PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

MGS FREAK
Veteran

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי MGS FREAK » 12 דצמבר 2015, 15:03

נדב, הם פשוט לא נותנים את אותו וייב. אתה לא תראה כל מיני dudebros כמו מנהל PC שמדברים עליהם עם החברים ויוצרים תגובת שרשרת של הייפ או מקבלים צפיות של מיליונים על סרטוני "בואו נשחק" שלהם. משחקי אסטרטגיה לא זוהרים באותו אור כמו מה שאוטומטית נקלט אצלנו בתור AAA.

בהתחשב בנ"ל, אני עדיין לא מבין איך לעזאזל כל משחקי ה-MOBA האלה כל כך פופולריים במיוחד אם לוקחים בחשבון כמה הארדקור הם ואת עקומת הלמידה התלולה שלהם שלא נותנת סיפוק מיידי.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 דצמבר 2015, 17:22

יש לי הרגשה שעוד 3-4 שנים אני פשוט הולך לקחת פס4 מחבר לשבועיים ולשחק את U4, TLOU2 ושני משחקי GOW פחות או יותר

לאחין שלי כניראה יקנו בקרוב PS4 ,אני פשוט ישחק שם כמה בילעדים ,וזהו
אין הרבה שאני רוצה ,קילזון ,אינפמוס ,בקרוב אנצארטד 4

וכן כן כן ,יש יותר בילעדים מזה ,אבל אני מדבר על סדרות שאני חייב לסיים ,בלודבורן לדוגמה לא מענין אותי
הרבה מהגדולים של הPS4 זה רימסטרים מהPS3 ,והיה לי PS3 בעבר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 דצמבר 2015, 18:17

MGS FREAK כתב:נדב, הם פשוט לא נותנים את אותו וייב. אתה לא תראה כל מיני dudebros כמו מנהל PC שמדברים עליהם עם החברים ויוצרים תגובת שרשרת של הייפ או מקבלים צפיות של מיליונים על סרטוני "בואו נשחק" שלהם. משחקי אסטרטגיה לא זוהרים באותו אור כמו מה שאוטומטית נקלט אצלנו בתור AAA.

בהתחשב בנ"ל, אני עדיין לא מבין איך לעזאזל כל משחקי ה-MOBA האלה כל כך פופולריים במיוחד אם לוקחים בחשבון כמה הארדקור הם ואת עקומת הלמידה התלולה שלהם שלא נותנת סיפוק מיידי.

אם זה המדד אז LOL בPC מביא יותר הייפ, צופים ושחקנים מכל הבלעדים של הפס4 יחד לכל הדור הזה. בגמר שבוע שעבר צפו כמעט 40 מליון אנשים. ואתה צודק לגמרי, הרבה יותר DUDE BROS מתלהבים ממשחקי פס4 מאשר משחקי PC, הם גם יותר מתלהבים מCOD מאשר מג'רני. אחרי זה אומרים ששחקני PC מתנשאים :)
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 12 דצמבר 2015, 18:58

צריך לפתוח שעשועון 'AAA או לא AAA' לכל משחק חדש שיוכרז ולהתדיין אם הוא נופל תחת ההגדרה. PVZ GW וההמשך שלו - AAA או לא AAA?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 דצמבר 2015, 19:01

יש כתבה מעניינת בPCGAMER שאומרת פחות או יותר להתרחק מהמשחקי פס2 על הפס4 ופשוט להוריד למחשב את PCSX2. איתו אפשר להריץ משחק פס2 ישר מהדיסק המקורי שלכם על הPC ב4K וכל מני פילטרים משפרי איכות תמונה בחינם בלי שצריך לקנות את המשחק שיש לכם כבר. לא ידעתי שPCSX2 יודע להריץ משחקים מקוריים מהכונן DVD, ממש מגניב :)
http://www.pcgamer.com/why-you-should-p ... c-not-ps4/

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 13 דצמבר 2015, 11:31

bling כתב:שים לב אגב שכמעט כל השמות שאתם אומרים אלו משחקים בתחום האסטרטגיה, אפילו אם נזרום על ה AAA האלו, זה חתיכת ליינאפ בלעדי חסר גיוון בטירוף, זאת אומרת שאם אני לא חובב הז'אנר הזה אין לי ממש מה לחפש על ה PC מבחינת AAA בלעדי.

