Laskin כתב:אגב, למי שזה לא מובן כאן - חברה שתחדש ותעשה מהפכה בכל שנה ושנה - לא תוכל לשרוד כלכלית ברוב המקרים.
תחשבו שאפל ממציאה סוג של מסך חדש, משהו מהפכני שתוכל להרגיש את הטקסטורה שעליו או משהו כזה... אפל עכשיו צריכה לעשות מליון בדיקות ומחקר ולפתוח מפעל שיתרכז בזה ולעצב את החומרה שתתאים לו בול ועוד מלא דברים - השקעה של מליארדים.
מה אתם חושבים? שאם שנה הבאה יש להם את היכולת התאורטית לעשות מסך חדש ומהפכני עוד יותר - הם כבר יקפצו עליו? הם צריכים להרוויח קודם מהקודם, ללמוד מהלקוחות מה טוב ומה פחות טוב, לעבוד על הטכנולוגיה הבאה בהדרגתיות...
אבל לפחות פעם ב-5-7 שנים אפל כן מצליחה להמציא את עצמה או את המוצרים שלה מחדש.
היא עשתה את זה עם מחשב אישי, עם העכבר, עם מוזיקה (אייפוד), עם אפליקציות, עם האייפון, עם הטאבלט ועכשיו עם השעון.
בכל אחד מהנושאים הנ"ל אפל המציאה, שיפרה באופן חסר תקדים או יצרה שוק חדש לחלוטין.
אז מאז האייפון - ששינה ב-100 אחוז מה שאנחנו חושבים על סלולרי - הם לא שינו *שוב* את מה שאנחנו חושבים על סלולרי... לא נורא, הם עדיין מובילי השוק מבחינה תודעתית.
אף אחד לא מתלונן על אי-החדשנות של אפל, ברור לי, אם לא לכולנו, שאי אפשר לחדש כל שנה ושנה, גם לא כל שנתיים.
אבל כאן זו בדיוק הבעיה - אפל מתיימרת להציג כל מכשיר שלה כשיא החדשנות ופאר היצירה האנושית, זו זכותה, בדיוק כמו כל חברה גדולה אחרת שמכבדת את עצמה.
אך הבעיה היא שכל התקשורת ועדרי ההמונים מאמינים לה ורצים אחריה באמוק רק כדי להרגיש את המאסטרפיס החדש השנתי ביד שלהם, וזה קורה גם בגלל טקטיקות שיווק מלוכלכות של אפל וניהול עסקי קשוח ואגרסיבי שעובר על החוק לא מעט פעמים. לדוגמה, ממליץ לך לחפש על הסכמי אי-ההעסקה בין אפל לגוגל או הניסיון להתחרות בחנות הספרים של אמזון - שוב, התקשורת לא מפרסמת מספיק את הנושא הזה! ההילה הזו סביב אפל ומכשיריה לא ברורה לי.
אגב, שים לב, מכל הרשימה שציינת, אפל כמעט ולא המציאה שום דבר חדש, אולי למעט המחשב האישי וכמובן האפליקציות:
את העכבר ג'ובס "השאיל" מזירוקס, עם כמה שהאייפוד היה מדהים הוא בסך הכל נגן מוזיקה, מכשירים דומים לאייפון כבר היו עוד לפני שיצא, הוא הראשון שהצליח לפרוץ לשוק הרחב משום שלא כיוון לקהל העסקי, טאבלטים היו כבר הרבה הרבה לפני האייפד ושעון? נו באמת... כבר שנתיים אנחנו שומעים על השעון החכם.
DrKeo כתב:זה לא באמת משנה מי מחדשת, אפל לא מחדשת והיא לא עושה את זה כבר שנים. סמסונג זורקת את הכל והכיור פנימה תמיד, עושה שטויות כמו גלילה עם העיניים וכל מני שיט אחר. 99% ממה שסמסונג מוסיפה זה טארש שעשוי גרוע.
ההבדל בין אפל לסמסונג הוא שכל מכשיר שאפל מוציאה הוא מוצר מוגמר שעובד כמו שצריך, בנוי כמו שצריך ובסופו של דבר הוא פשוט עובד. לאף אחד לא אכפת שסמסונג הביאה קודם NFC עם תשלום, אכפת שאפל הביאה NFC עם תשלום שהוא גם עובד וגם שימושי.
קונים מוצר כי החברה "חדשה" או קונים מוצר כי הוא פשוט טוב ועובד כמו שצריך? סמסונג מיצרת טראש כבר שנים, טלפונים מפלסטיק עם נטיה מאוד קשה להתקלקל ומלאים ב"חידושים" חסרי כל שימוש ועם ביצוע די גרוע. בסופו של דבר, כשאני קונה טלפון אפל הכל עובד מעולה, זה עובד חלק, זה שימושי, זה יפה וזה מבצע כל מה שאני רוצה איך שאני רוצה. אצל סמסונג לא, זה למה אנשים שעם אייפון לא מזיז להם את הביצה אם סמסונג עשתה כבר UI מתרחב במצב LANDSCAPE בNOTE (אגב זה הגיע מהאייפד, לא מסמסונג אבל נזרום) כי זה שהיה לNOTE את זה זה לא רלוונטי ליוזר של אפל.
סמסונג מייצרת טראש כבר שנים? מאיפה אתה מביא את הקביעה הזו?
זו שטות מוחלטת, אני עדיין נמצא עם הגלקסי S2 שלי, ולמעט המצלמה שנדפקה בגלל נפילה, הוא עובד נפלא, ללא תקלות חומרתיות (בעיות בתוכנה היו לא מעט בתחילה, אבל מאז השדרוג לאנדרואיד 4.1 ואחר כך 4.3, אין בעיה אחת).
הS3 הוא באמת בעייתי מבחינת הייצור שלו, יש כמה סדרות ייצור דפוקות... זו לא פעם ראשונה שזה קורה לסמסונג ולא אחרונה. קורה לכולם, גם לאפל. (האנטנה במסגרת שלא עובדת, המסך הצהוב וכו' וכו')
זה נכון שלסמסונג יש ערימות על גבי ערימות של גימיקים מטופשים ומיותרים, ולפעמים זה רק פוגע בשימושיות, אבל לרוב אלו פיצ'רים שלא מפריעים לשימוש השוטף ושניתנים לביטול בקלות.
מדי פעם יוצאת להם איזושהי הברקה, כמו למשל ה-SmartStay הפנטסטי שעוד כמה יצרניות אנדרואיד העתיקו (אם אתה לא מכיר, המצלמה בודקת האם העיניים שלך מכוונות לעבר הסמארטפון, ואם כן אז כיבוי המסך נדחה בעוד 30 שניות).
או למשל האפשרות לריבוי אפליקציות על גבי הסמארטפון שעכשיו כל יצרן אנדרואיד העתיק ואפשר להתקין אופציה כזו מהפליי סטור בקלות.
אני לא הכי אוהב את הפלסטיקה של סמסונג, ולכן הסמארטפון הבא שלי לא יהיה מתוצרתה. אולי זה יהיה HTC, או LG ואולי בכלל OnePlusOne. וזה היופי באנדרואיד.