במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Kazz
Veteran

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Kazz » 30 אוקטובר 2020, 16:58

InterAl כתב:יש העלאה של stakes כי אם תמות בדרך לגופה, תאבד את הכסף. עכשיו תטען שאפשר לגרום לשחקן לאבד פחות כסף, נגיד 10% ממה שהיה לו, בלי אפשרות להחזיר כלל. הבעיה היא ששחקנים לא אוהבים penalties כאלה. בנוסף לכסף, מאבדים גם קצת זמן. כמה קצת? 3-4 דקות במקרה הגרוע ביותר. לא רואה עם זה שום בעיה. כל משחק עם צ'קפוינטים עובד על אותו עיקרון, ובמקרה הזה זה אפילו חשוב יותר בגלל הסיכון בהפסד משאבים. כשאתה משחק עם המוד שלך, אתה חוסך זמן אבל גם מנטרל לגמרי את אלמנט הסיכון הכספי, שזה חלק ענק במשחקי סולסלייק. בקיצור, כמו שגלאס אמר, אתה משחק במשחק אחר עם חוקים אחרים ודי הוצאת את העוקץ מאחת המערכות המרכזיות שלו שאחראית לאלמנט הלחץ/ריגוש. בלעדיה, זה כבר לא אותו משחק.

1) אז נותנים בחירה אחרי מוות: קבל על עצמך קנס כספי והגופה תחזור אליך או להמשיך כרגיל וצריך ללכת להחזיר את הגופה.
2) הסיכוי שתמות בדרך לגופה באיזור שכבר חרשת הוא כמעט ולא קיים ולכן זה לא stakes אלא nuisance. אתה בעצמך אומר שמרחק נקודת השמירה קרוב מספיק.
3) 3-4 דקות זה זמן רב בשביל ניווט פילר רק כדי להגיע למקום הגופה. אם על זה המפתח רוצה לבסס אתגר וסיכון אז זו בחירה רעה.
4) צריך לזכור שהגופה מרחפת ולכן קל יותר להחזיר אותה. אם נהרגת באמצע קטע פלטפורמינג אתה לא צריך להגיע בדיוק לנקודת המוות או לצלוח את התחלת הקטע עם החשש למות ולאבד את הכסף.

5) אסור להשוות את HK למשחק עם מערכת צ'קפוינטס. ב HK אתה יכול לרוץ ולדלג על מסכים בלי להתחשב במה שבדרך כי אתה יכול לרפא את עצמך on-demand. לכן ניווט של 2 דקות לחזור למקום מותך זה פילר בזבוז זמן חסר ערך כי מה שיש בדרך אינו פקטור. מתי שאתה צריך את מרפא את עצמך ואתה יכול להיכנס ולצאת מאותו מסך ברצף כדי לרענן את האוייבים ולחלוב עוד בריאות.
זה בניגוד לאיזה משחק יריות או ווטאבר שאם אתה מת וצריך לחזור על חלק כלשהו אתה עדיין צריך לשחק עם תשומת לב גבוהה הרבה יותר כי אתה לא יודע איפה ומתי תמצא בריאות.

לכן, מוות בקרב בוס באיזור שכבר חרשת וצורך לנווט לשם בחזרה = בזבוז זמן חסר תועלת ו crutch עיצובי.

5) הגעתי לסוג קרב בוס , ותחזיקו חזק, שאם מתים בו המשחק לא מחזיר אותך לספסל האחרון ולא צריך להחזיר גופה! איזה שוק! אפשר כמעט מיד להתחיל את הקרב. שוב ושוב ושוב. המשחק שומר בדיוק באיזור הקרב.
אז מה עכשיו? זה קרב בוס רע כי אפשר לעשות לו 'brute force'? אז אין פה איזה עיקרון עיצובי עקבי? לפתע אפשר לוותר על הניווט? על הסיכוי הקלוש למות בדרך? זה בעצם לא מהותי למשחק?
אז אין סיבה טובה למה זה לא ככה בקרבות בוסים אחרים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 30 אוקטובר 2020, 17:00

סווים, אני ממש לא מסכים, מקלדת היא צורת שליטה מושלמת בשבילי. אפס כאבים גם אחרי 10 שעות משחק רצופות, והסיבה ברורה: הידיים במצב מנוחה. גם אין לי שום שיפוע לא טבעי, זה מאוד תלוי איך אתה יושב מול המחשב. גיימפד (כל גיימפד) מרגיש לא נוח ומעיק כבר אחרי 4 שעות בערך. הידיים שלך לא עוצבו אבולוציונית כדי לתפוס חפץ 4 שעות רצוף. גם לא לשחק 4 שעות ברצף, אבל זה סיפור אחר.
לגבי תקתוק מהיר, כנראה ששכחת משחקים כמו סטארקרפט, h&s וכו'. או אולי משחק מכות, שם שחקנים רציניים משתמשים דווקא בבקרים דמויי מקלדת (למעט הסטיק) ולא גיימפד - מעניין למה?

