נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

MGS FREAK
Veteran

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי MGS FREAK » 13 יוני 2025, 20:49

מה עם חמינאי? הלוואי שהמוסד יעשה לו אייכמן ויביא אותו לארץ.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 יוני 2025, 20:52

אני חושש כרגע מהאופוריה שאני רואה, קורא ושומע ברשת…
התגובה יכולה להיות כואבת, אני ממש מקווה שנספיק עוד לפגוע במשגרים נוספים לפני שהיא תגיע.
לגבי פורדו - אולי לא חייבים. מפחידה אותי המחשבה שייכנסו לשם כוחות רגליים, אולי פשוט להמשיך לפוצץ עד שיגיעו מספיק עמוק ולא יהיה ספק שזה נהרס.

ובדיוק בזמן שאני כותב אני רואה שפגעו בעוד מתקן באיספהאן.
איזה מבצע… רק שלא יצליחו להפתיע גם אותנו.

חמינאי לדעתי לא ייפגע עכשיו. אולי גם עדיף כך, שהתושבים שם יהרגו אותו בעצמם בהפיכה. זה כנראה לא יקרה אבל תנו לי לחלום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יוני 2025, 22:06

אם תהרוג אותו זה יעלה משמעותית את הסיכוי להפיכה.
We're just normal men. We're just innocent men

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 13 יוני 2025, 22:40

אתה צודק לאסקין, ההישגים המטורפים (והזיכרון הקצר+היבריס הכל כך ישראלים) גורמים לחלקנו לשכוח שרק התחלנו, ומספיקה פגיעה ישירה אחת של טיל כבד במגדל בשביל מאות הרוגים.

לגבי הפיכה, לדעתי זה ווישפול ט'ינקינג מערבי ולא משהו שבאמת יש לו סיכוי ריאלי להתרחש גם אם יהרגו את חמינאי, אלא אם יש קבוצות אופוזיציה ו\או סיעות במשטר שבאמת חמות ברצינות על האופציה. בטווח הימים הקרובים לדעתי יועיל יותר להשפיל ולהביך את הזקן עוד יותר על ידי נטרול רוב התקיפות שלו והמשך תקיפות מוצלחות שלנו, לא ישר להרוג אותו.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 14 יוני 2025, 16:00

כל התקיפות עד עכשיו התמקדו בעיקר בפיקוד ומדעני הגרעין, מערך הנ"מ והטילים.
מאחר ואי אפשר לנטרל לחלוטין את הגרעין ע"י תקיפות אוויריות אלא לכל היותר לעכב בחודשים בודדים, מאוד מעניין איך העניין יטופל.

כולי תקווה שהאיראנים ינסו לחסום את מיצרי הורמוז או לתקוף את האמריקאים.
זה יכניס אותם למערכה ויאפשר לפרק אותם אחת ולתמיד תוך שבועות בודדים

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 יוני 2025, 17:05

זה נראה שאנחנו פועלים בטהרן כאילו זו ביירות.
בלי הסכם, ואחרי שיכולות השיגור של אירן יהפכו לשיוריות, מה מונע מאיתנו לתקוף אותם גם עוד שבועיים או עוד חודשיים בשביל להמשיך ולכסח את הדשא בכל פעם שזה נדרש?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 14 יוני 2025, 17:09

Shlomix כתב:כל התקיפות עד עכשיו התמקדו בעיקר בפיקוד ומדעני הגרעין, מערך הנ"מ והטילים.
מאחר ואי אפשר לנטרל לחלוטין את הגרעין ע"י תקיפות אוויריות אלא לכל היותר לעכב בחודשים בודדים, מאוד מעניין איך העניין יטופל.

כולי תקווה שהאיראנים ינסו לחסום את מיצרי הורמוז או לתקוף את האמריקאים.
זה יכניס אותם למערכה ויאפשר לפרק אותם אחת ולתמיד תוך שבועות בודדים

זה יהיה לקחת את הפיתיון ואני בטוח שהם מודעים לזה ולא רוצים ליפול למלכודת, אבל זו גם פונקציה של עד כמה הם נואשים\זועמים\מבולבלים\כל התשובות נכונות כדי לעשות את הטעות הזו.

