נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי Klayman » 20 ספטמבר 2024, 12:18

הבעיה העיקרית היא שאנחנו שומעים עם "תהליכים" ואומרים לנו כבר שנים שצריך לעשות שינויים "רק בהידברות". שמע, לא זוכר שמישהו הידבר איתי על ללכת לצבא, לשלם מחיר מלא בארנונה או כל דבר אחר שעוקם פה בעבורם tailor made במשך כל שנות קיום המדינה.

ואני חייתי בשכונה חרדית מעל 13 שנה. מוזמנים לספר לי מה אני מבין או לא מבין על חרדים.. בסוף, הם בני אדם. מגיבים יופי לתמריצים. עובדה שיש חרדים בחו"ל שלא מקבלים שקל מהמדינה שהם חיים בה ומסתדרים יופי, כי הם עובדים, לומדים ושומרים על אורח החיים שלהם.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2024, 14:26

swiss-the-engine כתב:אין מצב שאתה מכיר חרדים. הם לא ילמדו אנגלית en masse.

רק רבע מהמשפחה שלי חרדים ליטאים מירושלים, אבל אין בעיה, שלא ילמדו ולא יקבלו כסף. פשוט :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 20 ספטמבר 2024, 14:56

Klayman כתב:הבעיה העיקרית היא שאנחנו שומעים עם "תהליכים" ואומרים לנו כבר שנים שצריך לעשות שינויים "רק בהידברות". שמע, לא זוכר שמישהו הידבר איתי על ללכת לצבא, לשלם מחיר מלא בארנונה או כל דבר אחר שעוקם פה בעבורם tailor made במשך כל שנות קיום המדינה.

ואני חייתי בשכונה חרדית מעל 13 שנה. מוזמנים לספר לי מה אני מבין או לא מבין על חרדים.. בסוף, הם בני אדם. מגיבים יופי לתמריצים. עובדה שיש חרדים בחו"ל שלא מקבלים שקל מהמדינה שהם חיים בה ומסתדרים יופי, כי הם עובדים, לומדים ושומרים על אורח החיים שלהם.

אתה חלק מקבוצה שקיבלה ונטלה על עצמה את עול כל החובות האלה, אין משמעות להידברות פה. החרדים לא קיבלו, ויש פה עניין של סטטוס קוו בן 80 שנה. אני לגמרי בעד לקצץ להם בקצבאות, כמו שאני בעד לקצץ בקצבאות לכולם. בלי קשר לחיוב ליבה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2024, 15:14

קליימן החליט לקחת על עצמו בהתנדבות את עול הארנונה? אה? על קליימן מיסים, ארנונה, שירות בצא וכו׳ נכפים מלמעלה. אף אחד לא שאל אותו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 ספטמבר 2024, 15:16

אינטר, מה זאת אומרת אתה בעד לקצץ להם בקצבאות? איך אתה חושב שהם יחיו בדיוק, זו שואה. לא צריך לקצץ להם בשום דבר, שימשיכו ללמוד תורה ושימשיכו לקבל קצבאות והכל טוב, פשוט לחייב אותם ללמוד ליבה כדי שדור העתיד יהיה לו כלים לא להיות כמוהם.

קליימן: אבל זה באמת תהליך? מה זה לא תהליך? אני לא טוען פה שהחרדים צדיקים, יש הרבה מהם שאני פוגש שמטבע הדברים אחרי שמתחברים והשיחות נהיות יותר קרובות ואישיות אומרים לי "גלאס, עזוב אותך החילונים ממציאים עלינו עלילות דם מאז הקורונה, ומלא חרדים משרתים בכפיר ולא אומרים לך" כאילו נולדתי אתמול...

אבל אם אתה רוצה שיתחלף הדור הזה שהוא לא כשיר לצהל ולא כשיר ללימודי ליבה (ושוב אני טוען, שהם מוכשרים ממני פי 1000 ועולים עלי בהכל מעומק השיחה וההבנה שלהם ועד כושר הביטוי יוצא הדופן וחלקם גם מוכשרים בתחומים שיש לי ניסיון של שנים מעליהם, אבל הם לא כשירים לצאת לעבוד כי הם דור שלא נולד לתרבות הזו) אז אם אתה רוצה שיתחלף הדור הזה בדור חדש ורענן של חרדים, אני לא רואה פיתרון אחר חוץ מלחייב אותם ללמוד ליבה להתנות בזה את הקצבאות וכן, לחכות ל"תהליך" שיעשה את שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2024, 15:19

glass man כתב:אינטר, מה זאת אומרת אתה בעד לקצץ להם בקצבאות? איך אתה חושב שהם יחיו בדיוק, זו שואה.

