המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
swiss-the-engine כתב:אין מצב שאתה מכיר חרדים. הם לא ילמדו אנגלית en masse.
Klayman כתב:הבעיה העיקרית היא שאנחנו שומעים עם "תהליכים" ואומרים לנו כבר שנים שצריך לעשות שינויים "רק בהידברות". שמע, לא זוכר שמישהו הידבר איתי על ללכת לצבא, לשלם מחיר מלא בארנונה או כל דבר אחר שעוקם פה בעבורם tailor made במשך כל שנות קיום המדינה.
ואני חייתי בשכונה חרדית מעל 13 שנה. מוזמנים לספר לי מה אני מבין או לא מבין על חרדים.. בסוף, הם בני אדם. מגיבים יופי לתמריצים. עובדה שיש חרדים בחו"ל שלא מקבלים שקל מהמדינה שהם חיים בה ומסתדרים יופי, כי הם עובדים, לומדים ושומרים על אורח החיים שלהם.
glass man כתב:אינטר, מה זאת אומרת אתה בעד לקצץ להם בקצבאות? איך אתה חושב שהם יחיו בדיוק, זו שואה.
InterAl כתב:Klayman כתב:הבעיה העיקרית היא שאנחנו שומעים עם "תהליכים" ואומרים לנו כבר שנים שצריך לעשות שינויים "רק בהידברות". שמע, לא זוכר שמישהו הידבר איתי על ללכת לצבא, לשלם מחיר מלא בארנונה או כל דבר אחר שעוקם פה בעבורם tailor made במשך כל שנות קיום המדינה.
ואני חייתי בשכונה חרדית מעל 13 שנה. מוזמנים לספר לי מה אני מבין או לא מבין על חרדים.. בסוף, הם בני אדם. מגיבים יופי לתמריצים. עובדה שיש חרדים בחו"ל שלא מקבלים שקל מהמדינה שהם חיים בה ומסתדרים יופי, כי הם עובדים, לומדים ושומרים על אורח החיים שלהם.
אתה חלק מקבוצה שקיבלה ונטלה על עצמה את עול כל החובות האלה, אין משמעות להידברות פה. החרדים לא קיבלו, ויש פה עניין של סטטוס קוו בן 80 שנה. אני לגמרי בעד לקצץ להם בקצבאות, כמו שאני בעד לקצץ בקצבאות לכולם. בלי קשר לחיוב ליבה.
DrKeo כתב:אה, ההוא שמתנגד לשים ליבה בתוכנית לימודים שלו לא יכול ללכת להייטק? די, אני בשוק. הקצבאות שלהם הן לא בדיוק 40k בחודש, שילכו לעבוד במסגריה, בבניין, בסופר, בעיריה.. כנראה ישאר להם יותר ממה שהם מכניסים. גם יש עבודות כמו שליח של וולט שמרוויחים פי כמה מהקצבאות שלהם, לא דורש תואר והשעות בגמישות מקסימאלית ללמוד תורה.
כשאדם מפסיק להיות טפיל, הוא מוצא את הדרך בחיים לבד. 90% מהאוכלוסיה בישראל לא בהייטק והם מסתדרים בסדר גמור.
Klayman כתב:InterAl כתב:Klayman כתב:הבעיה העיקרית היא שאנחנו שומעים עם "תהליכים" ואומרים לנו כבר שנים שצריך לעשות שינויים "רק בהידברות". שמע, לא זוכר שמישהו הידבר איתי על ללכת לצבא, לשלם מחיר מלא בארנונה או כל דבר אחר שעוקם פה בעבורם tailor made במשך כל שנות קיום המדינה.
אתה חלק מקבוצה שקיבלה ונטלה על עצמה את עול כל החובות האלה, אין משמעות להידברות פה. החרדים לא קיבלו, ויש פה עניין של סטטוס קוו בן 80 שנה. אני לגמרי בעד לקצץ להם בקצבאות, כמו שאני בעד לקצץ בקצבאות לכולם. בלי קשר לחיוב ליבה.
אתה בעד לחיות בנדמה לי. מקווה שכיף שם.
סטטוס קוו? ההיסטוריה מלאה בסטטוס קוו ששברו. אלפי שנים נשים לא נחשבו להצבעה. שחורים ישבו מאחורה באוטובוס, אם בכלל הרשו להם לעלות עליו ועשו קקי בשוחה בחוץ בארה"ב. . מה בא להגיד טיעון הסטטוס קוו המלומד שלך? שזה מה יש? סבבה, אז זה מה יש.
אולי במדינת נדמה לי הדמיוניות הליברטריאנית המלאה שאתה חי בה זה לא משנה...
glass man כתב:הרי מישהו צריך ללמוד את התורה והתלמוד, לא? אתה ואני לא נעשה את זה, ושרון תקן אותי אם אני טועה אבל אתה ממש ממש לא תרצה לעשות את זה ונדב ולאסקין בקושי מעניין אותם אם הילדים שלהם ילמדו על זהאז הם בטח לא יטרחו אפילו בצחוק ללמוד את זה...אבל צריך שמישהו יעשה את זה לא יכול להיות שעם ישראל יהיה בור בתורה ובתלמוד לא היה דבר כזה מעולם ובגלל זה בן גוריון נתן להם את הפטור.. בקוריאה הם לומדים את התורה והתלמוד נראה לכם הגיוני שקוריאנים יעקפו אותנו בתחום הזה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 33 אורחים