נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2025, 23:46

איזו סיבה יש להם לא ללכת על gaas? אין תחרות, לא צריך להפיק משחקי צד א כדי למשוך קהל לפלטפורמה. עכשיו זה הזמן להפיק משחקים נטו בשביל הרווח, לא כדי לעשות משחקים טובים שמושכים אנשים לפלטפורמה.

סוני יכולה לעשות כל מה שבא לה ואין לך לאיפה ללכת. אנחנו בטרטוריה חדשה שמעולם לא היינו בה. זה הדור הראשון בו יש קונסולה אחת בלבד.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 אוקטובר 2025, 01:21

Laskin כתב:
glass man כתב:PS6 ?

אתה נראה לי מתבלבל, הארד קורס לא גורמים לקונסולה להצליח אלא הקור. לנו אכפת שלפס5 אין מספיק בלעדיים מעולים מצד א, לקהל הכללי הרבה פחות. הרוב ישחקו שם GTA ופורטנייט, מאדן וNBA
השאר זה בונוס, במיוחד כשאין מתחרה רצינית אז הפלייסטיישן הפך להיות הדיפולט לסלון.

אין לסוני ממש סיבה לקנות את From, אין להם תחרות, למה להוציא מליארדים? בדור הבא לדעתי הם ירוויחו מינימום חצי ממי שבדור הזה קנה אקס בוקס ועדיין לא קנה פלייסטיישן, אין להם סיבה להשקיע וזה אם כבר מה שצריך להפחיד אותנו. אבל אני לא חושב שיגזימו מדי עם המחיר, יש להם שכל והם כבר חוו טעימה ממה שזה יכול לעשות להם.

ובכל זאת, אני כן חושב שהדור הבא יהיה מוצלח יותר, כי בתכלס אי אפשר לרדת עוד הרבה יותר נמוך, כל מה שהם צריכים זה לא ללכת על GaaS וכבר ההיצע שלהם מצד א יהיה מעולה, בין אם קרוס ג׳ן או לא.

אבל למה שהקאזואלים לא ישחקו GTA פורטנייט ומאדן וNBA על הPS5 ? אני מבין את ההגיון שלך, כי הם לא המשיכו לשחק את המשחקים האלה על הPS4 אז לא יתקעו על הPS5.

יש הבדל ענק בין הPS4 לPS5 הPS4 היה סוס מת עם CPU שהוא סוס שהPS5 יצא. כבר FIFA 22 הראה לקאזואלים שהם חייבים לשדרג לPS5.
הPS5 ? זו קונסולה שמפתחים לא התחילו בכלל לנצל 1% מהכוח שלה והיכולות שלה. במובנים רבים, 2026 היא השנה הראשונה האמיתית שלה מבחינת הדגמת היכולות שלה.
הקאזואלים יהיו מרוצים ממנה במשך שנים לאסקין.

הקאזואלים היו מרוצים שנים מGTA 5 ב30FPS על הPS3 והPS4 למה שהם לא יהיו מרוצים מ30FPS בGTA 6 הם קאזואלים! זו המהות שלהם, שלא איכפת להם.
לא יפתיע אותי אם במאי 2026 יהיו קאזואלים שיקנו PS5 שהקונסולה האחרונה שלהם היתה PS3. :-) אשכרה יש קאזואלים שישחקו רק GTA חדש, מכיר אותם, גם אתה בטוח.

אני מסכים איתך שיהיו לפחות 15M שיעברו מהבוקס לPS6 אין פה ויכוח על זה. אני פשוט לא מאמין שהם יתרמו יותר מדי להצלחה של הPS6 כי כ'כ הרבה אנשים ישארו על הPS5.

אין ספק שאם אתה צודק דור הPS6 יהיה אחד הדורות המוצלחים של סוני אי פעם, אם הם איכשהו יצליחו למכור 100M מכשירי PS6 ולהוסיף עליהם 15M בעלי אקסבוקס אנחנו מדברים על הצלחה בגודל של הPS4 וזה מרשים ביותר, אולי אני סתם פסימי,אבל אני לא רואה את זה קורה אחי, בדור הבא נדע ;).