איך אתה חיי בלי קצבאות? שורד את השואה האישית שלך או שצריך לשלוח את כוחות הברית לחלץ אותך?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 ספטמבר 2024, 15:26

זה לא אותו דבר, הם לא יכולים לשרוד בלי הקצבאות, כי אין להם את הכלים לעבוד כמוך בהייטק (אם אני לא טועה) או בניהול רשתות כמוני, אני לא משקר לך חרדים מבקשים ממני טיפים איך להיכנס לענף (עזוב שזה קשה גם ללא חרדים, ואין להם את הכלים נדב, אין להם אנגלית, כמו שאריק אמר הם לא ילמדו אנגלית, שם מישהו שלומד אנגלית זה פוקימון נדיר, שעושה כסף מכל אלה שלא יודעים אנגלית, זה ליטרלי המציאות שם)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2024, 15:33

אה, ההוא שמתנגד לשים ליבה בתוכנית לימודים שלו לא יכול ללכת להייטק? די, אני בשוק. הקצבאות שלהם הן לא בדיוק 40k בחודש, שילכו לעבוד במסגריה, בבניין, בסופר, בעיריה.. כנראה ישאר להם יותר ממה שהם מכניסים. גם יש עבודות כמו שליח של וולט שמרוויחים פי כמה מהקצבאות שלהם, לא דורש תואר והשעות בגמישות מקסימאלית ללמוד תורה.

כשאדם מפסיק להיות טפיל, הוא מוצא את הדרך בחיים לבד. 90% מהאוכלוסיה בישראל לא בהייטק והם מסתדרים בסדר גמור.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 20 ספטמבר 2024, 16:03

InterAl כתב:
Klayman כתב:הבעיה העיקרית היא שאנחנו שומעים עם "תהליכים" ואומרים לנו כבר שנים שצריך לעשות שינויים "רק בהידברות". שמע, לא זוכר שמישהו הידבר איתי על ללכת לצבא, לשלם מחיר מלא בארנונה או כל דבר אחר שעוקם פה בעבורם tailor made במשך כל שנות קיום המדינה.

אתה חלק מקבוצה שקיבלה ונטלה על עצמה את עול כל החובות האלה, אין משמעות להידברות פה. החרדים לא קיבלו, ויש פה עניין של סטטוס קוו בן 80 שנה. אני לגמרי בעד לקצץ להם בקצבאות, כמו שאני בעד לקצץ בקצבאות לכולם. בלי קשר לחיוב ליבה.

אתה בעד לחיות בנדמה לי. מקווה שכיף שם.

סטטוס קוו? ההיסטוריה מלאה בסטטוס קוו ששברו. אלפי שנים נשים לא נחשבו להצבעה. שחורים ישבו מאחורה באוטובוס, אם בכלל הרשו להם לעלות עליו ועשו קקי בשוחה בחוץ בארה"ב. . מה בא להגיד טיעון הסטטוס קוו המלומד שלך? שזה מה יש? סבבה, אז זה מה יש.
אולי במדינת נדמה לי הדמיוניות הליברטריאנית המלאה שאתה חי בה זה לא משנה...
?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 20 ספטמבר 2024, 16:06

DrKeo כתב:אה, ההוא שמתנגד לשים ליבה בתוכנית לימודים שלו לא יכול ללכת להייטק? די, אני בשוק. הקצבאות שלהם הן לא בדיוק 40k בחודש, שילכו לעבוד במסגריה, בבניין, בסופר, בעיריה.. כנראה ישאר להם יותר ממה שהם מכניסים. גם יש עבודות כמו שליח של וולט שמרוויחים פי כמה מהקצבאות שלהם, לא דורש תואר והשעות בגמישות מקסימאלית ללמוד תורה.

כשאדם מפסיק להיות טפיל, הוא מוצא את הדרך בחיים לבד. 90% מהאוכלוסיה בישראל לא בהייטק והם מסתדרים בסדר גמור.

מה שאתה לא מבין, זה שאם הוא ירוויח שכר אפילו רבע נורמלי, הוא אוטומטית לא זכאי לסיבסוד מעונות יום, הנחות מפליגות בארנונה ועוד המון הטבות אחרות( "תלושי מזון" שהיו אמורים להיות לכל המגזרים והגיעו רק אליהם משום מה. כנראה בגלל הסטטוס קוו). לא שווה להם לצאת לעבודה. ואתה לא בסדר שאתה מבקש מהם. בושה. סטטוס קוו אומרים לך! אל תפריע!

