נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 08 מאי 2016, 15:41

כל האתרים הגדולים קבלו היום 1080GTX, בנצ'מארקים נעשים בזמן שאנחנו מדברים. כנראה שNVIDIA מאוד בטוחים בעצמם אם הם שולחים כרטיסים שלושה שבועות לפני השיגור, לרוב לא חושפים בכלל את הכרטיס עד לשבוע השחרור שלו, שלא נדבר על לתת למבקרים לשחק בהם שלושה שבועות.
We're just normal men. We're just innocent men

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 09 מאי 2016, 21:43

השאלה שעלתה בראשי היא האם המעבד העכשווי שלי יהווה צוואר בקבוק לכרטיס החדש? אני אישית בספק אבל רוצה לשמוע את דעתכם.. המעבד שלי כרגע הוא i5 3470.

ואני מצטרף לשאלה של MGS FREAK שמעליי, מתי באמת נראה כרטיסים מיצרני after market כמו גיגהבייט msi asus וכ'ו?

מעוניין בחוות דעת..

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 מאי 2016, 02:33

אני ממש בספק אם הוא יהיה צוואר בקבוק, ביחוד עם dx12 שמופיע בכל מקום בזמן האחרון. כרטיסי יצרניות שונות יגיעו כבר ביום הראשון, זוטק כבר הכריזו ותהיה בטוח שכולם גם בקרוב. מתי יגיע כל כרטיס של כל יצרנית? מי יודע, אפילו היום עדין משתחררים כרטיסים שונים מסדרה 900 מדי פעם.

אם כבר dx12, אתמול nvidia אמרה שיהיה async compute בסדרה 1000.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 10 מאי 2016, 07:40

הסבר על ה founders edition של הכרטיסים החדשים של nvidia. ההסבר בקצרה: reference cooler.

http://www.pcper.com/news/Graphics-Card ... um=twitter
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 מאי 2016, 15:22

Klayman כתב:הסבר על ה founders edition של הכרטיסים החדשים של nvidia. ההסבר בקצרה: reference cooler.

http://www.pcper.com/news/Graphics-Card ... um=twitter

זה אחד ההזויים, הם מוכרים את הכרטיס הבסיסי ב700$ כשהריסלרים שלהם כמו גיגהבייט הולכים למכור אותו ב600$. אני לא בטוח מה המטרה של זה מעבר ללזוז הצידה ולתת במה לריסיילרים.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 10 מאי 2016, 17:36

למה ? ,זה דבר נפוץ בתחום הזה
הנווידה לא מוכרת הרבה חומרה שלמה בעצמה ,היא בעיקר מוכרת את הציפים

בצורה כזאת היא יכולה למכור לכל העולם ,בלי מערך הפצה ושיווק עצומים

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 10 מאי 2016, 18:14

סטלאריס שובר את השיאים של פרדוקס ומוכר יותר מ200K עותקים ביום הראשון.

https://www.paradoxplaza.com/news/stellaris-day-one/

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 10 מאי 2016, 18:29

הממשק נראה מצוין, והבנתי שבפעם הראשונה יש מדריכים שבאמת עוזרים ולא מסבכים אותך יותר. אני פשוט כבר פחות בקטע של משחקי 4X ובטח בחלל, התחברתי בעיקר ל-EU ול-CK כי אני מעדיף את המשחקים ההיסטוריים, אז לא קניתי. אולי כשיהיה זמן אני אסתכל קצת על גיימפליי של Arumba, quill והיוטיוברים האחרים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 10 מאי 2016, 19:53

kririn כתב:למה ? ,זה דבר נפוץ בתחום הזה
הנווידה לא מוכרת הרבה חומרה שלמה בעצמה ,היא בעיקר מוכרת את הציפים

בצורה כזאת היא יכולה למכור לכל העולם ,בלי מערך הפצה ושיווק עצומים

לא קרירין. לא.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 מאי 2016, 23:42

חנות החלונות השתפרה היום, יצא לפני כמה שעות פאטצ' שמוסיף תמיכה בFPS לא נעול, שליטה בVSYNC ותמיכה בGSYNC ובFREE SYNC. כל משחק יצטרך לעשות פאטצ' אינדיבדואלי כדי לפתוח את המצבים האלה (מיקרוסופט הבטיחה שממש בקרוב יצא לפורצה ולגירס, עדין אין חדשות על QB ועל KI).

ולמי שחיכה לכרטיסי ריסיילרים של ה1080GTX, הכרזות מתחילות לזרום. Gigabyte הכריזו על גרסת Xtreme (בסדרה 900 אלה היו הכרטיסים הכי מהירים, אפילו יותר מהG1 שלהם) שתצא ביוני. כל החברות הגדולות הכריזו על כרטיסי founder edition שזה באמת דבר שלא ברור לי בעליל, כולם במחיר 700$. אני לא מבין את הfounder edition ומי ירצה לקנות את זה, כל כך לא ברור.

