במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Stick » 10 נובמבר 2020, 12:37

הפעלתי את ACV לאיזה שעתיים, אכנס אליו כמו שצריך רק בהמשך כי אני עדיין רוצה לסיים את דיסקו אליסיום קודם (וזה גם זמן טוב לחכות לפאץ אם הביקורות צודקות :)), אבל כן רציתי 'להרגיש' אותו קצת.
קודם כל האכזבה הראשונה שלי הייתה כבר בפתיחה, במסך בחירת המין של איבור נוספה אופציה חדשה (ונוראית!) שלא הייתה באודיסי - אופציית דיפולט ש'נותנת לאנימוס להחליט' בהתאם לאיזה ג'יבריש. עכשיו, באודיסי שיחקתי עם קסנדרה ולא חשבתי על זה מאז בכלל, ובמשחק של ויקינגים, על פניו, הרגיש לי הרבה יותר טוב לבחור את הגרסה הגברית של איבור (לא אשקר, העובדה שאפשר לעצב את הזקן במשחק הזה היא שיקול רציני :)). אבל, מסתבר, הגרסה הדיפולטית היא פשוט הגרסה הנשית, עם החלפה לגבר ברגעים מאוד ספציפיים ומועטים בעלילה.
או במילים אחרות - המשחק נותן לך בחירה, אבל אומר באופן מפורש שהבחירה שאני פחות רוצה היא הקאנונית. הOCD שלי פשוט לא נותן לי לשחק את כל המשחק עכשיו בידיעה שאני עם הדמות 'הלא נכונה', גם אם אני מעדיף אותה, וכל זה רק בגלל שהוסיפו אופציה 'דיפולטית' ארורה :). אם רק היו משאירים את זה כללי יותר הייתי נשאר עם הגבר ולא מתעסק בזה בכלל...

אבל בסדר, מעבר לשטויות שמעסיקות אותי יש גם משחק. שיחקתי רק באזור הראשון ועשיתי משימות בודדות ושיטוט כללי, אבל מהמעט הזה, מרגיש בדיוק כמו שחשבתי שירגיש:
זה AC מהטרילוגיה הנוכחית מא' ועד ת', אבל זו הגרסה הכי מהודקת והיא חלקה של המשחק הזה.
המשחק נפתח עם סט פיס מרשים הרבה יותר מהפתיחה המוזרה של אודיסי, גם אם רובו די מסילתי, ואחרי זה כשהעולם נפתח פשוט הכל מרגיש מאוד מוכר אבל טוב יותר. שינויים גדולים יותר הם כאלו שרק שמתי לב אליהם בינתיים אבל עדיין לא אוכל לחוות דעה, כמו מד חיים לא מתמלא (אלא רזרבות שאוספים וצריך למלא ידנית, קצת כמו GOT או הרוייזן), מד סטמינה חדש לגמרי, האופציה לעשות ספרינט ועוד כמה.
האינטרקציה עם העולם הרבה יותר זורמת ומוצלחת, ואני אוהב את הצורה שבה הם 'ביימו' את האינטרקציות הקטנות עם האנשים (המצלמה עושה זום בלי קאט מתוך הגיימפלי אל השיחה, ורק אז עוברים לשוט-ריוורס-שוט שמקובל בזאנר, זה פשוט מרגיש זורם וטוב). הצורה החדשה והפתוחה שבה העולם מוצג, שנשענת הרבה פחות על מארקרים ויותר על חקירה גם כן מרגישה טוב, אבל עוד לא שיחקתי מספיק בשביל באמת לרדת לפרטים.
את השינויי המשמעותי בLOOT גם כן כבר ראיתי, אבל שוב, מוקדם מדי. עוד דבר שאהבתי זה שהמשחק נשען הרבה פחות על עץ דיאלוגים לכל משפט, ובעוד זה קיים זה משמש בעיקר לקבלת מידע נוסף בשיחה אם אתה רוצה, וכבחירה אמיתית רק ברגעים ספציפיים ומשמעותיים באמת. מעבר לזה המשחק מרגיש יותר לינארי (אבל בקטע טוב ביחס לאודיסי, לדעתי) בכל הקשור לדמויות, לעיצוב הנרטיבי וכל זה.
במערכת הקרב עוד לא התעמקתי, אבל מהמעט שכן יצא לי לשחק היא טובה מאודיסי ואוריג'ין, מעט מהודקת יותר ומרגישה יותר טוב ברמת האימפקט והאנימציות. אבל לא בהמון, זה עדיין אותו בסיס ומהמעט שראיתי זו עדיין לא תהיה נקודת השיא של המשחק.

אה, ובקשר לביצועים הוא רץ סבבה לגמרי. על ההגדרות הכי הכי גבוהות ו1440P קיבלתי 60FPS די יציב ברוב האזורים, עם ירידה לכמעט 40 באזור עיר ספציפית. אני מניח שאם אוריד קצת את העננים, את הצל ואולי קצת AA אני אקבל 60 יציב בהרבה, אבל ככה או ככה זה בסדר. אני סקרן להשוואות בין קונסולות הדור הבא לPC שבוודאי יגיעו בימים הקרובים. הוא נראה נהדר אגב, בהחלט 'חצי רמה' מעל אודיסי, אבל כמובן שזה לא הAC דור הבא האמיתי ורואים שזה אותו המנוע של השניים הקודמים.

זהו, אלו הרשמים המאוד כלליים שלי על המשחק. יש בו משהו מאוד מהודק וזורם הרבה יותר מהקודמים, ועם זאת הוא בבירור המשך שלהם ולא מהפכה שלמה (למרות שאת רוב הרעיונות החדשים לא באמת הספקתי לחקור עד הסוף עדיין, ויש עוד כמה שעדיין לא הגעתי אליהם). אני חושב שצריך להיות למשחק הזה קמפיין ממש מחורבן כדי שלא אסיים אותו כ"טוב בסדרה" בעיניי, כי בכל הקשור להרגשה הבסיסית הוא לגמרי שם כרגע.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 10 נובמבר 2020, 13:03

נשמע אחלה בגדול, אני חושב שאנסה לצלול אליו ביוביסופט+ בתחילת דצמבר או משהו כשיגיעו כל המשחקים של יובי לחגים. מקווה ש-970 ומעבד i5-3470 מיושן יסחבו אותו על 1050p בהגדרות נמוכות-בינוניות.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 10 נובמבר 2020, 13:09

לא הייתה לי בעיה להריץ את אודיסי בצורה מצוינת על 970 בזמנו, אין סיבה שוולהאלה לא ירוץ בערך אותו דבר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 נובמבר 2020, 14:06

הפסקה הראשונה ממחישה את החששות שלי משבירת האירמסיה. וזה שהגיבורה הנשית מזכירה לי את הגיבורה המעפנה של הוריזון מוריד לי מהמשחק.

