DrKeo כתב:
אין לPPI שום משמעות. זה פרמטר שיווקי מטומטם שבכתסל משקלל שני פרמטרים שונים - פרמטרים שבשביל החלטה נכונה אתה חייב בכל מקרה את שניהם.
אם אני אשאל אותך אם אתה מעדיף מסך עם PPI של 400 על פני מסך עם PPI של 200, ואחרי שתגיד כן אני פשוט אביא לך מסך באותה הרזולוציה אבל בחצי מהגודל - אני מניח שאתה תרגיש די מטופש. בגלל זה בעולם המסכים והטלוויזית בכלל לא משתמשים בפרמטר המטומטם הזה מכלחתילה: מה שחשוב זה שהרזולוציה תהיה כמה שיותר גדולה ושהמסך יהיה כמה שיותר גדול. אף אחד לא אומר לעצמו "אולי עדיף לי מסך יותר קטן באותה הרזולוציה בשביל שאני אקבל ערך PPI יותר גבוה!".
המידע שמעניין אותך בתכלס הוא גם מה גודל המסך ומה הרזולוציה, ואתה תרצה כמה שיותר משניהם. הPPI לבדו הוא נתון מיותר וחסר תועלת, וברגע שנותנים לך אחד מהפרמטרים בנוסף אליו אז הPPI מסתכם בלהיות היחס מול הפרמטר השני.
Nucleus_Dawn כתב:לONE יש מעבד מהמתקדמים והחזקים בשוק הסלולר והטלפון היחיד שמציג ביצועים עדיפים עליו בבנצ'מרקים הוא האייפון 5.
למרות זאת, יש לו אחלה סוללה, אז זמן הסוללה שלו לא נופל מספינות הדגל של חברות אחרות. הוא פחות טוב רק מטלפונים בינוניים, שהמומחיות שלהם זה זמן סוללה (כמו הRAZR I).
ללומיה יש זמן סוללה די מצוין, ככה שאני חושב שבהחלט יש מקום לדאוג למעבד טוב יותר ולהתפשר על כמה שעות סוללה, כמו שאני חושב שיש מקום להתפשר על מצלמה של 13 MP, שכנראה תהייה הכי טובה בשוק במשך שנה-שנתיים בכל מקרה, ולדאוג שהטלפון יהיה דק יותר, עם מעבד טוב יותר ועם מסך טוב יותר.
אגב, ה1020 גם לא חייב מסך 1080P, עם גודל המסך שלו. הוא יכולים לפגוע הרבה פחות בזמן הסוללה ולשים מסך עם PPI מאוד גבוה, בלי להגיע ל1080P.
אבל אתה מבין שבעצם גם האייפון שפחות טוב בזמן הסוללה שלו רק מטלפונים בינוניים הוא בסופו של דבר טלפון בינוני כשלעצמו. אין פה קסמים: כשהמסך שלך מציע רזולוציה הרבה יותר נמוכה ומגיע בגודל הרבה יותר קטן, אז הוא גם שותה הרבה פחות סוללה וגם משאיר לעצמך יותר כח עיבוד לביצועים יותר טובים. ונראה שבדיוק מאותה הסיבה נוקיה הלכו איפשהו באמצע: אמנם לא מסך מצוקמק בגודלו כמו האייפון אבל גם לא מרשים כמו ספינות הדגל של האנדרואיד, וזמן הסוללה גם הוא בהתאם.
בנוסף, המגהפיקסלים שבמצלמה שלו הם לא מה שהופך את המכשיר למסיבי יותר, אלא גודל החיישן שהוא אולי הפרמטר הכי חשוב שיש. ככל שהחיישן יותר גדול כך הוא גם צריך עדשה יותר עבה.
ואגב, איזה מסך בגדלים האלו אתה מכיר ברזולוציה שבין 720P ל1080P? וכמה מהם עם מסך LED? אתה מבין מה המשמעויות של פיתוח פאנל ברזולוציה לא סטנדרטית? אם אין לך יצרן פאנלים זול לקנות ממנו העלות תהיה עצומה. ואחר כך גם לך תתעסק עם התאמה של כל הרכיבים והתוכנות שפשוט לא נבנו לרזולוציות האלו...
swiss-the-engine כתב:היי אני צריך המלצה לגבי טלפון אנדרויד... בחור שעובד איתי שאל אותי לגבי זה. הוא מחפש משהו בסביבות ה1000 שקל. הוא רוצה משהו שאפשר לייצר איתם תמונות שלא נראות כמו צואה. מבחינתו התמונות שהאייפון 4 מייצר עונות על ההגדרה הזאת.
תודה לעוזרים.
האמת היא שבקצת יותר מ-1000 יש כמה אטרקציות מהשנה שעברה - מכשירים בליגה של הגלקסי 2 ואולי אפילו קצת מעליו. למשל הLG Prada שמשום מה KSP מוכרים ב-1290 ש"ח:
http://ksp.co.il/?store=shipment&enter_ ... mpaign=zapאם מה שחשוב לבחור זו בעיקר המצלמה אז הפראדה הוא אולי האופציה הטובה ביותר: GSMARENA טוענים שם שהוא מתקרב לאיכות הצילום של ה4S, ככה שזה כמה דרגות מעל המצלמה הבלויה של האייפון 4 הרגיל.
In terms of image quality, the third Prada scores among the best in the 8MP league. The produced photos have plenty of detail, good contrast and accurate colors, and no defects whatsoever. The only thing we noticed is the higher than usual noise levels, but we guess it's either the high amount resolved detail - high noise levels combo or the opposite.
...
Overall, the photos from the LG Prada 3.0 are among the best 8MP performers in our chart tests. The Apple iPhone 4S did a tad better, but the Prada 3.0 still does greater than most 8MP droids out there.
עוד המלצה בטווח המחירים הזה הוא הXperia P שאפילו קצת יותר זול: 1200 ש"ח בשביל אנדרואיד מרשים למחיר שלו
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=829055וגם אצלו מציינים לטובה את המצלמה:
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_p-review-767p6.phpואם הוא יכול להביא מכשיר מארה"ב אז בכלל שלא יתבלבל לרגע ויקח את ה-4X. ב-320 דולר הוא מקבל שם כבר משהו שמקביל לנקסוס 4 של גוגל (שמבוסס עליו) ואפילו מוביל עליו בכמה פרמטרים. וכל זה בכמעט מאה דולר פחות:
http://www.amazon.com/LG-Optimus-Factor ... ords=lg+4x