לגבי רוגלייק, משחקים כמו האדס/דד סלס מכריחים אותך להיכשל. גם אם סיימת את המשחק ותשחק בו מחדש מאפס (בלי השדרוגים הצבורים), יהיה לך מאוד קשה כי רמת הקושי עוצבה סביב אותם שדרוגים צבורים. כלומר אתה די חייב להיכשל כדי לנצח את המשחק, וזה הזוי בעיניי. את דארק סולס אתה יכול לעבור בלי למות, רמת הקושי של המשחק לא מסתמכת על גריינדינג.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 30 אוקטובר 2020, 18:41

Kazz כתב:1) אז נותנים בחירה אחרי מוות: קבל על עצמך קנס כספי והגופה תחזור אליך או להמשיך כרגיל וצריך ללכת להחזיר את הגופה.
2) הסיכוי שתמות בדרך לגופה באיזור שכבר חרשת הוא כמעט ולא קיים ולכן זה לא stakes אלא nuisance. אתה בעצמך אומר שמרחק נקודת השמירה קרוב מספיק.
3) 3-4 דקות זה זמן רב בשביל ניווט פילר רק כדי להגיע למקום הגופה. אם על זה המפתח רוצה לבסס אתגר וסיכון אז זו בחירה רעה.
4) צריך לזכור שהגופה מרחפת ולכן קל יותר להחזיר אותה. אם נהרגת באמצע קטע פלטפורמינג אתה לא צריך להגיע בדיוק לנקודת המוות או לצלוח את התחלת הקטע עם החשש למות ולאבד את הכסף.

5) אסור להשוות את HK למשחק עם מערכת צ'קפוינטס. ב HK אתה יכול לרוץ ולדלג על מסכים בלי להתחשב במה שבדרך כי אתה יכול לרפא את עצמך on-demand. לכן ניווט של 2 דקות לחזור למקום מותך זה פילר בזבוז זמן חסר ערך כי מה שיש בדרך אינו פקטור. מתי שאתה צריך את מרפא את עצמך ואתה יכול להיכנס ולצאת מאותו מסך ברצף כדי לרענן את האוייבים ולחלוב עוד בריאות.
זה בניגוד לאיזה משחק יריות או ווטאבר שאם אתה מת וצריך לחזור על חלק כלשהו אתה עדיין צריך לשחק עם תשומת לב גבוהה הרבה יותר כי אתה לא יודע איפה ומתי תמצא בריאות.

לכן, מוות בקרב בוס באיזור שכבר חרשת וצורך לנווט לשם בחזרה = בזבוז זמן חסר תועלת ו crutch עיצובי.

5) הגעתי לסוג קרב בוס , ותחזיקו חזק, שאם מתים בו המשחק לא מחזיר אותך לספסל האחרון ולא צריך להחזיר גופה! איזה שוק! אפשר כמעט מיד להתחיל את הקרב. שוב ושוב ושוב. המשחק שומר בדיוק באיזור הקרב.
אז מה עכשיו? זה קרב בוס רע כי אפשר לעשות לו 'brute force'? אז אין פה איזה עיקרון עיצובי עקבי? לפתע אפשר לוותר על הניווט? על הסיכוי הקלוש למות בדרך? זה בעצם לא מהותי למשחק?
אז אין סיבה טובה למה זה לא ככה בקרבות בוסים אחרים.

האמת שאתה צודק, גם במשחקי סולס פרום שינו את הגישה עם הזמן. בדימון/דארק סולס היית צריך לעבור כברת דרך כדי לחזור לבוס, והם צמצמו אותה בהדרגה ב-DS2/3/BB, עד שב-DLC-ים של DS3 ובסקירו יש כבר צ'קפוינטים מאוד קרובים לבוס, הרבה פעמים ממש מחוץ לחדר הבוס. סקירו אפילו מממש מנגנון penalty בלי חזרה לגופה, אבל למען האמת הוא אפילו יותר punishing מהמנגנון הקודם.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 02 נובמבר 2020, 18:25

Kazz כתב:הגעתי לסוג קרב בוס , ותחזיקו חזק, שאם מתים בו המשחק לא מחזיר אותך לספסל האחרון ולא צריך להחזיר גופה! איזה שוק! אפשר כמעט מיד להתחיל את הקרב. שוב ושוב ושוב. המשחק שומר בדיוק באיזור הקרב.

יצא לך פעם להגיע לסוג קרב בוס, ותחזיק חזק, הוא היה לך יותר קל או יותר קצר מבוסים אחרים? העיקרון העיצובי הוא מאד פשוט: לא כל הבוסים מאתגרים באותה המידה.
ומאותה סיבה, לא כל הדרכים לבוס מאתגרות/מעייפות באותה המידה: בחלק מהמקרים תצטרך לטייל ולקלל קצת יותר, בחלקם תעשה spawn ליד הבוס ותוכל לחזור אליו שוב ושוב ושוב, ובחלקם רק תחשוב שאתה צריך לטייל ולקלל קצת יותר - עד שתחקור ותגלה קיצור דרך. וכמו שאמרתי קודם, גם אם זה לא הקטע שלך - השיטוט והפארמינג זה בין היתר מה שהפילוסופיה של המשחקים האלו מעודדת.

