Laskin כתב:שוב, תרחישים כאלה קרו, אינסומניאק וקוג'ימה הן רק דוגמאות, לחברות ש"טבעי שיעבדו רק עם-" אבל הנה אנחנו רואים שזה לא תמיד נכון. וגם ראינו שמיקרוסופט ניסתה דברים דומים ו"לגנוב" כשרונות שעבדו בעיקר או כמעט תמיד מול סוני, כמו למשל עם החברה שניסו להקים ביפן ועשו להם JRPG או נסיונות לרכוש את סקוור ואחרים... עזוב שזה נכשל, זה העקרון. זה ההבטחה. זו גם הידיעה או התחושה שתחת צד א' יקבלו עוד יותר ויותר, פרויקטים ויוקרתיים יותר, כפי שאכן קרה עם סאקר פאנץ' למשל, נוטי דוג וכו' שפרחו תחתיהם ועלו רמה.
Laskin כתב:באנג'י לא חסרת משמעות, שילמו עליה 5% ממה ששילמו על אקטיוויז'ן בשביל COD ובליזארד, זה לא בר השוואה בכלל. באנג'י עושה 200 מליון דולר מדי שנה, זה יכול לגדול או ליפול בעתיד אבל זו השקעה מצוינת, ובנוסף רק הידע שלהם בתחום הGAAS שווה את זה, מדובר במליוני אנשים שמעוניינים במשחקים האלה, ולך תדע, אולי גם יעשו משחקים בלעדיים בהמשך, זה ממש ממש לא תרחיש דמיוני.
Laskin כתב:לגבי גרסאות מחשב אני חושב שאתה טועה בגדול, אבל כבר חפרנו על זה לטעמי מספיק.
Laskin כתב:אם באנג׳י יהיו בלעדיים במשחקי הGAAS שלהם - אז הם ירוויחו הרבה פחות כסף מה יקרו-תשלומים שהם עיקר ההכנסות של משחקים כאלה, בדרך כלל. אז יש הגיון, והכנסת הכסף הקבועה הזו תעזור לכיס של סוני וזה יעזור להם לממן פרויקטים נוספים, לקחת סיכונים אולי לפעמים, להשקיע יותר בפרויקטים ולרכוש עוד חברות… מן הסתם זה עוזר לפלייסטיישן בדרכים שונות. וכמו שאמרתי גם כן - כרגע זה מולטי, יתכן ובעתיד יהיו בלעדיים, בתקווה משחקים עם מצב סינגל בנוסף למולטי, או מצב סינגל בלעדי כשהמולטיפלייר יהיה מולטיפלטפורם.
Laskin כתב:לגבי השאלה שלך - לא, להוציא לקונסולה מתחרה זה אומר להוציא לאנשים שיש להם קונסולה מתחרה מחוברת לטלויזיה בסלון שלהם, אז אני חושב שזו תהיה טעות, אלא אם זה יחייב נניח חשבון פלוס ואז זה הגיוני יותר, אבל פחות אידאלי. אתה יודע ששוק הקונסולות ענק, ושאנשים לא מוותרים על קונסולה בסלון בשביל לשחק במחשב שלהם בחדר בהמוניהם, אז למה להתמם? אני חוזר ואומר שלדעתי הפלוסים עולים בהרבה על המינוסים במהלך הזה (מבחינתם, מן הסתם שמבחינתי ומבחינתך זה בכלל מדהים, אבל אנחנו בלתי נראים ברדאר הכללי), ושוב - לדעתי זה צריך לבוא וזה עוד יבוא - עם חנות כזו או אחרת (אם כי יש להם נתח יפה באפיק) ועם מנוי פלוס במחשב, בדומה לגיימפאס במחשב.
Laskin כתב:בטח שזו התממות, ועכשיו אתה משווה לי קונסולה למחשב… קונסולה נייחת זה מכשיר כזה בסלון שמשחקים בו לבד או עם המשפחה וחברים שאנשים לרוב רוכשים אחד כזה, ומחשב גיימינג זה מכשיר כזה בחדר או בצד של הסלון שמשחקים בו לבד, שעולה פי כמה וכמה מקונסולה. שוב, לרוב. לא תמיד, לא כולם וכו׳ (פה למשל יש מלא יוצאי דופן אבל אנחנו לא ממש מייצגים את הרוב).
