InterAl כתב:שוב, לא סנקציות שקשורות לתוכנית הגרעין. זה החל רק בתקופת נתניהו. הניתוק של הסוויפט הגיע מחקיקה ולחץ של הקונגרס, לא מאובמה והרפר. אובמה התנגד לסנקציות האלה בזמנו, הקונגרס הוא זה שיזם ולחץ, ומי ששכנע והפעיל לחץ על חברי הקונגרס היה ביבי, הם בעצמם אמרו את זה. מי שהביא את נושא הגרעין האיראני ללב סדר היום התקשורתי העולמי היה בראש וראשונה נתניהו, מעל כל אדם אחר בעולם. וזה בזמן שיריביו הפוליטיים בארץ לועגים לו על זה, תומכים בהסכם הגרעין וטוענים שהוא סתם מפחיד את הציבור.
לא אמרתי שהתחלנו לפעול באיראן ב-2010. דיברתי ספציפית על חיסול מדענים ופיצוצי מתקנים. לגבי סטאקסנט, לא ברור מה היה המשקל הישראלי בפיתוח. מראיונות שאני קראתי בנושא של מומחי אבטחה, נראה שרוב המשקל שם היה של ארה״ב. אני בספק של-8200 יש את היכולת לפתח וירוס כזה, זה משהו בכמה רמות מעל היכולת הישראלית. מקסימום השתמשו במוסד כדי להפיץ אותו לדעתי. בכל מקרה, אין ספק שרוב הפעולות הרציניות נגד איראן החלו בתקופת נתניהו, לא בתקופת קודמיו. הוא זה ששם את הנושא בראש סדר העדיפויות של המדינה. הוא לא מברבר, הוא עושה, ועושה יותר מכל אחד אחר בנושא הזה. השאר הם אלה שמברברים, מפחיתים בערכו ולועגים לו. כמוך.
לדעתי אין אף ראש ממשלה שהפציץ יותר מביבי, גם אם לא נסתכל רק על סוריה. מוזמן לסתור את הטענה הזאת. בכל מקרה, דיברתי על סוריה, כי זה מה שרלוונטי לאיראן. שום ראש ממשלה לא התקרב להיקף הפעילות והמאמצים שביבי הקדיש לנושא הזה. אבל כמובן שלא תיתן לו שום קרדיט על כל זה, הרי ביבי שם זין על המדינה ועושה הכל רק כדי לשרוד פוליטית ולחמוק ממשפט. ברור.
אולמרט כנראה הפציץ בלבנון יותר בחודש אחד מאשר ביבי ב-15 שנים של שלטון בכל החזיתות. ובכלליות המספרים של ביבי אולי מצטברים למשהו סביר אחרי 15 שנים, אבל זה בדיוק בגלל זה, שהוא בשלטון 15 שנים. זה לא סותר את גל העזיבות במוסד בתחילת שנות העשרה, זה לא סותר שביבי לא חותם על כמעט אף הצעה לפעולה ששמים לו על השולחן. הוא כמו מים מחלחלים, אפילו אם הוא חותם רק על שליש ממה שראש ממשלה אחר היה חותם זה עדין "הכי הרבה" כי הוא מכהן פי 5 מהראש ממשלה הממוצע.
אגב, אני לא לוקח לו קרדיט על הלוחמה שלו באיראן, יש דברים שמגיע לו הקרדיט ויש דברים שלא מגיע לו הקרדיט אבל החלק הכי חשוב הוא שבתחום הזה הוא אשכרה פועל חזק בצורה שתומכת באידיאולוגיה שלו. כלומר, ואם נקח את זה לתחילת הדיון, איראן היא אולי התחום היחידי שבו ביבי באמת מישם את האידיאולוגיה שלו כי זה לא מבריח בוחרים אז הוא מרשה לעצמו (ועדין, גם שם הוא מישם לא מעט מהפופוליזם הזול שלו, כמו מסיבות העיתונאים "תראו מה עשיתי באיראן" למניהן). כשהוא לא היה צריך בוחרים, כשהוא היה שר אוצר בממשלת שרון למשל, הוא ידע יופי לישם את האג'נדה הכלכלית שלו. אבל כשיש בוחרים? שם זה נגמר, וזה מה שמבאס בבן אדם כי בצד הכלכלי יש לי ולו המון במשותף.
InterAl כתב:זה אומר לגנוב את הציבור. בדיוק מה ששרון עשה בהתנתקות. נבחר על הטיקט של "דין נצרים כדין תל אביב" ואז עשה סיבוב פרסה. איך זה דמוקרטי?
אבל היו בחירות בתחיל 2006, בחירות שסבבו סביב ההתנתקות, וקדימה נצחה בגדול ומיד אחריה היו העבודה, שתי מפלגות שחגגו על ההתנתקות. ואז הן בנו קואליציה של 78 מנדטים (שהצטמצמה מאוחר יותר ל-67) שזאת אחת הקואליציות הכי גדולות שנבנו פה עשורים. אז מה זה אם לא ליטרלי מימוש רצון הבוחר? זה היה כמעט משאל עם ובמשאל הזה "team התנתקות" נצח בענק. ודווקא באותה שנה הייתה בגידה משעשעת ברצון הבוחר, כשעמיר פרץ רץ על קמפיין של "עזרה לחלשים וחיזוק הכלכלה" ואז הצטרף לממשלה ודרש את.. תיק הביטחון.