זה בנוסף לרשמים שהמשחק האק סלאש יותר מקודמיו ופחות
התגנבות.
לא נורא, היופי בAC שהם כמו אוטובוס, אם פספסת אחד תמיד יהיה אחד אחר בקרוב.

אין ספק שמי שאוהב את התקופה הויקינגית מקבל פה חוויה מושקעת בתקופה הזו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 נובמבר 2020, 14:07

Stick כתב:הפעלתי את ACV לאיזה שעתיים, אכנס אליו כמו שצריך רק בהמשך כי אני עדיין רוצה לסיים את דיסקו אליסיום קודם (וזה גם זמן טוב לחכות לפאץ אם הביקורות צודקות :)), אבל כן רציתי 'להרגיש' אותו קצת.
קודם כל האכזבה הראשונה שלי הייתה כבר בפתיחה, במסך בחירת המין של איבור נוספה אופציה חדשה (ונוראית!) שלא הייתה באודיסי - אופציית דיפולט ש'נותנת לאנימוס להחליט' בהתאם לאיזה ג'יבריש. עכשיו, באודיסי שיחקתי עם קסנדרה ולא חשבתי על זה מאז בכלל, ובמשחק של ויקינגים, על פניו, הרגיש לי הרבה יותר טוב לבחור את הגרסה הגברית של איבור (לא אשקר, העובדה שאפשר לעצב את הזקן במשחק הזה היא שיקול רציני :)). אבל, מסתבר, הגרסה הדיפולטית היא פשוט הגרסה הנשית, עם החלפה לגבר ברגעים מאוד ספציפיים ומועטים בעלילה.
או במילים אחרות - המשחק נותן לך בחירה, אבל אומר באופן מפורש שהבחירה שאני פחות רוצה היא הקאנונית. הOCD שלי פשוט לא נותן לי לשחק את כל המשחק עכשיו בידיעה שאני עם הדמות 'הלא נכונה', גם אם אני מעדיף אותה, וכל זה רק בגלל שהוסיפו אופציה 'דיפולטית' ארורה :). אם רק היו משאירים את זה כללי יותר הייתי נשאר עם הגבר ולא מתעסק בזה בכלל...

אבל בסדר, מעבר לשטויות שמעסיקות אותי יש גם משחק. שיחקתי רק באזור הראשון ועשיתי משימות בודדות ושיטוט כללי, אבל מהמעט הזה, מרגיש בדיוק כמו שחשבתי שירגיש:
זה AC מהטרילוגיה הנוכחית מא' ועד ת', אבל זו הגרסה הכי מהודקת והיא חלקה של המשחק הזה.
המשחק נפתח עם סט פיס מרשים הרבה יותר מהפתיחה המוזרה של אודיסי, גם אם רובו די מסילתי, ואחרי זה כשהעולם נפתח פשוט הכל מרגיש מאוד מוכר אבל טוב יותר. שינויים גדולים יותר הם כאלו שרק שמתי לב אליהם בינתיים אבל עדיין לא אוכל לחוות דעה, כמו מד חיים לא מתמלא (אלא רזרבות שאוספים וצריך למלא ידנית, קצת כמו GOT או הרוייזן), מד סטמינה חדש לגמרי, האופציה לעשות ספרינט ועוד כמה.
האינטרקציה עם העולם הרבה יותר זורמת ומוצלחת, ואני אוהב את הצורה שבה הם 'ביימו' את האינטרקציות הקטנות עם האנשים (המצלמה עושה זום בלי קאט מתוך הגיימפלי אל השיחה, ורק אז עוברים לשוט-ריוורס-שוט שמקובל בזאנר, זה פשוט מרגיש זורם וטוב). הצורה החדשה והפתוחה שבה העולם מוצג, שנשענת הרבה פחות על מארקרים ויותר על חקירה גם כן מרגישה טוב, אבל עוד לא שיחקתי מספיק בשביל באמת לרדת לפרטים.
את השינויי המשמעותי בLOOT גם כן כבר ראיתי, אבל שוב, מוקדם מדי. עוד דבר שאהבתי זה שהמשחק נשען הרבה פחות על עץ דיאלוגים לכל משפט, ובעוד זה קיים זה משמש בעיקר לקבלת מידע נוסף בשיחה אם אתה רוצה, וכבחירה אמיתית רק ברגעים ספציפיים ומשמעותיים באמת. מעבר לזה המשחק מרגיש יותר לינארי (אבל בקטע טוב ביחס לאודיסי, לדעתי) בכל הקשור לדמויות, לעיצוב הנרטיבי וכל זה.
במערכת הקרב עוד לא התעמקתי, אבל מהמעט שכן יצא לי לשחק היא טובה מאודיסי ואוריג'ין, מעט מהודקת יותר ומרגישה יותר טוב ברמת האימפקט והאנימציות. אבל לא בהמון, זה עדיין אותו בסיס ומהמעט שראיתי זו עדיין לא תהיה נקודת השיא של המשחק.

אה, ובקשר לביצועים הוא רץ סבבה לגמרי. על ההגדרות הכי הכי גבוהות ו1440P קיבלתי 60FPS די יציב ברוב האזורים, עם ירידה לכמעט 40 באזור עיר ספציפית. אני מניח שאם אוריד קצת את העננים, את הצל ואולי קצת AA אני אקבל 60 יציב בהרבה, אבל ככה או ככה זה בסדר. אני סקרן להשוואות בין קונסולות הדור הבא לPC שבוודאי יגיעו בימים הקרובים. הוא נראה נהדר אגב, בהחלט 'חצי רמה' מעל אודיסי, אבל כמובן שזה לא הAC דור הבא האמיתי ורואים שזה אותו המנוע של השניים הקודמים.