לגבי רכישות של FROM,TAKE 2, סקוור. אני חושב שהגיע הזמן שסוני תפסיק לשחק משחקים.ספנסר ובוטי הרימו דגל לבן וזו ההזדמנות המושלמת להשתלט על התעשייה.
אם סוני תקנה את TAKE 2 היא תוכל להחליט לאן RDR 3 יוצא ולהכריח את הקאזואלים לקנות PS6 בשבילו.
אם היא תקנה את סקוור, הם מוציאים את נינטנדו משווי משקל וחוזרים לעמדת כוח ביפן לתמיד והPS6 הופך למוצר חובה.
אם היא תקנה את FROM כל ה30M גיימרים שקנו את אלדן רינג (שזה מליוני גיימרים של PC ) קונים PS6.

אני לא חושב שסוני יכולה להרשות לעצמה להמשיך לשחק נחמד הPS6 חייב להיות מוצר חובה ואחרי שהם סיימו עם ספנסר ובוטי המטרה הבאה צריכה להיות לנצח את נינטנדו עם כל מה שיש להם. בלי זה אני לא רואה את הPS6 הופך למוצר שמנצח את הPS5 או הPS4 במכירות וזה גרוע לסוני.

DrKeo כתב:סוני יכולה סתם ככה להעלות את המחיר של המשחקים, לא צריך דור חדש בשביל זה.

ובקשר לקז׳ואלים מול קור, פס5 מול פס6, מה זה משנה? הם כולם בפלייסטיישן, מנויים לפלוס, קונים משחקים שסוני לוקחת מהם 30% וכו׳. מה זה משנה אם הם על הפס5 או 6? זה בערך משנה כמו אם משתמש הוא על הפס5 או הפס5 פרו, מה זה משנה לסוני? אם הפס6 היא סתם פס5 חזקה יותר עם אותם שירותים, מנויים, משחקים וכו׳ אז היא סתם פס5 פרו 2 ולסוני לא צריך להיות אכפת מכלל אם למשתמש יש קונסולה כזו או קונסולה כזו.

מהרגע שסוני החליטה שאין יותר דורות, ומהרגע שמיקרוסופט יצאו מהתחרות, זה לא ממש משנה לסוני אם יש לך פס5 או פס6.

אולי סוני יכולה להעלות את המחיר של המשחקים בלי קשר לדור חדש נדב, אבל מתי היא אי פעם עשתה את זה? אם זה קרה זה מאוד נדיר. היצרניות הגדולות בדרך כלל מחכות לדור חדש לעשות את זה ואיתן יתר הצד ג'. יש חברות פיתוח כמו רוקסטאר שיודעות שהן יכולות לדרוש מחיר מטורף על המשחקים שלהן ולעלות מחיר ואנחנו נשלם כמו ילדים טובים, אבל שאר הצד ג' יחשוש לעשות כמוהן ויעלה את המחיר בדרך כלל רק שסוני תעשה את זה.

אתה יכול להיות בטוח שהPS6 יביא איתו עליית מחיר כוללת של כל הצד ג' והמחירים של המשחקים יהיו גבוהים יותר מהPS5 בעוד הPS5 וגרסאות ה"דור קודם" שלו
ישארו באותו מחיר שהם עכשיו. זה בדיוק כמו שנינטנדו העלתה מחירים מהסוויץ 1 לסוויץ 2. :-)
מה גם שאני ואתה כגיימרים הארדקור מוציאים הרבה יותר כסף על משחקים שאנחנו משדרגים לPS6 מאשר הקזואלים שנשארים על הPS5.
כי אנחנו נקנה, רימאסטרים במחירים מוגזמים שקיבלו עליית מחיר, אנחנו נקנה מלא משחקים רק כדי להצדיק את זה שהבאנו את הPS6
דברים שהקאזואלים שנשארו על הPS5 לא יעשו.
זה מה שמעניין את סוני, שהיא והצד ג' יעלו מחירים בדור הPS6 ואז היא תגזור נתח מטורף יותר מכל אחת, אם היא תמכור פחות PS6 מאשר PS5 היא פשוט יורה לעצמה ברגל וזה יפגע אנושות בצמיחה שלה וברווחים שלה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אוקטובר 2025, 07:35