זה למשל הכרטיס של gigabyte בגרסת פאונדר, למה שמישהו יקנה את זה ולא Xtreme בפחות כסף? לא ברור:
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 מאי 2016, 06:26

אין בזה שום הגיון. לאף אחד בעולם הטכנולוגי לא ברור מה הם עשו עם ''גרסת המייסדים'' הזאת, ולמה היא יקרה כ''כ... מילא םא היו בוחרים את השבבים הכי הכי טובים מהערימה או משהו.. אבל אלה סתם כרטיסים עם קירור רפרנס, שנתנו להם שם חדש ורוצים עליהם פרמיה של עוד 100$.
?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 11 מאי 2016, 12:15

תאמת בהתחלה חשבתי שזה גרסת הדיפולט , ושרק הנווידה

תייצר את זה

באמת מוזר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 מאי 2016, 12:47

Klayman כתב:אין בזה שום הגיון. לאף אחד בעולם הטכנולוגי לא ברור מה הם עשו עם ''גרסת המייסדים'' הזאת, ולמה היא יקרה כ''כ... מילא םא היו בוחרים את השבבים הכי הכי טובים מהערימה או משהו.. אבל אלה סתם כרטיסים עם קירור רפרנס, שנתנו להם שם חדש ורוצים עליהם פרמיה של עוד 100$.

גם אני הייתי בטוח שאלה כרטיסים שעברו בינינג גבוה יותר עד אתמול, כל כך הזוי.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 11 מאי 2016, 12:49

lol UWP

מה הואילו חכמים בתקנתם אם כל מפתחת צריכה לעדכן ספציפית תמיכה ב GSYNC או שליטה ב VSYNC? זה עדיין נחות לחלוטין מהמצב שהיה קיים עשורים לפני UWP. כשNVIDIA שחררה את מסכי ה GSYNC מיקרוסופט לא הייתה צריכה לעשות שום דבר בצד שלה כדי לאשר או לאפשר את היכולת הזו ומפתחים לא היה צריכים להוציא פאטצ'ים לאלפי משחקים כדי לתמוך בפונקציונליות החדשה הזו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 מאי 2016, 20:52

כן, כי הארבעה משחקים שיש בuwp זאת פשוט עבודה מטורפת לעשות פאטצ׳ לכולם :roll:

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 11 מאי 2016, 21:47

המפתחת של כל משחק צריכה לעדכן את המשחק כדי שהוא יתמוך בפונקציונליות כאשר המצב ב W32 הוא שזה קיים אוטומטית ולא מצריך התערבות של המפתחת. אתה יודע כמה מפגר זה, כן? כמה משחקים היו תומכים ב GSYNC אם כל משחק היה צריך להיות מעודכן בנפרד כדי לאפשר זאת? UWP ממשיך להיות נחות ממה שקיים כבר עשורים. ולחשוב שמיקרוסופט מנסה לקדם את זה כאיזה צעד קדימה.

מקווה שהחששות של סוויני לא יתממשו כי אחרת נאכל חרא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2016, 01:43

אתה מודע לזה שקיימים כרגע בערך 5 משחקים ל-UWP, רק הם צריכים לעבור פאטצ'. מאתמול והלאה זה יהיה בכל משחק כל עוד המפתחת בוחרת לעשות את זה. גם במשחקים שהם לא בUWP יש לפעמים נעילה ל60, למשל משחקי מכות שבהם לא רוצים שבאונליין יהיה יתרון לשחקנים מסויימים בגלל כל עניין ספירת הפריימים. כלומר אני מנחש שלמשל KI לא יקבל עדכון לFPS לא נעול, גירס או פורצה כן.

כאילו, מה הפאקינג ביג דיל? אם מפתחת/מפיצה לא אוהבות את מה שUWP עושה אז שלא יוציאו משחקים לשם. אפשר לחשוב שהם מונופול כמו נגיד... סטים.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 12 מאי 2016, 12:25

להיפך, מיקרוסופט יושבת בכיסא הנהג של 'חלונות' והיא זה שיכולה להפוך את UWP למונופול בכך שהיא תתחיל לקשור את הידיים לפיתוח של W32.

מה זה משנה כמה משחקים יש בחנות שלהם כרגע? המספר הזה רק ילך ויגדל. הנקודה היא העיקרון ששליטה ב VSYNC ותמיכה ב GSYNC צריכים להתווסף פר משחק ודורשים תמיכה אקטיבית של המשחק - זה מצב נחות מהקיים כרגע שלא מצריך פאטצ'ים כדי לאכוף VSYNC או GSYNC. גם אם UWP תתקיים לצד W32 בלי ששום דבר ישתנה עדיין מדובר במוצר נחות ושמצריך יותר עבודה למפתחים ודורש את האישור והסרטיפיקציה של מיקרוסופט. בסופו של דבר זה מריע לשחקנים ומוסיף עבודה למפתחים כאשר באותה מידה הם יכלו לפתוח חנות על בסיס W32.