אבל זה בדיוק הקטע: החלוקה היום לPC וקונסולות נובעת מהבדלי ז'אנרים בעיקר, ומפיצות שדוחפות את הקונסולות שלהן מצד שני. כמו שנדב אמר קודם, זה כמו דיאגרמת וון אבל היא לאט לאט מתכנסת, ומאז עידן ההפצה הדיגיטלי אנחנו רואים שאפילו מפתחות יפניות שפעם ויתרו על שוק הPC שלא היה קיים בבית שלהן עכשיו רואות בו לפחות שוק משני למשחקי JRPG, מכות וכדומה.
הסיבה שמלכתחילה אהבתי את הXbox המקורית היא שלמרות שהיו לה פחות כותרים אקסלוסיביים מהPS2, אלו שהיו אקסלוסיביים היו פשוט מצויינם ובמקביל היא היתה במקום טוב לקבל גם חלק מהמשחקים שפותחו בעבר לPC (לפעמים אפילו בבלעדיות) ועדיין לקבל לפחות חלק ממשחקי הקונסולות המסורתיים שבדרך כלל לא מגיעים לPC. ה-360 היתה עוד צעד בכיוון אבל בדור הנוכחי אנחנו רואים זליגה הדדית עוד יותר גדולה, כי מצד אחד המפיצות הסירו חסמים למשחקי אינדי שיגיעו לקונסולות שלהן ומצד שני הן פחות רואות בPC תחרות ישירה ולכן אין להן בעיה עם מבחר גדול של משחקים שמגיע גם לPC במקביל או לאחר הקונסולה.

אבל בשורה התחתונה גם אם תקנה היום רק PC או רק קונסולה, אתה תהיה במקום טוב הרבה יותר מאשר בדורות הקודמים כשזה מגיע למשחקים שאי אפשר לוותר עליהם. הבעיה היחידה נשארת ז'אנרים ספציפיים מצד אחד ואם למשל אתה חובב משחקי תפקידים איזומטריים או משחקי אסטרטגיה כמוני אתה פשוט לא יכול לוותר על PC בשום אופן, ומצד שני כמה מותגי דגל בעיקר בז'אנר היריות והפעולה-הרפתקאות (ובעצם גם משחקי ילדים) מגיעים אקסלוסיבית לקונסולה/קונסולות - ואז גם פה אתה לא יכול לוותר על קונסולה. אפילו בניכוי הבלעדיים האמיתיים של כל קונסולה, יש משחקים נדירים כמו RDR בדור הקודם או דסטיני בדור הזה שעדיין לא מצאו את דרכם לPC אני לא רואה איך אפשר לוותר עליהם.

לגבי הגדרה למשחק AAA, הייתי הולך על "משחק בתג מחיר מלא (50$ וצפונה, והיום כבר נושק ל60$) שזוכה להפצה גלובלית רחבה בערוצי ריטייל (ולא הפצה מוגבלת של עותקי special edition שהבטחת בקיקסטארטר)".
הסיבה היא שבשביל לדחוף משחק כזה בעותקים פיזיים צריך השקעה מאד גדול בערוצי הפצה, ואם כבר משקיעים בערוצי הפצה אז מומלץ להשקיע במשחק מלוטש כדי שיחזיר את העלות הראשונית המאד גבוהה (ולהשקיע במשחק כמובן לא מבטיח משחק טוב: יכול להיות שפשוט השקעת בקניית IP של איזה סרט פופולארי אבל המשחק עצמו פח כי יודע שאתה גם ככה הולך למכור אותו לכל המעריצים).

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 15 דצמבר 2015, 14:36

סוני שחררה כמה רמזים על משחקיהם הבאים של צוותי הפיתוח שלה, בהם Sony Bend, Sucker Punch ו־Santa Monica.

הם מגלים שהמשחק המסקרן של Sony Bend כבר שחיק והם די נלהבים ומצפים לחשוף אותו. אומרים שהוא ידהים אותנו. מעניין.

