נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

MGS FREAK
Veteran

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי MGS FREAK » 23 ספטמבר 2024, 18:13

הלוואי שאתה טועה. לא להתפתות ל"הסכם", ל"הסדרה", ל"מעבר לליטאני, ל1701 וכו', הכל בולשיט, הכל עוד נפילה לקונספציה שמסתמכת על כוונות ולא על יכולות.

עכשיו אחרי חגיגות עיד אל ביפר וחיסול הנהגת רדואן זאת הזדמנות שלא תחזור לשנות מהיסוד את המפה האזורית. אסור שהסיפור יסתיים בלי שנסראללה וגם 10 מי שאחריו בסדר הירושה ימחקו, שהארגון יאבד את האהדה שלו ומדינת לבנון והאזרחים יתהפכו עליו בעצמם, ובסוף לכפות על לבנון הוצאה של חזבאללה מחוץ לחוק והסכם שלום עם ישראל והכנסה שלהם לספירה האמריקאית כמו ישראל ירדן ומצריים.

לא להפסיק, אסור להפסיק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2024, 18:28

אני לא מאמין שביבי מסוגל לעשות צעד גדול, זה לא ב-DNA שלו. הוא רוצה שקט, לבעוט בפחית במורד הדרך ומה שיגיע בעתיד נתמודד איתו. זאת האסטרטגיה הכלכלית שלו, זאת האסטרטגיה החינוכית שלו, זאת האסטרטגיה הבטחונית שלו. שקט עכשיו, מה שיהיה מחר זאת בעיה של ביבי של מחר.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2024, 18:51

נסיון חיסול (מוצלח? נגלה עוד מעט) של עלי כרכי. אם חסלו אותו שלושת הסגנים של נסראללה מתים, וכל הסגנים שלהם גם מתים חוץ מאשר אחד - אבו עלי רצא. מתוך 9 הבכירים ביותר בחיזבאללה 6 או 7 מתים (תלוי בתוצאה של ההפצצה לפני כמה דק').

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 23 ספטמבר 2024, 19:34

נשמע שמוצלח. בנוסף, הוכרח "מצב מיוחד" בעורף בכל המדינה מה שמרמז שאנחנו כנראה עוברים לשטח את הדאחיה שוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2024, 21:13

והידית של הדלת ממד שלי החליטה להתפרק היום. רצנו לממד פעם ראשונה מאז פברואר כי האפליקצית פיקוד העורף הייתה מכוונת גם לדירה של אמא שלי בחיפה ולא שמתי לב שזאת התראה משם. הידית נשארה לי ביד, נס שלא ננעלנו בפנים.

בכל מקרה, אני עדין משער שהסבב הזה לא יהיה יותר מאשר לתת להם מכה כואבת. אז הם יהיו מורתעים, ובמקביל הם יבנו ארסנל חדש, מערך פיקןד חדש ויפיקו מסקנות מהמלחמונת הזאת עד שהם יהפכו לאיום אפילו יותר גדול ממה שהם היו.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 24 ספטמבר 2024, 09:55

מבצע אדיר אבל כמו שנדב כתב - זו הצלחה טקטית בלבד שככל הנראה שוב לא תתורגם להצלחה אסטרטגית.
זה יהיה בזבוז לדורות אם לא ננצל את המומנטום כדי לפגוע עמוק ביכולות חיזבאללה, אבל כנראה ששוב זה מה שיקרה.
את ההנהגה יחליפו בסופו של דבר, וגם אחרי כל ההפצצות אתמול עדיין נותרו לחיזבאללה עשרות אלפי טילים, גם לטווח ארוך.

גם אחרי כל המכות שנסראללה חטף השבוע הוא נשאר בכוונה שלו להמשיך במלחמת התשה ולא לסגת או לפתוח במלחמה כוללת.
זו דבקות מרשימה. מטופשת, אבל מרשימה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 24 ספטמבר 2024, 09:57

אגב, ניסיון החיסול כשל ככל הנראה. מבאס, אבל מאמין שינסו שוב.
חייבים להוריד גם את המחליפים של כל המחוסלים כדי לגרום לאובדן ידע וניסיון כמעט מוחלט וניתוק בין נסראללה לבין השטח, מקווה מאוד שלא מתכוונים לוותר להם לשניה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 ספטמבר 2024, 10:38

בתקווה שמכונת ההנשמה שלו תתפוצץ, או אולי האסלה..