InterAl כתב:סווים, אני ממש לא מסכים, מקלדת היא צורת שליטה מושלמת בשבילי. אפס כאבים גם אחרי 10 שעות משחק רצופות, והסיבה ברורה: הידיים במצב מנוחה. גם אין לי שום שיפוע לא טבעי, זה מאוד תלוי איך אתה יושב מול המחשב. גיימפד (כל גיימפד) מרגיש לא נוח ומעיק כבר אחרי 4 שעות בערך. הידיים שלך לא עוצבו אבולוציונית כדי לתפוס חפץ 4 שעות רצוף. גם לא לשחק 4 שעות ברצף, אבל זה סיפור אחר.
לגבי תקתוק מהיר, כנראה ששכחת משחקים כמו סטארקרפט, h&s וכו'. או אולי משחק מכות, שם שחקנים רציניים משתמשים דווקא בבקרים דמויי מקלדת (למעט הסטיק) ולא גיימפד - מעניין למה?

אם אתה מרוצה עם מקלדת וסובל מגיימפאד אז שיהיה לך בכיף. אבל אתה צריך להבדיל בין המקרה האנקדוטלי שלך לסטטיסטיקה ולעובדות: מקלדת וישיבה מול מחשב באופן כללי גורמת לאוסף מאד רציני של בעיות רפואיות בדיוק בגלל המבנה הלא ארגונומי - וספציפית עם שורש כף היד:
https://en.wikipedia.org/wiki/Computer- ... l_Syndrome
בקרי שליטה עוצבו והונדסו במיוחד עבור משחקים, במקביל לכך שמשחקים עוצבו במיוחד עבורם. גם אם הם נתפרו סביב אילוצים מסוימים, זו הסיבה שהם פשוט מוצר ארגונומי יותר למשחק.

משחקים כמו סטארקראפט עדיפים על המחשב פשוט כי הם עוצבו מראש לשליטת עכבר (אבל לשחק משחק RTS עם מקלדת בלבד כנראה יהיה סיוט הרבה יותר גדול מאשר באמצעות גיימפאד) ולכן אין ויכוח שהם נוחים יותר עם עכבר - בניגוד נניח למשחקי פלטפורמה. ובאופן לא מפתיע גם משחקי מכות שעוצבו מראש לשליטת בקרי ארקייד הם כאלו שכנראה יהיה יותר נוח לשחק על בקר ארקייד (הקטע הזה של הסטיק? זה בדיוק החלק שלא שקיים במקלדת, והסיבה שאנשים מעדיפים לא לשחק משחקי מכות על מקלדת). אבל לא על זה היה הדיון.

InterAl כתב:לגבי רוגלייק, משחקים כמו האדס/דד סלס מכריחים אותך להיכשל. גם אם סיימת את המשחק ותשחק בו מחדש מאפס (בלי השדרוגים הצבורים), יהיה לך מאוד קשה כי רמת הקושי עוצבה סביב אותם שדרוגים צבורים. כלומר אתה די חייב להיכשל כדי לנצח את המשחק, וזה הזוי בעיניי. את דארק סולס אתה יכול לעבור בלי למות, רמת הקושי של המשחק לא מסתמכת על גריינדינג.
[/quote]
בשביל לעבור את דארק סולס בריצה אחת ובלי למות בכלל, אתה צריך לעשות הרבה מאד שעות גרינדינג כדי שתכיר מראש כל פינה ופינה במשחק - זה משחק יותר דטרמיניסטי ואחרי ששיחקת מספיק פעמים אתה תדע בעל פה איפה יקפוץ עליך איזה יצור מאחורי קיר.

במשחקי רוגלייק אין את הדטרמיניזם הזה ולכן גם אם שיחקת בהם מאות ואלפי פעמים, עדיין יש סיכוי קטן שהRNG של המשחק יכשיל אותך בסיבוב חדש. אבל אפילו כשמשקללים את זה, בDead Cells יש לך את האופציה לסיים את המשחק משמירה נקייה ובלי למות פעם אחת, ויש ספידראנרים שהצליחו לעשות את זה באזור הרבע שעה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 נובמבר 2020, 18:43

אוסף רציני של בעיות רפואיות למי? ל-100% מהמשתמשים? 50%? 10%? גם בלינק שהבאת זה לא מוזכר. גם לא ברור עד כמה הבעיות האלה נובעות פשוט מישיבה לא נכונה מול המחשב. גם לא ברור אילו בעיות רפואיות נגרמות ממשחק ממושך על גיימפד... ובכל מקרה, אתה יכול לקנות מקלדת ועכבר ארגונומיים. הטענה שגיימפד הוא ארגונומי יותר ממקלדת ארגונומית היא חסרת בסיס לדעתי.