DrKeo כתב:איזו סיבה יש להם לא ללכת על gaas? אין תחרות, לא צריך להפיק משחקי צד א כדי למשוך קהל לפלטפורמה. עכשיו זה הזמן להפיק משחקים נטו בשביל הרווח, לא כדי לעשות משחקים טובים שמושכים אנשים לפלטפורמה.

סוני יכולה לעשות כל מה שבא לה ואין לך לאיפה ללכת. אנחנו בטרטוריה חדשה שמעולם לא היינו בה. זה הדור הראשון בו יש קונסולה אחת בלבד.

הסיבה הפשוטה שזה נכשל שוב ושוב ושוב, גורם להם הפסדי ענק, מחסל להם את הכשרונות הפנימיים, מדכא אותם וגורם להם לרצות לפתוח סטודיו עצמאי, לעבור לחברה אחרת וכו…
אני רוצה להאמין שהם למדו את הלקח

גלאס - אתה אומר שהמתחרות הרימו דגל לבן אז עכשיו זה הזמן להשתלט על השוק, אבל אם המתחרות הרימו דגל לבן אז הם אוטומטית כבר השתלטו, הן לא צריכות לקנות עוד חברות ולהוציא עוד מליארדים, לפחות עד שחברה חדשה תכנס לשוק כמו אפל או משהו כזה
כולם יקנו את המשחקים שלהם למחשב ולפלייסטיישן, איזו סיבה הגיונית יש להם להוציא כסף עבור משהו שהם גם ככה מקבלים? מקסימום יכולים לקנות בלעדיות זמנית בכמה גרושים כדי לדחות את היציאה למחשב, עבור פרוייקטים ספציפיים יוקרתיים, מבלי לשלם על החברה ולכלכל אותה לנצח

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 אוקטובר 2025, 09:29

glass man כתב:אולי סוני יכולה להעלות את המחיר של המשחקים בלי קשר לדור חדש נדב, אבל מתי היא אי פעם עשתה את זה? אם זה קרה זה מאוד נדיר. היצרניות הגדולות בדרך כלל מחכות לדור חדש לעשות את זה ואיתן יתר הצד ג'. יש חברות פיתוח כמו רוקסטאר שיודעות שהן יכולות לדרוש מחיר מטורף על המשחקים שלהן ולעלות מחיר ואנחנו נשלם כמו ילדים טובים, אבל שאר הצד ג' יחשוש לעשות כמוהן ויעלה את המחיר בדרך כלל רק שסוני תעשה את זה.

אתה יכול להיות בטוח שהPS6 יביא איתו עליית מחיר כוללת של כל הצד ג' והמחירים של המשחקים יהיו גבוהים יותר מהPS5 בעוד הPS5 וגרסאות ה"דור קודם" שלו
ישארו באותו מחיר שהם עכשיו. זה בדיוק כמו שנינטנדו העלתה מחירים מהסוויץ 1 לסוויץ 2. :-)
מה גם שאני ואתה כגיימרים הארדקור מוציאים הרבה יותר כסף על משחקים שאנחנו משדרגים לPS6 מאשר הקזואלים שנשארים על הPS5.
כי אנחנו נקנה, רימאסטרים במחירים מוגזמים שקיבלו עליית מחיר, אנחנו נקנה מלא משחקים רק כדי להצדיק את זה שהבאנו את הPS6
דברים שהקאזואלים שנשארו על הPS5 לא יעשו.
זה מה שמעניין את סוני, שהיא והצד ג' יעלו מחירים בדור הPS6 ואז היא תגזור נתח מטורף יותר מכל אחת, אם היא תמכור פחות PS6 מאשר PS5 היא פשוט יורה לעצמה ברגל וזה יפגע אנושות בצמיחה שלה וברווחים שלה.