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 ספטמבר 2024, 16:38

עדיני הנפש של הציבור החרדי במסגיריה נדב? הם יכולים לרתך? לעבוד בשמש? אם למישהו זה נראה שאני מנסה להטריל פה, אני לא, הם גם לא כשירים לשירות צבאי אין להם כוח פיזי הם כל החיים למדו ולא חזקים נפשית לשירות צבאי וכולם יודעים את זה הם יחלישו את צהל (בדור הנוכחי)

לא מסכימים איתי לגבי הנקודה שהם "עדיני נפש"? סבבה זכותכם אני מבין אם זו נקודה שנויה במחלוקת מראש אני אומר.

אבל טפילים? באמת חבר'ה ככה אתם רואים אותם? קליימן ליטרלי אומר שהם עושים את כל הרעש הזה בשביל הנחות בארנונה, אז בגלל שהוא משלם פחות בארנונה החיים שלו דבש?

אין לחרדי ממוצע את הכלים שיש לכם להצליח בחיים. אתם (כל עוד תשארו בגבולות הארץ ) יכולים להצליח ליטרלי בכל מה שתרצו, איך החרדי יכול להשתוות לזה? לכם יש חשיפה לאנגלית מילדות הוא רק בגיל אונברסיטה מתחיל (אם יש לו מזל) לנסות את מזלו עם השפה יש לכם פור מטורף עליו שהוא לא קרוב להשלים.

וכן, הגיוני שגם ל"דוד" ממוצע מאופקים יש פור מטורף עליו במסגירות, הרכבת פרקטים, או ריצוף. אתם פשוט שולחים אותם לעוני בגלל גורל שהם לא בחרו בו.
יש אנשים בשואה ובקורונה שנמנע מהם ללמוד ליבה, אז מה? יש ילדים שהקורונה עשתה להם פער בלימוד ליבה, אז מה? יש עולים חדשים שצריכים עזרה אז מה? כולם צריכים עזרה ואני בטוח שאתם מכירים בזה, אבל שזה מגיע לחרדים הם אוטומטים טפילים פרזיטים אוכלי חינם?

לפאקינג מחבלים היה עד לאחרונה סוני 5 בכלא והצרות שלכם זה החרדים?
שהציונות החליטה להקים מדינה, ההשלכות היו שיהודים מטבע הדברים לא יוכלו יותר (גם אם ירצו בכך) לחיות במקומות אחרים כי אנחנו רואים מה קורה ליהודים כל פעם שקורה משהו בישראל, הם מטרה ישירה ורואים בהם מטרה קלה לפרוק עליה זעם על כל מה שקורה בישראל, אז ישראל חייבת לדאוג להם כי היא אחראית ישירה לגורל של כל יהודי היום, וזה כולל גם את החרדים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 20 ספטמבר 2024, 17:01

ממש עדיני נפש. מה אני אגיד לך. הם נולדו כאלה שלא יכולים לעשות שום דבר אחר.. ממש גזירת גורל.. אתה מתאר אותם כאילו הם נולדו נכים ומוגבלים, גלאס. הרי מדובר בחבורה בריאה לחלוטין(לרוב), ללא בעיה אמיתית לצאת לעבודה וללכת לצבא - חוץ מזה שלא בא להם. עובדה ש בארה"ב, רבים מאוד מהם עובדים( ויש המון חרדים שם), כמו גם בבלגיה שיצא לי לראות ואפילו בפראג, כשהייתי ראיתי כמה חבר'ה שלהם שעבדו.
הם יכולים, פיזית, לעבוד בכל עבודה. יהיה קשה בשבוע הראשון, השרירים ייתפסו, הגב יכאב, אבל אחרי חודשיים יהיו אריות. לא מזמן חבר קבלן אמר לי שהוא יכול ללמד כל אחד את העבודה הבסיסית של הפועל בשבועיים שלושה.

