swiss-the-engine כתב:http://thecastledoctrine.net/seedBlogs.php?action=display_post&post_id=jasonrohrer_1389812989_0&show_author=1&show_date=1
נקודת מבט מעניינת מאוד.
הוא מאוד רוצה שהמשחק שלו יהיה כמו מיינקראפט, אבל אני ממש לא בטוח שזה אפשרי שכל המשחקים יצליחו עם מודל התמחור שלו. יהיה מעניין לראות אם הוא יצליח כך, כי זה יכול להביא לעוד משחקים שיעשו דברים דומים.
הוא גם מעלה טענה מעניינת לגבי זה שהמעריצים לא צריכים להרגיש "פראיירים", כשהם קונים את המשחק בהשקה, או לפניה, כי אין דאגה שכמה שבועות אחרי ההשקה, המשחק יהיה במבצע של 50% הנחה. יש בזה משהו, אבל נראה לי שיהיה משתלם יותר פשוט להודיע לאותם מעריצים שבמשך 3-6 חודשים, המשחק לא ישתתף בסיילים, כדי לדאוג שהתמיכה שלהם לא תגרום להם להרגיש כאילו הם הפסידו כסף.
מצד שני, הוא נותן דוגמאות כמו המוד של גרי, שעם הזמן מכר יותר ויותר וטוען שאם לא היו ספייקים זמניים, המכירות היומיומיות היו גבוהות יותר וכך הם היו מכניסים יותר כסף. הוא מתעלם מכך שבהחלט סביר להניח שאחת הסיבות העיקריות לכך שהמכירות היומיומיות גדלו היא שהמשחק התפרסם במכירות המיוחדות ויותר אנשים המליצו עליו לחברים וכך הוא הרוויח פרסום פה-לאוזן, שאחרת לא היה לו. כלומר, יכול מאוד להיות שבלי המכירות, בכלל לא היינו רואים את העלייה היפה הזאת במכירות היומיומיות ובעצם ראינו במספר מקרים איך ההשתתפות בסייל עוזרת למכירות גם בימים שאחרי שנגמרת ההנחה. אפילו היו מפתחים שנתנו דוגמא יותר מטורפת, שעצם העובדה שהמשחק שלהם הופיע להצבעה בבחירת הקהילה (והפסיד) הביא לכך שהם מכרו הרבה יותר מכרגיל.
הוא בעצם אומר שהוא השתתף בסיילים ואחרי זה המכירות היומיומיות שלו צנחו לבערך 0 ומאשים את הסיילים, אבל מתעלם מדוגמא הפוכה, שבה אותם סיילים הביאו לעלייה במכירות היומיומיות.
בכל מקרה, ככל שיותר אנשים ינסו יותר מודלי תמחור, כך יותר נתונים יהיו זמינים לקהילת המפתחים וכך יהיה להם יותר קל לבחור מה מודל התמחור הכי טוב למשחק שלהם.
אני חושב שגם במקרה והניסיון הזה שלו יכשל ואחרי כמה חודשים הוא יהיה כן עם הלקוחות שלו ויגיד שמודל התמחור שהוא חשב שיעבוד מקרב אותו לפשיטת רגל ושהוא מוכרח להשתתף במבצעים, כדי לשפר את תזרים המזומנים שלו ולאפשר לו לפתח עוד משחקים, הם יקבלו את זה בהבנה, בטח ובטח אם זה יקרה חצי שנה אחרי יציאת המשחק (שלב שבו למיינקראפט כבר היו איזה עשר מיליון או יותר מכירות, ככה שלא סביר שגם המשחק הזה יזכה לאותה הצלחה).
בנושא קצת אחר - המשחק שלו נשמע ממש ממש מעניין. מזכיר את הרעיון של The Mighty Quest For Epic Loot, רק הרבה יותר רציני והרבה יותר dark.