במקום להוריד את המחיר של הפס5 לאורך הדור, סוני העלתה את המחיר לאורך הדור. סוני יכולה לעשות מה שבא לה, היא מונופול, אין לה תחרות, אם בא לה להעלות את המחיר של משחקי צד א' ל-150$ היא יכולה לעשות את זה. אין חובה לקשר מחירי משחקים לדור, גם הדור הזה שוגר עם משחקי 60$ והמעבר ל-70$ היה איטי לאורך 3 שנים, תלוי במפיצה. בסופו של יום סוני קובעת רק את המחיר של משחקי צד א', ואם סוני תחשוב שהיא תוכל להעלות את המחיר בלי לפגוע במכירות יותר מדי היא תעשה את זה מתי שבא לה ולאיזה משחק שבא לה.

כלומר, למה דונקי קונג עולה 70$ ומריו קארט עולה 80$ על הסוויצ' 2? שניהם מנינטנדו, שניהם בלעדיים לסוויצ' 2. למה? כי בא לנינטנדו זה למה, כי היא יכולה. אז כנ"ל על סוני.

Laskin כתב:הסיבה הפשוטה שזה נכשל שוב ושוב ושוב, גורם להם הפסדי ענק, מחסל להם את הכשרונות הפנימיים, מדכא אותם וגורם להם לרצות לפתוח סטודיו עצמאי, לעבור לחברה אחרת וכו…
אני רוצה להאמין שהם למדו את הלקח

גם הייתי רוצה להאמין, אבל זה לא נראה ככה, הם ממשיכים לדחוף GAAS בכל הכוח ועכשיו כשאין להם תחרות אין באמת צורך אמיתי בצד א' אלה רק בכדי לעשות רווח מהיר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אוקטובר 2025, 10:25

אפילו אם אין צורך בצד א׳ - הם הפסידו מליארדים במרדף הזה בדור הנכחי, היפנים לומדים לקח. אבל אני מסכים שחובת ההוכחה עליהם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 אוקטובר 2025, 11:27

לאסקין כי עכשיו התחרות של סוני היא לא הבוקס. :-) התחרות של סוני היא הPS5. או יותר נכון איך להעביר את האנשים שרוצים להיתקע על הPS5 עד 2032-2034 לPS6 הרבה יותר מוקדם מזה ולהרוויח מהם יותר.
כל העסק של הקונסולות בנוי על זה שסוני נינטנדו ומייקרוסופט יודעות שגיימרים לא ירצו להיתקע על קונסולה ישנה ומשחקים ישנים,ושבכל דור הם ירוויחו יותר מהקודם. אבל בדור הזה לPS5 יש יותר כוח ממה שהמפתחים יודעים מה לעשות אותו הוא הולך להספיק לכל דור הPS6 טכנית, זה דבר חסר תקדים בהיסטוריה של התחום, ויגרום לקצב השידרוג להיתקע.

איך אתה משכנע אנשים שרוצים להיתקע על דור קודם לשדרג לדור החדש שלך כדי שתרוויח יותר? דרך משחקים שאפשר לשחק רק על הPS6 או שנים קודם על הPS6.
היום סוני לא יכולה להוציא להיטים כמו The last of Us וספיידרמן ו GT במהירות יחסית שיזיזו חומרה ואנשים לPS6 כי זה לוקח שנים לפתח את המשחקים האלה.

אז מה שנשאר לעשות זה לקנות צד ג' שהוא משמעותי ולנעול אותו לPS6 :-) ועדיף לסוני לקנות צד ג' רציני לפני שבאמת יבוא איזה מתחרה חדש שינסה לערער על השליטה שלהם.