וזה לא רק סטארקרפט ומשחקי מכות. זה גם משחקי H&S ולדעתי גם כל משחק גוף שלישי שמאפשר שליטה במצלמה. עם עכבר אתה תמיד יכול להזיז את המצלמה בחופשיות ולירות/לזוז תוך כדי. עם גיימפד לא ממש, כי כשהאגודל הימני שלך לוחץ על כפתורי הפנים, הוא לא זמין בשביל להזיז את המצלמה עם הסטיק הימני. זה למשל יתרון ענק שיש למקלדת+עכבר על גיימפד (מאוד רלוונטי במשחקי סולסלייק למשל, כשאתה רוצה לתת ספרינט ולהסתכל אחורה תוך כדי).

לגבי רוגלייקים, יש לך אולי את האופציה התאורטית לסיים את דד סלס משמירה נקייה על הפעם הראשונה, אבל ברור לגמרי שרמת הקושי של המשחק עוצבה סביב השדרוגים הצבורים, כלומר עוצבה סביב כישלון... דארק סולס? לא ממש, אין שום יתרון בלמות מלבד הניסיון שצברת כשחקן, לא כדמות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 נובמבר 2020, 19:02

כמה דברים.

אינטר: מה שאתה מדבר עליו זה לא מקלדת אלא Hitbox, כן זה דומה למקלדת יותר מאשר גיימפד אבל זה לא בדיוק אותו דבר כי הHITBOX מסדר את כפתור הקפיצה ושאר הכפתורים הקריטים בצורה הרבה יותר ארגונומית מהמקלדת.

ב' אין פה שחור ולבן, יש דמויות Charge שבהם אתה "מטעין" את ההקפות שלך, כלומר לוחץ על כפתור מספר שניות ומשחרר אותו כעבור זמן מה/לוחץ על כפתור נוסף אחרי הטעינה. דמויות כאלה, כמו Guile למי שמכיר סטריט פייטר, אין סיבה לא לשחק עם מקלדת או ליתר דיוק מכשיר דמוי מקלדת.
?
אבל לשחק דמות כמו ריו/קן/אקומה שדורשים תנועת 360 מעלות? אני לא טוען שזה לא אפשרי אבל זה דורש למידה ארוכה מחדש ואם יש לך כבר ניסיון של 20 שנה עם גיימפאד/ארקייד סטיק, אז עדיף לך להישאר שם.

ג' זה מיתוס לחלוטין שאי אפשר לשחק עם גיימפאד ברצינות. אלוף העולם בEVO 2017 הוא שחקן גיימפאד באופן בלעדי ואחד הטובים בעולם גם כיום.
אלוף העולם בCApcom cup ב2016 גם הוא שחקן גיימפאד באופן בלעדי ורבים אחרים. כולל עבדך הנאמן. זה הכל עניין של למה אתה רגיל.

אחד הבעיות הרציניות עם הHITBOX זה שהם אם כבר יותר מדי מדויקים.

התנועות המיוחדות במשחקי מכות, תוכננו כך (מעבר לזה שיהיו נוחות לארקייד סטיק) שגם שחקן טוב שמשחק בארקייד יתקשה לעשות אותן בקלות, במיוחד בקומבואים ובמיוחד תחת לחץ.

זה חלק מהrisk reward של המשחקים האלה. וכשאתה מביא את הHITBOX לתמונה בשביל חלק מהדמויות/סגנונות הם יכולים לגרום לInput יותר מדי מדויק שמבטאל את אלמנט הrisk מבטל את הסקיל ולכן יש מחלקות שלמה, אם הם קבילים מבחינה תחרותית.

כרגע העמדה היא לקבל אותם כקבילים תחרותית, במיוחד שכמה מהשחקנים הטובים בעולם משתמשים בהם בשביל יתרון תחרותי.
אבל העניין הזה רחוק מלהסתיים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 נובמבר 2020, 19:15

לא התכוונתי ספציפית להיטבוקס אלא לבקרי ארקייד. מלבד הסטיק, הם דמויי מקלדת. ולא טענתי בשום מקום שאי אפשר לשחק עם גיימפד ברצינות. טענתי רק נגד הטענה שמקלדת נחותה מגיימפד. לדעתי אין כמעט אף משחק שלגיימפד יש בו יתרון מובנה, מלבד אולי משחקים עם שליטה אנלוגית כמו מירוצים, טיסה וכו'.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 נובמבר 2020, 20:16

כמו שסווים כבר אמר לפני אני לא רואה שום דמיון בין מקלדת לארקיד סטיק.

במקלדת תנועות סיבוביות הן סיוט וארקייד סטייק תוכנן בשבילן.
מעל לחצי מהדמויות במשחק מכות דו מימדי דורשות תנועות סיבוביות.

אתה מוזמן לשחק איתי SF5 אינטר תהיה על המקלדת ונראה :)

על זאנרים אחרים. אני לא יודע להגיד לך "בצורה אבסולוטית" מי יותר טוב ולמי יש עדיפות.