בשום שלב לא אמרתי ש"החיים שלהם דבש", תאמין לי שראיתי בדיוק איך רבים מהם חיים - אבל גם זה וגם עניין הפער שאתה מדבר עליו, הוא מאה אחוז בחירה חופשית שלהם ושל המשפחות שלהם ושל ההנהגה שלהם. שבוחרים להשאיר אותם בורים, מחוסרי כלים, שעובדים בשחור ואז לא רק שלא תורמים למדינה, רק עוקצים אותה במיסים. אתה יודע שלעיריית יש גרעון של מיליארד ש"ח כל שנה, ובאותו זמן בדיוק גם 995 מיליון ש"ח שהיא לא גובה בארנונה בשנה בזכות פטורים? אתה יודע שמעל 70 אחוז מהפטורים האלה הולכים לאוכ' החרדית? אתה מבין שאי אפשר להתקיים ככה? אתה יודע שהעירייה מקבל כל שנה מענק מהמדינה כדי לכסות על ה מיליארד הזה? מאיפה אתה חושב שהוא מגיע?

גם אני לא הייתי כשיר לשירות קרבי בצבא. הלכתי לתפקיד אחר שיותר התאים לי ונתתי שירות משמעותי. אז מה? תאמין לי, שביחידה שלי היו תפקידים שחרדי שבילה את כל חייו בישיבה יכל לעשות פיקס!

והנה, סטטוס קוו.

https://www.ynet.co.il/news/article/hjo9a09aa בטח אינטר מבסוט מזה.
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 ספטמבר 2024, 17:38

נדב שולח אותם לעבוד במשלוחים! לוגסטית איך זה הגיוני? מה עם זה שחצי עם ישראל אוכל לא כשר איך הוא אמור להעביר להם אוכל כזה?, זה הרי אסור לו מהתורה. מה עושים עם המזמינה היא אישה שלא בא לה שישאירו לה את האוכל מבעד לדלת? הדור הנוכחי לא כשיר לעבודות כאלה.מנטלית אתה גורם להם לעשות דברים שבעינהם עדיף כבר להתאבד.

ומי ירצה להעסיק אותם כל ההתאמות האלה שתגיד שנעשה להם? שהמעסיק יראה את כל ההתאמות האלה שהם צריכים זה אוטומטית טרן אוף.

קליימן,אם יש להם פער ידע שמונע מהם להשתלב במעגל העבודה מה זה משנה אם זה מום שהם נולדו איתו, תאונה שהם עברו, או מנהגים של החברה שהם באו ממנה? הפער כבר נוצר והם לא שקולים אליך, ככה בדיוק מנציחים פערים. שהעלו את עדות המזרח בן גוריון ידע טוב מאוד ש99% מהאכלוסיה שהוא מעלה היא אוכלוסיה שהיא "לא כשירה"
לחיים המודרנים ושהם (לא כולם כמובן) שחלקם אפילו לא יודע כישורי חיים בסיסים כמו לקרוא ולכתוב, אז מה הוא זרק אותם? לא, הוא ידע שהדור הזה בטל ומבוטל מבחינה "יצרנית" ושהתרומה העיקרית שלהם תהיה הגדלת האוכלוסיה (עם עוד כל מיני מטרות אחרות אבל זה לא הנושא)

אז למה שלא תעשה את אותו הדבר לחרדים, תסבסד כרגע את החרדים כי זה מה יש, תכריח אותם ללמוד ליבה ולאט לאט מעצם זה שלמדו לימודי ליבה והם כשירים לחיים המודרנים הם לבדם ירצו ללכת לממש את עצמם... אבל אתה ונדב אומרים "לא, שיעשו אבולוציה זריזה ב5 שנים,ואם לא, יש מסגיריות, בניין,וקבלנים"

איך הגענו ל"יכאבו להם קצת השרירים" לא יכאבו להם קצת השרירים הם יהפכו למעמד הנמוך של ישראל, אם אתה בסדר אם זה, אז מה אני אגיד לך אבל חשבתי שאתה ונדב שואפים להפוך אותם ל"אנשים יצרנים ותורמים" אם המטרה היא שהם יהיו מעמד הפועלים החדש, אפשר פשוט לקרוא לילד בשמו.

איך אפשר להגיד שזה 100% אחוז בחירה חופשית שלהם ושל המשפחות שלהם? מה אשם ילד שנולד למשפחה חרדית איך הוא בחר את הגורל הזה?
כמו שכתבתי אני מכיר חרדי שלא רואה אותי בכלום, לא בעומק שבו אנחנו רואים את הדברים, לא בידע הכללי וליטרלי כל דבר שאני עושה הבן אדם הזה תמיד 100 צעדים לפני, מה הוא אשם בזה שהוא נולד למשפחה שלא לימדה אותו אנגלית בגיל צעיר והוא משלים הכל בגיל מבוגר? למה לא לתת לילדים שלו בעתיד ללמוד ליבה ואז לתת להם להחליט מה הם עושים עם הידע הזה?

כאילו בוא לא ניתמם, הוא אמנם מבריק אבל אתה יודע יש קורות חיים יש ניסיון אתה לא יכול להגיד שרק על סמך הכישרון המולד שלו הוא ינצח את המכשולים האלה כי זה לא נכון לא בגיל 30 ומשהו.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 20 ספטמבר 2024, 17:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 ספטמבר 2024, 17:40

לגבי החרדים המסכנים ש״לא יישרדו״ - מוכן לממן בתי תמחוי כדי שיישרדו… אבל - בתנאי שיישלחו את הילדים ללימודי ליבה כדי שנוכל להפסיק לממן את זה.
לכנות את זה ״שואה״ זה חתיכת ביזוי השואה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 20 ספטמבר 2024, 19:25

Klayman כתב:
InterAl כתב:

אתה בעד לחיות בנדמה לי. מקווה שכיף שם.

סטטוס קוו? ההיסטוריה מלאה בסטטוס קוו ששברו. אלפי שנים נשים לא נחשבו להצבעה. שחורים ישבו מאחורה באוטובוס, אם בכלל הרשו להם לעלות עליו ועשו קקי בשוחה בחוץ בארה"ב. . מה בא להגיד טיעון הסטטוס קוו המלומד שלך? שזה מה יש? סבבה, אז זה מה יש.
אולי במדינת נדמה לי הדמיוניות הליברטריאנית המלאה שאתה חי בה זה לא משנה...

נשים ושחורים עברו אמנציפציה, שחרור מכפייה. על החרדים אתה רוצה לכפות ערכים חילוניים, זה בדיוק ההיפך משחרור ורק יעמיק את הקרע.
בהחלט צריך לשחרר את הציבור החילוני מלממן חרדים בכפייה. אני 100% בעד זה. אין שום סיבה שזה יהיה כרוך בכפיית ליבה. זה יהיה, או שלא יהיה, אינטרס שלהם ברגע שהקצבאות ייחתכו. בדיוק כמו שקרה אחרי קיצוץ קצבאות הילדים ב-2003, הם יצאו לעבוד בהמוניהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2024, 20:03

אף אחד לא כופה עליהם ערכים חילונים. הם כופים על החילונים למממן אותם. עבודה זה לא ערך חילוני, זה קונספט שקיים אלפי שנים אצל כל אדם מהמין האנושי כולל חרדים שחיים בכל מדינה שהיא לא ישראל. ליברטיאן חושב שיש קבוצות בריאות בגופן ונפשן באוכלוסיה שמגיע להן לחיות על חשבון הכיס של כולם. עכשיו ראיתי הכל.

גלאס, אתה גזען כלפי חרדים ומוזיל את השואה. בזיון.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 ספטמבר 2024, 20:26

חס וחלילה! השואה אין כדוגמתה מלבד חורבנות הבית. הכוונה שלי היא שיהיה מדובר ב"אסון קולוסאלי לעם היהודי" בדיוק כמו שההתנתקות היתה או אסונות אחרים שפקדו את העם שהם חמורים מאוד גם אם פחותים מהשואה בחומרה שלהם. לרגע לא ניסיתי לרמוז שמי שתומך ביציאת החרדים לעבוד הוא איזה המן הרשע או משהו בסגנון.

ברור לי שאף אחד ששולח את החרדים לעבוד לא מעניין להרע להם, וברור לי שאינטר בטוח שיהיה פה איזה "מקרה ביבי" שהוא שלח אנשים לעבוד, אבל לי ברור שאני אראה ילדים חרדים רעבים בטלווזיה ואני לא רוצה לראות ילדים יהודים רעבים כמו שאני לא רוצה לראות יהודים מגורשים מביתם או דברים אחרים שבעיני הם אסונות.

לאסקין: חותם איתך שאינטר או כל מי שמחזיק בדעת "האדם אדון לגורלו ושיעבוד" לא יסכים גם לממן להם בתי תמחוי והתלונות יהפכו להיות למה אני מאכיל אותם, אבל אני כן מסכים בעניין של הליבה. הבעיה שביבי בחיים לא יחייב אותם ללמוד ליבה כי לביבי אין אומץ לקחת החלטות גורליות כאלה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2024, 20:43

לא תראה ילדים חרדים רעבים בטלביזה. אבא שלהם יצא לעבוד, זאת המהות של השינוי.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 20 ספטמבר 2024, 22:17

אני לא מבין איך לעזאזל אפשר להצדיק מכל בחינה שהיא (מוסרית חברתית כלכלית ביטחונית ומי יודע מה עוד) קיום של מגזר-חברה במדינה שברובו הגדול לא רק שלא תורם לכלכלה ולביטחון המדינה אלא גם מצפה שיתחזקו אותו כמו חסר ישע. כמו שאמר קליימן - אף אחד לא שאל אותו אם ללכת לצבא, לשלם ארנונה, לעבוד ועוד מיליון דברים שלי לו ולך נראים ובצדק ברורים מאליהם. מה ההבדל ביננו לבין אזרח אחר שפטור מחובות אלו ואחרות, שהתמזל מזלו להיוולד כחרדי? למה בכלל שנקבל את זה, שנשלים עם זה? איך לעזאזל השיטה הזאת נראית למישהו נורמלית?

גלאס, להגיד משהו בסגנון של "נדב שולח אותם לעבוד במשלוחים! לוגסטית איך זה הגיוני? מה עם זה שחצי עם ישראל אוכל לא כשר איך הוא אמור להעביר להם אוכל כזה?, זה הרי אסור לו מהתורה. מה עושים עם המזמינה היא אישה שלא בא לה שישאירו לה את האוכל מבעד לדלת? הדור הנוכחי לא כשיר לעבודות כאלה. מנטלית אתה גורם להם לעשות דברים שבעינהם עדיף כבר להתאבד" ומה עושים כל החרדים באמריקה ואירופה שעובדים כמו גדולים, מה התירוץ שלהם? זה כמו להגיד (ולהבדיל מיליונתאלפים טריליארדי הבדלות מאותם נאצים, כמובן) זה כמו אלה שלוקים בגזענות של ציפיות נמוכות ובכך מנסים למצוא רציונליזציה ותירוצים למעשים של הפלסטינאים, "לא הייתה להם ברירה, הם לא מכירים משהו אחר, הם חיים דורות תחת דיכוי וכיבוש, אפשר להבין אותם" וכו'. ו-? אז?
כנ"ל לגבי "הם לא יכולים לשרוד בלי הקצבאות, כי אין להם את הכלים לעבוד כמוך בהייטק (אם אני לא טועה) או בניהול רשתות כמוני". סליחה, הייטק וניהול רשתות (למשל) זו הנורמה? יש ערים שלמות במדינה שאין בהן חברה אחת שנוגעת בהייטק או אפילו "פחות" מזה במדרג התחומים השווים והמכניסים, ולא תאמין - אנשים חיים, אפילו לא רע בכלל, והספקטרום בין הייטק לרתכות או עבודה פיזית קשה הוא ארוך ומגוון וכל אחד יכול למצוא בו עבודה כלשהי.

אולי מישהו פה מתמצא בהיסטוריה קצת יותר ממני, אבל אני לא מכיר עוד מקרה דומה בהיסטוריה ובטח בעולם המודרני למדינה שיש בה סקטור עצום שרק הולך וגודל של נזירים (זה מה שהם, בתכלס) שמתוחזקים על ידי שאר האוכלוסיה, וזה עוד בלי לדבר בכלל על הצורך הבטחוני באותם נזירים. ניסיתי לחפש נתונים על מספרי נזירים נוצרים באירופה וגם לבדוק כיצד אורח החיים שלהם ממומן והאם הם יצרניים באיזשהו אופן. לצערי לא הצלחתי למצוא אף אחד מאלה, אבל יהיה מעניין כדי להשוות.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 20 ספטמבר 2024, 23:47

לפני כמה ימים דווקא נתקלתי בשליח חרדי. לפני כמה חודשים אפילו נפלתי על איזה סוכן מכירות חרדי בסוכנות רכב שהיה קשקשן וטרחני במיוחד. אין שום בעיה עם זה. הם יודעים לעבוד לא פחות טוב מכל אחד אחר.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 20 ספטמבר 2024, 23:57

החנות דגים בעיר שלנו מנוהלת ע"י משפחה חרדית. אבא, אח שלו, אמא, הבן שלהם - כולם עובדים בחנות. סוחבים ארגזים כבדים, חותכים/טוחנים/מנקים דגים. עבודה פיזית קשה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 ספטמבר 2024, 09:05

חנות דגים ושליח חרדי? AKA המעמד הנמוך בחברה הישראלית? הכי גבוה שהילדים שלהם ירצו זה מקסימום להמשיך את העסק המשפחתי הזה של הדגים או להיות שליח? למה שלא ישאפו להיות מהנדסי תוכנה,מפתחי AI,מנהלי פרויקטהם ומנהלי חברות גדולות ורופאים (שזה מה שחסר פה), למה לדחוק אותם לעבודות הכי נמוכות?
וגם מדובר ביחידי סגולה...