בעניין משחקה הבא של Sucker Punch הם אומרים שהוא כיפי, אך עדיין בשלבי פיתוח מוקדמים. לא נמסר אם מדובר במשחק inFAMOUS חדש. אז כנראה שלא נראה אותו ב־E3 הקרובה.

והם מתרגשים מאוד ממשחקה הבא של Santa Monica. לפי רמזים מוקדמים כנראה מדובר במשחק God of War חדש. סיכוי טוב שייחשף ב־E3.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 15 דצמבר 2015, 20:28

swym כתב:לגבי הגדרה למשחק AAA, הייתי הולך על "משחק בתג מחיר מלא (50$ וצפונה, והיום כבר נושק ל60$) שזוכה להפצה גלובלית רחבה בערוצי ריטייל (ולא הפצה מוגבלת של עותקי special edition שהבטחת בקיקסטארטר)".
הסיבה היא שבשביל לדחוף משחק כזה בעותקים פיזיים צריך השקעה מאד גדול בערוצי הפצה, ואם כבר משקיעים בערוצי הפצה אז מומלץ להשקיע במשחק מלוטש כדי שיחזיר את העלות הראשונית המאד גבוהה (ולהשקיע במשחק כמובן לא מבטיח משחק טוב: יכול להיות שפשוט השקעת בקניית IP של איזה סרט פופולארי אבל המשחק עצמו פח כי יודע שאתה גם ככה הולך למכור אותו לכל המעריצים).

הגדרה זו לא רלוונטית כבר שנים לשוק המחשב. הסיבה היחידה שהיא הייתה קיימת כי בזמנו הייתה קורלציה בין AAA לבין מחיר מלא בחנות. כיום זה לא המקרה ולכן הגדרה שכזו היא מיושנת.
אם אתה לא יכול לקחת שני משחקים ולהסביר למה אחד מהם אתה מקטלג כ AAA ואת השני לא, בלי לדעת פרטים על מי מוכר אותו, איך ובכמה אז זה אומר הכל.

אז אם משחק כמו Garden Warfare נחשב כ AAA, אין סיבה לא להחשיב משחק כמו Dirty Bomb לכזה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 15 דצמבר 2015, 21:16

קוז'ימה מקים סטודיו חדש ונמצא במגעים עם סוני בדבר השקת משחקו הראשון בפס4.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 דצמבר 2015, 21:38

אני עדין מנסה להבין מה הכתבה בניקיי אומרת עם התרגום גוגל טרנססלייט האיום ונורא מיפנית.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 15 דצמבר 2015, 21:47

פורסם בגיימספוט כולל התיקון, הוא פתח סטודיו עם כמה חברה מקונאמי ורוצה שהמשחק הראשון יגיע לקונסולות, הוא התחיל לדבר עם סוני, לא בלעדי או משהו, עוד מולטיפלטפורם רגיל כנראה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 דצמבר 2015, 21:59

Death_119 כתב:פורסם בגיימספוט כולל התיקון, הוא פתח סטודיו עם כמה חברה מקונאמי ורוצה שהמשחק הראשון יגיע לקונסולות, הוא התחיל לדבר עם סוני, לא בלעדי או משהו, עוד מולטיפלטפורם רגיל כנראה.

רק שיצא לPC, זה כל מה שאני צריך :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 דצמבר 2015, 22:02

DrKeo כתב:
Death_119 כתב:פורסם בגיימספוט כולל התיקון, הוא פתח סטודיו עם כמה חברה מקונאמי ורוצה שהמשחק הראשון יגיע לקונסולות, הוא התחיל לדבר עם סוני, לא בלעדי או משהו, עוד מולטיפלטפורם רגיל כנראה.