הטענה שלי היא לא שאין אנשים כאלה שינטשו את הקונסולה בשביל מחשב עכשיו, אלא שזה שבריר של אחוז מהשוק שלהם, שחלקם יישבר ברגע שיצא המשחק הזה שהם לא רוצים לקבל ספוילרים בשנתיים שייקח לו להגיע אליהם, וירצו להיות חלק מהשיח, ושבמקרה ההפוך מדובר בהרבה יותר אנשים, לדעתי, בין היתר בגלל המחיר הזול של קונסולה עבור גיימרי-מחשב לעומת ההפך, וגם כי הרבה מהם לא בעלי קונסולה ולא תכננו להיות, אבל המשחקים האלה פותחים אותם להיצע שהם פספסו ולהוסיף קונסולה לסלון כשאין להם אחת כזו (או שיש להם של המתחרה מהדור הקודם, או במקרים מעטים יותר מהדור הזה) - זה כל כך הרבה יותר זול ופשוט מאשר גיימרי-קונסולה שפתאום יתחילו להתעסק עם מחשבים וכל מה שזה אומר. לכם התועלת עבור סוני בעיניי גדולה יותר מהחסרון. אבל כבר כתבתי זאת מספר פעמים, ושוב חזרתי עכשיו
Laskin כתב:אה, ולגבי באנג׳י - זה הרבה יותר מורכב ממה שאתה מתאר את זה, ופתוח לפרשנות… שים לב לציטוטים שלהם, הם ימשיכו להיות עצמאיים ויפתחו משחקים היכן שהקהילה שלהם נמצאת, ואם רוב רובה בפלייסטיישן? אז יוכלו לומר שזה בלעדי כי רוב הקהילה שם. סתם דוגמא אחת. בנוסף, יותר קל ״לשחד״ את מי שמחליט על זה באמצעות בונוס ישיר שמן, ולשנות החלטות כאלה, כשהחברה שייכת לך. אתה באמת תתפוס את ראש אם יהיה מוד סינגל רק בפלייסטיישן או שנה לפני המתחרות? אני לא. כנ״ל לגבי ביצועים, לגבי תוכן נוסף, לגבי הרבה דברים…
מן הסתם הם לא יגידו שדסטיני 2 הולך לקבל תוכן בלעדי שלא יגיע למקומות אחרים, זה יחסל את ההכנסות שיש למשחק כרגע במחשב ובאקס בוקס.
בדיוק כמו עם COD (לפחות עד שסוני חתמו על הסכם שמחייב אותם משפטית, וגם אז - אולי קנס זה בקטנה) - אני לא אתפלא אם יצאו בהצהרת ״דברים שרואים מכאן לא רואים משם״, ״המציאות השתנתה״ וכו׳. אפילו להפך, אתפלא אם זה לא יקרה, החל מהדור הבא.
Laskin כתב:לגבי התגובה האחרונה - אבל אתה לא מפעיל את הראש כמו שאתה יודע טוב מאוד כשאתה רוצה… הסיכון ששחקן פלייסטיישן ינטוש לטובת מחשב הוא קטן משמעותית משחקן פלייסטיישן שינטוש לטובת קונסולה מתחרה אם הוא מקבל שם את אותם המשחקים. וצייינתי מדוע. ובדיוק מאותה סיבה אני מבין למה מיקרוסופט לא מוציאה את המשחקים לפלייסטיישן, גם אם לא הייתה לה חנות ייעודית במחשב וגיימפאס, כמו שאכן היה בעבר אם אני לא טועה, כבר לא זוכר. אבל אם כבר - מאחר וגיימפאס מביא את כל המשחקים day1 ב״חינם״ - כן הגיוני מעט יותר שהם יביאו את המשחקים שלהם לפלייסטיישן וימכרו עוד כמה מליוני עותקים או אפילו עשרות מליוני עותקים של משחקים החדשים שלהם בכל שנה, במחיר מלא, מאשר שסוני יעשו מהלך כזה. לעומת זאת להביא את השירות גיימפאס לפלייסטיישן - לא ישתלם להם בוודאות, זה יחסל להם את שוק הקונסולות…
Laskin כתב:כשהמימון וחברת האם שלך היא אחת, די ברור מי יקבל בלעדיות כזו או אחרת... גם כאן - לא צריך להתמם.