זהו, אלו הרשמים המאוד כלליים שלי על המשחק. יש בו משהו מאוד מהודק וזורם הרבה יותר מהקודמים, ועם זאת הוא בבירור המשך שלהם ולא מהפכה שלמה (למרות שאת רוב הרעיונות החדשים לא באמת הספקתי לחקור עד הסוף עדיין, ויש עוד כמה שעדיין לא הגעתי אליהם). אני חושב שצריך להיות למשחק הזה קמפיין ממש מחורבן כדי שלא אסיים אותו כ"טוב בסדרה" בעיניי, כי בכל הקשור להרגשה הבסיסית הוא לגמרי שם כרגע.

אמממ, נראה לי שאני קונה אותו :)

כל הזמן רציתי לקנות את אודסי אבל איכשהו לא קניתי אותו ובגלל שמדובר בכותר כמעט שנתי, מבאס לשחק בגרסה הישנה. נשמע שוולהאלה הוא בדיוק מה שחפשתי, הטוב של אודסי רק מודני אפילו יותר עם כל הצלצולים שאני מצפה להם ב-2020.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 10 נובמבר 2020, 14:15

אציין רק ששמעתי כמה שאמרו שלבחור דווקא באיבור הבן - הוא הסיפור היותר טוב - אז *טוב* שלא הלכת עם הדיפולט.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 10 נובמבר 2020, 14:17

glass man כתב:הפסקה הראשונה ממחישה את החששות שלי משבירת האירמסיה. וזה שהגיבורה הנשית מזכירה לי את הגיבורה המעפנה של הוריזון מוריד לי מהמשחק.

התגנבות.

יותר האק & סלאש ופחות התגנבות? אני כמובן עדיין לא יכול לדבר מנסיון על המשחק הכולל, אבל לא ראיתי כאלה דברים בביקורות ויותר מזה - מערכות חדשות (חלקן מהעבר של הסדרה) הוכנסו למשחק, כמו התגנבות סביבתית, ערים שלמות עוינות שבהן השומרים יהיו אגרסיביים אם תבלוט ותתנהג בפרופיל גבוהה, ההידן בלייד שלא הייתה באודיסי, היכולת להרוג כל אויב בהתגנבות (באודיסי היה כמעט בלתי אפשרי להרוג כל אויב מעל המינימום בהתגנבות)... זה סתם מהמותן, אולי יש עוד. בקיצור אני לא יודע ממש איפה ראית את זה, ומי יודע, אולי זה נכון כי עד שלא שיחקתי אני לא יכול להיות בטוח, אבל מהמעט שכן ראיתי המצב אם כבר הפוך.

בכל מקרה מה שכן ראיתי שאומרים זה שגם מבחינה עלילתית וגם מבחינת גיימפלי מרגיש שהמשחק הזה 'סוגר' את הטרילוגיה הנוכחית. כלומר, כנראה שמשחק הAC הבא שיהיה כולו לדור הבא גם יזיז את הסדרה באותה צורה שאוריג'ין הזיז אותה לפני 3 שנים. אגב כמו שאמרתי גם כנראה שהוא לא יצא שנה הבאה, כי יוביסופט הכריזו על תמיכה שנתית לACV וזה קרה עד היום רק עם אודיסי שלאחריו הייתה הפסקה. מה גם שהצוות של ACV הוא הצוות המרכזי של הסדרה, וקשה להאמין שלא הם יעשו את הקפיצה לדור הבא. אבל זה כמובן עדיין לא בטוח בכלל..

bozeman כתב:אציין רק ששמעתי כמה שאמרו שלבחור דווקא באיבור הבן - הוא הסיפור היותר טוב - אז *טוב* שלא הלכת עם הדיפולט.

אבל אני כן הלכתי על הדיפולט :). קשה לי מכל כך הרבה בחינות מנטליות מטומטמות לשחק בידיעה שאני עם הדמות ה'לא נכונה', למרות שאני לחלוטין 'מרגיש' כביכול משיכה יותר חזקה לאיבור הבן (רק שסבתא שלי לא תראה את ההודעה הזו...). בכל מקרה אפשר לשנות בכל זמן את ההחלטה ככה שאולי כן אצליח להתגבר על זה בעתיד, אמשיך אותו רק עוד כמה זמן בכל מקרה אז מאמין שכבר יהיו רשמים על כל בחירה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 נובמבר 2020, 15:39

Stick כתב:אה, ובקשר לביצועים הוא רץ סבבה לגמרי. על ההגדרות הכי הכי גבוהות ו1440P קיבלתי 60FPS די יציב ברוב האזורים, עם ירידה לכמעט 40 באזור עיר ספציפית. אני מניח שאם אוריד קצת את העננים, את הצל ואולי קצת AA אני אקבל 60 יציב בהרבה, אבל ככה או ככה זה בסדר. אני סקרן להשוואות בין קונסולות הדור הבא לPC שבוודאי יגיעו בימים הקרובים. הוא נראה נהדר אגב, בהחלט 'חצי רמה' מעל אודיסי, אבל כמובן שזה לא הAC דור הבא האמיתי ורואים שזה אותו המנוע של השניים הקודמים.

איזה כרטיס?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 10 נובמבר 2020, 15:55

InterAl כתב:
Stick כתב:אה, ובקשר לביצועים הוא רץ סבבה לגמרי. על ההגדרות הכי הכי גבוהות ו1440P קיבלתי 60FPS די יציב ברוב האזורים, עם ירידה לכמעט 40 באזור עיר ספציפית. אני מניח שאם אוריד קצת את העננים, את הצל ואולי קצת AA אני אקבל 60 יציב בהרבה, אבל ככה או ככה זה בסדר. אני סקרן להשוואות בין קונסולות הדור הבא לPC שבוודאי יגיעו בימים הקרובים. הוא נראה נהדר אגב, בהחלט 'חצי רמה' מעל אודיסי, אבל כמובן שזה לא הAC דור הבא האמיתי ורואים שזה אותו המנוע של השניים הקודמים.

איזה כרטיס?