רק שיצא לPC, זה כל מה שאני צריך :)

זה קוג'ימה, כן? אולי המשחק יגיע לPC, אבל יותר סביר שנראה אותו בPS5, מאשר ב4.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 דצמבר 2015, 22:11

למה? משחקי MGS לרוב מפותחים מהר יחסית. כל 3-4 שנים יוצא אחד.
98 - MGS1
2001 - MGS2
2004 - MGS3
2008 - MGS4
2012 - MGS PW
2015 - MGS5

אם הוא ילך על איזה UE4 אז אני לא רואה סיבה למה שלא נראה איזה כותר קוג'ימה בחגים 2018 או גג 2019. אולי זה יהיה כבר סוף הדור אבל הוא לא איזה מפתח שגורר פיתוח על שנים ופרוייקטים מסובכים. בסופו של דבר הוא מספק כל 3-4 שנים משחק AAA מטורף עם ממוצע 90+, תן לבן אדם כבר קרדיט :)

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 15 דצמבר 2015, 23:42

DrKeo כתב:למה? משחקי MGS לרוב מפותחים מהר יחסית. כל 3-4 שנים יוצא אחד.
98 - MGS1
2001 - MGS2
2004 - MGS3
2008 - MGS4
2012 - MGS PW
2015 - MGS5

אם הוא ילך על איזה UE4 אז אני לא רואה סיבה למה שלא נראה איזה כותר קוג'ימה בחגים 2018 או גג 2019. אולי זה יהיה כבר סוף הדור אבל הוא לא איזה מפתח שגורר פיתוח על שנים ופרוייקטים מסובכים. בסופו של דבר הוא מספק כל 3-4 שנים משחק AAA מטורף עם ממוצע 90+, תן לבן אדם כבר קרדיט :)

או משחק של 70 עם zoe, הוא כנראה one trick pony, לא סביר שיצא ממנו משהו ראוי מחוץ לסדרת mgs.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 דצמבר 2015, 00:02

קוג'ימה לא ביים את ZOE, אוקמורה ביים את המשחק. עשו את המשחק הזה הזנבות של קוג'ימה פרודאקשן בזמן שהאנשים האיכותיים באמת עשו את MGS2. אני מזכיר לך שהמשחקים יצאו בהפרש של חצי שנה. קוג'ימה היה רק מפיק ויועץ, הוא לא ביים משחק שהוא לא מטאל גיר מאז MGS1 חוץ מאשר P.T שאנשים נשפכו ממנו. גם MGS5 בקלות יכל להיות בכלל פרנצ'ייז חדש לגמרי כי הוא כל כך שונה משאר הסדרה. בקיצור, זלזול לשווא כי קונאמי תקעו אותו על MGS במשך 17 שנים.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 16 דצמבר 2015, 05:45

98 - MGS1
2001 - MGS2
2004 - MGS3
2008 - MGS4
2012 - MGS PW
2015 - MGS5

לוקח זמן לסטודיו חדש ליתארגן ,ולארגן תקציב ראוי ,ובלי תקציב ראוי ,זאת תיהיה עוד חברת אינדי
גם זיכיונות גדולים ,כניראה לא יהיה לו בהתחלה ,אלה עם חברה אחרת תשכור אותו לפתח משחק בזיכיון קים

MG כזיכיון ,קיים כבר מהדור השני של הקונסולות ,ומחשב הMSX עם אני זוכר נכון
MGS כזיכיון ,קיים מאז הPS1

קונאמי לא סתם תיתן את זה בחינם ,גם עם היא לא תירצה לפתח בעצמה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 דצמבר 2015, 10:16

98 - MGS1
2001 - MGS2
2004 - MGS3
2008 - MGS4
2012 - MGS PW
2015 - MGS5

למרות שבוודאי יש לו את הcore של החברה שלו מקונאמי, עדין לוקח לא מעט זמן להקים אולפן פיתוח חדש. גם אם כבר יש לו פרויקט חלום שהוא עבד עליו בצללים בזמן שתקעו אותו על MGS, עדין יקח לו יותר זמן מכרגיל ליצור IP חדש.