מצד שני, ספציפית סגירה של מיצרי הורמוז לא בהכרח תביא להתאגדות עולמית צבאית נגדם. הם יכולים לשחק משחק שבו הם עושים את זה ומנסים למכור נראטיב שזה צעד שהם עשו בלית ברירה כדי שהעולם יתעשת ויפסיק את התוקפנות הישראלית נגדם פלוס הסכמה לחזרה לשיחות הגרעין בתמורה לפתיחת המיצרים.

קשה לי לראות איך בתרחיש כזה שמוריד את כל הצדדים מהעץ האמריקאים שחוטפים פריחה קשה והתקף אפילפטי למשמע המילים "מזרח תיכון" ו"התערבות צבאית" באותו משפט יסרבו לזה.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 14 יוני 2025, 17:14

omerkot כתב:זה נראה שאנחנו פועלים בטהרן כאילו זו ביירות.
בלי הסכם, ואחרי שיכולות השיגור של אירן יהפכו לשיוריות, מה מונע מאיתנו לתקוף אותם גם עוד שבועיים או עוד חודשיים בשביל להמשיך ולכסח את הדשא בכל פעם שזה נדרש?

בהחלט. דו"צ אמר משהו על כך שעשרות מטוסי קרב היו שעתיים וחצי מעל טהרן, אני משער בהמתנה למודיעין בזמן אמת על משגרים כדי לצוד אותם ולסגור מעגל מיידית. זה מטורף, צה"ל עושה כזממו בעיר בירה של מדינה רחוקה כאילו זו עזה.

אני משער שלא יהיה משהו שימנע מאיתנו לעשות את זה מלבד אילוצים מדיניים במידה ויתפתחו כאלה, אבל זה עדיין מן הסתם לא אידיאלי לעשות אופרציה מטורפת כזו כל שני וחמישי.

מעבר לכך, במקרה של איראן צריכים להפוך את האדמה עם שופל ולשרוף את האצטדיון אחת ולתמיד, לא לכסח את הדשא ולנרמל את זה כמו שנרמלנו 20 שנה של רקטות מעזה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 14 יוני 2025, 17:42

omerkot כתב:זה נראה שאנחנו פועלים בטהרן כאילו זו ביירות.

הם יוכלו לעשות לנו מה שהחות'ים עושים לנו, רק בסקייל הרבה יותר גבוה.
לא צריך לשגר מטחים של עשרות/מאות טילים, מספיק 4-5 טילים או נחיל כטב"מים קטן כל שעה-שעתיים.
זה לא יגרום לנזק משמעותי בחיי אדם או רכוש, אבל ישתק אותנו בפועל.
ברור שהתנאים בתימן ובאיראן שונים, אבל בסופו של דבר איראן נמצאת במרחק 1500 ק"מ וזה לא כזה פשוט לצוד משגרים לאורך תקופה ארוכה.

אסור לשכוח שחלק מהשיתוק והעיכוב נובע מגל חיסולי המפקדים וההלם הראשוני.
אם האיראנים יצליחו להתאפס ולבנות מחדש את שרשרת הפיקוד הם יוכלו להוציא תגובות זהות גם במשך תקופה ארוכה.

אני באמת מקווה שיש תוכנית רצינית לטיפול בגרעין שלא כוללת מעורבות אמריקאית. בין אם דרך צבאית ובין אם דרך מדינית.
לפי ההודעות של טראמפ זה נראה שהאופציה המדינית עדיין על השולחן ושהאמריקאים משתמשים בנו בתור כלב התקיפה שלהם (ובצדק)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 יוני 2025, 20:49

ממה שאני מבין, ישראל הרסה את המפעלים האיראניים לייצור טילים ומשגרים. הם כרגע מכלים את מה שיש ומה שיש זה כמה מאות משגרים וכמה אלפי טילים (לפחות זה מה שהיה עד שלשום). ברגע שהרסת להם את המשגרים הם בבעיה.
לחות׳ים היה את האיראנים שסיפקו להם משגרים וטילים בכל פעם שהיה צריך למלא את האספקה (https://x.com/SecDef/status/1917741093392707886). לאיראנים אין ספונסור כזה. גם המודיעין שלך מתוך איראן הוא ברמה אחרת לחלוטין מתימן ו(כבר לא) יעידו על זה כל ראשי הזרועות השונים של משמרות המהפכה.
ולא לשכוח שאיראן היא מדינה גדולה, מאוכלסת, מתפקדת עם אוכלוסיה משכילה ושפויה ששונאת את המשטר. זה הם שלא מסוגלים לעמוד בזה לאורך זמן, זה לא תימן וזה לא עזה.
אם לא תהיה הסכמה של האיראנים להפסקת ההעשרה, אז קשה לי מאוד להאמין שהאמריקאים לא יפעלו, בטח אחרי שאנחנו הכנו להם את הדרך כל כך יפה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 יוני 2025, 21:38