Rtx2060 רגיל. עוד לא ניסיתי בעצמי ואני בספק אם אעשה את זה בימים הקרובים, אבל מקריאה קצת באינטרנט אני מבין שהורדה של העננים והצל כנראה לא יתנו לי 60 או ליד באזורים בהם אני מקבל 40. באודיסי ההגדרות, בעיקר העננים, מאוד משמעותיות והצלחתי לקבל בו 60 נעול לחלוטין רק עם מעט משחק בהגדרות.
כאן המצב שונה, ההגדרות לא משמעותיות במיוחד, והמשחק על פניו כן רץ טוב (כאמור אני מקבל 60 ברובו המוחלט, והוא יפה יותר באופן ברור מאודיסי), הבעיה היא שהוא מאוד לא יציב.
ממה שאני מבין לקבל 30fps יציב לחלוטין זו משימה די פשוטה (בטח עם כרטיסי rtx, אבל גם עם ישנים יותר), אבל לקבל 60 יציב לגמרי זו משימה שגם rtx3080 נכשל בה. כמובן שבהתאם לרזולוציות אפשר להגיע לשם, אבל מי שיש לו את הכרטיס הזה בוודאי מצפה לשחק ב4k.
גם בקונסולות החדשות שאמורות להריץ אותו ב4k 60 אני מבין שהוא לחלוטין פתוח מהבחינה הזו והחוויה לא שונה ממה שאני מקבל.
בכל מקרה יש לי gsync ככה שזה לא ממש מפריע לי, ומהמעט ששיחקתי המצב היה ב60 הרבה יותר זמן מאשר בקפיצות רנדומליות מתחת, ולא התקרבתי אל מתחת ה30. אם בהמשך זה ממש יפריע אני אנעל על 30, אבל החוויה שלי כן חיובית כרגע בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 נובמבר 2020, 16:13

Stick כתב:
glass man כתב:הפסקה הראשונה ממחישה את החששות שלי משבירת האירמסיה. וזה שהגיבורה הנשית מזכירה לי את הגיבורה המעפנה של הוריזון מוריד לי מהמשחק.

התגנבות.

יותר האק & סלאש ופחות התגנבות? אני כמובן עדיין לא יכול לדבר מנסיון על המשחק הכולל, אבל לא ראיתי כאלה דברים בביקורות ויותר מזה - מערכות חדשות (חלקן מהעבר של הסדרה) הוכנסו למשחק, כמו התגנבות סביבתית, ערים שלמות עוינות שבהן השומרים יהיו אגרסיביים אם תבלוט ותתנהג בפרופיל גבוהה, ההידן בלייד שלא הייתה באודיסי, היכולת להרוג כל אויב בהתגנבות (באודיסי היה כמעט בלתי אפשרי להרוג כל אויב מעל המינימום בהתגנבות)... זה סתם מהמותן, אולי יש עוד. בקיצור אני לא יודע ממש איפה ראית את זה, ומי יודע, אולי זה נכון כי עד שלא שיחקתי אני לא יכול להיות בטוח, אבל מהמעט שכן ראיתי המצב אם כבר הפוך.

בכל מקרה מה שכן ראיתי שאומרים זה שגם מבחינה עלילתית וגם מבחינת גיימפלי מרגיש שהמשחק הזה 'סוגר' את הטרילוגיה הנוכחית. כלומר, כנראה שמשחק הAC הבא שיהיה כולו לדור הבא גם יזיז את הסדרה באותה צורה שאוריג'ין הזיז אותה לפני 3 שנים. אגב כמו שאמרתי גם כנראה שהוא לא יצא שנה הבאה, כי יוביסופט הכריזו על תמיכה שנתית לACV וזה קרה עד היום רק עם אודיסי שלאחריו הייתה הפסקה. מה גם שהצוות של ACV הוא הצוות המרכזי של הסדרה, וקשה להאמין שלא הם יעשו את הקפיצה לדור הבא. אבל זה כמובן עדיין לא בטוח בכלל..

bozeman כתב:אציין רק ששמעתי כמה שאמרו שלבחור דווקא באיבור הבן - הוא הסיפור היותר טוב - אז *טוב* שלא הלכת עם הדיפולט.

אבל אני כן הלכתי על הדיפולט :). קשה לי מכל כך הרבה בחינות מנטליות מטומטמות לשחק בידיעה שאני עם הדמות ה'לא נכונה', למרות שאני לחלוטין 'מרגיש' כביכול משיכה יותר חזקה לאיבור הבן (רק שסבתא שלי לא תראה את ההודעה הזו...). בכל מקרה אפשר לשנות בכל זמן את ההחלטה ככה שאולי כן אצליח להתגבר על זה בעתיד, אמשיך אותו רק עוד כמה זמן בכל מקרה אז מאמין שכבר יהיו רשמים על כל בחירה.

עכשיו סיימתי AC ביפן. אני אוכל לחכות עד 2022 למשחק שיהיה הsoft reboot לדור הבא :). המשחק הזה הוא 40 ומשהו שעות רק לסיפור הראשי זה עדיין ארוך מדי בשבילי למרות שהבטיחו לקצץ.

על ההתגנבות נראה מה תגיד בהמשך שני ביקורות אמרו שהוא מאוד מעודד ובנוי להאק אנד סלאש לעומת ההתגנבות.מה שכן כמה מהביקורות הבטיחו סייד קווסטים הרבה יותר טובים משני קודמיו למי שיהיה לו זמן וסבלנות למצוא אותם .. אחח אם היה לי זמן או סבלנות.

עוד שנתיים אני אבוא רעב לנופים האקזוטים של הודו בנקסט ג'ן. :)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 10 נובמבר 2020, 16:26

תשמע משחקי AC מאז ומעולם הם הרבה יותר אקשן ופרקור מאשר התגנבות. וחבל כי לטעמי אותו חזון של המשחק הראשון יכל להיות משחק מדהים, והיום כבר בוודאי טכנית אפשר ליישם אותו.
אבל החזרה של אלמנטים כמו התגנבות סביבתית וערים עוינות (גם הבנתי שיש ממש חלק במשחק עם סשן משימות של חקירת המטרה והתנקשות בה, ממש כמו בAC1), והעובדה שאני כבר יותר משנה רואה את כל הקלפים לאט לאט ממשיכים להסתדר לקראת רימייק של הראשון בזמן הקרוב (ואין שום 'שמועה' כזו, אם זה יקרה תזכרו איפה ראיתם את זה! :)), גורמים לי להרגיש שהם כן מתחילים קצת לנוע לכיוון הזה לקראת הדור הבא.

אבל בכל מקרה אלו שינויים איטיים, בטח כשלא מחליפים מנוע. המשחק הזה הוא קודם כל כמו שאוריג'ין ואודיסי היו, רק עם שכבות אחרות על גבי הבסיס. אם הכוונה שלך שהמשחק הוא H&S יותר מהתגנבות כמו כל משחק בסדרה, אז סבבה. אבל אם הכוונה היא שהוא יותר כזה מאודיסי או אוריג'ין, אז לפחות בינתיים אני רואה רק סממנים שהמצב הפוך.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 נובמבר 2020, 16:35

רימייק של AC הראשון? לא יודע,כמו שאמרת,אין שם אינדיקציה שהם הולכים לעשות את זה. אני מניח שתמיד יש מצב לרימאסטר אבל רימייק?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 נובמבר 2020, 16:37

הכוונה ביחס לאורג'ין ואודיסי ואלה הביקורות אני רק חוזר עליהם כי הודאגתי :) זה לא שראיתי בעצמי משהו שתומך בזה לי עצמי הוא נראה פחות או יותר כמו שני קודמיו שזה אומר פחות הריגות שקטות מוצלחות מהגגות ופארקור ממש ממש אוטומטי.

אבל לא רואה בזה איזה דארק סולס :)

טוב בעיני שהם עשו משחק סוגר לטרילוגיה ולא נתנו איזה משחק שבור לא שחיק כמו unity רק בשביל להרגיש נקסט ג'ן.

ממה שראיתי.. מי שאוהב את הויקינגים בין אם סדרות עליהם קולנוע או כל מדיה אחרת יהיה לו blast עם המשחק הזה,נראה שהשקיעו בפרטים וזה מה שחשוב שקהל היעד של התקופה יהנה :)

הדעה של אנשים כמוני פחות רלוונטית כי גם ככה זו לא התקופה האהובה עלי אז גם אם היו מתקנים כל מה שמפריע לי הייתי נאלץ לחכות למשחק הבא :)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 10 נובמבר 2020, 17:08

Uncle Pey'j כתב:רימייק של AC הראשון? לא יודע,כמו שאמרת,אין שם אינדיקציה שהם הולכים לעשות את זה. אני מניח שתמיד יש מצב לרימאסטר אבל רימייק?

כבר דיברתי על זה לדעתי, כמובן שזו בעיקר משאלת לב (לא חייב רימייק אבל כן 'החזון המקורי', והסטינג של הראשון גם מצוין מבחנתי האישית). אבל אם אכנס ללמה נראה לי שזה גם סביר, יחסית, אז יצא רימאסטר לכל משחק בסדרה מדור הps3, מלבד הראשון. למה לא להוציא לו רימאסטר?
העובדה שהצוות הראשי של הסדרה (שגם היה אחראי על מהפכת אוריג'ין) רק היום הוציא משחק, אומרת שאו שנחכה עוד כ3 שנים למשחק הבא (וזה בהנחה שהמנוע כבר בעבודה מראש), או שהם יתנו לצוות חדש להוציא את הסדרה לדרך חדשה על הדור הבא (גם הצוות של אודיסי עסוק עם I:FR). רימייק באמצע שיחנוך את המנוע החדש יכול לסגור את הפינה יפה מאוד.
השינויים שACV כן עושה, הדמויות והסיפור שהולכים ומתקרבים אל המשחק הראשון (אני לא יודע עוד בדיוק איך כי לא שיחקתי באמת, אבל זו עובדה), כולם מצביעים על כך שיוביסופט מכוונים את הסדרה חזרה למקורות במובנים מסוימים, אולי רימייק שגם יהיה בניה מחודשת של המכניקות והנוסחא יעבוד הכי טוב.
ויש עוד כל מיני חצאי אמירות של אנשי יוביסופט, שאפשר אם מנסים לקרוא כרמז בכיוון, אבל אפשר גם שלא :). בכל מקרה זו לא שמועה אמיתית או משהו, כאמור זו סתם תחושה שאני הולך איתה, ומי יודע...

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 10 נובמבר 2020, 17:15

glass man כתב:הכוונה ביחס לאורג'ין ואודיסי ואלה הביקורות אני רק חוזר עליהם כי הודאגתי :) זה לא שראיתי בעצמי משהו שתומך בזה לי עצמי הוא נראה פחות או יותר כמו שני קודמיו שזה אומר פחות הריגות שקטות מוצלחות מהגגות ופארקור ממש ממש אוטומטי.

אבל לא רואה בזה איזה דארק סולס :)

טוב בעיני שהם עשו משחק סוגר לטרילוגיה ולא נתנו איזה משחק שבור לא שחיק כמו unity רק בשביל להרגיש נקסט ג'ן.

ממה שראיתי.. מי שאוהב את הויקינגים בין אם סדרות עליהם קולנוע או כל מדיה אחרת יהיה לו blast עם המשחק הזה,נראה שהשקיעו בפרטים וזה מה שחשוב שקהל היעד של התקופה יהנה :)

הדעה של אנשים כמוני פחות רלוונטית כי גם ככה זו לא התקופה האהובה עלי אז גם אם היו מתקנים כל מה שמפריע לי הייתי נאלץ לחכות למשחק הבא :)

איודע...אז שוב ביחס לאודיסי ואוריג'יואוריג'ין אני לא חושב שזה נכון, אבל אדע באמת רק אחרי שיהיה לי נסיון אמיתי כמובן..
מעבר לזה אתה צודק, ואלו ממש לא משחקים מושלמים וגם אם אני בצד האוהד שלהם פה בפורום, ממש לא קשה לי למצוא ולהצביע על חולשות ברורות.
במנוע הנוכחי, כלומר מאוריגין, יש בעיקר בעיה במערכת הקרב הקלאנקית ובפרקור האוטומטי (עם זאת הוא כמה רמות מעל GOT, כן? אמנם אוטומטי וכו' וצריך להיות טוב יותר, אבל לפחות אפשר לטפס על הכל תמיד וזו הרגשה מצוינת).
הסטינג אגב לא מאוד מושך אותי, כלומר הצד הויקינגי שלו, אבל הצד של אנגליה בימי הביניים מעניין הרבה יותר. אני פשוט חושב שאלו אחלה משחקים ואין לי ספק שאהנה ממנו :).

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 נובמבר 2020, 17:46

Stick כתב:
Uncle Pey'j כתב:רימייק של AC הראשון? לא יודע,כמו שאמרת,אין שם אינדיקציה שהם הולכים לעשות את זה. אני מניח שתמיד יש מצב לרימאסטר אבל רימייק?

