סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 ספטמבר 2014, 13:29

Laskin כתב:
רוב האנשים כן, כל שנתיים בערך.
שזה מוזר, כי בקרב חבריי הקרובים - אני הכי "גאדג'טי" וגיימר, ומכיר את כל המכשירים, וחברים שלי שלא יודעים דבר - החליפו כבר 4 סמארטפונים לפחות בחייהם, כאשר אני קניתי רק סמארטפון אחד כל חיי :)

בארה"ב זה בכלל נפוץ להחליף כל שנתיים, כי אז בדיוק נגמרת תקופת ההתחייבות שלך, מאז שקנית את המכשיר הקודם ויש כל מיני הצעות שדרוג חביבות.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ספטמבר 2014, 13:40

אם הייתי גר בארה"ב גם אני הייתי מתנהל אחרת כלכלית, ב-180 מעלות ^_^

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ספטמבר 2014, 15:23

אם הייתי גר בארה"ב ומרוויח בדולרים הייתי קונה שלושה אייפון 6 פלוס, מדביק אותם לפרמידה ואז משתמש בהם בתור סטנד לאייפון 6 שלי.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 16 ספטמבר 2014, 16:12

Laskin כתב:אם הייתי גר בארה"ב גם אני הייתי מתנהל אחרת כלכלית, ב-180 מעלות ^_^

היית ממשכן את הילדים שלך כדי לעשות ניתוח בכליות או לשלוח אותם ללימודים? אבל היה לך אייפון 6 :D.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 ספטמבר 2014, 16:14

Death_119 כתב:אנשים אשכרה מחליפים פה פלאפונים כל שנה שנתיים?

למעשה אם יש לאנשים מצב להשיג טלפון מחו"ל אז בכלל לא הגיוני לשמור טלפון ליותר משנה, בפרט אייפונים שנמכרים בקלות ובמחיר גבוהה.

חברה שלי במקרה הגרוע מוסיפה 300-400 שקל בשביל לשדרג. לרוב לא צריך להוסיף כסף.

@ארז... אתה סגור על מה שאתה אומר? זה לא קבוע בטלפונים סלולריים?

על כל פנים מהניסיון שלי זה לא משנה כל כך. יש יותר אור אבל יש יותר מריחה.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2014, 09:39

ENGADGET בביקורת מקיפה על האייפונים החדשים וגם על iOS8
זה הרבה לקרוא, אבל מומלץ.

סה"כ אני עדיין לא החלטתי אחרי כמה ביקורות, אני חייב להחזיק בעצמי את ה-5.5 :/

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 17 ספטמבר 2014, 10:06

swiss-the-engine כתב:למעשה אם יש לאנשים מצב להשיג טלפון מחו"ל אז בכלל לא הגיוני לשמור טלפון ליותר משנה, בפרט אייפונים שנמכרים בקלות ובמחיר גבוהה.

אריק, לא היו הרבה דיבורים על כך ש-AT&T וורייזון רוצים לזנוח את הסבסוד של הפלאפונים כי הם מפסידות מזה די הרבה כסף? אני די זוכר שהיו על זה המון כתבות.
ודודי, אני לא חושב שכל אחד פה משיל כל שנה 2500+ על פלאפון, אבל אני מקרה די שונה, לא מעניין אותי יותר מדי מפלאפונים חזקים, קניתי שנה שעברה גלקסי מיני 3 ועכשיו הזמנתי Moto G מאמזון (ממש ממש זול) ואין לי ממש צורך ביותר מזה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 ספטמבר 2014, 10:29

לא זכור לי דבר כזה... מה שכן יש עכשיו מסלולים חדשים של חידוש טלפון כל שנה.

בכל אופן אני לא מדבר על קניה תחת ATT או משהו כזה... זה סיבוך ולא ממש אפשרי. אני מתכוון לקניה של נגיד אייפון חדש ב2400-2500 שקל מחנות של אפל ומכירה פה בארץ של אייפון של שנה שעברה באותו מחיר.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ספטמבר 2014, 14:05

Laskin כתב:ENGADGET בביקורת מקיפה על האייפונים החדשים וגם על iOS8
זה הרבה לקרוא, אבל מומלץ.