אבל אם ניקח בחשבון שהרוב המוחלט של הגיימרים משחקים עם גיימפאד אפילו על המחשב אין לי ספק שלרוב יש ביצועים יותר טובים על הגיימפד בגלל הזיכרון שריר לבד.

בFPS ואסטרטגיה מן הסתם יש יתרון מובהק למקלדת ועכבר יש כמובן יתרון מובהק. אבל לא על משחקים כאלה דיברנו.

דיברנו על משחקים שנולדו על הקונסולות/ארקייד.
ומשחקי פלטפורמה/מטרויד למינהם נולדו על הקונסולות והארקייד.
(דונקי קונג מריו ברוס וכו')

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 02 נובמבר 2020, 20:52

בFPS ואסטרטגיה מן הסתם יש יתרון מובהק למקלדת ועכבר יש כמובן יתרון מובהק. אבל לא על משחקים כאלה דיברנו.

את האמת גם בזה תלוי איך בנו את המשחק
חלק מהfps בנו בצורה כזאת שיש כוונת חצי אוטומטית
ככה שקל לכוון עם גימפאד
ושיש גם קפיצות אז בכלל

בfps טהור אז כן מקלדת ועכבר טובים בקלות מגימפאד
משחקים דוגמת קוויק 1
אבל היום זה כבר לא שחור ולבן ,שיש עזרה מהמשחק
אז זה תלוי מאוד ברמת עזרה שהמפתחים שמו
בחלקם די קשה לפספס עם גימפאד ,כי העזרה חזקה מידי

בכל מקרה אני משחק 2 משחקים היום בעיקר

1 paper mario: the origami king
המשחק מאוד טוב ואני משחק לא מאט שעות
די מזכיר לי את האיכות של המשחק בסדרה שיצא לגימקיוב
יש מערכת קרב חדשה שצריך ליתרגל אליה ,אבל היא סבבה
מה שכן כמו בהרבה משחקי נינתנדו חסר לי דיבוב ,מאוד חסר לי
המשחק מהשעות שאני משחק מאוד טוב ,והוא גם לא בדיוק rpg
היתי מגדיר אותו יותר כמו קווסט + אקשן ,כי עליה ברמות לא מגיעה
מגרינדין והרמות זה יותר ph
ויש אלמנטים של קווסט lite ,לא משהו מורכב

הגרפיקה זה עניין גדול של טעם ,אני מאוד אוהב
סגנון של ניר לחלק מהאלמנטים ,ואוריגמי לחלקים אחרים
במילים אחרות ניר 2d וניר 3d ,רק שה3d
זה בעיצוב אוריגמי שנותן לזה מראה מאוד מיוחד
המשחק גם מלא בהרבה סוגי אויבים שונים ומקומות שונים

רוב הזמן הוא גם מאוד פשוט ,פה ושם אני נתקל בבוס שלוקח לי זמן
להבין איך לנצח ,אבל יש יצור שעוזר להבין שנתקעים
רק במקרים יחסית נדירים אני הולך ליוטיוב ,אבל זה יותר בעיקר
כי הבוסים לוקחים יחסית הרבה זמן ,הם לא קשים במיוחד
אבל איך שהמערכת קרבות פועלת לוקח זמן לנצח בוס
הבוס האחרון שהגעתי אליו לדוגמה ,בניסיון הראשון הגעתי לחלק האחרון שלו ,אבל שם הפסדתי כי לא הבנתי מה לעשות
אז אני יצפה בסרטון לא לעשות כמה פעמים
אבל לרוב זה פשוט מאוד והמשחק מומלץ

עוד משחק שחזרתי אליו זה Detroit: Become Human
גרסת הps4 ולא יודע עם יש גרסאות אחרות ,אני מתכנן לקנות
Ps5 בפברואר, אז רוצה לחרוש על הספריה ,כי לא יודע כמה התאימות
לאחור תיהיה טובה
בגדול זה מסוג המשחקים שהם יותר סרט אינטראקטיבי ממשחק
אבל זה המשחק הכי טוב שיצא לי לשחק בז'אנר
הגרפיקה ממש מצוינת
השליטה פשוטה מאוד
הסיפור לפחות בבחירות שעשיתי עד עכשיו טוב מאוד (יש שינוי לפי בחירות שהשחקן עושה )
המשחק מצוין
זה בקלות המשחק הכי טוב שאני מכיר בז'אנר
מצוין למי שאוהב ,גרוע למי שלא אוהב את הז'אנר
כי גם שיש פעולה ,זה דרך qta ,וגם אז אין הרבה
ובחלק מהבחירות יש טימר אז צריך לבחור מהר ,בחירות לדוגמה
זה יכול להיות דברים כמו לבחור החלטי / מאיים / הגיוני
וכו וכו בשיחה
אבל גם דברים כמו להקשיב לפקודה או לא להקשיב

הסיפור עצמו די מזכיר את בלידרינר, למי שמכיר את הסרטים
יש אנדרואידים שפתחו רגשות ,והשחקן משחק כמה אנדרואידים כאלו
ובמצבים לא פשוטים ,שיש עלילה מקשרת
אני מאוד מאוד ממליץ לחובבי הז'אנר, זה לדעתי משחק חובה בז'אנר

אבל צריך לזכור שזה משחק שזורם לאט מאוד והדגש זה העלילה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 נובמבר 2020, 00:09

glass man כתב:כמו שסווים כבר אמר לפני אני לא רואה שום דמיון בין מקלדת לארקיד סטיק.