כבר דיברתי על זה לדעתי, כמובן שזו בעיקר משאלת לב (לא חייב רימייק אבל כן 'החזון המקורי', והסטינג של הראשון גם מצוין מבחנתי האישית). אבל אם אכנס ללמה נראה לי שזה גם סביר, יחסית, אז יצא רימאסטר לכל משחק בסדרה מדור הps3, מלבד הראשון. למה לא להוציא לו רימאסטר?
העובדה שהצוות הראשי של הסדרה (שגם היה אחראי על מהפכת אוריג'ין) רק היום הוציא משחק, אומרת שאו שנחכה עוד כ3 שנים למשחק הבא (וזה בהנחה שהמנוע כבר בעבודה מראש), או שהם יתנו לצוות חדש להוציא את הסדרה לדרך חדשה על הדור הבא (גם הצוות של אודיסי עסוק עם I:FR). רימייק באמצע שיחנוך את המנוע החדש יכול לסגור את הפינה יפה מאוד.
השינויים שACV כן עושה, הדמויות והסיפור שהולכים ומתקרבים אל המשחק הראשון (אני לא יודע עוד בדיוק איך כי לא שיחקתי באמת, אבל זו עובדה), כולם מצביעים על כך שיוביסופט מכוונים את הסדרה חזרה למקורות במובנים מסוימים, אולי רימייק שגם יהיה בניה מחודשת של המכניקות והנוסחא יעבוד הכי טוב.
ויש עוד כל מיני חצאי אמירות של אנשי יוביסופט, שאפשר אם מנסים לקרוא כרמז בכיוון, אבל אפשר גם שלא :). בכל מקרה זו לא שמועה אמיתית או משהו, כאמור זו סתם תחושה שאני הולך איתה, ומי יודע...

אני חשוב שזה די ברור למה לא יצא רימאסטר לראשון- זה פשוט משחק שיוביסופט ממש הייתה רוצה לשכוח (וגם אני למען האמת,הוא אחד משני המשחקים היחידים בחיי שאשכרה נרדמתי משיעמום בזמן ששיחקתי בהם).
אני לא חושב שתחכה 3 שנים למשחק הבא,יותר מזה,אני חושב שהצוות של אודיסי עובד מ-2018 על המשחק הבא בסדרה (סין היא שמועה שרצה חזק) ויש מצב לא רע בכלל שתראה אותו בסוף שנה הבאה או גג בסוף 2022.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 10 נובמבר 2020, 18:04

הצוות של אודיסי עובד על I:FR, באופן רשמי כולו, באופן וודאי ופומבי כל מי שהיה בראש הפיתוח של אודיסי נמצא גם באימורטל. כלומר גם אם יוביסופט משקרים משום מה וחלק מהצוות נמצא בפיתוח לAC הבא, מדובר על חלק מהצוות, ובהתחשב בעובדה שמדובר בפיתוח משחק חדש לגמרי לדור הבא (זה צוות שאף פעם לא התעסק עם מנוע חדש אגב, רק עשה את סינדיקייט על יוניטי ואת אודיסי על אוריג'ין), זה פשוט לא מסתדר.
מעבר לזה צריך לדעת קצת על הבייס ההדוק של הפרנצ'ייז הזה, אודיסי הוא by far המשחק הכי שנוא על הקהילה ההדוקה, ויוביסופט מן הסתם יודעים את זה. הוא אמנם הצליח מאוד בקהל הגדול, אבל אין סיבה שצוות אחר לא יצליח, וקשה לי להאמין שיוביסופט יתנו משחק ומהפך כל כך משמעותי לצוות שהוא מילה מגונה מבחינת הקומץ ההדוק. מעבר לזה שזה לא מסדר מבחינת הזמנים :).

תמיד יכול להיות שיוביסופט יקימו צוות חדש, בסוף הצוות הראשי כיום שעשה את וולהאלה הוקם עם AC 4, אבל קשה לי להאמין שאם המשחק יצא שנה הבאה אז יוביסופט היו בוחרים לתקוע את צוות א' על משחק קרוס ג'ן, שנבנה על בסיס קיים, ולתת לצוות חדש את המנוע והבסיס החדש לגמרי.
בנוסף העובדה שכאמור לוולהאלה יש תמיכה לשנה שלמה, אני פשוט לא חושב שנראה AC בשנה הבאה.
הכל יכול להיות, אבל כל הסימנים מעידים שלא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 נובמבר 2020, 18:08

כן, אני גם מהמר על מקסימום חגים 2022, ואם לא הייתה קורונה אז הייתי מהמר על חגים 2021... אבל יש קורונה אז אין מצב.

אגב, אני עדיין משחק בHades, ונהנה מכל רגע. באמת, משחק ענק... ואין לי מושג מתי אגיע ל״סוף אמיתי״ שלו, אם יש כזה בכלל, פשוט אני לומד עוד ועוד על הדמויות המצויינות וזה ממש לא מבאס למות במשחק בזה.
אני ממש מקווה שיצאו לו הרחבות, כי אני כן עכשיו בשלב שאני מרגיש שהכל כבר כמעט על ״אוטומט״, לא שאין שם מכניקה שתפלפל את העניינים אחרי שמסיימים אותו לכאורה, יש גם יש, אבל אני רוצה עוד עולם או עוד נשק או עוד אוייבים.
למרות שזה מצחיק כי רק בפעם האחרונה שהייתי שם פתאום גיליתי מיני-בוס חדש, ופתחתי סוף סוף את ״החדר האסור״... אבל אני רוצה עוד ועוד ועוד :)
פשוט משחק כיפי וממכר, מסוג המשחקים שאני בטח אמשיך לחרוש עליהם חודשים ארוכים, עד שיהיה לי מחשב/פס5.
בא בדיוק בזמן קיצר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 נובמבר 2020, 18:13

חחח זה מזכיר לי את הסיפור שהCEO של יוביסופט נתן לבן שלו לשחק בAC הראשון הבן חזר לאבא שלו טען שהמשחק משעמם תחת והCEO נתן להם הוראה למלא קצת בשטויות צדדיות.:)

אז יש לנו את מי להאשים שמשחקים מרגישים מפוצצים מדי.

