץ על חומרה שוות כוח לפס2 כאילו הוא רק עבר איזה שינמוך גרפי, ואני הסברתי לך שזה פשוט לא נכון, עובדתית. זה הכל.

אז תמיר את זה מפס2 לפס3 אם זה עושה לך נעים בבטן, הרי הוא רץ על הסוויטצ׳ שהיא בייסיקלי פס3 ב-1080p. אולי אם היה לצוות הזה כישרון טכני הם היו מצליחים להביא אותו ל3DS בלי לעשות גרסה נפרדת כי המשחק לגמרי נראה כמו משחק שירוץ בכיף על הפס2.

אגב, שלא תקחו את זה לכיוון של ויכוח עוד שנה על ההפרש הגרפי בין גרסת הסוויטצ׳ לגרסת הפס5, כי אני בטוח שיהיה שם הפרש הרבה יותר גדול מאשר DQ11 לפס4 מול הסוויטצ׳. כל מה שאני אומר הוא שהמשחק יגיע לסוויטצ׳ והיא תהיה הגרסה הכי פופולרית שלו ביפן.

אולי עם מספיק כישרון הוא ירוץ על שעון קסיו :idea:
אני אמנם לחלוטין לא מסכים איתך אבל חאלס בן אדם, זה לא קשור לבטן שלי, זה קשור לטיעון מוטעה ומטעה שלך. חשבת שזה אותו משחק, אז תיקנתי אותך. ביג פאקינג דיל.
אני לא לוקח את זה לשום כיוון של שום ויכוח, זה לא עד כדי כך מעניין אותי וכולה אמרתי שאני לא בטוח שהוא יגיע לסוויץ' ואולי יגיע לקונסלת נינטנדו חדשה יותר, לא התחייבתי במליארד אחוז ולא התאבדתי על זה, אחר כך גם העלתי את הסברה שאולי הוא כן יגיע לסוייץ' בגרסה אחרת, כמו עם DQ11 על ה3ds. כלומר, כך או כך, לחלוטין יכול להיות שאתה צודק. בסה"כ הייתה לי נקודה על הגרפיקה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 יולי 2021, 19:54

הייתי אומר שנדב הלך פה על הימור "אין חדש תחת השמש עולם כמנהגו נוהג" אבל בדור הזה יהיה מהפך....
ומי שמפקפק שיראה את זה

https://www.resetera.com/threads/in-tod ... 843/page-3

וכן, שאלו אותי כבר בצחוק אם יש לי קשר לזה אבל לא, לצערי אין לי כל כך השפעה על טרנדים של פופלאריות, פשוט העולם מתחיל לראות את האור ובקרוב נדיח את FF עם התקציב המטורף של DQ12 והאנריל 5.

נ.ב אם אחרי כל הנאום הזה נדב לוקח את ההתערבות הזו אני הולך להיות salty ברמות של קאז.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2021, 20:15

glass man כתב:היופי של מהלך שחמט טוב זה שעוד לפני שהיריב שלך קלט מה עשית, אתה כבר ניצחת. ממה שבדקתי DQ11 על הסוויץ עשה 600 אלף ביפן. זה בערך מה שDQ12
יעשה על הסוויץ 2 במקרה הטוב. אני מזכיר לך שהסדרה הזו עושה 4.2M ביפן ולפעמים מעבר לזה לאיפה אתה חושב שילכו רוב המכירות? לפס5.
ואיזו קונסולה האנשים האלה יקנו כדי לשחק אותו? פס5.

תזכור שיש ביפן אנשים שכל מה שהם עושים זה לקנות קונסולה עם DQ ואז היא צוברת אבק שנים... אותם 3M יקפיצו את הPS5 מה9 מליון של הפס4 לעבר ה12M 13M שאני מדבר עליהם.

זה השני שקל שלי לפחתו.

אז מה ההימור שלך שDQ12 יקבל גרסה נכה לסוויץ כדי לא להפסיד את המכירות שם? :) אני לא יכול להגיד שזה הימור הזוי כי יש לזה תקדים בעבר עם ה3DS
אבל הפעם זה לא יקרה נדב, הפעם הם רוצים לעשות משחק שינצל את האמא של האנריל 5 תקרא על זה :) וסוני תרוויח פס5 חזק ביפן בגלל זה. תבדוק ותראה שהפס5 מוכר בצורה נאה ביפן, הרבה יותר טוב ממה שחשבנו.

ככה שגם אם הסוויץ 2 תקבל גרסה כמה ישחקו עליה? חצי מליון? כסף קטן.

בגלל שסוני איבדה איזה gravity rush אז כבר נאמר שהקרב אבוד ביפן? אני מזכיר לך שנוסף לDQ12 יש להם גם GOT 2 בקנה, ואני בטוח שמשחק ההמשך הולך להתפוצץ ביפן מרוב פופלאריות אחרי הGood word of mouth שהיה למשחק הראשון.

אבל למעשה סוני לא צריכה את זה היא פשוט ניצחה בגלל זה שDQ12 קיבל את הבית שלו עם הפס5.