על זאנרים אחרים. אני לא יודע להגיד לך "בצורה אבסולוטית" מי יותר טוב ולמי יש עדיפות.

אבל אם ניקח בחשבון שהרוב המוחלט של הגיימרים משחקים עם גיימפאד אפילו על המחשב אין לי ספק שלרוב יש ביצועים יותר טובים על הגיימפד בגלל הזיכרון שריר לבד.

הדמיון מאוד ברור: שניהם לוחות מקשים, למעט הסטיק. יש בקרים כמו ההיטבוקס או המיקסבוקס שהם בלי סטיק, ואז זה כבר נטו מקלדת עם layout ספציפי.
ולמקלדת+עכבר יש המון, המון יתרונות אחרים: דיוק, מהירות, יכולת ללחוץ על הרבה כפתורים במקביל, להזיז מצלמה תוך כדי תנועה + פעולה ועוד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 נובמבר 2020, 00:53

InterAl כתב:
glass man כתב:כמו שסווים כבר אמר לפני אני לא רואה שום דמיון בין מקלדת לארקיד סטיק.

הדמיון מאוד ברור: שניהם לוחות מקשים, למעט הסטיק. יש בקרים כמו ההיטבוקס או המיקסבוקס שהם בלי סטיק, ואז זה כבר נטו מקלדת עם layout ספציפי.
ולמקלדת+עכבר יש המון, המון יתרונות אחרים: דיוק, מהירות, יכולת ללחוץ על הרבה כפתורים במקביל, להזיז מצלמה תוך כדי תנועה + פעולה ועוד.

שוב, אם אתה משחק דמויות שדורשות "טעינה" משמע סהכ לחיצה על כפתור במקלדת לכמה שניות ושחרור שלו בטימינג הנכון.

אז כן אפילו מקלדת רגילה יכולה להיות יעילה.

אבל אתה מנסה להגיד לי שדמויות שצריכות תנועות סיבוביות עם האגודל וכל הזיגזג הזה ? זה נוח יותר מגיימפאד?

אם אני מנסה את זה מחר אני אאבד איזה 4000 נקודות בערב אחד.
אי אפשר להשוות לסטיק כשהידית של הסטיק נועדה במפורש לתנועות הסיבוביות.

מה גם שנוח מאוד לשחק דמויות שדורשות טעינה גם על DPAD רגיל.
סהכ אתה מחזיק אחורה 3 שניות ומעביר את האגודל שלך קדימה אחכ.

לדמויות של טעינה כמו שאמרתי עלול להיות להיות יתרון דפוק על ההיטבוקס שאין לך בארקייד סטיק או בגיימפאד נגיד במקלדת ובהייטבוקס. אתה יכול תאורתית להטעין את המתקפה שלך וגם בו זמנית ללכת קדימה. כי ההטענה וההליכה יכולים להיות מוקצים לשני כפתורים שונים לגמרי במקלדת ובהיטבוקס

על הגיימפאד והסטיק אתה לא יכול לעשות את שתי הפעולות האלה בו זמנית בגלל שתהליך ההטענה משתמש גם בכפתור ההליכה אחורה וגם בכפתור ההליכה קדימה בו זמנית.

בקיצור גם שיש יתרון למקלדת הוא לא חיובי ובדמויות שאין יתרון זה עינוי לשחק.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 נובמבר 2020, 01:06

למה לא חיובי? כי מקלדת היא אמצעי שליטה עדיף בהרבה? כן, זאת בדיוק הנקודה שלי.
לגבי תנועה סיבובית, לא צריך להשתמש באגודל, אתה יכול למשל עם asdf או hjkl, ארבע אצבעות בכל יד. האמת ש-hjkl ממש נוח אם אתה משתמש ב-vim ופיתחת זיכרון שריר לזה, אבל כנראה שרוב האנשים לא יודעים מה זה vim...

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 03 נובמבר 2020, 10:49

מה זה vim?