כשיש עליונות אוירית מלאה אפשר גם לנחות עם כוחות קרקעיים למבצעים מיוחדים קצרים. כבר פוצצנו מפעל טילים בסוריה שהיה מאוד קשה לטפל בו מהאויר בעזרת כוחות מיוחדים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 יוני 2025, 21:48

אחחח האופטימיות שלכם מאוד מעודדת אותי.
אני כל כך מקווה שזה הכיוון… אני כולי מפוצץ בדאגה כי כאמור אני תקוע בגולה והילדים בארץ בחרדות קשות

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 יוני 2025, 21:53

אתה יכול עקרונית לחזור, השאלה היא כמה יצירתי אתה רוצה להיות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 יוני 2025, 23:31

ירדן ומצרים לא באות בחשבון, חשוב לי מאוד גם להגיע בחיים. ומי שרוצה לשוט זה הון ויש תור ענק… אבל ענק ענק, כבר ביררתי :)

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 15 יוני 2025, 00:05

תימן חיים ברעב שנים ולא מעניין אותם. הניסיון שלנו איתם מתחיל רק מהתקופה האחרונה.
והנה מהרגע שהם שמו את עצמם על הפקוס שלנו, המכות הרבה יותר כואבות, והלילה כבר ניסיון חיסול הרמטכל שלהם.

באירן, ההצלחה באמת מאוד משמעותית. זה שכתוב ספרי ההיסטוריה הצבאית. חיסול של 20 בכירי ממשל וצבא ועל זה עוד מדעני גרעין. מחיקת מערכת ההגנה, פגיעות משמעותיות באתר גרעין וטילים ועוד לא נגענו בתשתיות.

אם אירן לא תרגע ומהר, הם יחטפו שם. והאוכלוסייה שהיא אולי רגילה קצת להפסקות חשמל, לא תהיה מוכנה להיות תימן ועזה.

לצערי זה לא אומר שאצלנו הכל יהיה בסדר. ושלא יפול טיל באזור אסטרטגי, אבל כל יום שעובר זה רק משחק לטובת ישראל.

אני לא מבין למה טראמפ לא עוזר לנו בניטרול הגרעין, כולל המקומות הקשים. עכשיו אין הגנה אוורית. יאללה להק של B2, ונגמור עם זה

ואז, אם ישאר משטר אירני, נראה מה ההסכם
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 15 יוני 2025, 09:49

Laskin כתב:ירדן ומצרים לא באות בחשבון, חשוב לי מאוד גם להגיע בחיים. ומי שרוצה לשוט זה הון ויש תור ענק… אבל ענק ענק, כבר ביררתי :)

1. במגזר נוטים לנסוע המון לירדן עם הרכבים הפרטיים שלהם. אם יש לך חבר מהמגזר, אז הוא יכול לאסוף אותך משדה התעופה. זו נסיעה קצרה משדה התעופה לגבול ולא צריך לעצור בשום מקום, גם לא לתדלוק. סביר להניח שבקרי הגבול בשדה התעופה יהיו מגעילים אבל סכנה של ממש אין.
2. יש לא מעט אנשים עם יאכטות שיכולים לעשות את הדרך לקפריסין די בקלות, וגם עושים את זה לא מעט סתם בשביל הכיף. פעם היה קו יומי מסודר של מעבורות בין חיפה ללימסול אבל פעם לא יעזור לך היום...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יוני 2025, 11:52

bozeman כתב:תימן חיים ברעב שנים ולא מעניין אותם. הניסיון שלנו איתם מתחיל רק מהתקופה האחרונה.
והנה מהרגע שהם שמו את עצמם על הפקוס שלנו, המכות הרבה יותר כואבות, והלילה כבר ניסיון חיסול הרמטכל שלהם.

