הודעהעל ידי DrKeo » 28 יולי 2025, 11:06
איש הפלדה עשה 670 מליון, סכום יפה יחסית לרוב סרטי הקומיקס היום אבל מדובר בסופרמן. וסופרמן החדש, שוב, מדובר בסופרמן. כשיש גיבור על שאנשים ממש רוצים לראות הם באים לקולנוע. ספיידרמן 3 עשה כמעט 2 מליארד, דדפול 3 עשה לפני שנה 1.3 מליארד. כלומר אפשר להביא את האנשים לקולנוע ולעשות המון כסף פוסט קורונה ועייפות גיבורי העל, פשוט צריך להתאמץ, לא כל סרט קומיקס סביר עושה 600-700 מליון על אוטומט.
הייתי אומר שסופרמן הוא חתיכת מותג, ואיכשהו דדפול שאף אחד לא הכיר לפני 10 שנים עושה יותר מפי 2 ממנו. אז אפשר להגיד ״אבל וולברין!״, אבל באותה מידה אפשר להגיד ״אבל סופרמן!״. בסופו של יום ברור לכולנו שבנקודה מסויימת בעתיד גיבור על כמו סופרמן צריך להביא לפחות מליארד. אף אחד לא ציפה מסופרמן החדש לעשות מליארד, אבל בתאוריה ה-ip מאוד חזק. אז כן, הוא סרט ראשון ביקום החדש (גם איש הפלדה היה) ויכול להיות ש-DC פשוט צריכים לבנות אמון בציבור, בדיוק כמו שה-MCU עכשיו בונה מחדש את האמון, אבל עדין לא ציפיתי שהוא יעשה פחות מאיש הפלדה. הסופש הוא חצה את ה-500 מליון, אבל אלה אם יהיו לו רגליים אני די בספק אם הוא יגיע ל-600 מליון.
ובהקשר לפנטסטיק פור, אחרי שישי די מטורף הייתה ירידה ולבסוף הוא התיצב על סופש של 218 מליון (118 בארה״ב ו-100 בשאר העולם). מספר מאוד דומה לסופרמן שעשה 220 מליון עולמית (125 בארה״ב ו-95 בעולם). אני לא יודע מה מארוול חושבים על זה, במקרה הטוב כנראה שהוא יתיצב על סביבות ה-600 מליון שזו עליה יפה מהסרטים האחרונים שנאבקו לחצות את ה-400 אבל לא בדיוק מספרים שמארוול חפשו. הם ממש שרפו את המותג MCU, עד כדי כך שגיבורים עם שם יחסית מוכר (בקומיקס הם ענקיים ואפילו בקולנוע היו 3 סרטים גדולים ב-20 שנים האחרונות) וביקורות טובות גם מהמבקרים וגם מהקהל לא עזרו לו לפרוץ. לפני 5 שנים הטראש של הטראש עשה 600-700 מליון, ועכשיו עם כל הכוח בעולם הם לא מצליחים לעשות מספרים של אנטמן 2.
אני מחזיק אצבעות גם ל-DCU וגם ל-MCU כי בשני המקרים הסרטים שמתחילים את ה-phase הקרוב (נדמה לי ש-DC קוראים לזה Chapter?) היו ממש אחלה, התחלה מעניינת לסיפור גדול יותר. אני מקווה שהם פשוט ימשיכו לעשות מה שהם עושים בלי לשנות יותר מדי כי בנתיים זה די מעניין, שלא יכנסו למצב פאניקה שיהרוס את הכל כמו WB בתקופת סניידר, ובתקווה הקהל יבין שה-MCU וה-DCU הם לא הטראש שהם היו לפני שנה.
ספציפית בצד של מארוול אני חושב שלשחרר את כל הסדרות שיש להם במחסנית זאת טעות, בגלל שהם ממשיכים לשחרר את סדרות הטראש לדיסני זה עדין מרגיש שהם יורים זבל לכל כיוון. הם היו צריכים לקחת מנוחה ולרדת מהרדאר לתקופה ורק אז לשחרר את הת׳אנדרבולטס והפנטסטיק פור. לעשות מזה אירוע, ה-MCU הלך קצת לישון והוא חוזר חד ומפוקס מתמיד. וגם הייתי עושה את הקמבק עם הפנטסטיק פור ורק אחרי כמה חודשים משחרר את הת׳אנדרבולטס, לחזור בבום עם הרבה פיצוצים ואפקטים, עם דמויות שאנשים מכירים, ואז לעשות את הסרט הצד המוזר.
We're just normal men. We're just innocent men