אני די מסכים עם אינטר. מקלדת זה קצת כמו פסנתר. אפשר לעשות דברים מדהימים עם הרבה כלים, אבל קשה להשוות לורסטיליות של פסנתר.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 נובמבר 2020, 13:17

אחד מעורכי הטקסט הראשונים (גרסה משודרגת של vi משנת 1976). היום משתמשים בו בעיקר מתכנתים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 נובמבר 2020, 14:40

לא יודע, בעוד אני לא רואה בעיה עקרונית לבצע "special moves " עם מקלדת, נגיד "D S F " בשביל פיירבול, להתחיל לשרשר הקשה כזו לקומבואים זה נראה לי חייזרי לחלוטין.
זה אולי יכול לעבוד טוב עם מורטאל קומבאט ששם השליטה מימלא דומה ל"חיוג של מספרים" מאשר לstrict timing שיש לסטריט פייטר.

זה נראה לי חייזרי לחלוטין ומשהו שמאוד יאט את ההתקדמות, שוב אני בטוח שאי שם יש אנשים שמשחקים דמויות של תנועות סיבובית עם מקלדת או היט בוקס, והנה אפילו מצאתי הסבר על זה...סרטון על זה... למישהו זה נראה אינטואיטבי?
https://www.youtube.com/watch?v=bMQZ9cLmNTM

זה עדיין נראה לי חייזרי ולא אינטואיטיבי ואין לי איך להוכיח את זה אבל אני כן יכול להביא אנקדוטה שהשחקנים הגדולים שמשחקים עם היטבוקס, משחקים עם דמויות שלא דורשות תנועות סיבוביות ולדעתי זה לא במקרה.

למוח הרבה יותר טבעי לבצע תנועות סיבובית על גיימפאד או ארקייד סטיק כי זה נראה טבעי יותר מה שמקל על התנועה להיזכר ולהתקודד בזכרון לטווח ארוך.
לטעמי להשתמש בהיטבוקס, דורש אנרגיה מנטלית ענקית כי אתה מפעיל מאמץ מנטלי עצום בשרשור הקומבואים איתה כי אתה עושה משהו מנוגד לאינטואציה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 נובמבר 2020, 15:29

אתה צודק שזה לא אינטואיטיבי. אבל גם לכוון עם עכבר בשוטרים היה לא אינטואיטיבי עד קוויק 1... זה עניין של הרגל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 נובמבר 2020, 15:42

בהחלט. אולי גם תופתע לגלות שדאיגו אומהרה האלוף בכל הזמנים טוען שהייטבוקס עדיף... והוא מרגיש שההיטבוקס מאפשר לו להחזיר את הדיוק שקצת ירד עם הגיל (בכל זאת בן 40 השנה)

עכשיו עם כל הכבוד לדאיגו ויש כבוד ענק ויש גם מטורף בביצועים שלו.

הוא א' לפחות בSF5 לא משחק עם דמות סיבובית.
ב' יש שני אלופי עלום עם גיימפאד ב5 השנים האחרונות (,ויותר אם מסתכלים לאורך העשור)

בעוד שדאיגו לא לקח עם ההיטבוקס כרגע שום אליפות עולם גדולה ויוקרתית אז כן... העסק רחוק מלהיות שחור ולבן ודאיגו יכול להוכיח יום אחד את מה שאתם טוענים על עליונות ההיטבוקס.

כרגע המציאות זה 2:0 לגיימפאד :)

לי עכבר תמיד היה נראה אינטואיטיבי במשחקי יריות דווקא לא להשתמש בעכבר היה נראה לי הזיה.

כלומר לא באמת הזיה כי בדום לא היה שום דבר תחרותי באמת שיצריך דיוק כזה אבל זה ברור שקוויק הוא כל כך תחרותי ברמה שלא סופרת את רוב הזאנרים האחרים ולכן הוא מצריך את הדיוק הזה של העכבר.

ביחד עם שינון מטורף והיכרות לא אנושית עם המכניקות אבל זה נושא אחר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 נובמבר 2020, 18:39

אני זוכר שהתחלנו לשחק קוויק 2 וחבר שלי אמר לי שצריך לכוון עם העכבר. לא הבנתי מה הוא רוצה מהחיים שלי, מכיתה ב' שחקתי בשוטרים עם המקשי חיצים.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 נובמבר 2020, 20:11

חחחח אבל אחכ בטח לא הסתכלת לאחור. פעם אחרונה ששיחקתי משחק תחרותי עם החיצים היה המולטיפלייר של גאז הארנב 2 ב99.
דאמ איזה זקנים אנחנו עברו 21 שנה.

כן בהתחלה עכבר היה מוזר אבל אני אחרי פחות מחודש הייתי במחשבה שלעולם אי אפשר לשחק שוטרים בלי עכבר.