כן, יש משחקים שהלוגיקה שלהם נעולה על 60. אז? ויש מיליון דוגמאות של משחקים שפתרון ה VSYNC שלהם לא טוב כמו כזה שאוכפים בהגדרות של NVIDIA או עם תוכנה צד ג'. ויש משחקים שהיו נעולים על 30 שקיבלו מודים כדי שירוצו ב60 (משהו שלא יכול להתקיים עם UWP כרגע).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2016, 20:34

שוב, אתה מבין שזאת סתם בחירה, לא עבודה. זה משתנה שאתה שם בו 1 או 0, שיהיה gsync או לא יהיה. זה הופך לבחירה של המפתחת. זה שuwa יכול להפוך למונופול לא אומר שהוא יהפוך. סטים היא מונופול כרגע, uwa היא סתם עוד חנות ועוד אחת לא פופולרית במיוחד.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 12 מאי 2016, 20:56

שאלה כללית על כרטיסי מסך: לאנשים באמת אכפת מצריכת החשמל של הכרטיס ? זה מהווה שיקול למישהו שהוא לא בעל מועדון למסיבות לאן ויש לו 30 מחשבים ?

כי זה נתון שדי מבליטים אותו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2016, 20:57

רק בשביל איזה ספק צריך לקנות, ביחוד אם עושים sli.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 12 מאי 2016, 21:01

'סטים היא מונופול' הוא הטיעון הכי מעייף בהיסטוריה של האינטרנט. מספיק לעוות את משמעות המושג 'מונופול'. זה שחנות פופולארית ועושה דברים יותר טוב מהמתחרות לא הופך אותה למונופול.

למה לעזאזל VSYNC או GSYNC צריך להיות תלוי בבחירה של מפתחת במקום להיות נתון לאכיפה ע"י המשתמש בלי קשר למה שהמשחק תומך או לא תומך? שוב, אם GSYNC היה מומצא בעידן שיש רק UWP אז היית מנפנף יפה שלום לתמיכה בעשרות ומאות משחקים מכל השנים כי למפתחת לא אכפת לעדכן משחק ישן או כי האולפן נסגר או כי הזכויות נמצאות בלימבו.

אם המחשב כפלטפורמת משחקים היה מוכתב רק לפי מה שהמפתחות בחרו לתמוך באופן רשמי ואקטיבי אז הפלטפורמה הזו לא הייתה טובה כפי שהיא היום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2016, 21:21

גם באפליקצית w32 מפתחת יכולה לנעול פתרונות aa או vsync חיצוניים, הפריע לך עד היום? בטייטנפול עד היום לא הצלחתי להפעיל vsync וחיצונית בלתי אפשרי להשפיע עליו.

אם אתה לא אוהב את uwa אז אל תקנה משם משחקים, זאת חנות עם נתח שוק קטנטן, פשוט אל תתמוך בה. אני למשל לא קונה כלום בuwa עד שמסדרים כל מה שמעניין אותי. מי שחושב שw32 ימות וuwa יהפוך למונופול חיי בסרט יותר מתושבים במדינה ערבית שמקשיבים לדיקטטור שלהם שהכל אשמת הציונים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מאי 2016, 00:00

שתי שמועות נפרדות ומאוד מטרידות אם הן נכונות. הראשונה מגיעה (על פי האתר) מיצרנית כרטיסים גדולה היא שAMD לא יהיו בקומפיוטקס, התערוכה שבה הם היו אמורים להכריז על סדרה 400. השניה היא שפולאריס (כלומר סדרה 400) לא מצליח להגיע ל850MHZ ו-AMD נאלצים לדחות את סדרה 400 לאוקטובר. השמועות מתכתבות אחת עם השניה שזה די מדאיג. אם זה נכון אז AMD הולכת לחטוף חזק, לא רק שסדרה 1000 ספקה מעבר למה שציפו ממנו, זה נותן לNVIDIA זמן להכין כרטיסים מתחרים כמו ה1060GTX או ה1080TI בדיוק בזמן להלחם בשיגור של AMD ואפילו אם הכרטיסים של AMD יהיו טובים יותר מסדרה 1000, זה יתן לNVIDIA חצי שנה להנות ממכירות במחירים גבוהים במשך חצי שנה ולעשות הורדת מחיר במקביל.

נקווה שזה לא נכון, המצב של AMD לא מזהיר גם ככה וממילא אין יותר מדי תחרות בשוק הזה שנשלט על ידי דואופול.

אגב גיא, ה1070GTX הוא רשמית 150W, אני זוכר שתהית :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 מאי 2016, 09:31

לפי אותן השמועות, AMD הקדימה את VEGA לאוק' בגלל שפולאריס לא ממש עברה סרטיפיקציה כמו שצריך.. מקווה שהם באמת יצליחו, כי גם ככה NVIDIA העלתה מחירים ביחס לדור הקודם (של ה980-970, ולא, לא משנה לי שהם חזקים יותר).

עוד שמועה בממלכת כרטיסי המסך - NVIDIA תוציא קודם את ''גרסת המייסדים'' היקרה ב100$ שלה, ושותפות הOEM יוכלו לשחרר כרטיסים רק ביוני. אם AMD הייתה מוציאה סדרת כרטיסים טובה לשוק שתלך ראש בראש עם סדרה 1000, NVIDIA לא הייתה מרשה את זה לעצמה. http://hardocp.com/article/2016/05/09/n ... yea_or_nay
?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 46 אורחים