המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
MGS FREAK כתב:אוי ואבוי אם מפסיקים בצפון דווקא עכשיו כשחזבאללה חבול ומדמם, זאת תהיה בכיה לדורות.
שנה שלמה מפציצים אותנו והוכשטיין ושות' רק מנסים ומנסים (לכאורה) להגיע לאיזשהו הסכם, אבל בשניה שהקערה מתהפכת - הופ, פתאום מצליחים? זה כמו ילד הריטלין בגן שנושך ומרביץ לכולם ולא נעשה שום דבר לגביו, אבל דווקא ברגע שמישהו מעז להחזיר לו הגננת משיגה הפסקת אש.
וגם כן מקרון הזה שפתאום התעורר, אפס עם פנטזיות נאו קולוניאליסטיות. איפה היית כל השנים שסרטן איראני אנס את "מדינת החסות" שלך?
Laskin כתב:אני דווקא לא מסכים איתכם... זה הכל תלוי במה שיושג בהסכם.
הרי להכנס לביירות ולעבור בית בית כמו בעזה - זו לא אפשרות. או לא אפשרות מאוד ריאלית כרגע.
אז מה התרחיש שלכם עבור לבנון? לא פנטזיות, אלא מהו "הישג משמעותי" ריאלי בעיניכם?
MGS FREAK כתב:למי אכפת? מקרון ו(בעיקר) הבוס של הוכשטיין מספקים לך נשק ואצבע על כפתור הוטו במועצת הביטחון, בין היתר, שבלעדיהם מזמן היינו כרגע בתצוגה בשוק עבדים בתימן.
אין לי יותר מדי אהדה לאותו "אשם אחד", אומר זאת בעדינות. אבל כמו שהדברים נראים כרגע האחראים לקוקבלוק הממשמש ובא הם הpowers that be ופחות הוא.
Laskin כתב:אני דווקא לא מסכים איתכם... זה הכל תלוי במה שיושג בהסכם.
הרי להכנס לביירות ולעבור בית בית כמו בעזה - זו לא אפשרות. או לא אפשרות מאוד ריאלית כרגע.
אז מה התרחיש שלכם עבור לבנון? לא פנטזיות, אלא מהו "הישג משמעותי" ריאלי בעיניכם?
Laskin כתב:אה, אם מדובר על הפסקת אש לצורך כלום ושום דבר - אני גם מתנגד.
אבל הכל תלוי אם יש פה איזו תכנית... המהלכים של השבוע/יים האחרונים החזירו לי קצת את הבטחון בשירותי המודיעין והיכולות של צה"ל.
אולי צריך רגע לראות היכן יש מאגרים נוספים, לתת למודיעין אפשרות לאיסוף מידע מחדש... ייתכן ו"בנק המטרות" שלנו המתרוקן משמעותית.
שלושה שבועות לדעתי לא יתנו להם להתארגן מחדש ברמה מסוכנת במיוחד, וזה לא שמוציאים כוחות צה"ל מאיזורים כבושים שעלו בחיי אדם וזה ייתן להם זמן להכין מלכודות כמו שדובר בעסקאות מול חמאס בעזה.
Shlomix כתב:MGS FREAK כתב:למי אכפת? מקרון ו(בעיקר) הבוס של הוכשטיין מספקים לך נשק ואצבע על כפתור הוטו במועצת הביטחון, בין היתר, שבלעדיהם מזמן היינו כרגע בתצוגה בשוק עבדים בתימן.
אין לי יותר מדי אהדה לאותו "אשם אחד", אומר זאת בעדינות. אבל כמו שהדברים נראים כרגע האחראים לקוקבלוק הממשמש ובא הם הpowers that be ופחות הוא.
האמריקאים ממשיכים לספק נשק ונראה שבמערכה הזו בלבנון הם תומכים הרבה יותר מאשר בעזה.
כרגע הם לא הפעילו שום לחץ אמיתי מלבד מניעת כניסה קרקעית (ובמקרה הזה אני תומך, אנחנו עוד לא שם).
אני מצפה מביבי שיגיד להם - כן, אני מסכים להפסקת אש אבל בתנאי שהיא קבועה. מה ישתנה במהלך הפסקת האש הזמנית? אם לא נגיע להסכם מול חמאס, מצבנו רק יורע.
Shlomix כתב:Laskin כתב:אה, אם מדובר על הפסקת אש לצורך כלום ושום דבר - אני גם מתנגד.
אבל הכל תלוי אם יש פה איזו תכנית... המהלכים של השבוע/יים האחרונים החזירו לי קצת את הבטחון בשירותי המודיעין והיכולות של צה"ל.
אולי צריך רגע לראות היכן יש מאגרים נוספים, לתת למודיעין אפשרות לאיסוף מידע מחדש... ייתכן ו"בנק המטרות" שלנו המתרוקן משמעותית.
שלושה שבועות לדעתי לא יתנו להם להתארגן מחדש ברמה מסוכנת במיוחד, וזה לא שמוציאים כוחות צה"ל מאיזורים כבושים שעלו בחיי אדם וזה ייתן להם זמן להכין מלכודות כמו שדובר בעסקאות מול חמאס בעזה.
מה בהתנהלות של הממשלה במהלך השנתיים האחרונות גורם לך לחשוב שיש פה תוכנית מדינית?
מערכת הביטחון מגיעה להישגים טקטיים שוב ושוב במהלך 10 החודשים האחרונים, אבל כמו שכתבתי - אף לא אחד מההישגים מתורגם להישג אסטרטגי.
הצמרת של חיזבאללה כרגע מנותקת ברובה מאנשי השטח בזכות החיסולים והפציעות של דרג הביניים אחרי פיצוץ הביפרים ומכשירי הקשר. 3 שבועות יאפשרו להם לחדש את התקשורת ולהתחיל לבנות את ההיררכיה מחדש. זה לא שפתאום הם יהיו בלתי מנוצחים, אבל כן יאפשר להם יכולת הישרדות יותר ארוכה, כלומר אם תחודש הלחימה אחרי הפסקת האש היא תהיה הרבה יותר עוצמתית וכואבת
DrKeo כתב:אין שום תוכנית לצפון. הצבא בונה תוכנית צבאית שכוללת דברים כמו תוכניות לעצירת משגרים מלשגר, התנקשויות, מלכודות כמו הביפרים וכו' כל הזמן, בלי קשר למלחמה שמתרחשת עכשיו (למרות שמן הסתם היא מגבירה את זה). מה שאתה רואה בצפון הוא אוסף של "אוקיי אני אחתום על המבצע הספציפי הזה ששמת לי על השולחן" ותו לא. אין שום תוכנית לעזה, אין שום תוכנית לצפון, אין שום תוכנית לכלכלה, אין שום תוכנית לחינוך, אין שום תוכנית למדיניות חוץ, אין שום תוכנית לשום דבר.
הכל שלוף מהמותן על בסיס הכנה שמשרדים שונים עשו, פלסטר זמני כי צריך עכשיו X או Y. אין שום אסטרטגיה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד