קודם כל האכזבה הראשונה שלי הייתה כבר בפתיחה, במסך בחירת המין של איבור נוספה אופציה חדשה (ונוראית!) שלא הייתה באודיסי - אופציית דיפולט ש'נותנת לאנימוס להחליט' בהתאם לאיזה ג'יבריש. עכשיו, באודיסי שיחקתי עם קסנדרה ולא חשבתי על זה מאז בכלל, ובמשחק של ויקינגים, על פניו, הרגיש לי הרבה יותר טוב לבחור את הגרסה הגברית של איבור (לא אשקר, העובדה שאפשר לעצב את הזקן במשחק הזה היא שיקול רציני
או במילים אחרות - המשחק נותן לך בחירה, אבל אומר באופן מפורש שהבחירה שאני פחות רוצה היא הקאנונית. הOCD שלי פשוט לא נותן לי לשחק את כל המשחק עכשיו בידיעה שאני עם הדמות 'הלא נכונה', גם אם אני מעדיף אותה, וכל זה רק בגלל שהוסיפו אופציה 'דיפולטית' ארורה
אבל בסדר, מעבר לשטויות שמעסיקות אותי יש גם משחק. שיחקתי רק באזור הראשון ועשיתי משימות בודדות ושיטוט כללי, אבל מהמעט הזה, מרגיש בדיוק כמו שחשבתי שירגיש:
זה AC מהטרילוגיה הנוכחית מא' ועד ת', אבל זו הגרסה הכי מהודקת והיא חלקה של המשחק הזה.
המשחק נפתח עם סט פיס מרשים הרבה יותר מהפתיחה המוזרה של אודיסי, גם אם רובו די מסילתי, ואחרי זה כשהעולם נפתח פשוט הכל מרגיש מאוד מוכר אבל טוב יותר. שינויים גדולים יותר הם כאלו שרק שמתי לב אליהם בינתיים אבל עדיין לא אוכל לחוות דעה, כמו מד חיים לא מתמלא (אלא רזרבות שאוספים וצריך למלא ידנית, קצת כמו GOT או הרוייזן), מד סטמינה חדש לגמרי, האופציה לעשות ספרינט ועוד כמה.
האינטרקציה עם העולם הרבה יותר זורמת ומוצלחת, ואני אוהב את הצורה שבה הם 'ביימו' את האינטרקציות הקטנות עם האנשים (המצלמה עושה זום בלי קאט מתוך הגיימפלי אל השיחה, ורק אז עוברים לשוט-ריוורס-שוט שמקובל בזאנר, זה פשוט מרגיש זורם וטוב). הצורה החדשה והפתוחה שבה העולם מוצג, שנשענת הרבה פחות על מארקרים ויותר על חקירה גם כן מרגישה טוב, אבל עוד לא שיחקתי מספיק בשביל באמת לרדת לפרטים.
את השינויי המשמעותי בLOOT גם כן כבר ראיתי, אבל שוב, מוקדם מדי. עוד דבר שאהבתי זה שהמשחק נשען הרבה פחות על עץ דיאלוגים לכל משפט, ובעוד זה קיים זה משמש בעיקר לקבלת מידע נוסף בשיחה אם אתה רוצה, וכבחירה אמיתית רק ברגעים ספציפיים ומשמעותיים באמת. מעבר לזה המשחק מרגיש יותר לינארי (אבל בקטע טוב ביחס לאודיסי, לדעתי) בכל הקשור לדמויות, לעיצוב הנרטיבי וכל זה.
במערכת הקרב עוד לא התעמקתי, אבל מהמעט שכן יצא לי לשחק היא טובה מאודיסי ואוריג'ין, מעט מהודקת יותר ומרגישה יותר טוב ברמת האימפקט והאנימציות. אבל לא בהמון, זה עדיין אותו בסיס ומהמעט שראיתי זו עדיין לא תהיה נקודת השיא של המשחק.
אה, ובקשר לביצועים הוא רץ סבבה לגמרי. על ההגדרות הכי הכי גבוהות ו1440P קיבלתי 60FPS די יציב ברוב האזורים, עם ירידה לכמעט 40 באזור עיר ספציפית. אני מניח שאם אוריד קצת את העננים, את הצל ואולי קצת AA אני אקבל 60 יציב בהרבה, אבל ככה או ככה זה בסדר. אני סקרן להשוואות בין קונסולות הדור הבא לPC שבוודאי יגיעו בימים הקרובים. הוא נראה נהדר אגב, בהחלט 'חצי רמה' מעל אודיסי, אבל כמובן שזה לא הAC דור הבא האמיתי ורואים שזה אותו המנוע של השניים הקודמים.
זהו, אלו הרשמים המאוד כלליים שלי על המשחק. יש בו משהו מאוד מהודק וזורם הרבה יותר מהקודמים, ועם זאת הוא בבירור המשך שלהם ולא מהפכה שלמה (למרות שאת רוב הרעיונות החדשים לא באמת הספקתי לחקור עד הסוף עדיין, ויש עוד כמה שעדיין לא הגעתי אליהם). אני חושב שצריך להיות למשחק הזה קמפיין ממש מחורבן כדי שלא אסיים אותו כ"טוב בסדרה" בעיניי, כי בכל הקשור להרגשה הבסיסית הוא לגמרי שם כרגע.