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2024, 08:32

לפי הדיווחים של השעה האחרונה - נראה שאנחנו לקראת סיום…
הפסקת אש מול חיזבאללה ופתח ייכנס במקום חמאס, וישלוט אזרחית וגם על המעברים.
תוצאה סבירה יחסית, לדעתי, בתנאי שפתח באמת יעשה עבודה סבירה, ושיהיה פיקוח על זה.

השאלה היחידה היא מה יהיה עם החטופים… מה יהיה המחיר עכשיו, והאם כל אלפי האנסים והרוצחים האלה יאפשרו לפתח לשלוט ברצועה. או יותר נכון - כמה זמן ייקח עד שנקבל שידור חוזר של הבחירות האחרונות שהיו בעזה. מעריך שגג חמש שנים.

לגבי החזית הצפונית - זה יותר מורכב…. צריך שהפסקת אש ארוכה תהיה בתנאי שמרחיקים את חיזבאללה מדרום לבנון, ואין הרבה מה לעשות מעבר לזה.
נחזיק אצבעות שהעם הלבנוני לא יתמוך במחבלים האלה שהשתלטו על המדינה שלו ואז אולי לא תהיה מערכה נוספת בעשור הקרוב.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 26 ספטמבר 2024, 09:12

אם יש הסכמות כלשהן, אני לא חושב שאנחנו שומעים אותן עכשיו בתקשורת.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 26 ספטמבר 2024, 09:19

כרגיל עם ביבי, לא הולכים עד הסוף, לא מנסים לשפר מציאות, מורחים כדי לשמר מצב קיים.
נורא.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 ספטמבר 2024, 10:28

אוי ואבוי אם מפסיקים בצפון דווקא עכשיו כשחזבאללה חבול ומדמם, זאת תהיה בכיה לדורות.

שנה שלמה מפציצים אותנו והוכשטיין ושות' רק מנסים ומנסים (לכאורה) להגיע לאיזשהו הסכם, אבל בשניה שהקערה מתהפכת - הופ, פתאום מצליחים? זה כמו ילד הריטלין בגן שנושך ומרביץ לכולם ולא נעשה שום דבר לגביו, אבל דווקא ברגע שמישהו מעז להחזיר לו הגננת משיגה הפסקת אש.

וגם כן מקרון הזה שפתאום התעורר, אפס עם פנטזיות נאו קולוניאליסטיות. איפה היית כל השנים שסרטן איראני אנס את "מדינת החסות" שלך?

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 26 ספטמבר 2024, 11:18

MGS FREAK כתב:אוי ואבוי אם מפסיקים בצפון דווקא עכשיו כשחזבאללה חבול ומדמם, זאת תהיה בכיה לדורות.

שנה שלמה מפציצים אותנו והוכשטיין ושות' רק מנסים ומנסים (לכאורה) להגיע לאיזשהו הסכם, אבל בשניה שהקערה מתהפכת - הופ, פתאום מצליחים? זה כמו ילד הריטלין בגן שנושך ומרביץ לכולם ולא נעשה שום דבר לגביו, אבל דווקא ברגע שמישהו מעז להחזיר לו הגננת משיגה הפסקת אש.

וגם כן מקרון הזה שפתאום התעורר, אפס עם פנטזיות נאו קולוניאליסטיות. איפה היית כל השנים שסרטן איראני אנס את "מדינת החסות" שלך?

למי אכפת ממקרון או הוכשטיין?
יש רק אשם אחד שפועל בדיוק בצורה הזו שוב ושוב.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 ספטמבר 2024, 11:33

למי אכפת? מקרון ו(בעיקר) הבוס של הוכשטיין מספקים לך נשק ואצבע על כפתור הוטו במועצת הביטחון, בין היתר, שבלעדיהם מזמן היינו כרגע בתצוגה בשוק עבדים בתימן.

אין לי יותר מדי אהדה לאותו "אשם אחד", אומר זאת בעדינות. אבל כמו שהדברים נראים כרגע האחראים לקוקבלוק הממשמש ובא הם הpowers that be ופחות הוא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2024, 11:38

אני דווקא לא מסכים איתכם... זה הכל תלוי במה שיושג בהסכם.
הרי להכנס לביירות ולעבור בית בית כמו בעזה - זו לא אפשרות. או לא אפשרות מאוד ריאלית כרגע.
אז מה התרחיש שלכם עבור לבנון? לא פנטזיות, אלא מהו "הישג משמעותי" ריאלי בעיניכם?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 26 ספטמבר 2024, 11:38