סה"כ אני עדיין לא החלטתי אחרי כמה ביקורות, אני חייב להחזיק בעצמי את ה-5.5 :/

אני בדיוק באותה סיטואציה איתך.
הגודל האבסורדי באמת נשמע בעייתי, אבל אם אפשר להתרגל אליו, זמן הסוללה והמצלמה העדיפה ממש גורמים לי לרצות ללכת על הפלוס.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2014, 14:11

אוף, אם רק היה 5" ולא 4.7, ועוד קצת בטריה - הייתי יותר שלם עם ה-6 הרגיל :/
קראתי עוד ועוד ביקורות, נראה לי שהגודל של המכשיר יחד עם הלמטה-למעלה באמת בעייתי, והוא ייפול לי מהיד הרבה :(
עדיין אחכה לנסות בעצמי, אבל חזרתי להיות בכיוון של ה-6 הרגיל. גם ככה רוב הדברים שאני מצלם זה לא בוידאו והיד שלי די יציבה ;)

כבר כמעט בא לי לחכות לאייפון 7 עמיד במים ומכות :P

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ספטמבר 2014, 14:53

Laskin כתב:אוף, אם רק היה 5" ולא 4.7, ועוד קצת בטריה - הייתי יותר שלם עם ה-6 הרגיל :/
קראתי עוד ועוד ביקורות, נראה לי שהגודל של המכשיר יחד עם הלמטה-למעלה באמת בעייתי, והוא ייפול לי מהיד הרבה :(
עדיין אחכה לנסות בעצמי, אבל חזרתי להיות בכיוון של ה-6 הרגיל. גם ככה רוב הדברים שאני מצלם זה לא בוידאו והיד שלי די יציבה ;)

כבר כמעט בא לי לחכות לאייפון 7 עמיד במים ומכות :P

קשה לי להתפשר על סוללה פחות טובה. זה הפיטצ'ר הכי חשוב בטלפון.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2014, 15:01

מסכים איתך לגמרי.
אבל יש לי מלא מטענים חיצוניים ואני ליד חשמל רוב היום, גם באוטו, ויש גם קייסים טובים עם מטען ובטח יצאו טובים עוד יותר (וקלים יותר, בתקווה) ל-6.
קיצר - אני לא אהיה שלם עם שום קנייה שלי :)

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 17 ספטמבר 2014, 15:10

swiss-the-engine כתב:למעשה אם יש לאנשים מצב להשיג טלפון מחו"ל אז בכלל לא הגיוני לשמור טלפון ליותר משנה, בפרט אייפונים שנמכרים בקלות ובמחיר גבוהה.

ערכי צמצם / תריס אינם קבועים גם בטלפונים סלולריים. בדרך כלל אין שליטה ידנית עליהם, אבל הטלפון עדיין קובע איך לשלוט בהם. ה-F-stop "ספייר" הזה שמייצב אופטי מספק צריך להיות קיים גם באייפון. פיל שילר גם אמר את זה ב-Keynote. כאמור - זה לא פתרון קסם וזה לא אומר שלא תהיה מריחה. אבל צריך לזכור שצריך לעשות את ההשוואה למצלמה דומה ללא מייצג אופטי כדי לדעת בדיוק מה התוצאות. במקרה של האייפונים החדשים ממש ממש קל לעשות את זה ואני בטוח שבמהרה יהיו השוואות שיבהירו עד כמה השיפור קריטי.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 17 ספטמבר 2014, 20:01

אני לא מבין מה ההתלהבות מהאייפונים החדשים. בסך הכל בדיוק אותו מכשיר רק עם חומרה מעט יותר חזקה (אבל עדיין חלשה מהאנדרואידים), ומסך גדול יותר ואיכותי יותר.
למי שאוהב את הUI של iOS זה שיפור מבורך, אבל למה בדיוק צריך לשדרג מאייפון 5 או 5S? זה נשגב מבינתי איך אפל מצליחה שוב ושוב להפיל בפח קונים.
בקשר למצב המיוחד שמציג חצי מסך באייפון 6+: אפל ממש לא המציאה את זה, סמסונג כבר עשו משהו דומה בגלקסי נוט. אומנם בהיקף יותר קטן, אבל אין כאן משהו חדשני, רק שיפור של הקיים.

וזו בדיוק הנקודה שלי כאן - אפל כבר שנים לא מחדשת כמו שטוענים שוב ושוב, היא רק משפרת את המצב הקיים לרמת הקפדה וגימור גבוהה במיוחד, וזה יאמר לזכותה.
כמו שזה נראה עכשיו, האייפונים החדשים מדביקים את הפער שנוצר מהאנדרואידים בשנים האחרונות, אבל כבר עוד פחות מחצי שנה אמורים להתחיל לצאת מכשירי הדגל החדשים (וזה בתנאי שלא מחשיבים את הנקסוס).

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ספטמבר 2014, 20:06

Shlomix כתב:אני לא מבין מה ההתלהבות מהאייפונים החדשים. בסך הכל בדיוק אותו מכשיר רק עם חומרה מעט יותר חזקה (אבל עדיין חלשה מהאנדרואידים), ומסך גדול יותר ואיכותי יותר.
למי שאוהב את הUI של iOS זה שיפור מבורך, אבל למה בדיוק צריך לשדרג מאייפון 5 או 5S? זה נשגב מבינתי איך אפל מצליחה שוב ושוב להפיל בפח קונים.
בקשר למצב המיוחד שמציג חצי מסך באייפון 6+: אפל ממש לא המציאה את זה, סמסונג כבר עשו משהו דומה בגלקסי נוט. אומנם בהיקף יותר קטן, אבל אין כאן משהו חדשני, רק שיפור של הקיים.

וזו בדיוק הנקודה שלי כאן - אפל כבר שנים לא מחדשת כמו שטוענים שוב ושוב, היא רק משפרת את המצב הקיים לרמת הקפדה וגימור גבוהה במיוחד, וזה יאמר לזכותה.
כמו שזה נראה עכשיו, האייפונים החדשים מדביקים את הפער שנוצר מהאנדרואידים בשנים האחרונות, אבל כבר עוד פחות מחצי שנה אמורים להתחיל לצאת מכשירי הדגל החדשים (וזה בתנאי שלא מחשיבים את הנקסוס).

היא לא מפילה איש בפח. היא כן מייצרת מוצרים שאנשים מעוניינים לקנות.
זה לא עושה אותם פתאים שמצליחים לעבוד עליהם. זה עושה אותם אנשים שחשובים ששווה לקנות את הטלפון המשופר הזה, עם הגימור הגבוה במיוחד, כי זה מה שהם אוהבים.

אפל לא ממציאה מחדש תעשיות חדשות, כמו שהיא עשתה כשהיא הוציאה את המחשב הביתי הראשון, או את האייפוד, או את האייפון, אבל היא כן ממשיכה לחדש בתחומים שבהם היא פועלת, גם אם לא באופן מהפכני (וזה רק טבעי, כמובן. יש גבול לכמה מהפכות אפשר לעשות).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 ספטמבר 2014, 22:34

Nucleus_Dawn כתב:
היא לא מפילה איש בפח. היא כן מייצרת מוצרים שאנשים מעוניינים לקנות.
זה לא עושה אותם פתאים שמצליחים לעבוד עליהם. זה עושה אותם אנשים שחשובים ששווה לקנות את הטלפון המשופר הזה, עם הגימור הגבוה במיוחד, כי זה מה שהם אוהבים.

אפל לא ממציאה מחדש תעשיות חדשות, כמו שהיא עשתה כשהיא הוציאה את המחשב הביתי הראשון, או את האייפוד, או את האייפון, אבל היא כן ממשיכה לחדש בתחומים שבהם היא פועלת, גם אם לא באופן מהפכני (וזה רק טבעי, כמובן. יש גבול לכמה מהפכות אפשר לעשות).

מה התחדש בשוק הסלולר מאז 2007?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 ספטמבר 2014, 01:45

Death_119 כתב:מה התחדש בשוק הסלולר מאז 2007?