אני איפשהו בין שניכם. אני חושב שAC1 הראשון היה משעמם תחת כמו פייג' אבל אני לא יכול להגיד לא לחזרה לירושלים ומכניקות של היטמן :)

אני לא יודע אם בכלל יש לנו אינדקציה לריימיקים מושקעים מיוביסופט. מתי הם עשו ריימיק חוץ מהנסיך ההודי הזה?, סליחה הנסיך הפרסי.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 10 נובמבר 2020, 18:21

היי, לפרוטוקול אני חושב שac הראשון הוא משחק מרשים טכנית לזמנו ומשעמם תחת לחלוטין :).
אני מדבר על החזון המקורי שלו, זה מה שאני רוצה ברימייק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 נובמבר 2020, 18:32

ששחקתי את AC המקורי תוך כדי שאני שומע פודקסטים של 1UP. אז יש לי זכרונות חביבים ממנו, בעיקר כי שמעתי פודקסטים של 1UP :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 נובמבר 2020, 18:35

כן ברור זה לא יהיה ריימיק 1:1 יותר כמו "איך היה יוצא אם היה משחק PS5"

אבל כאילו... איך לומר את זה הוא לא נהנה מאותו מעמד קאלט של beyond good and evil או חולות הזמן אז לא ברור לי למה שהם יתעניינו לעשות לו רימיק.

כאילו אם סוני תכריז על ריימיק אמיתי לThe last of us 1 לפס5 זה לא יפתיע כי הוא קלאסיקה...

לא רואה את AC1 מגיע לאותו מעמד בעינים של יוביסופט.
AC2 הוא המשחק המיוחד לדעתם נראה לי.

מצד שני אתה הרבה יותר מעודכן ומיודע על הסדרה הזו ממני אז אם קראת על רמיזות מהבכירים אין עשן בלי אש!

נדב: הרגת ואני שותה קפה כמעט שפכתי אותו :lol:

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 10 נובמבר 2020, 19:39

עברתי את טיטנפול 2 בps4 ,והתחלתי את nioh
טיטנפול 2 סך הכל משחק fps כיף וחביב בsp ,לא יותר לא פחות
היה לי מהמנוי פלוס

Nioh אני רק בהתחלה ,לא ידעתי שיש 2 משחקים בסדרה
ושטים נינג'ה פיתחה את הסדרה ,אני אוהב את נינג'ה גאידן
אבל זה ממש שונה ,זה סוג של משחק סולס
הראשון שאני הולך לשחק ברצינות ,על ההתחלה נהרגתי איזה 200 פעם, עד שהבנתי את המכניקה הראשונה במשחק
אחרי זה זה כבר קל יותר
כל אויב פשוט יכול להיות קטלני ,אז צריך לשים לב למיקום שלהם
שמירה במשחק משריצה את כל האויבים מחדש

אני ממש בהתחלה כדי לשפוט ,אפילו לא הגעתי לבוס הראשון
זה גם משחק שקיבלתי בפלוס ומסוג המשחקים שאני רוצה לעבור לפני הps5 ,למרות תאימות לאחור

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 11 נובמבר 2020, 21:24

InterAl כתב:אוסף רציני של בעיות רפואיות למי? ל-100% מהמשתמשים? 50%? 10%? גם בלינק שהבאת זה לא מוזכר. גם לא ברור עד כמה הבעיות האלה נובעות פשוט מישיבה לא נכונה מול המחשב. גם לא ברור אילו בעיות רפואיות נגרמות ממשחק ממושך על גיימפד... ובכל מקרה, אתה יכול לקנות מקלדת ועכבר ארגונומיים. הטענה שגיימפד הוא ארגונומי יותר ממקלדת ארגונומית היא חסרת בסיס לדעתי.

וזה לא רק סטארקרפט ומשחקי מכות. זה גם משחקי H&S ולדעתי גם כל משחק גוף שלישי שמאפשר שליטה במצלמה. עם עכבר אתה תמיד יכול להזיז את המצלמה בחופשיות ולירות/לזוז תוך כדי. עם גיימפד לא ממש, כי כשהאגודל הימני שלך לוחץ על כפתורי הפנים, הוא לא זמין בשביל להזיז את המצלמה עם הסטיק הימני. זה למשל יתרון ענק שיש למקלדת+עכבר על גיימפד (מאוד רלוונטי במשחקי סולסלייק למשל, כשאתה רוצה לתת ספרינט ולהסתכל אחורה תוך כדי).

אם אתה רוצה לטעון שבעיות רפואיות כתוצאה ממשחק ממושך עם גיימפאד הם תופעה מוכרת ונפוצה, אני חושב שהאחריות עליך היא להביא גיבוי לטענה הזו. אבל במקום זה אתה מתחיל להתקטנן על אחוזים אחרי שממחישים לך שאכן יש ספרות מתועדת של בעיות רפואיות בהקשר של שימוש במקלדת. לא ישיבה סתם, שימוש במקלדת.

משחקי מכות עדיפים על גיימפאד עוד מהימים של לנסות ולעשות Kanoball על המקלדת (ולטעון שארקייד סטיק ומקלדת זה אותו הדבר למעט החלק של הסטיק, זה בערך כמו לטעון שסטיק אנלוגי ועכבר זה אותו הדבר למעט החלק של העכבר). זה אפילו לא עניין של אינטואיטיביות אלא פשוט של צורת שליטה שהיא מלכתחילה עדיפה (משחקי FPS היו אינטואיטיביים עם עכבר בערך חצי שעה אחרי שהתחלת לשחק בהם עם עכבר, ואינטואיטיביים עם גיימפאד בערך חצי שעה אחרי שהתחלת לשחק בהם עם גיימפאד - אבל אין ספק שהשליטה בQuake עם מקלדת ועכבר עלתה עשרות מונים על השליטה בגולדנאיי עם הגיימפאד הפרימיטיבי של הN64).
משחקי H&S / גוף שלישי תלת מימדיים גם הם עדיפים על גיימפאד. גם כי אין שום דבר חופשי במיוחד בהזזת מצלמה באופן עקבי עם עכבר (מתישהו נגמר לך המקום וצריך להרים את היד), גם כי ממילא הסטיק של המצלמה לא מצריך אחיזה שוטפת כי בדרך כלל רוב מה שתרצה לעשות זה למרכז אותה אוטומטית מאחורי השחקן (במשחקי יריות זה קורה גם ככה כשאתה נכנס בין כוונות), וגם כי המעבר משתי ידיים במקלדת ליד אחת על העכבר מסרס את כמות הכפתורים הנגישים בו זמנית. המשחקים האלו נוצרו בראש ובראשונה עבור אחיזה של גיימפאד וכמות הכפתורים עליו שזמינה לשחקן בכל רגע נתון, וזה תמיד השאיר את שליטת המקלדת והעכבר בעמדת נחיתות.