רק שרזידנט איוול 4 יצא הוא לטעמי הביא שיטה מגניבה לגמרי לשחק שוטרים בלי עכבר. ואני בטוח שגם רק עם מקלדת הוא יהיה תענוג.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 04 נובמבר 2020, 17:23

... ולי זה קרה עם thief ...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 נובמבר 2020, 17:46

אני משער שלכל גיימר PC בן 30+ מתישהו קרה הקטע של "מה? לכוון ב-FPS עם עכבר?". אני עדין זוכר את הפעם הראשונה שניסיתי לכוון עם עכבר ב-FPS ב-Q2. זה מרגיש מגושם בדקות הראשונות ואחרי שבוע אתה עושה קפיצות 180 מעלות עם הריילגאן :)
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 04 נובמבר 2020, 18:36

אני אמנם צעיר בכמה שנים מ30, אבל אני דווקא זוכר כילד את הרגע שאח גדול של חבר טוב הראה לנו שאפשר לזוז לצדדים תוך כדי יריות בFPS! כלומר לזוז בנפרד עם העכבר לצד אחד ועם החצים לצד אחר, כמובן שזה מתבקש וככה אמורים בכלל לשחק, אבל משום מה זו שנייה שזכורה לי ממש כנקודת מפנה בחיי הגיימר שלי. ראש הילד הקטן שלי ממש התפוצץ :).

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 04 נובמבר 2020, 19:49

swym כתב:
Kazz כתב:הגעתי לסוג קרב בוס , ותחזיקו חזק, שאם מתים בו המשחק לא מחזיר אותך לספסל האחרון ולא צריך להחזיר גופה! איזה שוק! אפשר כמעט מיד להתחיל את הקרב. שוב ושוב ושוב. המשחק שומר בדיוק באיזור הקרב.

יצא לך פעם להגיע לסוג קרב בוס, ותחזיק חזק, הוא היה לך יותר קל או יותר קצר מבוסים אחרים? העיקרון העיצובי הוא מאד פשוט: לא כל הבוסים מאתגרים באותה המידה.
ומאותה סיבה, לא כל הדרכים לבוס מאתגרות/מעייפות באותה המידה: בחלק מהמקרים תצטרך לטייל ולקלל קצת יותר, בחלקם תעשה spawn ליד הבוס ותוכל לחזור אליו שוב ושוב ושוב, ובחלקם רק תחשוב שאתה צריך לטייל ולקלל קצת יותר - עד שתחקור ותגלה קיצור דרך. וכמו שאמרתי קודם, גם אם זה לא הקטע שלך - השיטוט והפארמינג זה בין היתר מה שהפילוסופיה של המשחקים האלו מעודדת.

בוודאי. כי בין קרב בוס אחד לשני קיבלתי עוד יכולות. כי שידרגתי את החרב. כי את הבוס הבא ספציפית היה קל לי יותר לקרוא ולהגיב אליו. כי ציוות הצ'ארמים היה יעיל יותר נגדו.
לא, קרבות בוסים לא קלים או קשים יותר בגלל הדרך הסתמית ולפרוטוקול-בלבד שאני נאלץ לעשות. לא, אני לא עושה 'חשבון נפש' כתוצאה מההליכה הזו.

אין פארמינג ושיטוט ברצון לחזור לקרב הבוס. אני מדלג על מסכים כמה שהכי מהר ואם נפגעתי עושה הילינג מתי שבא לי.

פשוט מצחיק אותי נורא שמגיבים פה ניסו להציב את 'הדרך שצריך לעשות חזרה לבוס' כאיזה עיקרון עיצובי חשוב ומרכזי שעליו מבוסס המשחק כשהם יודעים שיש בוסים שזה לא תקף אליהם. אין עקביות. זה אומר שזה לא עיקרון. זה לא משחק תפקיד עיקרי. זו מטלה סתמית שההשפעה החיובית שלה זניחה, וההשפעה השלילית שלה לא מבוטלת.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 06 נובמבר 2020, 18:30

סימתי את Detroit: Become Human
בקווי בחירות שאני עשיתי ,זאת היתה העלילה הכי עמוקה
מכל משחק שיצא לי לשחק
אני לא ירשום ספוילרים ,אני רק יגיד שהעלילה לא מתחילה כבדה ועמוקה על ההתחלה ,זה מתפתח בהמשך

הגעתי לסוף יחסית טוב ,ולמיצוי העלילה
בגלל שזה מאוד תלוי בבחירות של השחקן ,אני לא יודע מה יש בקווי עלילה אחרים
אני חושב שאני יחפש ביוטיוב רק סרטוני מעבר של זה
במיוחד לסופים האפשרים

אבל לחובבי הז'אנר, זה כמו שכבר אמרתי המשחק הכי טוב שאני מכיר
בתחום ,ובכללי משחק מאוד טוב
ובמיוחד שמתקדמים הוא אופך לטוב יותר

עכשיו אני יבדוק מה אני ישחק בספרית ps4 שלי

matangt6
Trainee

הודעהעל ידי matangt6 » 08 נובמבר 2020, 02:20

סיימתי 2 משחקים לאחרונה.
Samurai Jack-המשחק שמבוסס על הסדרה המצויירת ו"מתקן" את העונה האחרונה. בהחלט היה כיף אם כי המשחק פשוט יחסית מבחינת משחקיות.

Shadow of the Tomb Raider-בהחלט המשחק הכי חלש בטרילוגיה של הריבוט. הסיפור היה דיי MEH אבל המשחקיות והגראפיקה היו מעולים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 34 אורחים