Laskin כתב:וכן, למחשב הרבה הרבה יותר קשה לנטוש, ברמה שזה בהחלט שווה את ה"סיכון", ובנוסף יש פה גם סיכוי סביר בהרבה מאוד, של הוספת קונסולה לאנשים שכרגע אין להם או שהחיים שלהם הובילו אותם לסיטואציה שזה עכשיו מתאים (למשל - אנשים שיש להם ילד, או אנשים שהתחתנו, או אנשים שרוצים חווייה אחרת, בסלון, ומתלבטים איזו קונסולה לקנות, או שמאחר ויש להם או היה להם בעבר אקס בוקס אז הם יתפשרו על המשחקים של מיקרוסופט במחשב ויוסיפו פלייסטיישן בדור הבא או הזה, במקום או בנוסף... דברים שכבר כתבתי לצערי 5 פעמים).
המחשב לא בסלון, המחשב יקר פי 5, הורים לא הולכים לקנות עכשיו לכריסמס מחשב לילד שלהם ב-5,000 דולר כדי להריץ את ג'דיי 2 טוב יותר מאיך שהוא רץ על הקונסולה ב-300-500 דולר, המחשב לא "חברתי" או "משפחתי", המחשב מורכב יותר לתפעול ומשחקים מבוגבגים יותר לרוב (ולאחרונה זה בכלל סרט, לצערנו הרב), רוב החברים שלך לא נמצאים שם (שוב - לרוב מוחלט של השווקים הרציניים, לא לי ולך), יותר קשה ללמד את הילדים שלנו לתפעל שם את הדברים, יש מליון סיבות למה זה לא בר השוואה לקונסולה מתחרה באותו מחיר, באותו חדר, באותו מסך, עם אותן יתרונות (וחסרונות). אבל אתה לא צריך לשאול אותי את השאלות האלה, אתה יודע את התשובות, אז אני לא מבין מה הטעם. אתה בעצמך גם הצגת אותן לא פעם.
Laskin כתב:אגב, אם אנחנו כבר מדברים - אז לדעתי אם נינטנדו תעשה משהו דומה ותחליט להוציא את המשחקים שלהם למחשב - אז תהיה לזה השפעה שלילית מינורית מאוד לעומת התועלת העצומה. חד משמעית. אני מחר מוציא מינימום 500 דולר על משחקים שלהם למחשב אם הם מכריזים בהפתעה שהם זמינים בסטיםכל משחק ב-120 פריימים, ויש לי המון מה להשלים.
וכן, במקרה שלי אני גם פה חריג כי אותי לא מעניינת ניידות, המחשב בסלון וכו' אבל זה שוב עניין של "תשתמש במח שלך, אתה מסוגל לבד לדמיין תרחישים ולא צריך להתמם ולהעזר בי")
אבל בלי קשר בטח ארכוש בכל אופן גם סוויץ' 2 לילדה, כדי שלא תתפוס לי את הסלון
Laskin כתב:ההתממות כאן הייתה לגבי "יכול להיות שיחליטו להוציא משחק בלעדי לאקס בוקס". גם כאן - זה סביר בעיניך? הגיוני? יש תקדים למשהו שבאמת דומה לזה? די עם השטויות מנסים לנהל פה דיון רציני.
Laskin כתב: אני אישית בטוח שמתוך ה-132 מליון האלה - יש יותר מליונים שירצו לעבור או לנסות קונסולה, בין אם עכשיו ובין אם בדור הבא ובין אם המחשב שלהם כבר חלש או עושה בעיות ולא ירצו להוציא 5,000 דולר כדי להריץ את המשחקים הכי יפים בתעשייה, ויעדיפו קונסולה כשזה יקרה, או כשהם יעברו דירה, או כשהם יקנו טלוויזיה חדשה, או כשיהיו להם ילדים... ואחרי שנחשפו למשחקים של פלייסטיישן - סביר יותר עכשיו שיעדיפו אותה מאשר לפני שנחשפו אליהם.