מאז האייפון המקורי באמת לא היו מהפכות ענקיות (הוא היה המהפכה הענקית בתחום) ואפל וחברות אחרת רק המשיכו לשפר את הרעיון שלו ואת המכשירים עצמם.
כמובן שהשתנה המון בכל הנוגע למה שקורה מסביב לטלפונים (האינטרנט התשנה המון כדי להתאים את עצמו לטלפונים מודרניים, למשל) והם הפכו ליותר ויותר מוצלחים במה שהם עושים.

ב2007, טלפון חכם לא היה הסטנדרט. היום טלפון לא חכם, זה היוצא דופן, בכיסים של אנשים. כמובן שהטלפונים לאט לאט החליפו עוד ועוד מכשירים אחרים (נגן מוזיקה, מחשבון, מצלמה וכן הלאה). עם הכניסה של אפל לתחום הארנק האלקטרוני, מאוד סביר להניח שנראה מהפכה לא קטנה בתחום הזה, כאשר אנשים ועסקים באמת יתחילו לעשות שימוש בארנקים אלקטרוניים.
האייפון המקורי התחיל תהליך שנמשך עד היום, שהופך טלפונים חכמים לכלי שלא ניתן לחיות בלעדיו, אחרי שהוא היה כלי שלא קיים כלל ולא מעניין אף אחד.

הצגת האייפון הראשון היתה הרגע האחד שבו התחילה המהפכה. היא נמשכת גם היום והטענה שלא השתנה כלום מאז מופרכת.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 18 ספטמבר 2014, 07:15

Nucleus_Dawn כתב:
מאז האייפון המקורי באמת לא היו מהפכות ענקיות (הוא היה המהפכה הענקית בתחום) ואפל וחברות אחרת רק המשיכו לשפר את הרעיון שלו ואת המכשירים עצמם.
כמובן שהשתנה המון בכל הנוגע למה שקורה מסביב לטלפונים (האינטרנט התשנה המון כדי להתאים את עצמו לטלפונים מודרניים, למשל) והם הפכו ליותר ויותר מוצלחים במה שהם עושים.

ב2007, טלפון חכם לא היה הסטנדרט. היום טלפון לא חכם, זה היוצא דופן, בכיסים של אנשים. כמובן שהטלפונים לאט לאט החליפו עוד ועוד מכשירים אחרים (נגן מוזיקה, מחשבון, מצלמה וכן הלאה). עם הכניסה של אפל לתחום הארנק האלקטרוני, מאוד סביר להניח שנראה מהפכה לא קטנה בתחום הזה, כאשר אנשים ועסקים באמת יתחילו לעשות שימוש בארנקים אלקטרוניים.
האייפון המקורי התחיל תהליך שנמשך עד היום, שהופך טלפונים חכמים לכלי שלא ניתן לחיות בלעדיו, אחרי שהוא היה כלי שלא קיים כלל ולא מעניין אף אחד.

הצגת האייפון הראשון היתה הרגע האחד שבו התחילה המהפכה. היא נמשכת גם היום והטענה שלא השתנה כלום מאז מופרכת.

בגלל זה אמרתי מאז 2007, אבל מאז זה סתם עוד מאותו הדבר רק טוב יותר. אין שום חדשנות בשוק הזה. הנקסוס 5 שאני מחזיק ביד זהה לחלוטין לגלקסי 1 שקניתי כמעט ארבע שנים לפניו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 ספטמבר 2014, 08:54

Death_119 כתב:בגלל זה אמרתי מאז 2007, אבל מאז זה סתם עוד מאותו הדבר רק טוב יותר. אין שום חדשנות בשוק הזה. הנקסוס 5 שאני מחזיק ביד זהה לחלוטין לגלקסי 1 שקניתי כמעט ארבע שנים לפניו.

עוד מאותו הדבר, רק יותר טוב, זה חדשנות.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 ספטמבר 2014, 09:00

Shlomix כתב:אני לא מבין מה ההתלהבות מהאייפונים החדשים. בסך הכל בדיוק אותו מכשיר רק עם חומרה מעט יותר חזקה (אבל עדיין חלשה מהאנדרואידים), ומסך גדול יותר ואיכותי יותר.