אם לי יש מחר מסגיריה או נגיד עסק לפרקטים או כל דבר אחר שדורש עבודה פיזית למה שאני ארצה להעסיק מישהו חרדי? אני אעדיף מישהו חזק פיזית שמורגל בעבודה קשה ולא מתלונן ואני אמצא אנשים כאלה בקלות. ולא חרדי אחד שתוך 2-3 ימים לא יגיע לי לעבודה מהכאבים ואני אתקע עם הסחורה והלקוח., אלה אנשים שהיו שנים בישיבה (דו משמעי!) וכולם מועמדים בכירים לפריצת דיסק, הם לא יוכלו לעמוד בעומס של העבודות האלה ומה שיקרה? נראה אותם מציפים את כל לשכות הסעד מהר מאוד אז כך או אחרת אתה חוזר לממן אותם, הם יתקשו מאוד להחזיק במסגרות עבודה.

MGS פריק, אוקיי קיבלתי את האנלוגיה שהחרדים הם נזירים ואין לי שום בעיה גם לראות בהם נזירים כמוך. סבבה, אבל תקן אותי אם אני טועה אבל הנזירים גם כן לא חיים על חשבון המנזר? מישהו מממן את השהות שלהם והאוכל שלהם, וגם אם תגיד שההוצאות על נזיר ממוצע הן נמוכות בהרבה כי הוא לא מקים משפחה (אוקיי, מודה שזה נכון)
עדיין, עם ישראל תמיד כיבד אנשים שלמדו את התורה, תבדוק למי היה את המעמד הכי גבוה בכל השטטלים במזרח אירופה או בקהילות יהודיות אחרות, זה תמיד היה מי שלמד את התורה ותמיד היו פריבילגיות ללומדי התורה בכל קהילה יהודית.

הרי מישהו צריך ללמוד את התורה והתלמוד, לא? אתה ואני לא נעשה את זה, ושרון תקן אותי אם אני טועה אבל אתה ממש ממש לא תרצה לעשות את זה ונדב ולאסקין בקושי מעניין אותם אם הילדים שלהם ילמדו על זה :-) אז הם בטח לא יטרחו אפילו בצחוק ללמוד את זה...אבל צריך שמישהו יעשה את זה לא יכול להיות שעם ישראל יהיה בור בתורה ובתלמוד לא היה דבר כזה מעולם ובגלל זה בן גוריון נתן להם את הפטור.. בקוריאה הם לומדים את התורה והתלמוד נראה לכם הגיוני שקוריאנים יעקפו אותנו בתחום הזה?

ונגיד ויתגשמו כל הפנטזיות וביבי יתגלה אחד עם ביצים וישלח אותם לעבוד ואחרי מחאות של רעב הם יכנעו, מה יקרה אם רובם יחליט שבלי הקצבאות הם יורדים מהארץ?
למה שהם לא ירצו להיות כמו המשפחה של קליימן ואם כבר מכריחים אותם לעבוד אז יעדיפו להנות מהחיים הנוחים של ארצות הברית? מה הרווחתם חוץ מנזק פוטנציאלי של ירידה מהארץ? המטרה היא שיהיה רוב יהודי לא ליצור את הקרקע לרוב אנטי יהודי ואנטי ישראלי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 ספטמבר 2024, 09:35

glass man כתב:הרי מישהו צריך ללמוד את התורה והתלמוד, לא? אתה ואני לא נעשה את זה, ושרון תקן אותי אם אני טועה אבל אתה ממש ממש לא תרצה לעשות את זה ונדב ולאסקין בקושי מעניין אותם אם הילדים שלהם ילמדו על זה :-) אז הם בטח לא יטרחו אפילו בצחוק ללמוד את זה...אבל צריך שמישהו יעשה את זה לא יכול להיות שעם ישראל יהיה בור בתורה ובתלמוד לא היה דבר כזה מעולם ובגלל זה בן גוריון נתן להם את הפטור.. בקוריאה הם לומדים את התורה והתלמוד נראה לכם הגיוני שקוריאנים יעקפו אותנו בתחום הזה?