Laskin כתב:אתה באמת באמת מאמין שאם נינטנדו תוציא למחשב עכשיו משחקים באיחור של שנתיים - אז היא תפסיק להיות מחזיקת פלטפורמה? באמת באמת? או אפילו שהם ירוויחו פחות? אני שואל בשיא הרצינות, זה לא מסתדר לי ואני חושב ההפך. בטח עם נינטנדו שניידות זה חתיכת קטע עבור היעד שלהם.
DrKeo כתב:
1) ראיין לא עשה שום מהלך שתרם לחוזק של המותג פלייסטיישן, הוא גם לא עשה שום מהלך שתרם למכירות.
2) ראיין ליטרלי אחראי לתחזית עצמה, אז טכנית הוא לגמרי אחראי לחוסר עמידה ביעדים אם הוא זה שהציב אותם.
Laskin כתב:אני בהחלט טוען שיש יותר אנשים שיעדיפו להוציא 500 דולר על קונסולה ולשחק אותה בסלון ועם חברים פה ושם, מאשר להוציא 2,500 דולר לפחות על שדרוג המחשב שלהם כדי לשחק במשחקי ה-AAA התובעניים שסוני מוציאה למחשב, כן, זה - ושהמשחקים האלה של סוני יוצאים שנתיים אחרי, שזו גם הסיבה שלי ואולי גם לך יהיה בכל זאת קשה לעמוד ברצונות שלנו שלא לרכוש שוב קונסולה של סוני. ואני ממש רוצה... אבל משחקי נוטי דוג, סנטה מוניקה ולעכשיו מבחינתי לפחות גם אינסומניאק וסאקר פאנץ' - יעשו חיים ממש קשים.
אם סוני יוציאו DAY1 - זה בהחלט ישנה הרבה דברים. לא לכולם, אבל לחלק גדול יותר, וזה יהיה סיכון שלדעתי לא יהיה שווה את זה.
Laskin כתב:ולא, הטיעון הזה לא תקף לאקס בוקס באותה מידה כי הם יוצאים DAY-1 במחשב, ולא צריך לשלם עליהם 70$
Hypno כתב:DrKeo כתב:
1) ראיין לא עשה שום מהלך שתרם לחוזק של המותג פלייסטיישן, הוא גם לא עשה שום מהלך שתרם למכירות.
2) ראיין ליטרלי אחראי לתחזית עצמה, אז טכנית הוא לגמרי אחראי לחוסר עמידה ביעדים אם הוא זה שהציב אותם.
רכישת אולפני פיתוח מובילים לא מחזקים את המותג של פלייסטיישן? רכישת אולפן GAAS מוכח שמכניס מיליונים מהיום הראשון לא מחזק את המותג? נו באמת.
אז מה כבר CEO יכול לעשות לעזאזל כדי 'לחזק מותג'???
אני לא חושב ש Ryan קובע את התחזיות על סמך עצמו. אבל נראה מה יקרה.
אולי ספיידי 2 ישנע יותר קונסולות מהמצופה. ומן הסתם הדחייה של Factions דפקה את התחזיות (לא יודע למה סוני בוחרים לדבוק בתחזית אחרי הדחיה הזו).
אתה חייב כבר לשחרר את תפיסת הגן הסגור הצרה. זה כבר פאסה.
PSVR2 זה לא צעד לחיזוק הגן הסגור? לא נמכרו באנדלים של PS5+PSVR2?
אם Ryan היה נכנס לתפקיד ומבטל את התוכניות ל PSVR2 היית אומר 'הנה הוא גוזל עוד סיבה לקנות פס5'. אם PSVR2 יתברר ככישלון מכירות תגיד 'הכישלון רשום על שמו, היה צריך להפסיק תמיכה במכשיר חודשיים אחרי שיצא וראו שהוא לא מוכר כלום'. אדם אחר יגיד 'כל הכבוד ש Ryan המשיך להקצות תקציבים ל PSVR2 ולסגמנט שהוא בחיתולים ולא רווחי בטווח הזמן המיידי'.
Playstation Portal זה לא צעד לחיזוק הגן הסגור?
ומה הביקורת הכי גדולה על התוסף הזה? שהוא מיותר כי סוני יכולים להחליט להוציא פונקציונליות remote play לכל טאבלט.