מסכים עם שלומי, לגבי ביבי עוד תעלול שלו לומר "אילצתי את נסראללה להסכים להפסקת אש, הכרעתי אותו במו ידי" נותן להם להתארגן מחדש להתחמש להשתקם מנטלית ופיזית לחיזבאלים האלה עד העימות הבא.. וההחלפה של חמאס בפתח..... WOW שמישהו יזכיר לי מה המחלוקת בין חמאס לפתח? באיזה מים להרוג אותנו? אז אבו מאזן חושב שצריך להרוג את כולנו עם מים מתוקים וחמאס חושב שצריך להרוג עם מי מלח? חתיכת הבדל אידאולוגי, הם מכינים את הדור החמאסי הבא. רק ממשל צבאי ומיד, הזוי שיש מתנגדים לזה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 26 ספטמבר 2024, 11:53

Laskin כתב:אני דווקא לא מסכים איתכם... זה הכל תלוי במה שיושג בהסכם.
הרי להכנס לביירות ולעבור בית בית כמו בעזה - זו לא אפשרות. או לא אפשרות מאוד ריאלית כרגע.

מימוש של החלטה 1701 של האו"ם - נסיגה של חיזבאללה עד מעבר לליטני והתפרקות שלו מנשק.
ברור לי שגם זה יהיה רק זמני בסופו של דבר, אבל יהיה מדובר בפרק זמן של שנים, לא שבועות.
הרי הפסקת האש המוצעת היא ל-21 יום בלבד, בזמן הזה חיזבאללה יכול לשקם חלקית את שרשרת הפיקוד שלו שנפגעה קשות.
לא מאפשרים לאויב זמן להתאושש תוך כדי מלחמה.

חיזבאללה לא מסכים להפסקת אש מלאה?
חבל. אז נמשיך לכסח את הדשא מהאוויר ולצמצם משמעותית את התחמושת ובמקביל לחסל בכירים ואת המחליפים שלהם עד כמה שניתן.
עוד דבר שצריך לעשות זה להשמיד את השורות הראשונות של כל כפר שצופה לעבר יישוב ישראלי. למשל כפר כילא שיושב מעל מטולה.

ההישגים הטקטיים של ישראל במערכה הזו נהדרים.
לא מספיק כדי להחזיר את חיזבאללה שנים אחורה, אבל בהחלט אמורים לאפשר לנו יותר מרווח נשימה וללחוץ עליהם לוויתורים יותר משמעותיים מלבד הפסקת אש לפאקינג 21 יום.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 26 ספטמבר 2024, 11:56

MGS FREAK כתב:למי אכפת? מקרון ו(בעיקר) הבוס של הוכשטיין מספקים לך נשק ואצבע על כפתור הוטו במועצת הביטחון, בין היתר, שבלעדיהם מזמן היינו כרגע בתצוגה בשוק עבדים בתימן.

אין לי יותר מדי אהדה לאותו "אשם אחד", אומר זאת בעדינות. אבל כמו שהדברים נראים כרגע האחראים לקוקבלוק הממשמש ובא הם הpowers that be ופחות הוא.

האמריקאים ממשיכים לספק נשק ונראה שבמערכה הזו בלבנון הם תומכים הרבה יותר מאשר בעזה.
כרגע הם לא הפעילו שום לחץ אמיתי מלבד מניעת כניסה קרקעית (ובמקרה הזה אני תומך, אנחנו עוד לא שם).

אני מצפה מביבי שיגיד להם - כן, אני מסכים להפסקת אש אבל בתנאי שהיא קבועה. מה ישתנה במהלך הפסקת האש הזמנית? אם לא נגיע להסכם מול חמאס, מצבנו רק יורע.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 ספטמבר 2024, 12:01

Laskin כתב:אני דווקא לא מסכים איתכם... זה הכל תלוי במה שיושג בהסכם.

להמשיך לתקוף מהאוויר את כל מה שהכי כואב לחזבאללה לאבד בדגש על מה שיכאב לנו יותר אם הוא יזכה להשתמש בו, ובקצב האש של תחילת המבצע (1300 מטרות על פי הדיווח אם זכור לי נכון, לעומת כמה מאות בודדות בשאר הימים לאחר מכן. חיל האוויר מסוגל להרבה יותר מזה). כך באופן טבעי רק יעלה עוד ועוד מספר הפליטים שבורחים מדרום לבנון ומעמיסים על המערכת הרעועה גם כך + חיסול נסראללה וכל חבר "דרג מדיני" אחר של חזבאללה שניתן. כך הלגיטימציה והתמיכה בארגון הזה תפגע קשות אפילו מצד הבייס השיעי ואם תהיה "התפכחות" המונית אז בתנאים הנכונים מתנגדי חזבאללה יקומו ויסיימו את העבודה, ואם האירוע ימוסגר כמו שצריך ויהיה גיבוי בינלאומי לנראטיב רומנטי של "העם הלבנוני נלחם עבור החופש והחירות שלו" אז הכל פה לטובתנו.