א. אם אני לא טועה - עד היום אין ממש אנדרויד שחזק/מהיר יותר מה-iPhone 5s, אז בטח לא מה-6 (בטח יש איזה מבחן או שניים שהם לא מנצחים בהם, אבל באופן כללי - מדובר במעבדים ומאיצים הטוביוהמהירים ביותר בשוק).
ב. אתה מכיר חברה שבכל שנה, או אפילו כל שלוש שנים - מציגה חידוש מהפכני באופן קבוע? יופי, אז גם אפל לא.
ג. מי אמר שלמי שיש אייפון 5 כדאי לשדרג ל-5S? למה, כל מי שהיה לו גלקסי 3 היה פשוט *חייב* את הגלקסי 4? או Z1 ל-Z2? או כל חברה אחרת? השדרוג לא נועד למי שיש לו את הדגם הקודם, אלא למי שיש לו דגם קודם-קודם או כמו במקרה שלי - קודם-קודם-קודם-קודם... איך זה נקרא "להפיל בפח קונים"? כאילו שכל מי שיש לו אפל קונה את כל המכשירים שלהם :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 ספטמבר 2014, 09:07

אגב, למי שזה לא מובן כאן - חברה שתחדש ותעשה מהפכה בכל שנה ושנה - לא תוכל לשרוד כלכלית ברוב המקרים.
תחשבו שאפל ממציאה סוג של מסך חדש, משהו מהפכני שתוכל להרגיש את הטקסטורה שעליו או משהו כזה... אפל עכשיו צריכה לעשות מליון בדיקות ומחקר ולפתוח מפעל שיתרכז בזה ולעצב את החומרה שתתאים לו בול ועוד מלא דברים - השקעה של מליארדים.
מה אתם חושבים? שאם שנה הבאה יש להם את היכולת התאורטית לעשות מסך חדש ומהפכני עוד יותר - הם כבר יקפצו עליו? הם צריכים להרוויח קודם מהקודם, ללמוד מהלקוחות מה טוב ומה פחות טוב, לעבוד על הטכנולוגיה הבאה בהדרגתיות...

אבל לפחות פעם ב-5-7 שנים אפל כן מצליחה להמציא את עצמה או את המוצרים שלה מחדש.
היא עשתה את זה עם מחשב אישי, עם העכבר, עם מוזיקה (אייפוד), עם אפליקציות, עם האייפון, עם הטאבלט ועכשיו עם השעון.
בכל אחד מהנושאים הנ"ל אפל המציאה, שיפרה באופן חסר תקדים או יצרה שוק חדש לחלוטין.
אז מאז האייפון - ששינה ב-100 אחוז מה שאנחנו חושבים על סלולרי - הם לא שינו *שוב* את מה שאנחנו חושבים על סלולרי... לא נורא, הם עדיין מובילי השוק מבחינה תודעתית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2014, 19:05

זה לא באמת משנה מי מחדשת, אפל לא מחדשת והיא לא עושה את זה כבר שנים. סמסונג זורקת את הכל והכיור פנימה תמיד, עושה שטויות כמו גלילה עם העיניים וכל מני שיט אחר. 99% ממה שסמסונג מוסיפה זה טארש שעשוי גרוע.

ההבדל בין אפל לסמסונג הוא שכל מכשיר שאפל מוציאה הוא מוצר מוגמר שעובד כמו שצריך, בנוי כמו שצריך ובסופו של דבר הוא פשוט עובד. לאף אחד לא אכפת שסמסונג הביאה קודם NFC עם תשלום, אכפת שאפל הביאה NFC עם תשלום שהוא גם עובד וגם שימושי.