א. לא.
ב. אפשר ללמוד וגם לעבוד… רעיון מטורף, אני יודע

לגבי גיוס של חרדים - אני מעסיק והעסקתי בתחום הבניין חרדים.
כן, לא כולם התאימו אבל מי שבאמת רוצה - יכול. גם מי שחלש יכול להתאמן ולהתחזק, בדיוק כמו כל הומוספיאן אחר. רעיון מטורף, אני יודע.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 ספטמבר 2024, 11:26

גלאס - למה החלטת שהחרדים חייבים כולם להיות רק מתכנתים/הייטק/רופאים/מהנדסים? למה שלא תהיה להם התפלגות נורמלית כמו כולם? למה, כל החברים שלך הם יזמי הייטק שמרוויחים 9 ספרות בשנה? כל המשפחה שלך? ואללה במשפחה שלי יש רופאים ויש מוסכניקים. והמוסכניקים לא ממש רעבים ללחם.. בסוף, גם המתכנת צריך שיבוא אינסטלטור לפתוח לו את הסתימה בביוב, או טכנאי שיתקן לו את המזגן. ChatGPT לא יעשה את זה בקרוב. הוא גם לא יבנה את הבית הבא שלך. אלה מקצועות שהם היום בדרישה גבוהה יותר בארץ, ומשלמים בהם מאוד יפה יחסית.
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 ספטמבר 2024, 12:12

99.9% מהחברים שלי והמשפחה הם אנשים שעובדים בעבודות פיזיות, אבל הם בחרו בזה, אז זו בעיה שלהם.(ואני לא מדבר על מנהלים של מקומות כאלה אתה יודע שזה שונה)יש לי הרבה חברים שבשנה הראשונה פרשו מלימודים לעבודות ממש מכניסות וששאלתי למה, התשובות היו "וואלה גלאס, אין לי תחת ללימודים אחי" סבבה, אבל זו בחירה אישית של הבן אדם. אם פסגת השאיפות של בן אדם, זה לשיר קריוקי לעשות על האש לדבר שטויות בערימות, ולהביא איזה 4 ילדים שהוא לא יכול לפרנס ולחיות רמת חיים שהוא לא יכול לחיות, סבבה? בחירה שלו.

אבל החרדים לא בחרו את זה, הם נולדו להורים, שפימפמו להם שהם פרבילגים ששומרים על עם ישראל דרך התורה והתפילות אחרת יקרו דברים נוראים, ואחכ לא נתנו להם כלים בסיסים להצליח בחיים, אתה לא יכול לצפות שבן אדם בן 30+ יוכל להדביק פער של בן אדם חילוני, זה פשוט העצמת פערים, אתה ואני הילדים שלנו ילכו ויתחזקו והחרדים ילכו ויחולשו ואם הם באמת יהיו הרוב פה במדינה כמו חלק מהתחזיות זה מה שאתה רוצה, רוב בור ועם הארץ שאתה בתור אליטה קטנה צריך למממן?

אם עכשיו שרוב החרדים הם בור ועם הארץ בלימודי הליבה יש להם לפחות ילד אחד פר משפחה שיוצא בשאלה והופוך לחילוני (והפלא ופלא כל אלה שיצאו בשאלה עובדים בעבודות קשות, אף אחד לא הפך למהנדס, מעניין למה?) אז כמה אנשים יבחרו באורח חיים חילוני מרצונם, שיהיה להם ליבה?

אני מאמין שבקלות יכולתי להיות מזרחי נטול השכלה וכו' יצא שמהמשחקים למדתי אנגלית ומשם הדרך להצליח בחיים היתה קלה, תן לחרדים את הליבה שיצליחו וגם הם יצליחו.
אם הם יבחרו גם אח'כ לעבוד בעבודות הקשות האלה ולחיות חיים קשים? שיבחרו אבל לפחות נדע שהם בחרו לחיות חיים קשים מרצונם החופשי.

לאסקין: אני לא יכול להתווכח איתך על ההשקפה הזו אם אתה רואה את לימוד התורה כמיותר, דעתך ואני מכבד, וגם אי אפשר לשכנע אותך אף פעם :-)
אבל התורה שמרה על עם ישראל, בלעדיה היינו מתבוללים כל אחד במדינת הגויים שהוא חי בה, איזו הצדקה יש לך למדינת הלאום לעם היהודי, אם זה יהיה המקום היחיד בעולם שבו יהודים שמים פס על לימוד התורה והתלמוד? זה משהו שצריך להקדיש חיים שלמים בשבילו.
זה יתן אוכל לכל אלו שטוענים שאחנו עם ממוצא ושהיהודים האמיתים "נעלמו".

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 11 אורחים