תראה, אפשר לסכם את התאוריה שלך מסביב ל-DQ12 בצורה די פשוטה - אתה מת על סדרת DQ והפנטזיה שלך היא שהיא תהיה cutting edge טכנולוגי וגרפי. גם אני פאנבוי של כל מני סדרות שתקועות מאחור, בעיקר מנינטנדו, וגם אני כותב פה פוסטי פנטזיה על איך עם קצת DLSS ואבקות קסמים הסוויטצ׳ 2 תהיה באורך פלא סוג של מתחרה ישירה בכוח של הפס5. אבל ברור לשנינו שאנחנו חיים בעולמות פנטזיה. זה בהחלט יכול להתגשם, אבל זה כנראה לא מה שיקרה.

ספציפית בנוגע למכירות, שוב, אין פה באמת מצב שונה מדי מ-DQ11. הוא יצא 4 שנים אחרי הפס4, הוא יצא אליה כפלטפורמה מובילה וכמו שעידן אמר גרסת ה-3DS הייתה נפרדת ונכה. ועדין, עם כל הפרטים האלה, גרסת ה3DS עדין נצחה את הפס4. אז מה בדיוק שונה פה מהמצב של הסוויטצ׳ מול הפס5 בנניח 2023? הפס5 תהיה בשוק איזה 3 שנים, המשחק יוביל עליה וגרסת הסוויטצ׳ תהיה נכה בצורה כזו או אחרת (לאו דווקא גרסה נפרדת מגרסת הפס5 אבל מן הסתם יש הפרש כוח גדול בין הקונסולות כך שלפחות גרפית היא תהיה נחותה משמעותית). זה בול המצב של DQ11 ב-2017, אז מה בדיוק ההבדל? מה השחמט של סוני פה? אני לא ממש רואה הבדל בין 2017 וה-3DS מול הפס4 ו-2023 עם הפס5 והסוויטצ׳. ורוב הסיכויים שגרסת הסוויטצ׳ תהיה זהה לגרסת הפס5 חוץ מאשר הגרפיקה והסוויטצ׳ פופולרית מה-3DS ביפן, אז הייתי אומר שדווקא נראה שיש לסוויטצ׳ יתרון גדול על הפס5 לעומת ה-3DS מול הפס4.

אז אני לא בטוח איפה השחמט פה, סוני לא עשתה אפילו מהלך אחד לטובת יפן בדור החדש. להפך, אם כבר הם עשו מהלכים הפוכים. כמובן שהכל יכול להיות, אולי הפס5 תקרע את הפס4 ביפן ו-DQ12 ימכור עליה הרבה יותר טוב מהסוויטצ׳ וכו׳, אבל זה לא יקרה כי סוני עשתה מהלך כלשהו, כי היא לא עשתה אף מהלך לשיפור המעמד שלה ביפן בדור החדש.

idan כתב:אולי עם מספיק כישרון הוא ירוץ על שעון קסיו :idea:
אני אמנם לחלוטין לא מסכים איתך אבל חאלס בן אדם, זה לא קשור לבטן שלי, זה קשור לטיעון מוטעה ומטעה שלך. חשבת שזה אותו משחק, אז תיקנתי אותך. ביג פאקינג דיל.
אני לא לוקח את זה לשום כיוון של שום ויכוח, זה לא עד כדי כך מעניין אותי וכולה אמרתי שאני לא בטוח שהוא יגיע לסוויץ' ואולי יגיע לקונסלת נינטנדו חדשה יותר, לא התחייבתי במליארד אחוז ולא התאבדתי על זה, אחר כך גם העלתי את הסברה שאולי הוא כן יגיע לסוייץ' בגרסה אחרת, כמו עם DQ11 על ה3ds. כלומר, כך או כך, לחלוטין יכול להיות שאתה צודק. בסה"כ הייתה לי נקודה על הגרפיקה.

אבל אמרתי לך כבר שהכל סבבה, ירדתי מנושא ה-3DS ועכשיו אני משווה אותו לפס3 ולא פס2 בכדי שאף אחד פה לא יפגע. צדקת בנוגע לגרסת ה-3DS ואין לנו הוכחה מוצקה שהוא יכל באמת לרוץ על הפס2. סה״כ ניסיתי להבהיר ש-DQ11 הוא משחק מיושן גרפית, זה הכל ואני לא הולך להתחתן פה עם אף דימוי טפשי ששלפתי מהמותן. אז אם פס2 צורם לך אז נגיד פס3 (או סוויטצ׳ שהן בייסיקלי אותו דבר אצלי בספר, עם יתרונות לזו ויתרונות לזו תלוי החלק המדובר), הכל טוב.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 יולי 2021, 20:44

חחח אבל זה בכלל לא צורם, אתה סתם מתעקש להפוך בכוח את הטיעון שלי לאיזה מאבק רגשי, לא רציונאלי, כאילו אני איזה פאנבוי של דרגון קווסט שיוצא להגנתו וזה קצת מגוחך, כי זה ממש לא המצב (דרגון קווסט זה הקטע של גלאס, אני פחות בעניין).
ואתה לא טענת שהוא יכול לרוץ על חומרה ששווה לפס2 באופן תיאורטי וגם לא באופן של דימויי, אתה טענת שזה המצב בפועל ולזה התייחסתי. אם אתה רוצה להתווכח על התיאוריה אז לא, גם בתיאוריה אני לא חושב שהוא יכול לרוץ על הפס2 או ה 3DS, אבל בכלל לא מופרך להניח שהוא כן יכול לרוץ על הפס3 בגרסה קצת פחות מושכת ויזואלית. אז הנה, אנחנו מסכימים, די לעשות לי פאסיב-אגרסיב פולני:)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 25 אורחים