קונים מוצר כי החברה "חדשה" או קונים מוצר כי הוא פשוט טוב ועובד כמו שצריך? סמסונג מיצרת טראש כבר שנים, טלפונים מפלסטיק עם נטיה מאוד קשה להתקלקל ומלאים ב"חידושים" חסרי כל שימוש ועם ביצוע די גרוע. בסופו של דבר, כשאני קונה טלפון אפל הכל עובד מעולה, זה עובד חלק, זה שימושי, זה יפה וזה מבצע כל מה שאני רוצה איך שאני רוצה. אצל סמסונג לא, זה למה אנשים שעם אייפון לא מזיז להם את הביצה אם סמסונג עשתה כבר UI מתרחב במצב LANDSCAPE בNOTE (אגב זה הגיע מהאייפד, לא מסמסונג אבל נזרום) כי זה שהיה לNOTE את זה זה לא רלוונטי ליוזר של אפל.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 20 ספטמבר 2014, 23:09

Laskin כתב:א. אם אני לא טועה - עד היום אין ממש אנדרויד שחזק/מהיר יותר מה-iPhone 5s, אז בטח לא מה-6 (בטח יש איזה מבחן או שניים שהם לא מנצחים בהם, אבל באופן כללי - מדובר במעבדים ומאיצים הטוביוהמהירים ביותר בשוק).

מן הסתם יש כאלו. המבחנים שאתה רואה והאייפון כביכול "מנצח" בהם מתעלמים מהעובדה שהאייפון 5 דוחף פחות מחצי כמות הפיקסלים שטלפונים אחרים צריכים לדחוף. תחשוב על השוואת ביצועים במשחק בין שתי קונסולות שונות שמתעלמת מהעובדה שקונסולה אחת מריצה אותו ברזולוציה גבוהה משמעותית.
למעשה, אני די בטוח שאנחנו נראה את ה+iphone 6 זוכה עכשיו לציונים נמוכים יותר במבחנים הפיקטיביים האלו מאותה הסיבה בדיוק. הוא טמנם מציג שיפור משמעותי בכח העיבוד על ה-5, אבל עדיין לא שיפור שמשתווה לגידול ברזולוציה שהוא צריך עכשיו לתמוך בה.

DrKeo כתב:סמסונג מיצרת טראש כבר שנים, טלפונים מפלסטיק עם נטיה מאוד קשה להתקלקל ומלאים ב"חידושים" חסרי כל שימוש ועם ביצוע די גרוע

לא כל כף מבי מאיפה הלכלוך הזה על סמסונג עכשיו... נעזוב את זה שכמה מהחידושים שלהם היו מהפכות בביצוע מצויין, אבל מאיפה הבאת נטיה קשה להתקלקל? טלפונים קודמים שלה לא שונים מכל טלפון דגל אחר בנתוני התקלות שלהם, שלא נדבר על תקן העמידות למים ואבק שיש עכשיו ל-S5 שכבר מציב אותו במקום הרבה יותר עמיד מכל המתחרים (למעט כמובן מכשירי הדגל של סוני שאימצו את התקן קודם).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 ספטמבר 2014, 00:21

swym כתב:מן הסתם יש כאלו. המבחנים שאתה רואה והאייפון כביכול "מנצח" בהם מתעלמים מהעובדה שהאייפון 5 דוחף פחות מחצי כמות הפיקסלים שטלפונים אחרים צריכים לדחוף. תחשוב על השוואת ביצועים במשחק בין שתי קונסולות שונות שמתעלמת מהעובדה שקונסולה אחת מריצה אותו ברזולוציה גבוהה משמעותית.
למעשה, אני די בטוח שאנחנו נראה את ה+iphone 6 זוכה עכשיו לציונים נמוכים יותר במבחנים הפיקטיביים האלו מאותה הסיבה בדיוק. הוא טמנם מציג שיפור משמעותי בכח העיבוד על ה-5, אבל עדיין לא שיפור שמשתווה לגידול ברזולוציה שהוא צריך עכשיו לתמוך בה.

לא כל כף מבי מאיפה הלכלוך הזה על סמסונג עכשיו... נעזוב את זה שכמה מהחידושים שלהם היו מהפכות בביצוע מצויין, אבל מאיפה הבאת נטיה קשה להתקלקל? טלפונים קודמים שלה לא שונים מכל טלפון דגל אחר בנתוני התקלות שלהם, שלא נדבר על תקן העמידות למים ואבק שיש עכשיו ל-S5 שכבר מציב אותו במקום הרבה יותר עמיד מכל המתחרים (למעט כמובן מכשירי הדגל של סוני שאימצו את התקן קודם).

אני מביא את זה מזה שיש סביבי 4 מכשירי גלקסי וכולם התקלקלו בדרך זו או אחרת. עדין לא שמעתי על מכשיר גלקסי שאחרי שנה או שנתיים לא חווה לפחות בעיה טכנית אחת (סים מתנתק כל הזמן, כפתור בית שהלך לעולמו, סוללה בעייתית וכו׳). בשילוב עם הפלסטיקה הזולה שלהם אני לא רואה באמת שום עמידות לטלפונים שלהם.

אני לא מכיר אף אחד עם גלקסי 5 אז אולי המצב השתנה, אני כן מכיר את המצב העגום של הגלקסי 3.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 21 ספטמבר 2014, 01:32

Laskin כתב:אגב, למי שזה לא מובן כאן - חברה שתחדש ותעשה מהפכה בכל שנה ושנה - לא תוכל לשרוד כלכלית ברוב המקרים.
תחשבו שאפל ממציאה סוג של מסך חדש, משהו מהפכני שתוכל להרגיש את הטקסטורה שעליו או משהו כזה... אפל עכשיו צריכה לעשות מליון בדיקות ומחקר ולפתוח מפעל שיתרכז בזה ולעצב את החומרה שתתאים לו בול ועוד מלא דברים - השקעה של מליארדים.
מה אתם חושבים? שאם שנה הבאה יש להם את היכולת התאורטית לעשות מסך חדש ומהפכני עוד יותר - הם כבר יקפצו עליו? הם צריכים להרוויח קודם מהקודם, ללמוד מהלקוחות מה טוב ומה פחות טוב, לעבוד על הטכנולוגיה הבאה בהדרגתיות...

אבל לפחות פעם ב-5-7 שנים אפל כן מצליחה להמציא את עצמה או את המוצרים שלה מחדש.
היא עשתה את זה עם מחשב אישי, עם העכבר, עם מוזיקה (אייפוד), עם אפליקציות, עם האייפון, עם הטאבלט ועכשיו עם השעון.
בכל אחד מהנושאים הנ"ל אפל המציאה, שיפרה באופן חסר תקדים או יצרה שוק חדש לחלוטין.
אז מאז האייפון - ששינה ב-100 אחוז מה שאנחנו חושבים על סלולרי - הם לא שינו *שוב* את מה שאנחנו חושבים על סלולרי... לא נורא, הם עדיין מובילי השוק מבחינה תודעתית.

אף אחד לא מתלונן על אי-החדשנות של אפל, ברור לי, אם לא לכולנו, שאי אפשר לחדש כל שנה ושנה, גם לא כל שנתיים.
אבל כאן זו בדיוק הבעיה - אפל מתיימרת להציג כל מכשיר שלה כשיא החדשנות ופאר היצירה האנושית, זו זכותה, בדיוק כמו כל חברה גדולה אחרת שמכבדת את עצמה.
אך הבעיה היא שכל התקשורת ועדרי ההמונים מאמינים לה ורצים אחריה באמוק רק כדי להרגיש את המאסטרפיס החדש השנתי ביד שלהם, וזה קורה גם בגלל טקטיקות שיווק מלוכלכות של אפל וניהול עסקי קשוח ואגרסיבי שעובר על החוק לא מעט פעמים. לדוגמה, ממליץ לך לחפש על הסכמי אי-ההעסקה בין אפל לגוגל או הניסיון להתחרות בחנות הספרים של אמזון - שוב, התקשורת לא מפרסמת מספיק את הנושא הזה! ההילה הזו סביב אפל ומכשיריה לא ברורה לי.

