הודעהעל ידי DrKeo » 03 מרץ 2016, 12:18
אני ארענן את הזיכרון שלך. כשהכריזו על האקסבוקס המקורית בשנת 2000, האינטרנט נמס כי אוי אוי אוי מיקרוסופט שמו דיסק קשיח בקונסולה. זאת הייתה תקופה טרום DLC והורדות אינרטנט, שלוש שנים שלמות לפני שזה אפילו הגיע לPC בשיגור (הקטסטרופלי) של סטים ב2003, כך שאנשים לא הבינו למה זה טוב. אנשים אמרו שמיקרוסופט, כחברה שבאה מהPC, רוצה להפוך את הקונסולות לPC וזה חילול קודש, שפתאום הם יצטרכו להתקין משחקים ובעצם האקסבקוס תהיה PC בקופסה. אז כמובן שיש לנו תקדים לזה שאנשים נבהלים מפיצ'ר PC שמגיע לקונסולות. אז ה360 הגיעה וכשהיא יצאה היה לה אפס אכסון פנימי, או שקנית גרסת פרימיום עם דיסק קשיח של 20GB או שנתקעת עם קונסולה חסרת כל דיסק קשיח וקנית כרטיס זיכרון של 256MB. כשהקונסולה הייתה רק בת שנתיים, יצא burnout paradise שדרש דיסק קשיח. כלומר הקטסטרופה הנוראית קרתה, מיקרוסופט מכרה לאנשים 360 בלי דיסק קשיח והם לא יכלו לשחק במשחק חדש שיצא לשוק. העולם לא נמס, זה לא היה טוב אבל זה גם לא היה סוף העולם.
אז מה אנחנו לומדים ממקרה הדיסק קשיח ומקרה BURNOUT? שאנשים נבהלים כשפיצ'ר PC מגיע לקונסולות כי "זה יסבך אותן", אבל כשהפיצ'ר באמת מגיע מגלים שהשד לא כזה נורא כי בונים אותו בהתאמה לשוק הקונסולות. כן, יש דיסק קשיח בקונסולות, אבל אתה צריך להתעסק עם תיקיות? אתה צריך לעשות לו דיפראג פעם בשנה? אתה צריך להתעסק עם ג'אמפרים וביוס? לא, אתה לא, כי זאת קונסולה. הדיסק נכנס או פשוט קיים בפנים ומאותו רגע אתה שוכח ממנו. כנ"ל עם פיצ'ר שכזה, כרטיס שנשלף מהקונסולה. אנשים יהיו מודעים שיש יותר מסוג אחד של כרטיס כי ימתגו את זה בצורה פשוטה, אלה שיש להם כרטיס בסיסי (שדוגרי זה מקביל לONE או לפס4 שיש היום) "יסבלו" מ900P או טקסטורות פחות חדות או אפקטים פחות מרשימים בדיוק כמו שאדם עם 960GTX נהנה מפחות פינוק גרפי מאדם עם 970GTX.
זה לא יהיה מסובך, זה צריך להיות משהו שמחליקים פנימה וזהו, כמו החבילת RAM של הN64. אנשים לא צריכים לבחור הגדרות גרפיות, המפתחים יעשו את העבודה בשבילם. כשיוביסופט תבנה את AC אז כשישחקו בו עם מודול חזק הוא ירוץ ב1080P ב60FPS, כשישחקו עם מודול חלש הוא ירוץ ב30FPS ב900P, מה שהם יחליטו. כן, הם יצטרכו לעשות קצת אקסטרה עבודה בלאזן עניינים לשתי נקודות כוח שונות אבל הארכיטקטורה זהה ואם בPC הם מצליחים ליצור 30 וריאנטים שאפשר לשחק בהם כדי להגיע להגדרות שבא לך בזמן שהמשחק מצליח לרוץ בעשרות אלפי קמבינציות של חומרה, אני בטוח שהם יסתדרו עם 2-3 קומבינציות על האקסבוקס, ביחוד שמדובר באותה ארכיטקטורה וסתם החליפו את הGPU למשהו חזק יותר.
גם צריך להדגיש שאני לא מדבר על זה שמודול אחד הוא פס4 והחזק יותר הוא פס5, אני מדברים על דברים שיביאו שיפור גרפי והתקדמות. אני בטוח שעם הזמן מודולים ישנים יותר ימותו ויפסיקו ליצר אותם ואולי עד סוף הדור תראה אותו מתקדם חצי דור קדימה, אבל זאת אבולוציה שתקרה עם הזמן. אני בטוח שאף אחד לא יצפה ממודול מ-2016 שיעבוד נהדר ב2023 בדיוק כמו שאתה לא מצפה שאייפון 3GS יריץ כל מה שמריץ אייפון 6S.
We're just normal men. We're just innocent men