אני חושב שיהיה מפתיע אם הוא ייצא לפני 2020 וזה בהכרח יהיה בסוף הדור/אחרי שהדור השני כבר יתחיל.
מעבר לזה, MGS PW הוא פרויקט בקנה מידה פצפון, ביחס לMGS4 או 5. כלומר, לקח לו 4 שנים לפתח משחק מובייל איכותי ו7 שנים עברו בין שני משחקי הAAA האחרונים שלו. תקן אותי אם אני טועה, אבל אם המשחק החדש והמדהים שלו בשיתוף עם סוני יהיה משחק בקנה מידה של PW, אתה תתאכזב מאוד.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 דצמבר 2015, 10:26

לפי זה:

הכותר הראשון שלו יהיה "בשיתוף פעולה עם פלייסטיישן" אז בהחלט יש מצב לבלעדיות, ושסוני מממנת חלק נכבד ממנו

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 16 דצמבר 2015, 11:00

בדיוק באתי לדווח על כך. ידיעה אדירה. בדיוק לפני כמה שבועות כתבתי שאם הייתי סוני הייתי משתף אתו פעולה. אתה רואה, נדב? גם אני הנוסטרדמוס של תעשיית המשחקים :)

ולפי הידיעה מדובר בשיתוף פעולה, כלומר בבלעדיות. גם כתוב: "To make a Playstation game".

אני גם שמח שקוג'ימה יוצא לדרך חדשה שיהיה מוערך יותר בה. התנתק מקונאמי המכוערת. מצד אחד אני נהנה לתמוך בקוג'ימה, אך מצד אחר אני מעדיף להחרים את קונאמי.

אני מעריך שמדובר במשחק אימה בסגנון PT, רק בלי השם של סיילנט היל. נראה לכם שסוני וקוג'ימה לא מבינות את הפוטנציאל הגלום בו, אחרי כל ההייפ? סוני ידועה בתור חברה שיודעת לנצל הזדמנויות (שנמו, פיינל פנטסי, סטריט פייטר). אז מי אמר שסוני שוקטת על שמריה ואינה בשביל השחקנים? :)

אם דלטורו לא היה נשבע לא להיות מעורב יותר בפיתוח משחקים, אז היינו שומעים גם עליו בהקשר להסכם הזה.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 16 דצמבר 2015, 11:20

רונן כתב:
אני גם שמח שקוג'ימה יוצא לדרך חדשה שיהיה מוערך יותר בה. התנתק מקונאמי המכוערת. מצד אחד אני נהנה לתמוך בקוג'ימה, אך מצד אחר אני מעדיף להחרים את קונאמי.

תמונה

מה כבר יש להחרים אצל קונאמי חוץ מאת פרו אבולושן , Castlevenia ומכונות פאצ'ינקו ?

זה כבר בתחום הפנטזיות, אבל היה מעניין אותי לראות אותו לוקח פיקוד על מותג קיים של סוני (לא שמותג חדש בניצוחו הוא רע) ונותן לו זריקת ריענון רצינית.
GOW או אינפמוס יכולים להיות מאוד מעניינים, הראשון מבחינת setting ועלילה והשני מבחינת גיימפליי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 16 דצמבר 2015, 11:53

שימו לב שמדובר ב console exclusive. לא משחק בלעדי לחלוטין, לפחות כרגע.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 דצמבר 2015, 11:57

מאיפה הסקת את זה? אני עוד לא קראתי כלום בנושא, אבל הוא אומר פה:
"The first title from this new studio is a collaboration with playstation"

אני אישית ממש מקווה שזה יהיה משחק אימה מאוד מקורי, כמו PT, אבל שתהיה לו תמיכה מלאה בVR (מן הסתם ברמת פירוט נמוכה יותר)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 16 דצמבר 2015, 12:17

לא הסקתי, פשוט קראתי את הפירוט של הסרטון:

Published on Dec 15, 2015The first software title created by the newly formed Kojima Productions will be console exclusive to PlayStation 4.
נערך לאחרונה על ידי Klayman ב 16 דצמבר 2015, 12:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 דצמבר 2015, 12:18

בבקשה לא סדרה קיימת של סוני, ביחוד לא טראש כמו אינפמס, שמישהו יתן לבן אדם הזה כבר חופש לעשות מה שבא לו. בכל מקרה הוא אומר במפורש פרנצ׳ייז חדש.

עכשיו אני בדיכאון שהוא לא יצא לpc, סוני האלה הורסים את התעשיה :/

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 41 אורחים