אני כבר משהו כמו 35 שעות לתוך ACV, והאמת, לאורך מרבית הזמן הזה הייתי מתאר את המשחק כ"מהנה, אבל...".
כלומר הוא טוב, בטח בשביל מי שכבר יודע מה משחקי AC האחרונים מנסים לעשות. אני חושב שהוא טוב יותר מאודיסי (ובטח שמאוריג'ין) ברמת העקרון, אני חושב ש*כל* השינויים שנעשו כאן הן לטובה, מטוויקים קלים של מערכת הקרב והדיאלוג, ועד לשינויים דרסטיים יותר במבנה העולם, הקווסטים, הLOOT, הSTATS. הכל, אבל באמת הכל, אם אני מנתח בצורה 'קרה', פשוט טוב יותר ולעיתים גם משמעותית.
אבל... לא יודע, ובאמת מתנצל שאין לי איך לנתח את זה בצורה רצינית ובמילים, אבל הוא פשוט פחות מהנה. ושוב, אם אני מנתח בנפרד אלמנט אחר אלמנט, מכניקה אחר מכניקה, הוא בצורה אמיתית טוב יותר מאודיסי. ובכל זאת, באודיסי רציתי לשחק כל הזמן, הגעתי לרף ה100 שעות כמעט בלי לשים לב. בACV לעומת זאת אני נהנה לשחק אבל לא ממש 'מחכה' לזה במהלך היום, יותר משחק כשאין לי משהו יותר טוב לעשות, ונהנה על הדרך.
שקלתי כבר לפרוש מהמשחק בזמן הקרוב, וזה למרות שרק משחק AC אחד לא סיימתי עד היום (סינדיקייט הבאמת לא טוב), ולמרות שאני כן נהנה מACV בסך הכל, אבל משהו בו פשוט לא זורם לי.
והנה הטוויסט בעלילה, כי בפחות או יותר 5 השעות האחרונות ששיחקו במשחק הגעתי לעיר Lunden, ואני לא זוכר מתי נהנתי ככה ממשחק AC.
קצת קונטקסט - המשחק עובד (בינתיים) בצורה שבה בכל פעם אתה מקבל קווסט ראשי בטריטוריה חדשה ולא מוכרת, קווסט שקשור כולו בטריטוריה וכולל בדרך כלל דמויות חדשות וייחודיות לאותו הקווסט שאורך כמה שעות. לצד זה יש באותה טריטוריה מגוון משימות צד קצרות יותר, מנותקות יותר או פחות, שאתה נתקל בהן בטבעיות תוך כדי שיטוט בטריטוריה והתקדמות בקווסט הראשי שלה.
הטבעיות הזו אגב מאוד מוצלחת, אחד האלמנטים שכן מאוד אהבתי במשחק לכל אורכו, הם שינו לגמרי את הצורה שבה התוכן צד ובפרט הקווסטים הצדדיים עובדים והתוצאה בעיניי חלקה ומאוד טובה. איכות הקווסטים כמובן משתנה, אבל כקונספט עיצובי זה עובד מושלם...
בכל מקרה, ב30 השעות שקדמו לLunden סיימתי שלושה 'אזורי קווסט', שלושתם היו די דומים ומלבד הסיפור והדמויות די עשיתי את אותו הדבר בכל אחד מהם. כולם הם אזורי טבע גדולים עם איזו עיירה קטנה במרכז ואולי מבצר של האיש הרע בקווסט, משהו כזה. Lunden, לעומת זאת, היא עיר. היא עיר גדולה, היא עיר מאוד מרשימה, מבחינה עיצובית היא על הגבול שבין התקופה הרומית לימי הביניים, וכבר זה היה שינוי מרענן ומגניב.
אבל הסיבה שבאמת עד כדי כך נהנתי מהקווסט הזה, היא העובדה שבהמון מובנים כל הגיימפלי לופ שם השתנה לגמרי. אני באמת חושב שזו העיר הכי טובה שנעשתה אי פעם בסדרה. לא מבחינת גודל או כמות או יופי ,שהרי היו משחקים שלמים שנבנו סביב עיר אחת, אלא מבחינת הצורה שבה מכניקות המשחק עובדות בתוך הסביבה הזו.
המשחק בעיר, באופן הכי פשוט להסברה כנראה, פשוט עובד כמו שאתם מדמיינים שAC הראשון היה אמור לעבוד, ובעיניי זה פשוט מדהים. טוב, אולי לא ברמת ביצוע מושלמת מכמה בחינות, אבל זה בהחלט קווסט שעובד בצורה מצוינת וגורם לנוסחה הישנה של AC להגיע לשיא שהיא עדיין לא הייתה בו.
הקווסט עצמו פשוט, בלי להכנס לספוילרים - אתה מגיע לעיר, יש בה שלושה טמפלרים שאתה לא יודע מי הם, והמטרה היא להתנקש בהם. בהצלחה. כמובן שלצערנו המשחק עדיין לא חופשי כמו שהייתי רוצה, ובסוף הוא כן מוביל אותך דרך הדמויות והסיפורים שלו כדי למצוא בסוף את אותם שלושה טמפלרים, אבל עדיין, זה עובד נהדר בעיניי.
ההתגנבות הסביבתית שחזרה משמשת כאן כמובן תפקיד מפתח, ובכלל, רוב הפעולות שתעשה כדי למצוא את אותם הטמפלרים (להאזין לשיחות בשוק, לעקוב אחרי מישהו, לגנוב מפתח מכיס של חיל, וכו'...) הן פעולות של הAC הקלאסיים, אבל העובדה שהכל נעשה בתוך העולם שהוא הAC המודרניים (מאוריג'ין ואודיסי), בלי באמת הפרדה 'רשמית' בין המערכות אבל כחוויה שונה באופן מהותי, כלומר שהכל עדיין חלק מתוך מפלצת המערכות שהיא ACV, זה פשוט נהדר.
כלומר מי שעוד זוכר איך AC הראשון היה בנוי, דמיינו שכל האזור הטבעי שחיבר בין כל הערים היה שטח אמיתי עם תוכן, גיוון, משימות וכו', ושהערים עצמן היו מחוברות אליו באמת ולא מופרדות למסך שונה עם טעינה נפרדת. עכשיו דמיינו שהערים עצמן גם כן היו עמוסות בתוכן מגוון ובשלל משימות צד, סוחרים, אוצרות, סיפורים ודמויות. ושמעל הכל הקווסט הראשי של התנקשות הטמפלרים הוא חלק רציף מהעיר והתוכן הפתוח, כלומר משימת ההתנקשות והחקירה שקודמת לה היא רציפה מתוך השיטוט בעיר ולא משימה עצמאית שנפתחת ועוצרת את העולם בזמן הזה. זו החוויה שקיבלתי מהקווסט של Lunden בACV.
אמנם זה קווסט של בערך 5 שעות, ואמנם לא הכל בו באמת התחבר בצורה מושלמת, אבל אם איכשהו הצורה שבה המשחק התנהל ברגעים האלו (כלומר גם בשיתוף עם העולם שמחוץ לעיר שהיה מחוץ לקווסט הספציפי, אך ממלא חלק מהמשחק כמובן) זו אינדיקציה למטרה שלהם במשחק AC לדור הבא, אם הם רק יגידו משהו בסגנון... אני אתחיל לפתח הייפ כבר מעכשיו

. זה כל מה שרציתי ממשחק AC אי פעם.
בקיצור, מאוד נהנתי מהקווסט הזה, וכמובן שהוא הזריק חיים חדשים למשחק מבחנתי ובערך לראשונה אני ממש מחכה לערב כדי להמשיך לשחק בו. אני בספק אם שאר המשחק ידמה לחלק הזה, רוב המפה עדיין מורכבת משטחים פתוחים, אבל זה הספיק לי כדי לרצות להתקדם ולהמשיך לראות מה עוד יש במשחק הזה.