בגדול כמו שאמרתי אני לא יודע אם לסוני יש רצון להיכנס לכל השיט והכאב ראש של לקנות מפיצות בגדלים של החברות הענקיות האלה. יכול להיות שהם פשוט מקווים לטוב, שכמו שאתה אומר אנשים ישדרגו לPS6 כי זה הדבר החדש, אבל אני לא רואה את זה קורה, מקווה בשבילם שהם ערים למה שעומד לקרות.
יכול להיות גם שהם לגמרי יודעים שהם ירדו ל70M-80M והם עדיין חושבים שזו תהיה אחלה כמות בהשוואה למה שמייקרוסופט תעשה ויסתפקו בזה.

נדב: העלאת מחיר של משחקים יחידים זה עניין של ביקוש והיצע הם כנראה חושבים (בצדק) שיש למריו קארט הרבה יותר ביקוש מדונקי קונג אז זה יעבור הרבה יותר חלק.
ברור שזה מוכיח את הטענה העקרונית שלך שאם בזין של חברות לעלות מחירים הן יעשו את זה.
אבל זה נכון רק ברמת התאוריה או מקרים יחידים.

בתאכלס אם תבדוק את זה? אתה תראה שברמה הכללית צד ג' ורוב הצד א' או התעשייה בכללית העלו מחירים ברוב המוחלט של תחילת דור חדש, כי אז הרבה יותר קל לגרום לצרכנים לקבל את העלאת המחיר כדבר לגיטימי.

בעצמך אמרת שלא מפריע לך שנינטנדו לוקחת 10$ יותר על שידרוגים לסוויץ 2 :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 אוקטובר 2025, 11:55

Laskin כתב:אפילו אם אין צורך בצד א׳ - הם הפסידו מליארדים במרדף הזה בדור הנכחי, היפנים לומדים לקח. אבל אני מסכים שחובת ההוכחה עליהם.

טוב נו אתה יודע שאני הבן אדם האחרון שצריך לשכנע אותו על הנזק ש-GAAS עושה. העניין הוא שכל מה שאני אומר על משחקי צד א' איכותיים לאורך השנים, מעבר לאנטרס האישי שלי שרוצה כמה שיותר משחקי סינגל סופר איכותיים לשחק, מבוסס על זה שהם עוזרים למכור חומרה בכדי לכלא אנשים ב-eco system שלך ולכלא אנשים ב-eco system זה הכסף האמיתי. אבל אם אין לך תחרות וכולם כך או כך ב-eco system שלך, אם זה על הפס5 או הפס6, אז אין לי באמת טיעון חוץ מאשר שזה יהיה ממש מגניב אם סוני יעשו מלא משחקי סינגל טובים כי זה טוב לי אישית.

כמובן שאפשר להגיד שמשחק כמו TLOU מכניס לסוני כמעט מליארד דולר לאורך הדור, יוצר נאמנות למותג, מביא הכנסות לא צפויות כמו הסדרת HBO וכך הלאה. אבל נראה שסוני פשוט לא מסוגלת להתאפק כשהיא רואה את פורטנייט ושות', זה מדגדג להם מדי וככל שהם הופכים למונופול ההחלטה להסתער על GAAS הופכת רק לקלה יותר. אבל אמן ואמן שהם יתרחקו מזה ומהר.

בסופו של יום, האמת באמת יש מקום לחברה כמו housemarque אצל סוני כיום? הם עושים משחקים שמוכרים 30 עותקים בעולם בו סוני לא צריכה צד א' בכדי למשוך אנשים לקונסולה. כל התכלית של צד א' הופך ללא יותר מאשר הכנסה של כסף, כמו כל מפיצה אחרת. היתרון הגדול של סוני או מיקרוסופט תמיד היה היכולת לפתח משחקים יותר מסוכנים, יותר אומנותיים, ופחות רווחיים כל עוד המשחקים הללו יצרו באזז שמשך אנשים לקונסולה שלהן או לפחות יצר יוקרה סביב הקונסולה. הטרגדיה הכי גדולה של הדור הזה היא שהשתלשלות האירועים בשנים האחרונות גרמו לחוסר צורך של סוני ומיקרוסופט במשחקים הללו. זה מדכא בצורה בלתי רגילה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אוקטובר 2025, 12:41

glass man כתב:אז מה שנשאר לעשות זה לקנות צד ג' שהוא משמעותי ולנעול אותו לPS6 :-) ועדיף לסוני לקנות צד ג' רציני לפני שבאמת יבוא איזה מתחרה חדש שינסה לערער על השליטה שלהם.

אז הם צריכים להוציא מליארדים על רכישת חברה ועוד מאות מליונים כדי להחזיק אותם לאורך זמן במקום פשוט להכריז שמשחק מסויים בלעדי לPS6 ובכך מקסימום להפסיד איזה 50 מליון דולר על אותו משחק בהשקה שלו כי יש פחות אנשים עם הדור החדש (מה שגם ככה יקרה עם המשחק צד ג' שיהיה נעול אליו)?
באיזה עולם זה נשמע לך כמו החלטה הגיונית?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 אוקטובר 2025, 13:32

כן, כי לTAKE 2 יש משחקים שיזיזו יותר PS6 מכל בלעדי צד א' של סוני בהיסטוריה. :-)
Red Dead redemption 3 שהוא בלעדי אמיתי לPS6 (גם מול הPC וגם מול הPS5) יכול לבד להזיז 77M בני אדם לשדרג לPS6.
בתכלס מספר האנשים שיכולים לשדרג לPS6 בשביל RDR 3 הוא הרבה יותר גדול מ77M איש, כי אנחנו לא סופרים פה את האנשים שיקנו PS6 בשבילו וישאילו עותק מחברים/יקנו יד שניה והעותק שלהם לא נספר בשום מקום אבל הם עדיין קנו מכשיר לשחק. ברור לכולנו מהGTA 7 בלעדי אמיתי יעשה לסוני כשתגיע השעה שלו :-)

על אותו משקל זה ברור מה סקוור בלעדית לPS6 תעשה לסוני,ביפן, הם חוזרים ללב המיינסטרים בדרך שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לנינטנדו באמת להתאושש ממנה.
כל הרכישות האלה של צד ג' יחזירו את סוני לאותה דומיננטיות שאין שניה לה שהיה לה בדור הPS2 רק שהפעם המשחקים לא יכולים להגיע לPC מתישהו או לנינטנדו מתישהו כי סוני שולטת מתי הם יגיעו ואם הם יגיעו.

בלי לקנות את אחת מהמפיצות האלה (או כל מפיצה אחרת חזקה ומשמעותית שאתה רוצה במקום) יהיה קשה לסוני מאוד להחתים את הצד ג' הזה לפתח בלעדית לPS6
אנחנו כבר לא הולכים לראות מקרים שפפ16, ואחרים בלעדיים לסוני בלי שהיא תעשה את זה.

אז כן להוציא את המילארדים האלה ולנהל הכל זה כאב ראש וזה גם יביא על סוני המון צרות אפשריות של רגולציה זה לא שונה מהכאב ראש שמייקרוסופט עברה עם בטסדה
אבל אם הם רוצים לא לאבד משתמשים אני לא רואה דרך אחרת אחי.

בדור הבא נהיה יותר חכמים :-) אולי אני סתם מנותק ומרוב שאני מנותק אין לי מושג שכל מה שהPS6 צריך להיות זה PS5 יותר טוב ואנשים יקנו אותו בשקיקה כמו שהם משדרגים פלאפון. זו לא תהיה הפעם הראשונה שאני מחמיץ בתחזית שלי קרה לי שלא הייתי בכיוון. אבל כל מה שאני יכול לומר כנגד, זה שזו לא תחזית שהבאתי מהבטן השקעתי המון מחשבה בנושא הזה ונראה מה יהיה :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אוקטובר 2025, 13:52

Take 2 מוציאים משחק גדול שכזה אחת לעשור בערך ואין מצב שהוא יצא לדור קודם
ושוב - אף אחד כמעט לא קונה אקס בוקס אז למה להם להוציא מליארדים עבור משהו שהם גם ככה מקבלים??? מה זה ייתן להם? הבלעדיות לא תשנה כמעט שום דבר, זה לא שRDR3 יצא לסוויץ׳