Kazz כתב:
swym כתב:יצא לך פעם להגיע לסוג קרב בוס, ותחזיק חזק, הוא היה לך יותר קל או יותר קצר מבוסים אחרים? העיקרון העיצובי הוא מאד פשוט: לא כל הבוסים מאתגרים באותה המידה.

בוודאי. כי בין קרב בוס אחד לשני קיבלתי עוד יכולות. כי שידרגתי את החרב. כי את הבוס הבא ספציפית היה קל לי יותר לקרוא ולהגיב אליו. כי ציוות הצ'ארמים היה יעיל יותר נגדו.
לא, קרבות בוסים לא קלים או קשים יותר בגלל הדרך הסתמית ולפרוטוקול-בלבד שאני נאלץ לעשות. לא, אני לא עושה 'חשבון נפש' כתוצאה מההליכה הזו.

פשוט מצחיק אותי נורא שמגיבים פה ניסו להציב את 'הדרך שצריך לעשות חזרה לבוס' כאיזה עיקרון עיצובי חשוב ומרכזי שעליו מבוסס המשחק כשהם יודעים שיש בוסים שזה לא תקף אליהם. אין עקביות. זה אומר שזה לא עיקרון. זה לא משחק תפקיד עיקרי. זו מטלה סתמית שההשפעה החיובית שלה זניחה, וההשפעה השלילית שלה לא מבוטלת.

אז אחרי שהפנמת את העיקרון שנקרא "האתגר במשחק הוא לא קבוע, ומשחקים (טובים) משחקים עם רמת האתגר כך שלפעמים זה יהיה קל יותר ולפעמים פחות" (לקטע הזה שאתה מכנה בטעות "חוסר עקביות" קוראים בעיצוב משחקים flow - והוא כשלעצמו עיקרון), נראה לי שאתה יכול להסיק שזה תקף גם למסלול שאתה עובר בדרך לבוס במשחקי soulslike: לפעמים תצטרך לעבור מסלול קצת יותר ארוך, ולפעמים מסלול יותר קצר (או שתמצא קיצור דרך שיוביל אותך לאחד כזה), ולפעמים בכלל לא - וכך תוכל להשתפשף על הבוס כאוות נפשך בלי דברים שמפריעים לך לעשות brute force עד שבמקרה תעבור אותו.
מה שכן, אני חייב להגיד שעל פניו נשמע שאתה כן עושה חשבון נפש מאד רציני מההליכה הזו... מתישהו אולי אתה תפנים ש"השפעה שלילית" זה גם עיקרון מנחה וחשוב בעיצוב משחקים, ע"ע Negative feedback.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 נובמבר 2020, 22:35

swym כתב:אם אתה רוצה לטעון שבעיות רפואיות כתוצאה ממשחק ממושך עם גיימפאד הם תופעה מוכרת ונפוצה, אני חושב שהאחריות עליך היא להביא גיבוי לטענה הזו. אבל במקום זה אתה מתחיל להתקטנן על אחוזים אחרי שממחישים לך שאכן יש ספרות מתועדת של בעיות רפואיות בהקשר של שימוש במקלדת. לא ישיבה סתם, שימוש במקלדת.

משחקי מכות עדיפים על גיימפאד עוד מהימים של לנסות ולעשות Kanoball על המקלדת (ולטעון שארקייד סטיק ומקלדת זה אותו הדבר למעט החלק של הסטיק, זה בערך כמו לטעון שסטיק אנלוגי ועכבר זה אותו הדבר למעט החלק של העכבר). זה אפילו לא עניין של אינטואיטיביות אלא פשוט של צורת שליטה שהיא מלכתחילה עדיפה (משחקי FPS היו אינטואיטיביים עם עכבר בערך חצי שעה אחרי שהתחלת לשחק בהם עם עכבר, ואינטואיטיביים עם גיימפאד בערך חצי שעה אחרי שהתחלת לשחק בהם עם גיימפאד - אבל אין ספק שהשליטה בQuake עם מקלדת ועכבר עלתה עשרות מונים על השליטה בגולדנאיי עם הגיימפאד הפרימיטיבי של הN64).
משחקי H&S / גוף שלישי תלת מימדיים גם הם עדיפים על גיימפאד. גם כי אין שום דבר חופשי במיוחד בהזזת מצלמה באופן עקבי עם עכבר (מתישהו נגמר לך המקום וצריך להרים את היד), גם כי ממילא הסטיק של המצלמה לא מצריך אחיזה שוטפת כי בדרך כלל רוב מה שתרצה לעשות זה למרכז אותה אוטומטית מאחורי השחקן (במשחקי יריות זה קורה גם ככה כשאתה נכנס בין כוונות), וגם כי המעבר משתי ידיים במקלדת ליד אחת על העכבר מסרס את כמות הכפתורים הנגישים בו זמנית. המשחקים האלו נוצרו בראש ובראשונה עבור אחיזה של גיימפאד וכמות הכפתורים עליו שזמינה לשחקן בכל רגע נתון, וזה תמיד השאיר את שליטת המקלדת והעכבר בעמדת נחיתות.

לא טענתי שגיימפד גורם לבעיות רפואיות, טענתי שלא ברור אם הוא לא גורם בעיות בריאותיות. אין ספק שמקלדת יכולה לגרום לבעיות בפרק כף היד, אבל שוב, זה תלוי בהמון משתנים: צורת הישיבה, מיקום הידיים, מיקום המקלדת, סוג המקלדת (ארגונומית או לא) וכו'. המחקר לא מתייחס לזה. ואחוזים זאת לא התקטננות. כשאתה בא להראות שמקלדת נחותה מגיימפד, השאלה לכמה אחוזים מהמשתמשים הבעיות האלה רלוונטיות היא חשובה.

לגבי משחקי מכות, אתה מדבר הרבה על עדיפות של הגיימפד בלי לנמק את דבריך. אז בוא תסביר למה משחקי מכות עדיפים על גיימפד ביחס למקלדת. איזו עדיפות אובייקטיבית יש פה בדיוק? יש הבדל גדול בין אינטואיטיביות לעדיפות אובייקטיבית בשליטה. הרי גם ההיטבוקס לא אינטואיטיבי בשיט, צריך עשרות או מאות שעות להתרגל אליו, אבל ברגע שהתרגלת עושה רושם שהוא אולי הבקר הטוב ביותר למשחקי מכות, או לפחות אחד הטובים. והוא לגמרי דמוי מקלדת ונטול סטיק. קטע.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 28 אורחים