ברור שיש פה הרבה "אם" וגם wishful thinking - אבל זה עדיין בגדר הריאלי ובר השגה.

לעומת זאת מה יתן לנו הסכם, יישום של 1701 שהיה מחורבן ממילא? עוד פעם ה"ליטני" כאיזה סימבול קדוש, עד כמה זה בכלל שווה משהו גם אם יהיו צפונית לליטני? עוד פעם הפסקת אש? מספיק, הסוג היחיד של הפסקת אש שאני מוכן לקבל זה הסכם שלום, לא עוד "פוס משחק" ובטח כאשר ידנו על העליונה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2024, 12:08

אה, אם מדובר על הפסקת אש לצורך כלום ושום דבר - אני גם מתנגד.
אבל הכל תלוי אם יש פה איזו תכנית... המהלכים של השבוע/יים האחרונים החזירו לי קצת את הבטחון בשירותי המודיעין והיכולות של צה"ל.
אולי צריך רגע לראות היכן יש מאגרים נוספים, לתת למודיעין אפשרות לאיסוף מידע מחדש... ייתכן ו"בנק המטרות" שלנו המתרוקן משמעותית.
שלושה שבועות לדעתי לא יתנו להם להתארגן מחדש ברמה מסוכנת במיוחד, וזה לא שמוציאים כוחות צה"ל מאיזורים כבושים שעלו בחיי אדם וזה ייתן להם זמן להכין מלכודות כמו שדובר בעסקאות מול חמאס בעזה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 26 ספטמבר 2024, 12:45

Laskin כתב:אה, אם מדובר על הפסקת אש לצורך כלום ושום דבר - אני גם מתנגד.
אבל הכל תלוי אם יש פה איזו תכנית... המהלכים של השבוע/יים האחרונים החזירו לי קצת את הבטחון בשירותי המודיעין והיכולות של צה"ל.
אולי צריך רגע לראות היכן יש מאגרים נוספים, לתת למודיעין אפשרות לאיסוף מידע מחדש... ייתכן ו"בנק המטרות" שלנו המתרוקן משמעותית.
שלושה שבועות לדעתי לא יתנו להם להתארגן מחדש ברמה מסוכנת במיוחד, וזה לא שמוציאים כוחות צה"ל מאיזורים כבושים שעלו בחיי אדם וזה ייתן להם זמן להכין מלכודות כמו שדובר בעסקאות מול חמאס בעזה.

מה בהתנהלות של הממשלה במהלך השנתיים האחרונות גורם לך לחשוב שיש פה תוכנית מדינית?
מערכת הביטחון מגיעה להישגים טקטיים שוב ושוב במהלך 10 החודשים האחרונים, אבל כמו שכתבתי - אף לא אחד מההישגים מתורגם להישג אסטרטגי.

הצמרת של חיזבאללה כרגע מנותקת ברובה מאנשי השטח בזכות החיסולים והפציעות של דרג הביניים אחרי פיצוץ הביפרים ומכשירי הקשר. 3 שבועות יאפשרו להם לחדש את התקשורת ולהתחיל לבנות את ההיררכיה מחדש. זה לא שפתאום הם יהיו בלתי מנוצחים, אבל כן יאפשר להם יכולת הישרדות יותר ארוכה, כלומר אם תחודש הלחימה אחרי הפסקת האש היא תהיה הרבה יותר עוצמתית וכואבת

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 26 ספטמבר 2024, 13:36

Shlomix כתב:
MGS FREAK כתב:למי אכפת? מקרון ו(בעיקר) הבוס של הוכשטיין מספקים לך נשק ואצבע על כפתור הוטו במועצת הביטחון, בין היתר, שבלעדיהם מזמן היינו כרגע בתצוגה בשוק עבדים בתימן.

האמריקאים ממשיכים לספק נשק ונראה שבמערכה הזו בלבנון הם תומכים הרבה יותר מאשר בעזה.
כרגע הם לא הפעילו שום לחץ אמיתי מלבד מניעת כניסה קרקעית (ובמקרה הזה אני תומך, אנחנו עוד לא שם).

אני מצפה מביבי שיגיד להם - כן, אני מסכים להפסקת אש אבל בתנאי שהיא קבועה. מה ישתנה במהלך הפסקת האש הזמנית? אם לא נגיע להסכם מול חמאס, מצבנו רק יורע.