אגב, שים לב, מכל הרשימה שציינת, אפל כמעט ולא המציאה שום דבר חדש, אולי למעט המחשב האישי וכמובן האפליקציות:
את העכבר ג'ובס "השאיל" מזירוקס, עם כמה שהאייפוד היה מדהים הוא בסך הכל נגן מוזיקה, מכשירים דומים לאייפון כבר היו עוד לפני שיצא, הוא הראשון שהצליח לפרוץ לשוק הרחב משום שלא כיוון לקהל העסקי, טאבלטים היו כבר הרבה הרבה לפני האייפד ושעון? נו באמת... כבר שנתיים אנחנו שומעים על השעון החכם.

DrKeo כתב:זה לא באמת משנה מי מחדשת, אפל לא מחדשת והיא לא עושה את זה כבר שנים. סמסונג זורקת את הכל והכיור פנימה תמיד, עושה שטויות כמו גלילה עם העיניים וכל מני שיט אחר. 99% ממה שסמסונג מוסיפה זה טארש שעשוי גרוע.

ההבדל בין אפל לסמסונג הוא שכל מכשיר שאפל מוציאה הוא מוצר מוגמר שעובד כמו שצריך, בנוי כמו שצריך ובסופו של דבר הוא פשוט עובד. לאף אחד לא אכפת שסמסונג הביאה קודם NFC עם תשלום, אכפת שאפל הביאה NFC עם תשלום שהוא גם עובד וגם שימושי.

קונים מוצר כי החברה "חדשה" או קונים מוצר כי הוא פשוט טוב ועובד כמו שצריך? סמסונג מיצרת טראש כבר שנים, טלפונים מפלסטיק עם נטיה מאוד קשה להתקלקל ומלאים ב"חידושים" חסרי כל שימוש ועם ביצוע די גרוע. בסופו של דבר, כשאני קונה טלפון אפל הכל עובד מעולה, זה עובד חלק, זה שימושי, זה יפה וזה מבצע כל מה שאני רוצה איך שאני רוצה. אצל סמסונג לא, זה למה אנשים שעם אייפון לא מזיז להם את הביצה אם סמסונג עשתה כבר UI מתרחב במצב LANDSCAPE בNOTE (אגב זה הגיע מהאייפד, לא מסמסונג אבל נזרום) כי זה שהיה לNOTE את זה זה לא רלוונטי ליוזר של אפל.

סמסונג מייצרת טראש כבר שנים? מאיפה אתה מביא את הקביעה הזו?
זו שטות מוחלטת, אני עדיין נמצא עם הגלקסי S2 שלי, ולמעט המצלמה שנדפקה בגלל נפילה, הוא עובד נפלא, ללא תקלות חומרתיות (בעיות בתוכנה היו לא מעט בתחילה, אבל מאז השדרוג לאנדרואיד 4.1 ואחר כך 4.3, אין בעיה אחת).
הS3 הוא באמת בעייתי מבחינת הייצור שלו, יש כמה סדרות ייצור דפוקות... זו לא פעם ראשונה שזה קורה לסמסונג ולא אחרונה. קורה לכולם, גם לאפל. (האנטנה במסגרת שלא עובדת, המסך הצהוב וכו' וכו')

זה נכון שלסמסונג יש ערימות על גבי ערימות של גימיקים מטופשים ומיותרים, ולפעמים זה רק פוגע בשימושיות, אבל לרוב אלו פיצ'רים שלא מפריעים לשימוש השוטף ושניתנים לביטול בקלות.
מדי פעם יוצאת להם איזושהי הברקה, כמו למשל ה-SmartStay הפנטסטי שעוד כמה יצרניות אנדרואיד העתיקו (אם אתה לא מכיר, המצלמה בודקת האם העיניים שלך מכוונות לעבר הסמארטפון, ואם כן אז כיבוי המסך נדחה בעוד 30 שניות).
או למשל האפשרות לריבוי אפליקציות על גבי הסמארטפון שעכשיו כל יצרן אנדרואיד העתיק ואפשר להתקין אופציה כזו מהפליי סטור בקלות.

אני לא הכי אוהב את הפלסטיקה של סמסונג, ולכן הסמארטפון הבא שלי לא יהיה מתוצרתה. אולי זה יהיה HTC, או LG ואולי בכלל OnePlusOne. וזה היופי באנדרואיד.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 46 אורחים