מינימום של שנתיים בהוצאת משחקי פלייסטיישן 5 למחשב זה לא די והותר? אתה חושב ששחקן הקונסולות הממוצע יכול להמתין שנתיים כדי לשחק במשחקי פרסטיז' של סוני שכל העולם מדבר עליהם באותה עת? ולשחקן הזה יהיה גם מחשב עדכני שיוכל להריץ אותו באופן דומה? לי זה לא נראה סביר. לכל היותר אחוז זניח בהשוואה ל upside.
ותקן אותי אם אני טועה, מהפעמים שקראתי אותך מגיב בנושא, לא התרשמת בלשון המעטה מהביצועים הקופתיים של משחקי סוני על המחשב עד כה.
אז אם לדעתך זה סדר גודל הקהל הפוטנציאלי, אז ההשפעה של הצעת המשחקים על המחשב קטנה מאוד, לא?
לגבי Glass Man ו SF6: אני אצטרך לינקים. הבחור קובע עמדות לפי ציוצים בטוויטר.
אפשר ללכת בתוך סטים לרשימת המוכרים המובילים השבועית ולהסתכל אחורנית רק לגבי מכירות ביפן. SF6 מופיע שם בעשירייה הראשונה והשנייה.
אבל מאיפה הידיעה מה כמות העותקים בסטים ביפן וכמה הוא מכר על הפלייסטיישן ביפן?
Laskin כתב:"האנשים במקבץ שלך הם בעלי PC בלי פלייסטיישן שעלולים לקנות פלייסטיישן, והאנשים במקבץ שלי הם בעלי PC עם פלייסטיישן שעלולים לנטוש את פלייסטיישן"
מי מהם מספר רב יותר? באמת שואל, לא יודע.
ולגבי להוציא 2,500 דולר - דיברתי על האנשים שיאלצו לשדרג לא על בעלי מחשבים בכללי, אלא כאלו שירצו להפעיל את המשחקים ברמה סבירה פלוס, טובה יותר מאיך שהם רצים על הקונסולה... והמשחקים של סוני כבדים מאוד ולכן הרוב יאלצו להוציא הרבה כסף כדי להפעיל אותם.
הדשדוש של אקס בוקס לא בגלל שהם נמצאים על המחשב, אלא בגלל שהמתחרה מספקת משחקים טובים בהרבה, כרגע, בגלל שהיא זולה יותר ובגלל שלחברים שלהם יש אותה.
הDAY1 הוא בהחלט פאנץ' סופר דופר משמעותי, שהעליתי אותו פה כמה וכמה פעמים, זה לא שעכשיו הוספתי אותו. יש שילוב של דברים וזה אחד המשמעותיים. סטארפילד יכול לצאת לפס5 בחגים 2025 וזה לא ישנה כלום למכירות האקס בוקס, או של הפלייסטיישן... בליפס ברדאר. ולכן יש הבדל גדול מאוד בין זה לבין פלייסטיישן במחשב. או נינטנדו במחשב. זה, ושוב - העובדה שעל המחשב לא רק שאתה מקבל את המשחקים הבלעדיים של מיקרוסופט בקונסולות DAY1, אלא גם שהם לא עולים לך 70$, אלא חלק ממנוי מאוד משתלם, שאתה גם יכול לעשות אותו לחודש אחד בכמה דולרים, מקסימום 10$ מחיר מלא ואתה מסיים את רובם הרבה קודם ועל הדרך גם מסיים עוד איזה 4 משחקים אם יש לך זמןאקס בוקס מיותר לחלוטין לבעלי מחשב, פלייסטיישן לא. זה די פשוט. אם סוני יוציאו את המשחקים שלהם DAY1 וניתן יהיה לקנות אותם ועוד אחרים ב-10 דולר לחודש - אז הסיכון של סוני במהלך הזה יהיה עצום לעומת מה שכרגע קורה. אבל הם מוציאים שנתיים אחרי, במחיר מלא, ויש אפילו כמה וכמה שעושים ככה דאבל דיפינג, ויהיו כאלה שלא ירצו לחכות שנתיים במשחק הבא שיצא בסדרה והם יצרפו אותם... אני משוכנע שהיתרונות עולים על החסרונות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 51 אורחים