מה? ברור למי שלא עיוור שגם שם בגדול הכל מתנהל על פי הגבולות גזרה של הסטייט דפרטמנט. בנוסף עדיין מונעים מאיתנו את הפצצות חודרות בונקרים ועכשיו מתווספים ידיעות שאין הם משתפים אותנו בידע מודיעיני. אחלה דמוקרטים
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2024, 15:27

Shlomix כתב:
Laskin כתב:אה, אם מדובר על הפסקת אש לצורך כלום ושום דבר - אני גם מתנגד.

מה בהתנהלות של הממשלה במהלך השנתיים האחרונות גורם לך לחשוב שיש פה תוכנית מדינית?
מערכת הביטחון מגיעה להישגים טקטיים שוב ושוב במהלך 10 החודשים האחרונים, אבל כמו שכתבתי - אף לא אחד מההישגים מתורגם להישג אסטרטגי.

הצמרת של חיזבאללה כרגע מנותקת ברובה מאנשי השטח בזכות החיסולים והפציעות של דרג הביניים אחרי פיצוץ הביפרים ומכשירי הקשר. 3 שבועות יאפשרו להם לחדש את התקשורת ולהתחיל לבנות את ההיררכיה מחדש. זה לא שפתאום הם יהיו בלתי מנוצחים, אבל כן יאפשר להם יכולת הישרדות יותר ארוכה, כלומר אם תחודש הלחימה אחרי הפסקת האש היא תהיה הרבה יותר עוצמתית וכואבת

אם היית שואל אותי לפני שבועיים - הייתי מסכים איתך במאה אחוז.
אבל אחרי השבוע האחרון אני כן חושב שיש תכנית, גם אם לא מדינית אז צבאית - בכל הקשור לצפון. אז אני באמת באמת לא יודע… אולי למהלך כזה כן יש מטרה מתוחכמת. האמון שלי בצה״ל והמודיעין חזר, כאמור.
ואגב מבחינה מדינית אני כן חושב שעד כה לא היו ממש הפסקות אש בעזה ואני כן שוב נותן את הקרדיט לביבי על כך, שעמד בלחץ הבינ״ל. לא בצורה מושלמת, חלילה, אבל כן בצורה טובה מאוד והייתי בטוח שיתקפל מוקדם הרבה יותר. וזה בעזה, כשאנחנו לכאורה יותר מחויבים לתנאים שלהם וכו, שוב - לכאורה, בטח יותר מאשר ללבנון שזו מדינה של ממש. לכאורה.
אז אני כן רוצה להאמין שאם אכן תהיה הפסקה של שבועות זה יהיה לצורך מכה חזקה יותר בעתיד, איסוף מודיעין והגדלת בנק המטרות וכד׳

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2024, 15:31

אין שום תוכנית לצפון. הצבא בונה תוכנית צבאית שכוללת דברים כמו תוכניות לעצירת משגרים מלשגר, התנקשויות, מלכודות כמו הביפרים וכו' כל הזמן, בלי קשר למלחמה שמתרחשת עכשיו (למרות שמן הסתם היא מגבירה את זה). מה שאתה רואה בצפון הוא אוסף של "אוקיי אני אחתום על המבצע הספציפי הזה ששמת לי על השולחן" ותו לא. אין שום תוכנית לעזה, אין שום תוכנית לצפון, אין שום תוכנית לכלכלה, אין שום תוכנית לחינוך, אין שום תוכנית למדיניות חוץ, אין שום תוכנית לשום דבר.

הכל שלוף מהמותן על בסיס הכנה שמשרדים שונים עשו, פלסטר זמני כי צריך עכשיו X או Y. אין שום אסטרטגיה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 26 ספטמבר 2024, 15:43

DrKeo כתב:אין שום תוכנית לצפון. הצבא בונה תוכנית צבאית שכוללת דברים כמו תוכניות לעצירת משגרים מלשגר, התנקשויות, מלכודות כמו הביפרים וכו' כל הזמן, בלי קשר למלחמה שמתרחשת עכשיו (למרות שמן הסתם היא מגבירה את זה). מה שאתה רואה בצפון הוא אוסף של "אוקיי אני אחתום על המבצע הספציפי הזה ששמת לי על השולחן" ותו לא. אין שום תוכנית לעזה, אין שום תוכנית לצפון, אין שום תוכנית לכלכלה, אין שום תוכנית לחינוך, אין שום תוכנית למדיניות חוץ, אין שום תוכנית לשום דבר.

הכל שלוף מהמותן על בסיס הכנה שמשרדים שונים עשו, פלסטר זמני כי צריך עכשיו X או Y. אין שום אסטרטגיה.

מתי יהיה כפתור לייק?

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 8 אורחים