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 אוקטובר 2025, 15:07

הבלעדיות תשנה המון כי סוני תוכל לנעול משחקים על הPS6 ולמנוע מהחברות שרכשה להוציא אותם לPS5.
אנחנו לא מצליחים להסכים על הנקודה הזו כי לפי דעתך אנשים לא יתקעו בכלל על הPS5 לאסקין :-)

אם RDR 3 ידלג על הPS5 הוא גם ידלג על הPS6 והוא כנראה ממש רחוק ולא רלוונטי ספציפית לדיון שלנו כי הוא בטח PS7 והלאה.
אם הPS5 יכול להרץ את RDR 3 הוא יקבל אותו לפי דעתי. הולך להיות פה דור שונה מכל הדורות.

כל עוד משחק מסוים יכול לצאת טכנית לPS5 הוא ייצא לPS5. :-)

אנחנו לא מסכימים כי לפי ההשקפה שלך לאסקין אנשים ישדרגו לPS6 בשביל שיפורים מינורים UI יותר טוב, יותר מהיר, יותר מקום RT יותר טוב 120FPS...
אני לא יכול להכחיש שיש המון הגיון במה שאתה אומר כי הוא מבוסס בכל מה שאנחנו מכירים מהעבר, אבל לפי דעתי זה לא דור ככל הדורות כי כמו שכבר אמרתי הPS5 לא הופך
לפח ברגע שהPS6 יוצא והוא יריץ גרסאות נהדרות של משחקי PS6 כל הדור שלו.

שוב, אלא אם כן סוני תנעל באופן יזום משחקים גדולים מהPS5 ותשים אותם על הPS6.

אתה יכול לראות למשל, שפיינל פנטזי אף פעם לא יצא לדור קודם, גם לא ריימיקים כמו הריימיקים של FF7.
ועדיין אנחנו שומעים לראשונה שפפ7-3 הוא קרוס ג'ן של הPS5 עם הPS6.
מפתחים יודעים שהPS5 חזק מספיק להריץ את כל מה שהם רוצים לזרוק עליו, ואין להם סיבה לעזוב את הPS5 כל עוד הוא יכול להתמודד בכבוד עם משחקי הדור הבא, אלא אם כן סוני תרכוש אותם ותכריח אותם לעבור לPS6.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 29 אוקטובר 2025, 15:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 אוקטובר 2025, 15:09

סוני אפילו לא הוציאה את המשחקים שלה בלעדית לפס5 כמעט 4 שנים, אז מה גורם לך לחשוב שהם ישקיעו עשרות מליונים כדי לכפות את זה על חברה אחרת?

ואגב, אין דבר כזה בלעדיות יותר. האקסבוקס הבאה היא פשוט PC, אם אתה רוצה שהמשחק שלך לא יגיע ל"אקסבוקס" אז אתה לא יכול לשחרר לו גרסת PC. וגם אין מטרה לבלעדיות כי אין לסוני מתחרים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אוקטובר 2025, 15:21

לא עשרות מליונים - מליארדים.
מחשבה מטופשת מאוד.
שוב - אם סוני רוצים בלעדיים הם יכולים להחליט שהמשחקים שלהם בלעדיים לדור הבא, אתה מציע לעשות אותו דבר אבל להוציא עוד מליארדים בשביל זה.
ושוב, אם RDR3 יצא אי שם ב-2032 - הוא יהיה לדור הבא בלבד. כי רוקסטאר עושים משחקים סופר מתקדמים שלא יכולים לרוץ על חומרה ישנה.
בכל אופן זה די מיצה את עצמו. הרעיון שלך לא מסתדר בשום צורה מבחינה כלכלית. סוני לא צריכה יותר לקנות שום חברה כי מיקרוסופט עשתה את זה עבורם, ואז החליטה להוציא את המשחקים של החברות האלה גם לסוני. אין להם תחרות, אין סיבה לקנות עוד שום חברה עד שתגיע חברה חדשה שתתחרה בהם.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 18 אורחים