באירן, ההצלחה באמת מאוד משמעותית. זה שכתוב ספרי ההיסטוריה הצבאית. חיסול של 20 בכירי ממשל וצבא ועל זה עוד מדעני גרעין. מחיקת מערכת ההגנה, פגיעות משמעותיות באתר גרעין וטילים ועוד לא נגענו בתשתיות.

אם אירן לא תרגע ומהר, הם יחטפו שם. והאוכלוסייה שהיא אולי רגילה קצת להפסקות חשמל, לא תהיה מוכנה להיות תימן ועזה.

לצערי זה לא אומר שאצלנו הכל יהיה בסדר. ושלא יפול טיל באזור אסטרטגי, אבל כל יום שעובר זה רק משחק לטובת ישראל.

אני לא מבין למה טראמפ לא עוזר לנו בניטרול הגרעין, כולל המקומות הקשים. עכשיו אין הגנה אוורית. יאללה להק של B2, ונגמור עם זה

ואז, אם ישאר משטר אירני, נראה מה ההסכם

אפילו רק קצת בגשם של טילי טומהוק מספינות אמריקאיות יכל להיות חיזוק נחמד מצידם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יוני 2025, 11:56

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 יוני 2025, 12:04

יפה! אני חושב שאפילו היוצרים של הסדרה טהרן לא דמיינו את היכולות שיש למוסד באיראן. בהחלט מקרה קלאסי של מציאות שעולה על דמיון.
נכונים לנו עוד ימים קשים, נקווה לנצחון ישראלי מהיר ושיחזור השקט לארץ, בכל החזיתות.
לאסקין, אני מאחל ומתפלל שתתאחד עם המשפחה בזמן הכי קצר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 יוני 2025, 15:59

תודה שרון!

עומר - יש לי חברים במגזר, אבל במגזרים אחרים כנראה.
ויש אזהרת מסע ברורה של משרד החוץ שלא להגיע לירדן, לא שהייתי צריך אותה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יוני 2025, 16:48

Laskin כתב:תודה שרון!

כן, הם הוציאו אזהרה ספציפית לישראלים מתכננים לנסות להכנס/לצאת דרך ירדן או סיני. לחזור 4 ימים קודם לא שווה להיות חטוף במרתף של דעא״ש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 יוני 2025, 17:23

או סתם ראש מנותק מהצוואר
אבל בכללי, אלא אם יגידו לי שתעבור חצי שנה - אני לא מתקרב לשם גם לא לחצי שעה. מעדיף לשחות מקפריסין.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 יוני 2025, 18:03

DrKeo כתב:

כן, הם הוציאו אזהרה ספציפית לישראלים מתכננים לנסות להכנס/לצאת דרך ירדן או סיני. לחזור 4 ימים קודם לא שווה להיות חטוף במרתף של דעא״ש.

4 ימים זה ההימור הנוכחי? לדעתי לא פחות משבועיים...
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יוני 2025, 18:24

Klayman כתב:
DrKeo כתב:

4 ימים זה ההימור הנוכחי? לדעתי לא פחות משבועיים...

אני לא חושב שהמלחמה תגמר עוד 4 ימים אבל כבר עכשיו מתחילים לעשות נגלות של אל על לכל מני מקומות בעולם להביא ישראלים אז אם לאסקין יהיה בתור אולי עוד כמה ימים הוא יצליח לחזור.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 15 יוני 2025, 19:09

האיראנים מנסים לגשש ערוצי תקשורת "לחזור למשא ומתן". זה רק מראה כמה כנראה המצב שלהם קשה.
ברור שזה הדבר הנכון עבורם לעשות בשביל לשמור על איזה סיכוי לשיקום ושמירה על המשטר. ואם הם מוכנים לבלוע את הכבוד בשביל זה, זה אומר שממש הצלחנו.

אבל אנחנו חייבים לסיים את העבודה, ולדאוג לאינטרס שלנו עד הסוף

בנוסף, המשך הדיווחים על חיסולים, פגיעות על הקרקע עצמה של סוכנים ועוד פשוט מראה כמה יפה זה כשמתכוננים כמו שצריך.

לא כיף להיות תקוע בחול, אבל אני מאמין שזה יהיה יחסית סביר לזמן הקרוב. והחזרה תתאפשר כמו שנדב אמר
תמונה

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים